- ΤΟ " ΑΓΙΟ " ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
ρα τους κληρονομούμε από το προπατορικό αμάρτημα και δώθε. Βέβαια αν υπάρχουν στοιχεία να συμβαίνει κάτι άλλο, είμαι πρόθυμος να τα ακούσω και να "ζυγίσω" τα στοιχεία.
Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι υπάρχουν... στοιχεία για αυτό το "προπατορικό αμάρτημα" και ζητάς στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο;;;
Ποιά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ που υπάρχουν γι' αυτό;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
"Τον Χριστό να Τον αισθανόμαστε φίλο μας. Είναι ο φίλος μας. Το βεβαιώνει ο ίδιος, όταν λέει: "Υμείς φίλοι μου εστέ ..." Σαν φίλο να Τον ατενίζουμε και να Τον πλησιάζουμε. Πέφτουμε; Αμαρτάνουμε; Με οικειότητα, αγάπη κι εμπιστοσύνη να τρέχουμε κοντά Του, όχι με φόβο ότι θα μας τιμωρήσει αλλά με θάρρος, που θα μας το δίνει η αίσθηση του φίλου. Να Του πούμε: "Κύριε, το έκανα, έπεσα, συγχώρεσέ με";. Αλλά συγχρόνως να αισθανόμαστε ότι μας αγαπάει, ότι μας δέχεται τρυφερά, με αγάπη και μας συγχωρεί. Να μη μας χωρίζει απ΄ τον Χριστό η αμαρτία. Όταν πιστεύουμε πως μας αγαπάει και Τον αγαπάμε, δεν αισθανόμαστε ξένοι και χωρισμένοι απ΄ Αυτόν, ούτε όταν αμαρτάνουμε. Έχουμε εξασφαλίσει την αγάπη Του κι όπως και να φερθούμε, ξέρουμε ότι μας αγαπάει".
quote:
γιατί κάνω λάθος; ο θεός είναι παντογνώστης άρα γνωρίζει ότι ο διάολος θα διαφθείρει τον άνθρωπο άρα είναι συνένοχος
Σου είπα τον λόγο που κάνεις λάθος. Αν δεν διαβάζεις τα κείμενα που γράφει ο άλλος τι απαντήσεις θα πάρεις; Άλλη μια (τελευταία) προσπάθεια:
[Εάν όμως (τα όντα) επρόκειτο να δημιουργηθούν από την αγαθότητα του Θεού αλλά κατόπιν θα γίνονταν κακοί εξαιτίας της δικής τους θελήσεως, και γι’ αυτό το λόγο ο Θεός αρνούνταν να τα δημιουργήσει, τότε το κακό θα νικούσε την αγαθότητα του Θεού. Ο Θεός, όμως, πλάθει αγαθά όλα τα όντα που δημιουργεί· και καθένας με τη δική του θέληση γίνεται καλός ή κακός."
Αν έχεις περεταίρω απορίες, διάβασε όλο το κείμενο τυ Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, είναι λίγο πιο πάνω με πράσινα γράμματα.
quote:
Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι υπάρχουν... στοιχεία για αυτό το "προπατορικό αμάρτημα" και ζητάς στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο;;;Ποιά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ που υπάρχουν γι' αυτό;;;
Να σου κάνω μια ερώτηση ρε γιαπετ. Το νεογέννητο παιδί μου έχει κολικούς. Μήπως μπορείς να μου πεις πού οφείλονται; Βασικά πέρα από εικασίες κανένας γιατρός δεν γνωρίζει γιατί συμβαίνει αυτό, είπα να ρωτήσω όμως εσένα που φαίνεται πως τα ξέρεις όλα.
Μήπως τελικά το παιδί μου δεν έχει κολικούς κι όλα είναι ένας μύθος; Πώς είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το αιτιατό χωρίς να γνωρίζουμε το άιτιο;
Περί κολικών...
-http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=13&articleID=12014&la=1
Θα πρέπει να επισημάνω ότι σε ιατρικά θέματα , θα πρέπει να αφήνουμε τους ειδικούς να τοποθετούνται και όχι -στην περίπτωση που συμβαίνει- "φερομένους ως ειδικούς" που τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα το είδος αυτό κυκλοφορεί με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Ακόμα κι αν το φιλοσοφήσουμε από μία χριστιανική οπτική καταλήγουμε στο εξής:
"O θεός συχνά χρησιμοποιεί σατανικά μέσα", Lacordeur speaking, επιφανής Γάλλος εκκλησιαστικός...και τα μέσα αυτά αγιάζονται από τον ίδιο τον σκοπό και από την ίδια την όποια αρχική Αιτία...βλέπε μύθο του Ιώβ
Ο διάβολος (δηλαδή η Δυάδα των Πυθαγορείων) είναι το πολυτιμότερο πολυεργαλείο για την εξέλιξη της Δημιουργίας, είναι το πιο έξυπνο πράγμα που επινόησε ο Αρχι-μασόνος, ε συγγνώμη ο Αρχι-τέκτονας ήθελα να πω
και όποιος δεν καταλαβαίνει την χρησιμότητα και αναγκαιότητα του κακομοίρη του διαβόλου τότε μάλλον δεν έχει καταλάβει και πολλά για τον Θεό που πιστεύει...
Βέβαια οι "μάρτυρες φωτός" όταν το γλυκό δεν τους πολυδένει καταφεύγουν στην έυκολη λύση: "Άγνωστες οι βουλές του Κυρίου"...η Θεία Πρόνοια είναι σαν τον Μεγάλο Αδελφό, μόνο εκείνη ξέρει τι είναι καλύτερο για εμάς...
Και φυσικά και είναι άγνωστες οι βουλές αυτές...σιγά μην μας αποκάλυπταν οι από Πάνω τα σχέδιά τους για τον κόσμο και τον άνθρωπο...είναι σαν να ζητάμε από τους πολιτικούς να μας πουν την αλήθεια![]()
Άρα οι γιατροί δεν έχουν στοιχεία. Οι γώσεις σε αυτόν τον τομέα όπως και πολλούς άλλους (αιφνίδιοι θάνατοι κλπ) είναι από ανύπαρκτες ως ελλιπείς.
Κι εσείς θέλετε στοιχεία για την ύπαρξη του Θεού; Ψάχνετε με επίγεια στοιχεία να αποδείξετε το ουράνιο και μεταφυσικό όταν δεν είστε σε θέση να απαντήσετε στο πιο απλό ερώτημα του κολικού;
Όποιος ανοίξει τα μάτια της ψυχής του, θα δει τα ουράνια στοιχεία που ψάχνει.
Το ίδιο και για σένα kost, η Θεία Πρόνοια είναι κάτι που βιώνεται. Επειδή εσύ δεν την βίωσες (αφού ποτέ δεν την ζήτησες) δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Με την ίδια λογική τα κομμωτήρια δεν υφίστανται για έναν ακούρευτο.
Και αμάν πια με την καραμέλα "άγνωσται οι βουλαί του Κυρίου". Μήπως είναι γνωστές οι βουλές του ανθρώπου; Και γιατί δηλαδή θα έπρεπε να σε πληροφορήσει για τις βουλές Του ο Κύριος; Για να Του πεις αν συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί Του, κατά το συμφέρον σου φυσικά;
Μήπως ας πούμε γνωρίζεις πότε θα πεθάνεις; Αν όχι, γιατί όχι;
Άμα δεν σε αναπαύει ο Κύριος, αναπαύσου μακριά του, έχεις (από τον Κύριο πάντα) την ελεύθερη βούληση να το κάνεις. Κι αν θέλεις να σε πληροφορήσει ο Κύριος για κάποιες από τις βουλές Του, ξεκίνα προσευχή. Δοκιμασμένη μέθοδος, μέσω της προσευχής, του σωματικού κόπου και της άσκησης, ταπεινώνεις το εγώ σου, εξυψώνεις το πνευματικό σου επίπεδο και τότε αποκτάς τις αρετές που αποζητάς. Αν πάλι δεν τις αποζητάς μην στρέφεσαι εναντίον σε αυτούς που τις αποζητούν αλλά και τις αποκτούν.
Ας μην επιζητούμε να αποκτήσουμε τα πάντα άκοπα, είτε αυτά είναι γήινα είτε ουράνια. Οι αρχαίοι μάλιστα έλεγαν "συν Αθηνά και χείρα κίνει".
Αυτά τα ολίγα και συγγνώμη για το έντονο ύφος μου. Την καλημέρα μου σε όλους.
quote:
Κι εσείς θέλετε στοιχεία για την ύπαρξη του Θεού;
Για να είμαστε ακριβείς, εσύ ψάχνεις στοιχεία για την ύπαρξη του θεού, μάλλον για να πείσεις πρώτα τον εαυτό σου. Έτσι, του αποδίδεις φακιρικά κόλπα, όπως π.χ. την αφή του φωτός, "θαύματα", ότι σου μιλάει, κτλ.
quote:
Κι αν θέλεις να σε πληροφορήσει ο Κύριος για κάποιες από τις βουλές Του, ξεκίνα προσευχή.
Αυτή λες να είναι η αιτία που όλοι οι χριστιανοί γνωρίζουν καλύτερα κι από το θεό τους τί θέλει, τι σκέφτεται, τι έχει αποφασίσει αυτός;

macedon
quote:
Το ίδιο και για σένα kost, η Θεία Πρόνοια είναι κάτι που βιώνεται. Επειδή εσύ δεν την βίωσες (αφού ποτέ δεν την ζήτησες) δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Με την ίδια λογική τα κομμωτήρια δεν υφίστανται για έναν ακούρευτο
Μα ποιός σου είπε ότι δεν την έχω βιώσει? Απλά προσπαθώ να μην την περιορίζω σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, πχ. το χριστιανικό. Το σύμπαν διαρκώς "συνωμοτεί" τόσο υπέρ μας όσο και σε βάρος μας...το ζητούμενο όμως είναι αυτό που λες "συν Αθηνά και χείρα κίνει"...όσο εμείς δεν κινούμαστε ενεργητικά τόσο πιο παθητικοί δέκτες θα είμαστε των συμπαντικών ενεργειών.
Η ένστασή μου εννοώ δεν έχει να κάνει τόσο με την ύπαρξη κάποιων υπερβατικών εννοιών όσο με την (παρ)ερμηνεία μας σε αυτές. Διότι αυτό που εγώ παρατηρώ είναι ότι ο καθένας μας βλέπει ως επί το πλείστον αυτό που θέλει να δει...εάν κάποιος πιστεύει ακλόνητα στα χριστιανικά δόγματα τότε θα ερμηνεύει τα πάντα υπό το συγκεκριμένο περιορισμένο πρίσμα...
και για τις συμπτώσεις που ανέφερες σε άλλο μήνυμα ούτε εγώ πιστεύω σε αυτές...ή μάλλον, για να το θέσω καλύτερα, κάποια πράγματα είναι όντως συμπτώσεις (τυχαιότητα) κάποια άλλα όμως ανήκουν στην κατηγορία αυτών που όρισε πολύ σωστά ο Jung "οι γεμάτες νόημα συμπτώσεις". Το δύσκολο όμως είναι να μπορέσουμε να τις ερμηνεύσουμε σε βάθος. Και τις εύκολες ερμηνείες προσωπικά ούτε τις μπορώ ούτε τις θέλω...εάν εσένα σε καλύπτουν it's ok with me...εξάλλου κουβέντα κάνουμε...απλά όταν γράφεις για τα πιστεύω σου και τις "μαρτυρίες φωτός" που έχεις βιώσει αναπόφευκτα θα ακούς και κριτική πάνω σε αυτά. Είναι η στοιχειώδης δράση-αντίδραση.
Αν ψάξεις το φως (όποιο κι αν είναι αυτό) είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή να το βρεις.