- "Ιησούς:Κήρυκας μίσους διχασμού & μισελληνισμού??" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Πάντα η αλήθεια είναι πικρή σαν το φάρμακο. Μα μόνο έτσι γιατρευόμαστε.»
Αυτό καλά θα έκανες φίλτατε να το μεταδώσεις και στους υπόλοιπους Εν Χριστώ αδελφούς σου. Διότι, και φαντάζομαι να το έχεις αντιληφθεί, η «αλήθεια» που ευαγγελίζεται ο χριστιανισμός μόνο ως placebo προσφέρεται και όχι ως φάρμακο γιατρειάς! ![]()
![]()
Εκτός και αν νομίζεις ότι το «φάρμακο» που ευαγγελίζεσαι δύναται να χορηγηθεί σε Μωαμεθανούς και Ιουδαίους……..δίχως καμία παρενέργεια!! ![]()
![]()
Just A Man:
«Και μην νομίζετε ότι έχουμε κάνει και τίποτα σπουδαίο σαν Ορθόδοξη Έλληνες.
Η Ορθοδοξία της Ρωσίας είναι πολύ μεγαλύτερη σε ποσότητα από ότι η δικιά μας.»
Όταν αντιληφθείς ότι το Θείο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΜΠΕΣ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟΣ, τότε θα ξεπεράσεις και το κόμπλεξ της «ρωσικής υπεροχής».
Πάντως, είναι ενδιαφέρον το ΠΟΥ βάζετε τελικά τον πήχη όταν αναφέρεστε στον Θεό……..![]()
![]()
Just A Man:
«Καλή προπόνηση φίλοι μου Schwabe, Ελεύθερος, ...και άλλοι πολλοί.»
Αφού σε ευχαριστήσω λοιπόν για τα….«καλά σου λόγια» (σου βγαίνει μπαγάσα ΟΣΟ και αν το θάβεις!) αγαπητέ Εν Χριστώ αθλητή, να εκφράσω με τη σειρά μου τη λύπη μου για το ότι δεν βρίσκονται σε αφθονία κείμενα Ορθόδοξης δοξασίας, κείμενα του «γλυκού Ιησού» (βρε αθεόφοβοι…….γλυκό κουταλιού καταντήσατε τους Θεούς!!), κείμενα του Σωτηρίου Αγίου Πνεύματος.
Αλήθεια, γιατί κάποιοι μπερδεύουνε ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΟ με τον ΜΑΝΤΡΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ? Γιατί κάποιοι μπερδεύουνε το esoterica με τον άμβωνα? ![]()
![]()
![]()
Cogito ergo sum…..
quote:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΠΟΝΤΑ! ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
ΣΗΜΕΙΩΝΕΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΑΜΑΛΙΑ ΜΟΥ!
ΣΗΜ: ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΩ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ!
Μα βρε Ζοϊρε!
Πως να με δεις; Αφού ήμουν σκυμένη και προσκυνούσα!
κεφάλια έδειχνε μόνο η κάμερα...
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ!
EGV
quote:
Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας,οι στρατιώτες έβαλαν την τεμπέλα στον σταυρό κοροϊδευτικά.Αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα
δεν είχαν συνείδηση των πράξεών τους.Γι'αυτό και ο Ιησούς ζήτησε την συγχώρηση τους.Το "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι" δεν είναι συνεπώς καθόλου δικαιολογία.Είναι ο πραγματικός λόγος.Ελπίζω αυτή την φορά να έγινα κατανοητός.
Ναι έγινες κατανοητός φίλε zephyr. Επιστήμη είναι;![]()
Βέβαια δεν του έβαλαν μόνο ταμπέλα. Του φόρτωσαν τον σταυρό να τον κουβαλήσει, τον κορόϊδεψαν, τον έφτυσαν, τον έδειραν κλπ. Αλλά όπως λες δεν είχαν συνείδηση των πράξεων τους. Αυτό σημαίνει ότι τον κορόϊδευαν, τον έφτυναν, τον έδερναν κλπ. αλλά δεν ήξεραν ή δεν καταλάβαιναν ότι κορόϊδευαν, έφτυναν, έδερναν κάποιον έτσι δεν είναι;
Δεν μπορώ να αποφύγω το αστείο ρε μεγάλε και με συγχωρείς δηλαδή. Καλά τι νόμιζαν ότι έκαναν την ώρα που τον έδερναν; Ότι τρώνε μπακλαβάδες;
Ήταν τρελλοί; Έδερναν όποιον λάχει και δεν το καταλάβαιναν καν;
Η κουβέντα μας ξεκίνησε από την αναφορά σου ότι τάχα ο Ιησούς "ξεψυχώντας" συγχώρεσε ακόμα και τους εχθρούς του.
Μα πως ήταν εχθροί του αφού "ουκ οίδασι τι ποιούσι" και δεν είχαν συνείδηση των πράξεων τους;
Δεν είναι ώρα ν' αρχίσουν να σου μπαίνουν ψύλλοι στ' αυτιά;![]()
Μήπως ο σκοπός του συγγραφέα που "έμπηξε" μέσα στο λεγόμενο ευαγγέλιο εκείνο το "πάτερ άφες αυτοίς, ουκ οίδασι τί ποιούσι" ήταν άλλος; Μήπως κάτι άλλο ήθελε να μας πει; Μήπως πάνω στην επιθυμία του να προσθέσει μεγαλείο στον Ιησού του, χωρίς να πολυσκεφτεί μας έβαλε μια ανοησία εκει πέρα; Τί μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε;
Άν έχουμε τέτοια διάθεση δηλαδή
.
Ελεύθερος
Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός; ![]()
quote:
ΕΓΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ.
ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ!
quote:
"Ιησούς:Κήρυκας μίσους διχασμού & μισελληνισμού??"
u mean that...
xm..!lets see this one..:
quote:
"Ιησούς:Κήρυκας μίσους διχασμού & μισελληνισμού"
the point is...
whats the difference,dear?
themeaningstillthesame...
--writeitdownagainbutmakesurethatyouhaveahotquestionfirst..:(--
-παντως το θεμα ειναι ενδιαφερον...ακομη κι ετσι:)
τελικα ειναι ωραιο να συντονιζεις ...:))-
quote:
Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας,οι στρατιώτες έβαλαν την τεμπέλα στον σταυρό κοροϊδευτικά.Αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα
δεν είχαν συνείδηση των πράξεών τους.Γι'αυτό και ο Ιησούς ζήτησε την συγχώρηση τους.Το "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι" δεν είναι συνεπώς καθόλου δικαιολογία.Είναι ο πραγματικός λόγος.Ελπίζω αυτή την φορά να έγινα κατανοητός.
quote:
Μήπως ο σκοπός του συγγραφέα που "έμπηξε" μέσα στο λεγόμενο ευαγγέλιο εκείνο το "πάτερ άφες αυτοίς, ουκ οίδασι τί ποιούσι" ήταν άλλος; Μήπως κάτι άλλο ήθελε να μας πει; Μήπως πάνω στην επιθυμία του να προσθέσει μεγαλείο στον Ιησού του, χωρίς να πολυσκεφτεί μας έβαλε μια ανοησία εκει πέρα; Τί μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε;
![]()
τι ειπαμε ειναι οι [b]υποθεσεις;
υπαρχουν βασιμες τετοιες;(ποτε/αλλιως δεν ονομαζονται υποθεσεις)
[b]αμφι-βολια
+απο που προκυπτει η αμφιβολια;
Atma,
"have faith"![]()
"'η στραβα ειναι ο γυαλος...'η στραβα αρμενιζεις..."

clickonmebabe..
Λυπάμαι όμως γιατί έχω αποφασίσει ήδη να εγκαταλείψω το τόπικ. Η μούσα μου με οδηγεί στο "Πού ήταν ο Θεός;".
Βάσιμες υποθέσεις; Στα δικαστήρια όλο τέτοιες κάνουνε. Και ψάχνουν για αποδείξεις που θα τις μετατρέψουν σε αδιαμφισβήτητα γεγονότα.
Και όλη η επιστήμη από 'κει ξεκινάει.
Ελεύθερος
Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός; ![]()
"η δε γυνή ήν ΕΛΛΗΝΙΣ, Συροφοινικιώτισσα το γένει.
και ηρώτα αυτόν ίνα το δαιμόνιον εκβάλη εκ της θυγατρός αυτής.
ο δε Ιησούς είπεν αυτή. άφες πρώτον χορτασθήναι τα τέκνα.
ού γάρ εστι καλόν λαβείν τον άρτον των τέκνων και τοίς ΚΥΝΑΡΙΟΙΣ βαλείν."
(ΜΑΡΚΟΣ ζ' 26-27)
Ηθικόν δίδαγμα κανείς; ATMA ίσως; Με σαφήνεια; Jast a κτλ;
ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ; (όχι Έλληνας)
σόρυ δηλαδή αλλά κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;
Λές:
quote:
Δεν μπορώ να αποφύγω το αστείο ρε μεγάλε και με συγχωρείς δηλαδή. Καλά τι νόμιζαν ότι έκαναν την ώρα που τον έδερναν; Ότι τρώνε μπακλαβάδες; Ήταν τρελλοί; Έδερναν όποιον λάχει και δεν το καταλάβαιναν καν;
Το τι δεν καταλάβαιναν δεν είναι η πράξη,αλλά η ουσία αυτής.Δηλαδή δεν καταλάβαιναν πως ότι έκαναν το έκαναν στο ίδιο τον Θεό
.Φυσικά και ηθελημένα τον σταύρωσαν και τον βασάνισαν κτλ.
Νόμιζαν όμως ότι τα κάνουν όλα αυτά σε ένα απλό άνθρωπο.Πάρ'το λογικά:
αν γνώριζαν ότι ήταν Θεός,θα έκαναν όλα αυτά ή θα τους έπιανε πανικός όπως συνέβει μετά το "τετέλεσται";
quote:
Μήπως κάτι άλλο ήθελε να μας πει;
Εσύ δηλαδή τι νομίζεις ότι ήθελε να πεί "μπήχνοντας",όπως λές,αυτή την φράσή;
quote:Νόμιζαν όμως ότι τα κάνουν όλα αυτά σε ένα απλό άνθρωπο.Πάρ'το λογικά:
αν γνώριζαν ότι ήταν Θεός,θα έκαναν όλα αυτά ή θα τους έπιανε πανικός όπως συνέβει μετά το
"τετέλεσται";
Τετέλεσται. 7ος Λόγος.
Η τελευταία λέξη του Ιησού πάνω στο Σταυρό.
Τετέλεσται. Λέξη θριάμβου επί της ύλης.
Τετέλεσται. Λέξη που δείχνει ότι εκπληρώθηκε η Θυσία του Υιού του Θεού.
Τετέλεσται. Λέξη που δείχνει την εκπλήρωση των προφητειών.
Τετέλεσται. Λέξη που δείχνει ότι μετά από την Σταύρωση έρχεται η απαλλαγή της θνητής ζωής.
Τετέλεσται. Λέξη που φανερώνει την κατάργηση του κράτους της Αμαρτίας.
Τετέλεσται. Λέξη που φανερώνει την εκπλήρωση και υπακοή στο θέλημα του Πατρός και μόνο.
Τετέλεσται. Λέξη που φανερώνει την εκπλήρωση του έργου του Ιησού πάνω στην Γη.
Τετέλεσται. Λέξη που φανερώνει την κατάργηση του Άδη, δημιουργώντας την γέφυρα από την Γη στον Ουρανό.
Όπως είπε στους μαθητές του όταν τους κάλεσε να περπατήσουν πάνω στα κύματα, έτσι μας καλεί με Πίστη να περπατήσουμε την θάλασσα που χωρίζει την Γη από τον Ουρανό.
Τετέλεσται.
Για να πραγματωθεί αυτό σε μια Ψυχή, θα πρέπει να συμβούν δύο πράγματα.
Το πρώτο είναι να ανέβη στο Σταυρό από Αγάπη για τον Πατέρα,
και στην συνέχεια να πει τον 6 Λόγω του Ιησού:
Πατέρα, εις χείρας Σου παραθήσομαι το πνεύμα μου.
(Ταπεινοφροσύνη της Διάνοιας. ΑΤΜΑ, αυτό μήπως αντιστοιχεί στο έκτο κέντρο? Πως σου ακούγεται?)
Φίλου μου,
Αισθάνομαι ότι ένας δρόμος ευδαιμονίας δεν μας οδηγεί στην ανάσταση της Ψυχής μας.
Αν δεν Σταυρωθεί η ψυχή, δεν ανοίγει (ΆνωΓη – Και εδώ το Άνω είναι το Α και το Ω) ο δρόμος της Ανάσταση.
Ξέρετε κάτι. Όλοι είμαστε πάνω σε ένα Σταύρο. Όπως με τους δύο ληστές.
Με την διαφορά ότι ο ένας μετάνιωσε για τα λάθη του, αποδέχτηκε τον Ιησού σαν Υιό του Θεού. Ενώ ο άλλος ληστής τον απόρριψε. Ήταν αμετανόητος.
Κρίμα ακόμα και την τελευταία στιγμή πάνω στο Σταυρό δεν μετάνιωσε.
Άραγε, η δική μας η Σταύρωση πιο από τους δύο ληστές θα διαλέξει?
Άραγε, η Σταύρωση μας θα πάει χαμένη?
Είναι αλήθεια ότι δεν είναι εύκολο. Γιατί μας λείπει η θέληση. Η θέληση να αποχωριστούμε την ύλη. Εύχομαι όλοι μας να έχουμε ένα ευλογημένο αποτέλεσμα.
Να είστε ευλογημένοι όλοι.
Με αγαθή Αγάπη 7Χ7
Just a man
999
Δεν έχω κανένα άλλο σχόλιο για αυτό το topic.
Τετέλεσται.
Δηλαδή τρία πουλάκια κάθονταν...
Σαφέστατος. Όπως πάντα!
μερσί.