ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Θρύλοι και Παράξενα της Στρατιωτικής Θητείας - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Θρύλοι και Παράξενα της Στρατιωτικής Θητείας - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Agnostic31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
17/04/2012, 10:54:11
Δεν έχω υπηρετήσει (), αλλά όσον αφορά στη 4η ιστορία που παραθέτει ο Agnostic, εγώ τη γνωρίζω διαφορετικά. Από ό,τι έχω ακούσει, η όλη η ιστορία διαδραματίστηκε σε στρατόπεδο του Ναυπλίου, όταν ο κολλητός φίλος και η κοπέλα του συγκεκριμένου φαντάρου αποφάσισαν να του κάνουν μια πλάκα. Οπότε, του έστειλαν ένα sms,στο οποίο αποκάλυπταν τη μεταξύ τους ερωτική σχέση και το γεγονός ότι έχουν συνουσιαστεί, για να τον "δουλέψουν" για λίγο. Πριν όμως προλάβουν να διευκρινίσουν ότι όλο αυτό ήταν μια στημένη φάρσα, ο φαντάρος αυτοκτόνησε. Τώρα, κατά πόσο αληθεύει...

Ό,τι δεν συνέβη ποτέ είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά...

CamelotΜέλος
17/04/2012, 13:32:59
Δεν εχω παει ακομα στρατο, αλλα ακομα και εγω που πιστευω ευκολα στους μυθους ολα τα παραπανω δεν θα τα πιστευα! Αυτο με τα τυμπανα ειναι ακυρο απο μονο του! Γιατι αρκετοι ειναι αυτοι που δεν θα εδιναν σημασια σε τετοικ προειδοποιηση. Το περιστατικο με τις πετρες ειναι γελοιο! Αντι να εμφανιστει το πνευμα μπροστα σου, πραγμα που θα σε εκανε να μεινεις ξυπνιος ολο το βραδυ, καθεται και πεταει πετρες; Χμμμ τωρα εαν χειροδικουσε ενας ανωτερος μου, δεν θα ανταπεδιδα, ουτε θα εδινα επεκταση στο θεμα, θα κρατουσα το επιπεδο μου αλλα θα του εριχνα και ενα βλεμμα που θα το θυμοταν για ολη του τη ζωη. . . Αυτο με τους γκει τωρα. . . Δεν το αμφισβητω, μπορει να εχει γινει απλα εαν τους βλεπαν θα γινονταν δαχτυλοδεικτουμενοι μεσα στο στρατοπεδο. Ε και τωρα το τελευταιο με το sms. . . Απλα το αποκλειω! Στην περιπτωση που θα μου ερχοταν τετοιο μυνημα θα με επιανε το ψωνιο μου και ο εγωισμος μου, θα χαμογελουσα ειρωνικα προς το κινητο και αυτη θα ηταν η απαντηση μου: "Συμφωνω με ολα οσα λες. . . Πρεπει να σου πω ομως κι εγω καποια πραγματα! Εδω και καιρο θελω να σου πω να χωρισουμε αλλα φοβομουν οτι θα σε πληγωσω. . . Τα εχω εδω και καιρο με μια αλλη και εχουμε κανει και ερωτα. . . Δεν με πειραζει οποτε αυτο που εκανες. . . An eye for an eye. . . Σωστα; Ελπιζω να μην μου θυμωσεις και να θελεις να μεινουμε φιλοι!". Εμ τι να κανουμε οταν θα μου κανει καποια τετοια χαζομαρα, θα το πληρωσει με το ιδιο νομισμα. . .

!!!Vanish the shadows!!!

17/04/2012, 15:49:29
Macedon

Κώστα, χρόνια πολλά

quote:
Έχοντας υπηρετήσει στον Έβρο 12 μήνες περίπου (και μάλιστα ήμουν στον Πέπλο όταν έγινε το μακελιό στο Β΄ λόχο και ήμουν υπηρεσία εκείνο το βράδυ του '85 στον απέναντι θάλαμο), δεν άκουσα καμία από τις απίθανες αυτές ιστορίες.

Ποιο μακελειό εννοείς; Δεν το έχω ακούσει.Μπορείς να επεκταθείς;

quote:
Ούτε για το Χαϊδάρι άκουσα τίποτε, όταν έκανα εκεί 4 μήνες εκπαίδευση στο ΚΕΒΟΠ.

Εγώ ήμουν στη ΣΔΒ, είμαι Διαβιβάσεις όχι Πεζικό, μάλλον σε διαφορετικά στρατόπεδα βρεθήκαμε. Το Μπλοκ 15 ήταν μέσα στο στρατόπεδο που υπηρέτησες;

(άσχετο, τι ειδικότητα είχες; χειριστής όλμων;)

Camelot

Δεν έχεις λάβει υπόψιν σου την περίεργη ψυχολογία που έχει ο άντρας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Δεν είσαι το ίδιο δυνατός συναισθηματικά όταν βρίσκεσαι υπό πίεση. Επίσης,είναι διαφορετικό να θυμώνεις/στεναχωριέσαι σπίτι σου από το να θυμώνεις/στεναχωριέσαι σε μια σκοπιά στη μέση του πουθενά με ένα γεμάτο όπλο στο χέρι.

17/04/2012, 18:00:08
IndustrialAngel

quote:
Κώστα, χρόνια πολλά

Και σε σένα Γιώργο. Αν υπηρετείς τώρα, καλός πολίτης

quote:
Ποιο μακελειό εννοείς; Δεν το έχω ακούσει.Μπορείς να επεκταθείς;

Στις αρχές του 85 στον Πέπλο, ένας στρατιώτης που είχε ψυχολογικά προβλήματα και που τον έτρεχαν άγρια κιόλας, ερχόμενος από τη σκοπιά κατά τις 6 το πρωί (είχε υπηρεσία 12-2 αλλά δεν τον άλλαξε κανείς μέχρι τις 6) μπήκε στο θάλαμό του και γάζωσε με το FN όσους μπόρεσε. Δεν θυμάμαι πόσοι σκοτώθηκαν επί τόπου και πόσοι έμειναν ανάπηροι αλλά έγινε μεγάλο θέμα τότε. Για χρόνια συζητιόταν.

Εγώ ήμουν υπηρεσία θαλαμοφύλακα εκείνη την ώρα στον απέναντι θάλαμο (μας χώριζε ένας προθάλαμος).

quote:
Εγώ ήμουν στη ΣΔΒ, είμαι Διαβιβάσεις όχι Πεζικό, μάλλον σε διαφορετικά στρατόπεδα βρεθήκαμε.

Αχ... με τις μοδίστρες και τις κομμώτριες απέναντι δεν είχαμε πολλές σχέσεις

quote:
Το Μπλοκ 15 ήταν μέσα στο στρατόπεδο που υπηρέτησες;

Νομίζω ήταν στο απέναντι, στο ΚΕΔΒ.

quote:
(άσχετο, τι ειδικότητα είχες; χειριστής όλμων;)

Υπολογιστής-Παρατηρητής Όλμων. Hi-tech ειδικότητα.
Πάντως ρε Γιώργο, θυμάμαι πως στο ΚΕΒΟΠ υπήρχε το παγκόσμιο παράδοξο στις βολές των Όλμων. Ενώ οι όλμοι σημάδευαν το πεδίο βολής, οι διόπτρες τους (που ήταν εξαιρετικές) σημάδευαν τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών όπου έβγαιναν οι κυρίες πρωί-πρωί με τις νυχτικές τους

quote:
Δεν έχεις λάβει υπόψιν σου την περίεργη ψυχολογία που έχει ο άντρας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.

Δεν ξέρω πόσο υπηρετείτε τώρα, αλλά όταν ήμουν εγώ, ήταν 21 μήνες. Τότε ίσχυε το στρατιωτικό θεώρημα "Όσο πιο πολύ κοιμάσαι, τόσο πιο λίγο υπηρετείς".

ΥΓ. Μη ρωτήσεις τον γιαπετ για το στρατό ... αυτός υπηρέτησε υπό τις διαταγές του Παρμενίωνα, του στρατηγού του Μ. Αλεξάνδρου και θα σε πρήξει με ιστορίες από την εκστρατεία στην Περσία. Σκέψου ότι λίγο πριν απολυθεί αντικαταστήσανε τις σάρισες με πυροβόλα όπλα (του τύπου "Κάτσε να γεμίσω να σου ρίξω").

macedon

Edited by - macedon on 17/04/2012 18:00:28

17/04/2012, 18:26:52
Macedon

quote:
Αχ... με τις μοδίστρες και τις κομμώτριες απέναντι δεν είχαμε πολλές σχέσεις

Ίδιο χρώμα μπερέ φοράμε, σκοπιές κάνουμε,τα ίδια όπλα σηκώνουμε κτλ κτλ. Δεν έχει τόσο μεγάλη απόσταση το Πεζικό από τις Διαβιβάσεις. Αν μου έλεγες ότι ήσουν Τέθωρας ή Ειδικές Δυνάμεις να το δεχτώ.

quote:
Νομίζω ήταν στο απέναντι, στο ΚΕΔΒ.

Α μπράβο εκεί ήμουν εγώ για "μετεκπαίδευση".

quote:
Υπολογιστής-Παρατηρητής Όλμων. Hi-tech ειδικότητα.
Πάντως ρε Γιώργο, θυμάμαι πως στο ΚΕΒΟΠ υπήρχε το παγκόσμιο παράδοξο στις βολές των Όλμων. Ενώ οι όλμοι σημάδευαν το πεδίο βολής, οι διόπτρες τους (που ήταν εξαιρετικές) σημάδευαν τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών όπου έβγαιναν οι κυρίες πρωί-πρωί με τις νυχτικές τους

Κοντά έπεσα...

quote:
Δεν ξέρω πόσο υπηρετείτε τώρα, αλλά όταν ήμουν εγώ, ήταν 21 μήνες. Τότε ίσχυε το στρατιωτικό θεώρημα "Όσο πιο πολύ κοιμάσαι, τόσο πιο λίγο υπηρετείς".

9 μήνες η πλήρης θητεία, 8 μήνες εγώ ως ορφανός από μητέρα (παλιά μας έλεγαν "προστάτες οικογένειας")

quote:
ΥΓ. Μη ρωτήσεις τον γιαπετ για το στρατό ... αυτός υπηρέτησε υπό τις διαταγές του Παρμενίωνα, του στρατηγού του Μ. Αλεξάνδρου και θα σε πρήξει με ιστορίες από την εκστρατεία στην Περσία. Σκέψου ότι λίγο πριν απολυθεί αντικαταστήσανε τις σάρισες με πυροβόλα όπλα (του τύπου "Κάτσε να γεμίσω να σου ρίξω").

λολ

Εμπροσθογεμή πυροβόλα ε; Τον είχα κόψει για αρχαίο το Γιάννη...

17/04/2012, 21:56:58
IndustrialAngel

quote:
Αν μου έλεγες ότι ήσουν Τέθωρας ή Ειδικές Δυνάμεις να το δεχτώ.

Ήμουν στα ΟΥΚ (Ομάδες Υπερταχείας Κατάκλισης).

macedon

18/04/2012, 08:50:38
quote:
Narkissa555

Δεν έχω υπηρετήσει (), αλλά όσον αφορά στη 4η ιστορία που παραθέτει ο Agnostic, εγώ τη γνωρίζω διαφορετικά. Από ό,τι έχω ακούσει, η όλη η ιστορία διαδραματίστηκε σε στρατόπεδο του Ναυπλίου, όταν ο κολλητός φίλος και η κοπέλα του συγκεκριμένου φαντάρου αποφάσισαν να του κάνουν μια πλάκα. Οπότε, του έστειλαν ένα sms,στο οποίο αποκάλυπταν τη μεταξύ τους ερωτική σχέση και το γεγονός ότι έχουν συνουσιαστεί, για να τον "δουλέψουν" για λίγο. Πριν όμως προλάβουν να διευκρινίσουν ότι όλο αυτό ήταν μια στημένη φάρσα, ο φαντάρος αυτοκτόνησε. Τώρα, κατά πόσο αληθεύει...

Εγώ την ιστορία αυτή την άκουσα στο στρατόπεδο της Σπάρτης(ΚΕΕΜ). Μάλιστα το συγκεκριμένο υπόστεγο της σκοπιάς όπου μας έδειχναν το υποτιθέμενο βαθούλωμα της σφαίρας στο ταβάνι λεγόταν "Η σκοπιά του Φάνη". Απ' ό,τι διαβάζω η ιστορία υπάρχει ήδη από το 2005.

Πάντως η εκδοχή με την πλακίτσα μου φαίνεται καραμπινάτο ψεύδος. Λες και προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την τραγικότητα της ιστορίας. Σαν υπόθεση αρχαίας ελληνικής τραγωδίας ένα πράγμα.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

CamelotΜέλος
18/04/2012, 13:17:29
Indtstrialangel Χμμμ στη μεση του πουθενα με ενα οπλο στο χερι ε; Γεματο κιολας! Ξανα το ιδιο μυνημα θα εστελνα! Δεν θα αυτοκτονουσα ποτε. . Αν χασεις την ζωη σου τοσο νεος απο δικια σου επιλογη, τοτε χανεις και ολες τις γνωριμιες με υπεροχα ατομα. . . Οσο για την αλλαγη της ψυχολογιας... Δεν προκειται να με πιασει εμενα. . . Δεν νομιζω να μπορει να συγκριθει η πιεση του στρατου με την πιεση τριων απανωτων θανατων αγαπημενων προσωπων. Ακομα και στο στρατο σου υποσχομαι πως δεν θα δεχτω πιεση απο κανεναν, εχω μαθει να κινουμαι με τους δικους μου ρυθμους κι αυτο δεν αλλαζει, πολλοι το εχουν δοκιμασει μα κανενας δεν το πετυχε. . . Τωρα μπορει να σκεφτεσαι οτι ειμαι κακομαθημενος, δικαιωμα σου, ή "εσενα περιμεναν στο στρατο", ειμαι πολυ διαφορετικος, ή "τι στρατιωτες θα εχουμε", εαν κινδυνευουν αλλοι, τοτε αλλαζω ρυθμους :D. Το τι σημαινει στρατος το ξερω καλα, εχουν παει γνωστοι μου και μου εχουν πει. . . Εγω δεν παυω να το βλεπω σαν μια προκληση-παιχνιδακι

!!!Vanish the shadows!!!

18/04/2012, 16:31:22
quote:

quote:
Narkissa555

Εγώ την ιστορία αυτή την άκουσα στο στρατόπεδο της Σπάρτης(ΚΕΕΜ). Μάλιστα το συγκεκριμένο υπόστεγο της σκοπιάς όπου μας έδειχναν το υποτιθέμενο βαθούλωμα της σφαίρας στο ταβάνι λεγόταν "Η σκοπιά του Φάνη". Απ' ό,τι διαβάζω η ιστορία υπάρχει ήδη από το 2005.

Πάντως η εκδοχή με την πλακίτσα μου φαίνεται καραμπινάτο ψεύδος. Λες και προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την τραγικότητα της ιστορίας. Σαν υπόθεση αρχαίας ελληνικής τραγωδίας ένα πράγμα.

Δίκιο έχεις, αλλά από την άλλη είναι πιο πιθανό να αυτοκτονήσεις αν η κοπέλα που αγαπάς σε παρατάει για τον καλύτερό σου φίλος και εκείνος, μάλιστα, σε προδίδει ενδίδοντας, παρά αν έχεις μια απλή ερωτική απογοήτευση...λέω τώρα!

18/04/2012, 16:34:41
quote:

Indtstrialangel Χμμμ στη μεση του πουθενα με ενα οπλο στο χερι ε; Γεματο κιολας! Ξανα το ιδιο μυνημα θα εστελνα! Δεν θα αυτοκτονουσα ποτε. . Αν χασεις την ζωη σου τοσο νεος απο δικια σου επιλογη, τοτε χανεις και ολες τις γνωριμιες με υπεροχα ατομα. . . Οσο για την αλλαγη της ψυχολογιας... Δεν προκειται να με πιασει εμενα. . . Δεν νομιζω να μπορει να συγκριθει η πιεση του στρατου με την πιεση τριων απανωτων θανατων αγαπημενων προσωπων. Ακομα και στο στρατο σου υποσχομαι πως δεν θα δεχτω πιεση απο κανεναν, εχω μαθει να κινουμαι με τους δικους μου ρυθμους κι αυτο δεν αλλαζει, πολλοι το εχουν δοκιμασει μα κανενας δεν το πετυχε. . . Τωρα μπορει να σκεφτεσαι οτι ειμαι κακομαθημενος, δικαιωμα σου, ή "εσενα περιμεναν στο στρατο", ειμαι πολυ διαφορετικος, ή "τι στρατιωτες θα εχουμε", εαν κινδυνευουν αλλοι, τοτε αλλαζω ρυθμους :D. Το τι σημαινει στρατος το ξερω καλα, εχουν παει γνωστοι μου και μου εχουν πει. . . Εγω δεν παυω να το βλεπω σαν μια προκληση-παιχνιδακι

!!!Vanish the shadows!!!

Εντάξει, βρε camelot, αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι! Υπάρχουν άτομα που απεχθάνονται αυτού του είδους την πίεση (ακόμα κι αν εσύ το βλέπεις σαν πρόκληση) και αυτό επιδρά πάρα πολύ άσχημα στην ψυχολογία τους. Δεν λέω ότι αυτό είναι λόγος για να αυτοκτονήσεις, αλλά ο καθένας σκέφτεται, νιώθει και αντιδρά διαφορρετικά σε κάθε περίπτωση.

18/04/2012, 16:44:02
^^ Συμφωνώ με αυτό που λέει η Ναρκίσσα555

Άνθρωποι είτε πολίτες είτε στρατιώτες είτε ακόμα και στελέχη έχουν αυτοκτονήσει για διάφορους λόγους κατά καιρούς, ένας από τους οποίους είναι και η ερωτική απογοήτευση. Απλώς λέμε ότι η θητεία μπορεί να επιβαρύνει κάποιον περισσότερο ώστε να κάνει τη λάθος επιλογή. Τίποτα παραπάνω.