- Εγκέφαλος, Συνείδηση και Κβαντική Μηχανική - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:quote:Θα πρέπει να ξέρεις ότι ο "ορθολογικός τρόπος σκέψης" είναι πρώτιστα μια υπεκφυγή για όσα συζητάμε εδώ. Γιατρούς και φυσικούς και άλλους επιστήμονες έχω δει να εφαρμόζουν αυτό που λέμε στερεότυπα "ορθολογικός τρόπος σκέψης" στα πλαίσια της δουλειάς τους, πράγμα λίγο πολύ αναγαίο. Έχω δει και να μην εφαρμόζουν. Αλλά γιατρούς και φυσικούς και άλλους επιστήμονες ΔΕΝ έχω δει να εφαρμόζουν κανέναν "ορθολογικό τρόπο σκέψης" στις ζωές τους - περισσότερο από το μανάβη τους ή τον περιπτερά τους (που θεωρητικά ίσως έχουν κατώτερη μόρφωση.) Κι όταν μιλάμε για εσωτερικά θέματα μιλάμε πολύ για θέματα ζωής κι όχι για ξερή επιστήμη. Να χρησιμοποιεί κανείς το επιστημονικό κύρος του ως πχ φυσικός για να αναφερθεί σε θέματα φυσικής είναι ορθό. Να χρησιμοποιεί κανείς το επιστημονικό κύρος του ως φυσικός για θέματα ζωής είναι έως και υποκριτικό αφού σε θέματα προσωπικά, οικογένειας, απόψεων και πεποιθήσεων ούτε οι πιο σκληροπηρυνικοί επιστήμονες δεν διαφέρουν από τους λιγότερο μορφωμένους.
Και ομως καπου ειχα διαβασει για μια μεγαλη ψυχολογικη ερευνα (νομιζω στο physicsgg), που αφορουσε ανθρωπους που εθιζονται σε ενα ορθολογικο τροπο σκεψης π.χ Μαθηματικοι-φυσικοι λογο αντικειμενου εργασιας,οι οποιοι λεει σκεφτονται μεσα απο το φιλτρο περισσοτερο ή μονο του αριστερου ημισφαιριου του εγκεφαλου, πραγμα που τους κανει υλιστες ,ή ακομα και αθεους.Στεκει αυτο;
Δες τις προσωπικές ζωές από φίλους και φίλες σου - βλέπεις πιο "ορθολογικές" επιλογές σ'εκείνες των πιο επιστημόνων;
Edited by - panpam on 10/03/2014 10:12:34
Και οι επιστήμονες είναι άνθρωποι όπως όλοι μας, άνθρωποι με πιστεύω και συναισθήματα. Και αυτό εννοείται πως μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό αυτά που λένε.
Το πρόβλημα είναι πως ακόμη και στα επιστημονικά θέματα μπορεί να κάνουν λάθος. Ακόμη δηλαδή και στα θέματα στα οποία έχουν αφιερώσει την ζωή τους.
Ένα παράδειγμα. Dna και rna γενετικό κώδικα έχουν όλα τα όντα. Επίσης θα πουν πως όλα τα ζώα μοιάζουν, όλα έχουν νευρικό σύστημα, μυοσκελετικό σύστημα κτλ κτλ κτλ. Οι άθεοι επιστήμονες θα πουν πως αυτά αποδεικνύουν την κοινή καταγωγή και εξέλιξη όλων των ειδών.
Και όμως δεν αποδεικνύουν την κοινή καταγωγή και την εξέλιξη. Και ένα ένθεος επιστήμονας θα μπορούσε να ισχυριστεί πως αυτά αποτελούν απόδειξη για κοινό κατασκευαστή, κοινό δημιουργό. Δεν αποδεικνύουν δηλαδή αυτά άμεσα την εξέλιξη ή την δημιουργία. Είναι πιθανότητες, υποθέσεις.
Γι' αυτό λέω πως τα πιστεύω του καθενός παίζονται σημαντικό ρόλο στο πως θα αποκωδικοποιήσει τα δεδομένα μιας επιστημονικής έρευνας. Υπάρχουν δεδομένα που δεν αποδεικνύουν άμεσα κάτι, αλλά παράγουν ένα σωρό υποθέσεις.
Γι' αυτό όταν οι άνθρωποι ακούν ένα επιστήμονα να μιλάει (ειδικά άθεο) δεν θα πρέπει να τον ακούνε με τρόμο και ευλάβεια. Ένα ανθρωπάκι είναι όπως και αυτοί. Οι περισσότεροι επιστήμονες σήμερα αντιμετωπίζονται σαν ένα αρχαίο ιερέα που προκαλούσε δέος στους πιστούς. Τα πρόσωπα αλλάζουν, οι ρόλοι μένουν ίδιοι.
quote:
Να ξεκαθαρίσω ότι άλλο η ακαδημαϊκή μόρφωση και άλλο η καλλιέργεια
Αυτονόητα σωστό.
quote:
Δεν καταλαβαίνω έπειτα τι σημαίνει ο «ορθολογικός» τρόπος σκέψης και γιατί πρέπει να είναι κατακριτέος. Ο «ανορθολογικός» είναι ο σωστός; Δηλαδή η παράνοια;
Σωστό επίσης.Στατιστικά όμως,φαίνεται ..μη αυτονόητο.
Μανάβης με ειδικότητα στα φρούτα ε? Μου αρέσει.![]()
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
Πολύ σωστή η τοποθέτησή σου και ουσιαστική, απέναντι στις "αερολογίες" ενός killuminati,φανατικού ανορθολογιστή!!!
Εχω όμως μια μικρή ένσταση, στην οποία θα επιμείνω λόγω...στραβόξυλου!![]()
![]()
![]()
Ο κάτοχος ακαδημαϊκού τίτλου, δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει πηγές, αφού αυτός ο ίδιος είναι η πηγή!
Τώρα σε ένα φόρουμ συζητήσεων, όπου κυριαρχεί η ανωνυμία, κανείς δεν ξέρει ποιός είναι τι.
Δεν θα διαφωνήσεις όμως, ότι είναι ευδιάκριτη στις αναρτήσεις, η κατοχή γνώσεων ή η αναπαραγωγή αυτών.Κατά προσέγγιση βέβαια, αφού η ανωνυμία, επιβάλλει το: << απόλυτα βέβαιος και πέραν πάσης αμφιβολίας >.!![]()
![]()
![]()
Υ.Γ
Σε παρακαλώ θερμά, βρες άλλο επάγγελμα.Δεν θέλω ανταγωνισμό στο μανάβικο.
Τι θα έλεγες για το ιχθυοπωλείο, απέναντι από το "προσεχώς" πλυντήριο του Κηφέα?
Αν συνενοηθεί ποτέ, με τον Κορεάτη!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Διεκδικώ την κατοχή αυτού του ακαδημαικού, μεταφυσικού και πολιτικού τίτλου στο esoterica.gr Αντε να συμβιβαστω με τον τίτλο του τσαγκάρη!
Edited by - Heretic on 10/03/2014 13:04:34
quote:
Σε παρακαλώ θερμά, βρες άλλο επάγγελμα.Δεν θέλω ανταγωνισμό στο μανάβικο.
Χαζέ Νικόμαχε...
θα το κάνετε πιάτσα βρε..και με λίγη συνεννόηση μια χαρά μίνι καρτέλ![]()
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα περί Φρουτοπίας.
Πιάστηκα αδιάβαστος.![]()
Θα είσαι νεώτερος από εμένα, γι αυτό δεν θα είχες δει μικρός την Φρουτοπία, ότι καλύτερο εχει περάσει απο Ελληνικές παραγωγές στην TV.
Hint: Ολο το νόημα βρίσκεται στον ταξικό πόλεμο με τα φρούτα και λαχανικά.
Και πως θα σε αποκαλούμε?
Πρέπει να έχεις μαγαζί.Ο Μανώλης της Φρουτοπίας...έπεσε θύμα.Πάει αυτός!!Εμείς αγωνιζόμαστε ακόμη.
Το τσαγκαράδικο είναι ελεύθερο?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Χαζέ Νικόμαχε...
θα το κάνετε πιάτσα βρε..και με λίγη συνεννόηση μια χαρά μίνι καρτέλ
Κοίτα ακοινώνητε τύπε...
Αν δεν σου αρέσει η γειτονιά μας, πούλα το μπακάλικο στον Αιρετικό και κοπάνα την!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Όταν το 2008 άρχισα να συμμετέχω στο Esoterica , είχα αναφερθεί, απαντώντας σε ερώτημα ενός συνδικτύου , σχετικά με τη μόρφωσή μου . Για δικούς μου λόγους δεν θα το επαναλάβω . Συμφωνώ όμως απόλυτα με την παρακάτω εύστοχη παρατήρηση του Heretic :
quote:
Heretic :Να ξεκαθαρίσω ότι άλλο η ακαδημαϊκή μόρφωση και άλλο η καλλιέργεια
Και κάτι άλλο . Δεν τα βρήκα με τον Κορεάτη για . . . το πλυντήριο , αλλά νοίκιασα το φαναρτζίδικο που βρίσκεται απέναντι απ' το . . . μανάβικο ![]()
. . .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
quote:
Αν δεν σου αρέσει η γειτονιά μας, πούλα το μπακάλικο στον Αιρετικό και κοπάνα την!!
Δε πουλάω ρε.
Ειδικά τώρα που μεγαλώνει επιτέλους η γειτονιά μας.![]()
Heretic,
Συνομήλικους μας κόβω.(Στα ντόρτια βρίσκομαι..)