- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Καλώς μας ήρθες φίλε μου.
Ο παράδεισος και η κόλαση δεν είναι δύο διαφορετικά μέρη. Είναι δύο διαφορετικές βιώσεις του φωτός του Θεού για διαφορετικούς ως προς την αγιοσύνη ανθρώπους. Παραθέτω το λινκ:
http://oodegr.com/oode/swthria/xaris1.htm
http://oodegr.com/oode/esxata/kol_par1.htm
http://oodegr.com/oode/swthria/kolasi_pragmatiki_1.htm
Ελπίζω να ξεκαθάρισες αρκετά πράγματα και παρανοήσεις.Υ.Γ. καινούργιος στη παρέα
Πολύ σίγουρο σε βρίσκω... Γιατί;

quote:Διπλός είμαι αστράκια μας!
ΑιολεΟ γαϊδαράκος είναι ο περιβόητος Πελεγκρίνο?
Ξέρεις εκείνος ο παλαιός γαϊδαρος του Πεπίτο Γκονζάλες...!!
ή μήπως είναι και εκείνος ο άλλος...ο διπλοθεσίτης?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

quote:
Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου φίλε macedon!
Πράγματι θεωρώ ότι το κείμενο που έχουμε είναι σε πολλά σημεία παραφρασμένο, με σκοπό να ταιριάξει στις επιθυμίες και τις απόψεις αυτού/αυτών που έκαναν την παράφραση. Για κείμενα πνευματικού (αλλά ακόμα και καλλιτεχνικού) περιεχομένου είναι καταστρεπτικό τον να αλλοιώνεις το αυθεντικό κείμενο, ειδικά όσον αφορά σε διδασκαλίες! Ας φανταστούμε για παράδειγμα τι σύγχυση θα πάθαινε ένας επίδοξος μαθητής της ελληνικής γλώσσας, αν του δίναμε ένα βιβλίο της ελληνικής, στο οποίο να είχαμε αλλάξει κατα βούληση τους κανόνες της γραμματικής. Το αποτέλεσμα θα ήτανε μια γλώσσα, που μπορεί να έμοιαζε με την ελληνική και ενδεχομένως να είχε και πολλά απο τα θετικά στοιχεία της, αλλά δεν θα ήταν πραγματικά ελληνική! Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τη χριστιανική θρησκεία σήμερα, η οποία βασίσεζεται σε μια διδασκαλία που έφτασε με τον τρόπο "σπασμένου τηλέφωνου" στον σύγχρονο άνθρωπο. Παρόλα αυτά η ουσία της διδασκαλίας είναι η ίδια (η συνειδητότητα που λέει και ο Ζιπ - έχει να κάνει δηλαδή με την αφύπνιση της ανθρώπινης συνείδησης) αλλά αυτό πρακτικά μπορείς να το ξέρεις μόνο αν έχεις κάποια βιωματική εμπειρία, ενώ θεωρητικά μπορείς να το καταλάβεις μόνο αν έχεις διαβάσει βιβλία σχετικού περιεχομένου (άλλες διδασκαλίες).Επομένως, απαντώντας στην αρχική ερώτηση για το "πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες" η απάντηση είναι ότι μόνο βιωματικά μπορούμε να το κρίνουμε αυτό. Πείραμα και αποτέλεσμα δηλαδή. Και αυτοί που βρήκαν την "αλήθεια" έτσι την βρήκαν, αυτή είναι η επιστημονική μέθοδος.
Αν υπάρχουν κάποιοι "πιστοί χριστιανοί" οι οποίοι βρήκαν "τον δρόμο προς τον θεό" αυτό δεν είναι επειδή το ευαγγέλιο ήταν ένας τέλειος και ακριβής πνευματικός οδηγός (απαντάω σε εσένα Εαρινέ) αλλά επειδή αυτοί έχοντας κάποιες "γενικές υποδείξεις" και μέσω του πειράματος και του αποτελέσματος, καταλήξαν σε κάτι που τους έκανε (πιο) ελεύθερους.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 13/09/2011 16:57:08
Φίλε μου , δεν το γνωρίζω αλλα αν κι'εφόσον υπάρχουν άνθρωποι που βρήκαν το "δρόμο προς το Θεό" και αυτό ήταν η επιθυμία και ο στόχος τους , το χαιρετίζω...
Για μένα ο στόχος είναι ο δρόμος προς την εσωτερική αρμονία και πληρότητα και η όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία τόσο με τον εαυτό μου όσο και με τους υπολοίπους συνανθρώπους μου.
Αν σε αυτή μου την πορεία , συναντήσω ΚΑΙ τον Θεό και αυτό καλοδεχούμενο θα είναι...ούτως ή άλλως θα είναι μια αναπάντεχη για μένα συνάντηση και θα με απαλλάξει απο αυτό το "βάσανο" στο οποίο καθημερινά υποβάλλομαι , εξ'αιτίας των διαφωνιών μου με ορισμένους συνδικτύους και συνανθρώπους μου.![]()
Ωστόσο -και αν κατάλαβα καλά- επι του θέματος συμφωνείς , ότι δηλ αυτά που πλασσάρουν οι Θρησκείες δεν είναι αξιόπιστα!
Την καλησπέρα μου και γι'αλλη μια φορά θα ήθελα να εκφράσω την συμπάθειά μου προς το πρόσωπό σου και αυτό όχι για τις ιδέες σου και τις επιμέρους πεποιθήσεις/πίστη κλπ αλλα για τον όμορφο τρόπο που προσπαθείς να διατηρήσεις στην επικοινωνία σου με αυτούς που ανταλλάσεις απόψεις και σκέψεις σου.
Αυτό είναι κάτι που προσωπικά το χαιρετίζω και εστιάζω την προσοχή μου.
Νά'σαι καλά Ντοτόρο μου -έτσι για να θυμηθούμε τις παλιές καλές ημέρες-....![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:Πως είναι δυνατόν να μην γράφεις τίποτα και να γεμίζεις τον χώρο Πσηλέ μας;
Πώς είναι δυνατόν να γράφεις τόσα και να μη λες τίποτα;

quote:quote:Πως είναι δυνατόν να μην γράφεις τίποτα και να γεμίζεις τον χώρο Πσηλέ μας;
Πώς είναι δυνατόν να γράφεις τόσα και να μη λες τίποτα;
Χαχαχα!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Κσέρω..κσέρω!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
stivgianipseftis δοκιμασε <μοναχισμο> Αγιον Ορος
Φίλε stiv, o ντοκτορ μιλά για “επιστημονικό πείραμα”.
Αν αυτό που περιγράφεις εσύ, το θεωρείς“επιστημονικό πείραμα”, τότε μάλλον δεν έχεις σοβαρή σχέση με την επιστήμη, εκτός βέβαια και αν όλη σου η τοποθέτηση είναι χιουμοριστική, και δεν την κατάλαβα σαν έτσι
Ρώτα τον Νικ να σου εξηγήσει, γιατί εγώ, αν και δεν είμαι ειδικός επιστήμων, κάτι άλλο έχω στο μυαλό μου, όταν ακώ για “επιστημονικά πειράματα”.
quote:Dr Jekyll Mr Hyde
Επομένως, απαντώντας στην αρχική ερώτηση για το "πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες" η απάντηση είναι ότι μόνο βιωματικά μπορούμε να το κρίνουμε αυτό. Πείραμα και αποτέλεσμα δηλαδή. Και αυτοί που βρήκαν την "αλήθεια" έτσι την βρήκαν, αυτή είναι η επιστημονική μέθοδος. Αν υπάρχουν κάποιοι "πιστοί χριστιανοί" οι οποίοι βρήκαν "τον δρόμο προς τον θεό" αυτό δεν είναι επειδή το ευαγγέλιο ήταν ένας τέλειος και ακριβής πνευματικός οδηγός (απαντάω σε εσένα Εαρινέ) αλλά επειδή αυτοί έχοντας κάποιες "γενικές υποδείξεις" και μέσω του πειράματος και του αποτελέσματος, καταλήξαν σε κάτι που τους έκανε (πιο) ελεύθερους.
gianipseftis
Μπορείς βρε φίλε ντόκτορα, να μου περιγράψεις ένα από αυτά τα περίφημα “χριστιανικά πειράματα” που αναφέρεσαι, και το αποτέλεσμα του οποίου – όπως υποστηρίζεις - “οδηγεί στον δρόμο προς τον θεό”? Υπάρχει δηλαδή και πειραματικός τρόπος να οδηγηθεί κάποιος άπιστος Θωμάς στο θεό?
stiv
gianipseftis δοκιμασε <μοναχισμο> Αγιον Ορος
Ο μοναχισμός είναι δρόμος, οδός, μονοπάτι, ατραπός που λέμε. Δεν έχει σχέση με αυτά που γράφει η Κ.Δ ούτε μπορεί να χαρακτηρισθεί "Χριστιανικό πείραμα" γιατί υπάρχουν και μοναχοί π.χ Βουδιστές. Σκέτο "πείραμα" όμως θα μπορούσε κατά κάποιο τρόπο να χαρακτηρισθεί. Ένα πείραμα που κάνει ο καθένας με τον ίδιο τον εαυτό του δηλ. ένα πείραμα αυτοπαρατήρησης ή ένα πείραμα αυτοελέγχου.
Το επιστημινικο πειραμα εντος εισαγωγικων (για το Αγιο Ορος),μεταφορικα το λεω για τον ευατο μας.
Edited by - stiv on 13/09/2011 21:30:09
Η προσπάθεια(αγώνας) , η δοκιμή(πείραμα), η μεθοδολογία (τρόπος) , που επεξεργάζεται κάθε μεμονωμένο άτομο, για να λύσει κάποιο προσωπικό του πρόβλημα, – να κόψει το κάπνισμα για παράδειγμα – , μπορεί να θεωρηθεί υπό μία ευρεία έννοια ως “πείραμα” , σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να ονομαστεί “επιστημονικό πείραμα”?
Όσον αφορά τη λέξη “όρος”, την χρησιμοποιείς με την έννοια της ορολογίας ή του Αγ.Όρους?
Την “επιστημονική μέθοδο”, αυτήν που επέτρεψε σε “πιστούς χριστιανούς”, μέσω του “πειράματος και του αποτελέσματος”, να βρουν τον δρόμο προς τον θεό.
quote:Πολύ θα ήθελα να δω πως θα το κάνει αυτό!!!
Εμ! αυτό ρωτώ να μου εξηγήσει ο ντόκτορ.
Την “επιστημονική μέθοδο”, αυτήν που επέτρεψε σε “πιστούς χριστιανούς”, μέσω του “πειράματος και του αποτελέσματος”, να βρουν τον δρόμο προς τον θεό.

Η θρησκεία δεν έχει σχέση με την επιστήμη λέει ο Ζιπ και πολύ σωστά.[Που και που λέει και κάτι σωστό!!![]()
].
Ομως η θρησκεία διδάσκεται στα πανεπιστήμια,υπό την μορφή της θεολογίας,άρα θα πρέπει σαν επιστημονικός κλάδος να διέπεται απο έρευνα,τεκμηρίωση,απόδειξη και πείραμα.Φεύ, αδύνατον να θέσεις υπο πειραματική εξέταση ιδέες,έννοιες,πνευματικές καταστάσεις.
Υ.Γ
Ισως ο Ντοτόρο να μπορεί.Είμαι κι εγω περίεργος να δω την τοποθέτησή σου Dr.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 13/09/2011 22:42:36
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣΟμως η θρησκεία διδάσκεται στα πανεπιστήμια,υπό την μορφή της θεολογίας,άρα θα πρέπει σαν επιστημονικός κλάδος να διέπεται απο έρευνα,τεκμηρίωση,απόδειξη και πείραμα.Φεύ, αδύνατον να θέσεις υπο πειραματική εξέταση ιδέες,έννοιες,πνευματικές καταστάσεις.
Στα Πανεπιστήμια διδάσκεται Θεολογία. Βλέπεις, υπάρχουν και οι Θεωρητικές Επιστήμες, NIKOMAXE. Η Θεολογία ανήκει σ' αυτές. Οι Θεωρητικές Επιστήμες δεν χρησιμοποιούν το πείραμα. Δεν σας το 'μαθαν αυτό στο Στανφόρτ ;
Edited by - zip on 13/09/2011 23:36:38

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Ζιπ
Στα Πανεπιστήμια διδάσκεται Θεολογία. Βλέπεις, υπάρχουν και οι Θεωρητικές Επιστήμες, NIKOMAXE. Η Θεολογία ανήκει σ' αυτές. Οι Θεωρητικές Επιστήμες δεν χρησιμοποιούν το πείραμα. Δεν σας το 'μαθαν αυτό στο Στανφόρτ ;
Η γνωστή σου τακτική,της διαστρέβλωσης.Μίλησα γενικά περί πανεπιστημίων και ανέφερα τις τακτικές προσδιορισμού ενός αποτελέσματος,δείχνοντας οτι η θρησκεία διδάσκεται και ώς εκ τούτου υπόκειται σε κάποια/ες απο τις επιστημονικές τακτικές.Αλλά τι κάθομαι και συζητώ με ...οικοδομικά υλικά??[βλ.πυρότουβλα].
Υ.Γ
Εκεί στο Στανφορντ,δυστυχώς για σένα,υπάρχουν πλείστα πειράματα επι θεωρητικών επιστημών.Αλλά εσύ...!!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Δεν υπάρχει χριστιανική μέθοδος. Η μέθοδος είναι απλή. Απομονώνεσαι σε μια σπηλιά (ή ένα σκοτεινό δωμάτιο) και βγάζεις τον σκασμό. Αυτό.
Εμ! αυτό ρωτώ να μου εξηγήσει ο ντόκτορ.
quote:
Δεν υπάρχει χριστιανική μέθοδος. Η μέθοδος είναι απλή. Απομονώνεσαι σε μια σπηλιά (ή ένα σκοτεινό δωμάτιο) και βγάζεις τον σκασμό. Αυτό.
ή βγαζεις φωτογραφιες