ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Λέξεις και Έννοιες. Το πρώτο βήμα. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Λέξεις και Έννοιες. Το πρώτο βήμα. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Elda66 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
13/09/2009, 23:11:00
Αυτό είναι το αστείο, Μακεδων:Ναί...
Πιστεύω Ιησου Χριστό εγερθέντα εκ νεκρών, που οδηγεί τους
ανθρώπους στην αιώνια ζωή και σωτηρία απο τη σάρκα της φθοράς...
headΝέο Μέλος
05/05/2004, 13:04:40
gia sas eimai kainourgios kai thelo nba moy lisete merikes apotries
loipon ego eimai xristianos kai pistevo..
alla ola ta alla poy agoukontai giro apo thn triskia den moy aresoyn..
opos geniesai me to propartoriko martima,
einai amartia oi sxesis prin to gamo(katalavenetai)
kai diafores alles enoxes poy se kanoyn na niothis i triskia
mipos mporite na moy dosetai merikes apantisis
efkaristo...

Ε.μ.ΑΜέλος
05/05/2004, 13:31:46
ΚΟΙΤΑΞΕ ΕΓΩ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΠΧ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ...
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΓΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΑΓΚΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΗΛΟ "ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΛΕΚΤΙΚΑ"
ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ Η ΕΥΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΚΛΗΣΙΕΣ ΟΥΤΕ ΠΑΠΑΔΕΣ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΟ...
ΤΟ ΜΗΛΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΗΘΟΥΝΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΤΟ ΦΑΓΑΝ,,, ΑΜΑ ΤΑ ΣΚΕΥΤΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, ΑΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ... ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ...
ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ , ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΒΛΑΚΕΙΑΣ..
ΕΧΩ ΜΙΑ ΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΡΕΛΗ ΟΤΑΝ ΦΑΕΙ ΚΡΕΑΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΝΗΣΤΙΑΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ...

ΦΙΛΙΚΑ Ε.μ.Α..

GirtosΜέλος
05/05/2004, 14:53:07
ΦΙΛΕ head ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟ 'ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ' ΠΑΡΑ ΣΤΟ 'ΠΑΡΑΞΕΝΟ'.ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ;

gK

BokkenΜέλος
05/05/2004, 15:05:30
Γεια σου head.

Πρώτα απ'όλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα προσπαθήσω να λύσω καμμία απορία
(γιατί δεν μπορώ) απλά να σου εκθέσω την γνώμη μου,απ΄την οποία ίσως καταλήξεις σε συμπεράσματα που σε αφορούν.

Όσον αφορά αυτό για τις προγαμιαίες σχέσεις νομίζω ότι για την εποχή μας είναι άτοπο.Στα όχι και τόσο παλιά χρόνια οι γάμοι γίνονταν κατά κανόνα με προξενιό.Ο ίδιος ο γάμος δε,ήταν περισσότερο μια βασική αποστολή του ανθρώπου στη γη ("Λοχία!Καταλάβετε εκείνον τον λόφο αμέσως!") παρά η σχέση μεταξύ δύο ατόμων.Σήμερα τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά.Βέβαια στις προγαμιαίες σχέσεις υπάρχουν και κάποια αρνητικά στοιχεία τα οποία είναι γνωστά.Εν τέλει,εγώ νομίζω ότι κανείς πρέπει να ΣΤΑΘΜΙΣΕΙ τα υπέρ και τα κατά,και έχοντας γνώση ας πράξει όπως νομίζει.

Τώρα,αυτό που λες για τις ενοχές το απορρίπτω.Διότι κατά την πάροδο τόσων χρόνων έχουν αλλάξει τόσα πράγματα ακόμη και σε επίπεδο θεολογικό.Μην νομίσει κανείς δηλαδή ότι κάνοντας μια παράβαση πρέπει να φέρει ενοχές διότι "σπάει" παράδοση και νόμους αιώνων.Αυτές οι παραδόσεις και οι νόμοι ουδέποτε τηρήθηκαν στο ακέραιο και δεν φέρουν ενοχές οι επίσημοι εκπρόσωποί τους (δηλαδή ο κλήρος) γιατί λοιπόν να φέρεις εσύ;Εξ'άλλου μήπως ο Θεός θα ήθελε να νιώθεις ενοχές;Αν είναι τόοοοσο σημαντικό που αξίζει να σε βασανίζει,τότε σκέψου το εξής:Θα έχεις ακούσει φαντάζομαι πόσο σημαντικός είναι ο νηπιοβαπτισμός.Γιατί όμως ο Χριστός ο ίδιος δεν έδωσε σαφή εντολή στους μαθητές του;Γιατί δεν έδωσε το παράδειγμα;Γιατί μέσα στην Καινή Διαθήκη υπάρχουν (στην καλύτερη περίπτωση) μονάχα έμμεσες αναφορές στο γεγονός αυτό;
(προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά,παρά μόνο παρερμηνεία κάποιων χωρίων.Ψαξ'το αν θέλεις.)

Βέβαια το να πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν μικρές και μεγάλες αμαρτίες είναι ύπουλη παγίδα.Θα σου πρότεινα λοιπόν να ρωτήσεις την γνώμη κάποιου κληρικού,να του ζητήσεις να σου δείξει από την Αγία Γραφή και *μόνο* που στηρίζει τις απόψεις του,και μετά να αναρωτηθείς : "Θα νιώθω ενοχές απέναντι στον Θεό,ή απέναντι στον πνευματικό/στην εκκλησία/στην θεία μου κτλ;;;"

Το προπατορικό αμάρτημα,εμένα δεν με κάνει να νιώθω άσχημα.Πάντως ΔΕΝ είναι αμάρτημα (κατ'έμέ).Απλά τυγχάνει να έχει το ίδιο όνομα με το ... αμάρτημα.Είναι συμβολικό.

Πάντως αν ο άνθρωπος φέρει ενοχές για μακρύ χρονικό διάστημα αυτό είναι εξαιρετικά πιθανόν να έχει ολέθριες επιπτώσεις στην ψυχοσωματική του υγεία.Αυτό είναι ιατρικό γεγονός.

05/05/2004, 16:41:39
---------------------------------------------------------------------

Στην προσπάθεια του ESOTERICA να προωθήσει την ελληνική γραφή
στο διάλογο που διεξάγεται στις ομάδες συζήτησης, αλλά και να
διευκολύνει την περιήγηση των μελών στα FORUMS, συνιστούμε
την αποφυγή χρήσης των greeklish στα μηνύματα, όπου αυτό είναι
εφικτό.

Σε περίπτωση που υπάρχουν κάποιοι τεχνικοί λόγοι που το εμποδίζουν,
μπορείτε να ανατρέξετε στα θέματα:

Προτάσεις - Λύσεις για την αποφυγή των Greeklish !
Τα ΠΩΣ και τα ΓΙΑΤΙ του ΚΩΔΙΚΑ Forum!!!
Provlima me ta ELLHNIKA
και να ακολουθήσετε τις εκεί συμβουλές. Υπάρχουν πρόθυμοι άνθρωποι
να σας βοηθήσουν, εάν προκείψουν περεταίρω προβλήματα.

---------------------------------------------------------------------

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!