ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

alfa-omega79 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
30/11/2008, 11:50:13
quote:
Τι θέλεις να μάθεις ; Κατ' αρχήν, θέλεις να μάθεις ; ή θέλεις να ΜΕ μάθεις ; Απάντησε ειλικρινά,

Ναι.. αυτη είναι μια ενδιαφέρουσα κ σωστή προσεγγιση.. Γιατι το γνωθι σεαυτον ξεκινα απο εκει.. απο το να βρισκεις τις αιτιες πίσω απο τις αφορμες των πράξεων σου..

Εγω, αν και δεν μου πεύτει λόγος, πιστεύω οτι το κάνει για το 2ο, για τον απλό λόγο οτι είναι καλυτερο να παίρνεις απ το να δινεις. Φυσικά κ τον συμφερει περισσοτερο να πάρει απ τους αλλους γνωση απο ο,τι να δώσει ο ίδιος.

Όπως είχα πει κ γω σε κάποιο θέμα μου "Θέλω τη δικιά σας άποψη.. τη δικιά μου τη γνωρίζω"

Εοισης να αναφερουμε(μιας κ καπιος το εθιξε) οτι έχει διαφορα το να γνωριζεις απ το να καταλαβαινεις. Τι πάει να πει καταλαβαίνω κ τι γνωρίζω?

Γνωριζω οτι πρωτεουσα τηνς Γαλλιας είναι το Παρισι, πάει να πει οτι μπορω να το βρω στον χαρτη.

Καταλαβαινω πάει να πει οτι εχω επισκεφτει το παρίσι κ γνωριζω την ιστορια του και τους ανθρωπους του.

Δλδ η κατανόηση έχει να κάνει αμεσα με την προσωπικη εμπειρια. Με το να βγαινεις μόνο σου στη γνώση. Αν η προσωπικη εμπειρια δεν είναι εφικτη υπάρχουν άλλες μη-εμπιστεψιμες μεθοδοι πχ μπορεις να προσπαθισεις να βάλεις τον εαυτο σου στη θεση του αλλου.. αλλα πάντα θα εχεις την αμφιβολία για το πραγματικα νιώθει.

Γιατι η κατανοηση περιλαμβανει και κάποιο συναισθημα για το αντικείμενο της. Η απλη γνωση παλι ειναι πολυ ξερή σαν συναισθημα.

http://www.youtube.com/watch?v=5vJuMfjiw5Y

30/11/2008, 12:24:53
Dr Jekyll Mr Hyde

Κατ' αρχήν φίλε, εγώ νομίζω πως το παλικάρι ο alfa-omega δηλ. ξεκίνησε το θέμα έτσι ... γιατί νομίζει πως έχει κάτι να πει, έτσι ρε παιδί μου, χαβαλές να γίνεται. Δεν νομίζω πως θέλει πραγματικά να μάθει κι αυτό φαίνεται από την απάντησή του θεωρώντας ότι εγώ ωρύομαι. Κατ' αρχήν εγώ γράφω στο φόρουμ, όποτε τύχει. Κυριολεκτικά όποτε τύχει, συνεπώς δεν έχω κανένα λόγο να ωρύομαι, ούτε με νοιάζει δηλ. κιόλας. Απλά, διαβάζω κάποια θέματα, νομίζω πως έχω κάτι να πω και το λέω. Τώρα, απο 'κει κι έπειτα, ο καθένας έχει μια γνώμη για τον άλλον. Ok, κανένα πρόβλημα.

Όταν ξεκινάς ένα θέμα, το ξεκινάς γιατί - υποτίθεται - δεν ξέρεις και θέλεις να μάθεις. Αν ξεκινάς γιατί θέλεις να κάνεις διάλεξη, ok, πάλι κανένα πρόβλημα αλλά τοποθετήσου συγκεκριμένα, κάνε μια παρουσίαση και στο τέλος, πες "καμιά απορία ;", και ξεκίνα να δίνεις διευκρινίσεις σε όποιες πιθανές απορίες παρουσιαστούν. Έτσι γίνεται δηλ.

Στην περίπτωση του φίλου εδώ που άνοιξε το θέμα, ενώ στην αρχή φαίνεται πως θέλει να μάθει κάτι μετά το γυρνάει και μιλάει για κάποια ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ. Εγώ προσωπικά, δεν καταλαβαίνω τι θέλει αυτός ο άνθρωπος. Θέλει να κουβεντιάσουμε για την ποιότητα ζωής ; Θέλει να κουβεντιάσουμε για την κατανόηση της προσωπικής συμπεριφοράς ; Τι θέλει ; Τώρα, το να κουβεντιάζουμε, αϊντα, ότι να 'ναι, όπου μας πάει η κουβέντα, ε, αυτό 'ντάξει, χάσιμο χρόνου είναι.

Ας μας πει τι θέλει να μάθει, κι αν ξέρει κάποιος - και θέλει - θα του το πει. Αν θέλει τώρα να μας πει κάτι, να μας μάθει, εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί η κατανόηση της προσωπικής συμπεριφοράς. Όπως είπα, έχω διαμορφώσει την προσωπικότητά μου, είμαι σχεδόν 40 ετών, ε, εντάξει, μαθαίνω κάποια πράγματα συνέχεια αλλά αυτά δεν με επηρεάζουν στο να αλλάξω την προσωπικότητά μου. Αν το παλικάρι είναι 15 ετών και ακόμη διαμορφώνει την προσωπικότητά του, ε, τώρα, μέσα από ένα φόρουμ να διαμορφώνεις προσωπικότητα, ε, εμένα - πάλι προσωπικά - δεν μου φαίνεται και τόσο σόϊ. Δεν θα το έκανα δηλ. εγώ. Τώρα, να βγει ένας 15χρονος - που ακόμη διαμορφώνει την προσωπικότητά του - και να διδάξει έναν 40χρονο, ε, τι να πω ... έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου δηλ.

Συμπέρασμα ; Ούτε αυτό το θέμα έχει νόημα γι' αυτόν που το ανοίγει. Ε, ok, καλημέρα σας και όλα καλά ...

30/11/2008, 12:54:50
Γηράσκω αεί διδασκόμενος φίλε zip... Μόνο η εποχή
μας δίνει αυτή την αλλαζονία στον άνθρωπο που να νομίζει ότι μπορει
να έχει απόλυτη άποψη για τα πάντα και να μην δέχεται διάλογο
και συζήτηση...
30/11/2008, 13:09:56
quote:

Sorry, αλλά πόσο χρονών είσαι ;

Edited by - zip on 30/11/2008 11:15:25

Είμαι αιώνιος .

30/11/2008, 13:24:45
quote:

Φυσικά, είμαι σχεδόν 40 ετών, η προσωπικότητά μου έχει διαμορφωθεί. Μαθαίνω βέβαια κάποια πράγματα, συνέχεια, αλλά αυτά δεν επηρεάζουν την προσωπικότητά μου. Γηράσκω δηλ. αεί διδασκόμενος, αλλά δεν επηρεάζομαι από αυτά που διδάσκομαι.

Edited by - zip on 30/11/2008 11:15:25

Ασφαλώς , διότι ήδη νομίζεις ….,
Ότι τα ξέρεις όλα .
Έχεις πλάνες ,αυταπάτες ,αλλά επειδή αγνοείς ότι δεν γνωρίζεις τίποτα , ακόμη νομίζεις .

Θα προσφέρεις στο θέμα κάποιο λιθαράκι, η θα συνεχίσεις για πολύ ακόμη το παιχνίδι με τις εξυπνάδες σου ;

30/11/2008, 14:01:16
quote:
Δεν γνωρίζω τον εαυτό μου .

alfa-omega

quote:
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ .
Ότι έχω είναι δανεικό .

alfa-omega

quote:
Είμαι αιώνιος.

alfa-omega

Α, καλά, ok ρε μεγάλε, sorry ... κατάλαβα ... Ελπίζω να κατάλαβαν και οι αναγνώστες σου.

quote:
Έχεις πλάνες ,αυταπάτες ,αλλά επειδή αγνοείς ότι δεν γνωρίζεις τίποτα , ακόμη νομίζεις .

alfa-omega

Έγινε φίλε μου, έγινε ... ότι πεις ... καλή ανάρρωση εύχομαι και μια συμβουλή > όχι πολύ internet μεγάλε ! με το μαλακό γιατί πολλά γίνονται ... μέχρι και αυτοκτονίες ... χαλαρά! πάρ' το λίγο αλλιώς φιλαράκο, χαλαρά! μην αγχώνεσαι ...

κατά τα άλλα ...

quote:
Το θέμα το προτείνω προς δημόσιο διάλογο

alfa-omega

όμως ...

quote:
Υπέδειξα έναν τρόπο αναζήτησης .

alfa-omega

και ...

quote:
Είμαι αιώνιος.

alfa-omega

Ζήτω η τρέλα, η ψυχασθένεια, η μπούρδα, η ασυναρτησία, η κουταμάρα και η νεοελληνική παραφροσύνη! Ζήτω το Έθνος και τα μαύρα κοράκια! Ζήτω τα παράλογα, ζήτω η Ελλάς, ζήτω τα παλιόπαιδα, ΖΗΤΩ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΑΣ! Καλό Πάσχα και καλή ψυχή!

Edited by - zip on 30/11/2008 15:05:13

PsychopomposΝέο Μέλος
30/11/2008, 14:54:55
Υπάρχουν πολλοί ορισμοί που έχουν δημιουργηθεί για τη προσωπικότητα. Μπορούμε να θεωρήσουμε τη προσωπικότητα ως το μέσο, με το οποίο ένα άτομο εκφράζει κατά μοναδικό τρόπο τον εαυτό του, ενεργεί και αντιδρά στις διάφορες καταστάσεις, αντιμετωπίζει τη ζωή, εκπληρώνει τις ανάγκες του, αναπτύσσει τα ιδεώδη και τις αξίες του που κατευθύνουν τη δημιουργικότητά του. Στη καθημερινή ζωή χρησιμοποιούμε τον όρο προσωπικότητα σε δύο περιπτώσεις. Πρώτον για να χαρακτηρίσουμε άτομα με μεγάλη ισχύ του εγώ τους, που επιβάλλονται και ασκούν επιρροή πάνω στους άλλους και δεύτερον, για να χαρακτηρίσουμε άτομα που διακρίθηκαν σ΄έναν ή περισσότερους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Τα στοιχεία της προσωπικότητας μπορεί να είναι η εξωτερική εμφάνιση, η φυσική διάπλαση, ο χαρακτήρας, η ηθική, η βούληση, η ιδιοσυγκρασία (συναισθηματική κλπ), η νοημοσύνη, κίνητρα και ελατήρια δράσης. Για να κατανοήσουμε τη προσωπικότητα ενός ατόμου, πρέπει να έχουμε υπόψη τους παράγοντες που επέδρασαν στο σχηματισμό της όπως κληρονομικότητα, σωματική διάπλαση, θρησκευτικό και ηθικό υπόβαθρο, ασθένειες, ατυχήματα, σχέσεις, εμπειρίες κλπ.
30/11/2008, 18:55:53
Και φυσικά στη διαμόρφωση μιας προσωπικότητας, παίζει
ρόλο κι ο ίδιος, το υλικό που έχει μέσα του. Ένα υλικό
που σμιλεύεται μέσα απο τις καταστάσεις. Αλλα, το θέμα είναι
πόσο μπορέι να αντέξει σαν σύνολο ιδεών και δεν θα φτάσει να
συμβιβαστεί, με χρήσεις κι ενέργειες που αποδοκιμάζει, αλλά είναι
αποτελεσματικές... Και πάλι εκεί, πρέπει να οδύμε πόσο μέσα του το
άτομο, διατηρεί τις αρχικές ιδέες του και την φιλοσοσφία που τον
ποτίζει... Κατά τα άλλα, ο χαρακτήρας πλάθεται, ενημερώνεται και
επιδοκιμάζει, αποδοκιμάζει, ανάλογα με τη λογική ή το συναίσθημα του,
πράγμα που κάνει αμφίβολη την γνώση, καθώς το συναίσθημα διαφοροποιεί
καταστάσεις κατά βούλησην...
Ο άνθρωπος ερχόμενος ώς νέο όν, έχει μια βάση μέσα του, ένα πρόσωπο, που
εκφράζεται αδρά στην αρχή,αλλά με την πάροδο του χρόνου συγκεκριμενοποιείται...
Γίνεται δλδ, μια προσωπική συμπεριφορά, που δείχνει βασικά και τον χαρακτήρα
εν μέρει τουλάχιστον...
Η κατανόηση της προσωπικής αυτής συμπεριφοράς, αποτελεί σημαντικό πράγμα για
τον άνθρωπο και του δίνει την δυνατότητα να μελετήσει τα λάθη, τους σκοπούς,
τις τακτικές και να προσπαθήσει να κάνει μια ζωή πιο ποιοτική. Αυτο βλέπουμε
να κάνει ασυναίσθητα σχεδόν, κάθε άνθρωπος. Κάτι που τον διαφοροποιεί κατά
πολύ απο την ενστικτώδικη λειτουργία ενός ζώου,αυτό που τον κάνει άνθρωπο...
Καταλήγουμε λοιπόν, ότι η προσωπική συμπεριφορά, είναι δηλοποιούσα ιδιότητα του
ατόμου και υποχρεωτική για να υπάρχει χαρακτήρας και άνθρωπος...
helios2012Μέλος
30/11/2008, 20:35:50
(Καλά ρε zip!

Έτσι κάνουν οι ελεύθεροι καταδύτες???
Γράφουν ένα θέμα και μετά εξαφανίζονται στα βάθη της θάλασσας???
Τουλάχιστον κολύμπησες με κανά δελφίνι ή έστω καρχαρία ή πήγαν στράφι οι ενδοσυμπαντικές ευχές μας???

Πάντως, διαβάζοντας τα όσα ελέχθησαν παραπάνω, θυμήθηκα γιατί περίμενα, κατά βαθος, ένα ηχηρό come-back έστω και αν το κάνεις περιστασιακά!

Πολύ φιλικά!)

Συγνώμη για τη διακοπή, αλλά όφειλα να τα ''ψάλλω'' στον zip!
Παρακαλώ συνεχίστε και αγνοήστε την παρένθεση αυτή...

01/12/2008, 07:12:06
quote:
Αν όλα συνέβαιναν σε μία ζωή τα πράγματα θα ήτανε πολύ απλά .
Δεν αρκεί μία ζωή .

alfa-omega

Ακόμη ένα πολύ μεγάλο λάθος. Δυστυχώς Ή ευτυχώς φιλαράκο, ΜΙΑ ζωή έχεις. Δεν έχεις άλλες. Τέρμα τα δίφραγκα δηλ.

Κάποτε λέει, πέρασε ένας ταξιδιώτης μπροστά από το μνήμα ενός σοφού τάχαμ ανθρώπου. Πάνω στην ταφόπλακα, ο "σοφός" αυτός άνθρωπος είχε παραγγείλει πριν τον θάνατό του να του χαράξουν την φράση "Δεν πέθανα. Κοιμάμαι". Ο ταξιδιώτης μόλις είδε τι ήταν γραμμένο πάνω στην ταφόπλακα, κούνησε το κεφάλι του και είπε "Μα τι ανόητος ! Νομίζει πως κοιμάται!"

Φίλε, ότι είναι να κάνεις, να το κάνεις σ' αυτήν την ζωή που έχεις. Μετά ... πάπαλα για σένα.

υ.γ γεια σου helios2012 Ξέρεις τι έχω καταλάβει ρε φίλε εδώ στο φόρουμ ; Εδώ, κάθε φορά που κάποιος διαβάσει ένα βιβλίο και κολλήσει σε μια ιδέα του, τσουπ! πετάει ένα θέμα κι όποιον πάρει ο Χάρος. π.χ ο alfa-omega, του μπήκε τώρα η ιδέα πως είναι αιώνιος και πως πρέπει να γίνει ζηλωτής του αιώνιου. Βάζω το χέρι μου στην φωτιά, πως μετά από έναν μήνα, ούτε που θα θυμάται αυτά που λέει τώρα ...

Edited by - zip on 01/12/2008 07:26:28

01/12/2008, 08:14:03

quote:

Για να κατανοήσουμε τη προσωπικότητα ενός ατόμου, πρέπει να έχουμε υπόψη τους παράγοντες που επέδρασαν στο σχηματισμό της όπως κληρονομικότητα, σωματική διάπλαση, θρησκευτικό και ηθικό υπόβαθρο, ασθένειες, ατυχήματα, σχέσεις, εμπειρίες κλπ.

Γιατί όμως να μπούμε σε αυτήν την διαδικασία αγαπητέ Psychopompos .
Τι θα αποκομίσουμε από αυτήν την παρατήρηση ,ενδεχομένως μελέτη ?

Το ρωτάω αυτό διότι η ενασχόληση μας με άλλες προσωπικότητες είναι χρονοβόρες ,διότι θα πρέπει να αναλύσουμε την συμπεριφορά της και να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα .
Αυτά δε ,μπορεί να μην έχουνε ουδεμία σχέση με την δική μας συμπεριφορά ,η οποία μάλιστα να είναι και άκρως αντίθετη με αυτήν που παρατηρούμε σε μία άλλη .

Για παράδειγμα θα αναφέρω ότι αυτό το κάνουνε οι μεγάλες εταιρίες στην έρευνα αγοράς .
Ερευνούνε στην ουσία της επιθυμίες και συμπεριφορές των προσωπικοτήτων ,ώστε το προϊόν που θα διαθέσουνε στην αγορά να αφομοιωθεί πλήρως .
Εμείς όμως ως άτομα ,η προσωπικότητες μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων ,τι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε ,με αυτήν την έρευνα ?

25/12/2008, 12:45:32
quote:

Φίλε μου, αν δεν γίνει ο καθένας μας αυτό που είναι, δεν πρόκειται
να γίνουμε όλοι μαζί, αυτό που ειμαστε ολοι μας...

Πράγματι στο γονίδιο του καθενός είναι καταγεγραμμένο το είναι του .
Αυτό που είναι να γίνει θα γίνει .
Παρατηρούμε τα φαινόμενα ,τα επίκαιρα φαινόμενα των καιρών και αδυνατούμε να αντιδράσουμε ομαδικά ,ώστε να έχει αποτελέσματα η δράση μας .
Η ανθρωπότητα αποτελείται από κάθε άτομο και το κάθε άτομο είναι μοναδικό και το ξεχωρίζει η συμπεριφορά του ,από τα άλλα άτομα .
Δεν απορώ με άτομα που ισχυρίζονται ότι έχουνε ολοκληρωμένη προσωπικότητα .
Ταυτίζονται με τον χαρακτήρα τους και θεωρούνε ,ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτός ο χαρακτήρας τους να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο ,δηλαδή να υπάρξει η πιθανότητα να διαμορφωθεί σε κάτι περισσότερο ολοκληρωμένο .
Για παράδειγμα θεωρούνε πολλοί άνθρωποι, ότι από την καθολική συμπεριφορά των προσωπικοτήτων ,που είναι πλειοψηφικά ανιδιοτελής , ότι μπορεί να επέλθει θετικότερη εξέλιξη ,αν υπάρξει σοβαρή προσπάθεια της προσωπικότητας να αλλάξει συμπεριφορά και από ιδιοτελής να διαμορφωθεί σε ανιδιοτελής .
Η ανιδιοτελής υπηρεσία προϋποθέτει ωριμότητα της προσωπικότητας ,διότι δεν θα μας πούνε κάποιοι να προσπαθήσουμε να υπηρετήσουμε τον συνάνθρωπό μας και γενικότερα την ανθρωπότητα ανιδιοτελώς ,αλλά θα πρέπει να αισθανθούμε τον καιρό ,όταν αυτός ωριμάσει .

Τα αίτια και τα εμπόδια τα οποία δημιουργούνται ,ώστε η ανθρωπότητα να μην δύναται να λειτουργήσει ως μία μονάδα τα βλέπει κάθε άνθρωπος και βιώνει ένα μέρος αυτών καθημερινά ,μέσα από την καθημερινότητά του .
Ο ουσιαστικός λόγος είναι η αδυναμία των ανθρώπων να δεχτούνε την αιωνιότητα ως το πραγματικά μοναδικό υφιστάμενο περιβάλλον από το οποίο διαμορφώθηκε και εξελίσσετε και αυτό το οποίο αντιλαμβανόμαστε μέσω των πέντε αισθητήριων οργάνων μας .
Αυτή η πραγματικότητα περιορίζεται στις πέντε αισθήσεις και όσοι επιθυμούνε να την να αναβαθμίσουνε και να εισέλθουνε σε αόρατους κόσμους και άπειρες διαστάσεις ,θα πρέπει να πιστέψουνε στην αιωνιότητα .

Εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους , τα φετινά Χριστούγεννα να είναι η αφετηρία ,για μία αναζήτηση αυτών των αόρατων εσωτερικών και άρα υποκειμενικών κόσμων .
Αυτοί υποκινούνε και διαμορφώνουνε οτιδήποτε ορατό για τα μάτια μας .
Πίσω από την μορφή ,οποιαδήποτε μορφή υπάρχει συγκεκριμένη ενέργεια .
Νοητική ενέργεια τόσο εξελιγμένη, ώστε να καταφέρνει να μεταδίδει ιδέες άχρονες και το μόνο που έχουμε να κάνουμε ,είναι να τις εφελκύσουμε εστιάζοντας την σκέψη μας σε κάτι ανώτερο από την προσωπικότητα μας .
ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ, ΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΤΟ ΘΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ,που είναι μέρος του αόρατου και υπαρκτού άπειρου οντος μέσω του οποίου υφιστάμεθα και κινούμεθα εν αυτό.

Εύχομαι σε κάθε άνθρωπο :
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ .

25/12/2008, 13:10:26
Καλές γιορτές καλέ μου φίλε alfa-omega,
σου εύχομαι να πετύχεις αυτες τις γιορτές, την
ηρεμία που οδηγεί στη γαλήνη κι απο κει στην επίτευξη κάθε
στόχου, μέχρι την ολοκλήρωση του δρόμου σου...
Ναι όντως, είμαστε δίπλα και μόνοι μας..Μόνο η αρμονία μας
σώζει και χρειάζεται να την βρούμε...Ο καθένας μας πάει ένα ταξίδι
και θα γυρίσει πάλι σε μάς...Στο ένα που είμαστε...
Στην διαδρομή, όμως, οι σκέψεις του καθενός, διαφοροποιούνται
και έτσι προκύπτει έλλειψη επικοινωνιας...
Πρέπει να κουβαλάς τη γαλήνη μέσα σου, για να ελέγχεις το μίσος
που κυβερνάει τις διαπροσωπικές σχέσεις σήμερα...Ένα καλλιεργημένο
μίσος, απέναντι σε όλους μας, το οποίο ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται
και αντιδρά νευρικά και κυκλοθυμικά απέναντι του...
Η ηρεμία και η τεχνητή δημιουργία συμπάθειας γύρω μας, μπορεί
να μας βάλει στον κόσμο της αρμονίας και να ζούμε σαν ποίημα,
άν το θέλουμε...Μιλάω για την συμπάθεια ώς επηροή θετικής
ενέργειας, φυσικά..
Ξεκινάμε με ποιότητα σε μικρά πράγματα γύρω μας και μετά η
συμπάθεια δινει περισσότερη ποιότητα και ομορφιά σε
μεγαλύτερους στόχους...Αλλά κι οι στόχοι πρέπει να είναι
υψηλοί, ώστε να λεπταινει το πνεύμα......
Το νέο έτος που είναι έτος ξεαθαρίσματος, έχει να μας διδάξει
πολλά και πρέπει να τα αντέξουμε, αφού είναι αλήθειες...
Αλλά, Τις Ως Ο Θεός Ημών; Άρα όλα αντέχονται και γίνονται
για καλό...
27/12/2008, 16:20:11
quote:

Στην διαδρομή, όμως, οι σκέψεις του καθενός, διαφοροποιούνται
και έτσι προκύπτει έλλειψη επικοινωνιας...

Πως όμως είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφοροποίηση των σκέψεων ,ώστε να οδηγεί στην έλλειψη επικοινωνίας ?
Τι είναι αυτό που αντί να ενώνει διχάζει τις σκέψεις των προσωπικοτήτων ?
Ανέφερες το μίσος αγαπητέ trexagireve .
Επίσης ότι με την γαλήνη καταπραΰνετε .
Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου .

Μα αν ένας άνθρωπος δεν έχει ολοκληρωμένη προσωπικότητα ,τότε πως είναι δυνατόν να ξεπεράσει ποτέ αυτό το μίσος ?
Αν είχαμε όλοι την δυνατότητα να συμπεριφερόμεθα απρόσωπα , δεν θα οδηγούσε αυτός ο τρόπος ,στην λύση των περισσότερων προβλημάτων ?

Έχεις παρατηρήσει ποτέ τον εαυτό σου να συμπεριφέρεται απρόσωπα ;

27/12/2008, 20:06:40
Καλησπέρα φίλε μου alfa-omega, έχω δυο μέρες που
δεν μπήκα,καθώς, λίγο οικογενειακά, λίγο υποχρεώσείς, λίγο
πρόβλημα με το internet,δεν τα κατάφερα, αλλά ήθελα να
μπω για να δω τι έχεις γράψει...
φίλε μου, το απρόσωπο που λές είναι το ολοπρόσωπο, δλδ, το
πρόσωπο του ανθρώπου σαν σύνολο, καθώς όλοι είμαστε μερικές
και ορισμένες αποδόσεις του...Ναι βοηθάει πολύ το να
μπορείς να ολοκληρώσεις προσωπικότητα,ασχετα συνθηκών, αν
μπορείς να δημιουργήσεις ένα θετικό περιβάλλον γύρω σου...
Έχει μεγάλη σημασία...Λειτουργεί συμπαθητικά και ευνοεί την
ροή της αρμονίας,στην οποία ζητάμε να ενταχθούμε.
Αυτό που ειμαστε είναι το πρόβλημα που καλούμαστε να λύσουμε
και η ακύρωση του, δεν θα βοηθούσε, αλλά θα μας έκανε ελλειπείς,
αφού η γνώση της υποκειμενικότητας, είναι αυτό που απευχόμαστε.....
Μαθαίνουμε να είμαστε άτομα, χωρίς να χάνουμε το σύνολο.
Για κάποιο λόγο γίνονται όλα και κάποιο λόγο εξυπηρετούν όλα,
εμείς, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα αντιληφθούμε,
έχοντας γύρω μας, επαναλαμβάνω, το κατάλληλο περιβάλλον, για
να έχουμε καλή πορεία..Σου θυμίζω, ότι οι αλχημιστές του
μεσαίωνα, πάντα είχαν στο εργαστήρι τους ζεύγη ταιριαστών αντικειμένων και όλων όσων των περιέβαλλαν, ώστε να πετυχάινουν
την εύνοια του αποτελέσματος που τους ενδιέφερε..
Θέλει, όμως κι ευγενικούς σκοπούς...
28/12/2008, 15:50:38
quote:

Μαθαίνουμε να είμαστε άτομα, χωρίς να χάνουμε το σύνολο.

Μας μάθανε .
Τώρα αν μία προσωπικότητα χάσει το σύνολο και πάει αντίθετα με το κοπάδι γιατί είδε κάτι καλλίτερο ,ακολουθώντας ένα άλλο τρόπο ζωής αυτό δεν είναι αρνητικό .
Και δεν χρειάζεται να αποδείξει στο σύνολο (το κοπάδι ) ότι το ακολουθεί ,επειδή είναι προκαθορισμένο το που θα καταλήξει το κοπάδι .
Βλέπεις την απάθεια του κόσμου γύρω σου ;
Μπράβο στην νεολαία που αντέδρασε σε αυτήν .
Εύχομαι να μείνει ενεργεί και αφυπνισμένη, έως ότου αρχίσει να γίνεται κάτι σε αυτόν τον τόπο .
Μας μάθανε να μην χάνουμε το σύνολο , για να είμαστε πάντα κοντά στο κοπάδι που καθοδηγείται προς την ευημερία ΟΛΙΓΩΝ οι οποίοι γεννηθήκανε με κεκτημένα ,δηλαδή οι σκλάβοι του χθες αναβαθμιστήκανε και γίνανε μοντέρνοι .
ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ .
Λέγεται συχνά ότι η νεολαία δεν έχει όραμα .
Εμείς οι μεγάλοι δεν έχουμε όραμα ,γιατί συμβιβαστήκαμε να ζούμε σε ένα κοπάδι που έχει την απάθεια ως σημαία και ανύπαρκτη ηθική .
Και όλα αυτά συμβαίνουνε επειδή η προσωπικότητα ,η κάθε προσωπικότητα , πρέπει να μάθει κάποτε ποιον σκοπό εξυπηρετεί η ιδιοτέλεια όλων μας ,πλην ολίγων συνανθρώπων μας που έχουνε συγχρονιστεί με την ανιδιοτέλεια ,που είναι ουσιαστικό χαρακτηριστικό της ψυχής .

ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΗ ;
Με μικρή ψυχή ; (Αν θέλεις περιέγραψε την συμπεριφορά και στις δύο περιπτώσεις )

Τι είναι αυτό που κάνει την διαφορά μεταξύ αυτών των δύο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ;

Εσύ αναγνώστη ;

29/12/2008, 12:01:10
Καλημέρα αγαπητέ μου alfa-omega, η διαφορά
προσωπικότητας, οφείλεται σε διαφορά τύπου και
διαφορά φάσης...Ολοι περνάμε παρόμοιες καταστάσεις,
αφου είμαστε ολοκληρωμένοι χαρακτήρες και δοκιμαζόμαστε
σε όλα, αλλά έχουμε διαφορετική οπτική γωνία, βαρύτητα
και εκτέλεση...
Αυτό διευκολύνει το να μην είναι τόσο εύκολο το κοπιάρισμα...
Αν όμως το ψάξεις θα δεις ότι είναι εύκολο να βλέπεις τι
άνθρωπος είναι ο άλλος απο τους τύπους που υπάρχουν....
Στο κάτω κάτω για κατανόηση της προσωπικής συμεριφοράς μιλάμε
και η προσωπική έκφραση, έχει σχέση με την προσωπικη συμπεριφορά...
01/01/2009, 15:16:47

Καλή χρονιά εύχομαι σε όλη την ανθρωπότητα .

Η προσωπική συμπεριφορά εξαρτάται λοιπόν από τον χαρακτήρα που διαμόρφωσε η προσωπικότητα .
Πότε φίλε μου μία προσωπικότητα , είναι ολοκληρωμένος χαρακτήρας ;

02/01/2009, 12:47:30
Αν δεν λανθάνω ολοκληρωμένο χαρακτήρα έχουν όλοι οι άνθρωποι .
Κατά συνέπεια ο καθένας γνωρίζει αυτό που πράττει .
Αν αρχίσουμε από την κεφαλή του συστήματος , οι προσωπικότητες που διαμορφώνουνε το σύστημα επιβίωσης , είναι τόσο εξελιγμένες ,ώστε το μαύρο να το παρουσιάζουνε άσπρο ,το δε άσπρο μαύρο ,όπως για παράδειγμα οι πολιτικοί της χώρας μας .
Εμείς οι απλοί άνθρωποι ( που δεν έχουμε υψηλές κοινωνικές θέσεις ,π.χ στην πολιτική του τόπου , στην επιστήμη, την θρησκεία )τι κάνουμε ;
Δεν συμφωνούμε και δεχόμαστε αυτά που μας σερβίρουνε ;
Πόσο θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου ,για να κατανοήσει την παραπλανητική συμπεριφορά των άνωθεν εξελιγμένων προσωπικοτήτων ;
Αυτοί δεν αλλάζουνε θα μας ψήνουνε το ψάρι στα χείλη .
Απόδειξη για αυτό το γεγονός αποτελεί η πολιτική πραγματικότητα που επικρατεί στον τόπο μας .
Δύο πολιτικές οικογένειες κυβερνάνε τον τόπο μας επί δεκαετίες .
Η κοινή γνώμη λέει πάντα κάθε χρόνο ,ότι τώρα ωρίμασε ο καιρός για να γίνει η μεγάλη ανατροπή και όλο όξω πέφτουμε .
Στην ουσία τίποτα δεν αλλάζει .
Απλά υπάρχουμε ,για να μας καθοδηγούνε ,όπου αυτοί θέλουνε και μάλιστα γνωρίζουνε πάρα πολύ καλά αυτό που θέλουνε .
Να μένουμε τυφλό κοπάδι που ο καθένας θα συγκρούεται με τον συνάνθρωπό του ο οποίος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα .

Παρότι έχουμε όλοι ολοκληρωμένο χαρακτήρα ,δεχόμαστε επιταγές από περισσότερο εξελιγμένους χαρακτήρες .
Νομίζουμε λοιπόν ότι γνωρίζουμε ,αλλά στην ουσία αυτό που προκαλεί τον διχασμό είναι η ανικανότητα της κοινής γνώμης , να ενωθεί κάτω από την μία ανάγκη που είναι κοινή για όλους ,δηλαδή να ζει ο κάθε άνθρωπος με αξιοπρέπεια .
Αυτό βέβαια δεν θα συμβεί ποτέ ,τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα θα έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ο χαρακτήρας μας ολοκληρώθηκε .
Δεν θα αλλάξει η προσωπική συμπεριφορά μας ,διότι δεν γνωρίζουμε τον χαρακτήρα μας .
Νομίζουμε ότι τον γνωρίζουμε και αυτό που στην ουσία γνωρίζουμε ,είναι η άγνοια .
Τι όμως αγνοούμε ;
Τον αληθινό μας χαρακτήρα ;
Μα είμαστε αληθινοί .
Αλλάζουμε μάσκες ανάλογα με την προσωπική συμπεριφορά που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε και την κατάσταση στην οποία θα βρεθούμε .
Εν ολίγοις όλοι γνωρίζουμε την θεωρία της αξιοκρατίας , την ανάγκη της ηγεσίας των αρίστων που θα διαμορφώσουνε τον θεσμό της αξιοκρατίας .
Τίποτα όμως δεν γίνεται στην πράξη .
Μα δεν είναι παράδοξο ?
Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε ,αλλά επειδή ο χαρακτήρας μας είναι διεφθαρμένος (αναφέρομαι στην πλειονότητα ) , ενεργεί ο καθένας για το εγώ του .
Το κοινωνικό εγώ του ,διότι το αληθινό εγώ του καθενός μας είναι ταυτόσημο .
Πόσοι όμως το στοχαστήκανε ορθόδοξα , ώστε να ανακαλύψουνε το άφθαρτο ?
Ε λοιπόν αυτοί οι ελάχιστοι ,που τα κατάφεραν είναι αυτοί που δεν χωράνε σε ένα εγκόσμιο γίγνεσθαι που οδηγεί στο πουθενά .
Που οδηγεί για την ακρίβεια στην μία ζωή την έχουμε και αν την χάσουμε (κάποτε ) δεν θα μείνει τίποτε άλλο που να μας ανήκει .
Και την αιωνιότητα ,την αφθαρσία , το άχρονο την εξέλιξη δίχως όρια ,λόγω του υφισταμένου ΑΠΕΙΡΟΥ ?
Ας ασχοληθώ και εγώ λοιπόν με κάτι άλλο, αντί να ανοίγω θέματα που ενδιαφέρουνε μόνο εμένα και τον αγαπητό φίλο trexagireve .
Έχω την αίσθηση αγαπητέ trexagireve ,ότι και αυτό το έτος 2009 ,θα κινηθεί γύρω από το μικρό εγκόσμιο εγώ της ανθρωπότητας .
Και αυτό γνωρίζω γιατί συμβαίνει .
ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ,πόσο μάλλον να θεωρήσει ότι το κάθε εγώ διακατέχεται από την αφθαρσία .
Εντάξει ίσως να γράφω ακόμη για να διαβάζω κάτι στο οποίο πιστεύω .
Για πόσο χρόνο όμως ακόμη ?
Εσύ trexagireve τι λες ?
Έχει νόημα να γράφουμε για πράγματα ,που ενδιαφέρουνε μόνο εμένα και εσένα ;
Λέω να το παρατήσουμε το θέμα και την προσπάθεια της κατανόησης της προσωπικής συμπεριφοράς .
Ίσως είναι καλλίτερα κάποτε στο κοντινό η μακρινό μέλλον , να το επιχειρήσουμε και πάλι ,όταν δηλαδή ο καιρός ωριμάσει για περισσότερες από δύο και μόνο προσωπικότητες .
Δεν το βλέπω όμως φίλε μου , ο φίλος zip και ο κάθε zip ,θα επανέρχονται σε αυτό το θέμα ,για να μας υποδεικνύουν τα λάθη μας .
Ναι για αυτούς είναι λάθος να πιστεύουμε στην ζωή μετά θάνατον .
Δεν μπορούνε να διανοηθούνε φίλε μου ότι υπάρχουνε ακόμη και σήμερα συνάνθρωποί τους με τέτοια μεγάλη φαντασία .
Ας τους δικαιώσουμε .
Ναι δεν μπορώ να δεχθώ ότι μετά τον βιολογικό μου θάνατο θα σβήσουνε όλα .
Όμως δεν θα πάω άλλο κόντρα στην πλειοψηφία .
Αφού θέλουνε να έχουνε δίκαιο σε αυτήν την προσωπική τους άποψη , θα το έχουνε .
Θα πιστεύω ακράδαντα στην ζωή μετά θάνατον .
Αφού όμως ανήκω στην μειονότητα της ανθρωπότητας ,που πιστεύει σε αυτήν , είμαι πρόθυμος να σταματήσω να τους τσιμπάω την συνείδηση.
Καλή πορεία στα πνευματικά θέματα εύχομαι σε όλους τους συνανθρώπους μου .
Εγκαταλείπω την προσπάθεια λόγω …,
Έλλειψης κοινού ενδιαφέροντος .
Ίσως στο μέλλον,αν βέβαια κινηθεί κάτι στο νοητικό επίπεδο κάποιων .
Καλή χρονιά σε όλους .
12/01/2009, 13:01:25
Πρόβλημα με την σύνδεση του ιντερνέτ, φίλε μου alfa-omega
και γι αυτό απείχα λίγες μέρες....
Αλλά,αλήθεια, ακόμη σκαλίζεις τον πόνο, ακόμη δεν έχεις
καταλάβει ότι τα μοναχικά πουλιά τραγουδάνε καλύτερα απο
τα συλλογικά και κοπαδιαστά;
Πως γίνεται και δεν έχεις καταλάβει, επίσης, ότι
θα έρχεται καιρό λίγο ακόμη, αλλά καιρό, το πουλί να τρώει το
σηκώτι του Προμηθέα;Υπομονή φίλε μου, θέλει αργούς χρόνους
για να ελέγχεται το θέμα..Δεν θέλει βιασύνες, γιατί δεν ακούς
τη ζωή που μιλαει πάντα ΑΡΓΆ...