ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τι κρύβεται στην Πυραμίδα; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Τι κρύβεται στην Πυραμίδα; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

thoth62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
22/09/2002, 16:05:51
Καλησπέρα φίλοι
Το πρώτο που βρήκα και αναφέρει φίλε Tomcat αυτά τα οποία έγραψα
είναι το βιβλίο του Άντριου Τόμας "Τα μυστικά της Ατλαντίδας" από τις εκδόσεις Καστανιώτη,πρώτη έκδοση το 1979.Ελπίζω να μην είναι πολύ παλιά!!

23/09/2002, 00:22:28
Χαιρετώ όλους τους φίλους... και κάτω τα χέρια απο τον Τόμκατ!!!
Αφού σας ενδιαφέρει η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, κάντε μια μικρή έρευνα για τα ΕΠΤΑ ΓΕΝΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ που αναφέρει ο Ησίοδος, ειδικά στο ΤΕΤΑΡΤΟ...
Μετά ερευνήστε για τις ΕΠΤΑ ΡΙΖΕΣ ΦΥΛΕΣ που αποκάλυψε η Θεοσοφία της Ελένης Πετρόβνας Μπλαβάτσκυ ειδικά για την Τέταρτη Ρίζα Φυλή την ΑΤΛΑΝΤΙΑ...

Θα ανακαλύψε τε πολλά και ενδιαφέροντα...

Κέλσος

cinderellaΜέλος
23/09/2002, 03:59:40
Φιλοι μου βρηκα ενα site περι Ησιοδου και περι Ατλαντιδας...
συγκεκριμμενα για την τοποθεσια της δειτε εδω
http://www.atlantida.gr/topothesia.htm
πιστευω το site αυτο αξιζει ενα καλο ψαξιμο..αναφερει πολλα περι ατλαντιδος

Edited by - cinderella on 23/09/2002 04:00:49

catΜέλος
23/09/2002, 13:51:19
Γεια σας και απο μένα φίλοι μου ....
Ειλικρινα δεν ξέρω αν θα βρέθει ποτέ η απάντηση σε αυτό το μυστήριο
η απόψεις που διαβάζω και ακούω ολα αυτά τα χρόνια ειναι διαμέτρου αντίθετες....Τη μία η Ατλαντίδα τοποθετείται μεταξύ της Ν. Αμερικής και Αφρικής, ενώ άλλοι την τοποθετούν ανάμεσα στη Β. Αμερική και την Ευρώπη λέγοντας ότι οι ακτές της έφταναν μέχρι και τα παγωμένα νερά του Β. Πόλου. την μία η Ατλαντίδα βρισκεται στην Σαντορίνη την αλλη οτι ειναι η ιδια η Σαντορίνη απομεινάρι της. Ως υπολείμματα , έπειτα θεωρούνται τα νησιά Γροιλανδία και Αζόρες , καθώς και τα νησιά των Καναρίων και του Πρασίνου Ακρωτηρίου . , . Τελικά δεν υπάρχει πουθενά ενα στοιχείο που να την τοποθετεί κάπου σίγουρα
μέχρι τότε έιδομεν !!!!!

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

24/09/2002, 01:03:03
Καλή μου φίλη "Γατούλα"...
Αυτό που αναφέρεις, έρχεται κατα κάποιο τρόπο να επιβεβαιώσει κάτι που έχω αναφέρει και σε άλλο μύνημά μου...
Προσπαθόντας να "ανακαλύψουν" οι "επιστήμονες" το ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ η Ατλαντίδα, ΧΑΝΕΤΑΙ η ουσία του θέματος, που δεν είναι άλλη απο το ΤΙ λέγετε ότι ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΚΕΙ, ΠΩΣ λέγετε ότι ΖΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙ, ΤΙ ΝΟΜΟΥΣ λέγετε ότι ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ, ΤΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ λέγετε ότι ΕΙΧΑΝ, ΤΙ ΠΟΛΗΤΙΣΜΟ λέγετε ότι ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ κλπ κλπ κλπ...

Θα πρότεινα λοιπόν, σαν ερευνητής που είμαι, να πάψουμε να προσπαθούμε να βρούμε (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) το ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, καθώς και να πάψουμε να θεωρούμε ότι ΑΝ τη βρούμε τότε θα ψάξουμε για όλα τα άλλα που προανάφερα...

Υπενθυμίζω στους ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ότι και την Τροία θεωρούσαν για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ότι ήταν απλά στη φαντασία του ποιητή, αλλά ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ήρθε η ώρα και ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ και έτσι ξανατρέξανε στις Ομηρικές Ιστορίες που μέχρι τότε ήταν παραμυθάκια για να τρώνε το φαγητό τους τα μωρά (!!!), για να "ανακαλύψουν" την μεγαλειώδη τεχνική του ΜΥΘΟΥ και τω συμβολισμών που κρύφτηκαν ΜΕΣΑ σε αυτές τις "ιστοριούλες"...

Πάντα φίλος με όλους...

Κέλσος

26/09/2002, 20:15:35
Καλησπέρα.
Φίλε Κέλσο με βρίσκεις ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνο. Ο τόπος που βρίσκεται ή βρισκόταν η Ατλαντίδα είναι το λιγότερο που έχει σημασία.
Αυτό που με κάνει και απορώ, είναι το γιατί δεν έχουμε στα χέρια μας γραπτά κείμενα λογίων απο την Ατλαντίδα ( ή μήπως "κάποιοι" έχουν ;). Είναι δυνατόν να είχαν αναπτύξει πολιτισμό χωρίς να έχουν επαφές με άλλους λαούς και χωρίς να αφήσουν σ αυτούς κάποια γραπτά, ή κάποιο άλλο σημάδι της ύπαρξής τους;

HIGHLANDER

"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"

26/09/2002, 21:38:11
Καλησπέρα φίλε(οι) μου Αχέροντα...
Εύλογο και "λογικό" το ερώτημά σου- απορία σου.
Χωρίς να είμαι ΕΙΔΗΜΟΝ, σου φανερώνω μερικές σκέψεις μου...

Καταρχάς, η Ατλάντεια χώρα- ήπειρος ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ, βούλιαξε, βυθήστικε στον απέραντο Ωκεανό.
Αρα ότι υπήρχε σαν "απόδειξη" της ύπαρξής της και ΟΧΙ ΑΠΛΑ κάποιο γραπτό κείμενο ΜΟΝΟ, αλλά έστω και κάποιο κτίσμα, κάποιο μνημείο κλπ κλπ βρίσκονται στον βυθό....

Αλλά σε περιοχές όπου "μάλλον" υπήρχε σχέση, ας την αποκαλέσουμε "διακρατική", όπως ΠΕΡΟΥ αλλά και ΑΙΓΥΠΤΟΣ και όχι μόνο, υπάρχουν κάποια μνημεία που επάνω τους βρίσκονται διάφορα "παράξενα σχήματα" χαραγμένα, που η επιστήμονες "ΕΙΚΑΖΟΥΝ" για την ερμηνεία τους, αλλά δεν νομίζω να προσπάθησαν να τα συσχετίσουνε με τον Ατλάντειο πολιτισμό!!!
Παράδειγμα... ας πούμε για τον Δίσκο της Φαιστού, που είναι και δίκό μας εύρημα...
Πολλά λέγονται για αυτόν και όποιος δεν γνωρίζει, ας διαβάσει το θέμα και το πώς το ανέπυξε η Λευκή Κουκουβάγια, και θα μάθει πολλά.... (παιδιά, ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ....)

Πάντως ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να ερμηνεύσουμε "κάτι" απο την ΑΤΛΑΝΤΕΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ, όταν ξέρουμε ότι τα πάντα απο αυτήν έχουν ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ;;;

Πιστεύω μου είναι ότι σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα (με μέτρο σύγκρισης την εποχή που καταβυθίστηκε η Ατλαντίδα, 14.000 με 15.000 χρόνια πρίν), θα έχουμε ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ που θα ΣΥΝΤΑΡΑΞΟΥΝ ΣΥΝΘΕΜΕΛΑ πολλά απο τα "κατεστημένα"...
Μάλλον, θα ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ μέρη που ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ καθώς και θα ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ άλλα που τα ξέρουμε...
Ομιλώ για την αναστροφή των πόλων σε ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ και τον ισημερινό σε ΠΟΛΟΥΣ (βόρειο και νότιο)....

Κέλσος

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
27/09/2002, 16:38:03
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ.
ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟ 2:00 ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΚΡΥΠΤΗ.
ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΚΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"

ArzunaΙδρυτικό Μέλος
28/09/2002, 17:09:22
Το θέμα της είδησης σχετικά με τον σκελετό μάλλον είναι αποτέλεσμα παρανόησης φίλε ΣΙΣΙΦΕ!
Όχι από πλευράς σου βέβαια αλλά από τις συνηθισμένες που κάνουν τα δημοσιογραφικά επιτελεία(και ιδιαίτερα τα τηλεοπτικά) της χώρας μας...
Υποθέτω - σημειώνω ότι δεν είδα το δελτίο που αναφέρεις γι'αυτό και διατηρώ κάθε επιφύλαξη σχετικά με τις υποθέσεις μου - ότι προέρχεται από την απρόσεκτη μελέτη των διαφόρων ειδησιογραφικών δελτίων από ξένες πηγές ή/και στην επιφανειακή ανάγνωση πρόσφατης συνέντευξης του ίδιου του Zahi Hawass αναφορικά με την "αποστολή" της 17ης Σεπτεμβρίου και της "ζωντανής" μετάδοσης από το National Geographic. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο κος Hawass αναφέρεται και στη διάνοιξη της σαρκοφάγου ενός επιστάτη των Κτιστών των Πυραμίδων που έλαβε χώρα στο χωριό των Κτιστών που απέχει περίπου 1,6 Km από την Μεγάλη Πυραμίδα. Μέσα στη σαρκοφάγο βρέθηκε ο σκελετός του επιστάτη που το όνομά του σύμφωνα με τα ιερογλυφικά ήταν Nyswt-Wsret. Η αναφορά του κου Hawass έγινε χωρίς σαφή διάκριση από τις αναφορές του στις ανακαλύψεις της Πυραμίδας οπότε δεν είναι ίσως δύσκολο κάποιος επιπόλαιος αναγνώστης, που δεν γνωρίζει καλά και τις λεπτομέρειες του θέματος, να θεωρήσει ότι ο σκελετός ανακαλύφθηκε μέσα στην Πυραμίδα, πράγμα που πιθανώς συνέβει και με τους δημοσιογράφους που συνέταξαν το ρεπορτάζ που αναφέρεις.

Φωτογραφία του σκελετού του επιστάτη Nyswt-Wsret από το χωριό των Κτιστών των Πυραμίδων:

Το πιο σημαντικό πάντως για τη συζήτησή μας είναι η καινούργια ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου από τον ίδιο τον Υπουργό Πολιτισμού της Αιγύπτου Farouq Hosni.

Σε συνέχεια της αποστολής του ρομπότ μέσα στην Πυραμίδα και αφότου τελείωσε η extravaganza του τηλεοπτικού show, το ρομπότ στάλθηκε προς εξερεύνηση και του Κατώτερου Βόρειου Αεραγωγού (ξεκινάει και αυτός από τον "Θάλαμο της Βασίλισσας") μακριά από τα τηλεοπτικά φώτα.
Η δεύτερη αυτή εξερεύνηση στον Βόρειο Αεραγωγό στέφθηκε με απρόσμενη επιτυχία καθώς σχεδόν στο ίδιο ύψος με αυτό της Θύρας του Gantenbrink του Νότιου Αεραγωγού βρέθηκε εκεί μία ακόμη πόρτα, ίδιας κατασκευής με αυτή που ήταν γνωστή ήδη από το 1993 !!

Έχουμε λοιπόν μία 3η Πόρτα !! και κατά πάσα πιθανότητα θα ανακαλυφθεί πίσω από αυτήν και μία κρυφή 4η, όπως ακριβώς έγινε και με τη Θύρα του Gantenbrink !

... και ιδού η φωτογραφία της:

Η τρίτη πόρτα στον Κατώτερο Βόρειο Αεραγωγό

Δεν συμφωνείτε ότι οι αποκαλύψεις σχετικά με την Μεγάλη Πυραμίδα έχουν αποκτήσει μία ασυνήθιστη συχνότητα τελευταία...

"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"

28/09/2002, 20:31:49
Έχεις δίκιο arzuna
Είναι λες και "ξαφνικά" όλα έχουν γίνει τόσο εύκολα να αποκαλύπτονται ενώ μέχρι πριν ενός μηνός υπήρχαν τεράστια εμπόδια!!!!Τουλάχιστον,υπάρχει η ελπίδα ότι από τα δέκα πράγματα που θα βρούν,θα μας πούν τα έξι!!!Φταίμε εμείς μετά να είμαστε καχύποπτοι...??????

aenaongrΜέλος
29/09/2002, 01:50:25
quote:

.......
...ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ.
.......

Πολύ μεγαλύτερης σύμφωνα με την "επίσημη" εκδοχή των αιγυπτιολόγων;
ή από την "άλλη" που είναι γύρω στα 10.000 χρόνια; Μήπως αυτό απλά δείχνει τις παρωπίδες που έχουν φορέσει για να καλύψουν το μυθιστόρημα που έχουν κατασκευάσει για τους "πρωτόγονους" αρχαίους πολιτισμούς;
Δεν έχω παρακολουθήσει από την αρχή τη συζήτηση αλλά θεώρησα ότι αξίζει μια επισήμανση σ' αυτό το σημείο.

12/03/2005, 13:36:14
Από τα πολύ παλιά χρόνια υπήρχε μια σύνδεση εσωτερισμού και τέχνης, ένας έρωτας που κρατάει μέχρι σήμερα...

Από τον όμηρο, μέχρι τους τροβαδούρους του μεσαίωνα, από τη ζωγραφική του Poussen,του Da Vinci και του Ιερώνυμου Μπος μέχρι τη μουσική του Vagner, Μότσαρτ και Ντεμπυσσύ οι μυημένοι εσωτεριστές δεν σταματούσαν να σημαδεύουν τα δημιουργήματά τους με τη σφραγίδα της «μυστικής» τους γνώσης.
Ακόμη και ο κόσμος των παιδικών παραμυθιών βρίθει από τέτοιους συμβολισμούς.

Και όλα αυτά σε κάποιες «σκοτεινές» για τη γνώση εποχές είναι βεβαίως απόλυτα κατανοητά όμως πως εξηγείται σήμερα το φαινόμενο αυτό?

Ποια η ανάγκη του ανθρώπου να περάσει μηνύματα μέσα από την 7η τέχνη στην εποχή του Υδροχόου, την εποχή όπου όλα βγαίνουν στο φως? (Βλ. Μatrix, Ladyhawk κ.α)
Την εποχή που με το ίντερνετ μπορεί να έχει κανείς απεριόριστη και προσπελάσιμη γνώση??

Μμμμ... το θέμα αυτό μου φαίνεται πολύ οικείο...ίσως σε κάποια άλλη ζωή το είχα ξανασυζητήσει... (εκτός κι αν έχω πάθει παράκρουση)

Αν πάλι υπάρχει ήδη (πράγμα που δε διαπίστωσα με την αναζήτηση)παρακαλώ να το σβήσετε.

Αυτά (τα γνωστά) για αρχή προς σκέψη και ερεθισμό...

"H Γνώση είναι δύναμη...1234"
dancing verumΜέλος
18/03/2005, 04:33:51
Η εσωτερική μας φωνή είναι αυτή που μας ωθεί στο να δημιουργήσουμε τεχνη.Η τεχνη,οποιασδήποτε μορφής τεχνη μας δίνει την ελευθερία της χωρίς ορια αυτοεκφρασης για να ελθουμε ή να επαναφέρουμε την ισορροπία,όταν μέσα μας ή στον κοσμο μας συσσωρεύεται ενεργεια που πρέπει οπωσδήποτε να διοχετευτεί στο σύμπαν.
Οτιδήποτε νεο,επαναστατικο,καινουριο και αγνωστο μπορει να αγκαλιαστει από το χωρο της τέχνης ή με την τεχνη του διαλογισμου να διασαφηνιστει,να ταυτοποιηθει,να καθοριστει και να διερευνηθει ο λογος που εμφανίστηκε αυτο το καινουριο,ο τρόπος που θα βοηθήσει τον κοσμο ή ο κινδυνος να τον καταστρεψει.Αρα βλεπουμε οτι η τεχνη γεννα,παναδεικνυει στο προσκήνιο,συγχρονως ομως με την διαλογιστική της μορφή ερευνα και εμβαθυνει πισω από το προσκηνιο.
σε ενα πινακα ζωγραφικής ο καλλιτεχνης θα δωσει μια πινελια μελανή όταν θελήσει να περιγραψει τον πολεμο,τον ξεριζωμο,την οργη,την πεινα...την απωλεια.
σε ενα σανιδι θεατρου,ο ηθοποιός θα ξυπνήσει,θα δημιουργήσει μια εσωτερική αναγκη για δραση στο κοινό του
ενας χορογραφος,ενας χορευτής θα βγαζει μια μελαγχολία απο την κινησή του,ενας μουσικός θα παιξει λυπητερα,ενας γλυπτης θα διαμορφλωσει το γλυπτό του σαν καποιος να κακοποίησε το δημιούργημά του
Η τέχνη λειτουργει υποσεινήδειτα.Δημιουργει απορίες,ερωτηματικά.Γι'αυτο και στην εποχή του υδροχοου ο ανθρωπος παρουσιάζει την αναγκη να περάσει μηνυματα ανθρωπισμου,ιδανικων,νέων οραματων μέσα από καθε είδους τέχνη.Εξαλλου,ίσως ολα αυτα να χρειαζονται καθαρισμα και με αυτον τον τροπο να γινεται αντιληπτη σιγά -σιγά η αναγκη για εκτόνωση της ενεργειας.

Πηγα στο δασος γιατι ήθελα να ζήσω ελευθερα.Ηθελα να ζήσω βαθεια τη ζωη,να ρουφηξω ολο της το μεδουλι.Να βαλω στην ακρη ολ'αυτα που δεν ηταν ζωη και να να μην ανακαλυψω,οταν θα εφθανε η στιγμή να πεθάνω,πως δεν εζησα...

18/03/2005, 13:13:50
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ Avallon ΑΝΟΙΞΕΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ....
Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ Η' H ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ....

Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΑ.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ-ΜΟΥΣΙΚΗ-ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ-ΠΟΙΗΣΗ-ΠΕΖΟΣ ΛΟΓΟΣ -ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

18/03/2005, 13:35:03
quote:
Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ Η' H ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ...

Mετά από τόσο καιρό και πιάνεις ακόμη τον παλμό μου...
Ηθελα να αλλάξω τον τίτλο σε "Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ" ή "ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ" αλλά είδα ότι δεν μπορούσα πλέον...

Το περίεργο είναι ότι βρισκόμαστε στην εποχή του Υδροχόου όπου η γνώση ρέει άφθονη παντού και πλέον δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχουν πλέον τα κρυμμένα νοήματα μέσα στην τέχνη.

Περισσότερο μπορώ να φανταστώ τη "σχέση" αυτή σαν ένα τρόπο διεύρυνσης της συνείδησης, σαν ένα παζλ που δίνει τροφή για σκέψη και που μας πάει ένα βήμα παρά πέρα παρά σαν αποκάλυψη μυστικής γνώσης...

Θα ήθελα την άποψή σας σε αυτό...

"H Γνώση είναι δύναμη...1234 + γω ξέρω να μετρώ μόνο ως το 4"
19/03/2005, 16:40:13
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ Avallon ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΚΑΤΙ....

quote:
Και όλα αυτά σε κάποιες «σκοτεινές» για τη γνώση εποχές είναι βεβαίως απόλυτα κατανοητά όμως πως εξηγείται σήμερα το φαινόμενο αυτό?

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ????
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΑ ?????

ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ.

ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ (ΚΛΕΙΔΙΟΥ) ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..

ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΩΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

MozΜέλος
20/03/2005, 21:02:45
Avallon, δεν είναι η γνώση που ρέει άφθονη, αλλά η πληροφορία. Μπορεί όλα να βγαίνουν στο φως και όλα να μοιάζουν προσπελάσιμα, όπως λες, αλλά ζούμε σε καταναλωτικές εποχές (για το «φωτεινές» επιφυλάσσομαι, θα έλεγα «αποκαλυπτικές») και η πληροφορία είναι είδος προς πώληση, μην το ξεχνάμε αυτό. Η τέχνη επίσης. Επιπλέον η τέχνη προσδίδει «κύρος» σε όποιον ασχολείται μαζί της ως θεατής/ακροατής. Γιατί επέλεξες ως αρχή να βάλεις αυτές τις εικόνες και όχι κάποιες άλλες; Έναν Καντίνσκι, ας πούμε; Γιατί κάποιοι καλλιτέχνες θεωρούνται περισσότερο «εσωτερικοί» από κάποιους άλλους;
Όπως και να ‘χει, σκέψου πόσοι, αλήθεια, «μυημένοι» είναι πραγματικά σε θέση να αντιληφθούν την ουσία, αλλά και τις προεκτάσεις ενός έργου τέχνης, είτε αυτό είναι το «dirty works» του γνωστού web artist, είτε «ο κήπος των γήινων απολαύσεων» του Μπος, ή ακόμα και μια μουντζούρα του Ντύρερ. Συνήθως, οι περισσότεροι αποδέχονται και αναμασούν τις αναλύσεις τρίτων, νιώθουν αυτό που «πρέπει να νιώσουν», ίσως επειδή «κολλάει» με το μονοπάτι που διάλεξαν στην προσωπική τους αναζήτηση, ΑΛΛΑ στην ουσία, ο Ντύρερ (και ο κάθε Ντύρερ) ΔΥΣΤΥΧΩΣ παραμένει ένας Άγνωστος! Γιατί δεν στάθηκαν απέναντι στο έργο τέχνης με τα δικά τους μάτια και την ψυχή ανοιχτή.
Είναι θέμα συνολικής αντίληψης και σαφώς «τριβής» (ως μυητικά στάδια) η κατανόηση οποιασδήποτε μορφής τέχνης. Τα κλειδιά, στα οποία αναφέρθηκε και ο καλός μου Avatargr, είναι παντελώς άχρηστα (αόρατα), αν κάποιος δεν είναι σε θέση να τα δει (κάτι σαν το κρυμμένο γράμμα) και να αναγνωρίσει τη «χρησιμότητά τους». Το μήνυμα, ναι, θα φτάσει στον αληθινό αποδέκτη, ασχέτως χρόνου και τόπου.
Το πρόβλημα δεν είναι αν πρέπει να βγαίνουν ή όχι στο φως τα μηνύματα/νοήματα που φέρει ένα έργο τέχνης, αλλά το αν η παρα-πληροφόρηση βοηθά στην κατάκτηση αυτής της γνώσης ή διαστρεβλώνει την πρόθεση του καλλιτέχνη και το όποιο μήνυμα προσπαθεί να περάσει.
Πολλά ακούν τ’ αυτιά μου και πίστεψέ με, Avallon, όταν μερικοί λένε για τις δονήσεις που ένιωσαν όταν αντίκρυσαν έναν Ντα Βίντσι, το μόνο που μπορώ να πω είναι «χα!χα!χα!», όταν οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τις επιδράσεις που ασκεί η θέση μιας τελείας στο επίπεδο. Με όλο αυτό το κατεβατό θέλω να ρωτήσω, πώς ακριβώς θέλεις να προσεγγίσουμε το θέμα που άνοιξες; Αποσυμβολιστικά, κριτικά, ψυχ, ή αλλιώς;

quote:
Περισσότερο μπορώ να φανταστώ τη "σχέση" αυτή σαν ένα τρόπο διεύρυνσης της συνείδησης, σαν ένα παζλ που δίνει τροφή για σκέψη και που μας πάει ένα βήμα παρά πέρα παρά σαν αποκάλυψη μυστικής γνώσης...

Ακριβώς αυτό. Εγώ, Avallon, θα έβγαζα και τα εισαγωγικά. Είναι ΣΧΕΣΗ ουσιαστική. Έρωτας και Έμπνευση οι δύο όψεις του ίδιου «καταλύτη» (η λέξη κλειδί που ανέφερε ο Avatargr).

dancing verum,

quote:
Η εσωτερική μας φωνή είναι αυτή που μας ωθεί στο να δημιουργήσουμε τεχνη.Η τεχνη,οποιασδήποτε μορφής τεχνη μας δίνει την ελευθερία της χωρίς ορια αυτοεκφρασης για να ελθουμε ή να επαναφέρουμε την ισορροπία

θα συμφωνήσω μαζί σου. Με μια επιφύλαξη στο «χωρίς όρια» που σχετίζεται με την εργασία που κάνει ο καθένας με τον εαυτό του, αλλά δεν είναι επί του παρόντος να το αναλύσουμε.

quote:
Οτιδήποτε νεο,επαναστατικο,καινουριο και αγνωστο μπορει να αγκαλιαστει από το χωρο της τέχνης

Θα συμφωνήσω στο περί αγκαλιάς. Θεωρώ όμως ότι όλα έχουν ξαναγίνει. Διαφέρει το «σερβίρισμα» (λογικό για εμένα προσωπικά και αποδεκτό ως τέτοιο).

quote:
ή με την τεχνη του διαλογισμου να διασαφηνιστει,να ταυτοποιηθει,να καθοριστει και να διερευνηθει ο λογος που εμφανίστηκε αυτο το καινουριο,ο τρόπος που θα βοηθήσει τον κοσμο ή ο κινδυνος να τον καταστρεψει.Αρα βλεπουμε οτι η τεχνη γεννα,παναδεικνυει στο προσκήνιο,συγχρονως ομως με την διαλογιστική της μορφή ερευνα και εμβαθυνει πισω από το προσκηνιο.

Ανάλυσέ το, αν θέλεις, αυτό.

Η τέχνη για αυτόν που την ποιεί, είναι εσωτερική ανάγκη, είναι τρόπος ζωής. Για εκείνον που την εισπράττει είναι ενίοτε ο καθρέφτης μέσα στον οποίο θα δει.
Πώς θα ήταν άραγε τα έργα του Ιερώνυμου Μπος, αν ζούσε σήμερα;

Να είστε όλοι καλά
Shukran JAZZilan (thank you very JAZZ)
Moz

Avallon, μετά λύπης διάβασα την επεξήγηση στην υπογραφή σου. Μπορώ να βοηθήσω -ξέρω τουλάχιστον μέχρι το 99! Ραντεβού στη γκαλερί του έσω, αύριο στις 4+1(=5); Μπορείς να αργήσεις 4+4+4-2(=10) λεπτά, δεν χάθηκε ο κόσμος! (Αστειεύομαι και το ξέρεις, αλλά μην αργήσεις. ΟΚ;)

20/03/2005, 22:40:53
quote:
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ????
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΑ ?????

Θα συμφωνήσω με τον Moz που με διόρθωσε πολύ όμορφα ...
Η εποχή μας είναι αποκαλυπτική και όχι απαραίτητα φωτεινή...
ΟΜΩΣ και αυτό είναι κάτι...
Είναι ένα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΤΙ στο δρόμο της φώτισης, στο δρόμο της γνώσης... ένα λιθαράκι στην εποχή της αναζήτησης, ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο...

quote:
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.

Δε το θεωρώ αυτό λογικό αγαπητέ AVATARGR...
Kάποιος που θέλει να μεταδώσει κάτι ...
Για να δούμε λοιπόν:

- Aυτός που θέλει να μεταδώσει κάτι θέλει να το μεταδώσει στον αμύητο ή στον μυημένο??

Αν είναι μύημα για τον αμύητο..."στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα..." το μήνυμα πάει στο βρόντο...

Αν το μήνυμα προορίζεται για τον μυημένο δε νομίζω ότι ο μυημένος έχει ανάγκη να δει ένα έργο για να καταλάβει, να μάθει κάποια πράγματα...

Συνεπώς το μήνυμα δεν έχει αποδέκτη αλλά καλύπτει εσωτερικές ανάγκες του ίδιου του καλλιτέχνη ο οποίος έχει κάνει βίωμά του τον εσωτερισμό και βρίσκει ένα τρόπο έκφρασης μέσω της τέχνης.

quote:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ

Tα κλειδιά είναι άχρηστα αν κάποιος είναι τόσο τυφλός για να βρει την κλειδαρότρυπα και τόσο κουλός για να βάλει το κλειδί στην τρύπα...

quote:
ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΩΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ...

Αυτό θα συμφωνήσω είναι βασικό στοιχείο της αναζήτησης
quote:
Έναν Καντίνσκι, ας πούμε; Γιατί κάποιοι καλλιτέχνες θεωρούνται περισσότερο «εσωτερικοί» από κάποιους άλλους;

Eνα Κadkinsky μπορεί να μην έβαζα γιατί δεν είναι του γούστου μου (ακόμα και αν ήταν εσωτεριστής) αλλά οπωσδήποτε θα έβαζα έναν ΚLIMT.

quote:
Συνήθως, οι περισσότεροι αποδέχονται και αναμασούν τις αναλύσεις τρίτων, νιώθουν αυτό που «πρέπει να νιώσουν», ίσως επειδή «κολλάει» με το μονοπάτι που διάλεξαν στην προσωπική τους αναζήτηση, ΑΛΛΑ στην ουσία, ο Ντύρερ (και ο κάθε Ντύρερ) ΔΥΣΤΥΧΩΣ παραμένει ένας Άγνωστος!

Θα συμφωνήσω και πάλι... γι'αυτό και όταν πηγαίνω σε κάποιο εικαστικό χώρο δε διαβάζω τους κριτικούς και δεν ακολουθώ την πεπατημένη...(στο μονοπάτι που έχουν βαδίσει όλοι δεν βγαίνουν λουλούδια)

Μ'αρέσει λοιπόν να κοιτάζω ένα πίνακα και να τον αφήνω να μιλάει μόνος του μέσα μου (δεν διαβάζω ούτε την εξήγηση του ίδιου του δημιουργού γιατί ας μην ξεχνάμε πως στην τέχνη δημιουργεί περισσότερο το υποσυνείδητο...)
Αυτό που θ'ακούσω μπορεί και να είναι λάθος... είναι όμως ένα προσωπικό βίωμα και η αξία του γι'αυτό και μόνο το λόγο μοναδική.

quote:
Πολλά ακούν τ’ αυτιά μου και πίστεψέ με, Avallon, όταν μερικοί λένε για τις δονήσεις που ένιωσαν όταν αντίκρυσαν έναν Ντα Βίντσι, το μόνο που μπορώ να πω είναι «χα!χα!χα!», όταν οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τις επιδράσεις που ασκεί η θέση μιας τελείας στο επίπεδο

Αυτά είναι γελοιότητες... Το μόνο που ένιωσα μπροστά σε ένα ΝταΒίντσι είναι δέος ή θαυμασμό ανάλογα το έργο... όσο για δονήσεις...(τι'ναι τούτο)

quote:
Με όλο αυτό το κατεβατό θέλω να ρωτήσω, πώς ακριβώς θέλεις να προσεγγίσουμε το θέμα που άνοιξες; Αποσυμβολιστικά, κριτικά, ψυχ, ή αλλιώς;

Νομίζω ότι η ΤΕΧΝΗ δεν μπορεί να οριοθετηθεί και να μπει σε καλούπια και γι'αυτό πιστεύω δε θα ήταν υπερβολή να το αφήσουμε ανοιχτό προς όλες τις κατευθύνσεις... Υπάρχουν θέματα που έχουν πλατιάσει και μετά από 20 σελίδες εξακολουθούν και είναι ενδιαφέροντα και ενεργά...
Πιστεύω ότι καλό θα ήταν να συνεχίσουμε τη συζήτηση και να δούμε που θα μας πάει από μόνη της γιατί στην πορεία μπορεί να μιλήσουμε και για τον αποσυμβολισμό κάποιον έργων εκτός από το ΕΤ ΙΝ ΑRCADIA EGO για το οποίο υπάρχει ήδη το ομόνυμο τόπικ.

quote:
Ραντεβού στη γκαλερί του έσω, αύριο στις 4+1(=5); Μπορείς να αργήσεις 4+4+4-2(=10) λεπτά, δεν χάθηκε ο κόσμος! (Αστειεύομαι και το ξέρεις, αλλά μην αργήσεις. ΟΚ;)

Ωραία!
Μου κλείνεις ραντεβού αλλά δε μου λες που στο καλό είναι αυτή τη γκαλερί του εσω...
Ασε ούτως η άλλως δε θα είμαι πολύ ευχάριστη παρέα απόψε...
Καλή σας νύχτα

21/03/2005, 16:56:05
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ Avallon Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΓΝΩΣΗ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ).

ENA ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ..
ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ????

ΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ.
ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ????
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΩΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ....
ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ...
ΤΙ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ????
ΤΙΣ ΔΟΝΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ Moz..
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ..
ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΨΑΞΕ.

ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ....

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΟΣ ΤΥΦΛΟΣ (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

22/03/2005, 11:12:14
quote:
ΦΙΛΗ Avallon Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΓΝΩΣΗ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ).

Θα διαφωνήσω...
Οταν λέμε ότι η εποχή μας είναι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ δε γίνεται να είναι αποκαλυπτική μόνο σε συγκεκριμένους τομείς... δε γίνεται να βάλουμε όριο στην αποκάλυψη που συντελείτε και να πούμε ότι γίνεται σε "αυτούς" τους τομείς και σε "εκείνους" δε γίνεται...

quote:
ENA ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ..
ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ...

Συμφωνώ
Και πως δύναται ένας άνθρωπος να καταλάβει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο?
Αν είναι μυημένος ή αν έχει διαίσθηση, αυτή την έκτη αίσθηση που λέμε και που ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη στους καλλιτέχνες
quote:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ????

Θεωρώ ότι μεταβίβασαν κάποια στοιχεία εσωτερικά που είχαν μέσα τους και τα έβγαλαν στη δημιουργία του έργου τους χωρίς να έχουν όμως κάποιο σκοπό μεταφοράς της γνώσης...πράγμα άσκοπο αν σκεφτείς το επίπεδο μόρφωσης του τότε κόσμου...που ήταν ή μορφωμένοι ή αμόρφωτοι... δεν υπήρχε ενδιάμεση κατάσταση.

Συνεπώς για ποιούς προορίζόταν η γνώση?
Πόσο χρήσιμο είναι ένα μήνυμα με αποδέκτη έναν αναλφάβητο ή έναν "κουφό" ή "τυφλό" άνθρωπο?

Γιατί όπως και συ είπες:

quote:
ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΟΣ ΤΥΦΛΟΣ (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....

Γενικότερα θεωρώ ότι ο καλλιτέχνης είναι εγωκεντρικός σαν ιδιοσυγκρασία και τις περισσότερες φορές δημιουργεί για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους (ιδιαίτερα οι ζωγράφοι και οι ποιητές)

Νομίζω ότι το θέμα σηκώνει συζήτηση και ίσως τελικά υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που δεν έχω υπολογίσει αλλά θα χαρώ να την ακούσω