- ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ...ΜΥΑΛΟ!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Να ρωτησω κατι... τα 10-15 λεπτα που αναφερονται σαν χρονος θεραπειας
εχουν να κανουν με το ειδος και την εκταση της παθησης ;
Αν καποιος αποτυχει τις πρωτες φορες τι πρεπει να κανει για να μην
απογοητευτει και τα παρατησει ;
Ειναι ολοι ικανοι και καταλληλοι για αυτην την πραξη ;
Πρεπει αυτος που κανει αυτη την θεραπεια κατα την διαρκεια της να παραμενει σιωπηλος, πιθανον με κλειστα ματια για πιο πολυ αυτοσυγκεντρωση;
Ευχαριστω εκ των προτερων
--------------------------
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ.
ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ.ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Έχω το πρόβλημα ότι όταν διαβάζω κάτι (στις περισσότερες περιπτώσεις)δεν θυμάμαι μετά ούτε που το διάβασα ούτε πως το λένε αυτό που διάβασα ίσως γιατί δεν δίνω σημασία σε τίτλους και ονομασίες αλλά μου μένει μόνο αυτό που με ενδιαφέρει ως αίσθηση και ίσως γνώση.
Διάβασε σε παρακαλώ τα post μου στο ΘΕΡΑΠΕΙΑ/ΡΕΙΚΙ (τελευταίες σελίδες) να μου πεις την γνώμη σου και εάν έχεις χρόνο και το topic ΠΑΡΑΞΕΝΟ/ΑΙΧΜΗΡΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ίσως μπορείς να βοηθήσεις σε κάτι.
Και πες μου σε παρακαλώ εάν αυτό το κάνεις και με τη σκέψη χωρίς να είσαι κοντά στον άλλο ώστε να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου, πως λέγεται? τι είναι?
Το ξέρω ότι και τα δύο λειτουργούν το έχω κάνει.
Όποτε μπορείς απάντησέ μου.
Τώρα βέβαια που σκέφτομαι για τον άντρα σου, θα μπορούσε να είχαν συμβεί πολλά πράγματα όπως κάποιο ισχυρό μπλοκάρισμα του 6 ενεργειακού τροχού που είναι ανάμεσα στα φρύδια. Αυτός ο τροχός είναι πάρα πολύ επιρεπής και παθαίνει μεγάλα και μακροχρόνια μπλοκαρίσματα ειδικά από ατυχήματα ή καταστάσεισ σοκ όπως βιασμοί κ.λ.π.
ευχαριστώ
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Το αντάλλαγμα που αναφέρεις και που αναφέρουν όλοι οι συμμετέχοντες σε ανάλογα topic κατά καιρούς δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι χρήματα, αφού παίρνει ο θεραπευτής αντάλλαγμα στο τέλος μιάς θεραπείας, το συναίσθημα που νοιώθει, ότι βοήθησε κάποιον που είχε ανάγκη.
Εγώ δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι σπουδαίο, βεβαίως δεν θεωρώ και τον εαυτό μου θεραπευτή, γιατί λοιπόν οι θεραπευτές που όντως βοηθάνε κόσμο πρέπει να πληρώνονται έστω και με 1 ευρώ, παίρνουν κάτι δωρεάν από την φύση άρα πρέπει να το δίνουν και δωρεάν.
Βέβαια αυτή είναι μόνο η γνώμη μου και έχω κατά νου ότι για να το λές εσύ που έχεις ασχοληθεί τόσα χρόνια κάτι περισσότερο θα ξέρεις.
Εάν ξέρεις και μπορείς και θέλεις, απάντησέ μου σε παρακαλώ και για αυτό που ανέφερα για την σκέψη χωρίς την χρήση των χεριών.
Γιά να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ σου δίνω παράδειγμα
όταν έχω πονοκέφαλο και αρχίζω να καταλαβαίνω ότι με ενοχλεί περισσότερο από αυτό που αντέχω, ξαπλώνω αδειάζω το μυαλό μου, συγκεντρώνομαι στο σημείο που πονάω και φαντάζομαι ότι ρέει προς τα έξω ο πόνος, δεν παίρνει περισσότερο από 1 λεπτό και είμαι εντάξει, εξαφανίζεται ο πόνος.
Αυτό μπορώ να το κάνω και σε κάποιον άλλο εάν μου πει ότι πονάει.
Στον μόνο που δεν μπορώ να το κάνω είναι ο γιός μου γιαυτό τον μαθαίνω να το κάνει μόνος του.
Πιστεύω ότι μάλλον αναστατώνομαι και ανησυχώ, δεν συγκεντρώνομαι και αποτυγχάνω.
Όποτε έχεις χρόνο και εάν το γνωρίζεις απάντησέ μου.
Σε ευχαριστώ
Χαίρομαι που ξανάνοιξε αυτό το forum γιατί έτσι μπόρεσα να το δω.
Στη ζωή μου τον τελευταίο 1,5 χρόνο συμβαίνουν όλο δυσάρεστα και έχω υποστεί τουλάχιστον δύο πολύ ισχυρά σοκ. Οπως καταλαβαίνεις και η ψυχολογία μου έχει πέσει πάρα πολύ και νομίζω ότι η όλη κατάσταση με έχει πάρει πολύ από κάτω.
Πιστεύεις ότι ίσως τα απανωτά χτυπήματα της ζωής μπορεί να οφείλονται σε αρνητική ενέργεια και αν ναι μπορώ με την μέθοδο που μας περιγράφεις να επέμβω σ'αυτό, ή έστω στην ψυχολογία μου, να μπορέσω δηλαδή να ξαναδώ τη ζωή πιο θετικά;
quote:
μια ωραία μέθοδος για αρχίσεις να ''βλεπεις'' πιο ωραία την ζωή σου είναι το temporal tapping. Ψάξε στο google για να δεις πως γίνεται. Θα μπορείς έτσι να βάλεις θετικές καταγραφές στο υποσυνείδητό σου. Το κάνω στον εαυτό μου και έχω ανακουφιστεί από πολύ ένταση
Σ'ευχαριστώ Yiannaka για την πρότασή σου, κάτι βρήκα και προς το παρόν προσπαθώ να το μεταφράσω (δεν είμαι και πολύ καλή στα αγγλικά), αν και δε νομίζω ότι θα βοηθήσει στην περίπτωσή μου. Βλέπεις δε με ενδιαφέρει να αυξήσω την αυτοπεποίθησή μου ή να κερδίσω περισσότερα χρήματα.
Αυτό που μου συμβαίνει είναι ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο βίωσα την οδύνη της απώλειας, του θανάτου δηλαδή, 7 αγαπημένων και πολύ κοντινών μου προσώπων. Σα να μην έφτανε αυτό και ενώ προσπαθούσα να ορθοποδίσω βίωσα από κοντά και την ιστορία ενός εγκλήματος.
Νομίζω ότι εκεί παρέδωσα τα όπλα.
Αρχισα να βλέπω τη ζωή πολύ αρνητικά, μάταιη θα έλεγα και το σπουδαιότερο στέγνωσα συναισθηματικά.
Σκέφτομαι μήπως κάτι πρέπει να κάνω για να δίωξω την κακή ενέργεια που με περιτριγυρίζει.
Κατέβασε το δωρεάν manual του EFT (www.emofree.com) που είναι πολύ καλή και απλή μέθοδος για να τα ψυχολογικά-σωματικά προβλήματα.
- άκουσε μουσική που σε ανεβάζει
- κάνε περιπάτους στην φύση
- απέφυγε αρνητικούς ανθρώπους, κάνε παρέα με χαβαλετζίδες
- απέφυγε να αναμασάς το πρόβλημά σου, του δίνεις δύναμη
- επανέλαβε κάποια θετική πρόταση μέσα σου ανα τακτα χρονικά διαστήματα της ημέρας. πχ, εγώ μπόρεσα να βγάλω μια δύσκολη περίοδο πιο ''άνετα'' επαναλαμβάνοντας ένα ρεφρέν από ένα μουσικό κομμάτι που με χαροποιούσε.
- βάλε στο δωμάτιό σου φωτογραφίες σου που χαμογελάς, όμορφα τοπία (πχ από νησιά του αιγαίου που να σου θυμιζουν ωραίες διακοπές σου)
ότι άλλο θέλεις στείλε email yianniskall@yahoo.gr
η συντροφιά είναι απαραίτητη, εστω με emails
εμένα στα δύσκολα οι κολητοί φίλοι έκαναν πέρα....
μην τα βάλεις κάτω λίγο να ανεβείς ενεργειακά και θα μετανιώνεις που δεν το έκανες νωρίτερα. τα δυσάρεστα γεγονότα δεν μπορείς να τα αλλάξεις έγιναν. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ο εαυτό σου
Όσο για αυτό που κάνεις με τον νου σου, πράγμα που είναι πολύ πολύ σπουδαίο το λένε νοητική δύναμη, όχι βιοενέργεια. Ωστόσο αν μπορείς να το χρησιμοποιείς με αυτόν τον τρόπο, θα έπρεπε να το εξασκήσεις περισσότερο και να πειραματίζεσαι αρκετά, γιατί οι νοητικές δυνάμεις μεγαλώνουν όσο πιο πολύ τις εξασκείς. Σίγουρα εγώ θα σου πρότεινα να πειραματίζεσαι και με τηλεκίνηση, και με τηλεπάθεια, ώστε να αναπτύξεις κι άλλο φάσμα δυνάμεων. Πολύ χαίρομαι πάντως για αυτήν σου την ικανότητα. Στον γιο σου το πιο πιθανόν είναι οτι επειδή είσαι υπερβολικά δεμένη συναισθηματικά μαζί του και έτσι όπως είναι γνωστό η καρδιά και ο νους είναι δύο αιώνιοι αντίπαλοι. Σαφώς βέβαια θα πρέπει να ξέρεις κάτι, οτι όσο οι νοητικές δυνάμεις ενός ανθρώπου μεγαλώνουν, τόσο πιο πολύ φυλακίζεται στην δύναμή του. Όσο δηλαδή μεγαλώνει η δυνατότητα να θεραπεύεις, τόσο πιο πολύ μεγαλώνει και η δυνατότητα να "σκοτώνεις". Όσο πιο αδύναμος είναι ένας άνθρωπος τόσο πιο ελεύθερος είναι και όσο πιο δυνατός είναι τόσο πιο πολύ χρειάζεται να περιρίζει τον εαυτό του. Μεγάλη ειρωνία ε;
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Δεν μπορούμε να επιλέξουμε τις κρίσεις που θα υποστούμε, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα τις αντιμετωπίσουμε... (λόγια ενός σοφού άγνωστου δασκάλου)
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Κρατάω αυτό "να θυμάσαι πάντα οτι δεν υπάρχει κακό, υπάρχει μόνο καλό και καλό κακό" γιατί μου άρεσε πολύ.
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Σχετικά με την φίλη/ τον φίλο που αντιμετώπισε σειρά πολύ δύσκολων καταστάσεων, έχω την αίσθηση ότι το φως έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται στην άκρη του τούνελ. Μέσα απο την αυτοσυγκέντρωση, τον διαλογισμό, την ευγνωμοσύνη (όσο παράταιρη κι αν ακούγεται η λέξη μπροστά σε τόσο πόνο)για όσα υπάρχουν και είναι ζωντανά, την αποδοχή του πόνου, μέσα απ' όλα αυτά μπορεί να αναδυθεί ως ένας πιό ευαίσθητος, πιό συμπονετικός, πιό σοφός ακόμα άνθρωπος.
Τέλος, οι μεγάλες δοκιμασίες συχνά χτυπούν εκείνους που ο δρόμος τους είναι να βοηθούν άλλες ψυχές να γειάνουν.
φιλικά
Βασιλική
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ