- Αστρική προβολή (μέρος δεύτερο) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Από εκείνη την ημέρα και μετά προσπαθώ επίμονα για αστρική προβολή. Πάντα φτάνω στο σημείο που έχω χαλαρώσει τελείως, αρχίζω να νιώθω οτι ελαφρώνω, αλλά τότε πάντα κάτι συμβαίνει γμτ!!! Είτε χτυπάει το θυροτηλέφωνο, το τήλέφωνο, είτε χάνω την αυτοσυγκέντρωσή μου από την "χαρά" που έχω όταν νομίζω οτι φτάνω κοντά σε ΑΠ και άλλα τέτοια. Το βράδυ έχω σταματήσει να προσπαθώ γιατί φοβάμαι πολύ. Δοκιμάζω μόνο το πρωί-μεσημέρι. Κάτι ακόμη. Νιώθω να κουράζομαι πολύ, μήπως ξέρετε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Επίσης θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις:1) Παλαιότερα κάποιος/α είχε ρωτήσει αν γίνεται τίποτα άμα πάμε κάτω απο την θάλασσα
2) Αν περνάμε μέσα απο ηλεκρτικές συσκευές υπάρχει περίπτωση να χαλάσουν ή να πάθουμε εμείς τίποτα άμα δουλεύουν;
3) Κάποιος είπε οτι άμα περάσεις μέσα απο καθρέφτη αλλάζεις διάσταση ή κάτι τέτοιο (δεν θυμάμαι ακριβώς). Επειδή στο σπίτι μου έχουμε ΠΑΡΑ πολλούς καθρέφτες θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Άμα περάσω από την πίσω μεριά του καθρέφτη γίνεται τίποτα; Άμα μπω στον καθρέφτη γίνεται να βγώ αμέσως από αυτόν; Άμα μπείς μέσα στον καθρέφτη και κάποιος σε ξυπνήσει συμβαίνει τίποτα ή απλώς ξυπνάς;
4) Όταν είσαι χαλαρωμένος και πας να βγεις από το σώμα σου και κάποιος σε τρομάξει ή χτυπήσει κάποιο τηλέφωνο είναι φυσικό να σου πονάει η καρδιά για λίγο αφού ξυπνήσεις;
Γεια σου παλι φιλε RH. Και εγω το βραδυ φοβαμαι να κανω αστρικη προβολη. Λενε οτι καλυτερη ωρα ειναι τα ξημερωματα που μολις εχεις ξυπνησει και το σωμα σου ειναι ακομα χαλαρο και το μυαλο σου αδειο.
Η λιγο πριν την κανονικη ωρα που ξυπνας,μιση η μια ωρα πριν.
Οσο αφορα το οτι κουραζεσαι δεν ξερω γιατι. Πολυ πιθανο να πιεζεις τον εαυτο σου να τα καταφερει. Για να πετυχει η αστρικη προβολη ο πρωτος βασικος παραγοντας ειναι 100% χαλαρωση.
1)Δεν γνωριζω αλλα σε συνειδητο μου ονειρο ενιωσα οτι ημουν σε θαλασα και ηταν πολυ ομορφο γιατι δεν ενιωθες το νερο να σε βρεχει.
2)Δεν γνωριζω αλλα δεν νομιζω και ουτε εχω ακουσει τιποτα.
3)Για τον καθρεφτη εχω ακουσει οτι περνας σε αλλεσ διαστασεις και ισως και στο παρελθον. Εγω θα φοβομουν παντως.
Αν σε ενοχλησουν η σε ξυπνησουν η οτιδηποτε συμβει στο σωμα σου αυτοματως εισαι παλι μεσα χωρις να το καταλαβεις!
Σε τραβαει η χορδη που σε συνδεει.
4)Εχεις οποιδηποτε προβλημα με την καρδια σου? Αρυθμιες η οτιδηποτε?
Αν ναι η αστρικη προβολη απαγορευεται.
Αν οχι τοτε απλα ειναι μυικοι πονοι απο την χαλαρωση η μπλοκαρισμενη ενεργεια.
H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...
quote:
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΕ ΝΕΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΕ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ.ΕΑΝ ΕΓΩ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΙΩΣ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ.ΕΙΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΕ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Καλησπερα και καλως ηρθες στην παρεα μας.
Βασικο πριν κανεις καποια ασκηση ειναι να μην εχεις επιληψια και κανενα προβλημα με την καρδια σου.
Τωρα οσο αφορα για ασκηση καλο θα ηταν να διαβασεις τις προηγουμενες σελιδες.
Να ξερεις οτι βασικη προυποθεση για να βγεις απο το σωμα σου ειναι να εχει χαλαρωσει το σωμα 100% και στο μυαλο να υπαρχει μονο μια σκεψη η καμια.
Δεν μπορεις να βγεις αν το μυαλο σου ειναι γεματο απο διαφορες σκεψεις.
Πράγματι μετά εκείνη την "καταλάθος" εμπειρία που είχα πίεζα πάρα πολύ. Τώρα χαλάρωσα λίγο. Ακόμη δεν έχω καταφέρει να φτάσω σε εκείνο το σημείο που είχα φτάσει εκείνο το βράδυ.
Γράφω για να ρωτήσω και κάτι. Σήμερα το μεσημέρι προσπαθούσα να έχω αστρική προβολή. Είχα χαλαρώσει. Δεν σκεφτόμουνα τίποτα (...ενταξει, εντάξει σκεφτόμουν λίγο την εξεταστικη... :p) και μετά απο μισή ώρα περίπου έβλεπα κάτι παράξενο. Είχα κλειστά τα μάτια και ήταν σαν να βλέπω μέσα απο ένα τούνελ ένα δωμάτιο. Το δωμάτιο φαινόταν εκπληκτικά αληθινό. Δεν το είχα ξαναδει. Δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς τι έβλεπα αλλά ήταν γύρω γύρω πίσσα σκοτάδι και σε ένα μικρό τετραγωνάκι να βλέπω αυτήν την εικόνα δωματίου. Κάτι παρόμοιο μου είχε συμβεί και πριν 3 μέρες όπου είχα πάει για ύπνο οπου για δευτερόλεπτα σε αυτή την περίπτωση έβλεπα πάλι σε αυτό το μικρό τετραγωνάκι έβλεπα προφίλ κάποιες σκάλες με κάποιον να τις ανεβαίνει. Ήταν εκπληκτικά αληθινό όμως.
Έχει καμιά σχέση με αστρική προβολή ή είναι κάτι ασχετο; Τα συγκεκριμενα μέρη δεν θυμάμαι να τα έχω επισκεφτεί.
Thank You! :)
Edited by - RH on 16/01/2004 01:22:48
Edited by - RH on 16/01/2004 01:27:07
Εγω εχω ενα μηνα να κανω ασκηση αλλα θα αρχισω παλι.
Οσο αφορα την εμπειρια σου χωρις να ειμαι 100% σιγουρος αυτα που εβλεπες ειναι οι λεγομενες "hypnogogig images".
Τις βλεπει καποιος οταν ειναι πολυ χαλαρος,λιγο πριν τον παρει ο υπνος. Συνηθως ειναι σε 3d και φαινονται ολοκαθαρα. Ειναι και περιεργες εικονες χωρις νοημα. Αν δεν ειναι αυτο τοτε πολυ πιθανο να βιωσες :remote viewing".
Δεν ξερω πολλα για το θεμα αλλα ενω εχεις χαλαρωσει αρκετα μπορεις να δεις ολοκαθαρα καποια πραγματα που συνηθως ειναι απο αλλες εποχες,διαστασεις η και τωρινα.
Αν γραψεις σε μηχανη αναζητησης remote viewing θα βρεις πολλα επι του θεματος.
Συσχετιζεται λογο με την αστρικη προβολη με την διαφορα οτι δεν εγκαταλειπεις το σωμα σου.
Sorry gia ta greeklish!den tha kanaginei!
Kisses my psagmena atoma :)![]()
![]()
![]()
***DM***
Ερώτηση προς τους φίλτατους αστρικούς ταξιδευτές: ποιά μέθοδος σας βολεύει περισσότερο? Υπάρχει κάποιος που να τα έχει καταφέρει με μαντραμς?????????
-ΥΗVH
Light in extension

Έχω λίγο καιρό που ασχολούμαι με την αστρική προβολή κυρίως θεωρητικά ψάχνοντας στο διαδίκτυο και διαβάζοντας διάφορα σχετικά άρθρα, αλλά τελευταία και πρακτικά κάνοντας κάποιες προσπάθειες.
Ακόμα δεν είχα αποτέλεσμα αλλά συνεχίζω την προσπάθεια πιστεύοντας ότι θα τα καταφέρω τελικά κάποια στιγμή, έτσι ώστε να βρω απαντήσεις σε αυτά που ψάχνω και στους λόγους για τους οποίους ασχολούμαι.
Οι προσπάθειες για αστρική προβολή γίνονται με τη χρήση βοηθημάτων ( binaural frequencies μέσω του bwgen και ακουστικών ). Πριν 2 μέρες κατέβασα ένα preset το οποίο σε σύντομο χρόνο ( μερικά λεπτά ) οδηγεί στο στάδιο των δονήσεων. Απ’ ότι έχω διαβάσει είναι το τελευταίο στάδιο πριν την έξοδο από το σώμα. Πιστεύω ότι αν καταφέρω να το ελέγξω και να κρατήσω το μυαλό συνειδητό όπως λέγεται, θα μπορέσω να κάνω το επόμενο βήμα που είναι η έξοδος από το σώμα.
Όταν τα καταφέρω κάποια στιγμή, σίγουρα θα σας μεταφέρω την εμπειρία μου και τις όποιες εντυπώσεις.
Εκείνο που θα ήθελα να ρωτήσω σε όσους έχουν πετύχει εκούσια αστρική προβολή, είναι πως ενεργούν όταν φτάνουν σε αυτό το σημείο, δηλ. των δονήσεων ( αν φτάνουν σε τέτοιο σημείο, μιας και όπως λέγεται, τα «συμπτώματα» πριν την έξοδο από το σώμα μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο.
Να ‘στε όλοι καλά !
Αληθεια ποιο preset του bwgen χρησιμοποιησες και σε εφτασε στις δονησεις?
Οσο αφορα το ερωτημα σου αυτο που συνηστουν οταν φτασει καποιος στις δονησεις ειναι να τις αγνοησει,για να μπορεσει να βγει απο το σωμα του.
Οι δονησεις γινονται αισθητες στο σωμα αρα μας τραβαν την προσοχη προς το σωμα και αυτο δεν ειναι καλο γιατι για να βγεις απο το σωμα σου πρεπει να εχεις την σηνειδηση σου αλλου και να εχεις ξεχασει οτι εχεις σωμα.
Μια τεχνικη που προτεινουν οταν ερθουν οι δονησεις και το σωμα ειναι παραλυτο και δεν το νιωθει,ειναι να φανταστεις νοερα οτι κυλας εξω απο το σωμα σου και να πεφτεις κατω στο πατωμα (Roll out technique)
Το κανεις νοερα και οχι σωματικα.
Αλλη μια ειναι να σκεφτεις εντονα και να ειναι η μονη σκεψη στο μυαλο σου οτι εισαι εξω απο το σωμα σου και το κοιτας. Αν το καταφερεις για λιγα λεπτα συντομα θα βρεθεις εξω απο το σωμα σου να το κοιτας.
Μην περιμενεις παντως απολυτως τις δονησεις για να βγεις.
Δεν ειναι απαραιτητες.
Παρα πολλοι δεν τις εχουν νιωσει ποτε και ομως βγαινουν απο το σωμα τους.
Εγω εχω βγει δυο φορες μετα απο βαθεια χαλαρωση,ετσι ξαφνικα ακουγοντας ομλιες και μετα ενα μεταλικο κλικ και αμεσως αιωρηθηκα για λιγα δευτερολεπτα.
Εχω νιωσει και τις δονησεις αλλα εχω βγει με αυτες μονο μετα απο συνειδητο ονειρο.
Το preset είναι το Astral Projection without fail.
http://www.bwgen.com/presets/desc570.htm ( περιγραφή, σχόλια και download )
Το καλό με αυτό το preset απ' ότι έχω καταλάβει, είναι ότι παίζει στην ίδια πολύ χαμηλή συχνότητα σε όλη τη διάρκεια του που είναι 20 λεπτά, και επίσης έχοντας στο bwgen ενεργοποιημένο το auto replay μπορεί να συνεχίσει να παίζει για πολύ περισσότερη ώρα χωρίς να αλλάξουν συχνότητες και να αποσυντονιστεί ο εγκέφαλος.
Ενώ έχω δει σε άλλα presets να ξεκινούν από υψηλές συχνότητες και να καταλήγουν σε χαμηλές, αλλά αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα στη κανονική διάρκεια τους, που συνήθως είναι 10-30 λεπτά και έχει κανείς το auto replay θα ξαναρχίσει να παίζει από την αρχή.
Έτσι από εκεί που άκουγες χαμηλές συχνότητες και προσπαθούσε ο εγκέφαλος να συντονιστεί με αυτές, βρίσκεσαι να ξανακούς τις αρχικές υψηλές και προφανώς να αποσυντονίζεσαι.
Δεν ξέρω όσοι ασχολούνται με το bwgen αν έχουν προσέξει κάτι τέτοιο και αν το έχουν εντοπίσει σαν πρόβλημα με presets για αστρική προβολή πάντα, γιατί σε presets άλλου τύπου μπορεί να κάνει και καλό.
Ευχαριστώ για τις συστάσεις, θα προσπαθήσω να τις υλοποιήσω.
Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για την ασημένια χορδή αλλά δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο να το αναφέρω εδώ ή σε άλλο topic ?
quote:
Κάποιος φίλος έχει μια έπίμονη βρογχίτιδα εδώ και κανά χρόνο.
Με ρώτησε για κανένα βότανο που να μπορεί να βοηθήσει γιατί έχει ......πήξει στην αντιβίωση.
Ενας συνδυασμός γεια βρογχίτιδα .. για χρόνιες βρογχίτιδες για βαθιές χρόνιες φλεγμονές του στήθους… και συμφόρηση του αναπνευστικού
Aγριοκερασιά , φλοιός (Prunus serotina)
Aποχρεμπτικό, αντιβηχικό, στυπτικό ηρεμιστικό, πικρό χωνευτικό.. Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια
Για τους ερεθιστικούς βήχες, βρογχίτιδα και ασθμα….
Ασκληπιός , ρίζα (Asclepias tuberose)
Μειώνει τη φλεγμονή του βρόγχου ενθαρρύνει την απόχρεμψη….
Βήχιο (Tussilago farfara)
Ανακουφιστικό αποχρεμπτικό. Μαλακτικό. Αντισπασμωδικό . Στυπτικό, Αντιφλεγμονώδες.
Γλυκόριζα (Glychrrhiza glabra)
Μαλακτικό. Αποχρεμπτικό για βήχα και συμφόρηση του αναπνευστικού. Αντιφλεγμονώδες.
Ελένιο (Inula jelenium)
Αποχρεμπτικό. Εφιδρωτικό. Ατιβακτηριακό. Αντιβηχκό. Στομαχικό… ειδικό για ερεθιστικούς βρογχογενείς βήχες, βρογχίτιδα.. ασθμα και βροχικό ασθμα….
Εριόδυκτο (Eriodycton spp)
Αποχρεμπτικο, βρογχοδιασταλτικό, αποσυμφορητικό.. για κρυολογήματα στήθους αλλεργική ρινίτιδα και βρογχίτιδα….
Μέντα , φύλλα (Mentha piperita)
Αποσυμφορητικό….
Στιλίγγια αλσόριζος, ρίζα (Stilingia sylvatica)
Toνωτικό αποχρεπτικό. Σε μικρές δόσεις γιατί είναι καθαρτικό και διουρητικό….
quote:
quote:
Όσον αφορά το μαγαζάκι δυστυχώς φίλε μου δεν τα έχει όλα...
Mην περιμένετε .. να βρείτε ενα super market βοτάνων..
Απο οτι αντιλαμβάνεσθε..τα βότανα που εμπεριέχονται στις συνθέσεις.. δεν είναι συνηθισμένα.. μην περιμένετε λοιπόν να τα βρείτε κάπου συγκεκριμένα..
Μπορεί ομως να τα βρείτε .. σε απίθανα μέρη... ΄
quote:
Επίσης βρήκα στο ίδιο μαγαζί την σύνθεση μανιταριών Ρέισι - Σιτάκε σε μορφή κάψουλας .....36 €..μπρρρ...
Εδώ εχει γίνει εξειδικευμένη δουλειά.. η κάψουλα αυτή περιέχει εκχύλισμα ****ake.. σε αρκετά mg ..
Τώρα αν αξίζει τον κόπο να δώσει κάποιος 36 Ευρώ.. ![]()
quote:
RED CLOVER, EVENING PRIMROSE OIL, RED RASPBERRY LEAF, REHMANIA, FALSE UNICORN ROOT, ASTRAGALUS, SENECIO AUREUS KAI WILD YAM ROOT. (ΤΙ ΛΕΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ?)
Φίλη μου.... ο υπεύθυνος για την απάντηση αυτή είναι ο αρμόδιος γιατρός.. γνώμη μου είναι πως δεν βοηθούν...
quote:
ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΠΑΡΑΦΟΡΤΩΣΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ? ΣΟΡΡΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΟΡΡΥ ΑΛΛΑ ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΓΧΩΣΕΙ.
Εχεις αγχωθεί??
Ολα αυτά που σου πρότεινα εχουν το νόημα τους.
Οπως ολα τα βότανα αυτά που σου πρότεινα εχουν το νόημα τους...
Το καθένα .. το δικό του...
Απο οτι πρόσεξες.. ορισμένα βότανα.. οπως το Λυκίσκος (Ηumulus lupus)εκτός του οτι βοηθούν τον οργανισμό να προσαρμοστεί ...συμβάλλουν δια μέσου της σύστασης των βοτάνων... κατά του άγχους.. και της νευρικότητας.. κάτι που ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ καθόλου μα καθόλου στο πρόβλημα σου...
Μακρυά απο το αγχος.. λοιπόν.. η τάση προς την αγορά υλικών αγαθών.. είναι ενα πρόσθετο ειδος αγχους...Βρές τρόπο να το απομακρύνεις...
Και κάτι αλλο.. το πρόβλημα σου μην σου γίνεται έμμονη ιδέα...
quote:
ειμαι αλλεργικος εχω ρινιτιδα εδω και πολλα χρονια και εδω και 5 χρονια
ασθμα
Xρόνια αλλεργική ρινίτιδα
Η πάθηση αυτή προκαλεί συμπτώματα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που μπορεί να προκληθεί .. αν τα κύρια αλλεργιογόνα είναι τα ακάρεα της οικιακής σκόνης και τα κατοικίδια ζώα, τα συμπτώματα είναι συχνά χειρότερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω της επιπρόσθετης αλλεργίας στη γύρη .
Η παρακάτω σύνθεση συνιστάτε αυτή για αλλεργίες αυτού του τύπου... χρόνια αλεργική ρινίτιδα.. άσθμα.. βρογχικό άσθμα...
4 βότανα.. και τα 4 ενδεικνύονται ειδικά για αυτή την περίπτωση...
Επουλωτικό (Sosidago Canadensis)
Bοηθά στην ανακούφιση από τη συμφόρεση του αναπνευστικού περιορίζοντας συγχρόνως τις φλεγμονές προκαλώντας εφίδρωση και ενθαρρύνοντας την αποβολή της παραπανίσιας βλέννας…..
Εριόδυκτο (Eriodictyon spp)
Χρησιμοποείται για ολες τις μορφές συμφόρησης των βρόγχων. Διεγείρει την εκκριση σάλιου και άλλες πεπτικές εκκρίσεις . Εξαιρετικό φάρμακο για οξείες καταστάσεις του στήθους συμπεριλαμβανομένου και του ασθματος. Αποχρεμπτικό ανοίγει τους αεραγωγούς. Αποσυμφορητικό..
Εφέδρα (Ephedra spp)
Aγγειοδιασταλτικό, ανακουφίζει τη συμφόρηση των ιγμορείων.. Αντισπασμωδικό.. τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.. ειδικό για ασθμα, βρογχιτιδα, κοκίτη οξεία αλλεργική ρινίτιδα..
Τσουκνίδα (Urtica dioica)
Θρεπτικό βότανο με αντιισταμινικές ιδιότητες . Πλούσιο σε σίδηρο, πυρίτιο και κάλλιο.
Ειδικό φάρμακο από τα αρχαία χρόνια για την αλεργική οξεία ρινίτιδα και γενικώς για τις αλλεργίες..
Edited by - allzzaro on 01/11/2005 17:02:08
5 βήματα για να κόψουμε το κάπνισμα.. λοιπόν
Tο σταμάτημα του τσιγάρου είναι η πιο σημαντική κίνηση που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να βελτιώσουμε την υγεία μας. Έχετε κι εσείς 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να κόψετε το τσιγάρο με επιτυχία εάν έχετε την κατάλληλη υποστήριξη.
Eιδικοί ιατρικοί σύμβουλοι και εθνικές τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης μπορούν να παρέχουν πολύτιμη βοήθεια στους καπνιστές που επιθυμούν να σταματήσουν το κάπνισμα.
BHMA 1: AΦIEPΩΣTE XPONO ΣTHN ΠPOETOIMAΣIA
H πρώτη μέρα χωρίς τσιγάρο θα είναι πιο εύκολη να την αντιμετωπίσετε, εάν έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα: διαλέξτε μια ημέρα και ορίστε την σαν έναρξη. Kαταγράψτε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να κόψετε το κάπνισμα. Ξεκινήστε να κρατάτε ημερολόγιο.
BHMA 2: EΠIΛEΞTE THN KATAΛΛHΛH YΠOΣTHPIΞH ΓIA EΣAΣ
H αποχή από το τσιγάρο είναι μια δύσκολη δοκιμασία, στην οποία δε χρειάζεται να είστε μόνοι. Eάν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε ποιο είδος βοήθειας είναι κατάλληλο για εσάς, ρωτήστε έναν ειδικό ή τηλεφωνήστε στη γραμμή βοήθειας (ενημερωθείτε στο www.help-eu.com) και σίγουρα θα βρείτε την εξειδικευμένη βοήθεια που θα ταιριάζει στο δικό σας τρόπο ζωής.
Yπάρχουν βοήθειες που μπορεί να είναι κατάλληλες ή μη κατάλληλες για εσάς:
o Θεραπείες με υποκατάστατα νικοτίνης
Aυτά τα προϊόντα έχουν βοηθήσει πολλούς καπνιστές να κόψουν το τσιγάρο. Θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει, ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό σας. Eίναι σημαντικό να τελειώσετε τη θεραπεία, ώστε να μην έχετε πιθανότητες να υποτροπιάσετε και να ξεκινήσετε πάλι το κάπνισμα.
o Eιδικές κλινικές και ομάδες υποστήριξης
Eιδικές κλινικές για καπνιστές μπορούν να σας βοηθήσουν να κόψετε το τσιγάρο.
Mια ομάδα, μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε ότι δεν είστε μόνοι στην προσπάθεια. H συζήτηση με άλλα πρόσωπα που έχουν κοινό στόχο μπορεί να δημιουργήσει άμιλλα, κοινή υποστήριξη και αμοιβαία κατανόηση.
o Γλυκόζη
Yπάρχουν ενδείξεις πως οι κάψουλες γλυκόζης μπορούν να μειώσουν την επιθυμία για τσιγάρο και να βοηθήσουν στο σταμάτημα αυτής της συνήθειας.
o Eναλλακτικές θεραπείες
Kάποιοι υποστηρίζουν πως οι εναλλακτικές θεραπείες τούς βοήθησαν να κόψουν το τσιγάρο. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα των ερευνών δεν είναι ξεκάθαρα και η αποτελεσματικότητα αυτών των θεραπειών παραμένει αδιευκρίνιστη.
BHMA 3: AΣKHΣH
H γυμναστική βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει την αποχή από το τσιγάρο, και ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και τη διάθεση.
BHMA 4: ΠPOΣOXH ΣTO BAPOΣ ΣAΣ
Eάν νιώθετε την ανάγκη να χάσετε βάρος, καλύτερα πρώτα να αντιμετωπίσετε σαν πρώτη προτεραιότητα το σταμάτημα του καπνίσματος. Εάν προσπαθήσετε να τα καταφέρετε και τα δυο μαζί, πολύ πιθανόν να αποτύχετε. Eάν πάρετε βάρος στην προσπάθεια να κόψετε το τσιγάρο, αντιμετωπίστε το έγκαιρα. Στο μεταξύ, αυξήστε την άσκηση και προσπαθήστε να έχετε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
BHMA 5: BHMA-BHMA: NIΩΣTE TA ΠΛEONEKTΉMATA…
Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το σώμα σας θα επανέλθει. Σε ένα διάστημα 3 με 9 μηνών, ο βήχας και τα αναπνευστικά προβλήματα θα βελτιωθούν, αφού η λειτουργία των πνευμόνων σας θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 10%. Σε ένα χρόνο, το ρίσκο μιας καρδιακής προσβολής μειώνεται κατά 25%.
…KAI KEPΔIΣTE XPHMATA!![]()
Yπολογίστε τώρα πόσα χρήματα ξοδεύετε σε τσιγάρα κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα και κάθε χρόνο, και έπειτα ξεκινήστε να προγραμματίζετε εναλλακτικά πώς μπορείτε να τα ξοδέψετε προς όφελός σας!
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ...ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ...
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ
ΜΙΑ ΧΑΡΑΜΑΔΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ...ΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
quote:quote:
Κάποιος φίλος έχει μια έπίμονη βρογχίτιδα εδώ και κανά χρόνο.
Με ρώτησε για κανένα βότανο που να μπορεί να βοηθήσει γιατί έχει ......πήξει στην αντιβίωση.
Ενας συνδυασμός γεια βρογχίτιδα .. για χρόνιες βρογχίτιδες για βαθιές χρόνιες φλεγμονές του στήθους… και συμφόρηση του αναπνευστικού
Aγριοκερασιά , φλοιός (Prunus serotina)
Aποχρεμπτικό, αντιβηχικό, στυπτικό ηρεμιστικό, πικρό χωνευτικό.. Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια
Για τους ερεθιστικούς βήχες, βρογχίτιδα και ασθμα….Ασκληπιός , ρίζα (Asclepias tuberose)
Μειώνει τη φλεγμονή του βρόγχου ενθαρρύνει την απόχρεμψη….Βήχιο (Tussilago farfara)
Ανακουφιστικό αποχρεμπτικό. Μαλακτικό. Αντισπασμωδικό . Στυπτικό, Αντιφλεγμονώδες.Γλυκόριζα (Glychrrhiza glabra)
Μαλακτικό. Αποχρεμπτικό για βήχα και συμφόρηση του αναπνευστικού. Αντιφλεγμονώδες.Ελένιο (Inula jelenium)
Αποχρεμπτικό. Εφιδρωτικό. Ατιβακτηριακό. Αντιβηχκό. Στομαχικό… ειδικό για ερεθιστικούς βρογχογενείς βήχες, βρογχίτιδα.. ασθμα και βροχικό ασθμα….Εριόδυκτο (Eriodycton spp)
Αποχρεμπτικο, βρογχοδιασταλτικό, αποσυμφορητικό.. για κρυολογήματα στήθους αλλεργική ρινίτιδα και βρογχίτιδα….Μέντα , φύλλα (Mentha piperita)
Αποσυμφορητικό….Στιλίγγια αλσόριζος, ρίζα (Stilingia sylvatica)
Toνωτικό αποχρεπτικό. Σε μικρές δόσεις γιατί είναι καθαρτικό και διουρητικό….
quote:
ευχαριστώ πολύ
Κατ αρχήν να ευχηθώ .. να βγεί νικητής στην άνιση αυτή μάχη η μητέρα σου..
Η γνώση φίλη μου.. είναι αυτή που θα σε προφυλάξει από την επικίνδυνη αυτή ασθένεια….
Και αυτό το λέω .. γιατί τον καρκίνο.. δεν τον προκαλεί μόνο η διατροφή μας.. αλλά και το περιβάλλον μας… οπότε .. θα πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά... τι πρέπει.. και τι δεν πρέπει..
Διαβάζοντας λοιπόν κάποιος το τόπικ από την αρχή .. μπορεί να βρεί βότανα με αντικαρκινική δράση όπως το Rhodiola rosea (Crassulaceae),»Χρυσή ρίζα» ή «Αρκτική ρίζα», τα μανιτάρια Reishi – Shiitake τη σύνθεση μακροζωίας….τα αντιοξειδωτικά .. φασκόμηλο, δίκταμο.. αλλά και πλήθος από συνηθισμένα ζαρζαβατικά.. όπως το μπρόκολο.. το κουνουπίδι.. τα μπατζάρια… το σέλινο… ο άνιθος .. ο μαιντανός.. οι χρωματιστές πιπεριές… αντικαρκινική δράση μπορεί να εχουν.. τα πάντα.. για τον λόγο αυτό .. θα πρέπει στη διατροφή μας να υπάρχουν.. τα πάντα.. από αγκινάρες.. με αρακά.. μπάμιες. Ρεβύθια.. φασόλια.. φάβα..ολων των ειδών τα χορταρικά κλπ..κλπ…
Οσο περισσότερο αποφεύγουμε τα τυποποιημένα προιόντα του σούπερ .. και οσο περισσότερο στρεφόμαστε στη λαική αγορά.. τόσο λιγότερες πιθανότητες εχουμε για να προσβληθούμε από την ασθένεια αυτή..
Εκτός αυτού θα πρέπει να προσέξουμε και αλλα πολλά .. που ΔΕΝ γνωρίζουμε…και να αποφεύγουμε..οπως το να βρισκόμαστε κοντά σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.. είτε αυτά είναι απλοί μετασχηματιστές τηλεφώνων.. κλπ .. είτε ηχεία.. είτε ηλεκτροπαραγωγοί σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας…είτε φούρνοι μικροκυμάτων.. καλώδια .. κεραίες… κινητά…κλπ..
Ο αμίαντος .. εχει ήδη απαγορευτεί.. από παντού.. αλλά ακόμα υπάρχουν υποπροιόντα αμιάντου.. στα φρένα των αυτοκινήτων.. σκεπές ελενίτ σε παλιά σπίτια.. ή σε γκρεμισμένα σπίτια.. και η παραμονή μας καθώς και η εισπνοή μας.. στους χώρους αυτούς.. πχ.. μετρό.. σταθμός λεωφορείων.. δρόμοι .. με κατηφορική κλίση.. οπου φρενάρουν.. μεγάλα φορτηγά οχήματα…
Η ηλιακή ακτινοβολία .. δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη… και τέλος τροφές που προκαλούν καρκινογενέσεις.. όπως είναι τα συντηρητικά Ε , καφές, πλαστικές τροφές.. ποτά.. ολων των ειδών.. εκτός του νερού.. κρέατα , πουλερικά, ψάρια…και μάλιστα αφρόψαρα.. τα οποία μέχρι τώρα.. εθεωρούντο ότι ήταν κατά του καρκίνου εξαιτίας της λιπαρής τους περιεκτικότητας.. σε μουρουνέλαιο.. τώρα έρχονται πρώτα με ποσότητες υδραργύρου.. και μολύβδου..και αλλων επικίνδυνω ουσιών.. εξαιτίας της επιφανειακής τους πλεύσης…
Η γνώση λοιπόν φίλη μου θα σε προφυλάξει..
Τώρα πως θα χρησιμοποιήσεις τη γνώση..
Εχε την.. και χρησιμοποίησε την με μέτρο..
Τις ευχές μου…φίλη μου…
ΥΓ.. Απέναντι .. από το μοναστήρι του Α. Νεκταρίου… στην Αιγινα…. ενας ανηφορικός δρόμος.. οδηγεί σε ένα μοναστήρι της Παναγίας…Δεν εχεις να χάσεις τίποτα… οδοιπορικώς φυσικά...![]()
εδω και καμια βδομαδα, καθε πρωι ο λαιμος μου με ποναει αρκετα, μεχρι να πιω κατι ζεστο η να φαω. στην αρχη σκεφτηκα οτι ειχα αππλως κρυωσει, και αν εμενα χωρις τσιγαρο κανα δυο μερες θα περναγε... αλλα παρατηρησα οτι, αν και κατα τη διαρκεια της μερας δε με ποναγε, οταν ξυπνουσα δεν μπορουσα ουτε να μιλησω.
κατα τη γνωμη σου, θα μπορουσε να ειναι επειδη αναπνεω απ' το στομα κρυο αερα τη νυχτα, η εχει να κανει με το καπνισμα;
κατι μαλακτικο, εκτος απο ζεστα [που τα μισω] εχεις μηπως να μου προτεινεις;
by the way, ποσο κακο μπορει να κανει το καπνισμα στο λαιμο; ασχετως εποχης εννοω...;
thanks