- Επαφή με τη Δύναμη της Ζωής - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
- Το θέμα αυτό ξεκινά ώς συνέχεια συζήτησης απο άλλο θέμα ("Η ύπαρξή μας στη ζωή") ώστε να μήν μπλέκουν οι συζητήσεις. Παρουσιάστηκαν αρκετά θέματα και ερωτήματα που νομίζω θα ήταν καλύτερο να έχουν το δικό τους χώρο να συζητηθούν -

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Λοιπόν, για να μήν πολυλογώ κι επειδή έχω την τάση να ζαλίζω καμμιά φορά τον κόσμο, θα σου κάνω μία μία τις ερωτήσεις/απορίες μου, και θα προχωρώ καθώς θα απαντάς. Βάλε μάσκα (με αναπνευστήρα) και ξεκινάμε με την ερώτηση νο ένα:
Αυτή η δύναμη σε έχει βοηθήσει (ή ξέρεις κάποιον που να τον έχει βοηθήσει) να μάθεις πώς να βγαίνεις αστρικό; Γνωρίζεις κανέναν που να έβγαινε ήδη και να τον βοήθησε περαιτέρω στον δρόμο του η δύναμη αυτή;
Αναμένω εναγωνίως την απάντηση για να προχωρήσουμε και στις επόμενες ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ερωτήσεις :)
Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Την αγάπη μου,
Πέγκυ
Φίλε incubus, μπορώ να είμαι σίγουρος γιατί το έχω βιώσει ο ίδιος. Αυτό που λέω για μετά το θάνατο, επίσης έχω αισθανθεί ότι είναι αλήθεια. Δέν είναι κανείς υποχρεωμένος να πιστέψει τίποτα, μάλλονπρέπει να μήν πιστέψει τίποτα, όμως η εμπειρία που βιώνει ο καθένας ξεχωριστά και ανάλογα με τη φύση του, αφού λάβει αυτή την επαφή και "ανοιχτεί" , είναι αδιάψευστη απόδειξη.
Αγαπητή pagwna, στην ερώτησή σου όσον αφορά το αστρικό: υπάρχουν διάφορα επίπεδα εμπειρίας και δράσης της δύναμης αυτής. Ξεκινώντας απ'το αδρό επίπεδο του σώματος, περνώντας τελικά στη συνειδητότητα. Είναι αλήθεια ότι όταν είναι να βιώσει ένας άνθρωπος μιά πραγματική αποκάλυψη απ'το Θεό, αυτό δέν μπορεί να το κάνει ενώ είναι στο σώμα του. Πρέπει να βγεί απ΄το σώμα του γιά να βιώσει κάτι τέτοιο. Όμως αυτό είναι το πιό έντονο επίπεδο εμπειρίας, και δέν συμβαίνει σε όλους. Η διαφορά όμως μιάς αστρικής προβολής πχ και μιάς τέτοιας εμπειρίας είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση σε καλεί ο ίδιος ο Θεός και δέν εμπλέκεται η βούλησή σου σ'αυτό, ή η νοητική σου προσπάθεια. Η φύση της εμπειρίας που λαμβάνεται απ'τη Δύναμη της Ζωής είναι ότι πρέπει να αφεθείς τελείως ελεύθερος με πίστη στην ενέργειά της. Έτσι οι απόπειρες για προβολή στο αστρικό με τη δύναμη της θέλησης είναι κάτι διαφορετικό. Θυμάμαι την ιστορία μιάς γυναίκας η οποία κάθε βράδυ επί σειρά ημερών εκτελούσε αστρική προβολή, και κάθε βράδυ ένας άνδρας εμφανιζόταν και την "ξαναέβαζε" στο σώμα της. Μετά από κάποιες μέρες σε κάποιο βιβλίο αναγνώρισε σε μιά φωτογραφία το πρόσωπο του άνδρα που την έσπρωχνε πίσω, ήταν ο άνδρας που πρώτη φορά έλαβε την επαφή αυτή και αργότερα τη μετέδωσε σε όλους, του Muhummad Subuh Summohadiwidjojo. Ελπίζω να είχα κάποιο ίχνος σαφήνειας! Φιλικά
θεωρώ οτι η ικανότητα του ανθρώπου να ζεί 'αστρικά' είναι το επόμενο στάδιο για την εξέλιξή μας, και κάτι που πρέπει να μάθουν όλοι να κάνουν συνειδητά. Γι'αυτό μου κάνει εντύπωση αυτό που συνέβει στην γυναίκα, εκτός αν υπήρχε κάποιος κίνδυνος στο αστρικό γι'αυτή. Γνωρίζεις κάτι παραπάνω;
Ακολουθούν κι άλλες ερωτήσεις, απλά για να μήν σε μπλέκω με πολλές μαζί προσπαθώ να ολοκληρώσω με αυτή την πρώτη.
Σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, και ναί έχεις μεγάλο βαθμό σαφήνειας.
Την αγάπη μου,
Πέγκυ
1. Η αστρική προβολή δεν είναι παιχνίδι.
2. Μπορεί να γίνει με διάφορες τεχνικές, αλλά καλύτερα να γίνεται από μόνη της σαν συνέπεια της εξέλιξης της πνευματικότητας του ατόμου ή αν επιδιώκεται τότε να υπάρχει ένας πνευματικός στόχος και ένα πνευματικό ιδανικό.
3. Απαραίτητη προυπόθεση : πριν κάνουμε αστρική προβολή να προστατεύουμε με κάποια νοητική τεχνική το σώμα μας.
4. Ναι υπάρχουν κίνδυνοι στο αστρικό πεδίο γι' αυτό και η προστασία.
5. Το αστρικό πεδίο δεν είναι το τέλος του ταξιδιού μας, είναι αρχή. Γι' αυτό δεν πρέπει να "κολήσουμε" εκεί. Πρέπει να συνεχίσουμε σε μιά "ανοδική" πορεία προς αναζήτηση μιας πνευματικής εμπειρίας που θα έχει και κάποιο νόημα ή μήνυμα για μας.
Αυτό πάντως που πρέπει να πώ είναι ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε αλλά να προχωράμε με προσεχτικές κινήσεις.
Edited by - Openmind on 30/08/2005 13:15:08
Edited by - Openmind on 30/08/2005 13:20:52
Εχουν πολύ καλή βάση τα όσα λές (προστασία λόγω ΠΟΛΛΩΝ κινδύνων, και πνευματικός στόχος), αλλά ενίσταμαι ως προς δύο σημεία:
1. Η αστρική προβολή καλύτερα να γίνεται συνειδητά και κατά βούλησιν και όχι ασυνείδητα και ανεξέλεγκτα (αυτό επιτυγχάνεται μέσω εσωτερικής ΣΚΛΗΡΗΣ εργασίας στο φυσικό πεδίο πρώτα, οπότε και συμφωνούμε ως προς τον στόχο).
2. Η αστρική προβολή δεν είναι ούτε η αρχή ούτε το τέλος, είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι της μυστικιστικής και εσωτερικής ανόδου μας (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό... δεν υπάρχει λόγος να αναλυθεί αυτή την στιγμή). Προσωπικά κρίνω οτι αποτελεί το 60% της όλης εργασίας μας. Δηλαδή, ναί μεν μία πνευματική εμπειρία μπορεί να δώσει νόημα στις προσπάθειές μας, αλλά σπάνια απο μόνη της θα μας 'ανεβάσει'. Χρειάζεται πολύ δουλειά και η εκάστοτε εμπειρία μπορεί να λειτουργεί κυρίως ως ώθηση και κίνητρο για τον μαθητή, κι όχι ως πανάκεια.
Είναι δέ στόχος πολλών Δασκάλων να μάθουν οι μαθητές τους να βγαίνουν αστρικό,γιατί ακριβώς είναι το επόμενο στάδιο για την ανθρωπότητα. Είναι σαν να λέμε οτι ξαφνικά οι άνθρωποι γεννιούνται με φτερά, και σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει Γη για να πατούν (άχρηστα τα πόδια), οπότε όποιος δεν έχει θα πρέπει να τα κατασκευάσει (παραστατικά το δίνω, όσο μπορώ).
Γι'αυτό ρωτάω εάν γνωρίζει κάτι παραπάνω ο φίλος μας για την συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί συνήθως οι Δάσκαλοι εμφανίζονται στο αστρικό για να βοηθήσουν τον μαθητή να βγεί κι αυτός, και να τον μάθουν πώς να βγαίνει, κι όχι για να τον φέρουν πίσω. Ισως υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος ΄κίνδυνος για την γυναίκα, μπορεί δε να είχε σχέση και με το κάρμα της... Δεν ξέρω, γι'αυτό ρωτάω.
Αν δεν ξέρεις vibrant μήπως γνωρίζεις για άλλες περιπτώσεις όπου βοηθήθηκε η προσπάθεια για αστρική προβολή , ή έστω δεν διακόπηκε;
Νά'σαι καλά για τον χρόνο σου, και για άλλα πολλά :)
Openmind θα με ενδιέφερε πραγματικά να ακούσω περισσότερα...
Την αγάπη μου,
Πέγκυ
quote:
Έχει δοθεί εδώ και κάποια χρόνια - λιγότερο απο αιώνα - κάτι που δέν υπήρχε ποτέ πρίν στην ιστορία της ανθρωπότητας - εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων. Επαφή με τη Δύναμη της ζωής. Απλόχερα και απλά, ο Θεός επέλεξε να μπορεί να έχει ο καθένας που το θελήσει αυτή την επαφή, ανεξαρτήτως Θρησκείας, Φυλής και χρώματος, ή πίστης.
Αγαπητέ vibrant έχω μερικές απορίες. Τι εννοείς ότι η ευκαιρία της επαφής δεν υπήρχε πριν μερικά χρόνια ; Και ότι τώρα δώθηκε ; Από ποιόν ; Από τον θεό κατευθείαν ; Μέσω κάποιου Δασκάλου ; Μέσω της ελεύθερης πρόσβασης στην γνώση ; Ή μήπως επειδή είναι η εποχή του Υδρο-χόου ;
Ο θεός δηλαδή πρίν είχε επιλέξει να μην έχει ο καθένας που θα το θελήσει αυτή την επαφή αλλά μεροληπτούσε ; Δεν πιστεύω ότι ο Θεός μεροληπτεί γιατί αυτό σημαίνει αδικία και όχι αγάπη. Και πιστεύω ότι ο Θεός ευτυχώς για μας ήταν και είναι ΑΓΑΠΗ. Και σαν ΑΓΑΠΗ κάνει ΠΑΝΤΑ, τα ΠΑΝΤΑ για τα παιδιά του. Ο Θεός δεν αλλάζει. Αλλάζει η δική μας αντίληψη για τον Θεό.
Πιστεύω ότι και πριν αν κάποιος "χτυπούσε την πόρτα" και βάδιζε στην ατραπό της Πνευματικότητας αργά ή γρήγορα θα του ανοιγόταν. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Αρκεί να κατανοήσουμε ότι άλλο Θρησκεία και άλλο Πνευματικότητα.
Όσον αφορά για τις ενστάσεις σου pagwna συμφωνώ με την δεύτερη. Όταν είπα ότι είναι η αρχή εννοούσα η αρχή της συγκεκριμένης εμπειρίας άσχετα αν θα εξελιχθεί σε κάτι άλλο ή θα παραμείνει στο στάδιο του αστρικού. Όχι η αρχή της πορείας μας στην προσπάθεια για ανέλιξη.
Όσον αφορά την πρώτη σου ένσταση νομίζω ότι συμφωνώ με τον vibrant όταν λέει :
Η φύση της εμπειρίας που λαμβάνεται απ'τη Δύναμη της Ζωής είναι ότι πρέπει να αφεθείς τελείως ελεύθερος με πίστη στην ενέργειά της.
Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ !!!
Edited by - Openmind on 31/08/2005 12:49:33
Για να επιστρέψω στην αστρική προβολή. Προφανώς υπάρχουν κίνδυνοι στο αστρικό και μάλλον γι'αυτό την επέστρεφε τη γυναίκα. Όμως η αστρική προβολή δέν είναι απο μόνη της το ζητούμενο. Αστρική προβολή είναι κάτι γενικό. Είναι όπως λέμε "ζώ". Μπορεί κάποιος να ζεί σωστά, λάθος, έντονα ή βαρετά. Οπότε μπορεί κάποιος να βγαίνει στο αστρικό, αλλά εξαρτάται πώς συμβαίνει αυτό και με ποιά κατεύθυνση.
Η βασική διαφορά της εμπειρίας που έχει κάποιος απ΄την επαφή αυτή είναι ότι είναι αυθόρμητη. Αντίθετα η αστρική προβολή είναι κάτι που το επιζητά κάποιος με τη δύναμη της θέλησης και τεχνικές συγκεκριμένες. Εννοείται ότι στον ύπνο συμβαίνει και δέν την αντιλαμβανόμαστε κάθε φορά και έχω βιώσει αρκετές φορές αστρική προβολή. Όμως είναι τελείως διαφορετική η φύση της αστρικής προβολής και συνήθως λιγότερο έντονη εμπειρία, απ'όταν αυθόρμητα μέσα απ΄τις εμπειρίες με την επαφή αυτή, βγαίνεις απ'το σώμα σου. Θα μπορούσα να αναφέρω εμπειρίες, αλλά αυτό δέν είναι απαραίτητο, καθώς ο καθένας πρέπει να τις βιώσει μόνος του για να πιστέψει.
Πάντως Pagwna είναι σίγουρα αυτή η επαφή τρόπος για να ανέβει κανείς, πράγμα που το βλέπει απολύτως ξεκάθαρα και πραγματικά όποιος λάβει αυτή την εμπειρία! Χαιρετώ και αναμένω!
Official website of the world subud Association
Και:
http://www.themystica.com/mystica/articles/s/subud.html
http://www.themystica.com/mystica/articles/s/subuh_muhammed.html
http://www.web.net/latihan/
http://www.themystica.com/mystica/articles/l/latihan.html
http://www.religiousbook.net/Books/Online_books/Pr/Practices_35.html
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Αγαπητή Αμαλία. Τα Links που έδωσες προφανώς μιλούν γι'αυτό ακριβώς που μιλάω. Όμως πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι εκτός απ'τα παρακάτω Links :
Official website of the world subud Association και http://www.web.net/latihan/ , τα links από το the mystica είναι αρκετά ανακριβή, μάλλον επειδή οι συγγραφείς των πληροφοριών δέν έχουν εμπειρία από πρώτο χέρι. Το Link http://www.religiousbook.net/Books/Online_books/Pr/Practices_35.html είναι τελείως ανακριβές.
Θα το ανέφερα στη συνέχεια ότι μιλάω για το Subud. Όμως επειδή κλασικά υπάρχουν παρεξηγήσεις και παραπληροφόρηση στο ίντερνετ ήθελα να ξεκαθαρίσω πρώτα κάποια πράγματα.
Πάντως όσα αναφέρουν τα links γιά γιόγκα και μεθόδους και ότι ο Muhummad Subuh Summohadiwidjojo είναι μυστικιστής γκουρού Σούφι είναι τελείως ανακριβή. Η πραγματικότητα είναι ότι στο Subud δέν υπάρχει κανένα δόγμα ή διδάγματα, κανένας κανόνας (εκτός πχ απ'την εξάσκηση της πνευματικής άσκησης - latihan - απ'τους άνδρες ξεχωριστά απ'τις γυναίκες), κανένας Δάσκαλος και Ηγέτης (εκτός απ'το Θεό), και καμία μέθοδος. Έτσι μπορεί ο καθένας να δώσει ό,τι εξήγηση θέλει για την εμπειρία που λαμβάνει, και να έχει και να ακολουθεί ό,τι Θρησκεία θέλει. Ο Muhummad Subuh Summohadiwidjojo ήταν ο άνθρωπος που το έλαβε, δέν είχε καμία φάση "Dark night of the soul" όπως λέει ένα απ'τα παραπάνω Links, δέν είχε καμία σχέση με τους σούφι, και ήταν ένας απλός άνθρωπος που ακολουθούσε τη Θρησκεία του. Τον αποκαλούν όλοι Bapak το οποίο σημαίνει "πατέρας" ή απλά "κύριος" (Mr) το οποίο ήταν για δύο λόγους: δείχνει σεβασμό, αλλά και το ότι ήταν απλά ένας κανονικός άνθρωπος, όχι ανώτερος ή δάσκαλος κανενός. Μάλιστα έδινε λόγους στη ζωή του, εξηγήσεις γιά πνευματικά θέματα και πάντα έλεγε: "μήν πιστεύετε απλά όσα λέω. Να τα αμφισβητείτε όλα, και να νοιώσετε μόνοι σας την Αλήθεια μέσα απ'την εμπειρία σας, μέσα απ'το λάτιχαν".
Γι'αυτό λοιπόν πιστεύω ότι είναι καλύτερο κάποιες απορίες που προέκυψαν και κάποια συζήτηση που μπορεί να γίνει, να γίνει σ'αυτό το χώρο, και απο κάποιον που έχει πρώτο χέρι απ'αυτήν την εμπειρία. Ελπίζω να συμφωνείτε και να υπάρχει ενδιαφέρον ώστε να συνεχίσει το θέμα - άν το θέλετε βέβαια!
Με πολύ αγάπη!
η επιλογή των links ήταν τυχαία,
εκτός από το πρώτο, που απ'ότι ξέρω είναι και το επίσημο site.
Τα επέλεξα ωστόσο έτσι,
ώστε να πάρω μια γενική εικόνα σχετικά με το τι κυκλοφορεί έξω ως γνώμη.
Περιμένω να ξετυλίξεις το θέμα σου
ώστε να θέσω και τις δικές μου ερωτήσεις ![]()
κλικ me ![]()
αυτός δεν είναι ο ιδρυτής;

και το αγγλικό website
http://www.subud-britain.org/
κλικ me ![]()
Επίσης θέλω να πω για τα αστρικά ταξίδια, ότι αν διαβάσουμε προσεκτικά Καστανέτα, που ήταν νομίζω και ο πιο περιγραφικός πάνω στο θέμα, θα δούμε ότι σε κάποιο από τα βιβλία οι "αδελφούλες" οι μάθήτριες μάγισσες του Δον Χουάν, αποκαλύπτουν στον Καστανέτα ότι αυτός μπορεί και βγαίνει από το σώμα του και από ένα άλλο σημείο, και ότι έχει "διπλό αιθερικό".
Αυτό το λέω για να υποστηρίξω αυτό που νομίζω εγώ, ότι δηλαδή έχουμε πολλά σώματα, ένα από το οποίο είναι και το αστρικό και το από που βγαίνουμε καθορίζει και με το πιο σώμα βγαίνουμε, αλλά και το που μπορούμε να πάμε.
Αυτά, καληνύχτα
Αγαπητή Σάρα, επειδή η λέξη λάτιχαν (όχι λάτιχαΜ) στα Ινδονησιακά σημαίνει "άσκηση" ίσως απλά στο κέντρο που λές χρησιμοποιούν την ίδια ονομασία. Γιατί το λάτιχαν δέν έχει καμία σχέση με διαλογισμό. Εάν δέν σε "άνοιξε" κάποιος, άν δέ σου πέρασε κάποιος την επαφή, δέν μπορείς να κάνεις λάτιχαν. Δέν ξέρω ακριβώς τί ήταν η εμπειρία που βίωσες, αλλά εάν ήταν κάτι τέτοιο θα επακολουθώνταν και από άλλες αυθόρμητες εμπειρίες. Είχες και κάτι άλλο;
Στην ουσία το λάτιχαν είναι μιά εμπειρία για την οποία δέν χρειάζεται να διδαχθείς τίποτα. Ούτε κάποιο δάσκαλο να σου διδάξει κάποια τεχνική, ούτε να διαβάσεις πολλά βιβλία. Αυτό γιατί διδάσκεσαι ό,τι είναι απαραίτητο μέσα από τις αυθόρμητες αυτές εμπειρίες, μέσα απ΄τη δράση της Δύναμης της Ζωής πάνω στην ψυχή σου. Βέβαια αρκετές φορές μπορεί να είναι χρήσιμες οι συμβουλές κάποιου με καλύτερη αντίληψη γιά κάποια θέματα.
Η πραγματική φύση αυτής της εμπειρίας είναι ότι επιτρέπει να γίνει κάτι που γίνεται μόνο μετά το θάνατο: να "παραμεριστούν" για τη διάρκεια της εμπειρίας αυτής οι κατώτερες δυνάμεις, ώστε να μπορέσει η ανθρώπινη ψυχή που είναι μέσα σ'όλους μας να λάβει την εξαγνιστική δράση της Δύναμης του Θεού. Όμως αυτό είναι μιά διαδικασία, η οποία μπορεί να έχει και δύσκολες περιόδους, όπου "καθαρίζεται" κάτι βαθιά ριζωμένο πχ, και θέλει συνεχή πίστη και υπομονή, όμως τελικά πάντοτε έχει κατεύθυνση προς μιά κατάσταση πιό ζωντανή, πιό "ελαφριά" και πιό αρμονική με τη φύση του καθενός. Νομίζω μακρηγόρησα πάλι! Αυτά για την ώρα, χαιρετώ!
όταν κάποιος ηρεμήσει τη σκέψη του (γιά 5-10 λεπτά, όχι διαλογισμό, απλά ηρεμία) σηκωθεί όρθιος (συνήθως) και αφεθεί τελείως θα λάβει την ενέργεια μιας δύναμης. Αυτό σημαίνει κινήσεις, παραγωγή ήχων, λέξεων και μελωδιών με τη φωνή, εικόνες, διάφορες αισθήσεις, και όσο προχωράει και εξελίσσεται η επαφή αυτή, συνειδητότητα, αντίληψη γιά διάφορα θέματα, καθοδήγηση για τη ζωή του καθενός.
---------------------------------------------------------------------
Το είχα κάνει μια φορά πριν από αρκετά χρόνια και δεν θυμάμαι καλά το όνομα, πάντως αυτό περίπου κάναμε, και ήταν τεχνική του Οσσο που έχει μαζέψει τεχνικές από διάφορους χώρους.
Αν υπάρχει κανένας μαθητής του Όσσο που να την έχει κάνει περισσότερο ίσως μπορεί αυτός να μας απαντήσει, πάντως, από ότι θυμάμαι την κάναμε με συγκεκριμένη μουσική.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι, για σένα προσωπικά ποιά ήταν η εξέλιξή σου με αυτή την άσκηση, και ποια περιμένεις να είναι στη συνέχεια.
Δηλαδή ρωτάω αν έχεις κάποιο συγκεριμένο στόχο, αν έχεις δει να αλλάζεις και πως μέσα σε αυτά τα χρόνια, και πόσο ικανοποιημένος αισθάνεσαι από όλο αυτό?
Η εξέλιξή μου μ'αυτές τις αυθόρμητες εμπειρίες είναι καί ορατές, αλλά καί σε επίπεδα βαθύτερα. Στην ουσία όταν λάβεις την επαφή είναι σάν να ξεκινά μιά διαδικασία η οποία δέν σταματά, λειτουργεί και τις στιγμές που δέν λαμβάνεις εμπειρίες. Έτσι συνεχώς λειτουργεί ευεργετικά μέσα η Ανώτερη αυτή Δύναμη και "βάζει τα πράγματα στη θέση τους" μέσα στην ύπαρξή σου, καθαρίζοντας τα λάθη της ύπαρξής σου, και ουσιαστικά ανασηκώνοντάς σε στην πραγματική σου φύση (εξ'ού και η Ελληνική λέξη γιά τον άνθρωπο : άνω θρώσκω : ανεβαίνω πρός τα πάνω).
Πρακτικά αυτό βοηθάει στη καθημερινή ζωή έχοντας μιά αίσθηση πιό καθαρής ενέργειας μέσα σου όσο προχωράς, μιά εσωτερική φωνή που σε καθοδηγεί να πράξεις όπως είναι σωστό για σένα. Για μένα προσωπικά είναι κάτι που θεωρώ το πιό πολύτιμο Δώρο που θα μπορούσε να μου δοθεί. Μετά από κάθε εμπειρία αισθάνεσαι σάν να έχεις ξαναγεννηθεί, και το άγγιγμα της δύναμης του Θεού σε κάνει να ασιθάνεσαι ότι δέν έχεις ανάγκη τίποτα άλλο στη ζωή. Βέβαια είναι πάνω σου το τί θα κάνεις στη ζωή και τί αποφάσεις θα πάρεις και άν θα ακολουθήσεις αυτή τη φωνή ή την ξεχνάς στη καθημερινή σου ζωή και πρασύρεσαι απο διάφορες "χαμηλότερες" επιρροές.
Έτσι είναι ανάλογα με τη φύση του καθενός το πόσο γρήγορα θα γίνουν οι εσωτερικές αλλαγές, και πόσο θα ακολουθήσει στη ζωή του την καθοδήγηση που του δίνεται, άρα είναι και στο χέρι του καθενός απο μάς. Πάντως ο στόχος δέν είναι δικός μου, είναι της Δύναμης της Ζωής (του Θεού) που δρά πάνω μου, καθώς οι εμπειρίες είναι αυθόρμητες και δέν έχουν καμία σχέση με τη δική μου βούληση, και όπως τον αντιλαμβάνομαι είναι η εκπλήρωση της ανθρώπινης φύσης μου, και η επιστροφή στο Θεό. Απάντησα στην ερώτησή σου; ελπίζω!
Χαιρετώ όλους!
Θεωρώ ότι αυτή η Έπαφή υπήρχε,υπάρχει σε κάθε μορφή Ύπαρξης απο την αρχή του Χρόνου...Το ότι έφτασε ο Χρόνος για να βιώσει,να Αναγνωρίσει ο Άνθρωπος αυτές τις ενέργειες που χρειάζεται η ψυχή του,δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε ή ότι δεν είχε δοθεί...
Απλώς, χρειάζεται η κάθε Ψυχή να φτάσει σε αυτή την ενεργειακή κατάσταση ώστε να μπορέσει να βιώσει αυτές τις ενέργειες.Αν η Ψυχή δεν έχει φτάσει στο να Ακολουθήσει το Μονοπάτι της,δεν μπορεί να "ανοίξει" εκείνη τη δίοδο που οδηγεί στην Συμπαντική Ψυχή και ξεδιπλώνεται η Ύπαρξη της ψυχής μέσα στην Συμπαντική Ψυχή...
Και όταν ο Άνθρωπος έχει φτάσει στο σημείο να ανοίξει τη δίοδο,δεν χρειάζεται Δάσκαλο...Χρειάζεται εσωτερική καθοδήγηση...με καθοδηγητή την Ψυχή.....για να βλέπει και να ακούει με την Ψυχή...
Οι αισθήσεις τότε αλλάζουν, δεν είναι ανθρώπινες...είναι Συμπαντικές.....
Τα γραφώμενα μου βασίζονται σε προσωπικές εμπειρίες με τη "Δύναμη της Ζωής" 'η όπως αλλιώς θέλει κανείς να ονομάσει την Διείσδυση της Ψυχής στο ΠΑΝ.....
Edited by - Neiseti on 28/09/2005 00:10:58
Τώρα σ'αυτό που λές ότι μιά Ψυχή μόνο όταν είναι έτοιμη θα "λάβει" το Μονοπάτι της σύμφωνοι. Αλλά νομίζω αυτό είναι κάτι που μόνο ο Θεός μπορεί να το κρίνει, δέν μπορούμε εμείς να ξέρουμε πότε κάποιος είναι έτοιμος και πότε όχι. Όσον αφορά τις ενέργειες που λές, νομίζω το ποιό σημαντικό είναι ο καθένας μας να μπορεί να ξεχωρίσει τις διάφορες δυνάμεις και το πώς επιδρούν πάνω του κάθε στιγμή στην καθημερινότητά του. Δηλαδή τις υλικές, φυτικές, ζωικές και ανθρώπινες που συνοδεύουν την ψυχή του, και πότε η Ψυχή του "μιλά" και τον καθοδηγεί. Είναι αρκετά εύκολο να νομίσουμε ότι μιά εμπειρία που λαμβάνουμε ή μιά αίσθηση κάποιας ενέργειας είναι η προέρχεται απ'την ψυχή μας. Μπορεί να προέρχεται απ'τις κατώτερες δυνάμεις, οι οποίες επίσης προσφέρουν έντονες και πολλές φορές ευφορικές εμπειρίες!
Τοποθετώ χρονικά αυτή την Επαφή απλά λόγω της ευκολίας με την οποία μπορεί να την λάβει κανείς πιά. Στην πράξη τώρα το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς είναι να βρεθεί στον ίδιο χώρο την ίδια στιγμή με κάποιον που έχει λάβει την επαφή και ο οποίος ηρεμεί και λαμβάνει την ενέργεια της Δύναμης της Ζωής - του Θεού - πάνω του (δηλαδή αυθόρμητες, μή εσκεμμένες εσωτερικές και εξωτερικές κινήσεις, τραγούδι, λόγια, εικόνες, που αφυπνίζουν την ανθρώπινη Ψυχή και "καθαρίζουν" την ύπαρξή μας) και αυτόματα έχει την επαφή και ο ίδιος και μπορεί οποτεδήποτε ηρεμήσει να λάβει αυτές τις εμπειρίες, αλλά και να τις περάσει και ο ίδιος σε κάποιον άλλο. Παλιότερα αυτή η εμπειρία και η "άμεση, εντατική βοήθεια" απ'το Θεό δινόταν πολύ σπάνια σε ανθρώπους που μοχθούσαν γι'αυτήν. Τώρα δίνεται έτσι απλά, για λόγους που μόνο ο Θεός γνωρίζει.
Βέβαια εννοείται ότι και τώρα πρέπει κάποιος να είναι έτοιμος να πάρει αυτή την απόφαση και να λάβει αυτή την επαφή, οπότε μ'αυτή την έννοια μόνο όταν κάποιος είναι έτοιμος θα την λάβει. Απλά τώρα το μόνο που έχει να κάνει είναι να το αποφασίσει! Τέλος, αυτό που λές για το δάσκαλο είναι απόλυτα σωστό. Ο Δάσκαλος είναι ο Θεός, ο οποίος ενεργεί πάνω στην Ψυχή μας. Η Ψυχή μας γνωρίζει τα πάντα. Η Επαφή αυτή είναι η εξάγνιση της ύπαρξής μας στη γή ώστε να γίνει κυρίαρχος της ύπαρξής μας η Ψυχή και να την καθοδηγεί έτσι ο υπέρτατος Δάσκαλος, ο Θεός. Εκείνος γνωρίζει ακριβώς τί είναι σωστό κάθε στιγμή γιά κάθε άτομο συγκεκριμένα. Ελπίζω να μή τα είπα μπερδεμένα!
Χαιρετώ!