ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υπάρχουν τελικά οι 12 Θεοί? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υπάρχουν τελικά οι 12 Θεοί? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

OANNHSEA30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
zoomΜέλος
15/02/2012, 16:21:24
quote:
Εξαρτάται ποιός θα είναι ο συνομιλητής και ποιά λογική υπάρχει από πίσω.
Στην δικιά μας όμως περίπτωση όμως οι συνομιλητές δεν ανήκουν στον τομέα της λογικής. Τόσα χρόνια συνομιλούμε - κάποια στιγμή θεωρείς και άλλα πράγματα για αυτούς...
Για αυτό και πολύ απλά ρώτησα: είσαστε τόσο σίγουροι για αυτά που γράφετε, ώστε να θυσιάσετε ένα από τα αυτιά σας; Ορίστε - ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, εάν το θέλετε σε αρχαιοελληνική μορφή.
Τα μαθηματικά και γενικά οι θετικές επιστήμες λένε μόνο την αλήθεια...
Υπάρχουν όμως πολλοί που κυκλοφορούν σε φόρουμ και γράφουν μόνο την μία γελοιότητα πίσω από την άλλη...

Ta μαθηματικά και οι επιστήμες ανταποκρινονται μεχρι τις γνώσεις και οπωσδήποτε βασιζονται πάνω στις γήινες δράσεις. τελευταίως η επιστήμη βασιστηκε και πάνω στην κβαντομηχανική κανείς δεν τοαμφισβητθεί λοιπόν. δεν μπορείς λοιπόν να αμβιστητείς την υπερφυσική.
τωρα πανω σε αυτό πουλές

quote:
Υπάρχουν όμως πολλοί που κυκλοφορούν σε φόρουμ και γράφουν μόνο την μία γελοιότητα πίσω από την άλλη

ετσι το βλέπεις εσυ απο την πλευρά σου και εεπειδη νομίζεις οτι έτσι είναι προσβάλεις τους άλλους χαρακτηριζοντας τους γελοιους και απαταέωνες.
γελοιο και απατεωνιά θα μπορούσε να χαρακτηρισθείκαι το κοψιμο του γρανίτη με λεπίδα χαλκου αν και ο σίδηρος ηταν γνωστρος στην τότε εποχή καθως και το ατσάλι κανεις αναφέρεις το χαλκό.
ανεφερε λοιπόν ως μηχανικος το μηκος της λεπίδας το παχος της αλλα και το μηκος αλλα και τον τροπο τανισματος της λεπίδας και τοκυριοτερο πως θα εισχωρησει στο γρανίτη ηξύλινη κατασκευη που θα τανιζει τη λεπίδα/βέβαια η θεωρια απο τηνπραξη διαφέρει κατα πολύ αλλα ας δούμεμεχρι που φτάνειη φαντασία σουγιατι περι φαντασιας προκειται εφαμιλη αυτής που κατηγορεις και λοιδωρεις

15/02/2012, 17:00:08
quote:

PanosT

quote:
Αφού θα "ορκιζόντουστανντουσταν" (Πελοποννησιακή διάλεκτος)

Εκτός από χριστιανός, είσαι και... γάτα ρε.....

Με προφορά Γιάννη Ζουγανέλη πάντα!

Τέσπα.

Ο macedon λες να μου απαντήσει τελικά ή όχι?

"To know us better" (σε προφορά Χρόνη Έξαρχου ή έστω Νόρας Βαλσάμη) ρε παιδάκι μου...

Πολύ φοβάμαι ότι θα του μείνει κανένα κουσούρι του macedon και δεν θα απαντάει σε κανένα Χριστιανό...

Πάντως εγώ εδώ τριγύρω θα είμαι και θα επιβλέπω προσωπικώς την κατάστασή του...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Lock_SmithΜέλος
15/02/2012, 17:21:13
Καλησπέρα.

OANNHSEA

Το θέμα δεν είναι αν μπορείς να κόψεις γρανίτη με χαλκό, το θέμα επίσης δεν είναι αν οι επιστημονικές θέσεις που υοθετείς είναι σωστές ή όχι.

Το θέμα είναι οτι πρέπει να έχουμε έναν κώδικα συμπεριφοράς, τα χίλλια δίκια να έχεις, αν δεν συμπεριφέρεσαι κόσμια, κανένας δεν θα σε ακούσει.

Και εγώ προσωπικά έχω αντιρήσεις στην εναλακτική αρχαιολογία, θυμώνω πολύ επίσης με τα σενάρια για το τέλος του κόσμου και τον πανικό που σπέρνουν κάποιοι επιτήδειοι, π.χ. τα βιβλία για το τέλος του κόσμου το 2012 έχουν σπάσει τα ταμεία, όταν περάσει το 2012 και όλα είναι μια χαρά, θα βγάλουν κάποιο άλλο σενάριο για άλλη ημερομηνία προκειμένου να πουλήσουν βιβλία, μαγαζάκι είναι η όλη φάση και δυστυχώς πολοί άνθρωποι είναι αυτοί που τα πιστεύουν όλα αυτά.

Αν θες να τους παρακινήσεις να διαγράψουν απο το μυαλό τους αυτές τις αηδίες, πρέπει πρώτα απ' όλα να τους σεβαστείς σαν ανθρώπους, σαν συνομιλητές, σαν φίλους.

Το να θες να τους κόψεις το αυτί και να το πάρεις για ενθύμιο, έστω και μεταφορικά, δείχνει οτι έχεις ένα μεγάλο μίσος γι' αυτούς τους ανθρώπους, πρέπει να αναθεωρήσεις τη στάση σου απέναντί τους.

Πίστεψέ με είναι το καλύτερο.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

zoomΜέλος
15/02/2012, 21:01:41
quote:
Το θέμα δεν είναι αν μπορείς να κόψεις γρανίτη με χαλκό, το θέμα επίσης δεν είναι αν οι επιστημονικές θέσεις που υοθετείς είναι σωστές ή όχι

To na ισχυρισθούμε οτι οι πέτρες αυτές κοπηκαν με χαλκό είναι εξισου φαιδρο με το οτι κοπηκαν με λεηζερ. Αυτά είναι εικασίες ενός φαντασιόπληκτου που κανει απλα επίδεξη γνωσεων.
το 1960 στον επαρχιακο ρωσικο τυπο ενα δημοσιευμα ανέφερε πληροφορίες για το πως χτιστηκαν οι πυραμίδες. Το δημοσιευμα αναφερόταν σε απορητες πληροφορίες που είχαν στην κατοχή τους ρώσοι αξιωματούχοι πληροφορίες που αφορούσαν έγγραφα του 9ου αιώνα ενος άραβα ερευντητη. αυτος επικαλείτο οτι ειχε δει τον αιώνα εκείνο πλακες προερχομενες απο οβελισκους που κοσμουσαν τοίχο μάντρα τοιχου.
συφμωνα με το αραβα στι ς πλακες εικονιζοντο πληροφοριες για το πως χτιστηκε η πυραμιδα και συγκεκριμενα ο τροπος κοπης αλλα καιτοποθετησης. μεταφραζω εικονιζεται ανηρ με μεγαλοπρεπη ενδυμασια να διδει πληροφοριες σε τεχνικους για το πως θα ανενερθεί κτισμα μυησεων ανάλογο των περιπτώσεων. τεραστιοι χυτοι μεταλικοι δίσκοι χυμενοισε καλουπια με εκατονταδες αιχμηρα εξογκωματα με οπη στο κέντρο καιαξονα περιστρεφονται χειροκινητα και πάνω τους οδηγουνται οιπετρες τοποθετημενες σε ειδικα ελκηθρα οπου κοβονται γωνιαζονται και ταυτοχρονα λειαινονται. σε οτι αφορα την ανυψωση τους οπως περιγραφονται στις πλακες εγιναν με ανυψωτικους ξύλινους γερανους υψους οσο 15 ανδρων γερανους οπου μεταφερονταν σεκομματια καισυναρμογουνταν σε καθε επιπεδο. η ανύψωση γινοταν με αντιβαρα που τοποθετούσαν πετρινα αντίβαρα κομάτι κομάτι μέχριπου επιτυγχανοταν η αντισταθμιση και ανυψώνονταν η πετρα και με μοχλούς εστριβαν τη μηχανή εκξει την παραλαμβενε αλλος γερανος που τηνοδηγουσε στο επόμενο
πολυ πιο εφικτο μιας και μια τετοια αποψη ειναι πολυ λιγοτερο φαντασιοπληκτη απο το να κοψεις μια πετρα με λαμα χαλκού η με λεηζερ.

Lock_SmithΜέλος
15/02/2012, 22:45:25
Φίλε Zoom

Στο Γκάζι είχε γίνει μια έκθεση Αρχαίας Ελληνικκής Τεχνολογίας.
Δεν ξέρω αν είχες πάει, ήταν το έτος 2006 αν θυμάμαι καλά.

Και γερανούς είχαν, και νεροτριβεία είχαν και πολά πράγματα είχαν...

Ένα μεγάλο μέρος βέβαια των αρχαίων γνώσεών έχει χαθεί, ενώ ο κόσμος ξανα ανακαλύπτει αυτές τις γνώσεις, έχουμε παραπλεύρως τη γέννηση της εναλακτικής αρχαιολογίας, πρόκειται για μια παρεξήγηση απο την οποία απορέει το συμπέρασμα οτι "οι τεχνολογίες των αρχαίων ήταν εξωγήινες"!

Πως μεταφράζεται αυτό που σου είπα? Δώσε βάση:

-Σιγά οι γύφτοι οι έλληνες να μην είχαν τέτοιες τεχνολογίες, άλλοι τους τις έδωσαν.

-Γιατί όταν οι έλληνες έχτιζαν Παρθενώνα, εμείς πετάγαμε μπανάνες ο ένας στον άλλο, γιατί οι εξωγήινοι προσγειώθηκαν στην Αθήνα.

-Γιατί οι έλληνες είναι τόσο ξεχωριστοί, σιγά τη ράτσα, οι εξωγήινοι τους κάνανε ανθρώπους.

Σ' αρέσει δε σ' αρέσει φίλε zoom, ο εγωϊσμός των ξένων δεν σηκώνει το γεγονός οτι εμείς είχαμε Παρθενώνα, Επιστήμες και Δημοκρατία όταν αυτοί έβγαζαν ακόμα κραυγές.

Αυτός είναι ένας απο τους λόγους που μας λιδωρούν δια της πλαγίας οδού, οτι εμείς οι έλληνες δεν θα ήμασταν τόσο προηγμένοι αν οι εξωγήινοι δεν μας είχαν δώσει τα φώτα τους.
Δεν δέχονται με τίποτα δηλαδή οτι καταφέραμε μόνοι μας ό,τι καταφέραμε.

Αυτό εγώ ξέρεις πως το λέω? ΛΥΣΣΑ!

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

16/02/2012, 00:00:51
Φίλοι με χαλκό μπορεί άνετα να κοπεί κόκκινος γρανίτης.

Εχει πάχος 1cm και κόβεται καθημερινά στα μαρμαράδικα-γρανίτες!

Δεν ξέρω αν ο ΟΑΝΝΗΣΕΑ παίζει κανένα αυτί στο κόψιμο γρανιτένιου γκρίζου βράχου,με παράλληλη εξόρυξη απο το βουνό!Με χαλκό παρακαλώ.
και με τεχνολογία προ 6.000 ετών.

Και μάλιστα το σημείο απο όπου έξορύγχθη ο γρανίτης,να παραμείνει κρυσταλλοποιημένο!!

Ναι μπορεί να γίνει!
με laser όμως,όχι με χαλκό.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Lock_SmithΜέλος
16/02/2012, 00:22:47
Μπορεί να γίνει εκτός απο laser και με κάτι ακόμα ΝΙΚΟΜΑΧΕ, με εστιασμένη Ηλιακή ακτινοβολία.

Εμένα πάντως δε θα μου προκαλέσει έκπληξη η ανακάλυψη αρχαίου ελληνικού εργαλείου που κόβει με εστιασμένη ηλιακή ενέργεια.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

16/02/2012, 00:31:30
Οχι φίλε Lock Smith,δεν γίνεται με ηλιακή ακτινοβολία.Το πολύ-πολύ να βάλεις καμμιά φωτιά σε ξερόκλαδα με την ηλιακή ακτινοβολία.

Ούτε κάν θα ζετάνεις τον γρανίτη.Ομως αν διαθέτεις κατάλληλη τεχνολογία,ενίσχυσης του ηλιακού φωτός κάτι σαν laser,τότε ναι.Αλλά αφού ήδη έχεις το laser,τι να την κάνεις την ηλιακή?
Ξέρεις πόσες φορές ισχυρότερο είναι το laser,απο την ηλιακή ακτινοβολία που φθάνει στη Γη?

Ξέρεις εκείνο με τον Αρχιμήδη στη ναυμαχία,είναι και λίγο παραμύθι!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/02/2012, 11:53:32
quote:
Τι πρέπει να σχολιάσω εδώ? Μπήκα στο site και βλέπω μια συγγραφέα να μιλάει για ένα "ανεξήγητο πετρινο δάσος" στο Περού ("ανεξήγητο" για τα δικά της κριτήρια ίσως?)
Ποίο Περού βρε Δημήτρη; Που μπήκες; Σε παρέπεμψα στην ανεξήγητη κοπή, μεταφορά, τοποθέτηση και σμίλευση ογκολίθων από ΕΝΑΝ μόνο άνθρωπο. Η πύλη και όχι μόνο, είναι θαύμα μηχανικής.
quote:
Θα προτιμήσω την άποψη και τους υπλογισμούς αυτών που πραγματοποιήσαν το πείραμα και έχουν άμεση εικόνα της περιοχής, των απαιτήσεων και των έργων εκεί.

Περί ορέξεως, τι να πω...
quote:
Δεν είδα όμως να μιλούν για την έλλειψη δυνατότητας των αρχαίων να τον φτιάξουν ή να είχαν ανάγκη κάποια εξωτική τεχνολογία πέρα από αυτή που υπήρχε. Οπότε αυτό που είδα μου αρκεί.
Διέθεταν άγνωστη σ' εμάς τεχνολογία. Την ανέπτυξαν μόνοι τους; Αν την ανέπτυξαν μόνοι τους, πως και εμείς οι πολιτισμένοι δεν έχουμε καταφέρει να την ανακαλύψουμε; Ακόμα και με τους σύγχρονους υπολογιστές, ζορίζονται και λένε ότι δεν είναι δυνατόν να κατασκευάστηκε σε 10 χρόνια.
quote:
Πολλές φωτογραφίες εμφανίζουν πράγματι μια γενική ομοιότητα αλλά εδώ που τα λέμε δεν είναι δα και κάτι δύσκολο από ανθρώπους που δεν ήταν πρωτόγονοι (σε αντίθεση με αυτό που μπορεί να πιστεύεις).
Δεν το πιστεύω, αν χρησιμοποιούσαν πέτρινα εργαλεία ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΟΓΟΝΟΙ.
Και δεν έχω ακούσει πουθενα για λαό που χρησιμοποιούσε πέτρινα εργαλεία να άφησε τέτοια μνημεία. ΠΕΤΡΙΝΑ.
Πρέπει να είναι οι μοναδικοί!
quote:
Αν θέλουμε να φτιάξουμε π.χ. πρόσωπα σκυθρωπά ή χαμογελαστά, μοιραία θα εμφανίζουν μια γενική ομοιότητα, πού το περίεργο?

Μιλάω για τα πρόσωπα. Δεν έχουν όλα το ίδιο μέγεθος, επομένως ήταν σε θέση να δουλεύουν με κλίμακα.
Με πέτρινα εργαλεία! Και φυσικά ο παντογράφος τούς ήταν άγνωστος, ή όχι;
Δοκίμασε να το κάνεις με πλαστελίνη και θα καταλάβεις...
Και δεν είναι γενική ομοιότητα. Εστω και δύο πρόσωπα να είναι ακριβώς ίδια, που δεν είναι μονο δύο, τότε δεν είναι τυχαίο.

16/02/2012, 11:56:02
quote:
Δεν ξέρω αν ο ΟΑΝΝΗΣΕΑ παίζει κανένα αυτί στο κόψιμο γρανιτένιου γκρίζου βράχου,με παράλληλη εξόρυξη απο το βουνό!Με χαλκό παρακαλώ.
και με τεχνολογία προ 6.000 ετών.

Και μάλιστα το σημείο απο όπου έξορύγχθη ο γρανίτης,να παραμείνει κρυσταλλοποιημένο!!

Με πολλά παίζει, όχι μόνον με το αυτί του...