- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Γιατί ψάχνω να τους βρω κάπου εδώ μέσα! Ελπίζω ο oros777 να έχει την διάθεση να με βοηθήσει! Τα Θεϊκά Όντα της Baily…….Η Επιμονή και η Υπομονή είναι μερικά από τα στοιχειά μου…….
Ελπίζω το ESOTERICA να μην έχει ημερομηνία λήξεως για να μπορέσουν τα Θεϊκά Όντα και οι Θεοσοφιστές να πούνε την γνώμη τους! Άραγε ο oros777 είναι Θεοσοφιστής?
Αυτό όμως δεν αφορά το θέμα και τον σκοπό για τον οποίον ανοίχτηκε.
Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά να μάθεις, μπορείς να στείλεις ένα e-mail στον oros777.
quote:
Παρακαλώ, καθίστε και συνεχίστε…….
Πολύ μικρές οι απαντήσεις σου, αγαπητέ...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Dying Incubus: quote:
quote:
Είναι απλά το “άνοιγμα”, δεν θες να συνεχίζεις…….
Η Αλήθεια για την Πλάνη…….
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Το αρχικό θέμα συζήτησης του παρόντος topic είναι διαφορετικό.
quote:
Είναι απλά το “άνοιγμα”, δεν θες να συνεχίζεις…….
Έχεις δίκιο!
Λυπάμαι που δεν κατανόησα το άνοιγμα που επιχείρησες σε απαντήσεις που περιείχαν ελάχιστες λέξεις σα να ήταν τηλεγράφημα... ![]()
Καλή σου μέρα!

el.elyon έγραψες στις 23/07/2007, 13:34:45
quote:
Amalia, αν η κουτάλα σου είναι μια πλάνη τότε πως γνωρίζεις ότι δεν γνωρίζεις? Πως μπορείς με την κουτάλα σου να δεις πέρα από τη κουτάλα σου?
el.elyon το πρόβλημα με την κουτάλα είναι ότι νομίζουμε πως γνωρίζουμε την αλήθεια. Πως η προσωπική μας αλήθεια διεκδικεί να ονομαστεί Η ΑΛΗΘΕΙΑ απέναντι στις άλλες αλήθειες που εκφράζονται από άλλους ανθρώπους ή άλλες ιδεολογίες. Ακόμα και ο ίδιος ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του, σπάει προηγούμενες "αλήθειες" του και φτιάχνει καινούργιες. Ίσως να μην μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, παρά να ζούμε ως "τουρίστες" για κάποια διαστήματα (τουρίστες με την έννοια που έχει δώσει ο Γιώργος: "διαφορετικά είσαι Τουρίστας (το τ με κεφαλαίο...εε.) ...... διαβάζεις τον ταξιδιωτικό χάρτη (που είναι μεταφρασμένος στην γλώσσα σου)....και πάς..../αλλά είναι ο Τουρίστας.... που είναι πιθανών όμως να πει .... "τα οίδα όλα."..")
Ίσως όχι σε κάθε τι, αλλά σε κάποια πράγματα σίγουρα δρούμε με μία σιγουριά σαν αυτή που περιγράφεται από τον "τουρίστα". Δε θα μπορούσαμε αλλιώς να ζήσουμε, εάν κάθετι για εμάς δεν ήταν γνώριμο, εάν δεν είχαμε καν την ψευδαίσθηση ότι ξέρουμε που πατάμε. Το θέτει πολύ έυστοχα και ο Oros777 που γράφει:
"Οι περισσότεροι άνθρωποι ως ενσαρκωμένες οντότητες δεν κατανοούν ότι η προσωπικότητά τους είναι ένα τρισυπόστατος ενεργειακός μηχανισμός με κάποιες δυνατότητες μεν, αλλά πολύ περιορισμένες δε, προκειμένου να κατανοήσει αυτά που συμβαίνουν στους εσωτερικούς άνωθεν του νοητικού κόσμους".
Θέλουμε δε θέλουμε λοιπόν, έχουμε μία προσωπικότητα - ή μία "κουτάλα" - που μας περιορίζει, αλλά και μας δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθούμε κάποια πράγματα με τα μέσα που έχει η προσωπικότητά μας. Το ότι κάποια στιγμή συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε να μάθουμε τα πάντα με την δική μας κουτάλα, δε σημαίνει ότι την έχουμε σπάσει. Απλά νιώθουμε ότι πλέον δε μας φτάνει. Τη δοκιμάζουμε βυθίζοντάς την σε διάφορες δεξαμενές "αλήθειας" αλλά και πάλι συνειδητοποιούμε τον περιορισμό μας. Αυτή είναι η αρχή της άγνοιας. Αλλά δε φτάνει μόνο αυτό για να προχωρήσουμε. Δε σπάμε απλώς την κουτάλα και βρισκόμαστε στην αλήθεια. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, γιατί είμαστε άνθρωποι και έχουμε προσωπικότητα, την οποία ούτε θέλουμε, αλλά ούτε και μπορούμε να απαρνηθούμε. Μπορούμε μόνο να την απλώσουμε, να διευρήνουμε την αντίληψή μας, ώστε να χωρέσει περισσότερα.
oros777 δεν ξέρω εάν κατάλαβα καλά την απάντησή σου στην ερώτησή μου, σχετικά με το σε ποια μύηση παύει η οντότητα που ήταν άνθρωπος να αντιλαμβάνεται την πλάνη του ως την αλήθεια. Σε προηγούμενο μήνυμά σου (11/06/2007, 13:09:22) είχες γράψει ότι:
quote:
Επειδή εμείς ως άνθρωποι ανήκουμε σ’ αυτές τις ομάδες Ψυχών – Συνειδήσεων σε διαδικασία εξέλιξης όσο βρισκόμαστε στο ανθρώπινο Βασίλειο, γι’ αυτό τίθεται το θέμα της πλάνης προκειμένου να προχωρήσουμε στο επόμενο Βασίλειο του Θεού που είναι το Βασίλειο των απελευθερωμένων Ψυχών από τα δεσμά των επανενσαρκώσεών μας μέσα στους τρεις κόσμους της μορφής.
Αυτή η απελευθέρωση επιτυγχάνεται στην τέταρτη μύηση, ένα πολύ υψηλό σημείο εξέλιξης. … Ελάχιστοι το επιτυγχάνουν μέσα στην ανθρωπότητα και λέγεται ότι ένας μύστης είναι το απόσταγμα μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων. …
Εκεί σταματάει το ταξίδι της ΑΛΗΘΕΙΑΣ για την οντότητα που το ξεκίνησε ως άνθρωπος; Δηλαδή εκεί που ο Άγγελος της Παρουσίας "νικάει" τον Ένοικο στο Κατώφλι; (μετά την τρίτη μύηση, εάν κατάλαβα σωστά από το μήνυμά σου - Απεστάλη: 25/07/2007, 14:13:26).
Η "πλάνη της αλήθειας" είναι δηλαδή ένα θέμα που αφορά την απελευθέρωση του Ανώτερου Εαυτού από την προσωπικότητα;
Η ουσία αυτού που ρωτάω είναι η εξής: Το θέμα της αλήθειας και της πλάνης λύνεται σε κάποια από τις αναφερόμενες μυήσεις, ή το ζήτημα συνεχίζει σαν ένα φράκταλ, ανεβαίνοντας συνεχώς επίπεδα και φλερτάροντας αιώνια με το άπειρο;

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
Dying Incubus: Το αρχικό θέμα συζήτησης του παρόντος topic είναι διαφορετικό.
Αγαπητέ ποια είναι η Baily?
Γιατί ο opos777 διαφημίζει το βιβλίο της?
Το παρόν θέμα έγινε διαφορετικό από τη στιγμή που η Baily παρουσιάστηκε στη σκηνή!!!!!!!
Και αν δεν κάνω λάθος η Baily παραμένει στη σκηνή, αλλά ο σκηνοθέτης εξαφανίστηκε!!!!!!!
quote:
Λυπάμαι που δεν κατανόησα το άνοιγμα που επιχείρησες σε απαντήσεις που περιείχαν ελάχιστες λέξεις σα να ήταν τηλεγράφημα...
Σαφώς και είναι δικαίωμα σου να μην συνεχίζεις…….
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 30/07/2007 12:21:04
quote:
amalia: Θέλουμε δε θέλουμε λοιπόν, έχουμε μία προσωπικότητα - ή μία "κουτάλα" - που μας περιορίζει, αλλά και μας δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθούμε κάποια πράγματα με τα μέσα που έχει η προσωπικότητά μας. Το ότι κάποια στιγμή συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε να μάθουμε τα πάντα με την δική μας κουτάλα, δε σημαίνει ότι την έχουμε σπάσει. Αλλά δε φτάνει μόνο αυτό για να προχωρήσουμε. Δε σπάμε απλώς την κουτάλα και βρισκόμαστε στην αλήθεια. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, γιατί είμαστε άνθρωποι και έχουμε προσωπικότητα, την οποία ούτε θέλουμε, αλλά ούτε και μπορούμε να απαρνηθούμε. Μπορούμε μόνο να την απλώσουμε, να διευρήνουμε την αντίληψή μας, ώστε να χωρέσει περισσότερα.
Amalia αυτά έγραψες πριν 10 μέρες: «Το να γνωρίζουμε ότι δε γνωρίζουμε, να συνειδητοποιούμε δηλαδή την άγνοιά μας, είναι μία καλή αρχή. Μας κάνει να δούμε πέρα από την κουτάλα μας. Όταν το καταλάβουμε αυτό, προσπαθούμε να τη μεγαλώσουμε για να χωρέσει περισσότερα. Μέχρι που στο τέλος τη σπάμε, γιατί συνειδητοποιούμε ότι δε μας χρειάζεται: όσο μεγάλη κι αν την κάνουμε, δεν παύει να είναι μία πλάνη, ένα όριο που μας χωρίζει από την αλήθεια.»
Όλα αυτά που γράφεις είναι η Αλήθεια της Πλάνης και όχι η Πλάνη της Αληθείας!!!!!!!
Πριν 10 μέρες στο τέλος έσπασες την κουτάλα σου γιατί δεν παύει να είναι μια πλάνη ενώ τώρα λες ότι δεν μπορείς να σπάσεις την κουτάλα σου γιατί απλός βρίσκεσαι στην αλήθεια…….
Άραγε τι θα πεις μετά από 10 μέρες???????
Ότι και να πεις και όσα να πεις, όλα θα είναι η Αλήθεια της Πλάνης και όχι η Πλάνη της Αληθείας.......
Καλή σου μέρα Amalia!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Αγαπητέ ποια είναι η Baily?Γιατί ο opos777 διαφημίζει το βιβλίο της?
Το παρόν θέμα έγινε διαφορετικό από τη στιγμή που η Baily παρουσιάστηκε στη σκηνή!!!!!!!
Και αν δεν κάνω λάθος η Baily παραμένει στη σκηνή, αλλά ο σκηνοθέτης εξαφανίστηκε!!!!!!!
el.elyon
ο oros777 ανέπτυξε τις απόψεις του και ανέφερε την πηγή τους. Παρέπεμψε όποιον ενδιαφέρεται για περαιτέρω μελέτη σχετικά με τις απόψεις αυτές, να διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο.
Εάν θες να προτείνεις κι εσύ κάποιο βιβλίο που σε εκφράζουν οι απόψεις που γράφονται σ' αυτό, πρότεινέ το. Μη δημιουργείς όμως πρόβλημα και μη χαλάς τη ροή αυτού του θέματος. Έχεις πρόβλημα με τη θεοσοφία; Έχεις πρόβλημα με τα όποια "θεϊκά όντα"; Γράψε τους προβληματισμούς σου στο θέμα που έχεις ανοίξει.
Εάν θες να συζητήσεις στο παρόν θέμα, περιορίσου στο αντικείμενό του και μην δημιουργείς προβλήματα εκεί όπου δεν υπάρχουν. Και μη διασπείρεις φήμες, όπως ότι "ο σκηνοθέτης εξαφανίστηκε!!!!!!!", τη στιγμή που ο Oros777 έχει ήδη δηλώσει πως η συμμετοχή του δε θα είναι συχνή λόγω καλοκαιριού.
Σε παρακαλώ να λάβεις σοβαρά υπόψη σου αυτά που σου γράφω, διότι διαφορετικά θα μας αναγκάσεις να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω συμμετοχή σου στο παρόν θέμα.
Και σίγουρα, πέρα από την όλη ιστορία περί θεϊκών όντων, Μπέϊλι, Θεοσοφία, κ.λπ., υπάρχουν πολλά άλλα χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείς να πεις. ![]()

Ψυχή μου,
quote:
Η υπογράμμιση δική μουΠριν 10 μέρες στο τέλος έσπασες την κουτάλα σου γιατί δεν παύει να είναι μια πλάνη ενώ τώρα λες ότι δεν μπορείς να σπάσεις την κουτάλα σου γιατί απλός βρίσκεσαι στην αλήθεια…….
Παρντόν;
Εγώ τα έγραψα αυτά;
Μήπως δεν κατάλαβες κάτι από αυτά που έχω γράψει; Γιατί τα συμπεράσματά σου δεν έχουν καμία σχέση μ' αυτά που έγραψα.

Ψυχή μου,
quote:
amalia: Εάν θες να συζητήσεις στο παρόν θέμα, περιορίσου στο αντικείμενό του και μην δημιουργείς προβλήματα εκεί όπου δεν υπάρχουν. Και μη διασπείρεις φήμες, όπως ότι "ο σκηνοθέτης εξαφανίστηκε!!!!!!!", τη στιγμή που ο Oros777 έχει ήδη δηλώσει πως η συμμετοχή του δε θα είναι συχνή λόγω καλοκαιριού.
Δεν είχα γνώση της δήλωσης. Το παίρνω πίσω και ζήτω συγνώμη από τον oros777!
quote:
amalia: Και σίγουρα, πέρα από την όλη ιστορία περί θεϊκών όντων, Μπέϊλι, Θεοσοφία, κ.λπ., υπάρχουν πολλά άλλα χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείς να πεις.
Ναι, πολλά για τους Χριστιανούς…….
Ναι, πολλά για τον Γιαχβε……
quote:
amalia: Σε παρακαλώ να λάβεις σοβαρά υπόψη σου αυτά που σου γράφω, διότι διαφορτικά θα μας αναγκάσεις να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω συμμετοχή σου στο παρόν θέμα.
Για την Πλάνη της Αληθείας…….
Amalia βιάστηκες, η απειλή δεν είναι χρήσιμη για την Αλήθεια της Πλάνης αλλά για την Πλάνη της Αλήθειας!
Με τόσο πάθος υπερασπίζεσαι τα Θεϊκά Όντα, τους Θεοσοφιστές ώστε έφτασες να απειλείς την ελευθέρια του λόγου! Μα δεν υπάρχει λόγος να τους υπερασπίζεσαι γιατί δεν έχω πει κάτι ενάντιων τους. Το να θέλω να κάνω διάλογο μαζί τους είναι ενάντιων τους? Το να θέτω ερωτήσεις άμεσες με αυτά που έχουν λεχθεί είναι κακό?
Συγχαρητήρια amalia, για την απειλή σου, αλλά δεν χρειάζεται καμία απειλή.
Αφού σας δημιουργώ πρόβλημα, σας αφήνω! Καλή συνέχεια!!!!!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς να συμμετέχεις στη συζήτηση αυτή χωρίς να δημιουργείς προβλήματα, τότε ας είναι για καλό.
Εάν πάλι πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο να κάνεις μια προσπάθεια να συμμετάσχεις όντας μέσα στο θέμα, καλώς να μας επανέλθεις.![]()

Ψυχή μου,
quote:quote:
Η υπογράμμιση δική μουΠριν 10 μέρες στο τέλος έσπασες την κουτάλα σου γιατί δεν παύει να είναι μια πλάνη ενώ τώρα λες ότι δεν μπορείς να σπάσεις την κουτάλα σου γιατί απλός βρίσκεσαι στην αλήθεια…….
Παρντόν;
Εγώ τα έγραψα αυτά;
Μήπως δεν κατάλαβες κάτι από αυτά που έχω γράψει; Γιατί τα συμπεράσματά σου δεν έχουν καμία σχέση μ' αυτά που έγραψα.
Ψυχή μου,
1) Αυτό το έγραψες πριν 10 μέρες,
«Το να γνωρίζουμε ότι δε γνωρίζουμε, να συνειδητοποιούμε δηλαδή την άγνοιά μας, είναι μία καλή αρχή. Μας κάνει να δούμε πέρα από την κουτάλα μας. Όταν το καταλάβουμε αυτό, προσπαθούμε να τη μεγαλώσουμε για να χωρέσει περισσότερα. Μέχρι που στο τέλος τη σπάμε,»
Αυτό το έγραψες σήμερα,
« Το ότι κάποια στιγμή συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε να μάθουμε τα πάντα με την δική μας κουτάλα, δε σημαίνει ότι την έχουμε σπάσει.»
Πριν 10 μέρες έσπασες την κουτάλα ενώ τώρα όχι!
2) Αυτό έγραψες πριν 10 μέρες:
«Μέχρι που στο τέλος τη σπάμε, γιατί συνειδητοποιούμε ότι δε μας χρειάζεται: όσο μεγάλη κι αν την κάνουμε, δεν παύει να είναι μία πλάνη, ένα όριο που μας χωρίζει από την αλήθεια»
Αυτό έγραψες σήμερα:
«Δε σπάμε απλώς την κουτάλα και βρισκόμαστε στην αλήθεια.»
Πριν 10 μέρες η σπασμένη κουτάλα ήταν μια πλάνη ενώ τώρα η κουτάλα δεν είναι σπασμένη και βρίσκεσαι στην Αλήθεια!
3) Amalia εσύ τα έγραψες και όχι εγώ…….
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Με μπλε γράμματα είναι το δικό σου μήνυμα και με μαύρα είναι τα δικά μου σχόλια.
1) Αυτό το έγραψες πριν 10 μέρες,
«Το να γνωρίζουμε ότι δε γνωρίζουμε, να συνειδητοποιούμε δηλαδή την άγνοιά μας, είναι μία καλή αρχή. Μας κάνει να δούμε πέρα από την κουτάλα μας. Όταν το καταλάβουμε αυτό, προσπαθούμε να τη μεγαλώσουμε για να χωρέσει περισσότερα. Μέχρι που στο τέλος τη σπάμε,»
Αυτό το έγραψες σήμερα,
« Το ότι κάποια στιγμή συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε να μάθουμε τα πάντα με την δική μας κουτάλα, δε σημαίνει ότι την έχουμε σπάσει.»
Πριν 10 μέρες έσπασες την κουτάλα ενώ τώρα όχι!
Η συνειδητοποίηση της άγνοιας είναι μία καλή αρχή.
Το σπάσιμο έρχεται στο τέλος.
Η πορεία αυτή μπορεί να διαρκέσει πολλούς πολλούς αιώνες. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έγραψα για αρχή και για τέλος (αν και δεν είμαι και απόλυτα σίγουρη, εάν αυτή η ιστορία τελειώνει κάπου
)
Συνεπώς, συνειδητοποιούμε την άγνοιά μας και συνεχίζουμε την πορεία της αναζήτησης μέχρι να σπάσουμε την κουτάλα.
2) Αυτό έγραψες πριν 10 μέρες:
«Μέχρι που στο τέλος τη σπάμε, γιατί συνειδητοποιούμε ότι δε μας χρειάζεται: όσο μεγάλη κι αν την κάνουμε, δεν παύει να είναι μία πλάνη, ένα όριο που μας χωρίζει από την αλήθεια»
Αυτό έγραψες σήμερα:
«Δε σπάμε απλώς την κουτάλα και βρισκόμαστε στην αλήθεια.»
Πριν 10 μέρες η σπασμένη κουτάλα ήταν μια πλάνη ενώ τώρα η κουτάλα δεν είναι σπασμένη και βρίσκεσαι στην Αλήθεια!
Εδώ, μάλλον ευθύνεται ο τρόπος που διάβασες τη φράση μου. Θα κάνω μια προσπάθεια να μαντέψω τι κατάλαβες:
Εξέλαβες την πρότασή μου, σα να είχα συμπεράνει ότι "απλά δε σπάμε την κουτάλα κι έτσι το αποτέλεσμα είναι ότι βρισκόμαστε στην αλήθεια". (Εάν εννοούσα αυτό, θα έγραφα "απλώς δε σπάμε την κουτάλα και βρισκόμαστε στην αλήθεια").
Επειδή όμως δεν είμαι ο Γιόνταν στον ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
, το έγραψα με το συντακτικό που απαιτείται, για να καταλάβεις το αμέσως παρακάτω, που είναι και το σωστό νόημα της φράσης μου:
"Δεν είναι τόσο απλό να σπάσεις την κουτάλα και να βρεθείς στην αλήθεια".
3) Amalia εσύ τα έγραψες και όχι εγώ…….
Εγώ τα έγραψα, αλλά εσύ όπως φαίνεται κατάλαβες ότι ήθελες. Έτσι κάνουμε και με την αλήθεια. Την καταλαβαίνουμε όπως μπορούμε ή όπως μας βολεύει.
![]()

Ψυχή μου,
Amalia ευτυχώς που ο διάλογος είναι γραπτός.
Δεν υπάρχει καμία παρανόηση εκ μέρους μου αλλά μια προσπάθεια εκ μέρος σου να διορθώσεις την πρώτη δήλωση σου για την κουτάλα. Η πρώτη δήλωση σου ήταν απόλυτη και καθολική:
Στην συνέχεια η δήλωση παύει να είναι απόλυτη. Το αόριστο και η αβεβαιότητα κυριαρχούν:
«Το σπάσιμο έρχεται στο τέλος.
Η πορεία αυτή μπορεί να διαρκέσει πολλούς πολλούς αιώνες. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έγραψα για αρχή και για τέλος (αν και δεν είμαι και απόλυτα σίγουρη, εάν αυτή η ιστορία τελειώνει κάπου )»
«Το ότι κάποια στιγμή συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε να μάθουμε τα πάντα με την δική μας κουτάλα, δε σημαίνει ότι την έχουμε σπάσει.»
Μετά από το αόριστο και το αβέβαιο ακολουθεί το νόημα στα λεγόμενα σου: "Δεν είναι τόσο απλό να σπάσεις την κουτάλα και να βρεθείς στην αλήθεια".
Amalia ποια είναι η κουτάλα?
quote:
amalia: Εγώ τα έγραψα, αλλά εσύ όπως φαίνεται κατάλαβες ότι ήθελες. Έτσι κάνουμε και με την αλήθεια. Την καταλαβαίνουμε όπως μπορούμε ή όπως μας βολεύει.
Amalia δεν απάντησες σε καμία από τις προηγούμενες ερωτήσεις μου άρα δεν μου έδωσες να καταλάβω αυτό που θα ήθελες να καταλάβω! Αφού δέχεσαι ότι εσύ τα έγραψες είναι μια καλή αρχή! Από σένα εξαρτάτε και η συνέχεια…….
Άραγε ποια είναι η κουτάλα?
Είναι αυτή που παρουσίασες στην πρώτη δήλωση σου?
Είναι η κουτάλα η πλάνη που σε χωρίζει από την αλήθεια και δεν θα πάψει να είναι πότε μια πλάνη?
Amalia ας μιλήσουμε για την Αλήθεια της Πλάνης = Κουτάλα.......
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ψυχή μου,
quote:
Amalia ευτυχώς που ο διάλογος είναι γραπτός.
Αυτό λέω κι εγώ, αγαπητέ el.elyon!
Έχουμε αναλώσει μια σελίδα για να εξηγούμε το αυτονόητο που έγραψε η amalia κι εσύ συνεχίζεις να κολλάς στην κουτάλα, στο αν σπάει η κουτάλα της ή αν δεν σπάει και στο τι ακολουθεί.
Αν δηλαδή αναφέρω ότι εννοεί την κουτάλα που χρησιμοποιεί στην ψαρόσουπα θα αναλώσουμε άλλες 2 σελίδες? ![]()
![]()
Το θέμα είναι η Πλάνη της Αλήθειας.
Θες να μας πεις την γνώμη σου επ' αυτού - εννοώ ένα επαρκές σύνολο προτάσεων
- ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος όπως τον όρισε ο θεματοθέτης?

quote:
Έχουμε αναλώσει μια σελίδα για να εξηγούμε το αυτονόητο που έγραψε η amalia κι εσύ συνεχίζεις να κολλάς στην κουτάλα, στο αν σπάει η κουτάλα της ή αν δεν σπάει και στο τι ακολουθεί.
Αυτονόητα μπορεί να είναι για σένα αυτά που λέει η Amalia επειδή την γνωρίζεις καλά. Για μένα τίποτα από αυτά που λέει η Amalia είναι αυτονόητο αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτά που λέει η Amalia θα πρέπει να παραμείνουν ‘αυτονόητα” και δεν χρειάζεται καμία ανάλυση γιατί τότε τα “αυτονόητα” θα γίνουν “δυσνόητα’. Έχεις δίκαιο αγαπητέ Dying Incubus, τα αυτονόητα της Amalias θα πρέπει να παραμείνουν “αυτονόητα”!!!!!!!
quote:
Dying Incubus: Αν δηλαδή αναφέρω ότι εννοεί την κουτάλα που χρησιμοποιεί στην ψαρόσουπα θα αναλώσουμε άλλες 2 σελίδες?
Αν το αναφέρεις τότε το αυτονόητο θα πάψει να είναι αυτονόητο! Αλλά εσύ δεν θα αναφέρεις κάτι τέτοιο γιατί το είπαμε αγαπητέ, τα αυτονόητα της Amalias θα πρέπει να παραμείνουν πάσης θυσίας “αυτονόητα” !!!!!!!
quote:
Dying Incubus: Το θέμα είναι η Πλάνη της Αλήθειας.
Το θέμα αυτό είναι ανύπαρκτο!
Πως μπορείτε να μιλήσετε για την Πλάνη της Αλήθειας χωρίς να ορίζετε ποια είναι η Αλήθεια???????
quote:
Dying Incubus: Θες να μας πεις την γνώμη σου επ' αυτού - εννοώ ένα επαρκές σύνολο προτάσεων - ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος όπως τον όρισε ο θεματοθέτης?
Το θέμα από ανύπαρκτο πρέπει να γίνει υπαρκτό, για να είναι υπαρκτός και ο διάλογος!
Η Αλήθεια της Πλάνης είναι το υπαρκτό θέμα!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 01/08/2007 11:07:23
Ό,τι πεις!
Θα σε παρακαλέσω να περιορίσεις τις απαντήσεις σου στο αρχικό θέμα συζήτησης γιατί έχουμε ξεφύγει ήδη αρκετά.
Καλή σου μέρα!

quote:
Dying Incubus: Εντάξει, el.elyon!
Ό,τι πεις!
Δεν είναι ότι πω εγώ αλλά ότι πεις εσύ! Εντάξει Dying Incubus, ο, τι πεις!!!!!!!
quote:
Dying Incubus: Θα σε παρακαλέσω να περιορίσεις τις απαντήσεις σου στο αρχικό θέμα συζήτησης γιατί έχουμε ξεφύγει ήδη αρκετά.
Δεν θα υπάρχει συμμετοχή εκ μέρος μου σε ένα θέμα που για μένα είναι ανύπαρκτο!
quote:
Dying Incubus: Καλή σου μέρα!
Καλή σου μέρα και καλή συνέχεια στο θέμα σας!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Δυστυχώς τα ωραία (διακοπές) τελειώνουνε γρήγορα, αλλά ευτυχώς είμαι πάλι κοντά σας για να διαβάσω τις ενδιαφέρων απόψεις σας μέσα σε αυτό το φόρουμ .
Λοιπόν ξεκινάω με ένα διάβασμα σε όλα αυτά που έχετε γράψει και τα λέμε σύντομα .

quote:
Γιώργος - η ενέργεια - παρατηρητής - όμως -δεν είναι ή υπέρτατη αρχή... και εάν ψάξεις καλά θα δεις ότι υπάρχει θεότητα στον αρχαίο κόσμο με τέτοιες ιδιότητες
Γιώργο κάνε μια πιο αναλυτική αναφορά και ιδιαίτερα σε αυτά που γράφεις με μικρά γράμματα για να καταλάβω τι εννοείς .
quote:
Γιώργος - αλλά ....ποτέ μου δεν το έπιασα αυτό .. το να "γνωρίσουμε την άγνοια μας"... κλπ..κλπ...
γιατί πολύ απλά το θεωρώ δεδομένο..
Γιώργο ότι θεωρείς δεδομένο εσύ, εγώ ή και όποιος άλλος που γνωρίζει και κατανοεί την λέξη ΑΓΝΟΙΑ, δεν πάει να πει ότι ισχύει και για όλους .
Άλλωστε πολλές φορές αναρωτιέμαι το κατά πόσο μπορεί να είμαστε και εμείς τουρίστες όταν εκφράζουμε και υπερασπιζόμαστε ένα προσωπικό πιστεύω μας, έστω και αν γνωρίζουμε ότι αύριο μπορεί να το έχουμε αναιρέσει και να έχουμε προχωρήσει ποιο μπροστά ή και ποιο πίσω ……
Δεν ξέρω, απλά αναρωτιέμαι ;
quote:
Γιώργος - αλλά είναι ο Τουρίστας.... που είναι πιθανών όμως να πει .... "τα οίδα όλα."..
τι είδες ρε μεγάλε...?
Ευτυχώς τουλάχιστον, δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο του ΔΗΘΕΝ ….