- Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:Θα ήθελα να μου αναλύσεις λίγο αυτό που λες "τροποποίηση της σεξουαλικής ενέργειας" γιατι ομολογουμένος είναι κάτι που ποτέ δεν το κατάλαβα πλήρως. Αυτό που ξέρω, είναι ότι η "πτώση" προήλθε απ' το χάσιμο της ενέργειας, όμως δεν αντιλαμβάνομαι από τι "υλικό" είναι φτιαγμένο το Εγώ και πώς συνδέεται ακριβώς με το χάσιμο της ενέργειας.
Η τροποποίηση της σεξουαλικής ενέργειας δημιούργησε αυτόν τον ενεργειακό ιό που αποκαλούμε ‘εγώ’ (μου αρέσει να το αποκαλώ ιό γιατί το βρίσκω πιο ακριβές και ταιριαστό στη σύγχρονη γλώσσα). Η ενέργεια αυτή του εγώ διαχέεται σ’ όλα τα ενεργειακά κανάλια και τα τσάκρας, εστιάζεται όμως περισσότερο στο στέρνο και συγκεκριμένα στο θύμο αδένα, στο τσάκρας του λαιμού και στο πρόσωπο.
quote:Δεν υπάρχουν καλά και κακά Εγώ. Μόνο Εγώ. όταν τα σκοτώνεις απελευθέρωνεται η ενέργεια που περικλείουν μέσα τους και επιστρέφει στην Θεϊκή Ουσία δυναμώνοντας έτσι το αυτεξούσιο του ανθρώπου.
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ο απόλυτα ικανός να κάτσει και να διαχωρήσει τα "καλά" απο τα "κακά" ΕΓΩ?
quote:
Nτοτορο
Δεν υπάρχουν καλά και κακά Εγώ. Μόνο Εγώ. όταν τα σκοτώνεις απελευθέρωνεται η ενέργεια που περικλείουν μέσα τους και επιστρέφει στην Θεϊκή Ουσία δυναμώνοντας έτσι το αυτεξούσιο του ανθρώπου.
Αν είσαι σίγουρος για αυτό ντοτόρο,τότε δώσε μου απαντήσεις στα ερωτήματά μου πιο πάνω.
Δεν κάνω τον έξυπνο.Ειλικρινά θέλω να ακούσω την άποψή σου.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αναρωτιέμαι,αν κάποια στιγμή όλοι,η ανθρωπότητα καταφέρει και διαλύσει το ΕΓΩ,τι θα απογίνει?
...........
Ο ουρανός (παράδεισος) θα είναι στη γη.
Το (αυτεξουσιο) και τον βεορ να ρωτουσες, θα σου έλεγε πως επιστρέφει στο Θεό. Τότε Νικ θα τον ρωτουσες, και καλά, ποιος εμποδίζει τότε να υπάρχει παράλληλα με το γνωστό μας σύμπαν, ένα άλλο σύμπαν, η δυσσεκατομυρια απο τέτοια...και το ίδιο, αυτεξουσιοι θεοί?
θα έβγαζε καντηλες η θα σε χαιδευε σαν μικρό απιστο Και ατακτο παιδάκι, μα ΕΣΥ θα τον κοιταγες με τρυφερότητα, και θα του έλεγες.
Φιλαρακο, δεν παει τίποτα στο Θεό, χάνονται τα ΕΓΏ και (αυτός, οτι ειναι) λεκτικα το γραφω, είναι εκει. Ονομασετο Θεό, τίποτα, η χαλβαδοπητα, είναι απλά του μυαλού σου παιχνίδι, που βγαίνει προς τα ΈΞΩ σαν ερώτηση.
Φεύγω για λίγες μέρες, και εκει που πάω δεν ξέρω αν έχει Θεό. (Ίντερνετ, για να σας διαβάζω!) ![]()
Καλή χρόνια σε όλους!
quote:Συμμερίζομαι την απάντηση της Ελμισατβα. Γενικά θα το δεις και σε άλλα θέματα, σε κάποια πράγματα απλά δεν απαντάω. Αυτό γιατί με ενδιαφέρουν οι ερωτήσεις ουσίας, ενώ οι ερωτήσεις που κάνεις ("Τι θα γινόταν αν...") για εμένα δεν είναι ουσίας. Το τι θα γινόταν αν, το απαντάμε μόνο πειραματικά.
Αν είσαι σίγουρος για αυτό ντοτόρο,τότε δώσε μου απαντήσεις στα ερωτήματά μου πιο πάνω.Δεν κάνω τον έξυπνο.Ειλικρινά θέλω να ακούσω την άποψή σου.
quote:Όχι ακριβώς (σχετικά με αυτό που λες για τον Δ.Σ.Α.Βεόρ) αυτό που λες δεν αναιρείται από την γνωστική διδασκαλία, μάλλον φυσιολογικό θεωρείται, το αυτεξούσιο δηλαδή και το "ξεπέρασμα" των Θεών. Το ερώτημα είναι ΕΣΥ γιατί είσαι ακόμα σε αυτή τη πραγματικότητα;
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
Ο ουρανός (παράδεισος) θα είναι στη γη.Το (αυτεξουσιο) και τον βεορ να ρωτουσες, θα σου έλεγε πως επιστρέφει στο Θεό. Τότε Νικ θα τον ρωτουσες, και καλά, ποιος εμποδίζει τότε να υπάρχει παράλληλα με το γνωστό μας σύμπαν, ένα άλλο σύμπαν, η δυσσεκατομυρια απο τέτοια...και το ίδιο, αυτεξουσιοι θεοί?
θα έβγαζε καντηλες η θα σε χαιδευε σαν μικρό απιστο Και ατακτο παιδάκι, μα ΕΣΥ θα τον κοιταγες με τρυφερότητα, και θα του έλεγες.Φιλαρακο, δεν παει τίποτα στο Θεό, χάνονται τα ΕΓΏ και (αυτός, οτι ειναι) λεκτικα το γραφω, είναι εκει. Ονομασε το Θεό, τίποτα, η χαλβαδοπητα, είναι απλά του μυαλού σου παιχνίδι, που βγαίνει προς τα ΈΞΩ σαν ερώτηση.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 28/12/2011 10:42:11
quote:
Ntotoro
quote:Αν είσαι σίγουρος για αυτό ντοτόρο,τότε δώσε μου απαντήσεις στα ερωτήματά μου πιο πάνω.Δεν κάνω τον έξυπνο.Ειλικρινά θέλω να ακούσω την άποψή σου.
Συμμερίζομαι την απάντηση της Ελμισατβα. Γενικά θα το δεις και σε άλλα θέματα, σε κάποια πράγματα απλά δεν απαντάω. Αυτό γιατί με ενδιαφέρουν οι ερωτήσεις ουσίας, ενώ οι ερωτήσεις που κάνεις ("Τι θα γινόταν αν...") για εμένα δεν είναι ουσίας. Το τι θα γινόταν αν, το απαντάμε μόνο πειραματικά.
Ντοτορο,διαφωνώ σε αυτο το τελευταίο.
Εγω απαντώ στα "αν",με όλες τις πιθανές λύσεις που μπορώ να σκεφτώ.
Αυτη είναι και η "πεμπτουσία" της νοημοσύνης υποθέτω.
Να είσαι σε θέση να αναλύεις ένα θέμα,προβάλλοντας όλες τις πιθανές λύσεις θετικές ή αρνητικές.
Αλλοιώς κρύβεσαι πίσω απο το δάχτυλό σου και αφήνεις κενά.
Αυτά τα "κενά",είναι που χαλάνε,την σούπα σε όλες τις δραστηριότητες.
Κενά υπάρχουν παντού.
Στις θρησκείες
Στις επιστήμες
Στις ιδεολογίες
Ενα ανήσυχο και σκεπτόμενο ΕΓΩ,προσπαθεί να "γεμίσει" αυτά τα κενά.
Πώς θα το κάνει αυτό,άν δεν υπάρχει?
Σκέφθηκα πολύ στην ζωή μου και βίωσα πολλά.Οπως κι εσυ φαντάζομαι.Και οι άλλοι φίλοι μας εδώ.
Και κατέληξα στο συμπέρασμα,πώς χωρίς το ΕΓΩ,ίσως περπατούσαμε ακόμη στα τέσσερα!
Δεν ξέρω άν το θυμάσαι,σε μια παλαιότερη κουβέντα μου με τον Πλάτωνα [τον συνδίκτυο,μην σκεφθείς ταξίδια στο χρόνο για τον άλλον ![]()
![]()
],είχα πεί σε διάλογο μαζί του:
Πλάτων:Ζήσε μια ζωή χωρίς Εγω.
ΝΙΚ:Δεν υπάρχει ΕΓΩ,χωρίς ζωή.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη,το ΕΓΩ είναι ο βασικός μοχλός κίνησης της εφυϊας.Υπάρχει μια π.χ. λανθασμένη κατάσαση σε κάτι,άς υποθέσουμε,χάριν του παραδείγματος,ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ομάδα "χαίβάνια",που έχουν ώς τρόπο ζωής μια λάθος ερμηνεία μιας λάθος θρησκείας,μιας λάθος ιδέας.
Αν πρέπει να ζήσεις μαζί τους,είτε θα αφομοιωθείς,είτε θα συγκρουσθείς.Αν αυτή η ομάδα είναι μουσουλμάνοι [παράδειγμα],θα πρέπει μόλις γεννηθεί το κοριτσάκι σου να το πάς να καυτηριάσει τα γεννητικά του όργανα.Σίγουρα δεν θα θέλεις να το κάνεις.Επαναστατεί το ΕΓΩ σου και καλά κάνει.Αν διαλύσεις το ΕΓΩ σου και το κάνεις...ξέρεις τα αποτελέσματα."Χαϊβανοποιείσαι" και μεταβιβάζεις την χαϊβανοποίηση και στούς απογόνους σου.
Αρα το ΕΓΩ διαχωρίζεται Ντοτόρο.
Είναι αυτο που παράγει καλό και αυτο που παράγει κακό.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Δεν έχεις καταλάβει τι είναι Εγώ και μάλλον δεν γνωρίζεις τι είναι η Αφύπνιση της Συνείδησης συνολικά.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη,το ΕΓΩ είναι ο βασικός μοχλός κίνησης της εφυϊας.Υπάρχει μια π.χ. λανθασμένη κατάσαση σε κάτι,άς υποθέσουμε,χάριν του παραδείγματος,ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ομάδα "χαίβάνια",που έχουν ώς τρόπο ζωής μια λάθος ερμηνεία μιας λάθος θρησκείας,μιας λάθος ιδέας.
Αν πρέπει να ζήσεις μαζί τους,είτε θα αφομοιωθείς,είτε θα συγκρουσθείς.Αν αυτή η ομάδα είναι μουσουλμάνοι [παράδειγμα],θα πρέπει μόλις γεννηθεί το κοριτσάκι σου να το πάς να καυτηριάσει τα γεννητικά του όργανα.Σίγουρα δεν θα θέλεις να το κάνεις.Επαναστατεί το ΕΓΩ σου και καλά κάνει.Αν διαλύσεις το ΕΓΩ σου και το κάνεις...ξέρεις τα αποτελέσματα."Χαϊβανοποιείσαι" και μεταβιβάζεις την χαϊβανοποίηση και στούς απογόνους σου.
quote:
Αρα το ΕΓΩ διαχωρίζεται Ντοτόρο.
Είναι αυτο που παράγει καλό και αυτο που παράγει κακό.
Αναφέρω για τους υπόλοιπους αναγνώστες, ότι με τον τρόπο που νοηματοδοτείται η λέξη "Εγώ" από την γνωστική διδασκαλία και κάποιες άλλες, δεν υπάρχει "καλό" και "κακό" Εγώ. Ο Συνδίκτυος Νικόμαχος νοηματοδοτεί μάλλον διαφορετικά αυτή τη λέξη και στον τρόπο που τη νοηματοδοτεί αυτός, υπάρχει κακό και κακό Εγώ. Αυτή είναι η δικιά του σεβαστή ερμηνεία της λέξης, εγώ την αναφέρω με άλλα ερμηνεία όμως, για να μην υπάρξει μπέρδεμα.
quote:Για να σε βοηθήσω λίγο, άλλο πράγμα ο Νους, άλλο πράγμα το Εγώ. Ο Νους, η σκέψη, υπάρχει και χωρίς το Εγώ.
Ενα ανήσυχο και σκεπτόμενο ΕΓΩ,προσπαθεί να "γεμίσει" αυτά τα κενά.
Σε εμάς που έχουμε Εγώ, το Εγώ μας εκφράζεται μέσα από τον νου.
Παράδειγμα.
Βλέπεις μια όμορφη κοπέλα στον δρόμο με έναν άσχημο άντρα και λες: "Μα καλά, τι κάνει αυτή η γυναίκα με αυτόν τον άσχημο άντρα;"
->Αυτή είναι μια έκφραση του Εγώ σου, μέσα από τον νου σου.
->Οι περισσότερες σκέψεις που κάνουμε στη διάρκεια της μέρας, είναι εκφράσεις του Εγώ.
->Επειδή δεν γνωρίζουμε πώς είναι ένας νους χωρίς Εγώ, (γεννηθήκαμε με το Εγώ) θεωρούμε ότι το Εγώ είμαστε εμείς, και θεωρούμε την δικιά του έκφραση ως δικιά μας. Στη δικιά μας θεϊκή συνείδηση, είναι αδιάφορο το αν μια όμορφη γυναίκα βρίσκεται με έναν άσχημο άντρα. Το Εγώ κρίνει, η συνείδηση απλά βιώνει. Το Εγώ ασχολείται με τον αφρό και η συνείδηση με την τούρτα. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα.
-> Το Εγώ δεν αντέχει την Σιωπή.
-> Στη Σιωπή του Νου το Εγώ αποκαλύπτεται.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 28/12/2011 13:43:43
Το έγραψα και σε άλλο θέμα αλλά δεν έχει πάρει καμία απάντηση.
Όλοι μιλάνε για το Θεό ή όπως λέγεται κάποιο ανώτερο Όν που έφτιαξε τη Δημιουργία.
Πολλοί αναζητούν την επιστροφή στο Θεό, σ'αυτό το Όν ή όπως αλλιώς λένε αναζητούν τη χαμένη σύνδεση μαζί του.
Και έτσι μπλέκουν αυτό που λένε το ΕΓΩ και τα ΕΓΩ.
Με δύο λόγια τι λέει και η ιστορία της γένεσης για τον Αδάμ-Εύα ή τον Αδάμ και την Εύα.
Ο Θεός[Όν Δημιουργίας] και καλά έφτιαξε τον Αδάμ.
Δε τον άφησε όμως μόνο του,έφτιαξε και την Εύα αφού πήρε κομμάτι του Αδάμ.
Μετά και καλά τους έβαλε να ζούν στο κήπο της Εδέμ ή του Παραδείσου.
Ο κήπος αυτός και καλά είναι ότι ανώτερο υπάρχει στη Δημιουργία.
Τους είπε ότι μπορούν να ζούν και να κάνουν ότι θέλουν σ'αυτό το κήπο του Θεού, εκτός μόνο απο το να δοκιμάσουν απο τον απαγορευμένο καρπό του δέντρου της γνώσης του καλού και του κακού.
Ο φίλτατος ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ θέτει το ερώτημα:
quote:
Ποιός όμως είναιο απόλυτα ικανός να κάτσει και να διαχωρήσει τα "καλά" απο τα "κακά" ΕΓΩ?
Μπορούμε να κάνουμε την εξής αντιστοιχία:
δέντρο της γνώσης = ΕΓΩ.
καρπός του καλού και του κακού απο το δέντρο της γνώσης = καρπός του καλού και του κακού απο το ΕΓΩ = "καλά" και "κακά" ΕΓΩ
Άρα ο καρπός του δέντρου της γνώσης = ο καρπός του ΕΓΩ --> "καλά" και "κακά" ΕΓΩ.
Και ο καρπός είναι απαγορευμένος.
Πάμε τώρα στην απορία:
Ο Θεός[Όν Δημιουργίας] δε τους μίλησε απλώς για το δέντρο[ΕΓΩ], αλλά τους το έδειξε κιόλας.
Μέσα στο κήπο του Θεού, που λογικά έχει εκατοντάδες δεκάδες χιλιάδες δισεκατομμύρια δέντρα, έδειξε στον Αδάμ και στην Εύα εκείνο το δέντρο[ΕΓΩ] και τους είπε να μη δοκιμάσουν απο το καρπό του.
Τους είπε κιόλας να μη δοκιμάσουν απο το καρπό της απαγορευμένης γνώσης του καλού και του κακού, αλλά εκείνοι δοκίμασαν πρώτα η Εύα και μετά παρέσυρε και τον Αδάμ.
Άρα δε τους το είπε απλά και μόνο, αλλά ανάμεσα στα εκατομμύρια δέντρα τους έδειξε ποιό είναι και πού είναι.
Πρώτον, γιατί υπήρχε αυτό το δέντρο, ποιός ο λόγος ύπαρξης του;
Δεύτερον, γιατί τους έδειξε ειδικά αυτό το δέντρο και όχι τόσα άλλα μέσα στα εκατομμύρια δέντρα;
Γιατί δηλαδή τους το έκανε γνωστό , το ποιό είναι και το πού είναι;
Τρίτον, αν δεν τους το έδειχνε υπήρχε πιθανότητα να μην έχουν δοκιμάσει καν απο το καρπό του ανάμεσα σε τόσα άλλα εκατομμύρια δέντρα;
[Αλλωστε αν δεν είχαν δοκιμάσει δεν θα είχαν εκδιωχθεί απο το κήπο του Θεού]
Και τέταρτον, αν ο Θεός[Ον Δημιουργίας] δημιούργησε αυτό το δέντρο[ΕΓΩ] για να υπάρχει, γιατί να χρειάζεται η διάλυση του;

τo puzzle της χιλιετίας
quote:
Μπορούμε να κάνουμε την εξής αντιστοιχία:
δέντρο της γνώσης = ΕΓΩ.
καρπός του καλού και του κακού απο το δέντρο της γνώσης = καρπός του καλού και του κακού απο το ΕΓΩ = "καλά" και "κακά" ΕΓΩΆρα ο καρπός του δέντρου της γνώσης = ο καρπός του ΕΓΩ --> "καλά" και "κακά" ΕΓΩ.
Και ο καρπός είναι απαγορευμένος.
Ξαναλέω, ότι εγώ δεν συμφωνώ καθόλου με τον διαχωρισμός σε "καλά" και "κακά" εγώ (είναι σαν να λες "καλά" και "κακά" τσιγάρα, ή "καλά" και "κακά" χημικά απόβλητα) και ότι αυτός ο διαχωρισμός δεν έχει καμία σχέση με την γνωστική διδασκαλία (που είναι αυτή που μιλάει για την "διάλυση του Εγώ").
quote:
Πρώτον, γιατί υπήρχε αυτό το δέντρο, ποιός ο λόγος ύπαρξης του;Δεύτερον, γιατί τους έδειξε ειδικά αυτό το δέντρο και όχι τόσα άλλα μέσα στα εκατομμύρια δέντρα;
Γιατί δηλαδή τους το έκανε γνωστό , το ποιό είναι και το πού είναι;
Τρίτον, αν δεν τους το έδειχνε υπήρχε πιθανότητα να μην έχουν δοκιμάσει καν απο το καρπό του ανάμεσα σε τόσα άλλα εκατομμύρια δέντρα;
[Αλλωστε αν δεν είχαν δοκιμάσει δεν θα είχαν εκδιωχθεί απο το κήπο του Θεού]Και τέταρτον, αν ο Θεός[Ον Δημιουργίας] δημιούργησε αυτό το δέντρο[ΕΓΩ] για να υπάρχει, γιατί να χρειάζεται η διάλυση του;
Δεν χρειάζεται. Είναι επιλογή σου το αν θα το διαλύσεις ή όχι. Αν όμως δεν το διαλύσεις, μη περιμένεις να αλλάξει και η κατάστασή σου.
Είναι απαραίτητο νομίζω να διευκρινίσουμε ότι η διάλυση ή μη διάλυση του Εγώ, (πρέπει να) είναι μια συνειδητή επιλογή.
Ότι και αν επιλέξουμε, θα έχει συνέπειες στη ζωή μας, τις οποίες θα πρέπει να τις αποδεχτούμε, ως συνέπεια των επιλογών μας (όχι ως συνέπεια κάποιας εξωτερικής οντότητας). Έχουμε επιλογές.
Για το τι είναι ΕΓΩ,το συνοψίζω σε μια φράση του Ιησού:
Ο υψών εαυτόν ταπεινωθείσετε και ο ταπεινών εαυτόν ανυψωθείσετε.
Αυτό δεν είναι το ΕΓΩ?
Αυτή η πρόταση δεν περιέχει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος για το ΕΓΩ?
Επομένως έχω καταλάβει πολύ καλά τι είναι το ΕΓΩ και διαφωνώ καθέτως με την διάλυσή του.
Εφ'όσον είμαι Νούς ή ενσαρκωμένο τμήμα του και ενώ είμαι για 70-80 χρόνια φορέας του ΕΓΩ,δεν αποκλείω το γεγονός να έχω ,σαν Νούς,προεπιλέξει και τοποθετήσει το ΕΓΩ επίτηδες στο ενσαρκωμένο τμήμα μου για αυτο το διάστημα.
Με ποιό δικαίωμα θα αποτάξω αυτό που ο ίδιος τοποθέτησα για κάποιον άγνωστο ακόμη λόγο?
Βλέπεις Ντοτόρο πόσες σκέψεις κάνω πρίν αποφανθώ για κάτι?
Μην έχεις καμμία αμφιβολία ότι γνωρίζω τι είναι το ΕΓΩ.
Και σεβάσου όπως πολύ σωστά είπες πιο πάνω,την απόρριψή μου στην γνωστική διδασκαλία και την θέση μου ότι πρόκειται περί απάτης και όχι ανύψωσης του Νού.
Ο πραγματικός Νούς,πιστεύω,είναι εκ φύσεως αυτάρκης,παντοδύναμος και παντογνώστης,σαν συμπαντική ολότητα και δεν χρειάζεται γηϊνες γνωστικές διδασκαλίες και θρησκείες και τα λοιπά συναφή,για να ανυψωθεί!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
edit δεν ειναι δειγμα του εγω η αυτοκτονία του; σαν την υπερτατη εκδήλωση του
όσο μπορείς
Edited by - evram on 28/12/2011 15:55:37
Aν έφτασαν δυο τρεις στην Πύλη
του Ουρανού κατανοούν τώρα και γυρνούν πίσω
να συλλέξουν τα ψωμωμένα στάχυα;
γνωρίζουν ότι;
"τα χωράφια είναι ήδη λευκά προς Θερισμό;",
ότι:
"ό μεν Θερισμός πολύς οι δε εργάται ολίγοι;".
ή το: "παρακαλέσατε τον κύριο του θερισμού,
να αποστείλει εργάτας εις το θερισμόν αυτού;".
ή το: "να αποστείλει το δρέπανον;"
..διότι ήλθεν ο θερισμός
κι εν τω καιρώ του θερισμού ...Συλλέξατε;...
Αυτοί έφτασαν στην άγια κατανόηση
ότι:
" έσχατος εχθρός καταργείται ο Θάνατος;"
έφτασαν στο:
"αγαπάτε και τους εχθρούς σας;"
έφτασαν στο:
"αν πεινά ο εχθρός σου τρέφε αυτόν;"
εν κατακλείδι, έφτασαν στο:
"όποιος είναι φίλος του κόσμου
εχθρός του Θεού καθίσταται;"
..καλούμαστε λοιπόν να γίνουμε..
"Σαμαρείτης δε τις... οδοιπορών;.."
..Αλήθεια, λες εδώ να κρύβεται, το μεγάλο.. και το περισσότερο..;
quote:
γνωρίζουν ότι;
"τα χωράφια είναι ήδη λευκά προς Θερισμό;",
ότι:
"ό μεν Θερισμός πολύς οι δε εργάται ολίγοι;".ή το: "παρακαλέσατε τον κύριο του θερισμού,
να αποστείλει εργάτας εις το θερισμόν αυτού;".ή το: "να αποστείλει το δρέπανον;"
..διότι ήλθεν ο θερισμός
κι εν τω καιρώ του θερισμού ...Συλλέξατε;...
Γνωρίζω, πάει να πει βιώνω. Αν δεν υπάρχει βίωμα, τότε πρόκειται για πίστη. Βέβαια ο καθένας νοηματοδοτεί διαφορετικά τον "θερισμό".
Εγώ βιώνω τον θερισμό. Τον βιώνω κάθε στιγμή, στο εδώ και το τώρα, να ο δικός μου θερισμός. Δεν περιμένω κανένα άλογο και κανέναν σωτήρα, γιατί ο σωτήρας μου είναι εδώ και τώρα...
(Αν ήξερες αυτό που σου διαφεύγει θα αποσυμβολοποιούσες γρήγορα την αποκάλυψη, αλλά για να την αποσυμβολοποιήσει κάποιος, θα πρέπει να την αποκωδικοποίησει τελείως διαφορετικά από ότι είχε μάθει μέχρι σήμερα απο εκκλησίες, χολιγουντιανές ταινίες, αγίους, τρισαγίους και "μεγάλους μυημένους". Η λύση της βρίσκεται στον εσωτερισμό, όχι τον εξωτερισμό)
quote:Όλα αυτά που είπες είναι ωραία, ανήκουν όμως όλα στο πεδίο της επαναστατικής ψυχολογίας. Η επαναστατική ψυχολογία είναι η ψυχολογία του μυημένου, η ψυχολογία της κατανόησης. Αυτός όμως που σου διαφεύγει δεν έχει να κάνει με την ψυχολογία, αλλά με την αλλαγή ποιότητας. Ένα καλό κρασί, μια καλή κατανόηση, μπορεί να μπει και σε έναν παλιό ασκό. Όμως ο μεγάλος Ιησούς μας είπε ότι το να βάζεις νέο κρασί σε παλιό ασκό είναι αφελές. Επομένως δε αρκεί μια καλή κατανόηση, ή, για να το πω εσωτερικά, δεν αρκεί να έχουμε μια αγνή ενέργεια, έναν καθαρό ψυχισμό. Πρέπει να το ανεβάσουμε οκτάβα.
Αυτοί έφτασαν στην άγια κατανόηση
ότι:
" έσχατος εχθρός καταργείται ο Θάνατος;"έφτασαν στο:
"αγαπάτε και τους εχθρούς σας;"έφτασαν στο:
"αν πεινά ο εχθρός σου τρέφε αυτόν;"εν κατακλείδι, έφτασαν στο:
"όποιος είναι φίλος του κόσμου
εχθρός του Θεού καθίσταται;"..καλούμαστε λοιπόν να γίνουμε..
"Σαμαρείτης δε τις... οδοιπορών;.."..Αλήθεια, λες εδώ να κρύβεται, το μεγάλο.. και το περισσότερο..;
Αυτά...
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 10/01/2012 14:43:51
Ο νέος σακκος είναι ποιότητα, ακούς, βλέπεις, κατανοεις στο εδω και τώρα. Η συνείδηση δεν είναι όπως πριν, δεν είναι μόνο ένα όργανο κάποιας ορχήστρας, μα είναι η ορχήστρα που μπορει και να γίνει το όργανο, η δε μουσική, δημιουργει τσουνάμι.....κάπως έτσι ανεβαίνεις...οκταβα!
Παλικάρια, κάντε ένα κουράγιο, αντέξετε κι αυτό! και μετά συζητάμε
σε τι κόσμο θα μεταφερθούμε...
Σε λίγο η Ρ. περπατούσε με τον Π. και εκείνος της έλεγε:
" Θα σου φανεί παράξενο να σου μιλήσω για τον Σβέντεμποργκ;
"Τον Σουηδό σοφό και συγγραφέα;"
Αυτόν λοιπόν, ο Σβέντεμποργ ήταν ενας πολύπλευρος, σοφός άνθρωπος,
αλλά μετά τα πενήντα του έγινε μια μεγάλη αλλαγή μεσα του που τον έριξε σε μακρόχρονη σιγή,
Όταν βγήκε από τη θητεία του στη σιγή, ύστερα από πέντε χρόνια αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του Πνεύματος,
επειδή τέτοια εντολή του είχε δοθεί μέσα στη σιγή, του δώθηκε το χάρισμα να βλέπει τηλεπαθητικά,
να βοηθάει τους ανθρώπους και να γράφει με υπαγόρευση αόρατων Αγγελικών Οντοτήτων.
Είχε επίσης τη δύναμη να μετατρέπει σε Οραματιστές όσους είχαν πίστη, αγάπη και φρόνηση
και επιθυμούσαν να γνωρίσουν τον εσωτερικό του λόγο.
Οραματίστηκε ότι υπάρχουν Αγγελικά Πνεύματα σ’ αυτή τη γη που προετοιμάζονται για τον Ουρανό,
όπου γίνονται Άγγελοι έπειτα από μυστικό γάμο με το Θεό.
Αυτά τα αγγελικά Πνεύματα περνούν από τρεις Ερωτικές φάσεις.
Από τον Έρωτα του Εαυτού, τον Έρωτα του Κόσμού και τον Έρωτα του Ουρανού.
Η ανώτερη μορφή του Έρωτα του Έαυτού είναι η ανθώπινη μεγαλοφυΐα,
Ή ανωτερη μορφή του Έρωτα του Κόσμου είναι οι Προφήτες, οι μεγάλοι καθοδηγητές των ανθρώπων,
Και ή ανώτερη μορφή του Έρωτα του Ουρανού είναι τα Αγγελικά Πνεύματα, το άνθος της ανθρωπότητας,
Αυτά τα πλάσματα πρώτα περνούν από τον Έρωτα του Ουρανού και ύστερα από τη Σοφία του Ουρανού.
Τα εσωτερικά συστατικά του ανθρώπου φτάνουν στον Έρωτα αφού περάσουν από την ελπίδα, τη συμπόνια, την πίστη και την προσευχή.
Μ’ αυτές τις τέσσερις αρετές χάνει ο ανθρωπος όλους τους δεσμούς του με τα γήινα ή τα εγκόσμια .
Η δευτερη μεταμόρφωση είναι η Σοφία, δηλ. η κατανόηση των ουράνιων καταστάσεων.
Ο Έρωτας κερδίζει την δύναμη, νικώντας τα γήινα πάθη και αγαπά παράφορα το Θεό.
Η Σοφία, από την αλλή γνωρίζει γιατί αγαπά.»
Ο Π. σταμάτησε.
Ήταν φανερό ότι με κόπο συγκρατούσε τη συγκίνησή του.
"Στους γάμους των Αγγελικών Πνευμάτων που δεν κάνουν πάιδιά ό άνδρας προσφέρει την κατανόηση και η γυναίκα τη θέληση".
"Γίνονται ένα ό εδώ κάτω".
Εδώ κάτω λοιπόν λέει ο Σβέντεμποργκ, "η κλίση και των δυο φύλων στις ηδονές παρασύρει κουράζει, αηδιάζει.
Στην ουράνια μορφή, το ζευγάρι ενωμενο σ’ ένα και το αυτό Πνεύμα, βρίσκει μέσα του μια πήγή ηδονής".
Κάποτε ο Σβέντεμποργκ «είδε» ένα γαλάζιο Άγγελο της Δύσης κι έναν κόκκινο της Ανατολής να τρέχουν σαν δυό πνοές στον Ουρανό και να ενώνονται σε ένα.
Ο ένας ήταν Άγγελος της Αγάπης κι ο άλλος Άγγελος της Σοφίας.
Του εξήγησαν ότι αυτοί οι δύο Άγγελοι είχαν συνδεθεί με εσωτερική φιλία.
Κι έμειναν για πάντα ενωμένοι.
Η αιώνια μαγεία που ζουν οι Άγγελοι οφείλεται στην ικανότητα που αντλούν από το Θεό να επιστρέφουν σ΄αυτόν τη τη χαρά που τους δίνει.
Αυτή η συνεχής ανταλαγή με το Θεό συνιστά τη Ζωή τους. Γίνονται αιώνιοι με το να μοιράζονται την Ουσία Του.
-Δεν ευθύνομαι.. ο Υδροχόος βιάζεται,
και το ρίχνει αλλού,
και λέει:
.."H Βασιλεία βιάζεται και οι βιαστές αρπάζουν Αυτήν!"..." φαύλος κύκλος.. όμως πάντα.. αγάπη.. ειρήνη.. χαρά...
quote:
ένας μήνας φωτιά έρχεται σε λίγο η σπάνια κι επικίνδυνη όψη του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα,
όψη που ανοίγει το κουτί της Πανδώρας και αλλάζει το πρόσωπο του πολιτισμού..
θα γράψω ..ότι προλάβω...
Ποιος μήνας αδερφέ Στέφανε ?

quote:
Ήταν φανερό ότι με κόπο συγκρατούσε τη συγκίνησή του.
"Στους γάμους των Αγγελικών Πνευμάτων που δεν κάνουν πάιδιά ό άνδρας προσφέρει την κατανόηση και η γυναίκα τη θέληση".
"Γίνονται ένα ό εδώ κάτω".
Εδώ κάτω λοιπόν λέει ο Σβέντεμποργκ, "η κλίση και των δυο φύλων στις ηδονές παρασύρει κουράζει, αηδιάζει.
Στην ουράνια μορφή, το ζευγάρι ενωμενο σ’ ένα και το αυτό Πνεύμα, βρίσκει μέσα του μια πήγή ηδονής".
Κάποτε ο Σβέντεμποργκ «είδε» ένα γαλάζιο Άγγελο της Δύσης κι έναν κόκκινο της Ανατολής να τρέχουν σαν δυό πνοές στον Ουρανό και να ενώνονται σε ένα.
Ο ένας ήταν Άγγελος της Αγάπης κι ο άλλος Άγγελος της Σοφίας.
Του εξήγησαν ότι αυτοί οι δύο Άγγελοι είχαν συνδεθεί με εσωτερική φιλία.
Κι έμειναν για πάντα ενωμένοι.
Η αιώνια μαγεία που ζουν οι Άγγελοι οφείλεται στην ικανότητα που αντλούν από το Θεό να επιστρέφουν σ΄αυτόν τη τη χαρά που τους δίνει.
Αυτή η συνεχής ανταλαγή με το Θεό συνιστά τη Ζωή τους. Γίνονται αιώνιοι με το να μοιράζονται την Ουσία Του.
Δε ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά μόλις έγραψες εμμεσο-άμεσα, αυτό που σου έλεγα ότι σου διαφεύγει. Δεν το λες τελείως ξεκάθαρα, αλλά εγώ καταλαβαίνω... Εσύ όμως έχεις καταλάβει ότι το 'χεις γράψει; χεχε..
quote:Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες Πλάτωνα, αν και εννοούσα άλλο πράγμα με αυτό που έλεγα
Doctor, όμορφα,Ο νέος σακκος είναι ποιότητα, ακούς, βλέπεις, κατανοεις στο εδω και τώρα. Η συνείδηση δεν είναι όπως πριν, δεν είναι μόνο ένα όργανο κάποιας ορχήστρας, μα είναι η ορχήστρα που μπορει και να γίνει το όργανο, η δε μουσική, δημιουργει τσουνάμι.....κάπως έτσι ανεβαίνεις...οκταβα!
διότι έρχεται νύχτα και κανείς δεν θα μπορεί να εργάζεται!»
Τελικά Τζέκυλ έχεις τη μύηση του Σκορπιού! Διακρίνω όμως και τη μύηση του Άρη!,
Ο Άρης ο κόκκινος Πλανήτης δεν βοηθά όλους...
Βοηθά όμως αυτούς που έχουν καθαρή καρδιά Πλάτωνα !
Όσο για τους άλλους.. τους λέει αυτό που είπες εσύ Τζέκυλ..
«.. μπορώ να σου πω, αλλά αξίζει να το βρεις μόνος σου, και να το ψάξεις».
...Φτάσε στην Ιθάκη!
"Έναν κόσμο βυθισμένο στην αμαρτία οι πόνοι Του έσωσαν χαρίζοντάς του ξανά την Αθανασία..
Τώρα σ' Αυτόν τον Σωτήρα μας η ψυχή μας με χαρά την προσφορά της από αίμα δίνει.
Στο Σταυρό επάνω την τελευταία άφησε πνοή Του, τώρα Αναστημένος μέσα μας ζει".
Η συνείδηση και ο ρόλος του εγώ
Την επόμενη μερα ο Π. Ρώτησε: «καλή μου, Ρ. γιατί να μετεωρίζομαι αδιάκοπα από τα ύψη στη λάσπη;»
«Σου λείπει η στέρνα, Π,». «Η στέρνα ποιά στέρνα; Τι εννοείς; Αν ξέρεις κάτι που θα μπορόυσε να με βοηθήσει να βγώ από τη λάσπη μου, μην το κρατάς κρυφό, σε παρακαλώ».
«Δεν πρόκειται για κανένα μυστικό, απλούστατα δεν ήξερα αν θέλεις να ξεκολήσεις από τη λάσπη, το άλμα από τη λάσπη στο Πνεύμα είναι πολύ μεγάλο, δεν γίνεται να περάσει κανείς απότομα από την μια περιοχή στην άλλη. Χρειάζεται μια μεσαία περιοχή , μια περιοχή που να συγκερνά και τους δύο κόσμους.»
«Και που είναι αυτή η περιοχή Ρ. εγώ βλέπω μόνο δύο περιοχές μέσα μου. Την αγγελική που αφυπνίζεται με αφορμή εσένα, και τη γήινη, με τα θυελλώδη πάθη της».
«Η τρίτη η ενδιάμεση περιοχή δημιουργείται σιγά-σιγά «σαν σταλακτίτης, σαν σταλαγμίτης,» και με συνειδητή προσπάθεια, θα μου πεις, είναι δυνατόν να φτιάξει κανείς κάτι εκ του μη όντος,
-όχι εκ του μη όντος-, αλλά από το διαθέσιμο υλικό, αλλά το διαθέσιμο υλικό, είναι από τη μια το Πνεύμα κι από την άλλη η λάσπη, αλλά αυτά τα δύο αλληλο-αποστρέφονται.
"Όμως τι είναι ο καταλύτης Π;"
« Είναι μια χημική ουσία που, ενώ δεν παθαίνει η ίδια καμιά μόνιμη αλλοίωση, διαλύει άλλες ουσίες».
«Ποιος μιλάει τώρα.. εσύ μιλάς βέβαια, αλλά πως το νιώθεις μέσα σου, αισθαντικά, αυτό το εγώ, θέλω να πω, διαλύεται, δεν διαλύεται χάνεται, εξαφανίζεται, ξανα-εμφανίζεται τι κάνει;
«Το νιώθω σαν κάτι σταθερό, θέλω να πω, σαν μια σταθερή οντότητα που άλλοτε όμως, βυθύζεται μέσα στις σκέψεις, οπότε είμαι μόνο σκέψεις κι όχι εγώ, κι άλλοτε μέσα στα συναισθήματα και στα πάθη. Οπότε χάνεται από το προσκήνιο, δηλ. δεν είναι πάντα ή στην επιφάνεια των πραγμάτων που κυριαρχούν στο εσωτερικό μου, αλλά που θέλεις να καταλήξεις μ΄αυτή σου την αναφορά στο εγώ; ρώτησε απορημένος.
«Θέλω να καταλήξω ότι αυτές οι δυο περιοχές -θάθελες να τις πούμε κοσμικά ρεύματα που διαπερνούν τον άνθρωπο;—χρειάζονται έναν καταλύτη ανάμεσά τους. Έναν καταλύτη που να διαλύει το Πνεύμα και την Ύλη στα βασικά συστατικά τους, που είναι όμοια.
Ας φέρω ένα παράδειγμα από τη φυσική. Αν πάρουμε ένα μόριο από ενα ανθρώπινο οργανισμό, ένα μόριο από ένα ζώο, ένα μόριο από από ένα φυτό , κι ένα άλλο από κάποιο ανόργανο υλικό και το διαλύσουμε, θα έχουμε άτομα, δηλαδή ενέργεια.
Τώρα, αυτά τα άτομα μπορούν να σχηματίσουν άλλους συνδιασμούς ανάμεσά τους και να δώσουν ένα προιόν που, ενώ θα προέρχεται από το ανθρώπινο, το ζωικό, το φυτικό και το ορυκτό βασίλειο, δεν θα ανήκει σε κανένα απ’ αυτά, αλλά θα είναι κάτι το καινούργιο.
Τώρα, μπορείς να μου πεις τι θα γίνει αν ένας καταλύτης πάρει ένα μέρος από το ρεύμα της ύλης και ένα από το ρεύμα του πνεύματος και τα διαλύσει στα πρωτογενή συστατικά τους, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να αναμιχθούν –θάλεγα να παντρευτούν—ώστε να δημιουργήσουν μια ενότητα που να μη μοιάζει ούτε με το ένα ούτε με το άλλο».
«Έτσι όπως τα λές, φαντάζομαι ότι αυτό το καινούργιο σώμα θα αποτελέσει τη γέφυρα ανάμεσα σ’ αυτά τα τόσο αντίθετα ρεύματα, αλλά ποιος είναι ο καταλύτης; μη μου πεις πως είναι το εγώ;».
«Αυτό είναι, είπε η Ρ. αυτό φαίνεται αμέσως. Αν σε ρωτήσω τι είναι το εγώ; Ύλη ή Πνεύμα; Τι θα πεις;».
«Δεν μπορώ να πω ότι είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Καλά, και από που ξεφυτρώνει, αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο από Ύλη και Πνεύμα στον κόσμο;».
«Τι σε κάνει να νομίζεις ότι υπάρχουν μόνο αυτά τα δύο; Κι αν υπάρχει και κάτι τρίτο; Ένα άλλο κοσμικό ρεύμα που περνάει απαρατήρητο; να το πω συνειδησιακό ρεύμα ή εγωικό;
Οι λέξεις «εγωικό», «εγώ», προκαλούν άσχημους συνειρμούς μέσα μας επειδή συγχέουμε το εγώ ή το εγωικό με τον εγωισμό. Θα πρέπει να ζητήσουμε το λόγο απ’ αυτούς που έφτιαξαν τις λέξεις».
Χωρίς σεντόνι..δεν γίνεται sorry, συνεχίζω..