ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΥΝΥΠΑΡXΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΣΥΝΥΠΑΡXΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

16/07/2005, 21:58:54
Αγαπώντας στον δρόμο
μοιραζόμενοι όνειρα. Τι όνειρα δα! ΄Ισως πει κάποιος.
Αλλά πάντα το αλλά, απέραντο να διαμαρτύρεται να επαναστατεί να ψάχνεται να μετρά να υπολογίζει να δικαιολογεί.

ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΙΡΑΣΙΕΣ ΨΥΧΗΣ.
Αχ! ΜΩΡΕ ΕΣΥ ΚΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΥ!!!!

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
[Πιες με,με τα μάτια σου και θα σου κάνω πρόποση με τα δικά μου, ή άφησε ένα φιλί στο ποτήρι μου, και δεν θα ψάξω γιά κρασί...]
H αγάπη που αναζητάς είναι καλή.Αλλά η απρόσμενη καλύτερη.

19/07/2005, 01:16:08
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ....

ΚΑΛΑ ΟΛΑ...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ 80% ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ....
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΗΣ...

ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΔΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ....

ΓΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ????
ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ....(ΙΝΔΟΥΙΣΤΩΝ)
ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ?????

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

19/07/2005, 13:45:29

.

look the smile brother, look the smile...

.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

19/07/2005, 15:13:14
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ jonniebegood ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ....

Α-ΜΗΧΑΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΝΑΙ ...

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΝΑΙ....

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΕΥΤΥΧΙΑΣ... (ΔΕΝ ΨΥΧΑΝΕΜΙΖΟΜΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ....)

ΓΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ?????????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

DreamseekerΝέο Μέλος
19/07/2005, 20:32:34
Φίλε Γιάννη,αν μου επιτρέπεις να παραθέσω κάτι που είχες γράψει εσύ.Να γλιτώσω τον κόπο να το ξαναγράψω!!
Νομίζω οτι "κολλάει" γάντι!!

quote:
"μπαινοντας ειχα παρατηρησει μια παρεα λουστρακια να καθονται στην ακρη του πεζοδρομιου μπροστα στο ρεστωραν και ημουν σιγουρος πως θα μου φορτωνονταν...

...υστερα απο λιγο 3 αντρες σηκωθηκαν κι εφυγαν.

τα παιδια ορμησαν αμεσως στο τραπεζι και αρχισαν να τρωνε τα αποφαγια.

σε μερικα δευτερολεπτα ειχαν καθαρισει ολα τα πιατα και το ιδιο εγινε και με τα αποφαγια ολων οσων εφευγαν.

...ετρωγαν ακομη και τα παγακια που υπηρχαν στα ποτηρια του νερου, καθως και τις φετες λεμονιου απο το τσαϊ - φλουδα και ψαχνο.

τα παρακολουθουσα για 3 μερες με μια απογοητευση που ολοενα μεγαλωνε, να χυνονται σα τους γυπες πανω και στα πιο φτωχα αποφαγια, και εγκατελειψα την πολη νιωθοντας πως δεν υπηρχε ελπιδα πλεον γι αυτα τα παιδια που η καθε τους μερα ειχε ηδη καταντησει ενας αγωνας για ψιχουλα.

νιωθεις λυπη γι αυτα? ρωτησε ο δον Χουαν.

και βεβαια νιωθω, ειπα.

γιατι?

γιατι μ ενδιαφερει η ευτυχια των συνανθρωπων μου.
γι αυτα τα παιδια ο κοσμος ειναι ασχημος και φτηνος.

για στασου! πως μπορεις να λες πως ο κοσμος τους ειναι ασχημος και φτηνος? εκανε ο δον Χουαν.

σιγουρα νομιζεις πως ο δικος σουειναι καλυτερος, ετσι δεν ειναι?

ειπα πως ναι και εκεινος με ρωτησε γιατι.

και του αποκριθηκα πως ο δικος μου ηταν περισσοτερο ποικιλος και πλουσιος σε εμπειριες και σε δυνατοτητες για προσωπικη ικανοποιηση και εξελιξη.

το γελιο του δον Χουαν ακουστηκε φιλικο κι αβιαστο. μου ειπε πως εκφραζομουν απροσεχτα και πως δε μπορουσα να ξερω κατα ποσον ηταν πλουσια σε εμπειριες και δυνατοτητες η ζωη εκεινων των παιδιων.

...κατοπιν ο δον Χουαν με ρωτησε ωμα: δε μου ειπες καποτε πως η μεγαλυτερη επιτυχια του ανθρωπου ειναι να γινει ανθρωπος της γνωσης?

το παραδεχτηκα.

νομιζεις λοιπον πως ο πλουσιος κοσμος σου βοηθαει ποτε κανενα να γινει ανθρωπος της γνωσης? ρωτησε ο δον Χουαν με ενα ελαφρυ σαρκασμο.

μ αλλα λογια, ειναι σε θεση η ελευθερια σου και οι δυνατοτητες που σου προσφερει η ζωη να σε κανουν σοφο?

οχι! ειπα με εμφαση.

τοτε πως μπορεις να λυπασαι εκεινα τα παιδια?

το καθενα απ αυτα θα μπορουσε να γινει σοφος. ολοι οι σοφοι ανθρωποι που ξερω ηταν σαν εκεινα τα παιδακια που ετρωγαν τα αποφαγια και εγλειφαν τα τραπεζια.

ισως εχεις δικιο, ειπα, αλλα πως μπορει κανεις να απαλλαγει απο την επιθυμια, τη γνησια και ειλικρινη επιθυμια να βοηθησει τους συνανθρωπους του?

και πως νομιζεις πως μπορει να τους βοηθησει? ρωτησε ο δον Χουαν.

με το να τους ανακουφισει απο το βαρος της ζωης. το λιγοτερο που μπορει να κανει κανεις για τους συνανθρωπους του ειναι να προσπαθησει να τους αλλαξει. κι εσυ αθτο προσπαθεις, ετσι δεν ειναι?

οχι, δεν ειναι κατι τετοιο. δεν ξερω τι να αλλαξω ή γιατι να αλλαξω κατι στους συνανθρωπους μου.

και με μενα τι εκανες δον Χουαν? δε μου διδαξες ορισμενα πραγματα ωστε να μπορεσω να αλλαξω?

οχι, δεν προσπαθω να σε αλλαξω. μπορει μια μερα να καταφερεις να γινεις σοφος αλλα αυτο δε θα σε αλλαξει. καποια μερα πιθανο να "δεις" τους ανθρωπους με αλλο τροπο και τοτε θα αντιληφθεις πως δεν υπαρχει τροπος να τους αλλαξεις τιποτα.

οι ανθρωποι φαινονται διαφορετικοι οταν τους "βλεπεις". ο μικρος καπνος θα σε βοηθησει να τους δεις σα γυαλινες κλωστες φωτος.

...ετσι ο ανθρωπος ειναι ενα φωτεινο αυγο, ειτε ζητιανος ειναι, ειτε βασιλιας, και δεν υπαρχει τροπος να αλλαξεις τιποτα. ή μαλλον τι θα μπορουσε να αλλαξει σε αυτο το φωτεινο αυγο? τι?

"Στα ίδια ποτάμια και μπαίνουμε και δεν μπαίνουμε,και είμαστε και δεν είμαστε."

19/07/2005, 22:37:19
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Dreamseeker ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ.....

ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ?????

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ onniebegood ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...

quote:

ΓΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ?????????

ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ??????

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΩΝ...

ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΘΕΛΩ...
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ..
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΨΥΣΗ ΣΟΥ..

ΕΣΥ ΤΙ ΨΥΧΑΝΕΜΙΖΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?????

ΑΥΤΟ ΑΝΑΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΜΑΣ...

ΑΥΤΟ ΑΝΑΖΗΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ...

ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

20/07/2005, 01:01:08

quote:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ onniebegood ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...

quote:

ΓΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ?????????

ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ??????

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΩΝ...

ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΘΕΛΩ...
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ..
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΨΥΣΗ ΣΟΥ..

ΕΣΥ ΤΙ ΨΥΧΑΝΕΜΙΖΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?????

ΑΥΤΟ ΑΝΑΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΜΑΣ...

ΑΥΤΟ ΑΝΑΖΗΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ...

ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. [/b]

καλε μου φιλε, εισαι απο τους ανθρωπους που αγαπησα μολις τους πρωταντικρυσα και θελω να σου μεταδωσω αυτο που ενιωσα ζωντας αναμεσα σε πολυ φτωχους ανθρωπους, στις ιδιες συνθηκες που ζουσαν κι αυτοι (γι αυτο και με αποδεχθηκαν).

το ξερω οτι με τα λογια δεν μπορω να μεταδωσω τιποτα...

αλλα πιστεψε με, εμεις φτιαχνουμε την πραγματικοτητα μας.

ενα τσαπατι ή μια κουπα ρυζι στις καταλληλες συνθηκες αποκτουν την ιεροτητα που εμεις δεν τους αναγνωριζουμε πια, και ανοιγουν φιλοσοφικους διαυλους που καμια επιπεδη τετρακαναλη γιγαντοοθονη τηλεορασης δεν μπορει να προσφερει.

στην Ινδια συναντησα το κατωτερο επιπεδο φτωχιας, αλλα δεν ειδα απελπισια σε κανενα βλεμα.

ειδα πλατια χαμογελα συνειδητοποιησης, σιγουρα οχι αμηχανα, απο αστεγα χαμινια της Βομβαης που εκατσα μαζι τους στο πεζοδρομιο σαν ισος προς ισο.

μοιραστηκαν το ελαχιστο που ειχαν μαζι μου και ΔΕΝ ζητησαν μπαξις αδερφε - μου προσφεραν, δεν μου ζητησαν, και μου εδωσαν ενα πολυτιμο μαθημα εκεινη την μερα.

που κρυβεται η ευτυχια...

.

φτωχια και δυσαρεσκια συναντησα μονο στο Κουρδισταν, αλλα εκει δεν ειναι ελευθεροι!

μονο οι σουφηδες χαμογελανε εκει...

.

απο την αλλη το εχω ξαναπει, οτι ο αγιοτερος και σοφοτερος ανθρωπος που ειχα την τιμη να γνωρισω ηταν αστεγος απο επιλογη.

η φτωχια ειναι επωδυνη οταν θεωρεις οτι εισαι φτωχος.

α, οσο για το χαμογελο της γυναικας, η αμηχανια ειναι επειδη την φωτογραφιζουν αδελφε.

.

καλε μου Dreamseeker, η συγχρονικοτητα εδρασε παλι.

ηθελα να το παραθεσω το αποσπασμα αλλα δεν το ευρισκα και βαριομουν να το ξαναντιγραψω.

και να που το περεθεσες εσυ!

ευχαριστω!

ναστε καλα!

.

.

20/07/2005, 11:48:40
Καλημερα σε ολους.
Παρατηρωντας γυρω μου και λαμβανοντας υπ'οψιν προσωπικες εμπειριες ,
εχω καταληξει καπως στο εξης:Η φιλοσοφικη διαθεση και η εσωτερικη ανησυχια μπορει ειτε να υπαρχει,ειτε οχι,ανεξαρτητα απο την μορφωση και το οικονομικο η κοινωνικο υποβαθρο του ανθρωπου.
Για να μπορεσει ομως αυτη να εκδηλωθει και να γινει πραγματικοτητα'' νομιζω οτι ειναι απαραιτητες ορισμενες συνθηκες.
Αν δεν εχεις εξασφαλισει ενα βασικο ποιοτικο επιπεδο ζωης [οπως το εννοει ο καθενας]και πασχιζεις για αυτο ,αν δεν εχεις καποια μορφη συναισθηματικης ασφαλειας,δεν πιστευω οτι στο μυαλο θα βρεθει χωρος για φιλοσοφια.
Θολωνει απο το αγχος και την κοπωση αυτος που δεν μπορει να πληρωσει το ενοικιο του η την διατροφη του ,αυτος που ειναι μονος του ξαφνικα χωρις να το επελεξε ο ιδιος ,αυτος που ειναι αρρωστος και φοβαται.
Κατα την γνωμη μου ελαχιστοι ειναι αυτοι που εκεινες τις στιγμες θα θυμιθουν το καρμα και τα προηγουμενα χρεη τους αλλα και αν το σκεφτουν και ετσι, παλι θα πρεπει να δωσουν λυση στα παραπανω.Και αυτες οι λυσεις συνηθως ειναι κουραστικες και ψυχοφθορες.
Οσο και διαθεση να εχει καποιος αν δεν βρισκει χρονο να κοιμηθει τι φιλοσοφια να κανει?
Εξεταζουμε ομως καπως τις ακρες .Αυτους που εχουν προβληματα επιβιωσης και τους τεμπεληδες εκ πεποιθησεως που ετυχε να τα εχουν ολα τακτοποιημενα και δεν εργαζονται.
Στη μεση ειναι ολοι οι αλλοι.Για μενα ολοι αυτοι οι <<μεσαιοι>> αν το νιωθουν μπορουν ανετα να το κανουν.Τωρα το αν ταιριαζει ο τροπος ζωης μας με την ιδεολογια μας και αν ειναι ευκολο να μετατραπει η ιδεα σε πραξη αυτο ειναι αλλο ζητημα.
Ας μην μακρυγορω αλλο.
Φιλικα
20/07/2005, 17:27:41
quote:

μοιραστηκαν το ελαχιστο που ειχαν μαζι μου και ΔΕΝ ζητησαν μπαξις αδερφε - μου προσφεραν, δεν μου ζητησαν, και μου εδωσαν ενα πολυτιμο μαθημα εκεινη την μερα.

Φίλε jonniebegood, δεν ξέρω αν είναι ακριβώς το ίδιο αλλά και εδώ στα μέρη μας, συνήθως στα χωριά, έξω από τις πόλεις οι άνθρωποι κάπως έτσι είναι. Μοιράζονται απλόχερα ότι έχουν διαθέσιμο στο σπιτικό τους και χαίρονται γι’ αυτό. Χωρίς να εξετάζουν κιόλας αν είσαι δικός τους, πλούσιος ή φτωχός.

Στις αστικές περιοχές είναι διαφορετικά. Εκεί ο κόσμος συγκεντρώνεται για εύρεση εργασίας, ευκαιριών απασχόλησης και ευκαιριών επιχειρηματικότητας. Με άλλα λόγια η μεγάλη πόλη είναι μια μηχανή που παράγει χρήμα. Οι περισσότεροι με αυτό ασχολούνται και αυτό προσπαθούν να μαζέψουν (ακόμα και η "καλύτερη ποιότητα ζωής" τελικά σ’ αυτό ανάγεται). Αυτό επηρεάζει τον τρόπο σκέψης τους και τη ζωή τους.

Όσο το καταφέρνουν να είναι ενταγμένοι στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον σημαίνει ότι πετυχαίνουν το σκοπό τους. Όταν δεν το καταφέρνουν είναι περιττοί και άχρηστοι γι’ αυτήν τη μηχανή / σύστημα. Νοιώθουν αποξενωμένοι και αδικημένοι. Εκεί χρειάζεται η ευελιξία στην σκέψη.

Όπως λέει ο nst η πλειοψηφία εκείνων που βρίσκεται στο μέσο, αν το νοιώθουν μπορούν άνετα να το κάνουν. Συμφωνώ αν και νομίζω (μπορεί και να κάνω λάθος) πως αυτή η πλειοψηφία ακόμα και αν έχει διάθεση για να φιλοσοφήσει θα το κάνει μέσα στα πλαίσια και τα καλούπια της ζωής της, άνευ ευελιξίας και χωρίς να ψάχνει κάτι το ουσιαστικά διαφορετικό από αυτό που είναι.

Στο στυλ, ας πούμε, του θεοφοβούμενου που πάει στην εκκλησία και προσεύχεται για να πάνε καλά οι δουλειές του και να αποκτήσει περισσότερα χρήματα.

20/07/2005, 20:08:48

quote:

Φίλε jonniebegood, δεν ξέρω αν είναι ακριβώς το ίδιο αλλά και εδώ στα μέρη μας, συνήθως στα χωριά, έξω από τις πόλεις οι άνθρωποι κάπως έτσι είναι. Μοιράζονται απλόχερα ότι έχουν διαθέσιμο στο σπιτικό τους και χαίρονται γι’ αυτό. Χωρίς να εξετάζουν κιόλας αν είσαι δικός τους, πλούσιος ή φτωχός.

φιλε μου Δημητρη την γνωριζω την Ελληνικη φιλοξενια.

στον προκειμενη περιπτωση δεν ηταν φιλοξενια - ηταν αποδοχη - ηταν μαθημα.

ολοι γνωριζουμε τα αστεγα χαμινια απο τα (ελαχιστα) ντοκυμανταιρ που τα δειχνουν.

το να κατεβεις στο επιπεδο διαβιωσης τους, ειναι κατι αλλο.

το να σε αποδεχθουν, ειναι μαθημα!

ενιωσα χαμινι, και φαινοταν στα βλεματα των περαστικων που εβλεπαν εναν λευκο (πλουσιο) να καθεται στο βρωμικο πεζοδρομιο της Βομβαης με αυτα που θεωρουν κοινωνικα κατακαθια.

ο μεγαλυτερος ηταν δεν ηταν 12 χρονων...

και με διδαξαν οτι οι ανθρωποι, σε οποιο κοινωνικο σκαλοπατι κι αν "στεκονται", δεν παυουν ναναι ανθρωποι σαν ολους τους αλλους ανθρωπους - το αιμα ειναι κοκκινο παντου αδελφε - αρκει να νιωθουμε ανθρωποι - απλα ανθρωποι

κι αφου αυτα τα αστεγα χαμινια βρηκαν κατι να μου προσφερουν και το εκαναν, εχουν τις ιδιες πιθανοτητες να βρουν την φωτιση με εμενα ή οποιονδηποτε αλλον.

προσωπικα προτιμω να πιω τσιλομ με τα χαμινια παρα σαμπανια με την Γιαννα...

quote:

Στις αστικές περιοχές είναι διαφορετικά. Εκεί ο κόσμος συγκεντρώνεται για εύρεση εργασίας, ευκαιριών απασχόλησης και ευκαιριών επιχειρηματικότητας. Με άλλα λόγια η μεγάλη πόλη είναι μια μηχανή που παράγει χρήμα. Οι περισσότεροι με αυτό ασχολούνται και αυτό προσπαθούν να μαζέψουν (ακόμα και η "καλύτερη ποιότητα ζωής" τελικά σ’ αυτό ανάγεται). Αυτό επηρεάζει τον τρόπο σκέψης τους και τη ζωή τους.

η τεχνητη πραγματικοτητα...

quote:

Όσο το καταφέρνουν να είναι ενταγμένοι στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον σημαίνει ότι πετυχαίνουν το σκοπό τους. Όταν δεν το καταφέρνουν είναι περιττοί και άχρηστοι γι’ αυτήν τη μηχανή / σύστημα. Νοιώθουν αποξενωμένοι και αδικημένοι.

Εκεί χρειάζεται η ευελιξία στην σκέψη...

...που λεει οτι ολοι δυο μετρα χωμα δικαιουμαστε, κι αυτο προσωρινα...

νασαι καλα!

.

.