ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

trexagireve37 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
04/03/2010, 10:41:17
Αν ήμασταν όλοι αφυπνισμένοι , τι θα κάναμε ,που δεν κάνουμε τώρα που είμαστε κοιμισμένοι ?
04/03/2010, 13:10:50
Κι αυτο δεν γινεται τυχαία.....Όλα έχουν τη σειρά τους,δεν γίνονται έτσι γα πλάκα, ή απο καθυστέρηση....Θα δούμε πολλά,αλλά, επιμένω, φίλε μου alfa-omega, ο καθείς θα δειξει τι ειναι....
08/03/2010, 13:58:23
Περίεργα παιχνίδια, παίζονται,πίσω απο την πλάτη μας,αλλά,αν είναι να μας βολεύουν,αν είναι να κερδίσουε,για καλο είναι...Η Γαλλία και οι ΗΠΑ, υπέρ της Ελλάδας....Αλλά,όταν λενε, ότι μας δίνουν κάτι,συνήθως, κάτι χάνουμε....
Να αρχίσουμε να κοιτάμε,τι θα χάσουμε;...
08/03/2010, 21:02:13
quote:
Αλλά,όταν λενε, ότι μας δίνουν κάτι,συνήθως, κάτι χάνουμε....

τρεχαγύρευε εχεις αναλογιστεί πόσα χρήματα χρωστάμε?
350 δισ φίλε μου.
Ολα αυτά τα μέτρα αποσκοπούν να μειωθεί το έλλειμμα μόνο.
Το χρέος παραμένει χρέος.
Το χρέος αυτό εκτός του οτι δεν το εξοφλάμε και ούτε θα το ξοφλήσουμε ποτέ , μεγαλώνει απο νέα δάνεια που παίρνουμε και μάλιστα με πολύ υψηλό επιτόκιο.
Απο οτι αντιλαμβάνεσαι λοιπόν χρωστάμε τόσα πολλά, μα τόσα πολλά που η μοναδική λύση είναι να αρχίσουμε να ξεπουλάμε.
Θα ξεπουλήσουμε τα πάντα απο αρχαία μνημεία και νησιά μέχρι και την πλατεία Συντάγματος..
Ποιός φταίει τρεχαγύρευε ο πολιτικός που έταζε ή ο πολίτης που απαιτούσε να του τάξουν..

08/03/2010, 21:45:27
Κρατάει χρόνια, πια αυτή η κολόνια, φίλε μου allzzaro κι ενώ δεν αθωώνω, τον πολίτη,δεν μπορεί να μην βλέπεις κι εσύ,οτι υπάρχουν τεράστια συμφέροντα που διακυβεύονται και ισχυρές οργανώσεις και τράστ,που καθοδηγούν και κρύβονται,πίσω απο όποιες επιφανεακές κινήσεις εμείς αντιλαμβανόμαστε...Υπάρχουν πολλά που δεν ξέρει ο πολίτης,πράγματα, που το διαδίκτυο δείχνει και του συμβαινουν...
Ξέρεις είναι κα ειρωνικό, όταν του λένε, ότι αυτός φταίει,συνέχεια, αυτός πληρώνει συνέχεια,αυτός λιτότητα συνέχεια....Ε, κάπου είναι άδικο...Και το ξέρεις...
Απο δω και πέρα, που θα έχουμε σκληρότερα μέτρα, όμως,δεν ειναι σίγουρο,ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις...Μαζικές και λαικές..Ωστόσο,περιμένω, άλλα μέτρα, που θα περιορίσουν ακόμη περισσότερο τα περιθώρια του πολίτη,για αντίδραση....
Την περιμένουν και οργανώνουν την καταστολή της...
Υπάρχει πολύ οργάνωση, φιλε μου....Διάβαζα το θέμα του rebellious, για τις 10 εντολές της Νέας Εποχής..Έγραφε, ο ανθρωπος, συμβαίνουν φρικτά πράγματα...
Ναι έτσι ειναι φίλε μου,συμβαίνουν φοβερά πράγματα,αλλά, ο πολίτης κοιμάται...Γι αυτό και αποθρασσύνονται οι εναντιοι του...
Αν ξυπνήσει, όμως, μονομιάς....
08/03/2010, 21:53:00
Ναί διαβάζω και εγώ αυτό το θέμα του rebellious τρεχαγύρευε.
Φυσικά φίλε μου και βλέπω τα τεράστια συμφέροντα.
Υπεύθυνοι για εμένα είναι όλοι φίλε μου. Και οι πολίτες και οι πολιτικοί. Οι αλλοι κάνουν τη δουλειά τους έτσι οπως ξέρουν να την κάνουν.
08/03/2010, 22:05:02
Μιλάνε πια τα ΜΜΕ,για κατάργηση, του πλαστικού χρήματος, φιλε μου
allzzaro....Ξέρεις τι σημαίνει κατάργησδη του πλαστικού χρήματος;;
Λέει, η "Ημερησία":"Οι τρεις στους δέκα Ελληνες που έχουν πιστωτικές κάρτες, το τελευταίο διάστημα προχωρούν σε «στάση πληρωμών» καθώς, λόγω της οικονομικής πίεσης, σταμάτησαν να εξοφλούν τις μηνιαίες δόσεις για τις κάρτες τους.
Οι τράπεζες από την πλευρά τους τούς «βομβαρδίζουν» με εξώδικα, απαιτώντας την πλήρη εξόφληση του χρέους σε διάστημα 5 ημερών. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 20.000 καταναλωτές έχουν παραλάβει ανάλογα εξώδικα από δικαστικούς επιμελητές.
Στην πραγματικότητα, όμως, τα εξώδικα που φτάνουν στα χέρια των καταναλωτών αποτελούν άτυπες προσκλήσεις σε διακανονισμούς για ρύθμιση του χρέους.
Την ίδια ώρα οι καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι έχουν κυριολεκτικά απογειωθεί και οι τραπεζίτες παραδέχονται πως στο σύνολο της αγοράς ξεπερνούν πλέον το 20%. Αυτό σημαίνει απλώς ότι οι «κόκκινες οφειλές» έχουν ήδη φτάσει τα 2 δισ. ευρώ.
Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι το 2009 οι οφειλές από πιστωτικές κάρτες ακολούθησαν πτωτική πορεία και έκλεισαν στο -5%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος, τα υπόλοιπα της συγκεκριμένης κατηγορίας στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου μειώθηκαν στα 9,5 δισ. ευρώ από 10,09 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο 2009.
Στην τραπεζική αγορά είναι κοινό μυστικό πως από την αρχή του έτους, οι δικαστικοί επιμελητές δεν προλαβαίνουν να επιδίδουν εξώδικα σε κατόχους καρτών, επειδή έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν τους δόσεις τους επί 3 μήνες.

Τι ζητάνε
Συγκεκριμένα με τα εξώδικα, οι τράπεζες ζητάνε από τους πελάτες τους:

•Να εξοφλήσουν το συνολικό ύψος της οφειλής, πλέον τόκων και εξόδων μέσα σε διάστημα 5 ημερών από την επίδοση της παρούσας.
•Να επιστρέψουν την πιστωτική τους κάρτα.
Σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτηθεί δικαστικά η είσπραξη της οφειλής, με τον νόμιμο τόκο και θα ενεργηθεί εναντίον τους κάθε νόμιμο μέσο. Και ακολουθούν τα τηλέφωνα της τράπεζας.
«Τα εξώδικα», λένε χαρακτηριστικά τα τραπεζικά στελέχη, «αποτελούν ένα μέσο πίεσης για να προσέλθει ο οφειλέτης σε διακανονισμό» και συνεχίζουν: «Το 80% των οφειλετών συμφωνεί σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, το χρέος παύει να ανατοκίζεται και ρυθμίζεται η εξόφλησή του με μηνιαίες δόσεις που είναι ύψους πχ. 250 ευρώ για οφειλή 10.000 ευρώ». Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα πολλοί είναι οι καταναλωτές που αν και ενήμεροι στις οφειλές τους, προχωρούν σε ρύθμιση με την τράπεζα, προκειμένου να πληρώνουν χαμηλότερη μηνιαία δόση."

Αυτή η αδυσώπητη ,εξάρτηση, βλέπεις που πάει;Να σου θυμίσω, εδώ, λίγο και το νέο μέτρο, με πληρωμή με ..κουπόνια;
Για να βλέπουμε που πάμε, που λέγαμε....
Θα δούμε πολλά,φίλε μου...Και θα αυτοκριθούμε, όλοι μας...

08/03/2010, 22:55:38
Tι να ξοφλήσουν φίλε μου.
Ηδη κόπηκε το 30% απο Πάσχα Χριστούγεννα , επίδομα αδείας.
Κόβεται επίσης το 7% του βασικού μισθού.
Κόβονται τα επιδόματα.
Η κατάσταση επιδεινώνεται και οσοι χρωστούν δεν θα μπορέσουν να ξοφλήσουν.

Αυτά σε οτι αφορά το δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.
Μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ
Την ηλιθιότητα τους την πληρώνω τώρα που θέλω να βγώ στη σύνταξη.
Εγώ προσωπικά αρχίζω να κόβω απο παντού.
Αν και αλλοι με ακολουθήσουν θα πεινάσει πολύς κόσμος.

09/03/2010, 09:03:24
Αγαπητέ μου allzzaro, δεν με ανησυχεί τόσο το τι παίρνουν, αλλά το τι δεν μας δίνουν....Την αξιοπρέπεια μας και την αίσθηση, ότι σε αντιμετωπίζουν σαν ενήλικα...
Τώρα, έχω την αίσθηση, ότι κάποιος θεωρεί τον εαυτό του εξυπνότερο και αυτο με προσβάλλει..Όχι τόσο το εξυπνότερος,αλλά,για το πόσο βλάκες είναι, νομίζοντας ότι είναι έξυπνος,ενώ κανει ζημιά...
noemaΜέλος
09/03/2010, 19:06:31
quote:

Αν ήμασταν όλοι αφυπνισμένοι , τι θα κάναμε ,που δεν κάνουμε τώρα που είμαστε κοιμισμένοι ?

-
- θα προσπαθουσαμε να συννενοηθουμε ...
- ευελπιστω δηλαδη ...
- ετσι θα καναμε μπροστα στις μεγαλες και κοινες μας αναγκες ...
- δεν θα επρεπε αλλωστε ...
- ή δεν ειναι αναγκη για να το κανουμε ...;
- μιλαω για τους αγρυπνους ειτε ετσι ειτε αλλοιως και για τους πολυ ή λιγο ικανους , και τους μη παραμενοντες στα λογια μοναχα ...
- μιλαω γι' αυτους που δεν τους πειραζει αν χασουνε τον υπνο τους ...
- μιλαω για τους ετοιμους και ωριμους να φαγωθουν !
- μιλαω και γι' αυτους που μπορουνε να μισοανοιξουνε για λιγο το βλεφαρο τους το ενα εστω !
- και για κεινους που θελουν να κουνησουνε λιγο εστω το δακτυλο τους το μικρο ...
- λεω για ολους τους συνειδητοποιημενους δηλαδη , και για οσους την εχουνε παρει χαμπαρι την Κριση την Ζημια για ολους μας ...
- καλησπερα σου ...
-
29/04/2003, 23:39:39
πέρα από τα βιβλία, όλοι μας κάτι ξέρουμε γιά το feng shui.
το πως αισθανόμαστε μέσα στο σπίτι μας, πως το διακοσμούμε, πως το τακτοποιούμε, όλα αυτά είναι θέματα του feng shui.

ποιές είναι οι αγαπημένες μας γωνίες, τι κάνουμε σε αυτές, πως τις διαμορφώνουμε...

κάθε πότε αλλάζουμε διακόσμηση, από που προέρχονται τα διακοσμητικά μας, τι κάνουμε με τα ανεπιθήμητα δώρα διακόσμησης που μας χαρίζουνε...

γιά το αν πιστεύουμε στη μαγία του σπιτιού μας, στην σκοπιμότητα τοποθέτησης αντικειμένων σε κάποιο σημείο...

επιλογές που όλοι μας, λίγο ή πολύ έχουμε κάνει γιά να κάνουμε το χώρο, χώρο μας! χωρίς τη βοήθεια σχετικών βιβλίων, αλλά επειδή έτσι μας ταιριάζει ή μας βολεύει, ή κάτι σημαίνει γιά μας!

λιλιθ -η πρωτη γυνέκα

click ^

30/04/2003, 02:03:41

Vande!

'manava seva, madhava seva'

30/04/2003, 19:10:02
Φενγκ Σουι και τακτοποίηση

To Φενγκ Σουι, δηλαδή απλουστευμένα, η θέση των αντικειμένων στο χώρο του σπιτιού, είναι πολύ σημαντικό γιά πνευματική ισορροπία. Το ακατάστατο σπίτι προκαλεί άγχος, ενώ το τακτοποιημένο ηρεμία.

Το πέταγμα σκουπιδιών και άχρηστων αντικειμένων μπορεί να παρομοιαστεί με το καθάρισμα της ψυχής από ανεπιθύμητα ή βλαβερά κατάλοιπα. Το να φιλάς κάτι, γιατί μπορεί κάποτε να σου χρειαστεί (τα γνωστά "μελλοχρήσιμα...") μπορεί σε μικρό βαθμό να είναι μιά καλή ιδέα, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό μπορεί ν' αποβεί καταστροφικό. Σκεφτείτε να συγκεντρώναμε συνέχεια καινούργια πράγματα. Στο τέλος, ούτε εμείς οι ίδιοι δε θα χωρούσαμε! Η τακτοποίηση του σπιτιού θα γινόταν βραχνάς. Παράλληλα, γιά τον εσωτερικό μας κόσμο η συσσώρευση πολλών ιδεών και σκέψεων και κατάλοιπων κάνει τη ζωή και τις αναζητήσεις μας πολύ δύσκολη υπόθεση.

Αν παρομοιάσουμε το σπίτι μας με τον εσωτερικό μας κόσμο, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να είναι όλα υπό τάξη και έλεγχο. Βέβαια, τάξη και έλεγχος υπόκεινται και αυτά σε κάποιο μέτρο και η υπερβολή δε βοηθάει.

Η τακτοποίηση λοιπόν, μοιάζει με μία αναδρομή στο παρελθόν μας. Ο,τιδήποτε κρατάμε στο σπίτι μας (φέρνουμε από τον έξω κόσμο)αντιπροσωπέυει εμάς. Περνάμε μέσα πράγματα, που μας είναι χρήσιμα ή μας αντιπροσωπεύουν.

Είναι όμως πάντα έτσι, ή μήπως εισχωρούν και αντικείμενα, που δεν έχουμε επιλέξει? Δώρα απρόσωπα, συσκευασίες άχρηστες, αντικείμενα γενικά που από λάθος ή αμέλεια βρέθηκαν μέσα στο σπίτι μας. Αυτά πρεπει να φύγουν! Παραλληλήστε το αυτό πάλι με τον ψυχικό σας κόσμο. Ελέγξτε, διαλέξτε ξανά και ξανά, ανανεώστε το Φενγκ Σουι του σπιτιού και του εαυτού σας! Κρατήστε και διακοσμήστε το σπίτι σας με αντικείμενα, που έχουν γιά εσας λόγο ύπαρξης σημαντικό, που τα έχετε επιλέξει.

Βρήτε την καλύτερη θέση γιά αυτά. (αυτό μπορεί βέβαια να αλλάζει με τον καιρό).

Κάντε μία ερώτηση στον εαυτό σας: Τι αντιπροσωπεύει γιά μένα το κλειστό μπαούλο με τα ξεχασμένα μπιχλιμπίδια? Αυτά κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να τα πετάμε, αλλά μπορούμε να ξεδιαλέγουμε μερικά και να επαναδιακοσμούμε το σπίτι μας.

Η αλλαγή της διακόσμησης είναι επίσης πολύ σημαντική. Κάθε τόσο κοιτάμε το χώρο γύρω μας και τον θέλουμε διαφορετικό, ανανεωμένο. Αυτό που πριν μας ικανοποιούσε, τώρα δε μας εκφράζει. Αλλάζουμε τη θέση των επίπλων, ανακατανέμουμε διακοσμητικά στοιχεία, βάφουμε τοίχους άλλο χρώμα, με το΄ίδιο κίνητρο που μας κάνει να πηγαίνουμε στο κομμωτήριο και να αγοράζουμε καινούργια ρούχα.

λογοδιάρροια με έπιασε νομίζω...
αυτά καλύπτουν μόνο μιά πλευρά του θέματος!

θα ήθελα να συνεχίσουμε τη συζήτηση με αγαπημένα αντικείμενα, και θέσης δύναμης!

ελπίζω σύντομα και άλλα μέλη να πατήσουν το κουμπάκι και να μοιραστούν μαζί μου τις απόψεις τους πάνω στο θέμα!

λιλιθ -η πρωτη γυνέκα

click ^

bladerunnerΜέλος
30/04/2003, 23:48:03
Έχω ακούσει ότι μια ίδια λογική για τον χώρο είχαν και οι αρχαίοι Έλληνες.. το έλεγαν οικοδύναμη νομίζω..

Ποιό είναι αυτό το πιτσιρίκι και τί θα γίνει αν πατήσω τη φώτο;

Αυτό που κάνεις, να το πιστεύεις....

Ζήσε όλες τις στιγμές....

Καλές ή και κακές (και αυτές χρειάζονται...)

Έτσι και αλλιώς όλα κάποια στιγμή θα χαθούν σαν δάκρυα στη βροχή....

spiritΜέλος
01/05/2003, 09:57:44
pisteyw pws ayto to pitsiriki sthn fwtografia einai h lili8...panemo
rfo
me galazia matia.
den yparxei amfibolia pws h taktopoihsh kai o epanaprosdiorismos tou xwrou mas epidra 8etika sthn psyxologia mas ...ka8arizwntas thn estia mas apo axrhsta antikeimena paralhla ka8arizoume kai thn psyxh mas .
paw twra amesws gia 3eka8arisma twn arxeistwn antikeimenwn eyxaristw lili8 pou mou to 8umhses

dsm

01/05/2003, 16:47:58
Το μικρό κοριτσάκι στη φωτογραφία σ' ευχαριστεί spirit γιά τα καλά σου λόγια...

λοιπόν... Φενγκ Σουι, συνέχεια...

Στο σπίτι κάθε χώρος έχει σημασία. Πέρα από τη λειτουργικότητά του, που είναι η ιδιότητα που συνήθως αντιλαμβανόμαστε έχει και άλλες ιδιότητες.
Γιά να δώσω ένα παράδειγμα, πάρτε αρχικά το υπνοδωμάτιό σας -επειδή όλοι δεν έχουν δικό τους σπίτι ή δεν είναι αυτοί οι υπεύθυνοι γιά τη διακόσμησή του αποκλειστικά, θα μιλήσουμε αρχικά γιά το δωμάτιό μας.

Τί κάνουμε λοιπόν στο δωμάτιό μας? στο μικρό μας κόσμο? Πέρα από το κρεββάτι, το κομοδίνο, το γραφείο, και ο,τιδήποτε άλλο, τοποθετούμε αγαπημένα αντικείμενα και σχηματίζουμε με αυτά συνθέσεις στο χώρο. Η μία φωτογραφία διαδέχεται την άλλη, μπάίνει στο χορό και εκείνο το ωραίο αντικείμενο που μας χαρίσανε κάποτε, κρεμάμαι κάτι στο τοίχο... κλπ.

Με αυτόν τον τρόπο, σχηματίζουμε μιά πρώτη ιδέα του Φενγκ Σουι. Γιατί η παιδική ψυχή, όταν καλείται να διακοσμήσει τον προσωπικό της χώρο, χωρίς ξένες παρεμβάσεις, ξέρει πολύ καλά να το κάνει αυτό. Το κάθε δωμάτιο εκφράζει την προσωπικότητα του κατόχου του, είναι αυτο-όμοιό του, κατά κάποιον τρόπο, όχι μόνο από τις φωτογραφίες του ατόμου, αλλά και γενίκότερα η δομή και σύνθεση του χώρου αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα του χρήστη.

Έτσι, θα δούμε δωμάτια με απλή ή περίπλοκη διακόσμηση, με λίγα ή με πολλά αντικείμενα, με λίγα χρώματα, ή με χρωματική πανδαισία...

Άν προσπαθήσουμε να αντιστοιχίσουμε το χώρο με το άτομο που ζει σε αυτόν θα παρατηρήσουμε λοιπόν, ότι το ένα είναι αντίγραφο του άλλου.
Βέβαια, κάποιος μπορεί να μου πεί εδώ, ότι υπάρχουν δωμάτια με λιτή διακόσμηση που ανοίκουν σε πολύ περίπλοκα άτομα. Κάποιο τέτοιο παράδειγμα έχω και γω υπόψην μου... Όμως, μιά πιό προσεκτική ματιά, δείχνει ότι η πολιπλοκότητα του ατόμου, μεταφέρεται στο χώρο. Μπορεί να βρίσκεται σε λεπτομέρειες, όμως, κάπου θα βρίσκεται. Στην περίπτωση που έχω στο μυαλό μου, το σπίτι ενός φίλου μου, πολύ λιτό σε ασπρόμαυρη διακόσμηση, και ο φίλος μου, ένα εξαιρετικά πολίπλοκο άτομο. Όμως, με τη δεύτερη ματιά ανακάλυψα αυτό που ήθελα... Η βιβλιοθήκη με τα βιβλία του! Τόσα πολλά, τόσο πολύχρωμα, τόσο διαφορετικά μεταξύ τους...

λιλιθ -η πρωτη γυνέκα

click ^

marsiliaΝέο Μέλος
10/05/2003, 09:21:42
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ ΚΟΙΜΑΣΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ Η ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ