ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΚΑΛΛΙΣΣΟΣ38 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
LoucasΜέλος
31/03/2004, 21:28:48
Φίλε cylight

Όταν λέω βασιλία μιλάω μεταφορικά.Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που περιμένει κάποιον να έρθει να τον σώσει και να πάρει πίσω τα εδάφη μας χωρίς εμείς να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας.

Αλλά όπως ξέρεις σε όλους τους αγώνες υπάρχει κάτι ποιό δυνατό απο πίσω.Ένα ιδανικό αν θέλεις.
Στον αγώνα του 55-59 που γιορτάζουμε και την έναρξη του αύριο οι αγωνιστές μας.Αυτά τα μεγάλα παλικάρια είχαν σαν ινδάλματα τους αγωνιστές του 21.

Στον δεύτερο παγκοσμιο αν δεν κάνω λάθος οι έλλαδίτες αγωνιστές είχαν την λέξη αέρα.

Έτσι και εγώ τώρα φίλε μου επειδή μεγάλωσα με τον θρύλο του μαρμαρωμένου βασιλία τον έχω σαν ίνδαλμα ακι προτοστάτη του αγ΄να που περιμένει εμάς να τον ξυπνήσουμε.

Μεταφορικά μιλούσα φίλε μου.

Φίλε Πρωτεσίλαε.

Σε ευχαριστώ θερμά για την σελίδα που μας έχεις δώσει και δεν σου κρύβω ότι έψαχνα μια τέτοια αναλυτική σελίδα για το σχέδιο αυνανά.

Αυτή η σελίδα μπορεί να ενημερώσει πολύ εύκολα τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Φίλε steelspring

Το θέμα δεν είναι αν μας τρόμαξε.Εδώ δεν μας τρόμαξαν χειρότερα και θα μας τρομάξει αυτό΄
Το θέμα είναι να δουν αυτοί που υποστηρίζουν ελληνοτουρκική φιλία πως μας βλέπουν οι φίλοι τους οι τούρκοι και τη σκέφτονται για μας.
Αυτούς είναι που θέλουν να κάνουν φίλους.Αυτούς που θέλουν να μας πάρουν όλους.

Σας ευχαριστώ όλους που συμετέχεται στο τόπικ για την Κύπρο και αγαπάτε το νησί.

Ερρωσσω

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279

VIKINGΜέλος
31/03/2004, 22:18:55
Γεια σας.Δυστυχως οι συνομιλιες που γινονται στην Λουκερνη φαινεται πως δεν θα οδηγησουν σε καποια αποφαση θετικη για την Κυπρο.Και οταν μιλαμε
για λυση εννουμε να παρει το μπουλο ο Ντεκτας και τα υπολοιπα καθαρματα της φασιστικης ηγεσιας του ψευδοκρατους και να μην υπαρχει καμια "κοκκινη γραμμη".Ειδα στις ειδησεις που εδειξε καποιος δημοσιογραφος ενα χαρτη οπου ειδα την κοκκινη γραμμη.Με απλα λογια δεν αλλαζει τιποτα.Διοτι δυστυχως ο Ερντογαν υποχωρει μπροστα στις πιεσεις της ηγεσιας του ψευδοκρατους
και των στρατιωτικων αξιωματουχων της Τουρκιας.

Εγω ειμαι υπερ της φιλιας Ελλαδας-Τουρκιας αλλα εναντιον του σχεδιου
Αναν.Και οφειλει η Κυβερνηση να πιεσει και να μην υποχωρησει.Σε καμια
περιπτωση δεν πρεπει να ενταχθει στο μελλον η Τουρκια στην Ευρωπαικη Ενωση εαν δεν λυθει το Κυπριακο.

Φιλε Λουκα ηθελα να σε ρωτησω αν μενεις στην Ελλαδα ή στην Κυπρο;
Ηθελα να σε ρωτησω οι Τουρκοκυπριοι απλοι πολιτες συμφωνουν με τo σχεδιο Αναν;Εχετε καλες σχεσεις εκει στο νησι με τους Τουρκοκυπριους;

01/04/2004, 00:36:05
Θα πω κάτι σε όλους που έμαθα μελετώντας ιστορία.
Το κυπριακό έχει λυθεί πριν τριάντα χρόνια όπως λεει και ο ετζεβιτ.
Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει το νησί στην προ εισβολής κατάσταση.
Δεν θα επιστρέψει γιατί την γη που έχουν οι τούρκοι την πήραν πολεμώντας,
σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να δώσουν τίποτα πίσω.
Ας παμε να ζητήσουμε με λόγια την μικρά Ασία πίσω επειδή ήταν ελληνική
για 5000 χιλιάδες χρόνια.
Οι συνθήκες και τα σύνορα χαράσσονται με ΑΙΜΑ πάντοτε.
Αν ήμασταν ικανοί τότε και εμείς και οι κύπριοι ας τους χτυπούσαμε
και τους πετούσαμε στην θάλασσα ή αν μπαίναμε από τον Έβρο και πηγαίναμε
μια βόλτα μέχρι έξω από την πόλη με τα άρματα, μετά ας κουβεντιάζαμε.
Τώρα το μόνο που κάνουμε είναι να ξοδεύουμε την ενέργεια μας άσκοπα.
Η διχοτόμηση της Κύπρου έγινε πριν 30 χρόνια.
Εύχομαι τα γεγονότα να με διαψεύσουν.

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

01/04/2004, 02:00:12

quote:
"ας περπατησουμε μαζι στο μονοπατι της ειρηνης οπως χαραχτηκε εδω...."
... χαιρομαι που ο Τουρκος ειπε αυτα τα λογια/ακομη + οι τουρκοι θελουν ειρηνη...
...Η ωρα της Αφροδιτης στον γαλαξια μας...(ακολουθει η ελληνικη αποψη ..(μα περασαμε στην ωρα του Ερμη παραυτα...:καθολου τυχαιο κατεμε το "ολα κατευχην..."οσο κι αν η συνομοσιωλογια που αντηχει απο την κυριαρχη στιγμη ....τρεφει+φοβους...:)

δεν κατεστει δυνατον να επελθει οριστικη λυση/μα ειναι στα χερια του κυπριακου λαου...
θα κρατησω αυτο -πως: τα υπολοιπα θα τα πει απο την αθηνα...
χμ...

οι αμερικανοι ειπαν πως συμφωνησαν μεταξυ τους οι τρεις πλευρες...

θα κρατησω αυτο -πως: τα υπολοιπα θα τα πει απο την αθηνα...
-ο τουρκος μιλησε τουρκικα και ο ελληνας ελληνικα...
αυτο ειναι ενα επικοινωνιακο τρυκ αναγκαστικο αφου ο τουρκος δεν γνωριζει αγγλικα μα..ουτε ελληνικα....δεχτηκε πρωτα τη δονητικη και επειτα την..μεταφραση...-

(να ενημερωσω πως εχουμε πλεον πρωταπριλια....
επισης πως ο ερμης αυτον το μηνα θα ειναι αναδρομος....
-ολο το μηνα-)

...απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου θυμαμαι κι εκεινη την μαυρη νυχτα που η γιαγια μας ειχε βαλει σε σειρα να προσευχηθουμε επειδη ειχαν επιστρατευτει οι γιοι της και πατεραδες μας...

Δεν Ξεχασα Ποτε...
Τωρα που η ψυχη μου εφτασε τα 33 γηινα ετη ευχομαι να παψει ο "ατερμονος" ως τα τωρα διχασμος...
κι ας χρειαστει αλλα τοσα χρονια για να ξεχαστει...
δεν γινεται θα μου πεις....χμ....
μεταμορφωση λοιπον...

αγαπη!
ειρηνη!
φως!

Atma Jnani

Η Εστια της Ειρηνης

ΠύρραΜέλος
01/04/2004, 16:44:47
ΑΤΜΑ μου κανείς δε νομίζω να έχει ξεχάσει, άλλοι θυμούνται πιο έντονα άλλοι λιγότερο, ιστορική μνήμε είναι, όλοι έχουμε το καρφί μέσα μας να μας ενοχλεί. Λίγοι είναι αυτοί που αδιαφορούν.

Λουκά, και εγώ είμαι υπερ της Ελληνοτουρκικής φιλίας, και ναι θέλω να γίνουμε αδέρφια...αλλά αναρωτιέμαι πόσο ουτοπικό μπορεί να είναι αυτό. Κάποτε άκουσα κάτι πολύ επιτυχημένο από τον Σεφερλή, τον κατά τα άλλα μη αρεστό σε μένα ηθοποιό ή ότι άλλο είναι.
Είπε ....

"ναι είμαι υπέρ της Ελληνοτουρκική φιλίας, ναι να γίνουμε αδέρφια, κ*λος και βρακί, γιατί όχι. Αλλά σε καμιά περίπτωση να μη γίνουμε εμείς ο κ*λος και αυτοί το βρακί!!!!"

και με βρίσκει πλήρως σύμφωνοι. Είμαι διατεθιμένη να βάλω τα πάντα στην άκρη, να μην αφήσω τίποτα από το παρελθόν μπροστά μου, για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι δύο λαοί ειρηνικά και δημιουργικά. Και αν μπορώ να συμβάλλω σε κάτι τέτοιο θα συμβάλλω. Δυστυχώς όμως μου φαίνεται ότι αυτές οι σκέψεις είναι παραμύθι του μυαλού μου.

Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα

01/04/2004, 17:17:09
καλησπερα σας.

αυτην την ωρα,ολοι οι φιλοι μου και οι γνωστοι μου κυπριοι,μου κρατανε σταση,θυμου?,απογοητευσης?,πικρας?,δεν ξερω πως να το χαραχτηρισω,τα νοιωθω ολα ,μεσα σε πλεγμα στεναχωριας.αποστασιοποιουνται απο'μενα,με αποτελεσμα,να εχω επικοινωνησει μαζι τους με μηνυματα,απο το κινητο,λεγοντας τους,πως εγω δεν εχω κανει κατι και αν χωρις να το αντιληφθω ,ειπα κατι που ενοχλησε,ζηταω συγνωμη.

δεν ξερω,αισθανομαι πως η ευρωπη,πουλησε δυο απο τα παιδια της και μαλιστα αισθανομαι ισως και μισος ,που ειμαι και ανηκω σε αυτην την ευρωπη.

δεν θα σας κουρασω ,αλλο αυτες τις στιγμες που προσωπικα νοιωθω απεραντα μονος,θα εξακολουθησω να ειμαι διπλα σας,ενας αφανης στρατιωτης,που γνωριζει ,πως μεχρι να δει το κομματι του ελληνισμου ,(την κυπρο),ελευθερο,θα βασανιζεται σα τον προμηθεα.

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

WHISPERS OF THE DREAMS

steelspringΜέλος
01/04/2004, 18:50:06
Μάνο αγόρι μου , για να μή κοροιδευόμαστε.
Αυτό που συμφέρει εθνικά τους Έλληνες είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ η επαναφορά της Κύπρου σε μιά κατάσταση πριν το 74.
Οτιδήποτε διαπραγμάτευση πέραν αυτού δεν είναι τίποτα άλλο παρα δικαίωση της τουρκικής εισβολής.
Το άν θα μπεί η Κύπρος στην Ευρώπη είναι ψευδοδίλημα.
Το αν θα μπεί η Τουρκία για μας είναι απο ανεπιθύμητο ως αδιάφορο.
--Θα διαφωνήσω για το πόσο "Κρίσιμες" στιγμές περνάμε .
Το ύφος του Ανάν είναι παραπλανητικό.
--Η μή λύση προς το παρόν μπορεί να είναι εθνικά επωφελέστερη απο μία άδικη για μας λύση (και με την υπογραφήμας κιόλας).
Εξάλλου η μή λύση είναι και η μόνη κατάσταση που κρατά την Τουρκία εν αδίκω.
Tο μόνο δίκαιο είναι το εθνικά επωφελές.

ΥΓ
Αυτή η καραφλή λούγκρα ο Ντε Σότο τί μας κούναγε το σχέδιο στη μάπα;
δεν το κανει ρολό καλύτερα και να το .....................

LoucasΜέλος
01/04/2004, 19:42:45
Φίλε steelspring

Συμφωνώ σε όλα όσα έχεις πει.

Φίλη Πύρρα.

Η ιστορία διαλύει τα πάντα γλυρω απο ελληνοτουρκική φιλία

Όποιος ήταν το 96 στην Κύπρο και έβλεπε τις ενψυχρώ δολοφονίες του Ισαάκ και του Σολομού θα καταλάμβαινε πολλά για αυτούς.
Εγώ ΄τα έζησα όλα αυτά και δεν τους θέλω αυτούς τους κυρίους.Η μήπως δεν ήτανε οι τούρκοι που σκότωσαν αυτά τα παιδιά?

Και μιλάω για δύο πολύ πρόσφατα περιστατικά.

Μήπως δεν είναι ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης που πριν λίγες μέρες έλεγε οτι με 135.000 νεκρούς μπορούν να μας πάρουν όλους?
Και Ελλάδα και Κύπρο?

Ζήτω η Ελληνοτουρκική φιλία που επιβεβαιώνεται κάθε μέρα εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Φίλε Μάνο.Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο που οι γνωστοί σου σου κρατάνε τέτοιες στάσεις.Είναι αδικαιολόγητοι.

Και ναι φίλε μου.
Καλά αισθάνεσαι.Η ευρώπη πούλησε ένα απο τα παιδία της και ένα που ετοιμάζεται να γίνει παιδί της.Όταν ακόμα δεν μπήκαμε φίλε μου και μας πρόδωσαν και μας γύρισαν την πλάτη τη εμπιστοσύνη έχω πλέον εγώ σε αυτούς που έτσι κιαλλιώς για μένα είτε μπούμε είτε όχι είναι το ίδιο.

Και εγώ προσωπικά σε ευχαριστώ φίλε Μάνο και εκτιμώ όλα όσα κάνεις.

Φίλε VIKING

Ναι εγώ γεννήθηκα και κατοικώ στην Κύπρο ανελιπώς.

ΟΙ τουρκοκύπριοι συμφωνούν με το σχέδιο ανανα φίλε μου και αυτό είναι λογικότατο.
Τη έχουνε να χάσουν αυτοί?
Τίποτα.Μόνο να κερδίσουν έχουν.
Αλλά απο πάντα ήθελαν λύση οι τουρκοκύπριοι όπως και οι ελληνοκύπριοι φυσικά.Και τώρα έρχεται αυτή η λύση και μάλιστα 100%υπέρ τους.

Υπάρχουν όμως και οι τουρκοκύπριοι που αγαπάνε πραγματικά το νησί και θέλουνε μα φύγει εντελώς οι τουρκία απο το νησί.Υπάρχουν και αυτοί έστω και αν είναι μειονότητα.

Γενικώς όμως οι σχέσεις ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων είναι καλές.Πραγματικών τουρκοκυπρίων όμως και όχι τούρκων.

Δεν είναι ούτε θα γίνουν πο΄τε αδέλφια μας αλλά είναι συντοπίτες μας και πρέπει να τους αναγνωρίσουμε το δικαίωμα να ζήσουν εδώ που γεννήθηκαν.

Σας ευχαριστώ όλους.

Ερρωσσω

LoucasΜέλος
01/04/2004, 20:03:17
Σήμερα είναι η επέτειος της ΕΟΚΑ.
Η επέτειος του αγώνα του 55-59 που τόσα παλικάρια έτρεξαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία της Κύπρου και για να φύγει ο Αγγλικός ζυγός απο την Κύπρο.

Είναι αυτήν την ανεξαρτησία που κάποιοι θέλουν σήμερα να πουλήσουν.

Ποιό κάτω θα παραθέσω κάποιες σελίδες που αναφέρουν κάποιοα πράγματα για αυτόν τον αγώνα για όσους ενδιαφέρονται.

http://members.freespeech.org/xrysiaygi/Afierwma-kypros-eoka.htm

Μια πολύ καλή σελίδα και αναλυτική με φωτογραφίες:
http://www.freehellenes.org/keimena/kypros/kypros.htm

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

LoucasΜέλος
01/04/2004, 20:04:37
«Αυτή είναι τώρα η μόνη, η τελευταία προσφορά μου στον Αγώνα. Θα τους μάθω όλους τους αγωνιστές μας, όλα τα παλληκάρια μας, να πεθαίνουν. Έφτασε η στιγμή, που δε θα ξαναδεί ο εχθρός κανένα να παραδίδεται.

Αν εμείς, που λεγόμαστε αρχηγοί, δε θελήσουμε να εκτεθούμε σε κίνδυνο, πως θα τολμήσουν αυτά τα νέα παιδιά να αντισταθούν στον εχθρό; Αρκετή υπηρεσία προσέφερα διδάσκοντας τους πως να κρατάνε το όπλο και να πολεμουν, πρέπει να τελειώσω διδάσκοντας τους και πως να πεθαίνουν.»

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Υπαρχηγός της ΕΟΚΑ

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

10/05/2007, 22:43:05
quote:

quote:
ειχε γινει ενα περιστατικο με ενα πλοιο που επλεε στο τριγωνο των βελμουδων και εξαφανιστηκέ, τελικα το βρηκανε στο φεγγαρι

οχι
αλλο
KAΡΒΟΥΝΟ...

ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!

22/05/2007, 07:54:24
Tι έγινε παίδες Ελλήνων;
Σας τελειώσε τόσο γρήγορα το θέμα;
Μήπως γιατί κανένας ψυχοπαθής, εκμεταλευτής παραμυθάς δε το έχει πιάσει το θέμα και δεν έχετε πολλά να προσθέσετε;;;

Και η τελική ερώτηση:
Η Ostria που είναι ρε παιδιά;;;

22/05/2007, 18:16:30
quote:

Tι έγινε παίδες Ελλήνων;
Μήπως γιατί κανένας ψυχοπαθής, εκμεταλευτής παραμυθάς δε το έχει πιάσει το θέμα και δεν έχετε πολλά να προσθέσετε;;;

Και η τελική ερώτηση:

Aπο την στιγμη, που ΔΕΝ υπαρχει τιποτα αλλο να συζητηθει, περι αυτου του θεματος, ειναι ανωφελο να πουμε κατι αλλο! Μπαγιατεψε τοσο, που δεν εχει πια καμια σημασια τι συνεβηκε!

gentlemanΜέλος
23/05/2007, 01:42:15
quote:

Tι έγινε παίδες Ελλήνων;

Και η τελική ερώτηση:

Πήγε για λίγο σαχλαμαράισινγκ η Ostria. Αργά ή γρήγορα δεν θα αντέξουν άλλο και θα ξεχάσουν τις γλύκες αυτοί, ξέρω γω τι σου λέω. Ο λύκος κι αν εγέρασε... Μέχρι τότε, πιάσε κανά Σόφια. Τι έγινε αυτή η ψυχή; Μυαλό δεν έβαλε μου φάνηκε, τελευταία φορά που τον είδα. Καμία τροποποίηση της θεωρίας. Ξεφτιλίστηκα κι εγώ που τον υπερασπίστηκα. Ένας επιστήμονας δέχεται τα επιμέρους λάθη του. Ελίσσεται. Ο Σόφιας εκεί, το βιολί του.

Dare To Dream

23/05/2007, 07:54:46
Αν και άσχετο προς θέμα:
gentleman,
Ειλικρινά πιστεύεις ότι θα έπρατα έτσι εάν ο Όσιος ήταν κάποιος άλλος;
Το ξαναγράφω: Έχοντας διαβάσει ψυχολογία και δη κάποια "βιβλία" (χωρίς βέβαια αυτό να με κάνει ψυχολόγο), μπορώ να καταλάβω την ψυχολογία κάποιου από τον τρόπο που γράφει, που εκφράζεται και τον τρόπο που μιλάει.
Και όπως έλεγε και ο Σουν Τζου: Να κινήσαι μόνο όταν είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα...
Άλλωστε πάλι με χρόνια με καιρούς, το θέμα θα ξαναέρθει στο Τοπ10...
Με αυτόν ή με κάποιον άλλον...
23/05/2007, 17:59:01
quote:
Και η τελική ερώτηση:

----------------------------------------------------------

Πήγε για λίγο σαχλαμαράισινγκ η Ostria.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

NASAROYTAKIΜέλος
20/04/2009, 14:23:27
χμμμμ.μου θυμιζει τριγωνο των βερμουδων...ομωσ μπορει να ειναι και εμποροι ναρκοτικων η διαφορα αλλα τετια.(μπορει να ειναι και πειρατια οπωσ ακομε στις ειδησεις).σε περιπτωση ομως που δεν ειναι θα ελεγα φαντασματα...αλλα τα ειδε κανεις οταν μπηκαν μεσα να το εξερευνισουν?

sorry για την μαλλον ανωρθογραφια μου αλλα εχω καιρο να γραψω στα ελληνικα.

υπαρχω για να ζω!δεν ζω για να υπαρχω...

26/09/2009, 22:00:52
Λοιπόν μετά από λίγο ψάξιμο, έχω δύο απάντησεις για κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις, εξαιρουμένων φυσικά το ντου από πειρατές...

Οι κάτοχοι των μικρών σκαφών ταξιδεύουν και νύχτα και μέρα.
Συνήθως λοιπόν όταν βλέπουν ότι δεν υπάρχει νησί ή πλοίο στον ορίζοντα απλώς βάζουν τον αυτόματο πιλότο (ή απλά δένουν το τιμόνι) και πηγαίνουν για άλλες δραστηριότητες.
Το κακό είναι ότι ξεχνιούνται και νομίζουν ότι δεν θα γίνει κανένα κακό...
Τα μεγάλα πλοία τώρα, απλώς δεν δίνουν καμία σημασία στα μικρά, ιδιαίτερα την νύχτα και ιδιαίτερα εάν υπάρχουν δίαυλοι.
Το μεγάλο πλοίο ΔΕΝ μπορεί να σταματήσει και ΔΕΝ μπορεί να αλλάξει εύκολα πορεία...
Άρα το μεγάλο πλοίο το χτυπάει - ακόμα όμως και να βρεθεί κοντά στην καρίνα ή απλώς στα απόνερα είναι ακριβώς το ίδιο.
Ή το μικρό πλοίο θα εξαφανιστεί ή το πλήρωμα θα πέσει στην θάλασσα από τις αναταράξεις και τις μεγάλες κλίσεις που θα πάρει το πλοίο.
Σε αυτή την περίπτωση το μεγάλο πλοίο, απλά δεν θα αναφέρει το συμβάν και το μικρό θα εξαφανιστεί ή θα εξαφανιστεί το πλήρωμα του που ήταν πάνω στο κατάστρωμα...

Μία άλλη περίπτωση για την οποία μπόρεσα να μάθω τρία συμβάντα, είναι τα απότομα εμφανιζόμενα κύματα.
Κύματα μεγάλα από το πουθενά, τα οποία είναι ικανά να ταρακουνήσουν άσχημα το μικρό σκάφος και να πετάξουν έξω από αυτό το πλήρωμα του που φυσικά ήταν πάνω στο κατάστρωμα και δεν περίμενε κάτι τέτοιο...
Συνήθως αυτά εμφανίζονται κοντά σε νησιά ή σε υφάλους...
Εάν τώρα το πλοίο είναι εν κινήση, είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρουν να μπουν πάλι επάνω...

Αυτές οι δύο περιπτώσεις εξηγούν κάποια από τα συμβάντα - μένουν τα υπόλοιπα...