- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Προσπάθησα να βρω φωτογραφία των αγγέλων αλλά δεν τα κατάφερα. Ισως να υπάρχει κάποια στο παλιό θέμα του Νταβέλη αλλά πού να ψάξεις τόσες σελίδες! Αν έχει κάποιος ας την βάλει, γιατί θα βοηθήσει την συζήτηση μας.
Εψαξα λιγο τις Τύχες, που αναφέρει ο Σωτηρίου.
Το διάδημα μοιάζει όντως με αυτό των Τυχών. Οι τύχες ως προστάτιδες των πόλεων, κυρίως κατά την ελληνιστική περίοδο, αρχικά απεικονίζονταν φορώντας στο κεφάλι τα τείχη της πόλης (σαν ψηλό καπέλο με τρύπες που ήταν οι πολεμίστρες). Αργότερα το σχήμα απλοποιήθηκε και πήρε την μορφή του γνωστού στέμματος. (Οπότε τώρα ξέρουμε και από που προήλθε αυτό το σχήμα και τι συμβολίζει)

Δεν κατάφερα να βρω κάποια εικονογράφιση τους με φτερά, αλλά δεν το αποκλείω να υπήρχαν και τέτοιες αργότερα (Οι πιό σύγχρονες απεικονίσεις τους είναι και με φτερά).
Συνήθως τις έχουμε να κρατούν τιμόνι, στάχυα, μιά σφαίρα, το κέρας της αμάλθειας (ή να είναι μαζί με τον Πλούτο) και δόρυ, ανάλογα με την πόλη που προστάτευαν και με τον συμβολισμό που ήθελε να δώσει ο καλλιτέχνης.
Ο αριστερός άγγελος που φοράει το στέμμα (στο εκκλησάκι), αν δεν κάνω λάθος κρατάει κι ένα μακρύ ραβδί στο ένα χέρι. Δεν θυμάμαι αν κρατάει κάτι και στο άλλο... χμ... μία σφαίρα; μπορεί να κάνω και λάθος...
ίσως κάποιος άλλος μας βοηθήσει εδώ.
Αλλά πάλι τι θέλει η μορφή της θεάς Τύχης εκεί; Δεν ταιριάζει με τον χώρο. Εκτός κι αν λατρευόταν κι αυτή εκεί. Αλλά έξω από την πόλη; Λίγο κουλό μου ακούγεται. Μετά υπάρχει δίπλα και ο άλλος άγγελος που δεν φοράει στέμμα... εκτός κι αν αυτός χαράχθηκε αργότερα. Αλλά φαίνονται της ίδιας νοοτροπίας και ο jonnie έχει δίκιο ότι είναι αρκετά "κομψοί".
Ολα αυτά τα σύμβολα είναι χαραγμένα πάνω σε έναν βάχο που προεξέχει και φαίνεται ότι τον άφησαν (για κάποιον λόγο) και έσκαψαν τον υπόλοιπο βράχο για να φτιάξουν γύρο του το εκκλησάκι.
Ο ιχθύς είναι πάνω από το κεφάλι του αριστερού αγγέλου και όχι ανάμεσά τους. Ανάμεσά τους είναι ο ένας αετός. Αλλά σε κάποιες πόλεις πχ στην Αίγυπτο, οι Τύχες απεικονίζονται και με έναν αετό στα πόδια.
Αυτός βέβαια είναι μεγάλος και μοιάζει αρκετά βυζαντινός, αν εξαιρέσεις ότι δεν είναι δικέφαλος.
Οσο για το αν υπάρχουν -όχι αγάλματα- αλλά χαρακτικά ή ζωγραφιές στα τοιχώματα της σπηλιάς, εκτός από το γνωστό "χέρι" και κάποιες επιγραφές (μάλλον πρόσφατες) δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι άλλο.
Πάντως κάποιες πέτρες που είναι χύμα μοιάζουν σαν κομμάτια από αρχαίους κίονες. Ισως χρειάζεται περισσότερη έρευνα.
quote:
σε αφηνω να βρεις μονος σου σε ΠΟΙΑ συνοδο δοθηκε ψυχη στην γυναικα...
Σε ποιά, σε ποιά;!
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Η γυναίκα σπάνια *είχε αναγνωρισμένα και αξιόλογα δικαιώματα (μέχρι τις αρχές του 20 αιώνα με το περίφημο κίνημα του Φεμινισμού όπου διεκδίκησε αυτό που αυτονόητα της ανήκει) είτε μιλάμε για τον Χριστιανισμό, είτε μιλάμε για την Αρχαία Ελλάδα, είτε μιλάμε για τον Εβραϊσμό ή τον Ισλαμισμό.
Λέμε πως η φύση της είναι εξυψωμένη καθώς α)δημιουργείται εκ του Θεού από την ύλη του Αδάμ πράγμα που υποδεικνύει την ισότητα και την ομοιότητα της με τον άνδρα και β)γέννα αργότερα τον Λόγο του Θεού πράγμα που εξυψώνει, στην μορφή της Παναγίας (θετικό πρότυπο απέναντι στο αρνητικό της ανυπάκουης Εύας), ακόμα περισσότερο το πρόσωπο της. Αυτό εμένα με καλύπτει δίχως να μπλέκω σε **Συνόδους, μισογυνισμούς και άλλες ανοησίες του συστήματος που λέγεται «Εκκλησία» και είναι μια ανδρική υπόθεση (αν καταλαβαίνεις τι εννοώ).
Με βάση λοιπόν τις παραπάνω απλές συνιστώσες δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην υλοποιηθεί στην καλλιτεχνική σκέψη ένας γυναικείος άγγελος την στιγμή που και απολύτως δογματικά αν πάρουμε το θέμα δεν βρίσκουμε ουσιαστικό πρόβλημα όπως εξήγησα παραπάνω..
* εκτός και αν μιλάμε για εποχές του απώτατου παρελθόντος όπως στην «Μητριαρχία»..
** Άραγε γιατί η Σύνοδος (θα ήθελα ακαδημαϊκά να μου την υποδείξεις) αναγνώρισε «Ψύχη»; Μήπως διότι ερμήνευσε (επιτέλους) σωστά τα παραπάνω;
Προς Ostria:
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, η προσωπική μου άποψη είναι πως ο χώρος πραγματικά χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων και ως αρχαίο ιερό ή τέλος πάντων λατρευτικός χώρος τον οποίο αργότερα χρησιμοποίησαν και οι Χριστιανοί συνδυάζοντας διάφορα σύμβολα τις παλιάς και νέας θρησκείας. Αυτό όμως που έχει πιο μεγάλη σημασία από όλα είναι να δούμε τον λόγο που από την αρχαιότητα λατρευότανε η συγκεκριμένη περιοχή καθώς στην περίπτωση του αρχαίου ελληνικού ναού ή λατρευτικού χώρου μόνο τυχαία δεν θα ήταν από τους αρχαίους ιερείς η επιλογή αυτού του τόπου, πράγμα που υποδεικνύει «δραστηριότητα» από τα βάθη του παρελθόντος.. (άραγε πότε μάθανε για αυτήν..) ![]()
Θα ηθελα τη βοηθεια των ειδικων.
Εχω δει στην tv και εχω διαβασει οτι υπαρχει ενας δρομος καπου
στην πεντελη ο οποιος παρολο που ειναι ανηφορικος,
αν αφησεις το αυτοκινητο σου να "τσουλησει" αυτο θα παει
προς τα πανω!
Θα ηθελα να μου πει καποιος αν ξερει που α κ ρ ι β ω ς
ειναι αυτος ο δρομος, πως λεγεται, και πως μπορω να παω εκει με
αυτοκινητο μου. (δε νομιζω να περναει καποιο λεωφορειο απο εκει κοντα..).
Παντως θα ηθελα λεπτομερεις πληροφοριες γιατι θελω να παω σε αυτο το δρομο.
Σας ευχαριστω
kai zito sygnomi pou ekana perissoteres apo mia fores post to idio minima
quote:Προσπάθησα να βρω φωτογραφία των αγγέλων αλλά δεν τα κατάφερα. Ισως να υπάρχει κάποια στο παλιό θέμα του Νταβέλη αλλά πού να ψάξεις τόσες σελίδες! Αν έχει κάποιος ας την βάλει, γιατί θα βοηθήσει την συζήτηση μας.
κατα τη γνωμη μου η διφυης απεικονιση των αγγελων εχει σχεση με την διφυη φυση της ενεργειας της περιοχης
κατι σαν το γιν γιανγκ...
φωτογραφιες τους θα βρειτε εδω
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3522&whichpage=4&ARCHIVE=
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Εχουμε λοιπόν τους δύο αγγέλους. (Προτείνω να δείτε τις μεγεθύνσεις) Στην τελευταία φωτογραφία φαίνεται και κάπως πιό καθαρά ο αητός που βρίσκεται ανάμεσα τους.
Βλέπω ότι και οι δύο άγγελοι κρατούν στο αριστερό τους χέρι από μία σφαίρα (όπως οι αρχαίες τύχες). Στην μία σφαίρα έχει χαραχθεί μέσα ένας σταυρός.
Στο άλλο χέρι ο ένας (ο αριστερός) κρατάει κάτι που δεν μπορώ να προσδιορίσω τι είναι -σαν ραβδί- (το συζητήσαμε και με τον Νταβέλη τότε που μου τους έδειξε) και ο άλλος έναν σταυρό.
Οσο για την ερμηνεία που δίνεις jonnie, δεν την αποκλείω. Μία δυαδική σχέση, αρσενικό- θηλυκό, έλξη-απώθηση. Ας την κρατήσουμε και να δούμε αν μπορούμε να δώσουμε και κάποια διαφορετική ερμηνεία.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Kat epanalipsi sto parelthon egw anazitisei plirofories k piges sto plousio arxeio tou Esoterica,pou eseis oi idioi oi xristes tou katathetete,xwris omws na exw pote bei ston peirasmo na ginw melos.
Kat arxas sas zitw signwmi gia ta Greeklish mou,exw plewn ethistei se ayta,me apotelesma ta Ellinika mou na einai xalia.Pragmatika lypamai gi ayto k tha koitaxw na to diwrthosw.
Aformi sto na "xwthw" k egw sto forum loipon,stathike to parakatw apospasma tou A I A N T A :
quote:
Καλά ο Καραντζαφέρης πάντα παραλογίζονταν. Μάλιστα έλεγε ότι στις μεγάλες πόλεις γίνονται μαζικοί ψεκασμοί από αέρος. Οι υδρατμοί δηλαδή που αφήνουν πίσω τους όλα τα αεροσκάφη αυτός τους θεωρεί αέρια ψεκασμού. Δηλαδή ήμαρτον.
Den thelw na episelthw sta tis Pentelis,giati eilikrina den ta gnwrizw oso tha ithela.Exw omws afierwsei arketes wres sto internet
k konteyw na katalixw se sybairasmata,(ennoeite ypokeimenika)krinontas ek tou makrothen,diwti den exw anevei pote eis to vouno psilla ekei...![]()
Oute thelw na to paixw ΑΥΘΕΝΤΙΑ se oti exei na kanei me ta CHEMTRAILS ,aplos thelw na moirastw mazi sas merika site gia diavasma.
Se kammia periptosi den yothetw ta osa katathetoun ayta ta sites,aplos exw ena kako proaisthima(for mind control)
,to opoio prospathw na exigisw.Edw thelw na tonisw oti den milaw gia "υδρατμοί δηλαδή που αφήνουν πίσω τους όλα τα αεροσκάφη..." alla sxedia ston ourano pou fainetai na exoun kapia logiki gewmetria k den dimiourgountai randomly,sta diadoxika perasmata twn aeroskafwn.
Safws k den milame gia ta aeroskafi tis Ε.Μ.Υ.![]()
CHEMTRAILS exoun paratirithei k stin xwra mas.(epifilaswmai gia fotos.)![]()
Parathetw loipon ta sites :
1 http://www.stop-chemtrails.com/
2 http://www.willthomas.net/Chemtrails/index.htm
3 http://www.rense.com/politics6/chemdatapage.html
Yparxoun k links mesa se afta ta sites pou einai lavurinthos...
Kali anagnwsi !!! (xreiazetai k ayti).
PS : Ean yparxei sxetiko post gia ta CHEMTRAILS mesa sto forum,zitw signwmi,alla pisteyw oti o AIANTAS den tha me parexigisei.
για το τεχνητό μπαζωμένο τρίτο τούνελ παραπλεύρως της σπηλιάς. Γιατί είναι μόνο αυτό κλειστό; και γιατί δεν μιλάει κανείς για αυτό;
Ο αριστερός άγγελος και σε μένα όπως τον βλέπω στις φωτογραφίες μου μοιάζει αρσενικός, αλλά από κοντά μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει κάποια θηλυκά στοιχεία.
Θα πρέπει να βρούμε αν οι καλόγεροι που έμεναν στην σπηλιά ανήκαν σε κάποια αίρεση (που να δικαιολογεί τα γνωστικά στοιχεία, ίσως και τα αιγυπτιακά που αναφέρονται στα παλιότερα κείμενα) Αυτό όμως είναι λίγο δύσκολο νομίζω.
Φίλε stuka zu fuss,
υπάρχει το θέμα "ούτε μια σταγόνα;" στο οποίο γίνεται συζήτηση πάνω στα CHEMTRAILS. Θα πρότεινα να βάλεις εκεί το μήνυμα και τα links, και να ρίξεις και μιά ματιά στα θέματα που υπάρχουν για το HAARP.
Πάντως οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι έχουν πάθει ένα ψυχικό λαλα με αυτό το θέμα και όντως συζητιέται πολύ στα ανάλογα φόρα.
Φίλε maguai,
προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα τεχνητά τούνελ. Πάντως και το μπροστινό έχει μπαζωθεί απ ότι έχω καταλάβει, στο βάθος του.
-Arthur C. Clarke-
quote:Αγαπητέ XD θα συμφωνήσω ότι φαίνεται να είναι πρωτοχριστιανικά και ως προς το θέμα και ως προς την τεχνοτροπία. Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν άλλες εικόνες των Αρχάγγελων με την σφαίρα στο χέρι (ίσως θα μπορούσε να γίνει χρονολογική σύγκριση). Ο αετός μοιάζει για βυζαντινός, αν και επειδή έχει μόνο ένα κεφάλι πρέπει να είναι της πρώιμης εποχής.
Θα πρέπει να βρούμε αν οι καλόγεροι που έμεναν στην σπηλιά ανήκαν σε κάποια αίρεση (που να δικαιολογεί τα γνωστικά στοιχεία, ίσως και τα αιγυπτιακά που αναφέρονται στα παλιότερα κείμενα) Αυτό όμως είναι λίγο δύσκολο νομίζω.
προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα τεχνητά τούνελ. Πάντως και το μπροστινό έχει μπαζωθεί απ ότι έχω καταλάβει, στο βάθος του.
οι σταυροι στις σφαιρες θα μπορουσαν να ειναι κατοπινες προσθεσεις
ειδικα αυτος που κραταει ο αρσενικος αγγελος δεν ειναι ενοποιημενος με το χερι
ο αετος δειχνει προβυζαντινη περιοδο μαλλον, ή πολυ πρωιμη βυζαντινη
οι ασκητες δεν μπηκαν αιρετικοι στο απηλαιο αλλα μετεξελιχθησαν και θεωρηθηκαν αιρετικοι
τα δεξια τουνελ θα τα δειτε εδω:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3522&whichpage=4&ARCHIVE=
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Άκουσα ότι περίπου πριν 30 χρόνια ο επιφανής πολιτικός Ευάγγελος Αβέρωφ και ο ερευνητής Σωκράτης Αικατερινίδης σε μια εξερεύνηση της σπήλιας του Νταβέλη έγιναν μάρτυρες επαφής με ένα πλάσμα που κατά τη μαρτυρία τους είχε κιτρινωπό δέρμα και προσπάθησε να επικονωνήσει μαζί τους, αλλά όπως είναι φυσικό εκείνοι τρομοκρατήθηκαν και βγαίνοντας από τη σπηλιά και τρέχοντας προς το αυτοκίνητό τους το βρήκαν παρκαρισμένο σε διαφορετικό σημείο από εκεί που το είχαν αφήσει.
Ξέρει κανεις κάτι άλλο περί αυτού;
Ónen i-Estel Edain.Ú-chebin Estel anim...