ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ανωτερότητα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ανωτερότητα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Δημήτρης30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/02/2006, 07:50:12
Φίλε μου lorenzo, σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!

Αγαπητή μου nst, τα συναισθήματα μας σαφώς και δεν είναι μεμπτά.
Κανείς άνθρωπος δε μπορεί να λειτουργεί μόνο με το νού, έχοντας παραμερίσει τα συναισθήματα του.
Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει μια αρμονία μεταξύ νού - καρδιάς, αν δεχθούμε οτι καρδιά = συναισθήματα.
Όταν όμως κυριαρχούν τα συναισθήματα μας επισκιάζοντας τη λογική μας, την καθαρή μας κρίση και μας εμποδίζουν να σκεφτούμε και να λειτουργήσουμε με τη λογική, τότε δεν γίνονται πάθη?

Φίλη Ostria, αναφέρεις:

quote:
Από την άλλη θα διαφωνήσω και με κάτι που είπε ο incubus. H βιωματική εμπειρία ακριβώς επειδή είναι υποκειμενική (στην ερμηνεία της) νομίζω ότι δεν μας εξασφαλίζει την σιγουριά της προσέγγισης της αλήθειας.

Αγαπητή μου, νομίζω πως για να προσεγγίσεις την Αλήθεια, τη Γνώση πρέπει να την βιώσεις.
Πως αλλιώς θα μπορέσεις να την αντιληφθείς?
Η Γνώση λοιπόν υπάρχει ήδη κι ίσως να βρίσκεται μέσα στον καθένα μας.
Δεν πρέπει λοιπόν να φτάσουμε σε αυτήν κι εμπειρικά?
Εάν εγώ πχ προσπαθήσω να σου πώ οτι κατέχω μέρος της Γνώσης και θελήσω να στην μεταδώσω, θα την κατανοήσεις επειδή προσπάθησα να στην δώσω εγώ?
Δεν θα πρέπει να την προσεγγίσεις εσύ?
Εγώ το μόνο που θα μπορούσα να κάνω θα ήταν να σου "προτείνω" έναν τρόπο που πιστεύω πως θα σε οδηγούσε εκεί.
Ο δρόμος όμως που θα ακολουθούσες κι η προσέγγιση της Γνώσης θα ήταν κάτι το οποίο θα επέλεγες εσύ.

Εννοείται φυσικά οτι έφερα ένα παράδειγμα για να γίνω πιο εύκολα κατανοητός!

In anticipation of my resurrection...

03/02/2006, 10:05:31
Καλέ μου φίλε Λορέντζο

quote:
Φίλε μου,
Κανένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν μπορεί να συμπεριφερθεί σαν ΚΤΗΝΟΣ!!!
Και κανένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν θα επιτρέψει τα ΚΤΗΝΗ να επικρατήσουν, ώστε να τον καταστήσουν Κτήνος!!!

Ωραία διαπίστωση!! Μα καθόλου αληθινή. Δεν χρειάζεται πολλά αρκεί να κοιτάξεις γύρω σου. Δεν θα ήθελα να αναφέρω γεγονότα γιατί θα ανατριχιάσουμε. Καλό να εθελοτυφλούμε, μας δημιουργεί ένα περισσότερο «παραδεισένιο» κόσμο για να μπορούμε να χωνέψουμε μια ανωτερότητα που μόνο αυταπόδεικτη δεν είναι.

quote:
Είναι Ατομική και αποκλειστική Ευθύνη του καθενός από Μας, αυτά τα φαινόμενα!!!
Μιλώ πολύ Συγκεκριμένα!!! Ατομική Ευθύνη κι όχι γενικόλογα κι αφηρημένα Συλλογική, ώστε να αποποιούμεθα των ευθυνών Μας ωσάν Πιλάτοι, ταπεινοί κι αδύναμοι, κλαψουρίζοντας συγγνώμες κ ζήτουλες της συγχώρεσης, υποκριτές και Φαρισαίοι!!!
Πολύ σοφά λέμε ότι ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει και κάθε λαός ανάλογα, τους κυβερνώντες που του πρέπουν!!!

Συμφωνώ απόλυτα

quote:
Πρέπει κάποτε να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ και να αντιληφθούμε πόσο Σημαντικοί είμαστε κ πόσο σοβαρές είναι οι επιπτώσεις των ενεργειών μας στο Σύμπαν!!!

Πρέπει να ξαναγίνουμε Άνθρωποι.

quote:
Ανακαλύψαμε την συγνώμη και τις μετάνοιες γιατί φοβόμαστε να ΖΗΣΟΥΜΕ!!! Ανακαλύψαμε τον παράδεισο, τις μετενσαρκώσεις, κι ένα σωρό σοφιστείες για δήθεν μετά – θάνατον ζωή για να αναβάλουμε την ευθύνη της παρούσης, κ να προσδοκούμε τρομάρα μας ταπεινοί κ χεσμένοι απ’ το φόβο μας την Ανάσταση νεκρών ζώντας ως όντος ΝΕΚΡΟΙ!!!!
Μέσα στα σκοτάδια μ’ ένα κεράκι στο χέρι μαστουρωμένοι απ’ τα λιβάνια και τα αχ βαχ των ικεσιών για συγχώρεση κι έξω ο ήλιος λάμπει με την λάμψη των δισεκατομμυρίων "κεριών" του, η φύση τραγουδά κι ο φρέσκος αέρας μας απογειώνει στα ουράνια!!!

Το παράδειγμα της ανθρωπότητας χωρίς λιβάνια, κεράκια και σκοτεινές σπηλιές, με την εξέλιξη, το φως, τον ήλιο και τον φρέσκο αέρα, δεν είναι και πολύ ΠΕΙΣΤΙΚΟ ότι μπορεί να βιώσει την ευτυχία. Αντ΄ αυτού πολλοί μετά από την πολύ ηλιοθεραπεία και αφού χορτάσουν τον καθαρό αέρα τρέχουν στις σκοτεινές σπηλιές για να βρουν λίγο γαλήνη στη ψυχή τους. Πράγματι ο ήλιος, ο καθαρός αέρας και το φως είναι πανέμορφα όταν γίνουμε Άνθρωποι

quote:
Δικηγόρους θέλει ο διάβολος το κτήνος, γιατί κι αυτό ακόμη νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί να λογοδοτήσει στους ανωτέρους του μόνο που ανώτεροι του δεν αναγνωρίζουν την ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ τους!!

Αν γνωρίζεις κανένα διάολο που νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί...... τότε να μου τον γνωρίσεις.......σίγουρα κάτι θα έχω να μάθω......

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ

03/02/2006, 14:58:28
quote:

alfa-omega Οταν λές επίτευξη μιας πνευματικής οντότητας εννοείς αν μπορείς να ''συναντήσεις'' κάτι τέτοιο ή εννοείς να συμπεριφέρεσαι αποκλειστικά σαν πνεύμα στην υλική σου ζωή?

Φιλικά

Κατά αρχήν ωφείλω να ζητήσω συγνώμη για την διανοητική ταλαιπωρεία στην οποία σας υπέβαλλα , με τις αδιευκρίνηστες σκέψεις μου .

Αγαπητή nst ενοώ το δεύτερο , να μπορώ εγώ ,εσύ αυτός & γενικά ένας θνητός ,να υλοποιήση μια καθαρά πνευματική οντότητα σε αυτήν την ζωή .

Γίνεται ;;;

03/02/2006, 16:36:15
Στο ψυχολογικό test πήρα 65

Καλά τα πάω για μεσίληκας .

lorenzoΜέλος
03/02/2006, 17:14:43

Συμφωνώ απολύτως φίλε μου, ότι αν "κοιτάξουμε" γύρω μας θα διαπιστώσουμε ό,τι λες κι ό,τι άλλο ακόμη θέλεις..

Αλλά αν κοιτάξουμε μέσα μας?

Ο κόσμος φίλε μου είναι όντος σ' αυτά τα χάλια, επειδή συνεχώς και για πολλά χρόνια, βολοδέρνει συρόμενος και φερόμενος πίσω από τους κάθε λογής «καθοδηγητές» «μπαστούνια» του, γιατί έχει ήδη πειστεί, ακούσια ή εκούσια, ότι είναι ανάπηρος, λειψός, δούλος, πεπεισμένος ότι γεννήθηκε και θα πεθάνει «αμαρτωλός», αρνούμενος ουσιαστικά να δεχτεί, αυτό που τύποις ο ίδιος διακηρύσσει ότι δηλαδή γεννήτορας του είναι ο Θεός! Κατ’ ουσίαν όμως πιστεύει πλέον, ότι είναι ο Διάβολος!! μιας κι όπως του χουν πει ότι αυτόν ακολούθησε εν τέλει ο προ, προ, προπάππους του ο Αδάμ... κι άρα ως εκ του "γεγονότος" και μόνον τούτου απώλεσε την Θεία αυτού καταγωγή και εξέπεσεν εις την "κόλαση"???!!!! της ζωής!!!?? Δηλαδή η Ζωή από δώρο έγινε ΤΙΜΩΡΙΑ!!!
Πόσο γελοίο φαίνεται, ακόμη και μόνον ως ανάγνωσμα!!!!!

Ναι φίλε μου έχεις δίκιο ο κόσμος είναι χάλια αλλά, ποιοι κάνουν κουμάντο στον πλανήτη που μας φιλοξενεί??!!! Ποιος ο Πλανητάρχης και οι δορυφόροι του??? Μήπως ομοϊδεάτες μου??? Δεν νομίζω!!!!
Ποιοι οι Πνευματικοί ηγέτες???? Ποιοι ακόμα, ακόμα οι νομπελίστες της Ειρήνης???!!!! Εν ονόματι ποίων Ιδανικών καθοδηγούν την ένθεη νεολαία ????
Εν ονόματι ποίων ιδανικών γεμίσαμε οίκους ευγηρίας για τους υπερήλικες??? Μην ψάχνεις πολύ δες τους ονοματισμούς τους!!! Ποιοι και στο όνομα ποιου ευλογούν τα όπλα που αιματοκυλούν αθώους και παιδιά??............κλπ, κλπ. κλπ…… Όλοι αυτοί φίλε μου καλέ, είναι ομοϊδεάτες μου???!!!
Όλοι αυτοί οι ταπεινοί Φιλάνθρωποι {άκουσον, άκουσον} που ρίχνουν τις βόμβες, βάζουν τις νάρκες, πουλούν τα σκληρά ναρκωτικά, μετά χτίζουν νοσοκομεία για να τους περιθάλψουν!! ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ???!!!!
Οι Φίλοι του σημερινού μέσου ανθρώπου, της ανθρωπότητας, μα όχι δικοί Μου, γιατί για μένα είναι εχθροί ΜΟΥ, εχθροί των Ανθρώπων, εχθροί της Ανθρωπότητας!!
Όταν ο άνθρωπος μπορέσει αυτό να το δει, ο Ίδιος, όχι να του το δείξουν, ούτε να του το περιγράψουν αλλά να το ΝΟΙΩΣΕΙ, να το βιώσει βαθειά μέσα του, ο δικός του εαυτός, face to face, μόνον τότε θα γίνει {ολοκληρωμένος κι όχι ανάπηρος} Άνθρωπος!!!

Φίλε μου είμαι σίγουρος ότι είσαι ένας ολοκληρωμένος Άνθρωπος μόνο που πιστεύεις ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν με νουθεσίες!!! Λάθος μέγα κατ' εμέ, αλλά και επαναλαμβανόμενο από πολλούς δυστυχώς!!!!

Όσο ο Άνθρωπος δεν μπορεί να δει κι ν' αποδεχτεί την πραγματική του Ανώτερη καταγωγή, αν δεν νοιώσει αυτό το μεγαλείο μέσα του! πάντοτε θα παραμένει μικρός κι επομένως κι οι πράξεις του μικροπρεπείς!!!

Κι αυτό δεν θα με πείραζε καθόλου!! Θα μπορούσα κιόλας να πω ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του και να ζήσει όπως θέλει!
ΟΜΩΣ,
οι Επιπτώσεις ενός Ανώτερου Γεννητικά Όντος όπως ο άνθρωπος είναι Ανάλογες Αυτής, έστω και ..εν αγνοία του!!!
Γι αυτό κόπτομαι φίλε μου όπως και συ, μόνο που διαφέρει η προσέγγιση που κάνουμε ως προς το φάρμακο!!

Να σε καλά

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."

--Confucius

04/02/2006, 11:23:44
quote:
Αγαπητή μου, νομίζω πως για να προσεγγίσεις την Αλήθεια, τη Γνώση πρέπει να την βιώσεις.
Πως αλλιώς θα μπορέσεις να την αντιληφθείς?
Η Γνώση λοιπόν υπάρχει ήδη κι ίσως να βρίσκεται μέσα στον καθένα μας.
Δεν πρέπει λοιπόν να φτάσουμε σε αυτήν κι εμπειρικά?
Εάν εγώ πχ προσπαθήσω να σου πώ οτι κατέχω μέρος της Γνώσης και θελήσω να στην μεταδώσω, θα την κατανοήσεις επειδή προσπάθησα να στην δώσω εγώ?
Δεν θα πρέπει να την προσεγγίσεις εσύ?
Εγώ το μόνο που θα μπορούσα να κάνω θα ήταν να σου "προτείνω" έναν τρόπο που πιστεύω πως θα σε οδηγούσε εκεί.
Ο δρόμος όμως που θα ακολουθούσες κι η προσέγγιση της Γνώσης θα ήταν κάτι το οποίο θα επέλεγες εσύ

Ανάλογα με το είδος που Γνώσης που ζητάμε, αγαπητέ Incubus.
Υπάρχει Γνώση που δεν την βιώνουμε αλλά την γνωρίζουμε μέσω βιωμάτων των άλλων, μέσω μαθηματικών εξισώσεων κλπ.

Διαφωνείς πάντως ότι η βιωματική εμπειρία μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα; Μία ίδια βιωματική εμπειρία, την βιώνω και την ερμηνεύω διαφορετικά από σένα. Ποιός από τους δύο μας έχει δίκιο; (μπορεί και κανείς από τους δύο)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

lorenzoΜέλος
04/02/2006, 13:45:22

Αγαπητή μου Ostria,
όλες μας τις γνώσεις που ονομάζουμε – χαρακτηρίζουμε ως βιωματικές είναι εκείνες, που κάθε φορά που τις ανασύρουμε για χρήση από την βιβλιοθήκη του μυαλού μας, δημιουργούν μέσα μας εικόνες, αίσθηση αφής, μυρωδιές, ήχους και γεύσεις!
Δηλαδή ενεργοποιούν πλήρως όλες μας τις αισθήσεις! Βέβαια πάντοτε ανάλογα με το ποιο? το σημαίνον που εμείς κατά την διαδικασία προσέγγισης της αποδώσαμε, δηλ. άλλες λιγότερο κι άλλες περισσότερο, και κατά συνέπεια ενεργοποιούνται και τα ανάλογα συναισθήματα, σε, κατ’ αναλογία χαρακτήρα, ένταση! Έτσι γίνεται εμφανές ότι η ερμηνεία τους και η αντικειμενικότητα προσέγγισης {σωστό, λάθος}, διέπεται και εμπεριέχει όλα εκείνα τα στοιχεία της Αρχής της ετερότητας!

Φιλία κι εκτίμηση

ΥΓ.
Φίλε Incubus νομίζω ότι θα συμφωνήσεις..

--Confucius

04/02/2006, 15:40:20
Ναι, αγαπητέ μου lorenzo!
Νομίζω πως με καλύπτει η άποψη σου!

Αγαπητή Ostria, όταν προσεγγίζουμε την Αλήθεια μέσω των άλλων πιστεύω πως δεν την γνωρίζουμε.
Την "διδασκόμαστε"...
Αυτό που θέλω να πώ είναι πως για να γνωρίσεις κάτι δεν θα πρέπει να το έχεις βιώσει εμπειρικά?
Δεν θα πρέπει να έρθεις εσύ ο ίδιος σε επαφή μαζί του?

quote:
Διαφωνείς πάντως ότι η βιωματική εμπειρία μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα; Μία ίδια βιωματική εμπειρία, την βιώνω και την ερμηνεύω διαφορετικά από σένα. Ποιός από τους δύο μας έχει δίκιο; (μπορεί και κανείς από τους δύο)

Χμμμ!
Δύσκολο ερώτημα...
Ναι, η βιωματική εμπειρία μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα.
Κι αυτό συμβαίνει είτε γιατί η αντιληπτική ικανότητα του καθενός μας είναι διαφορετική από αυτήν κάποιου άλλου αλλά κι επειδή εμείς οι άνθρωποι τείνουμε να "οριοθετούμε", να βάζουμε σε καλούπια κάθετί καινούριο.
Οπότε εδώ ανοίγει ένα κεφάλαιο (σημαντικό κατ' εμέ όταν μιλάμε για την προσέγγιση της Αλήθειας) που έχει να κάνει με την στάση που θα ήταν καλό να υϊοθετούσαμε, με το γιατί επιβάλλουμε περιορισμούς, και πως θα μπορούσαμε να "ανοίξουμε" το νού μας προκειμένου να γίνει δεκτικός σε αυτή την Αλήθεια.

Πέρα απ' αυτό, έχεις δίκιο όταν αναφέρεις οτι η βιωματική εμπειρία μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα μερικές φορές.
Επέτρεψε μου όμως να σου θέσω ένα ερώτημα, φίλη μου.
Λές οτι υπάρχει γνώση που την μαθαίνουμε μέσα από βιώματα των άλλων.
Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει η πιθανότητα ο λήπτης της γνώσης να μην είναι σε θέση να την κατανοήσει?
'Η να προβεί σε λάθος συμπεράσματα?

In anticipation of my resurrection...

04/02/2006, 22:29:19
Χμ αγαπητέ lorenzo να φέρω ως παράδειγμα την φωτιά; Ολοι ξέρουμε ότι αν βάλουμε το χέρι μας πάνω στην φωτιά θα καούμε. Αυτή είναι μια γνώση. Δεν χρειάζεται να καούμε προσωπικά για να έχουμε την εμπειρία. Αρκεί να φέρουμε στο μυαλό μας αυτούς που έχουμε δει να καίγονται και αυτό που ανακαλούμε είναι ο δικός τους πόνος (και η δική μας συμπόνοια). Πώς καταλήγουμε σε αυτή την γνώση; Συνήθως από περισσότερα του ενός παραδείγματα για να είμαστε σίγουροι ότι ισχύει ως αλήθεια.
πχ. 95% όταν βάζουμε το χέρι μας πάνω στην φωτιά καιγόμαστε
5% μπορεί να μην καούμε (πχ αναστενάρηδες κλπ)

Καλέ μου incubus, όταν μαθαίνουμε από τα βιώματα των άλλων υπάρχουν δύο κίνδυνοι. Ο ένας είναι η πηγή της γνώσης (ο άλλος) να κάνει λάθος, οπότε τα μαθαίνουμε από αυτόν λάθος, και το δεύτερο να τα καταλάβουμε εμείς λάθος. Γι αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και όπως λες να μην επιβάλλουμε περιορισμούς, πράγμα αρκετά δύσκολο επειδή το μυαλό μας είναι λίγο ως πολύ προγραμματισμένο να τείνει προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, διαφορετική για τον καθένα.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

lorenzoΜέλος
05/02/2006, 11:18:25

Ωραίο το παράδειγμα σου αγαπητή μου.. Όπως λες όλοι "ξέρουμε"…. Κλπ. Κλπ..
ΞΕΡΟΥΜΕ όμως? Ένας που έζησε μια πυρκαγιά η ακόμα καλύτερα επέζησε από μια πυρκαγιά, "ξέρει" το ίδιο μ’ έναν που δεν είχε αυτήν την τρομακτική οπτική εμπειρία, την εμπειρία του να νοιώσει την τρομακτική ζέστη από τις φλόγες στο κορμί του, την έλλειψη οξυγόνου ν’ αναπνεύσει, τις οσμές του καμμένου, τους υπόκωφους ήχους της φωτιάς όταν κατέτρωγε τα πάντα στο διάβα της και τέλος να του έχει μείνει εκείνη η πικρόστυφη γεύση στο στόμα…???
Ξέρουμε χμμ… ασφαλώς κι όλοι "ξέρουμε", όμως, πόσο κοντά στην ολοκληρωμένη γνώση της Αλήθειας είμαστε???
Θα μου πεις και τι να κάνουμε, να βάλουμε φωτιά για να μάθουμε??
Όχι, αλλά έως ότου γίνουμε μάρτυρες μιας τέτοιας εμπειρίας θα "ξέρουμε" αλλά δεν θα Ξ Ε Ρ Ο Υ Μ Ε!!!

Θα μου πεις πάλι ε, και?
Το σημαίνον εδώ είναι να αποδεχτούμε τι ακριβώς ξέρουμε και τι δεν ξέρουμε!!! Να έχουμε επίγνωση αυτού του Πραγματικού γεγονότος ώστε να καταλαβαίνουμε την διαφορά του ξέρω και του πραγματικά ΞΕΡΩ, να το αναγνωρίσουμε μέσα μας ως γνωσιακό κενό!!
Πρόσεξε λοιπόν, σκέψου, πόσο σοβαρό είναι το να μισο-ξέρεις κάτι από το να μην το ξέρεις καθόλου. Όταν δεν ξέρεις προσέχεις, αντίθετα όταν μισο-ξέρεις γίνεσαι ένας επικίνδυνος ξερόλας!!! Κι από τέτοιους δόξα τω θεώ έχουμε περίσσευμα!!!!

Να σε καλά!

--Confucius