ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΛΛΑΔΑ & ΤΟΥΡΚΙΑ ??? Τι μαγειρεύουν πίσω από την πλάτη μας ??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΕΛΛΑΔΑ & ΤΟΥΡΚΙΑ ??? Τι μαγειρεύουν πίσω από την πλάτη μας ??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Sesostris64 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
08/11/2003, 18:09:28
Αγαπητοί φίλοι θα έπρεπε να ψάξω να βρω απο το βιβλίο του Ουμπέρτο Έκο "Το εκκρεμές του Φουκώ", ένα πολύ ωραίο απόσπασμα στο οποίο λέει ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όλες αυτές οι αντικρουόμενες ομάδες, μυστικές εταιρίες κλπ. στην ουσία ενω παρουσιάζονται ως αντίπαλες εκπορεύονται και ελεγχονται απο το ίδιο κέντρο. Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά το άτομο στο οποίο αναφέρεται ο εισηγητής του άρθρου και επειδή εχω γνωρίσει και τον κύριο Γιαννόπουλο έχω να του πω τούτο. Όταν κάποιος αρχίσει να κάνει πραγματική έρευνα και αρχίσει να ακουμπάει πράγματα που καίνε και λέει αλήθειες, αλλά και ξεβρακώνει τους παραμυθάδες, αν δεν ανήκει σε κάποια απο τις γνωστές ομάδες κινδυνεύει. Κινδυνεύει πραγματικά και κινδυνεύει με διάφορους τρόπους. Με την ηθικη, κοινωνική, ψυχική και σε ακραίες περιπτώσεις με την φυσική του εξόντωση. Είπα του αγαπητού μου φίλου ότι πρέπει να κινείται αθόρυβα πια και να μην ασχολείται με κανέναν απο όλους αυτούς ότι και να λένε. Και όσο λιγότερα δίνει προς τα έξω τόσο το καλύτερο για εκείνον. Γιατί όπως είπε και ο Χριστός μην ρίχνετε τα διαμάντια στους χοίρους. Δεν ξέρω τι ρόλο παίζεις αγαπητέ εισηγητή γιατί σίγουρα κάποιον ρόλο παίζεις. Αν οι προθέσεις σου ήταν αγνές με λίγο ελάχιστο ψάξιμο θα μπορούσες να δεις που είναι η αλήθεια και που είναι το ψέμα... Ο φίλος μου έκανε το λάθος με το τελευταίο άρθρο που του επιτράπηκε να γράψει να μπει σε πολύ βαθειά νερά και να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα. Όμως βρέθηκε ξαφνικά μόνος του ή έτσι νόμιζαν όλα αυτά τα λαμόγια που κινούνται και καρπούνται την αφέλεια και την άγνοια των πολλών. Και άρχισε η επίθεση απο πολλούς κύκλους και με διάφορες κατηγορίες. Να ξέρουν όμως κάτι. Πως ότι και να κάνουν πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα μπορούν να τους ελέγξουν και θα προσπαθούν να λάμψει η αλήθεια και να βγουν κάποια απο τα κρυμμένα και όχι όλα βέβαια, γιατί οι περισσότεροι δεν αξίζει να ξέρουν. Να ξέρετε και κάτι άλλο. Όταν το Σύμπαν δει ότι κάποιος αξίζει, του στέλνει την αλήθεια στον δρόμο του με διάφορους τρόπους. Αντί λοιπόν να προσπαθείτε να κατηγορείτε και να συκοφαντείτε τους ανθρώπους ή να τους εξοντώνετε με διάφορους τρόπους, προσπαθείστε να βρείτε τον δικό σας δρόμο. Απο εκεί και πέρα ο κάθε ένας θα πάρει αυτό που του αξίζει να είστε σίγουροι. Και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του... Αυτά....

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

10/11/2003, 17:27:29
Μετά από παράκληση του ίδιου του συγγραφέα του Θέματος, το απενεργοποιούμε. Με δική μας πρωτοβουλία το μετονομάσαμε στον παρών τίτλο.

Θα ήθελα να πω κάποια πράγματα για συζητήσεις σαν αυτή(και δεν αναφέρομαι σε μηνύματα αυτής της συζήτησης - είναι γενικές παρατηρήσεις):

- Σε οποιαδήποτε περίπτωση πράγματα που έχουν εκτεθεί "δημόσια θέα" και ακόμη περισσότερο που έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να είναι προσιτά σε οποιονδήποτε θα ήθελε να τα προσεγγίσει, όπως δηλαδή γίνεται με τα βιβλία, μπορούν να σχολιαστούν και οι άνθρωποι να πουν την άποψή τους γι'αυτά, φτάνει αυτή να στηρίζεται σε στοιχεία και σοβαρή επιχειραματολογία. Δεν είναι και τόσο "φρόνιμο" να δειγματίζεται κάτι ως αστήριχτο και "φανταστικό" και η άποψη αυτή να πέφτει στην ίδια παγίδα με αυτήν στην οποία θέλει να αντιπαρατεθεί.

- Όταν αναφερόμαστε σε πρόσωπα, απόψεις ή ιδεολογίες θα πρέπει να είμαστε, εδώ στα Forums του ESOTERICA, ιδιαίτερα προσεκτικοί έτσι ώστε να μην πέφτουμε στις άλλες παγίδες, αυτές του χλευασμού, της εύκολης κατάκρισης και υποτίμησης και του δογματισμού. Η επιχειρηματολογία είναι καλό και θεμιτό να διαπνέεται από ηθική και να έχει γνώμωνα το συνολικό καλό και όχι την προβολή των προσωπικών πεποιθήσεων και επιδιώξεων σε βάρος των άλλων.

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά είναι κάπως γενικά, και οι ισορροπίες αρκούντως "λεπτές" αλλά τελικά στην ικανότητα διάκρισης του καθενός με χρήση των αιώνιων αξιών μέσα του εναπόκειται η δόμηση μία υγειούς και δημιουργικής διαλεκτικής.

Με λίγα λόγια: δεν είναι καθόλου εύκολο, απαιτεί εργασία με τον εαυτό και συνεχή επαγρύπνηση.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

MikeleΝέο Μέλος
05/07/2005, 22:30:48
παιδες συγνωμη που tο 1ο μου ποστ σαυτο το φορουμ δεν εχει σχεση με το θεμα του site αλλα εχετε παει Σιφνο/Συρο?θα παω τελη ιουλιου καμια βδομαδουλα σε καποιο εκ των 2 νησιων με την κοπελα μου..κ μαζευουμε γνωμες μεχρι να παρουμε την τελικη αποφαση.δεν ειμαστε του πολυ νταπα ντουπα αλλα ουτε κ της απολυτης ησυχιας...κ θελουμε κατι που να συνδιαζει ομορφες κ αρκετες παραλιες(ωστε να πηγαινουμε σχεδον καθε μερα κ σε διαφορετικη) καθως κ καμποσες (εστω πανω απο μια)περιοχες κ μερη για να βγεις το βραδυ(κ ας μην εχουνε κλαμπ-μπαρ.αρκει ναχουν φαγαδικα, θεα, περατζαδα κλπ)μην αναγκαστουμε δλδ επι μια βδομαδα να βγαινουμε στο ιδιο μερος συνεχεια.επισης να σημειωσω πως σε οποιο κ απτα 2 να παμε θα μεινουμε πρωτευουσα κ πως αυτοκινητο δε θαχουμε(μολις τη προηγουμενη βδμδ το πηρα το διπλωμα ).οποτε παιζουν ρολο κ οι μεγαλες αποστασεις κ το ποσο καλη ειναι η συγκοινωνια.
ξερω ζηταμε πολλα κ ισως πολλα απαυτα να μη ταχει κανενα απτα 2 νησια.αλλα τουλαχιστον προτεινετε μου αυτο που πλησιαζει περισσοτερο σαυτο που ζηταμε.
ευχαριστω
06/07/2005, 02:41:48
Γειά σου Mikele

Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να αφήσω το θέμα αυτό ενεργό .
Δεν δικαιολογείται σε κάποιο μέλος με το πρώτο του μήνυμα να θέτει ένα θέμα σε ένα χώρο που προορίζεται για ανάπαυλα εν μέσω μίας συμμετοχής σε πολλά άλλα θέματα του forum. Η συμμετοχή αυτή δεν έχει υπάρξει.
Άλλωστε το θέμα αυτό, δεν έχει καν σχέση με τη θεματολογία του ESOTERICA.

Γιατί δεν ρωτάτε σε κάποιο σχετικότερο site;

Βεβαιότατα, μπορείς να συμμετέχεις στις εδώ συζητήσεις μας, μέσα στο θέμα όμως, εφόσον σε ενδιαφέρει το αντικείμενο.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!