ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

DSM30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/09/2013, 21:51:19
Χρίστο λέγε.
Να ανεβάσω τις παρτιτούρες?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

02/09/2013, 22:08:44
quote:

Χρίστο λέγε.
Να ανεβάσω τις παρτιτούρες?

Μπορείς άραγε να αντιληφθείς ότι εκείνο με το οποίο δεν συμφωνείς δεν είναι υπερμαλακία αλλά μια διαφορετική άποψη;

Επίσης, θέλω να μου εξηγήσεις γιατί πρέπει να σε τσατίζουν κείμενα και αντίθετες γνώμες που δεν σε εκφράζουν, έτσι ώστε να θέλεις να εκμηδενίσεις τον αντίπαλό σου.

Δηλαδή τί θα πάθαινες αν τώρα άνοιγα ένα θέμα με κείμενα από το Creation.com κατά της εξέλιξης, του πανθεϊσμού, της μετενσάρκωσης, της Νέας Εποχής, της Μπλαβάτσκυ κτλ κτλ κτλ

Θα σε έπιανε Κρίση; Πανικός; Ιδρώτας; Οργή; Θα έκανες εμετό; Γιατί; Ποιος σε θα ανάγκαζε να τα διαβάσεις;

Παρακάτω συγκέντρωσα κάποια σχόλια του Νικόμαχου τα οποία τα σέβομαι.

Αλλά θέλω να μου απαντήσεις ποια θα ήταν η αντίδραση η δικιά σου και του Νικόμαχου, αν τα είχα γράψει ΕΓΩ αυτά.

Πως πρόκειται περί υπερμαλακίας; Δεν λέω πως λέει μαλακίες. Θέλω να μου πεις αν τα είχα γράψει εγώ τί θα έκανες.

1)Αν ήταν όπως λέτε,θα είχαμε σκεπτόμενα πρωτόνια και ηλεκτρόνια. Και γλουόνια και κουάρκ.
Αν αυτά ήταν σκεπτόμενα,θα μας είχε πάρει ο...διάολος προ πολλού!!

2)Μήπως ο Λόγος δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός στην παρούσα διάσταση και αναγκάζεται να εκφράζεται,κατα περιόδους "ενσαρκωμένος"?
Ετσι ώστε,να γίνεται μεν αντιληπτός,αλλά να μην μας τα "δίνει όλα στο πιάτο"?

3)Ακόμη και τις σκέψεις μας.Αναδημιουργούμενες και αυτές.
Οταν μία σκέψη,κάνει μια "βουτιά" στα ερέβη του εγκεφάλου,δεν ξέρει τι θα συναντήσει.

Αρκεί και μόνο η πορεία μιας σκέψης,να δημιουργήσει ένα καινούργιο φράκταλ,μια νέα δημιουργία,στον ιδεατό κόσμο πρωτίστως και εν συνεχεία και στον πραγματικό.

4)Σε βομβαρδίζω αλλά είναι ενδιαφέρον.

κοίτα την εξίσωση που παρέθεσες πιο πάνω

Xν = (X(ν-1))^2 + c

Θα μπορούσαμε δυνητικά,γυρίζοντας προς τα πίσω τον χρόνο και τα φράκταλ των γεγονότων,να...ανακαλύψουμε το αρχικό Εν?

5)Και προφανώς,το συλλογικό ασυνείδητο,είναι αυτό που "συσσωρεύεται" στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου μας.Αυτο που αποθηκεύει,τα ερεθίσματα του ίδιου του ζώντος οργανισμού,αλλά ίσως και άλλων,συλλογικά.
Κάτι σαν το μυστήριο του 100στού πιθήκου,στο γνωστό πείραμα.

02/09/2013, 22:12:44
Χρίστο, το φρακταλικό θέμα θα συνεχιστεί συντόμως. Μπέσα.
Να ανεβάσω τις παρτιτούρες σε καινούργιο θέμα, και να συζητήσουμε για την ένατη?

02/09/2013, 22:18:26
quote:

Χρίστο, το φρακταλικό θέμα θα συνεχιστεί συντόμως. Μπέσα.
Να ανεβάσω τις παρτιτούρες σε καινούργιο θέμα, και να συζητήσουμε για την ένατη?

Δεν μου απάντησες.

Αν είχα γράψει εγώ για βουτιές της σκέψης στα ερέβη του εγκεφάλου, για σκεπτόμενα γλουόνια, ότι μπορώ γυρίζοντας τον χρόνο πίσω να ανακαλύψω τον αρχικό Εν και για το συλλογικό ασυνείδητο στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου κάτι σαν το μυστήριο του 100ου πιθήκου...

ποια θα ήταν η αντίδρασή σου; Δεν θα έλεγες πως τα έχω χάσει και πάσχω από υπερμαλακία;

Και πως οι γνώμες του Χρίστου Έλ είναι υπερμαλακίες ενώ οι γνώμες του Νικόμαχου υπερσοφίες; Ποια είναι τα λογικά κριτήρια με τα οποία γίνεται ο διαχωρισμός;

02/09/2013, 22:21:59
quote:
Δεν θα έλεγες πως τα έχω χάσει και πάσχω από υπερμαλακία;

Και πως οι γνώμες του Χρίστου Έλ είναι υπερμαλακίες ενώ οι γνώμες του Νικόμαχου υπερσοφίες;

Σε καμία περίπτωση. Εσύ θα μου απαντήσεις?

02/09/2013, 22:23:45
quote:
Χριστος Ελ
Ποια είναι τα λογικά κριτήρια με τα οποία γίνεται ο διαχωρισμός;

Η κριτική αντίληψη!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

promitheus90Μέλος
02/09/2013, 22:25:40
Χρίστος Ελ

quote:
Δεν αμφισβητώ το ότι ο Σωκράτης έλαβε μέρος σε μάχες και είχε οικογένεια. Πως είναι δυνατόν όμως ένας άνθρωπος ο οποίος καταδίκαζε την σάρκα στην οποία οφείλονται οι διαμάχες, οι πολέμοι, οι έριδες, ο υλισμός, ο πόνος της ψυχής, να πήρε μέρος σε πόλεμο και να έσφαζε;

Ξεχνάς πολλά άλλα πράγματα για τα οποία μίλησε ο Σωκράτης. Ο Σωκράτης μίλησε για την ανδρεία, την ηδονή και τον ενάρετο πολίτη. Η ανδρεία είναι αρετή αλλά καλλιεργείται στη μάχη γιατί όπως και να το κάνουμε μέσα στη μάχη τη μια στιγμή είσαι την άλλη δεν είσαι. Και όταν τα βρίσκεις με το θάνατο γίνεσαι πιο ενάρετος. Τα έχει πει και ο Ιησούς αυτά.

Ο Σωκράτης μίλησε για την ηδονή πνευματική και σωματική. Απλά τόνισε την πνευματική. Αυτό δε σημαίνει ότι καταδίκασε τη σωματική. Μη τα μπλέκεις! Ως εκ τούτου καλό είναι για το Σωκράτη και για όλους να ικανοποιείς τις ορμές σου.

Ο Σωκράτης μίλησε και για τον ενάρετο πολίτη, την ενάρετη πόλη, το σωστό κράτος. Το κράτος αυτό το κατοικούν άνθρωποι που πρέπει να διαιωνίζονται και μαζί τους να διαιωνίζεται και η αρετή. Μπορεί να μην έχει την ίδια άποψη για την οικογένεια που έχουμε εμείς αφού στην Πολιτεία τα παιδιά γεννιούνται και ανήκουν στο κράτος αποχωριζόμενα τους φυσικούς γονείς. Νομίζω και ο Χριστός κάπου λέει ότι οι γονείς εμποδίζουν τα παιδιά τους, δε θυμάμαι το χωρίο. Πάντως καλώς έπραξε ο Σωκράτης και πολέμησε και παντρεύτηκε και έκανε παιδιά. Αυτά καθόλου δε δείχνουν ότι παρέβη τη φιλοσοφία του και τις αρχές του.

Γενικά αλλιώς αντιλαμβάνεται ο Σωκράτης την "ύλη" όπως την αναφέρεις, αλλιώς ο Ιησούς και αλλιώς το παπαδαριό. Η ερμηνεία που δίνεις στην ύλη εσύ μοιάζει πιο πολύ με των τελευταίων.

02/09/2013, 22:26:19
Σκοτόμαχε, μας αποσπάς την προσοχή.

02/09/2013, 22:29:19
quote:

Σκοτόμαχε, μας αποσπάς την προσοχή.

Ποιά προσοχή βρε!

περιμένεις ο Χριστος Ελ να αναλύσει μαζί σου την Νταϊκού, ή να καταλάβει τι του έγραψε μόλις η promitheus90?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

02/09/2013, 22:29:20
Για μένα βέβαια οι γνώμες του Νικόμαχου είναι ενδιαφέρουσες.

Όμως βλέπω εδώ πως υπάρχει μια προδιάθεση και μια προκατάληψη πως όποιος είναι Χριστιανός είναι σκοταδιστής, ανορθολογιστής, ένα σκουπίδι που ήρθε να μολύνει το άγιο χώρο του εσωτέρικα με τις βρωμερές βλακείες του.

Δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζονται έτσι οι Χριστιανοί, ενώ παράλληλα να χαϊδεύονται και να καλωσορίζονται οι κλασικοί άθεοι ως αδέλφια.

Είναι εντελώς λάθος αυτά. Μιλάτε για πρόοδο στο 2013. Ας μάθουμε πρώτα να συζητούμε και να μην φερόμαστε σαν καννίβαλοι.

Πάμε για φούντο, ποια πρόοδο... εδώ ούτε να συννενοηθούμε δεν μπορούμε.