ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

alfa-omega62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
30/11/2008, 11:50:13
quote:
Τι θέλεις να μάθεις ; Κατ' αρχήν, θέλεις να μάθεις ; ή θέλεις να ΜΕ μάθεις ; Απάντησε ειλικρινά,

Ναι.. αυτη είναι μια ενδιαφέρουσα κ σωστή προσεγγιση.. Γιατι το γνωθι σεαυτον ξεκινα απο εκει.. απο το να βρισκεις τις αιτιες πίσω απο τις αφορμες των πράξεων σου..

Εγω, αν και δεν μου πεύτει λόγος, πιστεύω οτι το κάνει για το 2ο, για τον απλό λόγο οτι είναι καλυτερο να παίρνεις απ το να δινεις. Φυσικά κ τον συμφερει περισσοτερο να πάρει απ τους αλλους γνωση απο ο,τι να δώσει ο ίδιος.

Όπως είχα πει κ γω σε κάποιο θέμα μου "Θέλω τη δικιά σας άποψη.. τη δικιά μου τη γνωρίζω"

Εοισης να αναφερουμε(μιας κ καπιος το εθιξε) οτι έχει διαφορα το να γνωριζεις απ το να καταλαβαινεις. Τι πάει να πει καταλαβαίνω κ τι γνωρίζω?

Γνωριζω οτι πρωτεουσα τηνς Γαλλιας είναι το Παρισι, πάει να πει οτι μπορω να το βρω στον χαρτη.

Καταλαβαινω πάει να πει οτι εχω επισκεφτει το παρίσι κ γνωριζω την ιστορια του και τους ανθρωπους του.

Δλδ η κατανόηση έχει να κάνει αμεσα με την προσωπικη εμπειρια. Με το να βγαινεις μόνο σου στη γνώση. Αν η προσωπικη εμπειρια δεν είναι εφικτη υπάρχουν άλλες μη-εμπιστεψιμες μεθοδοι πχ μπορεις να προσπαθισεις να βάλεις τον εαυτο σου στη θεση του αλλου.. αλλα πάντα θα εχεις την αμφιβολία για το πραγματικα νιώθει.

Γιατι η κατανοηση περιλαμβανει και κάποιο συναισθημα για το αντικείμενο της. Η απλη γνωση παλι ειναι πολυ ξερή σαν συναισθημα.

http://www.youtube.com/watch?v=5vJuMfjiw5Y

30/11/2008, 12:24:53
Dr Jekyll Mr Hyde

Κατ' αρχήν φίλε, εγώ νομίζω πως το παλικάρι ο alfa-omega δηλ. ξεκίνησε το θέμα έτσι ... γιατί νομίζει πως έχει κάτι να πει, έτσι ρε παιδί μου, χαβαλές να γίνεται. Δεν νομίζω πως θέλει πραγματικά να μάθει κι αυτό φαίνεται από την απάντησή του θεωρώντας ότι εγώ ωρύομαι. Κατ' αρχήν εγώ γράφω στο φόρουμ, όποτε τύχει. Κυριολεκτικά όποτε τύχει, συνεπώς δεν έχω κανένα λόγο να ωρύομαι, ούτε με νοιάζει δηλ. κιόλας. Απλά, διαβάζω κάποια θέματα, νομίζω πως έχω κάτι να πω και το λέω. Τώρα, απο 'κει κι έπειτα, ο καθένας έχει μια γνώμη για τον άλλον. Ok, κανένα πρόβλημα.

Όταν ξεκινάς ένα θέμα, το ξεκινάς γιατί - υποτίθεται - δεν ξέρεις και θέλεις να μάθεις. Αν ξεκινάς γιατί θέλεις να κάνεις διάλεξη, ok, πάλι κανένα πρόβλημα αλλά τοποθετήσου συγκεκριμένα, κάνε μια παρουσίαση και στο τέλος, πες "καμιά απορία ;", και ξεκίνα να δίνεις διευκρινίσεις σε όποιες πιθανές απορίες παρουσιαστούν. Έτσι γίνεται δηλ.

Στην περίπτωση του φίλου εδώ που άνοιξε το θέμα, ενώ στην αρχή φαίνεται πως θέλει να μάθει κάτι μετά το γυρνάει και μιλάει για κάποια ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ. Εγώ προσωπικά, δεν καταλαβαίνω τι θέλει αυτός ο άνθρωπος. Θέλει να κουβεντιάσουμε για την ποιότητα ζωής ; Θέλει να κουβεντιάσουμε για την κατανόηση της προσωπικής συμπεριφοράς ; Τι θέλει ; Τώρα, το να κουβεντιάζουμε, αϊντα, ότι να 'ναι, όπου μας πάει η κουβέντα, ε, αυτό 'ντάξει, χάσιμο χρόνου είναι.

Ας μας πει τι θέλει να μάθει, κι αν ξέρει κάποιος - και θέλει - θα του το πει. Αν θέλει τώρα να μας πει κάτι, να μας μάθει, εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί η κατανόηση της προσωπικής συμπεριφοράς. Όπως είπα, έχω διαμορφώσει την προσωπικότητά μου, είμαι σχεδόν 40 ετών, ε, εντάξει, μαθαίνω κάποια πράγματα συνέχεια αλλά αυτά δεν με επηρεάζουν στο να αλλάξω την προσωπικότητά μου. Αν το παλικάρι είναι 15 ετών και ακόμη διαμορφώνει την προσωπικότητά του, ε, τώρα, μέσα από ένα φόρουμ να διαμορφώνεις προσωπικότητα, ε, εμένα - πάλι προσωπικά - δεν μου φαίνεται και τόσο σόϊ. Δεν θα το έκανα δηλ. εγώ. Τώρα, να βγει ένας 15χρονος - που ακόμη διαμορφώνει την προσωπικότητά του - και να διδάξει έναν 40χρονο, ε, τι να πω ... έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου δηλ.

Συμπέρασμα ; Ούτε αυτό το θέμα έχει νόημα γι' αυτόν που το ανοίγει. Ε, ok, καλημέρα σας και όλα καλά ...

30/11/2008, 12:54:50
Γηράσκω αεί διδασκόμενος φίλε zip... Μόνο η εποχή
μας δίνει αυτή την αλλαζονία στον άνθρωπο που να νομίζει ότι μπορει
να έχει απόλυτη άποψη για τα πάντα και να μην δέχεται διάλογο
και συζήτηση...
30/11/2008, 13:09:56
quote:

Sorry, αλλά πόσο χρονών είσαι ;

Edited by - zip on 30/11/2008 11:15:25

Είμαι αιώνιος .

30/11/2008, 13:24:45
quote:

Φυσικά, είμαι σχεδόν 40 ετών, η προσωπικότητά μου έχει διαμορφωθεί. Μαθαίνω βέβαια κάποια πράγματα, συνέχεια, αλλά αυτά δεν επηρεάζουν την προσωπικότητά μου. Γηράσκω δηλ. αεί διδασκόμενος, αλλά δεν επηρεάζομαι από αυτά που διδάσκομαι.

Edited by - zip on 30/11/2008 11:15:25

Ασφαλώς , διότι ήδη νομίζεις ….,
Ότι τα ξέρεις όλα .
Έχεις πλάνες ,αυταπάτες ,αλλά επειδή αγνοείς ότι δεν γνωρίζεις τίποτα , ακόμη νομίζεις .

Θα προσφέρεις στο θέμα κάποιο λιθαράκι, η θα συνεχίσεις για πολύ ακόμη το παιχνίδι με τις εξυπνάδες σου ;

30/11/2008, 14:01:16
quote:
Δεν γνωρίζω τον εαυτό μου .

alfa-omega

quote:
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ .
Ότι έχω είναι δανεικό .

alfa-omega

quote:
Είμαι αιώνιος.

alfa-omega

Α, καλά, ok ρε μεγάλε, sorry ... κατάλαβα ... Ελπίζω να κατάλαβαν και οι αναγνώστες σου.

quote:
Έχεις πλάνες ,αυταπάτες ,αλλά επειδή αγνοείς ότι δεν γνωρίζεις τίποτα , ακόμη νομίζεις .

alfa-omega

Έγινε φίλε μου, έγινε ... ότι πεις ... καλή ανάρρωση εύχομαι και μια συμβουλή > όχι πολύ internet μεγάλε ! με το μαλακό γιατί πολλά γίνονται ... μέχρι και αυτοκτονίες ... χαλαρά! πάρ' το λίγο αλλιώς φιλαράκο, χαλαρά! μην αγχώνεσαι ...

κατά τα άλλα ...

quote:
Το θέμα το προτείνω προς δημόσιο διάλογο

alfa-omega

όμως ...

quote:
Υπέδειξα έναν τρόπο αναζήτησης .

alfa-omega

και ...

quote:
Είμαι αιώνιος.

alfa-omega

Ζήτω η τρέλα, η ψυχασθένεια, η μπούρδα, η ασυναρτησία, η κουταμάρα και η νεοελληνική παραφροσύνη! Ζήτω το Έθνος και τα μαύρα κοράκια! Ζήτω τα παράλογα, ζήτω η Ελλάς, ζήτω τα παλιόπαιδα, ΖΗΤΩ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΑΣ! Καλό Πάσχα και καλή ψυχή!

Edited by - zip on 30/11/2008 15:05:13

PsychopomposΝέο Μέλος
30/11/2008, 14:54:55
Υπάρχουν πολλοί ορισμοί που έχουν δημιουργηθεί για τη προσωπικότητα. Μπορούμε να θεωρήσουμε τη προσωπικότητα ως το μέσο, με το οποίο ένα άτομο εκφράζει κατά μοναδικό τρόπο τον εαυτό του, ενεργεί και αντιδρά στις διάφορες καταστάσεις, αντιμετωπίζει τη ζωή, εκπληρώνει τις ανάγκες του, αναπτύσσει τα ιδεώδη και τις αξίες του που κατευθύνουν τη δημιουργικότητά του. Στη καθημερινή ζωή χρησιμοποιούμε τον όρο προσωπικότητα σε δύο περιπτώσεις. Πρώτον για να χαρακτηρίσουμε άτομα με μεγάλη ισχύ του εγώ τους, που επιβάλλονται και ασκούν επιρροή πάνω στους άλλους και δεύτερον, για να χαρακτηρίσουμε άτομα που διακρίθηκαν σ΄έναν ή περισσότερους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Τα στοιχεία της προσωπικότητας μπορεί να είναι η εξωτερική εμφάνιση, η φυσική διάπλαση, ο χαρακτήρας, η ηθική, η βούληση, η ιδιοσυγκρασία (συναισθηματική κλπ), η νοημοσύνη, κίνητρα και ελατήρια δράσης. Για να κατανοήσουμε τη προσωπικότητα ενός ατόμου, πρέπει να έχουμε υπόψη τους παράγοντες που επέδρασαν στο σχηματισμό της όπως κληρονομικότητα, σωματική διάπλαση, θρησκευτικό και ηθικό υπόβαθρο, ασθένειες, ατυχήματα, σχέσεις, εμπειρίες κλπ.
30/11/2008, 18:55:53
Και φυσικά στη διαμόρφωση μιας προσωπικότητας, παίζει
ρόλο κι ο ίδιος, το υλικό που έχει μέσα του. Ένα υλικό
που σμιλεύεται μέσα απο τις καταστάσεις. Αλλα, το θέμα είναι
πόσο μπορέι να αντέξει σαν σύνολο ιδεών και δεν θα φτάσει να
συμβιβαστεί, με χρήσεις κι ενέργειες που αποδοκιμάζει, αλλά είναι
αποτελεσματικές... Και πάλι εκεί, πρέπει να οδύμε πόσο μέσα του το
άτομο, διατηρεί τις αρχικές ιδέες του και την φιλοσοσφία που τον
ποτίζει... Κατά τα άλλα, ο χαρακτήρας πλάθεται, ενημερώνεται και
επιδοκιμάζει, αποδοκιμάζει, ανάλογα με τη λογική ή το συναίσθημα του,
πράγμα που κάνει αμφίβολη την γνώση, καθώς το συναίσθημα διαφοροποιεί
καταστάσεις κατά βούλησην...
Ο άνθρωπος ερχόμενος ώς νέο όν, έχει μια βάση μέσα του, ένα πρόσωπο, που
εκφράζεται αδρά στην αρχή,αλλά με την πάροδο του χρόνου συγκεκριμενοποιείται...
Γίνεται δλδ, μια προσωπική συμπεριφορά, που δείχνει βασικά και τον χαρακτήρα
εν μέρει τουλάχιστον...
Η κατανόηση της προσωπικής αυτής συμπεριφοράς, αποτελεί σημαντικό πράγμα για
τον άνθρωπο και του δίνει την δυνατότητα να μελετήσει τα λάθη, τους σκοπούς,
τις τακτικές και να προσπαθήσει να κάνει μια ζωή πιο ποιοτική. Αυτο βλέπουμε
να κάνει ασυναίσθητα σχεδόν, κάθε άνθρωπος. Κάτι που τον διαφοροποιεί κατά
πολύ απο την ενστικτώδικη λειτουργία ενός ζώου,αυτό που τον κάνει άνθρωπο...
Καταλήγουμε λοιπόν, ότι η προσωπική συμπεριφορά, είναι δηλοποιούσα ιδιότητα του
ατόμου και υποχρεωτική για να υπάρχει χαρακτήρας και άνθρωπος...
helios2012Μέλος
30/11/2008, 20:35:50
(Καλά ρε zip!

Έτσι κάνουν οι ελεύθεροι καταδύτες???
Γράφουν ένα θέμα και μετά εξαφανίζονται στα βάθη της θάλασσας???
Τουλάχιστον κολύμπησες με κανά δελφίνι ή έστω καρχαρία ή πήγαν στράφι οι ενδοσυμπαντικές ευχές μας???

Πάντως, διαβάζοντας τα όσα ελέχθησαν παραπάνω, θυμήθηκα γιατί περίμενα, κατά βαθος, ένα ηχηρό come-back έστω και αν το κάνεις περιστασιακά!

Πολύ φιλικά!)

Συγνώμη για τη διακοπή, αλλά όφειλα να τα ''ψάλλω'' στον zip!
Παρακαλώ συνεχίστε και αγνοήστε την παρένθεση αυτή...

01/12/2008, 07:12:06
quote:
Αν όλα συνέβαιναν σε μία ζωή τα πράγματα θα ήτανε πολύ απλά .
Δεν αρκεί μία ζωή .

alfa-omega

Ακόμη ένα πολύ μεγάλο λάθος. Δυστυχώς Ή ευτυχώς φιλαράκο, ΜΙΑ ζωή έχεις. Δεν έχεις άλλες. Τέρμα τα δίφραγκα δηλ.

Κάποτε λέει, πέρασε ένας ταξιδιώτης μπροστά από το μνήμα ενός σοφού τάχαμ ανθρώπου. Πάνω στην ταφόπλακα, ο "σοφός" αυτός άνθρωπος είχε παραγγείλει πριν τον θάνατό του να του χαράξουν την φράση "Δεν πέθανα. Κοιμάμαι". Ο ταξιδιώτης μόλις είδε τι ήταν γραμμένο πάνω στην ταφόπλακα, κούνησε το κεφάλι του και είπε "Μα τι ανόητος ! Νομίζει πως κοιμάται!"

Φίλε, ότι είναι να κάνεις, να το κάνεις σ' αυτήν την ζωή που έχεις. Μετά ... πάπαλα για σένα.

υ.γ γεια σου helios2012 Ξέρεις τι έχω καταλάβει ρε φίλε εδώ στο φόρουμ ; Εδώ, κάθε φορά που κάποιος διαβάσει ένα βιβλίο και κολλήσει σε μια ιδέα του, τσουπ! πετάει ένα θέμα κι όποιον πάρει ο Χάρος. π.χ ο alfa-omega, του μπήκε τώρα η ιδέα πως είναι αιώνιος και πως πρέπει να γίνει ζηλωτής του αιώνιου. Βάζω το χέρι μου στην φωτιά, πως μετά από έναν μήνα, ούτε που θα θυμάται αυτά που λέει τώρα ...

Edited by - zip on 01/12/2008 07:26:28

01/12/2008, 08:14:03

quote:

Για να κατανοήσουμε τη προσωπικότητα ενός ατόμου, πρέπει να έχουμε υπόψη τους παράγοντες που επέδρασαν στο σχηματισμό της όπως κληρονομικότητα, σωματική διάπλαση, θρησκευτικό και ηθικό υπόβαθρο, ασθένειες, ατυχήματα, σχέσεις, εμπειρίες κλπ.

Γιατί όμως να μπούμε σε αυτήν την διαδικασία αγαπητέ Psychopompos .
Τι θα αποκομίσουμε από αυτήν την παρατήρηση ,ενδεχομένως μελέτη ?

Το ρωτάω αυτό διότι η ενασχόληση μας με άλλες προσωπικότητες είναι χρονοβόρες ,διότι θα πρέπει να αναλύσουμε την συμπεριφορά της και να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα .
Αυτά δε ,μπορεί να μην έχουνε ουδεμία σχέση με την δική μας συμπεριφορά ,η οποία μάλιστα να είναι και άκρως αντίθετη με αυτήν που παρατηρούμε σε μία άλλη .

Για παράδειγμα θα αναφέρω ότι αυτό το κάνουνε οι μεγάλες εταιρίες στην έρευνα αγοράς .
Ερευνούνε στην ουσία της επιθυμίες και συμπεριφορές των προσωπικοτήτων ,ώστε το προϊόν που θα διαθέσουνε στην αγορά να αφομοιωθεί πλήρως .
Εμείς όμως ως άτομα ,η προσωπικότητες μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων ,τι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε ,με αυτήν την έρευνα ?

02/11/2005, 18:10:14
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΖΩΗ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΑΠ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ?.
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ? Η ΘΑ ΤΟΥΣ
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ?.
zudrafioΝέο Μέλος
02/11/2005, 18:28:14
Vasika pistevw oti afou tous meletousame peiramata kai alla tha tous diname tin gnwsi ayti pou tha ms epetrepe na tous xeiragwgoume opote theloume pros ofelos mas
lamogioΜέλος
02/11/2005, 20:31:03
ουπς...για μια στιγμή νόμισα οτι θα αναφερόσουν στον "πολιτισμό" του "εσωτερικά τελεία τζιάρ".

Τώρα, στο ρώτημά σου, κατ' εμέ η απάντηση είναι απλή και έχει ήδη δοθεί:
Οπως ακριβώς ήταν, είναι και θα είναι η αντιμετώπιση "κατώτερων" πολιτισμών επί γης, από κάποιους "ανώτερους" μην αφοδεύσω.
π.χ. ινδιάνοι, αφρικάνοι, ταλιμπάνοι, τσιγγάνοι κλπ εις -άνοι.

Μην πω δλδ το γνωστό και κλασσικό "ο πολιτισμός μιας κενωνίας φαίνεται απ' το πώς φέρεται στους ανάπηρους και τους γέρους"...

KrisnnaΜέλος
02/11/2005, 20:56:55
quote:
Οπως ακριβώς ήταν, είναι και θα είναι η αντιμετώπιση "κατώτερων" πολιτισμών επί γης, από κάποιους "ανώτερους" μην αφοδεύσω.
π.χ. ινδιάνοι, αφρικάνοι, ταλιμπάνοι, τσιγγάνοι κλπ εις -άνοι.

Ακριβώς, προκειμένου να βγούμε κερδισμένοι αμέσως θα αρπάζαμε την ευκαιρία να τους εκμεταλλευτούμε, όπως ακριβώς κάνουμε και εδώ στην γή μεταξύ μας όταν συναντήσουμε κάποιον κατώτερο πολιτισμό.
Όσο για την βοήθεια μας ώστε να αναπτυχθούν δέν την αποκλείω αρκεί να είχαμε την ελπίδα οτι απο την εξέλιξη τους θα βγαίναμε επίσης κερδισμένοι προπαντώς οικονομικά.

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

PeronosporosΜέλος
03/11/2005, 09:38:01
Χαλαρά θα τους εκμεταλλευόμασταν και μάλιστα, όπως έγινε και με τους ινδιάνους, θα σχεδιάζαμε μαζική γενοκτονία τους, αργά ή γρήγορα....

Facts: Knowledge is power, Power corrupts.
Conclusion: Study hard, Be evil.

03/11/2005, 12:09:07
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΠ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ.
ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΓΑΜΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΒΕΒΑΙΑ.
BizarreΜέλος
03/11/2005, 13:50:27
Νομίζω ότι το θέμα αυτό, το έχουμε συζητήσει στο θέμα Αποικίες σε νέους πλανήτες, του Dying Incubus.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6899&whichpage=1&ARCHIVE=

03/11/2005, 18:10:44
ΣΤΟ TOPIC ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ Bizarre ΑΠ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΠΙΟ
ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ
ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.
ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΨΑΞΩ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ TOPIC ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ
ΑΛΛΑ ΑΠ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.
PeronosporosΜέλος
03/11/2005, 18:55:01
Θα ακουστεί τελείως πεσιμιστική η άποψή μου, αλλά αν είμαστε παρόμοιοι βιολογικά (τρώμε τις ίδιες τροφές και ζούμε στους ίδιους πλανήτες με παρόμοιες καιρικές συνθήκες) ετοιμαστείτε για γενοκτονία του ενός ή του άλλου. Ότι προθέσεις και να έχουν οι Άλλοι εμείς θα συνομωτούμε να τους φάμε λάχανο (βλέπε ινδιάνους...).

Facts: Knowledge is power, Power corrupts.
Conclusion: Study hard, Be evil.