ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

lamogio24 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
lamogioΜέλος
08/03/2006, 17:47:54
ΕΚΤΑΚΤΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Το πλάνο πάει σε γενικές γραμμές καλά (που ‘σαι ρε Μαλεζάνι).
Εχομε σκανάρει το κατιτίς μας ως τώρα μετά κόπων και βασάνων.
Οφείλω να ενημερώσω το αδημονών κοινό ότι τα μέχρι τούδε σκαναρισθέντα κείμενα είναι αρκούντως εύπεπτα και τούτο με έβαλε σε σκέψεις.
Ο περί ου ο λόγος αυθέντης των κειμένων μου ενεχειρίασε μόνο κάτι ελάσσονος σημασίας τεμάχια και για το κυρίως πιάτο με έχει στο περίμενε.
Επίσης αποφεύγει να με δώκει την ενδεδειγμένη άδεια δημοσίευσης.
Διαπίστωσα και μια (το πολύ δύο) διστακτικότητα από μέρους του να με δώκει το βαρύ πράμα (αντιβαρύτητες, ενέργεια, εφευρέσεις κλπ) και ως εκ τούτου κινδυνεύω να καταστώ ρόμπα ακομβίωτη στο φόρο.
Γνωρίζω ότι αν δεν φέρω την αποστολήν εις πέρας θα γελάσει και η ποικιλόχρους αιξ.

Εν τω μεταξύ, επιβεβαίωσα δίπαξ τα λεγόμενα ότι έχει καταθέσει στο δημόσιο τινές των «εφευρέσεων» και άρα δεν λέγει αρλούμπας τουλάχιστον ως προς αυτές.

Τούτου δοθέντος, αιτούμαι παράτασιν μερικών ετων εεεεεε…ημερών θέλω να πω για το σερβίρισμα του κυρίως πιάτου.

Μέρχι τότε, ας αναρτήσωμε σελίδες τινές εκ του ευπέπτου προγεύματος, λαμογιακή αδεία εν αναμονή της κανονικής.

Λείπει το κεφάλαιο α’ (τύλιξα κάτι σουβλάκια και χάλασε η σελίδα) αλλά δεν έχει σημασία, το κείμενο δε λέει και πολλά, ετούτο δλδ γιατί τα άλλα λένε και παραλένε..
Αν δε φαίνονται καλά, πείτε το να δοκιμάσουμε τίποτε άλλο κόλπο εσείς οι κομπιουτερισταί.

Εσύ με τα ζαρζαβατικά με το μαλακό ε;

lamogioΜέλος
08/03/2006, 18:43:54
Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι την ένδοξη πορεία μας προς την κατάκτηση του νόμπελ …ίας.
(σεμνά με τις ομοιοκαταληξίες έτσι;)

.

Αυτά για σήμερα.
Να πάω λαϊκή αύριο;

tptΜέλος
09/03/2006, 09:19:04
Τι μας λες........................
να μην το ανοιξω τωρα!!!Περιμενω να διαβασω κι'αλλα μην τυχον στο τελος τα παρει πισω αυτα που καταθετεις.Ειδαλλως τα λεμε.Εγγυς ο καιρος παναθεμα τον
09/03/2006, 11:08:11
quote:
Αυτά για σήμερα.
Να πάω λαϊκή αύριο;

E ναι! Αλλά δεν χρειάζεται να πάρεις ζαρζαβατικά. Εχουμε αρκετά για να φτιάξουμε μια ωραία σαλάτα!

Να κρατηθώ και εγώ σαν τον tpt ή να το ανοίξω;

Μία απλή παρατήρηση για αρχή:

quote:
Από αυτή την αναφορά του Πλάτωνα μπορούμε να "δεχθούμε" ότι οι διάφορες πληροφορίες που έχουμε σταματούν "στα εντεκάμιση χιλιάδες χρόνια", από σήμερα. Επομένως δεν γνωρίζουμε τι καιρικές μεταβολές μπορεί να παρουσιασθούν κατά την χρονική περίοδο των 25800 ετών.

Οχι οι πληροφορίες που έχουμε σήμερα, αλλά οι πληροφορίες που είχαν την εποχή του Πλάτωνα. Σήμερα έχουμε πολλές πληροφορίες για αρχαιότερες εποχές όχι μόνο των 11.500 χιλιάδων χρόνων αλλά και των 25.800 ετών.

quote:
Σε σπήλαια έχουν βρεθεί διάφορα σύμβολα, για τα οποία "λένε" ότι χρονολογούνται σε παλαιότερες εποχές, ενδεχομένως και πριν των 15000 ετών

Οι αρχαιότερες ζωγραφιές των σπηλαίων που έχουμε βρει μέχρι στιγμής χρονολογούνται στα 32.000 χρόνια, και έχουμε αρκετά ευρήματα ανάμεσα στα 30.000 και στα 20.000 χρόνια.
Παρατηρώντας αυτές τις ζωγραφιές καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια νορμάλ εξελικτική πορεία στην ανθρώπινη ιστορία που δεν εμποδίστηκε ουσιαστικά, αλλά κατά τόπους μόνο από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ή τους πιθανούς κατακλυσμούς που έγιναν στην συνέχεια.

πχ. από ένα σπήλαιο που βρέθηκε το 2001 στην Γαλλία και χρονολογείται στα 30.000 χρόνια πριν.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

G7Νέο Μέλος
09/03/2006, 13:54:17
Προς τους απανταχού εσωτεριστές και εξωτεριστές του εξω-εσω-τερικά ..
Αγαπητοί φίλοι ο άνθρωπος αυτός πριν αρχίσει το θέμα του έκαμε μια ερώτηση που τον τιμά και στην ερώτηση απάντησαν ορθά κάποια μέλη του forum «γουστάρουμε» . Άλλωστε τι μικροί εξερευνητές θα ήμασταν όλοι εμείς αν λέγαμε όχι?
Προκειμένου να βροντοφωνάξω και εγώ με την σειρά μου την εθνική μας ιαχή «γουστάρω» θα ήθελα να μου απαντηθούν κάποιες απορίες μου :
1. Ο συγγραφέας είναι ΕL?
2. Τον Σείριο τι τον έχει?
3. Τι έπεται των πρώτων σημαντικών αποκαλύψεων?
4. Είμαστε όλοι ακόμα εδώ?
5. Λείπει κανείς?
6. Κάποιοι κουφάθηκαν ..ποίοι?
7. Κάποιοι αναστατώθηκαν ..γιατί?
8. Τι περιμένουμε να ακούσουμε από τον άνθρωπο αυτόν?
9. Το ανείπωτο?
10. Τι άλλαξε στην ζωή σας μετά την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ?
11. (Μην μου πείτε πως τον συγγραφέα αποκαλούν Ιωάννη γιατί συμπεθέρααα..θα πεθάνωωω…)(α και μην ξεσηκωθείτε οι γνωστοί άγνωστοι να τον πείτε Βασιλέα Ιωάννη διότι….please put the Johnnie-black label down slowly..)
12. Φίλε μου ναι γουστάρουμε…αλλά ας μας απαντήσει κάποιος γιατί…
SavaothΜέλος
09/03/2006, 14:05:06
Να σας απαντήσω γιατί γουστάρετε?Γιατί φαίνεται από πριν το πράγμα....Μάλλον γουστάρετε "δράση" γιατί ξέρετε τις μπαρούφες που επακολουθούν....Χωρίς παρεξήγηση....Κι εγώ γουστάρω για να τα χώσω μετά....
09/03/2006, 18:32:01

quote:

11. (Μην μου πείτε πως τον συγγραφέα αποκαλούν Ιωάννη γιατί συμπεθέρααα..θα πεθάνωωω…)(α και μην ξεσηκωθείτε οι γνωστοί άγνωστοι να τον πείτε Βασιλέα Ιωάννη διότι….please put the Johnnie-black label down slowly..)

για να ξεκαθαριζουμε τα πραγματα ΕΝΑΣ ειναι ο βασιλευς Ιωαννης, ο Βασιλευς Ιωαννης ο Κάλος ο Πρωτος!

ρωτα τους πιστους μου οπαδους.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

09/03/2006, 19:19:18
Dear lamogio,
Ελπίζω τα επόμενα στοιχεία να είναι πραγματικά
ενδιαφέροντα (και όχι αναμασημένα και με τρόπο κακός κείμενα καμουφλαρισμένα), αλλιώς η ημέρα της λαικής δεν θα προφτάσει να έρθει - κάτι άλλο θα πράξουμε.
10/03/2006, 00:53:38
Επ επ επ! Είπαμε αυτά είναι τα "εισαγωγικά". Ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα!
Μπορεί ο άνθρωπος παρακάτω να πάρει στροφή και βζουννννννννν να πει κάτι πραγματικά ενδιαφέρον ή και ανατρεπτικό!

(Γι αυτό γουστάρουμε! )

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Odysseus_nemoΜέλος
16/03/2006, 02:15:35
Έβαλα τον "Ναυτίλο" να τ' αναλύσει και δεν ήθελε να μπει στο νερό. Περιμένω τα πειστήρια για να τον καθελκύσω!!

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

SavaothΜέλος
04/04/2006, 16:21:33
Πόσο ξέπεσε το θέμα που γουστάρουμε.......Lamogio ευχαριστούμε για τις πληροφορίες....
ΦραπέςΝέο Μέλος
05/04/2006, 04:10:18
Αντε βρε λαμογιο ...δωσε λεμε.....!
null_n_voidΜέλος
16/04/2006, 13:29:48
αγαπημενο μου λαμογιο,

ακομη ενα τετοιο παραληρημα και σε βλεπω να ταξιδευεις κατεψυγμενος μαζι με αρακαδες και καροτακια μεσα στο ελληνικο διαστημοπλοιο "μπαρμπα σταθης" με κατευθυνση τον Σειριο (εθν οδ. Αθηνων Λαμιας)

ορεξη να χετε να διαγραφετε :)

beyondΜέλος
16/04/2006, 15:11:57
ΛΟΙΠΟΝ,ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙ 20ΕΤΙΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΧΟΝΤΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ...(ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΦΕΛΕΣ-ΣΚΑΦΗ,ΥΠΕΡ-ΟΝΤΑ ΟΛΥΜΠΙΩΝ,ΕΠΕΜΒΑΣΙΣ ΟΛΥΜΠΙΩΝ Κ.Λ.Π) ΕΧΩ ΠΡΙΖΩΘΕΙ..ΟΠΟΤΕ ΔΩΣΕ ΠΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ (ΛΑΟΣ=ΛΑΑΣ=ΠΕΤΡΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ)..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

SavaothΜέλος
16/04/2006, 20:41:06
Beyond είσαι πίσω....Αυτό ζητάμε(όχι ζητάμε,μας προσφέρουν και καλά....)εδώ και ένα μήνα....Άσε...
lamogioΜέλος
21/02/2007, 16:56:30
Ρε τι γίνεται στον κόσμο…

Χτες, μετά από ένα χρόνο σχεδόν, είχα μια συνάντηση (εντός έδρας) με το άτομο που λέγαμε παλαιόθεν σε τούτο το θρέντι.

Δεν ξέρω τί να πω και τί να γράψω πια, είμαι κάργα τεταραγμένος και πιστέψτε με, δεν ταράττομαι εύκολα.

Απ’ τη μια νοιώθω ρόμπας που άνοιξα το θρέντι αρχικά, χωρίς να εξασφαλίσω μερικά έστω στοιχεία που να το δικαιολογούν, αλλά τότε ήμανε σίγουρος οτι θα τα είχα (θα με τα έδινε δηλαδίς) σε εύθετο χρόνο.
Τώρα σκέφτομαι οτι ήταν μια επιπόλαιη κίνηση και το θρέντι άνοιξε τότε γιατί ούτε κι εγώ είχα πεισθεί οτι κάτι σημαντικό κρυβόταν από πίσω, είπα «θα κάνουμε λίγο χαβαλέ κι άμα κάτσει κάτι καλό έκατσε».
Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, ιδιαίτερα μετά τα χτεσινά, θαυμάζω το μέγεθος της επιπολαιότητάς μου, σκεφτόμενος οτι δεν είναι δυνατό να δημοσιευτούν σε ένα οποιοδήποτε φόρουμ τέτοια πράγματα, αλλά τότε δεν ήξερα τόσα.

Απ’ την άλλη, μετά και τη χτεσινή συνάντηση, επιβεβαιώθηκαν αυτά που έλεγα στην αρχή, για σημαντικά στοιχεία δηλαδή.
Τόσο σημαντικά που μπορείς άνετα να πεις ότι έχουν να κάμουν με ζητήματα ζωής και θανάτου κυριολεκτικά.

Ξεκινήσαμε απ’ το 1966, πήγαμε στο 1975, μετά στο 1979 και φτάσαμε στο πρόσφατο παρελθόν.
Για τις χρονιές αυτές (και πολλές άλλες), άκουσα ιστορίες και, κυρίως, είδα στοιχεία για απίστευτα συμβάντα, που έχουν να κάμουν με τις ειδικές έρευνες του ατόμου πάνω σε θέματα «εξωπραγματικής» τεχνολογίας.

Χτες λοιπόν ο άνθρωπος, μου έδωσε με εύσχημο τρόπο να καταλάβω ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι όχι απλά σημαντικό αλλά…δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω, θα το πω συνταρακτικό και είναι λίγο.

Μου έδωσε επίσης να καταλάβω ότι δε μου δίνει τα στοιχεία που του ζητάω για λόγους δικής μου προστασίας και ασφάλειας.
Μπορεί να σας φαίνεται πολύ εξτρίμ και να θυμίζει ταινίες αλλά εγώ, με αυτά που πήρα στα χέρια μου έστω και για λίγα λεπτά, βεβαιώθηκα ότι είναι αλήθεια.

Τί να πεις για έναν άνθρωπο από τους πιό σοβαρούς (ακόμη και λόγω επαγγέλματος) που έχεις γνωρίσει, όταν διαπιστώνεις ότι έχουν γίνει τρεις τουλάχιστον απόπειρες κατά της ζωής του;
Τί να πεις όταν σου φέρνει στοιχεία ότι εδώ και 4-5 χρόνια είναι σε εξέλιξη ένα βρωμερό σχέδιο οικονομικής και οικογενειακής καταστροφής του;
Τί να πεις όταν με στοιχεία σου αποδεικνύει ότι στο κύκλωμα αυτό συμμετέχουν ανώτατα στελέχη της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας;
Και τελικά, τί κάνεις όταν σου λέει ότι κινδυνεύεις και συ μόνο και μόνο επειδή έχεις - εκτός από μια καθαρά επαγγελματική – και μια στενή προσωπική σχέση;

Θα με πεις τώρα, «τί μας τα λες ρε φίλε όλα αυτά, αφού δε μας παρουσιάζεις κάτι που να τα επιβεβαιώνει;» και δικαίως.
Ημουνα σε δίλημμα για το αν έπρεπε να ξεθάψω το θέμα και να γράψω κάτι ή να το αφήσω έτσι όπως θάφτηκε με τον καιρό.
Τελικά είπα να ζητήσω και καμμιά άλλη γνώμη.

Εσείς τί θα κάνατε;
Πώς θα χειριζόσασταν το θέμα;

δεκτά από οπωροκηπευτικά μέχρι μπινελίκια αλλά κυρίως και καμμιά σοβαρή απάντηση

MercuryΜέλος
21/02/2007, 19:50:44
quote:

Εσείς τί θα κάνατε;
Πώς θα χειριζόσασταν το θέμα;

Καταρχήν θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι εσύ προσωπικά είσαι ικανός να κρίνεις με ασφάλεια και σιγουριά ότι τα στοιχεία που σου παρουσιάζει με το "σταγονόμετρο" ο κύριος Χ είναι σοβαρά...Είσαι φυσικομαθηματικός,είσαι χημικός,είσαι αστροφυσικός? Ασχολείσαι έστω ερασιτεχνικά σπουδάζοντας τον εαυτό σου με τα παραπάνω? Με ποιά προσόντα μπορείς να κρίνεις τι είναι σοβαρό και τί όχι όταν έρχεσαι σε επαφή με επιστημονικές έρευνες σε τόσο προχωρημένα πεδία?

Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι ο κύριος Χ μπορεί να έχει 30 πτυχία και να ήταν κάποτε διευθυντης στη ΝΑΣΑ (που λέει ο λόγος)...Όμως φίλε λαμόγιο οι άνθρωποι αλλάζουν,και το νευρικό σύστημα των επιστημόνων δεν είναι λιγότερο εύθραστο από αυτό των υπόλοιπων "κοινών θνητών"...

Το πιο πιθανό είναι ότι ο άνθρωπος αυτός πιστευει αυτά που λέει...Και όταν κάποιος έχει και τις γνώσεις που τον καθιστούν ικανό να δικαιολογεί "επιστημονικά" αυτά που και ο ίδιος πιστευει ότι είναι αλήθεια, τότε γίνεται ακόμα πιο πειστικός, ιδίως σε αυτούς που δεν μπορούν να κρίνουν την αλήθεια των λεγομένων του.

Οι γνώσεις μου πάνω στη φυσική είναι υποτυπώδεις.Αλλά διάβαζοντας τα αποσπάσματα που έχεις παραθέσει αγαπητέ λαμόγιο καταλαβαίνω ότι ο άνθρωπος αυτός κάπου έχασε το δρόμο του. Έχει μπερδεψει τον Κέπλερ και τους πλανήτες με τον Πλάτωνα και τον...Γκέλερ. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι ένα μιγμα προσωπικών μεταφυσικών θεωρήσεων και επιστήμης. Δεν βλέπω αντικειμενική σκέψη στα γραφόμενα του.Παιρνει ως δεδομένα πράγματα που δεν είναι καθόλου δεδομένα χωρίς να αισθάνεται ότι έχει την υποχρέωση να αποδείξει τα λεγόμενα του.Δεν βλέπω την ακρίβεια και την προσεκτικότητα που χαρακτηρίζουν έναν επιστήμονα,και μάλιστα ερευνητή επιστήμονα.Με λίγα λόγια δεν βλέπω το "επιστημονικό πνευμα".

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας λοιπόν...Άλλωστε σκέψου...Αν υπήρχε στην Ελλάδα μια τέτοια μεγαλοφύια ικανή να ερμηνευσει τα μυστήρια του συμπαντος,να δουλέψει πάνω σε υψηλές τεχνολογίες παραγωγής υπερόπλων,να προβλέπει σεισμούς και αεροπορικά ατυχήματα με εξισώσεις κλπ θα τον είχαν τα σαίνια στις εισαγωγές εγκεφάλων οι Αμερικάνοι να γυρνάει κυνηγημένος απο ντόπιους "πολιτικούς και δικαστικούς" αναμασώντας μισόλογα για τις ανακαλύψεις του σε "συγγενείς και φίλους?"

Για σκέψου...

"The most beautiful thing we can experience is the mysterious.
It is the source of all true art and all science.

αγνοώνΜέλος
21/02/2007, 20:37:49
orfeas7 και ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ,
το όνομα του ανθρώπου που ψάχνετε είναι Ηλίας Σούκος
και έχει μία μονάδα παραγωγής οπλικών συστημάτων
αλλά και συστημάτων πολύ υψηλής τεχνολογίας

η μονάδα δεν είναι στο μεταξύ της διαδρομής Λάρισα Βόλος,
αλλά στο 10ο περίπου χιλιόμετρο της εθνικής Λάρισα Θεσσαλονίκη

η SOUKOS ROBOTS είναι η πιο προχωρημένη ίσως εταιρεία
ελληνικών συμφερόντων στη χώρα μας και μάλιστα συνάπτει συμφωνίες
για οπλικά συστήματα ακόμη και με χώρες όπως οι ΗΠΑ !!

κάτι που είναι ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως πρόσφατα
βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ο ίδιος ο πρέσβης
των ΗΠΑ,όπου ξεναγήθηκε στο χώρο και μάλιστα εξέφρασε το θαυμασμό του γι' αυτά που είδε

η SOUKOS ROBOTS μεταξύ άλλων έχει σχεδιάσει το ΑΡΤΕΜΙΣ (οπλικό σύστημα) καθώς κι ένα ολόδικό της πρόγραμμα GPS

για περισσότερες πληροφορίες φαντάζομαι πως θα μπορείτε να ανατρέξετε
στο επίσημο σάιτ

αυτά για απάντηση στο ερώτημα του orfeas7 και του ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΥ

lamogioΜέλος
21/02/2007, 20:58:15
Για να προλάβω μερικές ερωτήσεις – απορίες, συμπληρώνω, απαντώντας ταυτόχρονα και στον mercury και τον ευχαριστώ για την απάντησή του που τώρα είδα.

Οπως είδατε από τα προηγούμενα, ποστάρησα μερικά κειμενάκια.
Τα κειμενάκια αυτά, όπως σωστά επισημάνθηκε, είναι τουλάχιστον «ανώδυνα», μικρής σημασίας και κατά το μάλλον ή ήττον (καλό αυτό ε;) γνωστά.
Τα ποστάρησα λοιπόν αφ’ ενός γιατί ήταν απ’ τα μόνα και λίγα γραπτά που είχα στα χέρια μου και αφ’ ετέρου γιατί έστω και με αφελή τρόπο σε μπάζουν κάπως στον τρόπο σκέψης του συντάκτη και σου δίνουν να καταλάβεις ότι με «κάτι» ασχολείται.

Τα κειμενάκια αυτά και μερικά άλλα, έχουν δημοσιευθεί ως ολοκληρωμένη «εργασία» (εδώ μπήκαν μόνο αποσπάσματα) σε ειδικό περιοδικό, το οποίο μόνο μετά από υπόδειξη μπορεί να βρει κανείς.
Αν γίνει γνωστό το περιοδικό, αμέσως γίνεται γνωστή και η ταυτότητα του συντάκτη, η ιδιότητά του και άλλα προσωπικά στοιχεία και αυτό δεν θα το ήθελα ούτε εγώ ούτε αυτός.
Είμαι σε θέση δύσκολη γιατί τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ μας (περί ερευνών, ανακαλύψεων, πατεντών κλπ), δεν αποτελούν στοιχεία δημοσιεύσιμα, είναι off the record που λέμε.
Ακόμη κι αυτά που γράφω τώρα είναι κατά κάποιον τρόπο επιπολαιότητες, όχι γιατί είναι γενικά και αόριστα και παραπέμπουν σε συνομωσιολογικά σενάρια, αλλά γιατί μας διαβάζουν κι άλλοι, πιθανόν κι ο ίδιος μιας και ασχολείται αρκετά με τα του διαδικτύου.

Αυτό (μεταξύ άλλων) που με έκανε τελικά να ξεθάψω το θρέντι, ήταν το ότι έπρεπε κατά κάποιον τρόπο να φανώ συνεπής απέναντι στο φόρουμ και να δικαιολογήσω κάπως το αρχικό, επιπόλαιο ξαναλέω, ποστ.
Όχι ότι αυτό ενδιαφέρει πολλούς, τουλάχιστον ενδιαφέρει εμένα.

Οποιος παρακολουθεί λαμογιογραπτά από καιρό, θα έχει καταλάβει ότι αντιμετωπίζω τα πάντα, ακόμη και τα πιο σοβαρά, με όσο περισσότερο χιούμορ μπορώ.
Εδώ όμως, το πράμα ξεκίνησε από πλάκα εν μέρει, για να καταλήξει ως τα τώρα και με τα καινούργια δεδομένα, σε θέμα που μόνο πλάκα δεν επιδέχεται.

Θα συμπληρώσω μερικά πράγματα κι όποιος θέλει πιστεύει, όποιος θέλει χλευάζει, όποιος θέλει μπινελικώνει, δε με πειράζει και δε με κόφτει, θα το κάνω για τους δικούς μου λόγους, αν και κάπου μέσα μου νοιώθω ότι μπαίνω σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Θα προσπαθήσω να περιγράψω κάπως γενικά το «προφίλ» του ανθρώπου, χωρίς να τον εκθέσω γιατί τον εκτιμώ αφάνταστα και γιατί δεν έχω την άδειά του να το κάνω, άλλωστε αν ήθελε έχει τον τρόπο να το κάνει μόνος του, να γίνει γνωστός δηλαδή.

Εχει σπουδάσει λοιπόν μαθηματικά και νομικά, χωρίς αυτά να έχουν άμεση σχέση με το επάγγελμά του.
Πιθανόν οι γνώσεις του για τα «νομικά» να τον βοήθησαν να ξεπεράσει δύσκολες και επικίνδυνες καμμιά φορά καταστάσεις.
Είναι αυτό που λέμε «άμεμπτης ηθικής» και δεν τον ενδιαφέρει το χρήμα και η πλούσια ζωή, παρ’ όλο που άνετα θα μπορούσε να τα αποκτήσει.
Οι έρευνες και τα «πειράματα» εξυπηρετούν προσωπικές και κοινωνικές ανησυχίες και πέραν αυτού ουδέν.
Όταν κατά το παρελθόν, πολύ νεώτερος, προσπάθησε να απευθυνθεί σε αυτό που λέμε «αρμόδιες αρχές» με σκοπό την εφαρμογή στην πράξη των «ανακαλύψεών» του για δημόσιο όφελος, αυτό που αποκόμμισε ήταν από αδιαφορία (τίποτε περίεργο ως εδώ) μέχρι απειλές αλλά και απόπειρες κατά της ζωής του.
Τις προσπάθειές του αυτές εύκολα τις διασταυρώνει κανείς γιατί άνθρωποι με «αρμοδιότητες» και σημαντική εξουσία είναι ακόμη εν ζωή και αν χρειασθεί το επιβεβαιώνουν, αλλά και γιατί αρκετά από τα αποτελέσματα των ερευνών του είναι πατενταρισμένα.

Θα παραθέσω ένα κομμάτι (ελαφρά τροποποιημένο για ευνόητους λόγους) απ’ την πρόσφατη συζήτησή μας και ο καθένας ας κρίνει όπως θέλει.

- Αυτά όλα κύριε …….., δε νομίζετε ότι πρέπει να εξασφαλιστούν κάπως και να γίνει μια προσπάθεια να δοκιμαστεί αν είναι εφικτή η εφαρμογή τους στην πράξη; Το λέω γιατί μου φαίνεται άδικο, κόπος τόσων ετών να πάει τελικά εντελώς χαμένος.
- Δηλαδή τι νομίζεις ότι θα μπορούσε να γίνει;
- Να καταγραφούν κάπου κατ’ αρχήν.
- Είναι ήδη καταγεγραμμένα, πολλά από αυτά πατενταρισμένα.
- Γιατί δεν τα δημοσιεύετε;
- Μου δίνεις την εντύπωση αφελούς ενώ ξέρω ότι δεν είσαι. Μετά από όλα όσα σου είπα (σημ. δική μου: εννοεί τις απειλές και τα «ατυχήματα»), νομίζεις ότι θα προλάβαιναν καν να δημοσιευθούν κάπου;
- Εστω. Ποιος άλλος ξέρει για αυτά που έχετε κάνει, για αυτά που συζητάμε;
- Ξέρουν αυτοί που θα έπρεπε να ξέρουν.
- Απευθυνθήκατε δηλαδή…
- Απευθύνθηκα με στοιχεία, έκανα παρουσιάσεις ολοκληρωμένες, σε αυτούς που έπρεπε, στους κατ’ εξοχήν αρμόδιους.
- Εχετε στοιχεία για αυτά;
- Υπάρχει αλληλογραφία. Τις παρουσιάσεις τις έκανα φυσικά και γραπτώς.
- Και; Ποια ήταν η απάντηση;
- Επίσημα, οι απαντήσεις, γιατί απευθύνθηκα σε περισσότερους από έναν και σε διάφορες υπηρεσίες, ήταν του τύπου «πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά, θα χρειασθεί να τα ξαναπούμε» η πιο ανώδυνη, μέχρι τα «ενδιαφέροντα αλλά ανέφικτα προς το παρόν, θα είμαστε σε επαφή».
- Αυτό;
- Φαίνεται ότι αυτό το περί «επαφής» το εννοούσαν και το εννοούν αλλοιώς, αν κρίνω από αυτά που συμβαίνουν έκτοτε σε μένα και την οικογένειά μου.
……
- Αν σας ζητούσα να μου δώσετε μερικά από τα γραπτά στοιχεία που λέμε τώρα, ή μερικά από τα «σχέδια» των ερευνών σας…
- Να τα κάνεις τι εσύ;
- …
- Θα ήταν σαν να έβαζα εσένα στη θέση μου και δεν θα το ήθελα επ’ ουδενί.
- Εννοείτε…
- Εννοώ ακριβώς αυτό.
- Ναι, αλλά το συζητάτε μαζί μου.
- Άλλο να το συζητώ κι άλλο να σου δίνω φακέλλους με στοιχεία και υπολογισμούς. Δεν είσαι μαθηματικός ούτε φυσικός αν και βλέπω ότι ξέρεις αρκετά, και δε θα μπορούσες να στηρίξεις αυτά τα πράγματα πουθενά. Κανείς δε θα δώσει σημασία σε ο,τι πεις, το πολύ πολύ να θεωρηθείς γραφικός.
Ισως δεν έπρεπε καν να συζητάμε για αυτά, ίσως να κάνω λάθος αλλά φαντάζομαι ότι λέγοντάς τα κάπου ικανοποιώ και μια προσωπική μου ανάγκη.
Ξέρω ότι καταλαβαίνεις αυτά που λέμε και αυτό δικαιώνει κατά έναν τρόπο τη δουλειά τόσων χρόνων που ξόδεψα.
- Για αυτή τη δικαίωση μιλούσα όταν σας έλεγα να μου τα δώσετε…
- Γιατί; Για να τα δημοσιεύσεις εσύ; Τα είπαμε αυτά. Συζητάμε γιατί βρήκα σε σένα κάποιον που εμπιστεύομαι. Αστο να μένει μεταξύ μας κι άστο σε αυτό το επίπεδο, στο επίπεδο συζήτησης. Θα δούμε ίσως αργότερα.
- Δεκτό.
…..

Αυτά για τώρα.
Το ζήτημα κατ' εμέ δεν είναι αυτό καθ' αυτό το θέμα της μελέτης του εν λόγω ανθρώπου.
Για το ποιό είναι το ζήτημα τα λέμε αργότερα αν θέλετε.
Τώρα είναι ώρα για φεύγα.

IRIS 2012Νέο Μέλος
21/02/2007, 22:51:27
ΑΓΑΠΉΤΕ LAMOGIO ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ!!!ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΧΛΕΥΑΣΜΟΙ!-ΤΡΕΛΛΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ- ΑΠΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑ