ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΝΕΟ ΚΑΡΑΒΙ -SOS- - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΝΕΟ ΚΑΡΑΒΙ -SOS- - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

zip30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/02/2012, 17:20:23
quote:
Άσε που για να ξεκινήσεις δηλ. πόλεμο θα πρέπει να γνωρίζεις τον εχθρό σου. Εσύ τον γνωρίζεις ; Δηλ. γνωρίζεις όλα τα ... εχθρικά ας πούμε, "εγώ" σου ; Γνωρίζεις όλους τους εχθρικούς "εαυτούληδές" σου ; Αν δεν τους γνωρίζεις όλους [ κι από στρατηγικής πλευράς να το δεις δηλ. ] δεν σε συμφέρει να ξεκινήσεις έναν πόλεμο.

Όχι σίγουρα δεν τα γνωρίζω όλα... αλλά αυτά που γνωρίζω, γιατί να μην τα διαλύσω; Π.χ. αν έχω ένα εγώ ζήλειας, γιατί να μη το σκοτώσω;

quote:
Γιατί να μην αφήσεις ένα "εγώ" σου π.χ να πεθάνει από μόνο του, κόβοντάς του π.χ την τροφή του ; Ασ' το να πεθάνει από την πείνα. Αργά ή γρήγορα θα πεθάνει.

Θα πεθάνει; Είσαι σίγουρος;
quote:
Πάντως, δικά σου είναι τα "εγώ", δικοί σου είναι οι εαυτούληδες, ε, εσύ θα αποφασίσεις τι θα κάνεις με αυτά. Κάνε πόλεμο άμα γουστάρεις, κανένα πρόβλημα. Απλά, θα ταλαιπωρηθείς παραπάνω και να έχεις και στο νου σου αυτό που σου είπα και πριν, πως δηλ. ένας πόλεμος δεν έχει ούτε νικητές ούτε ηττημένους.
Δεν νικάει η συνείδηση, που μπαίνει σε λιγότερους "νόμους";
-agelos-Μέλος
02/02/2012, 19:13:57
Δεν λέει κάτι αυτή η λέξη Αναστολέα μάθε και ξαναγράψε..

02/02/2012, 20:19:34
Zip
Το ότι βλέπω συνεχώς κάτι διαφορετικό φίλε μου, οφείλεται στην ίδια την ζωή.
...........
Φίλε ζιπ, έσυ σαν ζιπ, έχεις κάτι που (κοιτάζει/παρατηρεί)? Για μένα αυτο βλέπει διαφορετικα τα πράγματα, αφου η ζωη, είναι αυτο που είναι πάντα.

Πλάτωνας
Έχω μια υπόνοια,
Όσο κάποιος βλέπει όνειρα, (στον υπνο του) η συνείδηση του,(την ημερα) κοιμάται.

Ζιπ
Το να βλέπει όνειρα στον ύπνο του, ε, αυτό είναι και το φυσιολογικό. Αν αρχίσει να βλέπει όνειρα στον ξύπνιο του, τότε μπερδεύεται το πράγμα ... 
...........
Ότι ονομάζουμε ΕΓΏ (εαυτο) όπως έγραψα κοιτάζει τη ζωη απο μια πολυ μικρή γωνιτσα. Αυτη της γωνιτσας, λυπει μια ολική βλεψη, που θα ήταν η βλεψη αν γινόταν να ήταν όλος ο εγκέφαλος ξυπνιος. Αυτο θα πει πως δεν κοιτάζει μόνο η γωνιτσα, ο μικρός η μεγάλος παρατηρητής, μα είναι μια διαδικασία που το μυαλο μας, οι αισθήσεις μας, το όλο μας διλαδη, ειναι προσεχτικο, παρατηρει. 

Έτσι λοιπόν έχουμε δυο δυνατες καταστασεις. 

Μια που κάποιο κομμάτι μας (συγκεντρώνεται) και σε αυτη τη διαδικασία ο εαυτός, παραμερίζει άλλες σκέψεις, 

Και μια που όλο μας το είναι, είναι προσεχτικο.
Υπάρχει διλαδη προσοχη, είναι μια δυνατή κατάσταση, που έχεις επίγνωση την ίδια στιγμή, σε ότι παρατηρείται, στα χέρια σου, στο σώμα σου, στους ήχους, σε κάθε τι. 

Η πρώτη κατάσταση είναι αυτη του κοιμησμενου, και είναι αυτο που συμβαίνει στην πλειοψηφία των ανθρώπων.
Η σεινηδειση τους, ως επι το πλείστον λειτουργεί μέσα απο ένα κομμάτι, που αντιδρα σε κάθε τι, και που μιλάει συνεχώς σαν ΣΚΈΨΗ.

Σε αυτη την κατάσταση, λέμε ο άνθρωπος είναι ξυπνητος, η κοιμάται,
μα (και στις δυο καταστασεις) στη σεινηδειση λειτουργεί μονο ένα μέρος της.

Γιατι συμβαίνει π.χ πολλες φορες στον ξυπνιο του, να κάνει ένα πράγμα, και να σκέφτεται κάτι άλλο. Έτσι η συνείδηση, στον ύπνο είναι υποχρεωμένη να επαναφέρει τάξη, και συνεχίζει...οπωσ οταν ηταν ξυπνητη, βλέποντας διλ. όνειρα.

αυτο είναι το όνειρο, χωρίς ομως να σημαίνει πως (το όνειρο,) συγχρόνως δεν μας ειδοποιει για κάτι.

Όταν όμως η συνηδειση, είναι και λειτουργεί σαν ΈΝΑ, σαν όλο, δεν βλέπει όνειρα. Ούτε και έχει ώρα που παει για ύπνο!. Όταν ομως κοιμαται, παει διλ. γι ύπνο, αναπαύεται, χωρίς όνειρα.

Στην ουσία, μια ξυπνια συνείδηση, δεν ονειρεύεται, αναπαύεται.

Το ίδιο πράγμα είναι ο ξυπνιος και οι κοιμησμενος, ο ζωντανός και ο νεκρός. (ηρακλειτος)

Τώρα για όλα τα αλλα τα οποία γράφτηκαν, Τι να γράψω..

Μια μικρή παρατήρηση,

π.χ για τα ΕΓΏ που φτιάχνουν ένα ΜΕΓΆΛΟ ΕΓΏ και αυτο είναι αθάνατο,

επέτρεψε μου αγαπητε ζιπ τουλάχιστον να αμφιβαλουμαι, μιας και απο διαφορετικα κομμάτια αυτοκινήτου άντε να φτιάξεις μια Porsche, μα ποτέ δεν θα φτιάξεις ένα καράβι η ένα αεροπλάνο, πόσο μάλιστα αυτο....να μένει αναλλοίωτο στο χρόνο, και μάλιστα αθάνατο!

Φυσικά και είναι απλες σκέψεις μόνο τα όσα γράφω, ακολουθώντας λιγο, τι λογική που αγαπάς.

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 02/02/2012 20:31:53

02/02/2012, 20:53:13
Γιατί σκοτώνεστε βρε...να σκοτώσετε τα ΕΓΩ?

Αφού "προγραμματισθήκατε" να τα έχετε στο DNA,απο έμβρυα,μήπως έτσι πρέπει να παραμείνουν?

Μήπως είναι ένας απο τους λόγους που "ερχόμαστε" εδώ?

Ας ρωτήσουμε πρώτα τον δημιουργό και μετά τα καθαρίζουμε στο "άψε σβήσε",αρκεί να το πει ο μεγάλος!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

02/02/2012, 21:06:05
Νικομαχος

...............

Μάγος είσαι?

Και που να ξεστομιζα Νικ εκείνες τις πρώτες μέρες που έρχονται τα παιδιά, τι γίνεται, γιατι κλαίνε και λένε (οι ειδικοι) έχουν πονακια...

Σαν μαγνήτης τραβάει κραμακαρμακαρμανιολα!

Εσένα θα σε αποβάλουν μια μερα απο το φόρουμ....Εμένα να δεις.

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 02/02/2012 21:14:19

02/02/2012, 21:18:16
quote:
Πλάτωνας
Εσένα θα σε αποβάλουν μια μερα απο το φόρουμ....Εμένα να δεις

Δηλαδή τι θα σου κάνουν εσένα?
Χειρότερα?

Και γιατι παρακαλώ να πάρω αποβολή?

Είναι στο DNA μου?

Οσο για τα μικρά παιδιά που λές,μακάρι να βλέπαμε και να ακούγαμε κι εμείς ότι αυτά!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

02/02/2012, 22:43:36
Κάποιοι θα αποβληθούν απο υπερβολική εξυπνάδα και κάποιοι από υπερβολική ανοησία...
Θα δέιξει....
Κάποτε θα μας κυνηγάνε στους δρόμους με τα δαδιά... Οι ίδιοι άνθρωποι που πηγαίναμε σχολείο μαζί. Θα δείς.. θα ξεχειλίζουμε απο πολιτισμό πάλι.. τον πολιτισμό που έχουμε μέσα μας.
Θα δείξει, ας σκεφτόμαστε θετικά. Εγω βλέπω μεγάλες δυνατότητες σε αυτή την ανθρωπότητα. Αν δεν ήταν τόσο φυλακισμένη μέσα στο νοητικό κέικ. Τελικά αυτό είναι που κάνει τη ζημιά.
02/02/2012, 22:51:20
quote:
επέτρεψε μου αγαπητε ζιπ τουλάχιστον να αμφιβαλουμαι, μιας και απο διαφορετικα κομμάτια αυτοκινήτου άντε να φτιάξεις μια Porsche, μα ποτέ δεν θα φτιάξεις ένα καράβι η ένα αεροπλάνο, πόσο μάλιστα αυτο....να μένει αναλλοίωτο στο χρόνο, και μάλιστα αθάνατο!

Φυσικά και είναι απλες σκέψεις μόνο τα όσα γράφω, ακολουθώντας λιγο, τι λογική που αγαπάς.

Εγώ υπέθασε ότι οταν είπε "να τα βάλουμε όλα στο μίξερ" εννοούσε να τα σκοτώσουμε. Γιατί αλλιώς, με τη λογική μου, σκέπτομαι το ίδιο με εσένα, ότι πράγματα με διαφορετικές επιθυμίες δεν γίνεται να γίνουν ένα. Και αν γίνουν ένα, ένα υπό τη στέγη ποιανού πράγματος;

Από την άλλη μπορεί απλά να μας λείπει η κατανόηση...

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 02/02/2012 23:01:41

02/02/2012, 23:01:20
quote:
Αφού "προγραμματισθήκατε" να τα έχετε στο DNA,απο έμβρυα,μήπως έτσι πρέπει να παραμείνουν?
Αν γεννιούσουν με ένα δεύτερο έμβρυο μέσα σου, θα το κρατούσες; Ιδού η απορία. Αν γεννιέσαι όντας άρρωστος (τα περισσότερα μωρά γεννιούνται με μολύνσεις, μερικά αν είχαν άρρωστους γονείς... γεννιούνται με την ασθένεια των γονιών τους) θα πεις, η αρρώστια μου ανήκει, άρα την αφήνω να με τρώει μέχρι να πεθάνω.
Τέλος πάντων, είναι αυτό που λέει και ο Ζιπ, δηλαδή, αυτό το ζήτημα είναι συνειδητή επιλογή. Εξαρτάται απ'το πόσο ψηλάς θες να πας. Προφανώς δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα πας πολύ μακριά με το Εγώ σου στο φούλ. Οι μεγάλοι δάσκαλοι δεν έχουν Εγώ. Αν πάλι δε σε νοιάζει, και θες να συνεχίσεις μέσα στο τροχό της σαμσάρας, ή αν θες να πας στο δεύτερο θάνατο, κανένα πρόβλημα, και αυτό επιλογή είναι.

quote:

Ναι
quote:
Ας ρωτήσουμε πρώτα τον δημιουργό και μετά τα καθαρίζουμε στο "άψε σβήσε",αρκεί να το πει ο μεγάλος!!!
Χεχεχε..
02/02/2012, 23:32:19
Doctor

Εγώ υπέθασε ότι οταν είπε "να τα βάλουμε όλα στο μίξερ" εννοούσε να τα σκοτώσουμε. Γιατί αλλιώς, με τη λογική μου, σκέπτομαι το ίδιο με εσένα, ότι πράγματα με διαφορετικές επιθυμίες δεν γίνεται να γίνουν ένα. Και αν γίνουν ένα, ένα υπό τη στέγη ποιανού πράγματος;
Από την άλλη μπορεί απλά να μας λείπει η κατανόηση...
...........

Και έτσι να το είπε, το ΕΓΏ θελεις σε 10 χρόνια θελεις σε 100 χρόνια η σε 1000000 χρόνια, κάποτε θα τελειώσει. Δεν είναι κάτι αιώνιο.

Στο δημιουργημενο, (στο χρονο) δεν υπάρχει τίποτα ...permanent.

Το ΕΓΏ είναι κίνηση στο χρόνο.
Το ΑΧΡΟΝΟ είναι μεν κίνηση, μα όχι στο χρόνο.

Σκέφτομαι δρ πως η ΣΥΝΗΔΕΙΣΗ εκδηλώνεται στο χρόνο, μα δεν ανήκει στο χρόνο, μιας και η φύση της είναι ΑΧΡΟΝΗ.

Αυτη είναι η αθανασιτσα για μένα, όλα τα αλλα είναι....σκέψεις, που έρχονται και φεύγουν.

Για....Να μας... Ταξιδεύουν.