ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ETERNAL WINTER61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
TyaneasΜέλος
09/11/2003, 11:14:57
quote:
ΚΟΙΤΑ TYANEAS ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΛΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΝΝΟΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.

Καταλαβα εισαι δηλαδη και εσυ ενας απο αυτους που φτιαχνει τον Χριστιανισμο στα μετρα του και οπως τον βολευει.
Για αυτο ο Χριστιανισμος σε 2000χρονια παρουσιας εχει χιλιαδες αιρεσεις γιατι ο καθενας εξηγει το καθε τι οπως του αρεσει και τον εξυπηρετει.

Αν φιλε μου δεν σου αρεσει που ο θεος σου μεσω του Ιωαννη σε εχει ριξει ηδη στην πυρα σωζοντας μονο 144.000 Εβραιους μην ψαχνεις να βρεις αλληγορικες εννοιες για να ικανοποιησεις την αναγκη σου να συνεχισεις να πιστευεις σε αυτον τον θεο.
Η γινε και εσυ "σπερμα Αβρααμ" για να χωρεσεις μεσα στου 144.000 η απεδρασε απο το μαντρι οσο ειναι νωρις,αν μπορεις και θελεις βεβαια.

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

SkorpinaΜέλος
09/11/2003, 15:31:32
Εχω μια απορια φιλοι μου,

αφου δεν πιστευετε στον Χριστο γιατι σας πειραζει αν δεν θα καουν στην πυρα 144.000 απο ολες τις φυλες του Ισραηλ;

09/11/2003, 16:41:54
Skorpina,

τώρα μάλιστα! Τους "έστειλες" όλους!!!!!!

Άραγε, το σκέφτηκες πολύ?????????????????/

SkorpinaΜέλος
09/11/2003, 16:45:13
Eσυ γιατι αποφευγεις να απαντησεις Schwabe-Hellios;

09/11/2003, 16:54:01
Να απαντήσω ΣΕ ΤΙ?

Αν θεωρείς "ερωτήσεις", αυτούς τους αλαλαγμούς θρησκοληψίας, έ τότε...........ΑΜΗΝ!

Εμένα μου αρέσει η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, και όχι οι ετσιθελικές ερμηνείες της "πίστης" και του μεταφυσικού σου προβλήματος.

Άντε ντε, ΣΤΟΙΧΕΙΑ!

09/11/2003, 16:55:45
Και που'σαι: ξεκόλλα με αυτο το Hellios!

Σάν Schwabe γράφω, και αν αλλάξω θα.............σε ενημερώσω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!

09/11/2003, 17:58:30
βρε σκορπινα μακαρι να μην υπαρχει ουτε ενας χριστιανος στην κολαση γιατι τοτε θα μας χαλασει την παρεα με τις κλαψες του

αλλα αν γινοταν αυτο τοτε η κολαση θα ηταν ενας παραδεισος και αυτο δεν το θελει ο γιαχβε

και κατι ακομη για ποιο λογο ο σατανας τημωρει τους χριστιανους που παρακουσαν το θελημα του γιαχβε? αν τα πραγματα ειναι οπως λενε τα ιερα σας κειμενα τοτε και ο διαβολος τσιρακι του γιαχβε ειναι γιατι στην αντιθετη περιπτωση ολους οσους εστελνε ο γιαχβε στον αγυρηστο θα τους δεχοταν με ανοιχτες αγκαλες και οχι με πυρομενα σιδερα

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

endoramaΜέλος
09/11/2003, 19:43:43
καλα ολα αυτα
αλλα δεν σας ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι με αυτα που λεει ο καθε παπας στην ανασταση,γαμους και βαφτισια? ή δεν ακουτε τι λεει? και εδω να επισημανω οτι δεν ειμαι ουτε δωδεκαθειστης ουτε χριστιανος ουτε βουδας ουτε κουδας απλα πιστευω στην θετικη συμπεριφορα

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

AnounakisΜέλος
09/11/2003, 20:06:33
quote:
αφού δεν πιστεύετε στον Χριστό γιατί σας πειράζει αν δεν θα καούν στην πυρά 144.000 από όλες τις φυλές του Ισραήλ;

Καταρχήν , αν κάποιος δεν πιστεύει στο Χριστό ή καλύτερα στον εφαρμοσμένο σήμερα χριστιανισμό ,
δεν σημαίνει ότι είναι άθεος ή παγανιστής.
Εγώ μπορεί να πιστεύω σε κάτι τόσο ανώτερο που εσύ στα μάτια μου φαντάζεις παγανίστρια του χειρίστου είδους.

quote:
Οι Χριστιανοί λοιπόν - και αναφέρομαι στα ιερατεία και όχι στους πιστούς - κατηγορούν τους άλλους για ειδωλολάτρες. Όταν οι ίδιοι προσκυνάνε πίνακες (εικόνες) τρωνε (μεταφορικά) το σώμα του κυρίου τους και πίνουν το αίμα του - αγία κοινωνία - έχουν φυλακτά , έχουν κομμάτια του Αγίου ξύλου - σταυρού - (μα πόσο μεγάλος ήταν τέλος πάντων και έχουν τόσοι από ένα κομμάτι!!!).

quote:
και εδώ να επισημάνω (και εγώ) ότι δεν είμαι ούτε δωδεκαθειστης ούτε χριστιανός ούτε βούδας ούτε Ιούδας απλά πιστεύω στην θετική συμπεριφορά

Αδερφέ εν τη θετική συμπεριφορά , endorama , .
Λες να μας την πέσει καμιά ειδική επιτροπή...
ή η Λουκά...δεν γλιτώνουμε με τίποτα...

endoramaΜέλος
10/11/2003, 01:07:58
quote:
Αδερφέ εν τη θετική συμπεριφορά , endorama , .
Λες να μας την πέσει καμιά ειδική επιτροπή...
ή η Λουκά...δεν γλιτώνουμε με τίποτα...
φιλε μου Anounaki γιατι να τιμωρηθουμε τοσο σκληρα? ουτε ο χιτλερ δεν περασε απο την Λουκα τοτε αλλαζω γνωμη πιστευω σε...... οτι πιστευει και η Λουκα τελοσπαντων

λες να εχει συνδεση στο διαδυκτιο και η Λουκα? την βαψαμε θα μας ψαχνει παω να κρυφτω γιατι sometimes.........

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

AnounakisΜέλος
10/11/2003, 01:33:37
http://stigmes.gr/br/images/LUKA_01.jpg

Edited by - Anounakis on 10/11/2003 02:17:16

15/11/2009, 23:09:27
Βρε....πυροβολημένε, σου λέω ότι το 98% του ελληνικού πληθυσμού είναι χριστιανοί,άρα διαφωνούν μαζί σου, ποιοι είναι απο αυτούς περήφανος με τις κοτσάνες σου;
Σύνελθε, έχεις ....παραλογίσει...
15/11/2009, 23:18:13
Βρε....πυροβολημένε, σου λέω ότι το 98% του ελληνικού πληθυσμού είναι χριστιανοί,άρα διαφωνούν μαζί σου, ποιοι είναι απο αυτούς περήφανοι με τις κοτσάνες σου;Δεν γεμιζετε ταξί, λέμε...
Σύνελθε, έχεις ....παραλογίσει...
16/11/2009, 00:01:42
quote:
Εαρινός
Επειδή στο παρελθόν , έχω ανταλλάξει απόψεις μαζί σου και μάλιστα -αν δεν κάνω λάθος- σε πολύ καλό κλιμα και διάθεση , θα σου πώ τούτο:

Δεν σε καταλαβαίνω.
Μόλις λίγα μηνύματα πριν, τι έλεγες; Που πήγε το καλό κλίμα και η διάθεση;

quote:
Εαρινός
-Στο θέμα χριστιανισμός και Αριστοτέλης , έχω δώσει απάντηση , μπορείς λοιπόν να δείς την απαντησή μου και μπορούμε εφ'οσον θές να το συζητήσουμε φίλε Ψηλέ!

Μόλις τώρα διάβασα τις τοποθετήσεις σου στο θέμα που αναφέρεις. Δεν διέκρινα κάποια απάντηση σε αυτό που σε ρώτησα.

Ρώτησα για τα αρχαία συγγράμματα. Σε ποιον οφείλουμε την ύπαρξη των αντιγράφων τους σήμερα. Θα προτιμούσα να μου έδινες μια απάντηση τεκμηριωμένη (με αναφορές σε κάποιες πηγές, αν γίνεται) και όχι αόριστη.

quote:
Εαρινός
ΥΓ:"Πάντως δεν ήσαν οι χριστιανοί , αν αυτό θέλεις να αφήσεις να εννοηθεί και πάντως "ναι" είμαι περήφανος γι'αυτά τα βιβλία και νομίζω , όλοι οι Έλληνες"

Εγώ γνωρίζω πως το οφείλουμε στους Βυζαντινούς αντιγραφείς. Χάρη σε μοναχούς και μοναστήρια και σε μικρό βαθμό και σε Άραβες, οι οποίοι αντέγραψαν από τα Βυζαντινά αντίγραφα.
Αυτοί που κατηγορείς και τους λοιδορείς, αυτοί είναι που σου μετέδωσαν την κληρονομιά για την οποία είσαι περήφανος.

Θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί λες πως «δεν ήσαν Χριστιανοί»;

16/11/2009, 00:12:56
trexagireve

quote:
Βρε....πυροβολημένε, σου λέω ότι το 98% του ελληνικού πληθυσμού είναι χριστιανοί

Καλά, άσε πόσοι είναι χριστιανοί. Ρίξε μια ματιά πόσοι μένουν στην εκκλησία του Γιαχωβά μόλις ο φουστανοφόρος πει το "Χριστός Ανέστη". Κι απ'αυτούς που μένουν αφαίρεσε όσους θα διαγραφούν από χριστιανοί, μόλις η πολιτεία τους αναγκάσει να πληρώνουν για τους παπάδες τους, όπως έγινε στη Γερμανία που έκαναν ουρές στις εκκλησίες να διαγραφούν από μέλη λόγω ... εισφορών.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το "98%" που δηλώνουν χριστιανοί, το 37% μόνον πιστεύει στην ανάσταση των νεκρών. Οι υπόλοιποι το θεωρούν παραμύθι.

Αρα, ξεκινάμε από το ποσοστό αυτό: είστε περίπου στο 37% (γιατί δεν μπορεί να είσαι χριστιανός αν δεν πιστεύεις τη βασική αρχή του δόγματος). Τώρα, απ'αυτό το 37% που πιστεύουν στο δόγμα, πόσοι είναι χριστιανοί...Όχι πάνω από 5-10%. Κι αν αρχίσετε να πληρώνετε κιόλας... στα ποσοστά του Λεβέντη θα φτάσετε. Ειδικά εσείς οι παλαιοημερολογίτες, οι λεγόμενοι "γνήσιοι χριστιανοί"... άστα να πάνε!

Δες για παράδειγμα τον εαυτό σου. Εσύ θεωρείς τον εαυτό σου χριστιανό; Επειδή πας κάθε Κυριακή στην εκκλησία και στις πέντε λέξεις σου οι 3 είναι "θεός;" Ασβεστωμένος τάφος είσαι. Υποκριτής του κερατά.

Ίσως θα έπρεπε να πάρεις μερικά μαθήματα ήθους από τους πραγματικούς χριστιανούς του φόρουμ για να μάθεις τουλάχιστον το βασικό (κι εσύ κι ο Ψηλός και ο τραχανάς): ότι χριστιανός, αντίθετα με ό,τι πιστεύεις και αντίθετα με την πραγματικότητά σου, δεν σημαίνει καραγκιόζης.

Αλλά όπως είπα, ευτυχώς για μας, αυτοί οι χριστιανοί είναι ελάχιστοι. Εγώ στην προσωπική μου ζωή έχω γνωρίσει τρεις (3). Και μία εδώ μέσα, τέσσερις.

macedon

ΣΥΝΟΔΙΝΟΣΝέο Μέλος
16/11/2009, 00:35:00
quote:
Πές γι αυτά που έθεσες, πες την άποψη σου για το θέμα του πόσο ο Θεός των χριστιανών, επικράτησε στην Δύση....Αυτό λέγαμε, αν το πρόσεξες...

Εγώ άνοιξα την κουβέντα για τα είδωλα..;
Εσύ δεν έλεγες για τα είδωλα που φεύγαν τρέχοντας;
Να, στο ξαναπαραθέτω...

quote:
WRETΚαι μη ρωτήσει κανείς τι σημαινουν τα
αρχικά...
Έχει να κάνει με κάτι ναούς που ηταν ερειπωμένοι και κάηκαν, ή αραχνιάσαν..Ή το πιο βέβαιο,εξαφανίστηκαν, απο έλλειψη ενδιαφέροντος,οπως μαρτυρά η Πυθία και άλλοι...
Οχι ότι ο κόσμος γελούσε
με τα ξόανα πλέον, αλλά ότι τους εδίωξαν...Μακάρι να είχαν έστω λίγη
αντίσταση, λίγο διάλογο επι του θείου..Πάντα τρέχοντας φεύγαν τα είδωλα...Πάντα νικιούνταν απο τον Θεό των χριστιανών...
Αλήθεια, οι ...θεοί, οι τόσο δυνατοί, που βιάζαν ότι βρίσκαν μπροστα τους, δεν θύμωσαν που τους διώξαν;Τέτοιοι θεοί ήταν...

Δεν βλέπω να είσαι στο θέμα, δεν βλέπω να εκφράζεις άποψη. Ένα πράγμα, κάτι σαν καλαμπούρι με τα είδωλα βλέπω μόνο.
Έγραψα λοιπόν κι εγώ, για το είδωλο της Εβραιοχριστιανικομουσουλμανικής θρησκείας, για να κάνουμε την σύγκριση.
Γιατί και ο Θεό σας τι είναι; Ένα είδωλο της φαντασίας του αρχαίου Εβραϊκού κόσμου είναι.

quote:
Όσο για τον Αλλάχ, αν δεις καλύτερα,είναι ο
ίδιος Θεός της Βίβλου ξέρεις,άρα, μιλαμε για ..αίρεση του χριστιανισμού....Έτσι, αυτά,ως ...εσωτερικά ζητήματα, δεν έχουν καμια σχέση με είδωλα...Νομίζω;

Εδώ μου τα χαλάς πάλι...
Δηλαδή, εσύ θέλεις να δεχτούμε εδώ μέσα όλοι, ότι ο Θεό σας δεν είναι είδωλο της φαντασίας σας, επειδή εσείς έτσι πιστεύεται ή έτσι νομίζεται;

quote:
Τώρα, για τσομπανόσκυλα και κοπάδια, κάτι θα ξέρεις για να το αναφέρεις...Βλέπεις, ο Χριστός είπε, " όποιος θέλει ας με ακολουθήσει",δεν είπε γράφουμε μέλη και σεκιουριτάδες....

Γιατί ανακατεύεις πάλι τα είδωλα; Μαζί μου μιλάς, δεν μιλάς σε Χριστιανό. Το τι λέει ο Χριστός είναι εσωτερικό σας ζήτημα.
Γράψε μου, λοιπόν, τι μισθούς παίρνουν οι παπάδες και τι χρήμα αρμέγουν οι εκκλησίες από τα κοινοτικά πακέτα.
16/11/2009, 00:48:08
quote:

Ίσως θα έπρεπε να πάρεις μερικά μαθήματα ήθους από τους πραγματικούς χριστιανούς του φόρουμ ....

macedon

Και μιας που έκανες λόγο για υποκρισία και υποκριτές και, αφού έκανες με τέτοια φοβερή δήλωση, περί πραγματικών Χριστιανών, πράγμα που δηλώνει πως γνωρίζεις τι σημαίνει πραγματικός Χριστιανός, μας το λες και σε εμάς να το μάθουμε;

16/11/2009, 01:28:48
Ψηλός

quote:
Και μιας που έκανες λόγο για υποκρισία και υποκριτές και, αφού έκανες με τέτοια φοβερή δήλωση, περί πραγματικών Χριστιανών, πράγμα που δηλώνει πως γνωρίζεις τι σημαίνει πραγματικός Χριστιανός, μας το λες και σε εμάς να το μάθουμε;

Βεβαίως. Πραγματικός χριστιανός είναι ακριβώς το αντίθετο από σένα!

macedon

16/11/2009, 01:44:12
quote:

Ψηλός

quote:

Βεβαίως. Πραγματικός χριστιανός είναι ακριβώς το αντίθετο από σένα!
macedon

Δηλαδή, σαν και σένα;
Τι δεν έχω εγώ που δεν είναι χριστιανικό;

Edited by - Ψηλός on 16/11/2009 01:46:17

16/11/2009, 02:08:48
Ψηλός

quote:
Τι δεν έχω εγώ που δεν είναι χριστιανικό;

Αυτό να το ρωτήσεις στον εαυτό σου. Αν δεν κοιμάται, θα σου πει.

macedon