ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 666 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- 666 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Kelsos61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
ΦΩΤΙΟΣΜέλος
27/01/2003, 14:22:37
Φίλε Κέλσο

Μια και που το επαναφέρεις να συμβάλλω και εγώ στο σημείο που αναφερθήκατε με τον Πλωτίνο για το Μυστικό Δείπνο και το συμβολισμό της Εποχής του Υδροχόου.

Διαφώνησες τότε για το σύμβολο του νερού και αναφέρθηκες στην υδρία.
Συμφωνώ μαζί σου στο σύμβολο αν και η λέξη «υδροχόος» αναφέρεται στο «ύδωρ».

Θυμάστε όμως πως ξεκινάει το γεγονός του Μυστικού Δείπνου;

Τι λέει ο Ιησούς προς τους Μαθητές Του;

Να βρουν έναν άνθρωπο που θα κρατάει ένα κανάτι (υδρία) και να τον ακολουθήσουν!
Να του πουν ότι ο «Οίκος» του θα χρησιμοποιηθεί από τον Δάσκαλό τους!
Και αυτός δίχως ερώτηση τους παραχωρεί το ανώι του!

Δεν είναι εντυπωσιακό λοιπόν που ο Μυστικός (προσοχή στην λέξη) Δείπνος τελείται στο ανώι του Οίκου αυτού που έφερε την υδρία;

Πως οι Μαθητές έγιναν «κοινωνοί» τότε αυτού που καλείται να γίνει σήμερα ολόκληρη η Ανθρωπότητα;

Ελπίζω να συνέβαλα λίγο στη συζήτηση.

27/01/2003, 14:31:19
Κατα τα ΜΕΓΙΣΤΑ θα έλεγα...
Τον ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ θα τον συνεχίσουμε, ας περιμένουμε όμως και άλλα μέλη να συμβάλουν στην κουβέντα, εάν και εφ'όσον το επιθυμούν.

Κέλσος ο Φιλαλήθης

ForlornHopeΝέο Μέλος
08/07/2003, 18:33:24
Απλά να ευχαριστήσω το φίλο kelso για τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και απόψεις του με τις οποίεσ είμαι σύμφωνος, καθώς και αυτούς που ποστάρανε σχετικές αριθμολογίες..
Μπορώ να πω ότι με διαπέρασε ένα ρίγος καθώς πρώτη φορά βασικά αχολούμαι, η καλύτερα ρίχνω μια ματιά στο θέμα σχετικά με την αριθμολογία, όταν είδα ότι Χριστος = Ζαρατουστρα, και ότι Ιησους + Θειον = Χριστός..

Υ.Γ. Σας παρακαλώ και απ' εδώ, γιατί το έχω ξαναγράψει και σε ένα πιο πρόσφατο topic απο τα 4, πάλι σχετικά με το 666, για το που βλέπετε ότι πχ α=1, χ=600? κτλ κτλ., δηλαδή αυτά τα σχετικά με την αριθμολογία. Που αναφέρονται? Σε ποια βιβλία?

Γιατί δηλαδή πχ. Χξσ = 666?

Φιλικά,

Λουκάς.

The Knowledge of all things comes to those who open their hearts...
They say seen is believing, but the true question is: "What do you believe you've seen??"

Το κείμενο ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ απο τον Συντονιστή Κέλσο για την καλύτερη ανάγνωση στη σελίδα

Edited by - Kelsos on 09/07/2003 17:29:19

thothΙδρυτικό Μέλος
08/07/2003, 19:21:26
Γεια σου ForlornHope

Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα γράμματα της Αλφαβήτου για να παραστήσουν τους αριθμούς. Σε αυτήν την αντιστοίχιση βασίζονται οι λεξάριθμοι.

Η αντιστοίχιση είναι:

Α=1, Β=2, Γ=3, Δ=4, Ε=5, Ζ=7, Η=8, Θ=9, Ι=, Κ=20, Λ=30, Μ=40, Ν=50, Ξ=60, 0=70, Π=80, Ρ=100, Σ=200, Τ=300, Υ=400, Φ=500, Χ=700, Ψ=700, Ω=800.

Οι αριθμοί 6, 90 και 900 παρασταίνονταν με σύμβολα που δεν χρησιμοποιούνταν στην γραφή.

Έτσι π.χ. ΘΕΟΣ = 284 (Θ=9 + Ε=5 + Ο=70 + Σ=200)

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

09/07/2003, 17:43:30
Καλησπέρα και καλώς όρισες στη μεγάλη μεταφυσική παρεούλα μας φίλε ForlornHope...
Σε ευχαρστούμε και για τα καλά σου λόγια και ο πληθυντικός δεν αναφέρεται για ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ, παρά μόνο γιατί θεωρώ ότι απαντώ εκ μέρους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ που ασχολήθηκαν με το θέμα, που είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα και με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ...

Ο καλός μας φίλος Τρισμέγιστος Ερμής νομίζω ότι τα είπε ΟΛΑ...
Πράγματι έτσι ΜΕΤΡΟΥΣΑΝ οι Αρχαίοι 'Ελληνες...
Με τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ της Αλφαβήτου...

Επίσεις στον αριθμό 284 (που ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ στη λέξη ΘΕΟΣ) θα βρούμε επίσεις μια ακόμα λέξη που έχει να κάνει με τη ΘΕΟΤΗΤΑ, αλλά ως Θεότητα απο το γένος των Ανθρώπων...
Α= 1 + Γ= 3 + Ι= 10 + Ο= 70 + Σ= 200 = 284

Πολύ ευχαρίστως να συνεχίσουμε τη συζήτηση...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

thothΙδρυτικό Μέλος
09/07/2003, 18:52:37
Ναι !!!

Και επίσης ΑΓΑΘΟΣ (A=1 Γ=3 Α=1 Θ=9 Ο=70 Σ=200)=284

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

09/07/2003, 19:02:13
Χμμμμμμμμ
Και τι μας "δείχνουν" λοιπόν οι ΑΡΙΘΜΟΙ;;;;

'Οτι για να είναι "κάποιος" ΘΕΟΣ, θα πρέπει να έχει ΚΑΙ τις 2 "ιδιότητες" αυτές του ΑΓΙΟΥ και του ΑΓΑΘΟΥ...

Να θυμίσω μόνοι ότι ο Ιησούς ΟΤΑΝ τον αποκάλεσαν "Διδάσκαλε Αγαθέ" εκείνος ΑΜΕΣΩΣ απάντησε "Τίνα με λέγεις ΑΓΑΘΟ;;;; ΟΥΔΕΙΣ Αγαθός παρά ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ"....

Χμμμμμ
Ναι πράγματι η ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ (η Σοφία που περικλείουν οι ΑΡΙΘΜΟΙ), μπορεί ΟΤΑΝ την ΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ να σε βοηθήσει να ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Odysseus_nemoΜέλος
10/07/2003, 02:11:09
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ : ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΙΞΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ;;
ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΝ ΤΙΣ ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ;;;

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

hrismigΜέλος
10/07/2003, 13:32:56

Να συμπληρώσω και δύο ερωτήματα ακόμη...

Γνωρίζετε ότι η μουσική έχει αριθμητική βάση;

Γνωρίζετε επίσης ότι η Αρχαία Ελληνική αλφάβητος ολογράφως (αλφαβηταγαμμα κ.λ.π.) αποτελεί μία προσευχή;

10/07/2003, 19:33:07
quote:

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ : ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΙΞΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ;;
ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΝ ΤΙΣ ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ;;;

Καλησπέρα Κάπτεν....
Τα σημεία στίξεως, ΟΧΙ δεν προσμετρώντε σε κάποια ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΚΗ έρευνα, απ'όσο δείναμε να γνωρίζω...
Δε βλέπω και το λόγο που θα έπρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο...

Για τις σύνθετες λέξεις τώρα...
Η σύνθετη λέξη ως ΛΕΞΗ, μία και εννιαία ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΙΡΕΣΗ σε λέξεις που την δημιουργούν, έχει ΜΙΑ και εννιαία ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙΑ στην ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ & ΜΕΛΕΤΗ...

Εάν την ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ, είναι ΓΝΩΣΤΟ ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΝΙΑΙΑ ΛΕΞΗ, αλλά κάποια άλλη που για να φτάσει στη αντιστοιχεία, χρειάζεται και το υπόλοιπο του συνθετικού....
Αρα και η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ, θα είναι μια άλλη αντιστοιχεία και ΟΧΙ αυτή της ΣΥΝΘΕΤΗΣ λέξης...

Ελπίζω να σε διαφώτισα φίλε μου...

χρισμέ, πράγματι η ΜΟΥΣΙΚΗ είναι ΑΡΙΘΜΟΙ και το ΑΝΤΙΘΕΤΟ φυσικά...
Είναι δηλαδή ΔΟΝΗΣΕΙΣ....
Για τη προσευχή στο αλφάβητο, δε το γνωρίζω και αν θέλεις προσθέτεις κάτι παραπάνω...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

26/10/2004, 20:12:27
Ερχονται κάποιες στιγμές στη ζωή μας που αναζητάμε την αγάπη, όχι αυτήν την πανανθρώπινη έννοια της Αγάπης, αλλά αυτήν που θα ολοκληρώσει την ύπαρξη μας, που θα ησυχάσει τους φόβους μας, που θα θα γαληνέψει την ψυχή μας....
Αυτη την αγάπη που μας κάνει να βλέπουμε αστέρια σε μια βροχερή νύχτα, που η ελπίδα της αντάμωσης γίνεται λαχτάρα, που το άγγιγμα αποκτά ιερό χαρακτήρα...
Αυτή την αγάπη που λόγια δεν περιγράφουν, αλλά και λόγια την ντύνουν τα ωραιότερα ενδύματα της, που οι πράξεις είναι φτωχές για να την συμπεριλάβουν και οι προθέσεις μεγαλειώδεις...

Πιστεύω στην αγάπη και πιστεύω ότι πάντα την συναντάμε...όμως, πως ξέρουμε ότι είναι αυτή που ψάχνουμε? Εχει τρόπο η ψυχή να την αναγνωρίσει? Και έχει τρόπο, αφού την αναγνωρίσει να γίνει συνείδηση?

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

seminaΜέλος
26/10/2004, 22:58:42
Λοιπόν,θα απαντήσω,αν και δεν εχω βρει τέτοια αγάπη προς το παρον!!!(Βεβαια,ισως τη βρηκα,αλλα της εκλεισα την πορτα!!)
Εγω,η ψυχη,η καρδια και το μυαλο μου,ειμαστε βεβαιες πως την αναγνωριζουμε αυτη την αγαπη....Δεν ξερω ομως πως να στηριζω αυτη την αποψη με αδιασειστα επιχειρηματα...και δεν πιστευω πως χρειαζεται να την στηριξω!!!!
Συνηθως τετοια πραγματα τα δειχνει η ζωη...ή τουλαχιστον τα στηριζει!

κανεναν μην αφησεις να σε μειωσει και να σε θιξει....κανενας δεν ξερει τον εαυτο σου καλυτερα απο εσενα...απλα ασε τους αλλους να εχουν τη δικη τους αποψη,μεχρι να καταλαβουν ποσο λαθος εκαναν...

27/10/2004, 08:47:44
quote:
Εγω,η ψυχη,η καρδια και το μυαλο μου,ειμαστε βεβαιες πως την αναγνωριζουμε αυτη την αγαπη

...κι αν το Εγώ λέει ψέμματα για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του?
...κι αν η ψυχή απλά βαρέθηκε την μοναξιά της?
...κι αν η καρδιά ζητάει να γεμίσει το κενό της?
...και το μυαλό ακολουθεί παίζοντας παιχνίδια?

quote:
Συνηθως τετοια πραγματα τα δειχνει η ζωη...ή τουλαχιστον τα στηριζει!

... κι αν η Ζωή δείχνει κάπου και στηρίζει κάτι με σκοπό να το αποφύγεις και όχι να αφεθείς σ'αυτό?

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

mysticΜέλος
27/10/2004, 11:20:11
quote:
Πιστεύω στην αγάπη και πιστεύω ότι πάντα την συναντάμε...όμως, πως ξέρουμε ότι είναι αυτή που ψάχνουμε? Εχει τρόπο η ψυχή να την αναγνωρίσει? Και έχει τρόπο, αφού την αναγνωρίσει να γίνει συνείδηση?

Και εγώ πιστεύω ότι πάντα την συναντάμε.
Ναι έχει τρόπο η ψυχή να την αναγνωρίσει και είναι πάντα αλάνθαστη. Ακόμα όταν και το μυαλό παίζει παιχνίδια η ψυχή είναι αυτή που το καθοδηγεί στην σωστή κατεύθυνση.

quote:
κι αν το Εγώ λέει ψέμματα για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του?
...κι αν η ψυχή απλά βαρέθηκε την μοναξιά της?
...κι αν η καρδιά ζητάει να γεμίσει το κενό της?
...και το μυαλό ακολουθεί παίζοντας παιχνίδια?

Με τόσα ...αν, δεν αφήνεις περιθώρια στην ψυχή σου να δράσει. Γιατί τόση επιφυλακτικότητα και αυτοσυγκράτηση; Είναι άμυνα του μυαλού μπροστά σε ενδεχόμενο κίνδυνο; Μήπως το μυαλό έχει μνήμη και για αυτό το συμβουλεύεσαι σε αντίθεση με την ψυχή που είναι αγαθή;
Στην αγάπη δεν υπάρχει λογική άρα το μυαλό κάνει απλά πέρα.

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''

27/10/2004, 11:35:50
quote:
Στην αγάπη δεν υπάρχει λογική άρα το μυαλό κάνει απλά πέρα.

...έτσι είναι και μόνο έτσι μπορεί να είναι

...οι ερωτήσεις είναι αναγκαίες για να συζητάμε

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

seminaΜέλος
27/10/2004, 16:22:55
Εγώ δεν εχω να πω κάτι,απάντησε η mystic για μενα
Γιατι το εγώ να πει ψεματα για να δικαιολογησει την υπαρξη του???Υπαρξιακα προβληματα εχουμε????...
η ψυχη οταν βιωνει αρκετες φορες ή για μεγαλα χρονικα διαστηματα τη μοναξια,την κανει συντροφο της και συμμαχο της...οποτε δεν νομιζω πως τη βαριεται...
Η καρδια γιατι να γεμιζει το κενο της????μια καρδια ποτε δεν ειναι κενη....ακομη και οταν νιωθει μονη...
οσο για το μυαλο απαντησε ηδη η mystic..

Συγνωμη,να ρωτησω κατι????Δηλαδη,ποτε δεν μπορουμε να παμε εναντια σε αυτο που μας δειχνει η ζωη????Ωραια,η ζωη σου δειχνει προς αυτη την κατευθυνση,αλλα δεν σου επιβαλλεται αυτη η κατευθυνση!!!παντα εχουμε πολλες κατευθυνσεις/μονοπατια να ακολουθησουμε και να οδηγηθουμε εκει...δεν ειναι απαραιτητο να περνουμε αυτο που μας δειχνει η ζωη...

κανεναν μην αφησεις να σε μειωσει και να σε θιξει....κανενας δεν ξερει τον εαυτο σου καλυτερα απο εσενα...απλα ασε τους αλλους να εχουν τη δικη τους αποψη,μεχρι να καταλαβουν ποσο λαθος εκαναν...

27/10/2004, 18:02:50
quote:
Γιατι το εγώ να πει ψεματα για να δικαιολογησει την υπαρξη του???Υπαρξιακα προβληματα εχουμε????...

...γιατί το Εγώ (και εδώ αναφέρομαι στην εγωϊστική έννοια του εγώ) χρειάζεται να προβάλλει τον εαυτό του κάπου για να επιβεβαιώνεται, μ'αυτη την έννοια λοιπόν, ναι έχει υπαρξιακά προβλήματα.

quote:
η ψυχη οταν βιωνει αρκετες φορες ή για μεγαλα χρονικα διαστηματα τη μοναξια,την κανει συντροφο της και συμμαχο της...οποτε δεν νομιζω πως τη βαριεται...

... η ψυχή θα πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι πάντα μόνη της και όχι σποραδικά.. και έρχονται ώρες που και ο πιο δυνατός και συνειδητοποιημένος άνθρωπος δεν την θέλει αυτή τη μοναξιά.... ειδικά όταν είσαι στο μονοπάτι της αναζήτησης

quote:
Η καρδια γιατι να γεμιζει το κενο της????μια καρδια ποτε δεν ειναι κενη....ακομη και οταν νιωθει μονη...

...η καρδιά μπορεί να μην είναι ποτέ κενή από αγάπη για να προσφέρει... μπορεί όμως να λείπει αυτός που θα την δεχτεί...

όσο για την άποψη μου πάνω στο μυαλό το είπα κι εγώ...καλό είναι να κάνει πέρα ... αλλά ότι παίζει και παιχνίδια καμμιά φορά παίζει...

quote:
δεν ειναι απαραιτητο να περνουμε αυτο που μας δειχνει η ζωη...

... όχι δεν είναι απαραίτητο, αρκεί όμως να ξέρουμε τι δείχνει η ζωή και τι εννοεί μ'αυτό... μετά φυσικά και έχουμε κάθε δικαίωμα επιλογής... γιατί αυτό το δικαίωμα υφίσταται εφόσον γνωρίζουμε τις επιλογές

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

seminaΜέλος
27/10/2004, 22:35:31
Μπραβο!!!και συγχαρητηρια και εις ανωτερα!!!!!
Εχεις δικιο και σε συγχαιρω αγαπητη μου για τις αποψεις σου!!!
φιλικα παντα

28/10/2004, 17:49:15

Αγαθή εν αγάπη αδελφή ψυχή galadriel ,σε χαιρετώ.
Οποιαδήποτε ύπαρξη ασχολείται με την αγάπη, θα με έχει σύντροφο εδώ και τώρα και εις τους αιώνας τους άπαντες.
Θα ήθελα να σε συγχαρώ ,για την πνευματική σου ανησυχία.
Ανησυχείς ( η αν προτιμάς ), ασχολείσαι με την ουσία όλων μας ,(προσωπικό μου πιστεύω).
Θα προσπαθήσω να δώσω απάντηση στο ερώτημα σου.

galadriel έγραψε.
Πιστεύω στην αγάπη και πιστεύω ότι πάντα την συναντάμε...όμως, πως ξέρουμε ότι είναι αυτή που ψάχνουμε? Έχει τρόπο η ψυχή να την αναγνωρίσει? Και έχει τρόπο, αφού την αναγνωρίσει να γίνει συνείδηση?

Alfa-omega ενέδωσε.
Η ανθρώπινη ψυχή είναι μια άβυσσος ,πότε επικρατεί σε αυτή η κόλαση και πότε ο παράδεισος.
Όταν μέσα στην ψυχή μου επικρατεί ο παράδεισος , δεν είμαι εγώ ο ίδιος ,που κουμαντάρω την ύπαρξή μου.
Ο δημιουργός ( εντάξει μεγάλο θέμα ),δέχεται την παράκληση μου και την καθοδηγεί.
Την οδηγεί σε τόπους μακρινούς και απάτητα λημέρια.
Μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητάς μου. Αυτά δεν με αφήνουν ήσυχο ποτέ ,η μάλλον με εγκαταλείπουν ,όταν το σώμα αναπαύεται.
Το πνεύμα ,όπως γνωρίζεις δεν αναπαύεται ,ποτέ.
Το δικό μου ψάχνει αυτόματα ( εν ώρα ύπνου ),τον πλάστη και δημιουργό του ,για να το αναπαύσει.
Το χειρίζεται τρυφερά . Δεν το ταλαιπωρεί με έγνοιες καθημερινές ,γιατί αυτές ώσπου να ξημερώσει ,θα έρθουν πάλι να με βρούνε.
Μου δίνει την απαραίτητη γαλήνη ,που χρειάζομαι ,για να αντέξω την ζωή ,όπως την διαμορφώσαμε ,εμείς οι θνητοί ,δίχως την πνευματική άδεια του .
Μας το επιτρέπει ,διότι μας έπλασε ελεύθερους ,τόσο ελεύθερους ,ώστε να μπορούμε να αμφισβητούμε και να μετατρέπουμε ,ακόμη και την ίδια του την ουσία .
Αν η αγάπη ,δεν είναι θεός ,τότε τι είναι ο θεός ,η καλύτερα ,ποια είναι η ουσία του ;;

Αυτή η γνώση , ότι ο θεός αγάπη εστί , έγινε υποσυνείδητο και επηρεάζει ακόμη και αυτήν την κοσμική μου συνείδηση.

Απάντησέ μου όμως σε παρακαλώ . Τι είναι για εσένα ψυχή ;;
Τι περιέχει μέσα της ;;
Αν κατορθώσεις να απαντήσεις ουσιαστικά και όχι τυπικά ( θεωρία του Πυθαγόρα και άλλων σοφότατων υμών ανθρώπων), θα απελευθερωθείς ,από τα δεσμά της ανθρώπινης ( τιποτένιας σοφίας ,πάντα σε σχέση με την θεϊκή σοφία ) και θα βρεθείς και θα λειτουργείς ,μέσα από έναν άλλο κόσμο.
Τον κόσμο του αιώνιου και άφθαρτου πνεύματος ,του ίδιου του πλάστη μας.
Θα υπάρχεις και θα γεύεσαι την αιώνια στιγμή της κοσμικής ευτυχίας ,με μοναδικό εφόδιο ,την μαγική θεϊκή ουσία ,που εμείς οι θνητοί ,είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε μέσα από τον εαυτό μας. ( ο θεός και η ουσία του η αγάπη),υπάρχουν μέσα μας ,ως αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργίας του.
Το παράδειγμα της αγάπης ,που εσύ δημοσίευσες ,μέσα στο τόπικ ,( με θέμα -πόση αγάπη χρειαζόμαστε - ),είναι ένα μικρό ,αλλά ουσιαστικό κομμάτι κοσμικής ευτυχίας .

Ο τρόπος που η ψυχή αναγνωρίζει την αγάπη , οφείλεται στον θεό.
Ο θεός αγάπη εστί, εμείς την επιδιώκουμε ,για να μπορούμε να συνουσιαζόμαστε ,με τον δημιουργό της.
Δυστυχώς όμως , η φτωχή η κοσμική λογική μας ,την πολεμάει και προσπαθεί να την απορρίψει .
Αυτό που απομένει ,μετά από αυτόν τον ανελέητο πόλεμο, είναι η κοσμική λογική ,απελευθερωμένη από την πραγματική ουσία του θεού, που δεν είναι άλλη από την μαγευτική και τελειοποιημένη ουσία του την αγάπη.
Το κάνουμε αυτό ,επειδή ,όσο είμαστε θνητοί ,έχουμε άγνοια .
Άγνοια για τον δημιουργό και πνευματικό μας πατέρα .
Ποτέ δεν θα την ξεπεράσουμε ,όσο τα καθημερινά κοσμικά μας προβλήματα ( συνήθως η επιβίωση), μας αναγκάζουνε να την μετατρέψουμε ,από ανιδιοτελή και τελειοποιημένη ,σε φτηνή και προσαρμοσμένη κοσμική εμπορική αγάπη.

Δοξάζω τον θεό ,γιατί δεν θα αφήσει ποτέ τον άνθρωπο ,να εμπορευματοποιήσει την ουσία του την αγάπη.
Αυτό που εμπορευματοποιήθηκε από τον άνθρωπο ,δεν είναι η ουσία του η αγάπη ,αλλά η παροχή υλικών και αγαθών υλικών μεταξύ μας ,έναντι
Κάποιου Χρηματικού ποσού.

Μα δεν ντρεπόμαστε (δεν βρήκα καταλληλότερη λέξη) λίγο , πόσο χαμηλά θα την ρίξουμε ακόμη ;;
Δεν μας ανήκει και όποιος το ισχυρίζεται ,έχει απλά άγνοια αληθινής α γ ά π η ς.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία ,σε αυτή σου την πνευματική αναζήτηση.
Με συγχωρείς αν σε κούρασα ,αντί να σε βοηθήσω.

Το άλφα και το ωμέγα της ζωής μας είναι η :
Αγάπη.

28/10/2004, 18:36:59
Αγαπητέ alfa-omega,

δεν ξερω τι λένε άλλοι πανω σ'αυτό αλλά η ψυχή δεν είναι παρά ένα κομμάτι θεός

στο έχω ξαναπεί εγώ είμαι η αγάπη εγώ είμαι και ο θεός, όταν αυτό το γνωρίζεις σε συντροφεύει όλες τις ώρες της ημέρας...
είναι εκεί δίπλα σου και στα προβλήματα και στις χαρές, στον ύπνο και στον ξύπνιο, στα μικρά και τα μεγάλα...

δεν κρύβεται πια πίσω από δυσνόητες λέξεις και έννοιες...
δεν κρύβεται πίσω από δόγματα και θρησκείες...

όλη η ευθύνη είναι εκεί, δική σου...
όλη η ελευθερία και η επιλογή...
όλη η αγάπη..., ο έρωτας , η μουσική, η ομορφιά, το φως !

όλα τα ενεργειακά σου σώματα ακτινοβολούν αυτό το φως, άλλους τους στραβώνει κι αλλους τους ζεσταίνει που λεει κι ένας φίλος μου....

μακάρι να είναι πάντα ορατό...

Blessings!

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"