ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ε, αυτό δεν είναι επιστήμη!!! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ε, αυτό δεν είναι επιστήμη!!! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

wendigo30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/04/2006, 22:01:27
quote:
Αλαζονία : Βλέπε Μέγας Αλέξανδρος , εκεί όπου αναφέρεσαι στον τύπο όπου θα του βγάλουν τον αντρακλά του ...********* (αστεράκια)...... Πιστεύεις οτι η απάντηση σου ήταν ευπρεπής..Σου μίλησε έτσι ο άνθρωπος;;;

Διαβασε την απάντηση μου!

"Η ειρωνια απευθυνονταν στο μισος αυτου που ανοιξε το θεμα προς τους ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ.Η λέξη που χρησιμοποιήσα δεν ειχε σκοπο να προσβαλει τους ομοφυλόφιλους ανδρες αλλα να καταδειξει οτι πραγματικο κινητρο του ηταν το ΜΙΣΟΣ προς τους ομοφυλόφιλους (και να καταδειξει την ριζα του μισους-ο ομοφυλόφιλος ανδρας θεωρειται θηλυπρεπης αρα αδυναμος και γιαυτο κυριως μισήται)"

quote:
Αν ο προϊστάμενος μου είναι τόσο ανήθικος που θα με κατέστρεφε επειδή είχα την ευθιξία να δείξω οτι είμαι ένας απλός άνθρωπος με όνομα...τότε να την χέσω την καριέρα μου...Καλύτερα να γινόμουν νεκροθαφτής...και να τον έγραφα εκεί που δεν πιάνει μελάνι
Όσο για τα ερωτήματα σου...

Καλα αν εσυ θες διελυσε την καριερα σου.Εγω δεν εχω σκοπό να καταστρεψω την δικη μου για καθε τρελαμενο!

quote:
Για την επιστήμη:: ¨Εχεις στείλει μην σε αυτο το topic που αναφέρει οτι ΄΄Εγώ δεν αμφιβάλλω...οτι μπορεί μια μέρα να βγεί μια θεωρία που θα εξηγεί τα πάντα΄΄

Nαι αλλα η λεξη κλειδι εδω ειναι το ΜΠΟΡΕΙ.Και το ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ οτι κτλ
Δεν δηλωσα Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ...Ισως να.

quote:
Μας λες οτι η επιστήμη δεν είναι ικανή να απαντήσει σε ερωτήματα τύπου "υπαρχει θεός"? "εχει νόημα η ζωη" κτλ
Εγω δεν είμαι και τόσο σίγουρη.

quote:
ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ!!!

και πως δεν σε πειραξε:

-οι επιθεσεις και οι χαρακτηρισμοι της Γκαλαντριελ,οι ειρωνιες της Αμαλιας (τραγουδακι κτλ),ο οχετος του Ερμη 3Ε προς το προωπο μου?Δεν σε ακουσα να δηλωνεις "Ε ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ MEDTECH"!

-ο κρυφος ρατσισμος αυτου που ανοιξε το θεμα αναφορικα με τη ομοφυλοφυλια του Μεγα Αλεξανδρου (η μηπως το μισος μεταμφιεσμενο με κομψα ενδυματα δεν σε ενοχλει και ιδιαιτερα εαν το μοιράζεσαι?).

Η μηπως εκτελεις επιλεκτικη αναγνωση?

Tελικα αυτο το θεμα θα μετονομαστει σε "Ε αυτο δεν ειναι συζητηση".

Οποιος εχει αποδειξεις οτι υφιστανται οποιοδηποτε υπερφυσικο φαινόμενο παρακαλώ να μας τις παραθεσει.

Edited by - medtech on 19/04/2006 22:12:46

DeepblueΝέο Μέλος
19/04/2006, 22:16:05
Για να τελειώνουμε...Εγω αποχωρώ απο το forum διότι δεν μπορώ να είμαι σε ένα χώρο με ανώνυμους ήρωες...Οταν βάλουμε τα στοιχεία μας στο forum επιστρέφω ευχαριστως...
Medtech, για να τελειώνουμε και μεταξύ μας
1)Δεν σε γνωρίζω προσωπικά. Ανακαλώ όλουυς τους χαρακτηρισμούς (κότα...) και οτιδήποτε προς το προσωπο σου...Δεν ανακαλώ την αποκάλυψη των στοιχείων μου και συνεχίζω να ΠΡΟΤΕΙΝΩ ο καθένας να το κάνει αυτό εδω μέσα..αν θέλει να συμμετέχει..αλλιώς ας μη συμμετέχει καθόλου αν θέλει να είναι καθαρός με τον εαυτό του...ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ . ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
2) Έπιμένω για το ειρωνικό ύφος των μηνυμάτων σου...Αν δεν το καταλαβαίνεις δεν πειράζει...
3)Ο κύριος που δημιούργησε το θέμα Μ.Αλεξανδρος ζήτησε πηγές για το οτι ήταν ομοφυλοφιλος...Προσωπικά δεν με πείραξε η αποψη σου αλλά το ύφος σου προς τον ίδιο...ο οποίος δεν αναφέρθηκε προς τα εσένα...Εσύ άρχισες την επίθεση...και την ειρωνεία...Τι σχέση είχε το αν ήταν ρατσιστικό αυτο που είπε με αυτό που εσύ είπες δεν καταλαβαίνω...Και αν θέλει να είναι ρατσιστής έτσι γουστάρει...ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ TOPIC ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ...και δεν είμαι επιλεκτικός γιατι αν θες να ξέρεις με το υφος που είχες καλά σου κάναν όσοι σου απάντησαν στο ίδιο ύφος συμπεριλαμβανομένου κα εμού...
4)Αν είσαι καριερίστρια σε πληροφορώ οτι δεν κινδυνεύεις με το να αποδεχθείς το όνομα σου και τα στοιχεία σου... Είναι λογικά άτοπο...

NA είστε καλά όλοι σας... Γειά χαρά...
*Y.Γ...Φίλοι εσωτεριστές το οτι δεν συμφωνώ μαζί σας δεν σημαίνει οτι δεν σας σέβομαι κιόλας...Λυπάμαι που δεν μπορώ να συζητήσω υπο αυτές τις συνθήκες...

19/04/2006, 23:31:37
quote:
Έπιμένω για το ειρωνικό ύφος των μηνυμάτων σου...Αν δεν το καταλαβαίνεις δεν πειράζει...

Και εγω επιμενω:

πως δεν σε πειραξε:

-οι επιθεσεις και οι χαρακτηρισμοι της Γκαλαντριελ,οι ειρωνιες της Αμαλιας (τραγουδακι κτλ),ο οχετος του Ερμη 3Ε προς το προσωπο μου?Δεν σε ακουσα να δηλωνεις "Ε ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ MEDTECH"!

quote:
Ο κύριος που δημιούργησε το θέμα Μ.Αλεξανδρος ζήτησε πηγές για το οτι ήταν ομοφυλοφιλος...Προσωπικά δεν με πείραξε η αποψη σου αλλά το ύφος σου προς τον ίδιο...ο οποίος δεν αναφέρθηκε προς τα εσένα...Εσύ άρχισες την επίθεση...και την ειρωνεία...Τι σχέση είχε το αν ήταν ρατσιστικό αυτο που είπε με αυτό που εσύ είπες δεν καταλαβαίνω...Και αν θέλει να είναι ρατσιστής έτσι γουστάρει...ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ TOPIC ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ...

Σωστα το κρυφο θεμα ηταν "ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΗ".

quote:
και δεν είμαι επιλεκτικός γιατι αν θες να ξέρεις με το υφος που είχες καλά σου κάναν όσοι σου απάντησαν στο ίδιο ύφος συμπεριλαμβανομένου κα εμού...

1.Οι επιθεσεις προερχονταν απο το γεγονός οτι δεν ειχαν επιχειρήματα.Αν ειχαν επιχειρηματα θα τα ειχαν παραθεσει.Αλλα αντι να παραθεσουν επιχειρηματα (γιατι δεν ειχαν) παράθεταν ειρωνίες και μπινελικια.

2.Φυσικα το γεγονος οτι προκληθηκα επανειλημενως σου διαφευγει επίσης.
Και πάλι κρινεις μονόπλευρα επειδη απλά ετσι σου γουσταρει.

Τεσπα στο καλό και να μας γράφεις.

Οποτε μετα απο αυτο το ευχαριστο διαλλειμα:

Ξαναζηταω αποδειξεις περι υπαρξης υπερφυσικων φαινομενων.
ΥΓ.Ευελπιστω σε ενα γονιμο διαλογο.Ελεος πια με τα μπινελικια!

Edited by - medtech on 19/04/2006 23:33:45

20/04/2006, 02:17:47
quote:
Ξαναζηταω αποδειξεις περι υπαρξης υπερφυσικων φαινομενων.
ΥΓ.Ευελπιστω σε ενα γονιμο διαλογο.Ελεος πια με τα μπινελικια!

Παίδες τελος στα μπινελίκια!
βρε μεδεχακι μας, θα τα βρούμε που θα πάει!

Στο δύσκολο πρόβλημα πρώτα!

http://www.grapheine.com/bombaytv/play_uk.php?id=1091468

Εκεί γλυκιά μου η επιστήμη είναι χαμένη από χέρι....

μα αν καταλάβεις το βαθύτερο νόημα στο επόμενο Βίντεο...

http://www.grapheine.com/bombaytv/play_uk.php?id=1091542

Αν γέλασες με ότι είδες, ΓΚΙΒΕΑΛΟΥΚΤΟΥΤΗΙΣΜΑΙΝΤΑΡΛΙΝΓ!

Για τρεις φορές, δυο ο πατέρας μου και μια η μητέρα μου, έκαναν εγχείρηση σε νοσοκομείο της Αθήνας, με μερική αναισθησία.

Εγω βρίσκομαι εδώ και χρόνια, 2000 χιλ μακριά τους, και δεν μου λένε τιποτα, (για τις επεμβάσεις), δεν είναι πολυ ανησυχητικές, και γιατί το πιθανότερο είναι να πάρω το αεροπλάνο και να κατέβω στην Αθήνα.

Την ώρα της εγχείρησης με σκέφτονται, και εγώ έχω ανεξήγητους πόνους στο σώμα μου. Τηλεφωνώ σπίτι (δεν είναι κανένας) βρίσκω στο κινητό την αδερφή μου, εξω απο το χειρουργειο, (και τις τρεις φορές), με πληροφορεί πως εκείνη την στιγμή είναι μεσα, η μητέρα η ο πατέρας, (που με σκέφτονται έντονα *φοβούνται)

Και καλά όταν συμβαίνει σε νοσοκομείο, και είναι ο ασθενής κοντά σου…αυτό δύνασαι να το εξηγήσεις με την αυξημένη ευαισθησία και μόνο, μα όταν ο άλλος είναι 2000 χμ μακριά, αν δεν λάβεις υπ όψει το μοδελλο του ΜΠΟΥΜ, (που έγραψε ο ΕΡΜΗΣ) τι εξήγηση μπορείς να δώσεις?

Καταλαβαίνεις τώρα γιατί σε ρώτησα πριν από μέρες τι είναι σκέψη και τι συνείδηση?

Υ.Γ Έχω αρκετές τέτοιες εμπειρίες, μα ούτε στο παράξενο ποτέ τις ανέφερα, ούτε τις θεωρώ κάτι τρομερά μεταφυσικό, μα περισσότερο προς το μοδελλο του ΜΠΟΥΜ, σαν κάτι αρκετα λεπτοφυές, που οι αισθήσεις μας δεν γνωρίζουν η δεν ειναι στο φασμα τους, ούτε ευκολα μπορούμε να περιγράψουμε η και να κατανοήσουμε (λεπτομερώς) το τι συμβαίνει!

Αν εχεις υπ οψειν το πείραμα με τους κρυστάλλους στο απόλυτο μηδέν, θα καταλάβεις και το πνεύμα που σου γράφω.

Έτσι λοιπόν ορισμένα θέματα, που είναι δύσκολο να ερμηνευθούν, απλά τα βάζουμε σε μια γωνίτσα μέσα μας, (για καλύτερες ημερες), γιατί όσο και να προσπαθήσεις να εξηγήσεις σε κάποιο που δεν έφαγε ποτέ του μια μπανάνα η ένα αχλάδι την γεύση τους, δυσκολα θα το κατορθώσεις

20/04/2006, 03:30:01
Deepblue
Δεν είναι ανάγκη να φύγεις.
Δεν είναι πρόβλημα δικό σου, το πως διαχειρίζεται ο καθένας τις προσωπικές του χμ...ανασφαλειούλες -συγνώμη medtech

Ως θεματοθέτης, σε καλώ να μείνεις και να συνεχίσεις ακάθεκτος.
Κι ας μην είσαι εσωτεριστής

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

20/04/2006, 17:30:32
quote:

Δεν είναι πρόβλημα δικό σου, το πως διαχειρίζεται ο καθένας τις προσωπικές του χμ...ανασφαλειούλες -συγνώμη medtech

Προσωπικές ε?Παρακαλώ δημοσιευστε το ονοματεπώνυμο σας με πληρη στοιχεια και τόπο κατοικίας.

20/04/2006, 18:08:27
quote:
Και καλά όταν συμβαίνει σε νοσοκομείο, και είναι ο ασθενής κοντά σου…αυτό δύνασαι να το εξηγήσεις με την αυξημένη ευαισθησία και μόνο, μα όταν ο άλλος είναι 2000 χμ μακριά, αν δεν λάβεις υπ όψει το μοδελλο του ΜΠΟΥΜ, (που έγραψε ο ΕΡΜΗΣ) τι εξήγηση μπορείς να δώσεις?

Αυτές?
1.Συμπτωση?

2.Επανερμηνεία των αναμνησεων μετά το γεγονός?

http://skepdic.com/retroactiveclairvoyance.html

3.Να υπενθυμίσω οτι η μη τοπικοτητα στην κβαντικη μηχανικη αναφέρεται στον χώρο των στοιχειωδών σωματιδίων?Οχι στον μακρόκοσμο!

Και φυσικα οτι δεν μπορουμε να βασιζόμαστε σε ανεκδοτες μαρτυρίες?
Να σου αναφερω ενα παράδειγμα:Θυμασαι τι ελεγε ο Ερμης με το ποτηρι που διαλυθηκε στα χέρια του?Το εχω δει να συμβαινει τουλαχιστον 2 φορες.Ενας φιλος μου σηκωσε ενα ποτηρι και του εφυγε ο πατός!(Του ποτηριου...).Πήγε να ξαναπιει απο άλλο ποτηρι και αυτο κόπηκε στην
μεση!2 φορες στην σειρα!Εκεινο το καιρό τα ειχε με μια κοπελα που ισχυριζοταν οτι κατειχε υπερφυσικες δυνάμεις και εκανε μάγια.Τα ειχαν χαλασει και φυσικα ο τυπος ειχε αρχισει να φρικαρει οτι ειχε βάλει τις υπερφυσικες της δυναμεις να δουλεύουν εναντιον του.Εξετάσαμε τα ποτηρια.Ηταν ελαττωματικής κατασκευης....Δεν κράταγαν πολυ.Το πολύ για 10 χρησεις το καθένα.Το προβλημα εντοπιζονταν στην ένωση των διάφορων μερων τους.Αν ομως αντι να εξετάσουμε την κατασκευη των ποτηριών είχε αρχίσει να τρέχει στους παπάδες και τις μάγισσες για να του λύσουν τα υποτιθέμενα μάγια?

4.Συνισταται και αυτό το link με αναφορα στα παραψυχολογικά φαινόμενα:
http://skepdic.com/parapsy.html

ΥΓ.Σορυ αλλα το βιντεακι εκανε ωρες να φορτωσει.Δεν το παρακολούθησα ..Ισως αργότερα..
ΥΓ2.Ευχαριστω για την απαντηση.

Edited by - medtech on 20/04/2006 18:12:55

20/04/2006, 18:48:19
quote:
σηκωσε ενα ποτηρι και του εφυγε ο πατός!

χεχε...έχει συμβεί και σε ένα φίλο μου την ώρα που βλέπαμε ταινία...πάει ο πάτος πάει και η coca στο τραπεζομάντηλο...

quote:
Εκεινο το καιρό τα ειχε με μια κοπελα που ισχυριζοταν οτι κατειχε υπερφυσικες δυνάμεις και εκανε μάγια.

quote:
είχε αρχίσει να τρέχει στους παπάδες και τις μάγισσες για να του λύσουν τα υποτιθέμενα μάγια?

Σε γνωστό μου κύκλο ξέρω τέτοια περίπτωση που πιστευαν ότι τους είχε κάνει μάγια κάποια, βουντού και τα σχετικά και ό,τι παράξενο και δυσάρεστο τους συνέβαινε το αποδίδαν στα κακά μάγια που δήθεν τους είχε κάνει η επίδοξη μάγισσα. Εβρισκαν τρίχα στον αφρό ξυρίσματος? Εσκαγε το λάστιχο απο το μηχανάκι? Εφαγε τούμπα μεσα στο λεωφωρείο? Η παλιο-μάγισσα ευθυνόταν. Και τώρα το πιο τραγικό. Μόλις αυτή η επιδοξη μάγισσα πέθανε ισχυρίστηκαν ότι ένας απότομος αέρας που σηκώθηκε στην κηδεία την ώρα που ο παπάς έψαλε καποια λόγια...ήταν τα δαιμόνια που την πέρνανε!!! Είναι πραγματικά απίστευτο τι μπορούν κάποιοι να πιστέψουν αν τους γίνει εμμονή μια ιδέα....

Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...

Edited by - Agnostic on 20/04/2006 18:49:08

20/04/2006, 22:52:47
quote:
Αυτές?
1.Συμπτωση?

Δεν νομίζω, μιας και έγιναν σε μεγάλη απόσταση (2 χρονια) η μια από την άλλη.

quote:
2.Επανερμηνεία των αναμνησεων μετά το γεγονος?

http://skepdic.com/retroactiveclairvoyance.html

Προσωπικά δεν έχω τίποτα εναντίον κανενός, ουτε με τον ρανδι. (με βάζετε λίγο και σκέφτομαι ), φυσικα ούτε μαζί σου μεδ, μιας και δεν θελω να σε πεισω, οπως και κανενα για τιποτα.

Ο (Μυητης μου) στη φιλοσοφια, δεν είναι ο Πλάτωνας, μα ο Νίτσε, (στα 13 ξεκίνησα με Ζαρατούστρα), στα 15 τον άφησα για τις γυναίκες, στα 26, (ΤΗΑΝΚΣ ΣΩΚΡΑΤΗ) σκέφτομουν για λογαριασμό μου.

quote:
3.Να υπενθυμίσω οτι η μη τοπικοτητα στην κβαντικη μηχανικη αναφέρεται στον χώρο των στοιχειωδών σωματιδίων?Οχι στον μακρόκοσμο!
Και φυσικα οτι δεν μπορουμε να βασιζόμαστε σε ανεκδοτες μαρτυρίες?

Χώρος των στοιχειωδών σωματιδίων?

Για να τα δούμε λίγο καλή μου.

Πως βλέπουμε τον κόσμο αγαπητή μεδ?

Δεν τον βλέπουμε μέσα από το (γνωστό) τρόπο, και τις γνώσεις μας, που εχει γινει παρελθόν?

Εχουμε μήπως δει την αποκάλυψη της δυναμικότητος του φωτός (με νέο τρόπο)?

Τι ειναι αυτο, και γιατι σε ρωτω?

Σε ρωτώ γιατί σε ότι δίνουμε την ονομασία φως, οι επιστήμονες είναι αρκετά διχασμένοι, μιας και μια ιδιότητα του Φώτος, είναι να είναι σταθερό, και για αυτό μεταφορτώνει (όψεις του εαυτού του) σε σωματίδια, ώστε να αποκαλύπτουν το φως!

Οι επιστήμονες τι κάνουν?

Μιας και είναι αδύνατο να το μαθηματικοποιησουν, πως γίνεται δηλαδή, φως και σωματίδια να συνθέτουν μια ανώτερη ενότητα, αφαιρούν το φως από το άπειρο, και λένε πως μετρούν για αυτούς, μόνο τα σωματίδια!

Κοίταξε λίγο που είναι το πρόβλημα!

Ετσι όπως λειτουργούμε, μας είναι δύσκολο, να κατανοήσουμε ορισμένες έννοιες.

Πχ ας εξετάσουμε την κενότητα.

Στη γραμμική μας βλέψη, (στο συνηθισμένο τρόπο σκέψεως), η κενότητα, είναι κατι σαν το κενο κουτι.

Μα στην βουδιστική π.χ βλέψη, η και σε ανώτερη φιλοσοφική βλέψη, (μυστικιστική, μην δίνεις βάση στο όνομα), όπου υπάρχει σιωπή και κενότητα, δεν έχουμε τα μέτρα του χωροχρόνου!

Του ναντιον, την θεωρούν, πληρότητα!

Το κενό για αυτούς, περιέχει όλη την ενέργεια, που αγνοείται από τους επιστήμονες, γιατί δεν μπορεί να μετρηθεί από κάποιο όργανο.

Ο Μπουμ πήγε παρά περα, ονομάζοντας την ενδογενή τάξη, πολύ πέραν της ύλης, βλέποντας την τελευταία απλά σαν μια ρυτίδωση σε αυτό το υπόβαθρο, που ονομάζει ωκεανό ενέργειας.

Αν λοιπόν δεν μετρούμε το χρόνο μέσα από τα γνωστά μας γραμμικά συμβάντα, υπάρχει μονο ροή, (τα πάντα ρέει), και είναι ο νους μας που αποσπά και τοποθετεί στο χώρο χρόνο, ότι συμβαίνει γύρω μας.

Φαντάσου μεδ σε τι λούκι βρίσκεται η ανθρωπότητα.

Αυτό που ακολουθεί, είναι ένα πείραμα που πίστευα πως γνώριζες. Μα ίσως το γνώριζες, και εγώ (ως συνήθως) δεν ήμουν αρκετά κατατοπιστικός..

Στον (μακρόκοσμο), πήραν ένα κρύσταλλο και τον έθεσαν στο απόλυτο μηδέν.

Παρατήρησαν λοιπόν πως στο απόλυτο μηδέν, τα ηλεκτρόνια δεν διασκορπίζονται. Περνούν μέσα από αυτόν σαν να ήταν κενός!

Μόλις ομως αυξήσουμε τη θερμοκρασία, παράγονται ανομοιογένειες, και διασκορπίζονται.

Αν χρησιμοποιήσουμε αυτά τα ηλεκτρόνια για να παρατηρήσουμε τον κρύσταλλο, εκείνο που θα βλέπαμε θα ήταν μόνο αυτές οι ανομοιογένειες, και θα λέγαμε πως ότι υπάρχει είναι οι ανομοιογένειες και όχι ο κρύσταλλος!

Φερτο στον κόσμο που ζούμε… Αν συμβαίνει το ιδιο?

Έτσι κανει η επιστήμη. Θεωρεί ως υπάρχον, ότι βλέπει και οι (ιδέες και οι σκέψεις μας), συσχετίζονται, αυτόματα με ότι βλέπουμε.

Μα στη σύγχρονη κβαντική, αυτό θεωρείται απλά σαν ρυτίδωση, και ότι πράγματι υπάρχει κρύβεται, (ο Ηράκλειτος, ο Βούδας, κλπ… τα έλεγαν 2.600 χρόνια πριν, πως η πραγματική φύση των πραγμάτων, κρύβεται)

Ο Μπουμ έφτασε να πει τα ίδια, (υποστηρίζοντας τη θεωρία που έγραψε ο Ερμής), μα ακόμα περισσότερο, σε ένα άλλο του βιβλίο, υποστηρίζει πως ο Νους έχει τρόπους λειτουργίας δυο και τριών διαστάσεων!

Ίσως να λειτουργεί άμεσα στα βάθη της ενδογενούς τάξης, (η άχρονη κατάσταση) και είναι αυτή η πρωτογενής πραγματικότητα. Υποστηρίζει μάλιστα κάτι (πυθαγορικο), λέγοντας την συνηθισμένη συνείδηση (το ένα είδος μουσικής), και…. (την άλλη μουσική), που στην αρμονία των σφαιρών ο Πυθαγόρας (και ο Πλάτωνας) έλεγαν, πως δεν είναι ποτέ της, δυσαρμονική!

Βλέπεις γλυκιά μου Μεδ, που σε έφερα πάλι στην Αγάπη?

quote:
ΥΓ2.Ευχαριστω για την απαντηση.

Χαρά μου.

Μεδεχουλα, τα ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ λενε περισσοτερα, απο οτι καποιος δυναται να γραψει!

21/04/2006, 17:17:02
quote:
Το κενό για αυτούς, περιέχει όλη την ενέργεια, που αγνοείται από τους επιστήμονες, γιατί δεν μπορεί να μετρηθεί από κάποιο όργανο.

Αφου δεν μπορει να μετρηθει με κανενα οργανο,πως είαι σιγουροι οτι υπάρχει ενέργεια στο κενό?

quote:
Ο Μπουμ έφτασε να πει τα ίδια, (υποστηρίζοντας τη θεωρία που έγραψε ο Ερμής), μα ακόμα περισσότερο, σε ένα άλλο του βιβλίο, υποστηρίζει πως ο Νους έχει τρόπους λειτουργίας δυο και τριών διαστάσεων!

Oι φυσικοι δεν πρέπει να κάνουν τους ειδικούς σε άλλα πεδια επιστήμης (οπως της νευρολογίας).Ομολογώ οτι δεν εχω μελετήσει το BHOM αλλά φαίνεται οτι καπου εμπλεξε την επιστημη της φυσικής με την φιλοσοφία (μετά απο τη συναντηση του με εναν φιλόσοφο),που μας θυμίζει την πειρατεία της κβαντικης φυσικης απο εσωτεριστές και φιλόσοφους.

Πάρα μα πάρα πολλές παρανοήσεις απορρέουν απο αρχες της κβαντικης μηχανικης.Συνίσταται το άρθρο που παραθεσα κάτι σελίδες πίσω που εξηγεί οτι η κβαντικη μηχανικη:

ΔΕΝ υποστηριζει την θεωρια ότι ο παρατηρητης δημιουργει πραγματικότητα ούτε οτι ο νους επιδρά πάνω στο συμπαν.
Η επίδραση στο παρατηρούμενο φαινομενο προκύπτει απο την επιδραση του παρατηρητη μεσω υλικού-νατουραλιστικού τρόπου (εκτοξευση σωματιδιων προς το εκάστοτε στοιχειώδες σωματίδιο).Εξηγει επίσης πολυ καλά οτι αυτη η συγκρουση ευθυνεται για το γεγονος οτι ποτέ δεν μπορουμε να γνωριζουμε ταυτοχρονα την θεση και την ταχυτητα του σωματιδίου.

quote:
Ίσως να λειτουργεί άμεσα στα βάθη της ενδογενούς τάξης, (η άχρονη κατάσταση) και είναι αυτή η πρωτογενής πραγματικότητα. Υποστηρίζει μάλιστα κάτι (πυθαγορικο), λέγοντας την συνηθισμένη συνείδηση (το ένα είδος μουσικής), και…. (την άλλη μουσική), που στην αρμονία των σφαιρών ο Πυθαγόρας (και ο Πλάτωνας) έλεγαν, πως δεν είναι ποτέ της, δυσαρμονική!

Βλέπεις γλυκιά μου Μεδ, που σε έφερα πάλι στην Αγάπη?

Ε?
Συγνωμη αλλά δεν βλεπω καμια απολύτως σύνδεση.Μα καμία απολύτως.

ΥΓ1.Παρακαλω μην με προσφωνεις γλυκιά μου,μεδεχούλα κτλ.
ΥΓ2.Στο επόμενο επεισόδιο:PEAR.πειραματα για τον εντοπισμο υπερφυσικων δυναμεων.Τι προβληματα παρουσιαστηκαν.Αποτελέσματα.
(οκ θα αργησω κοματακι γιατι εχει πολυ μα πολυ δουλεια η συγγραφη του άρθρου).