ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πολιτικοί, Μεγαλοεπιχειρηματίες κ' Ιερατεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πολιτικοί, Μεγαλοεπιχειρηματίες κ' Ιερατεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χρίστος Έλ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/10/2012, 15:13:56
Και σχετικά με τα φυσιολατρικά ιερατεία κάθε εποχής, δεν καταλαβαίνω πως δεν μπορούν να έχουν σχέση με την εξουσία, ούτε καταλαβαίνω πως το να έχουν εξουσία είναι απαραιτήτως κακό.

Σχετικά με την Ελλάδα, δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λες, το ότι δεν είχαν δηλαδή καθόλου δύναμη αλλά ήταν απλώς άτομα που κάνανε τελετές στη φύση.

Ας μην ξεχνούμε την σχέση των ουράνιων και χθόνιων ιερατείων με τους βασιλιάδες και τους πολίτες. Ας μην ξεχνάμε και τις διαμάχες τους που αποτυπώνονται σε πολλές ιστορίες. Φυσικά και είχαν δύναμη, π.χ το μαντείο των Δελφών(Απόλλων), της Δωδώνης(Δίας) ήταν ισχυρά κέντρα που αποφάσιζαν ακόμη και αν θα γίνει κάποιος πόλεμος ή όχι.

Δεν θα πάρω κάποια θέση υπέρ ή κατά βασιλιάδων κ' ιερέων. Θα πω απλώς ότι υπήρχε πόλεμος και δεν ήταν ένας παράδεισος η αρχαιότητα.

Επίσης είχαμε μάχες και μεταξύ ιερατείων. Ας μην ξεχνούμε τη διαμάχη ουράνιων και χθόνιων. Δηλαδή, απορώ πως θα εθεωρείτο η νίκη του Απόλλωνα κατά του Πύθωνα. Μια προ-χριστιανική ιουδαική εισβολή κατά της χθόνιας λατρείας;

Από ότι καταλαβαίνω είσαι επικούρειος και "διονυσιαστής". Αν και είμαι υπέρ των ουράνιων ιερατείων, πιστεύω ότι και η χθόνια λατρεία έχει τα καλά στοιχεία της. Αν αφαιρέσω βέβαια την μέθη ορισμένων Μαινάδων Βάκχων που τις τρελαίνει με αποτέλεσμα να χάνουν τα λογικά τους και όποιον πάρει ο χάρος. Ορμούν με τον μπαλντά και κόβουν κεφάλια, χέρια,πόδια κτλ.. Ελπίζω να μην είσαι υπέρ τέτοιας διονυσιακής λατρείας αλλά πιο εξευγενισμένης. Λέω τώρα.

Μάλιστα με ενοχλεί το γεγονός ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες εβραίοι προβάλλουν στους τουρίστες μόνο μια συγκεκριμένη μορφή της αρχαίας ελληνικής θρησκείας. Πρίαπος, όργια κτλ. Πουθενά ο Απόλλων και η Αθηνά. Βλέπετε αυτά πουλάνε, οι κάφροι τουρίστες έρχονται εδώ για να οργιάσουν. Έτσι κυριαρχεί ιδέα ότι οι Έλληνες είναι ηδονιστές τεμπέληδες, κάτι που είναι μεγάλο ψέμα.

09/10/2012, 15:18:18
quote:

quote:
Δεν αμφιβάλλω ότι μέσα σε αυτές τις νεο-φυσιολατρικές εταιρείες υπάρχουν ειλικρινά άτομα, αλλά πιστεύω ότι αν είναι ειλικρινή θα καταλάβουν μόνα τους που βρίσκονται και θα τρέξουν μακρυά από τις κρυπτο-εβραϊκές εταιρείες. Φαντάζονται μια παγκοσμιοποίηση όπου θα ενωθούν και θα θριαμβεύσουν οι φυσιολατρικές εθνικές θρησκείες, χάρη στην εμφάνιση του Μέγα Διδασκάλου.
Για να μην τα τσουβαλοποιούμε όλα, καλό θα ήταν να μιλάς για συγκεκριμένες εταιρίες.
Ονομαστικά.

Τελευταίο!

Δεν θα ήταν σωστό να πούμε ονόματα. Δεν είναι ένα ούτε δυο. Αφού είναι γνωστά έτσι κι αλλιώς. Αν πέρασες από την έκθεση βιβλίου στο Σύνταγμα, τότε εκεί πιστεύω θα είδες πολλές τέτοιες "αρχαιολατρικές" εταιρείες... Κοίτα τα βιβλία μου αρέσουν, αλλά δεν πρόκειται να γίνω μέλος των εταιρειών τους, αρκετά με την κοροϊδία πάνω στους ταλαίπωρους.

09/10/2012, 15:20:26
quote:
Δεν θα ήταν σωστό να πούμε ονόματα. Δεν είναι ένα ούτε δυο. Αφού είναι γνωστά έτσι κι αλλιώς. Αν πέρασες από την έκθεση βιβλίου στο Σύνταγμα, τότε εκεί πιστεύω θα είδες πολλές τέτοιες "αρχαιολατρικές" εταιρείες...
...Εκείς να δεις φανατήλα
09/10/2012, 17:19:56
quote:

quote:
Δεν θα ήταν σωστό να πούμε ονόματα. Δεν είναι ένα ούτε δυο. Αφού είναι γνωστά έτσι κι αλλιώς. Αν πέρασες από την έκθεση βιβλίου στο Σύνταγμα, τότε εκεί πιστεύω θα είδες πολλές τέτοιες "αρχαιολατρικές" εταιρείες...
...Εκείς να δεις φανατήλα

Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι και εγώ διαβάζω πολλά τέτοια βιβλία και έχουν πολύ ενδιαφέρον. Όμως γενικά βλέπω ότι τα βιβλία που ειδικεύονται στην μαγεία/υπνωτισμό/πνευματισμό κτλ. μπορεί να παρασύρουν πολλούς ψυχικά ταλαιπωρημένους σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που ζούμε. Προσπαθούν να βρουν μια διέξοδο, σκέφτονται ότι μπορούν να αποκτήσουν δυνάμεις κ' νέες ικανότητες, αλλά μπορεί να γίνουν το έρμαιο του κάθε εκμεταλλευτή μάγου. Κυριαρχεί γενικά η αντίληψη ότι ο άνθρωπος μπορεί να καλλιεργήσει μεγάλες δυνάμεις, αλλά αψηφάται το γεγονός της επικινδυνότητας.

Σε μια τέτοια σάπια εποχή που ζούμε, ποιος άνθρωπος νοιάζεται πραγματικά για σένα; Μάλλον βλέπω ότι ορισμένοι πονηροί μιλάνε για "mind control" της ορθόδοξης εκκλησίας και "απελευθέρωση" με διάφορες τεχνικές, με σκοπό να επιβάλλουν το "mind control" της δικιάς τους εκκλησίας. Όχι ότι δεν υπάρχει "mind control" από την ορθοδοξία βέβαια. Αλλά όταν κάποιος λέει φύγε από το τάδε μαντρί και έλα στο δικό μου(που τάχα δεν υπάρχουν δόγματα και είναι όλα ωραία και καλά), τότε...

Οπότε πρέπει να είναι κάποιος έτοιμος να αποφασίσει αν θέλει να παραδοθεί στον τάδε υπνωτιστή ή να γίνει διάμεσο λεγεώνων πνευμάτων. Να κρίνει αν το θεωρεί ασφαλές ή όχι.

Πράγματι, πνευματισμός σημαίνει η ανάγκη της επικοινωνίας με το Θείο, με τον πνευματικό κόσμο. Αλλά από εκεί και πέρα πως νοείται αυτή η επικοινωνία, για ποιά μορφή μιλάμε και τί περιλαμβάνει; Αν νοείται με κατάληψη από καμμιά τριακοσαριά πνεύματα όταν ο άνθρωπος είναι σε κατάσταση αδυναμίας κ' μη ελέγχου, τότε μπα δεν με ενδιάφερει. Όχι, ευχαριστώ. Προτιμώ να διαλογιστώ μόνος μου.

Αδύναμοι του κόσμου, προσοχή στις νεο-εποχίτικες απάτες των μασώνων

09/10/2012, 18:03:58
Ειδικά αυτό το channeling... δίνει και παίρνει. Πώς αφήνει ο κόσμος τον εαυτού του να πέφτει μέσα σε αυτά, δεν μπορώ να καταλάβω.
09/10/2012, 18:10:51
Επειδή φίλοι μου το θέμα τείνει να μετεξελιχθή στον αχταρμά του "ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" , θα ήθελα να κάνω ορισμένες παρεμβάσεις (διευκρινήσεις) . Όταν πρότεινα στον φίλο Χρίστο Έλ να ανοίξη ένα νέο θέμα για συζήτηση , το έκανα γιατί πράγματι ο χριστιανισμός δέχεται στις μέρες μας επίθεση , και κατά τη γνώμη μου υποβόσκει ένας νέος πόλεμος των θρησκειών . Το λάθος του φίλου μας , ο οποίος προφανώς είναι επηρεασμένος από τα δημοσιεύματα της ΟΟΔΕ και των απολογητών , είναι ότι βλέπει το χριστιανισμό να κινδυνεύη από τους αρχαιόθρησκους συμπολίτες μας και να παραβλέπη όλα τα άλλα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη . Αυτά σαν πρόλογος , και θα επανέλθω εκτενέστερα .

*

09/10/2012, 18:28:01
Κατ αρχήν φίλε Χρίστο Έλ θα ήθελα να σου επισημάνω κάτι , για να λυθή η παρεξήγηση και να πάψη η αντιπαράθεσή σου με τον Αίολο , σχετικά με τους ιερείς της αρχαίας ελληνικής θρησκείας . Εδώ φίλε Χρίστο κάνεις ένα μεγάλο λάθος , γιατί μπερδεύεις τους αρχαίους Έλληνες ιερείς με τους ιερείς των ασιατικών θρησκειών , οι οποίοι πολλές φορές εκτός από ιερείς ήταν και βασιλείς , θεσμός που υιοθετήθηκε πολύ αργότερα και από τους Ρωμαίους όπου ο αυτοκράτορας είχε και τον βαθμό του αρχιερέα (ο Μ. Κωνσταντίνος ήταν και αρχιερέας του Μίθρα) . Στην Ελλάδα όμως δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο , γιατί οι ιερείς δεν ήταν επαγγελματίες , ούτε είχαν πολιτική ισχύ , και τον ρόλο του ιερέα τον ανέθεταν σε κάποιους ενάρετους συμπολίτες τους .
Αυτά για να κλείσω με τις διευκρινήσεις και να συζητήσουμε την ουσία του θέματος .

*

09/10/2012, 19:44:49
quote:

Κατ αρχήν φίλε Χρίστο Έλ θα ήθελα να σου επισημάνω κάτι , για να λυθή η παρεξήγηση και να πάψη η αντιπαράθεσή σου με τον Αίολο , σχετικά με τους ιερείς της αρχαίας ελληνικής θρησκείας . Εδώ φίλε Χρίστο κάνεις ένα μεγάλο λάθος , γιατί μπερδεύεις τους αρχαίους Έλληνες ιερείς με τους ιερείς των ασιατικών θρησκειών , οι οποίοι πολλές φορές εκτός από ιερείς ήταν και βασιλείς , θεσμός που υιοθετήθηκε πολύ αργότερα και από τους Ρωμαίους όπου ο αυτοκράτορας είχε και τον βαθμό του αρχιερέα (ο Μ. Κωνσταντίνος ήταν και αρχιερέας του Μίθρα) . Στην Ελλάδα όμως δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο , γιατί οι ιερείς δεν ήταν επαγγελματίες , ούτε είχαν πολιτική ισχύ , και τον ρόλο του ιερέα τον ανέθεταν σε κάποιους ενάρετους συμπολίτες τους .
Αυτά για να κλείσω με τις διευκρινήσεις και να συζητήσουμε την ουσία του θέματος .

*

Δεν χρειάζεται να λήξει
Αρκεί να γινόταν με ανταλλαγή απόψεων χωρίς μισαλλοδοξία.

Sesostri, οφείλω και εγώ διευκρινίσεις. Ειλικρινά, δεν φοβάμαι την καταστροφή των χριστιανικών ιερατείων, ούτε προσπαθώ να την αποτρέψω. Δεν θα λυπηθώ καθόλου γι'αυτό που θα πάθουνε, ακόμη και αν ο εκτελεστής τους θα είναι ο χειρότερός μου εχθρός. Κείμενα της ΟΟΔΕ έχω διαβάσει, αλλού συμφωνώ αλλού διαφωνώ, δεν ξέρω τώρα αν πιστεύουν ότι τα ιερατεία τους θα τη γλυτώσουν. Αν ναι, τότε φοβάμαι ότι κάνουν λάθος.

Σχετικά με αυτά που γράφεις πιστεύω ότι έχεις εν μέρει δίκιο. Πράγματι, έρχεται στο νου ο σημίτης Ναβουχοδονόσωρ. Όμως νομίζω ότι ισχύει σε ελάχιστες περιπτώσεις. Κυρίως ισχύει το κλασικό βαβυλωνιακό δίπολο Βασίλισσα/Ιέρεια - Βασιλιάς, σχέση στην οποία η Βασίλισσα έχει το πάνω χέρι. Αλλά αν πάμε και σε μια αντίθετη θρησκεία(όχι τόσο χλιδάτη των απολαύσεων, αλλά πνευματική), όπως αυτή των Αιγυπτίων, βλέπουμε ότι και εκεί ο βασιλιάς δεν διακατέχεται απο αυθαιρεσία, αλλά υπακούει στο ιερατείο όντας ο ίδιος μύστης.

Τώρα για την Ελλάδα, η κατάσταση ίσως είναι μπερδεμένη. Αν μιλάμε για "ουράνια" ιερατεία και θρησκείες της πόλης, τότε νομίζω ότι είχαν περισσότερη πολιτική ισχύ και αργότερα πιο εκτεταμένη Δελφοί/Δωδώνη/Σαμοθράκη/Τάραντας. Αν μιλάμε για χθόνια, όπως του Διονύσου, τότε νομίζω είχαν ελάχιστη ως μηδαμινή και ήταν για τον πολύ λαό.

Βέβαια, απ'ότι κατάλαβα προσπαθείς να πεις ότι τα ελληνικά ιερατεία δεν μπορούν να συγκριθούν με τα πολύ πιο αυταρχικά ιουδαϊκά. Ίσως ισχύει σε κάποιο βαθμό, ότι τα ελληνικά ήταν πιο χαλαρά. Αλλά, δεν ξέρω γιατί θα ήταν κακό το ιερατείο να έχει το πάνω χέρι, αν πράγματι έχει ΘΕΪΚΗ δύναμη και όχι αγυρτία και επίσης το έθνος του είναι θρησκόληπτο. Εκείνο που θα ήθελα να πω, είναι ότι η ύπαρξη ελληνικού ιερατείου με αξιόλογη πολιτική ισχύ δεν μου φαίνεται κάτι μοχθηρό.

Πάντως το ότι μετά την αναχώρηση ενός ιδρυτή μιας θρησκείας, τα ιερατεία φθείρονται, μου φαίνεται ότι το γνωρίζουμε.

09/10/2012, 20:12:02
Λοιπόν. Αν κάνει κάποιος μια μικρή έρευνα θα διαπιστώσει ότι πολλοί οποδοί φυσιολατρικών θρησκειών(π.χ. φοινικικές,σουμεριακές κτλ) έχουν γραφτεί στις μασωνικές στοές.

Πιστεύω ότι ελπίζουν πως ο Μέγας Διδάσκαλος που αναμένουν, θα αναστηλώσει τις αρχαίες εθνικές θρησκείες τις οποίες ενώνουν πολλά κοινά, τσακίζοντας και διώχνοντας παράλληλα τα χριστιανικά ιερατεία. Θέλουν να αγωνιστούν έμπρακτα για τη Νέα Εποχή και να γίνουν όλοι ενεργά μέλη της Παγκόσμιας Αδελφότητας των Εθνικών Θρησκειών.

Εδώ πέρα θα διαφωνήσω με τους φίλτατους συνομιλητές που λένε ότι δεν ενδιαφέρονται για πολιτική επιρροή, αλλά απλώς για την ελεύθερη άσκηση της λατρείας τους. Λογικά, πρέπει ένα κράτος να είναι θεϊκό και βλέπουμε στην αρχαιότητα ότι θρησκεία/κράτος/επιστήμη ήταν κατά κόρον ενωμένα. Και στην Ελλάδα.

Βέβαια, αν έχεται στο νου μικρές φυσιολατρικές τελετές από ανθρώπους χωρίς καμμιά πολιτική επιρροή ή επιθυμία, τότε συμφωνώ μαζί σας. Αλλά υπάρχουν και μεγάλα ιερατεία και αυτά θέλουν
θρησκεία/πολιτική/επιστήμη να είναι ενωμένα.

Πολύ φοβάμαι όμως ότι εκείνοι που καθορίζουν τα τελικά σκαλοπάτια μύησης έχουν διαφορετικά σχέδια. Πολύ φοβάμαι ότι είναι ένας Καίσαρας, ένας Ναβουχοδονόσωρας και δεν θα δεχτεί υποδείξεις από κανέναν ιερέα στο πλευρό του. Και δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αυτό δεν έχει ξεκινήσει αλλά θα γίνει κάποτε στο μέλλον. Ο ΟΗΕ με το ΝΑΤΟ του, η ΕΕ παρέχουν την ύψιστη απόδειξη ότι η ταχεία ροπή προς την παγκοσμιοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει. Μένει μονάχα να δούμε τις εξελίξεις. Ίσως ετοιμάζει ένα μεταβατικο στάδιο , την έλευση του Μέγα Διδασκάλου και σωτήρα της ανθρωπότητας, που όμως δεν θα αργήσει να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

Οι εξελίξεις θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες, ας έχουμε τα μάτια ανοιχτά.

09/10/2012, 21:58:01
quote:

Μένει μονάχα να δούμε τις εξελίξεις. Ίσως ετοιμάζει ένα μεταβατικο στάδιο , την έλευση του Μέγα Διδασκάλου και σωτήρα της ανθρωπότητας, που όμως δεν θα αργήσει να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

Χρίστος Έλ,ας υιοθετησουμε τα παραπανω που γραφεις.Το ερωτημα το δικο μου ειναι ,πως ολοι βλεπουμε τι παει να συντελεστει .
Φαναταζεσαι πως μπορουμε να να κανουμε κατι το διαφορετικο για ανατροπη των εξελιξεων (μιας και τα εχουν δρομολογησει οπως φαινεται) για την μη ελευση του?

Φυσικα θα μου πεις ο καθενας να δραστηροποιηθει απο την δικη του μερια ,χωρις παθητικη σταση,αλλα νομιζεις πως αυτο θα ειναι αρκετο?

Δεν το νομιζω.......αλλα ελπιζω

09/10/2012, 22:33:22
quote:

quote:

Μένει μονάχα να δούμε τις εξελίξεις. Ίσως ετοιμάζει ένα μεταβατικο στάδιο , την έλευση του Μέγα Διδασκάλου και σωτήρα της ανθρωπότητας, που όμως δεν θα αργήσει να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

Χρίστος Έλ,ας υιοθετησουμε τα παραπανω που γραφεις.Το ερωτημα το δικο μου ειναι ,πως ολοι βλεπουμε τι παει να συντελεστει .
Φαναταζεσαι πως μπορουμε να να κανουμε κατι το διαφορετικο για ανατροπη των εξελιξεων (μιας και τα εχουν δρομολογησει οπως φαινεται) για την μη ελευση του?

Φυσικα θα μου πεις ο καθενας να δραστηροποιηθει απο την δικη του μερια ,χωρις παθητικη σταση,αλλα νομιζεις πως αυτο θα ειναι αρκετο?

Δεν το νομιζω.......αλλα ελπιζω

Φίλε Στιβ, πιστεύω ότι και όλη η ανθρωπότητα να ξυπνούσε είναι πολύ αργά για να αλλάξει κάτι με ομαδική δράση.

Στην έκθεση βιβλίου στο Σύνταγμα, είχα δει κάπου τη φράση "οι λεπροί Εβραίοι της ερήμου". Και όμως να που αυτοί οι "λεπροί" με εμπόριο και οικονομία αιώνων από πατήρ σε υιό, κατάφεραν να κατακτήσουν την οικονομία των εθνών. Κρατούν τα πάντα, από τα όπλα μαζικής καταστροφής έως και τον αέρα. Και για να ξεκαθαρίσουμε, αυτοί οι Εβραίοι δεν πιστεύουν στον Θεό, πιστεύουν στον άνθρωπο και την εξουσία του ανθρώπου.

Στο μόνο που πιστεύω μπορούμε να επιτύχουμε είναι ο πνευματικός πόλεμος. Ο πραγματικός τους στόχος είναι ο θάνατος του εσωτερικού μας κόσμου, του πνεύματός μας. Προσπαθούν να το αγγίξουν έμμεσα, με χίλια μέσα.

Στη νέα εποχή που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές δεκαετίες, βλέπω ότι εργάζονται σκληρά στο να αφανίσουν όλες τις θρησκείες από την πολιτική σκηνή. Οπότε ή Χριστιανός είσαι ή Μουσουλμάνος ή Ιουδαίος ή Ινδουϊστής ή Βουδιστής ή Δωδεκαθεϊστής κτλ κτλ δεν θα έχεις καμμιά δύναμη επιρροής στο νέο αθεϊστικό σύστημα. Αυτοί θα κάνουν ότι θέλουν και όπως το θέλουν πάνω σου. Θα είναι ο Θεός της ανθρωπότητας, τελεία και παύλα. Θα ισχυριστούν ότι θα δώσουν τέλος στις θρησκείες που καταταλαιπωρούν την ανθρωπότητα με το μίσος.

Στην αρχή θαυμάζουμε κάτι, αλλά μετά βγαίνει σάπιο. Έτσι είναι ότι προέρχεται από τον άνθρωπο. Άνθρωπος εξουσιάζει άνθρωπο προς βλάβη αυτού.