ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- υπαρχει θεος αραγε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- υπαρχει θεος αραγε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

dreameater31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
BizarreΜέλος
19/08/2005, 09:23:24
Νομίζω ότι ο WWalker θέλει να πει, ότι το κείμενο της γένεσης θέλει να τονίσει το ότι ο Θεός έφτιαξε την κόσμο και όχι να εξηγήσει τον τρόπο (για τον οποίο αναφέρει κάποια συμβολικά πράγματα). Ο τρόπος μένει σαν μυστήριο στον άνθρωπο να το λύσει. Μπορεί να είναι όντως μια έκρηξη.
Impious VarmintΜέλος
19/08/2005, 11:07:11
Φιλτατε arisseiros,

Λυπαμαι αλλα θα διαφωνησω μαζι σου...Οπως ανεφερα και παραπανω εγω προσωπικα δεν μπορω να εξηγησω και να ερμηνευσω αυτη την τελειοτητα στο συμπαν αλλα δεν μπορω και να πιστεψω τα λεγομενα σου...κραταω επιφυλαξεις προς τις θρησκειες ,οποιες και αν ειναι αυτες,καθως αφηνουν τους πιστους τους να ψαχνονται να βρουν την ακρη σε μια πληθωρα απο συμβολικα κειμενα ,που κανενας μεχρι τωρα δεν εχει εξηγησει,με σκοπο να καταλαβουν σε τι πιστευουν και η θρησκεια αντι να τους δωσει την λυση,τους πεταει ενα "Ολα ειναι θελημα Θεου" για να βγει απο τον κοπο να δωσει ερμηνιες...Και απαντησε μου σε παρακαλω:Γιατι γινεται αυτο?Γιατι η θρησκεια αφηνει τον πιστο να ψαχνεται?
Και μια ακομη παρατηρηση σε κατι που ειπες...Το DNA ή την βαρυτητα ή οπιαδηποτε αλλη δυναμη στο συμπαν δεν τις ονομαζεις Θεο,γιατι δεν εμαθες να το κανεις.Απο τοτε που γεννηθηκε ο καθενας μας,μας εμαθαν να πιστευουμε σε ενα πνευμα που δεν μαθαμε ακομα αν υπαρχει...Δεν ειμαι αθεος απλα ψαχνω απαντησεις σε υπαρξιακα προβληματα...Και αυτες τις απαντησεις τις βρισκω μονο μεσα απο την επιστημη.....

Υ.Σ Κατι που τονισε ο WWalker και η Bizarre...Ας πουμε πως δεχομαι οτι ο κοσμος δημιουργηθηκε συμφωνα με την Γεννεση...Γιατι κανενας δεν μπορεσε να την ερμηνευσει.Δεν μου αρκει το ποιος αλλα και το πως...

Impious Varmint

19/08/2005, 11:46:56
quote:
Και απαντησε μου σε παρακαλω:Γιατι γινεται αυτο?Γιατι η θρησκεια αφηνει τον πιστο να ψαχνεται?

Γιατί η θρησκεία βασίζεται στην απάτη, την εκμετάλλευση, και το ψεύδος. Προσπαθεί να παραστήσει οτι θέλει να μας λύσει τάχα τα υπαρξιακά μας προβλήματα αλλά μάλλον το κάνει με τρόπο που θυμίζει παιδικό παραμύθι. Και όχι μόνο δέν τα λύνει αλλά μας βάζει απο πάνω σε ανυπόφορα πλαίσια και καλούπια ώστε να μας κάνει και εμάς ανίκανους απο την φύση μας να τα λύσουμε.
koita_panoΝέο Μέλος
19/08/2005, 11:58:39
η αναγκη μας να πιαστουμε απο καπου οταν ξεκινησαμε να σκεπτομαστε ειναι που δημιουργησε τον ΘΕΟ γιαυτο και η πληθωρα θεων σε ολο τον κοσμο , ειναι ενα αθρωπινο δημιουργημα
πολλα απο τα σημερινα φυσικα φαινομενα , αστρα , πλανητες στο παρελθον ηταν θεοτητες , θαυματα , σημαδια των θεων !!! σημερα ?

δεν ειμασταν και δεν ειμαστε ακομη και σημερα μετα απο χιλιαδες χρονια σε θεση να αντιληφθουμε αυτο το κατι παραπανω , αυτο που θα μας εξηγησει την αρχη του συμπαντος, την δημιουργια της γης και του ανθρωπου

οι νομοι της φυση και τα φαινομενα που εχουμε ανακαλυψει πιστευω οτι ειναι "Ελαχιστα" μπροστα σε οσα υπάρχουν μεσα στο συμπαν και που μας περιμενουν να τα ανακαλύψουμε !!!

αληθεια στα αρχαια ελληνικα η λεξη "ΘΕΟΣ" τη εννοια ειχε ?

19/08/2005, 12:34:32
quote:
Και απαντησε μου σε παρακαλω:Γιατι γινεται αυτο?Γιατι η θρησκεια αφηνει τον πιστο να ψαχνεται?

Να προσπαθήσω να δώσω την απάντηση μου με πιο ήπιους χαρακτηρισμούς...
Ίσως οι θρησκείες να έχουν αφήσει κενά επειδή είναι δημιουργήματα ανθρώπινα.
Δηλαδή πριν τόσες χιλάδες χρόνια που κατασκευάστηκαν οι θρησκείες, οι δημιουργοί τους δεν ήξεραν ούτε το DNA, ούτε τα αρχαιολογικά ευρήματα των εκατομμυρίων χρόνων που τις διαψεύδουν, ούτε τη θεωρία του Bing Bang.
Σήμερα όμως τα γνωρίζουμε...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

arisseiriosΜέλος
19/08/2005, 13:27:24
quote:

Φιλτατε arisseiros,

Λυπαμαι αλλα θα διαφωνησω μαζι σου...Οπως ανεφερα και παραπανω εγω προσωπικα δεν μπορω να εξηγησω και να ερμηνευσω αυτη την τελειοτητα στο συμπαν αλλα δεν μπορω και να πιστεψω τα λεγομενα σου...κραταω επιφυλαξεις προς τις θρησκειες ,οποιες και αν ειναι αυτες,καθως αφηνουν τους πιστους τους να ψαχνονται να βρουν την ακρη σε μια πληθωρα απο συμβολικα κειμενα ,που κανενας μεχρι τωρα δεν εχει εξηγησει,με σκοπο να καταλαβουν σε τι πιστευουν και η θρησκεια αντι να τους δωσει την λυση,τους πεταει ενα "Ολα ειναι θελημα Θεου" για να βγει απο τον κοπο να δωσει ερμηνιες...Και απαντησε μου σε παρακαλω:Γιατι γινεται αυτο?Γιατι η θρησκεια αφηνει τον πιστο να

Φίλε Impious Varmint, δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου. Ίσως δεν διατύπωσα ξεκάθαρα τη θέση μου. Εννοώ πως δεν μπορώ να ορκιστώ ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει θεός. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει, αλλά δεν μπορώ και να το αποδείξω. Εξήγησα απλώς στον φίλο τον Ψηλό γιατί κατά τη γνώμη μου ο θεός αν υπάρχει δεν μπορεί να έίναι σκεπτόμενο όν. Η περί θεού ιδέα είναι διαφορετική σε κάθε λαό, ανάλογα με το περιβάλλον όπου αυτός ο λαός έχει εξελιχθεί, τις ανάγκες του και την ψυχοσύνθεσή του ακόμα. Και επειδή ο άνθρωπος δημιούργησε τον θεό κι όχι το αντίστροφο γι' αυτό και υπάρχουν τόσα κενά σε κάθε θρησκεία. Ό,τι ο άνθρωπος δεν μπορεί να εξηγήσει το περικλείει με μυστήριο.

http://www.mcescher.com/Gallery/back-bmp/LW344.jpg
Open mind for a different view

Impious VarmintΜέλος
19/08/2005, 13:42:07
Ακριβως αγαπητε μηδενιστη,

Οι θρησκειες...Δημιουργηματα καποιον λαμπρων μυαλων παλαιοτερων εποχων με σκοπο να χειραγωγουν τις μαζες.Εκμεταλλευτηκαν μια ιστορικη προσωπικοτητα,ειτε αυτη λεγετε Χριστος ειτε Βουδας ειτε Μωαμεθ,με σκοπο να συγκρατησουν τις μαζες και να εκμεταλλευτουν τους ανθρωπους.
Οσο για το μηνυμα του Dying Incubus θα ηθελα να κανω μια παρατηρηση.Γιατι ενω δεν ξερουμε ποιος και πως δημιουργησε τον κοσμο,συνεχιζουμε τυφλα να πιστευουμε τα λεγομενα της εκκλησιας?Οριστε ενα τεραστιο κενο που αφησε αναπαντητο για τοσους αιωνες η θρησκεια.Γιατι πιστευουμε και δεν ερευνουμε?Γιατι για τοσα χρονια η θρησκεια κρυβεται πισω απο το δακτυλο της?Τι φοβαται?Αλλωστε διακηρρυσει πως τα παντα που αυτη προβαλλει ειναι αληθειες,που επωφελουν τους πιστους.Περιμενω και εγω σαν πιστος μια αληθεια που να απανταει στις ερωτησεις μου...

Impious Varmint

Impious VarmintΜέλος
19/08/2005, 17:47:11
Αγαπητε arisseiros,

Τωρα το εθεσες πολυ σωστα.Ο,τι δεν μπορει να κατανοησει ο ανθρωπος ή καλυτερα ο,τι δεν θελει να κατανοησει το ονομαζει μυστηριο.Μεχρι ποτε ομως?Μεχρι ποτε θα εθελοτυφλουμε?Και σου θετω ακομη ενα ερωτημα:Πιστευεις πως πολλοι πιστοι θα 'θελαν να μαθουν την αληθεια για την θρησκεια τους?Νομιζω πως οχι.Κρυβονται στο σκοταδι της αμαθειας,προστατευομενοι απο την εκκλησια,η οποια στηριζομενη στην αδυναμια των πιστων να αντιμετωπισουν την πραγματικη αληθεια,συνεχιζει ακαθεκτη να εκμεταλλευεται το ποιμνιο της.

Impious Varmint

19/08/2005, 23:53:03
Impious, ακόμα κι αν αποδειχθούν οτι όλα είναι ψέμματα πάλι θα εθελοτυφλούν γιατί είναι μεγαλωμένοι με τις αξίες τους και δε μπορούν να τις απαρνηθούν εύκολα.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

Impious VarmintΜέλος
20/08/2005, 00:28:15
Δεν θα συμφωνησω απολυτα...Υπαρχουν πολλοι που ακομη και αν μαθουν την αληθεια δεν θα την αποδεχτουν αλλα υπαρχουν εξισου πολλοι που αν τους δοθει μια αφορμη θα επαναστατησουν,εχοντας σιχαθει τα ψεμματα της εκκλησιας...Το θεμα ειναι:Γιατι η θρησκεια φοβαται να δωσει απαντησεις σε θεμελιωδη ερωτηματα?
Δεν θελω να φανω τοσο αδιαλλακτος στις αποψεις μου αλλα δεν υπαρχει καποιος που να μου μια τεκμηριωμενη απαντηση.Και αυτο ειναι που με προβληματιζει.Γιατι δεν μπορει καποιος να στηριξει την αντιθετη γνωμη...

Impious Varmint

20/08/2005, 01:40:25
quote:
Το θεμα ειναι:Γιατι η θρησκεια φοβαται να δωσει απαντησεις σε θεμελιωδη ερωτηματα?

Αγαπητέ μου, έτσι όπως η θρησκεία έχει καταντήσει στην σημερινή εποχή όπου βλέπεις οτι εμφανέστατα άδει την κατιούσα ούτε η ίδια δέν μπορεί να δώσει απαντήσεις ούτε έχει ιδέα απο αυτές. Οι απαντήσεις στα θεμελιώδη ερωτήματα άν τυχόν και υπάρχουν ή υπήρξαν ποτέ πρέπει να είναι σήμερα πεταμένες στον κάλαθο των αχρήστων. Άδικα λοιπόν πολυσκοτίζεσαι να τις βρείς.