ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Επαφή με τη Δύναμη της Ζωής - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Επαφή με τη Δύναμη της Ζωής - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

vibrant55 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
NeisetiΝέο Μέλος
03/10/2005, 02:23:42
Καλησπέρα σας,

Χαίρομαι vibrant, που κατανόησες τις σκέψεις μου με τις ελάχιστες ΠΛΗΡΕΙΣ λέξεις που χρησιμοποιήσα.

Πιστεύω ότι θα φτάσει η Στιγμή εκείνη του άχρονου χρόνου...
όπου ο άνθρωπος θα Ζεί πηγάζοντας απο τα βάθη της Ψυχής του αυτή τη Δύναμη της Ζωής...

allisfullofloveΝέο Μέλος
04/10/2005, 03:40:54
quote:

Πιστεύω ότι θα φτάσει η Στιγμή εκείνη του άχρονου χρόνου...
όπου ο άνθρωπος θα Ζεί πηγάζοντας απο τα βάθη της Ψυχής του αυτή τη Δύναμη της Ζωής...

...
Εκτιμώ πως αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να διοχετευθεί ή να εκτελεσθεί σε συλλογικό επίπεδο. Συμφωνώ όμως πως ο κάθε άνθρωπος είναι δυνατόν να φτάσει σε αυτό το "βάθος" της Ουσίας του Παντός.

If you cannot change the world,change yourself.
Yes,if you cannot change the world,change yourself.
But...if you cannot change yourself,then change the world

vibrantΝέο Μέλος
04/10/2005, 14:53:16
Αυτό το βάθος που λέτε, αυτή η συνειδητότητα της Ψυχής μας και της καθοδόγησης του Θεού πιστεύω είναι κάτι που δέν γίνεται αυτόματα. Δέν υπάρχει κάποια μαγική στιγμή όπου ξαφνικά "από μόνα τους" αλλάζουν όλα. Αυτή είναι και η βασικότερη ίσως αλήθεια του ανθρώπου : έχει την ΕΥΘΥΝΗ. Άρα άν κάποιος δέν ψάξει, δέν θα βρεί, άν δέν ρωτήσει δέν θα λάβει απαντήσεις. Έτσι, η στιγμή αυτή έχει έρθει, μπορεί ο καθένας να αρχίσει - εύκολα πιά - αυτή τη διαδικασία "αφύπνισης" της ψυχής του μέσα απ'το λάτιχαν, απ'αυτή την επαφή. Μπορεί ο καθένας να το αποδείξει στον εαυτό του, δέν χρειάζεται να πειστεί έμμεσα απο κανέναν. Απλά είναι στο χέρι του καθενός να το κάνει. Να "ανοιχτεί" δηλαδή, να λάβει το λάτιχαν. Και δέν το λέω με κάποιο όφελος, απλά μέ όλη μου την αγάπη και θέληση να μοιραστώ με όλους - όσους θέλουν - αυτό το Θείο δώρο, καθώς είναι αυτό το θέλημά του, να το λάβουν όλοι..Έτσι θα μπορούσε να φθάσει η ανθρωπότητα σ'αυτό το συλλογικό επίπεδο που είπατε, αλλά είναι δική της απόφαση...
allisfullofloveΝέο Μέλος
05/10/2005, 21:21:45
Μέσα στον κάθε άνθρωπο υπάρχουν όλες οι απαντήσεις, όπως και σε κάθε ερώτηση υπάρχει και η απάντηση. Απλά, χρειάζεται να μάθουμε να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις και χρειάζεται να είμαστε τελείως αληθινοί και ανοιχτοί με τον εαυτό μας.

Πολλοί οι δρόμοι προς αυτό τον σκοπό-μια η πραγματικότητα-είμαστε γυμνοί απέναντοι στα πάντα. Όταν συνειδητοποιήσουμε αυτό, τότε θα ξεκινούμε απο κάθε σημείο για να βρεθούμε στα πάντα.

Η πραγματικότητα και η ομορφιά και η ασχήμια και τα πολλαπλά πέπλα, όλα βρίσκονται μέσα μας. Έρχεται όμως μια στιγμή, όπου τελικά και οι τελευταίοι πύργοι πέφτουν και αποκαλύπτεται η απλότητα και η μεγαλοσύνη του πραγματικού εαυτού-αυτού που δεν εξαρτάται απο τίποτα παρά ελεύθερος ταξιδεύει σε κάθε σημείο και αντιλαμβάνεται κάθε ενέργεια.

Χρειάζεται να αδειάσει ο εαυτός ώστε να ξαναγεμίσει...πολλά και πολυεπίπεδα τα πέπλα τα οποία θα αναγνωρίσει ο περιπατητής, πριν την τελευταία αποκάλυψη-αυτή του πραγματικού του εαυτού.

If you cannot change the world,change yourself.
Yes,if you cannot change the world,change yourself.
But...if you cannot change yourself,then change the world

MageneΝέο Μέλος
06/10/2005, 13:18:01

Δεν είμαι σίγουρη Vibrant αν η επαφή με το Θεό που λες έρχεται μέσα από "ασκηση" ή μέσα από βαθειά συνείδηση του κόσμου που σε περιβάλλει και μέσα από την αγάπη σου γι'αυτόν τον κόσμο σαν άμεσο αποτέλεσμα αυτής της συνείδησης.
Τι οδηγεί σ’αυτή την αναζήτηση; «Η ψυχική ανάγκη», που πολλές φορές είναι και «επιτακτική».
Ετσι δεν ξέρω αν η «Λάτιχαν» βοηθάει στην «κατανόηση και μετάφραση» αυτής της ανάγκης αφουγκραζόμενος την ψυχή σου και στην απόκτηση αυτής της συνείδησης, ή απλά αφήνεσαι και «πας» χωρίς να ξέρεις «γιατί» και «που».
Νομίζω όμως ότι απόρροια αυτού του αγγίγματος με το «θείο» ή αν θέλεις της «αποκάλυψης», πέρα από την ενέργεια, την ψυχική γαλήνη και το «κοίταγμα» του κόσμου από ψηλά που σου προσφέρει, «απαιτεί» το ξεπέρασμα πολλών προσωπικών αδυναμιών με αποκορύφωμα .......ίσως την ανάπτυξη του αισθήματος της «αυτοθυσίας» αν και εφόσον χρειαστεί.
Αναρωτιέμαι λοιπόν και μέσα ίσως από την προσωπική σου εμπειρία, πόσο έτοιμος είναι ένας άνθρωπος μέσα από αυτή την άσκηση που μας περιγράφεις να φτάσει σ’αυτή την κορύφωση.
Αναρωτιέμαι επίσης αν η «έξοδος» στο αστρικό πεδίο είναι απαραίτητο στάδιο ή όχι.

vibrantΝέο Μέλος
07/10/2005, 15:18:25
Μagene μου, πραγματικά είναι πολύ εύστοχα όσα λές! Θα προσπαθήσω όσο μπορώ να δώσω μιά ολοκληρωμένη απάντηση. Πρέπει να πώ κάτι βασικό για το λάτιχαν (η λέξη σημαίνει στα ινδονησιακά άσκηση) : δέν είναι κάτι που "καταφέρνει" κάποιος, κάτι που το πετυχαίνεις ακολουθώντας κάποια τεχνική ή αυτοσυγκεντρωνόμενος/η , ή λόγω του τρόπου σκέψης σου. Είναι μιά επαφή που αρχίζει με το "άνοιγμα" απο κάποιον άλλον που έχει ήδη την επαφή (βασικά το άνοιγμα το κάνει ο Θεός, αλλά βασική προυπόθεση είναι αυτή η "μετάδοση").

Από τη στιγμή που θα λάβει κάποιος την επαφή αρχίζει και λειτουργεί μέσα του η Δύναμη αυτή (όταν ανοιχτεί κάποιος το αισθάνεται αυτό πολύ ξεκάθαρα), "εξαγνίζοντας" και "καθαρίζοντας" την ύπαρξή του απο τα συσσωρευμένα ελλατώματά της. Έτσι οι αδυναμίες του καθενός και οι συμπεριφορές και γενικά ο τρόπος ύπαρξης που είναι αρνητικός προς την ύπαρξή του σιγά-σιγά ξεριζώνονται (μιά διαδικασία πολλές φορές δύσκολη). Προφανώς ο άνθρωπος που είναι ελεύθερος από ελλατώματα σε μεγαλύτερο βαθμό έχει μεγαλύτερη αγάπη προς τον εαυτό του και τον κόσμο και πιό ολοκληρωμένη συνειδητότητα. Όμως μέσα σ'αυτήν την διαδικασία κάθαρσης μπορεί να περάσει και περιόδους όπου τα ελλατώματά του εξωτερικεύονται έντονα - δέν είναι πάντα όλα τριανταφυλλένια, πρέπει να πονέσει κανείς για να φθάσει κάπου.

Αλλά γιά το άν ξέρεις "γιατί" και "πού" αυτό πραγματικά εξαρτάται απ'το κάθε άτομο. Επίσης υπάρχουν πολλά επίπεδα του "ξέρω". Υπάρχει περίπτωση να "ξέρει" κάποιος βαθύτερα, αλλά να μήν μπορεί να το εκφράσει με λόγια πχ. Μέσα απ΄αυτή την εμπειρία και επαφή ο Θεός δίνει την αγάπη του και προσφέρει απλόχερα την "ανύψωση" (άν και δέν υπάρχει "πάνω" και "κάτω", απλά δέ βρίσκω καλύτερη λέξη). Από'κεί και πέρα πρέπει ο κάθε ένας που λαμβάνει αυτή την επαφή να την "εξασκεί" τακτικά (να ηρεμεί και να αφήνει την εμπειρία να συμβεί), εξ'όύ και ο η λέξη "άσκηση", λάτιχαν, ώστε σιγά-σιγά να διεισδύσει από το αδρό, εξωτερικό επίπεδο (κινήσεις και φωνή) σε πιό εσωτερικές πτυχές της ύπαρξής του. Όταν φθάσει σ'αυτές τις πτυχές κανείς , τότε είναι που αποκτά συνειδητότητα βαθύτερη, τότε είναι που γνωρίζει πιό ολοκληρωμένα το "γιατί" και το "πού" , αλλά από ένα πιό αληθινό μέρος της ύπαρξής του, την Ψυχή του.

Όμως επειδή η αγάπη του Θεού είναι ασύλληπτη, έχει δώσει στον άνθρωπο την ελευθερία του. Γι'αυτό ακόμα και μέσα απ'αυτή την εμπειρία και επαφή που προσφέρει, τελικά είναι στο χέρι του καθενός να κάνει πράξη και να εφαρμόσει στη ζωή του την καθοδήγηση που του δίνεται εκείνου προσωπικά. Ποτέ δέν δίνει παραπάνω απ'όσα μπορεί να αντέξει η ύπαρξη κάποιου. Άν δώσει παραπάνω αυτό θα σημαίνει άμεσος θάνατος. Όμως μπορεί κάποιος να "προχωρήσει", και να αξιοποιήσει την αγάπη του Θεού ακλουθώντας τον δρόμο που του δείχνει ή να μείνει σταθερός ή ακόμα και να πάει πίσω, αχρηστεύοντας έτσι αυτό το υπερπολύτιμο δώρο. Το καλό είναι ότι ο Θεός δέν κουράζεται ποτέ να δίνει και δίνει συνεχώς ευκαιρίες...

Όσο γι'αυτό που λές για το αστρικό, μπορώ να απαντήσω απ'τη δική μου εμπειρία. Όμως κανόνες δέν υπάρχουν σ'αυτή την επαφή γιατί μόνο ο Θεός γνωρίζει τη διαδικασία που πρέπει να περάσει ο κάθε άνθρωπος, που είναι ξεχωριστός απ'τον άλλο. Η δική μου εμπειρία λέει ότι γιά να δεχθεί ο άνθρωπος αυτό που λέμε "αποκάλυψη" , μιά πολύ βαθειά δόση πραγματικής Αλήθειας, πρέπει να βγεί απ'το σώμα του.

Χαιρετώ όλους! Ελπίζω να έβγαζα νόημα!

MageneΝέο Μέλος
10/10/2005, 15:06:58

quote:

Είναι μιά επαφή που αρχίζει με το "άνοιγμα" απο κάποιον άλλον που έχει ήδη την επαφή (βασικά το άνοιγμα το κάνει ο Θεός, αλλά βασική προυπόθεση είναι αυτή η "μετάδοση").

Σ'ευχαριστώ vibrant, έγινες κατανοητός.
Τώρα σαν εμπειρία, δηλαδή το πέρασμα ήχων και εικόνων απ'τις αισθήσεις μου, έτσι όπως το περιγράφεις σε κατάσταση χαλάρωσης, νομίζω ότι το έχω βιώσει. Βεβαίως η εξήγηση που έδωσα εγώ ήταν ότι πρόκειται για ένα είδος παραισθήσεων και αποφάσισα να το σταματήσω. Το σίγουρο είναι, αν όντως μιλάμε για την ίδια κατάσταση, ότι δεν έπεσε στην αντίληψή μου κάτι σαν "άνοιγμα" από κάποιον άλλον.
Μπορείς να μας πεις με ποιόν τρόπο γίνεται αυτή η μετάδοση;

vibrantΝέο Μέλος
11/10/2005, 17:10:40
Magene μου, άν όντως βίωσες κάτι τέτοιο δέ θα μπορούσες να το ονομάσεις παραίσθηση, απλά επειδή είναι ίσως και πιό πραγματικό απ'την πραγματικότητα. Βέβαια δέν αποκλείεται τίποτα και είναι στο χέρι του Θεού πότε σε ποιόν και πώς θα δώσει αυτή την εμπειρία, δέν έχει κανείς τα "δικαιώματα"! Σάν εμπειρία, η φύση της είναι η παράδοση στη δύναμη του Θεού. Δηλαδή το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να αφήσει τη δύναμη αυτή να δράσει, χαλαρώνοντας και ηρεμώντας τη σκέψη του. Δέν κάνει ο ίδιος τίποτα, απλά παρακολουθεί την εμπειρία που βιώνει - και μπορεί βέβαια πολύ εύκολα να την διακόψει.

Στα αρχικά στάδια της εμπειρίας συνήθως αυθόρμητα κάνεις κάποιες κινήσεις που στην πραγματικότητα αισθάνεσαι ότι δέν τις κάνεις εσύ, σε ωθεί μιά άλλη δύναμη. Εγώ προσωπικά είχα αισθανθεί μιά δόνηση στο στήθος αφού είδα φώς να μπαίνει μέσα μου και μετά άρχισαν να κινούνται τα χέρια μου. Βέβαια υπάρχει και μιά αίσθηση που τα συνοδεύει αυτά που είναι απερίγραπτη.. Αλλά επειδή ο Θεός είναι ο μόνος που γνωρίζει τί πρέπει να λάβει και να βιώσει ο καθένας, η εμπειρία του καθενός είναι διαφορετική. Ύστερα μπορεί να αρχίσεις να τραγουδάς, να περπατάς, να μιλάς, να βλέπεις πράγματα - όλα αυτά αυθόρμητα, εσύ απλά τα λαμβάνεις. Είναι σαν να μαθαίνεις ξανά να περπατάς πχ , αλλά με κινητήρια δύναμη την ψυχή σου.. Και τελικά αναπτύσσεις μιά επαφή μ'αυτή την εμπειρία ώστε να μπορείς και στην καθημερινή σου ζωή να "λαμβάνεις" καθοδήγηση και να είσαι κοντά στην ψυχή σου, αντιλαμβανόμενος στην πορεία περισσότερα πράγματα.

Πρακτικά, για να "ανοιχτεί" κάποιος πρέπει να ηρεμήσει και σταθεί όρθιος (για ελευθερία κινήσεων) δίπλα σε κάποιον που είναι ήδη ανοιγμένος, ο οποίος εκείνη τη στιγμή κάνει το ίδιο και λαμβάνει κανονικά το λάτιχαν του. Δέν κάνει κάτι διαφορετικό, απλά βιώνει ό,τι έρθει, και μάλλον κατα κάποιο τρόπο δρά ώς κανάλι που αγγίζει και το άλλο άτομο, που αμέσως αισθάνεται τη δύναμη αυτή να δρά πάνω του. Υπάρχουν πολύ διαφορετικά "ανοίγματα" από άτομο σε άτομο : άλλοι αισθάνονται απλά το μικρό τους δακτυλάκι να κουνιέται λίιιγο, ενώ άλλοι εκτοξεύονται στον ουρανό και βλέπουν τη γή απ'έξω, αυτό είναι τελείως στο χέρι του Θεού! Πάντως όπως και να αρχίσει κανείς, το βέβαιο είναι οτι πρόκειται για μια εμπειρία που εμβαθύνεται συνέχεια, δέν είναι δηλαδή στατική, και όσο "καθαρίζεται" κανείς και αγγίζεται όλο και μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής του, τόσο βαθύτερες εμπειρίες έχει. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να λαμβάνει την εμπειρία τακτικά ώστε να γίνεται "δουλειά" , και να μήν την παραμελεί..

Ότι είπα μπερδεμένο ή ασαφές, ρωτήστε με! Φιλιά

10/01/2004, 05:20:15

http://www.dndworld.com/kb/atrnraces.html για φυλές σχετικό

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

10/01/2004, 05:24:45

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

10/01/2004, 05:34:59
ένα site με πολύ ωραίες φωτογραφίες είναι το παρακάτω
http://www.mythicalrealm.com/creatures/elves.html

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

10/01/2004, 05:41:51

Το αγαπημένο μου ξωτικό...Elric of Melnibone.... συγχωρέστε με για την μεγάλη φωτογραφία

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

10/01/2004, 05:45:07
τελικα η φωτογραφία του Elric δεν εμφανίστηκε καθόλου ...
παραθέτω το link όμως.. ο Elric είναι αυτός που αναγράφεται απο κάτω του το νούμερο 111kb
members.tripod.com/ e_dogg30/brom2.htm

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

10/01/2004, 05:47:45
Έλρικ οφ Μελνιμπονε.. ελπίζω εδώ να εμφανιστεί..
δυστυχώς κάποιες από τις πολύ καλές φωτογραφίες που ήθελα να παραθέσω δεν εμφανίζονταν..

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

10/01/2004, 05:50:11
έλρικ του μελνιμπονε επίσης

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

10/01/2004, 06:14:03

και μερικοί δράκοι

για ακόμη μία φορά ο Έλρικ

ελρικ πάλι

ελρικ

ελρικ

Elric at the Battle of Britain

απο την ταινία η μηχανή του χρόνου και κάποιοσ που υποδίεται τον ελρικ...σε μία υποτιθέμενη παραλλαγή

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

φαεθωνΝέο Μέλος
10/01/2004, 12:59:49
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΝΕΡΑΙΔΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΠΑΡΑ Ο ELRIC

10/01/2004, 15:44:50

12/01/2004, 22:12:01
Μα γιατί δεν σας άρεσε ο Έλρικ? ουααα.... κλαψ....!!!!!! :-(
:-) Δεν πειράζει... γι αυτο άλλωστε υπάρχουν οι απόψεις...

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

UFOΜέλος
17/01/2004, 19:40:35
1900 ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ,ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ...ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΑΛΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΛΩ ΜΕΤΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ,ΞΩΤΙΚΑ,ΝΕΡΑΙΔΕΣ.......................