- ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
quote:
Κατανοείς λοιπόν τι θα πει ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΘΕΟΣ; Πώς νοιάζεται και εισακούει τους αληθινούς υπηρέτες του; Ακόμη και στην ανθρώπινη αγανάκτηση του προφήτη Ελισαίου κλίνει «ους ευήκοον» δηλώνοντας ΠΑΡΟΝ και πατάσσοντας την ασέβεια των μειρακίων, την οποία και θεωρεί εξίσου προσβολή στο Πρόσωπό Του.Καταλαβαίνω τις ενστάσεις σου περί «ανοχής», «πραότητος», «αγάπης στους εχθρούς» και πολύ περισσότερο συγκατάβασης προς την ανοησία μικρών παιδιών κλπ, αλλά χωρίς να θέλω να «εξορθολογίσω» τις εκδηλώσεις «οργής» του Όντος (τίς έγνω Νουν Κυρίου;), πιστεύω πως η όποια τιμωρία επιφέρεται από την οργή του Θεού έχει πάντα παιδαγωγικό χαρακτήρα αν ιδωθεί υπό το πρίσμα της αιωνιότητας, ακόμη κι όταν μοιάζει ή αποκαλείται στη Γραφή ως «εκδίκησις».
μα και ο τζακ ο αντεροβγαλτης οτι εκανε το εκανε καθαρα για διαπαιδαγωγηση
ας δουμε τα κοινα σημεια
1) τα παιδια δεν ξαναειπαν τιποτα για την φαλακτρα του ηλια
1)οι κοινες δεν ξαναεκαναν βιζιτα
2)ολοι εμαθαν την δυναμη του ηλια και τον φοβοντουσαν
2)ολοι εμαθαν τι εκανε ο τζακ και φοβοντουσαν
3)αρκετα παιδια σταματισαν να λενε κακα λογια στους καραφλους
3)αρκετες κοπελες δεν βγηκαν στο κλαρι
μετα απο αυτα προτεινω να κανουμε και τον τζακ αγιο
ειναι γνωστο οτι μετα το συμβαν με τις αρκουδες ολοι εγιναν χριστιανοι γιατι σκεφτικαν <<καλυτερα να εχουμε εναν δολοφονο(θεος) με το μερος μας παρα να του παμε κοντρα που διαλεγει φαλακρους προφητες>>
θα μου πειτε τωρα μα καλα ποιο ευκολο δεν ηταν να βγαλει μαλια στον ηλια παρα να βγαλει δυο αρκουδες και να φανε τοσα παιδακια;
η απαντηση ειναι απλη
ο θεος δεν ασχολειτε με τριχες
το διδαγμα ειναι αυτο
μην περιγελατε τους φαλακρους μπορει να ειναι προφητες του φονια
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
ΡΕ Ψηλέ, με ότι βλέπεις χαίρεσαι???![]()
![]()
![]()
Ε ρε γλέντια…….![]()
![]()
![]()
quote:
Ψηλέ, για να μαθαίνεις εκεί που είσαι και κάτι χρήσιμο, ας πούμε δυο λόγια για αυτόν τον ΜΕΓΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ αυτοκράτορα, τον Νέρωνα.
Ας δούμε λιγάκι το το προφιλ αυτού του "ΜΕΓΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ", τρομάρα σου Σβάμπε!!!
"Ο Νέρωνας (37 – 68 μ.Χ.) ήταν γιος της Αγριππίνας (16 – 59 μ.Χ.) από τον πρώτο της γάμο με τον πατρίκιο Δομίτιο Αενόβαρβο και υιοθετήθηκε το 50 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Κλαύδιο, τρίτο κατά σειράν σύζυγο της Αγριππίνας. Έτσι όταν η Αγριππίνα δολοφόνησε τον Κλαύδιο και τον νόμιμο διάδοχο Βρεταννικό (55 μ.Χ.) άνοιξε το δρόμο να γίνει αυτοκράτορας ο γιος της ο Νέρωνας. Μπορούσε έτσι η Αγριππίνα να ανακατεύεται στη διοίκηση της Αυτοκρατορίας, κάτι όμως που ενόχλησε τον Νέρωνα. Η τύχη της ήταν ανάλογη της δικής της πορείας. Δολοφονήθηκε από τον γιο της."
φτου να μην σας ματιάσω το παλικάρι!!!
"Ο Νέρων έκαψε τη Ρώμη (Σουητώνιος, Νέρων, 38), γιατί δεν του άρεσε ο τρόπος με τον οποίο ήταν χτισμένη. Ο Νέρωνας «ντυνόταν το δέρμα κάποιου άγριου ζώου, πεταγόταν έξω από ένα κλουβί και επετίθετο στα απόκρυφα ανδρών και γυναικών που ήταν δεμένοι σε στύλους» (Νέρων, 29). «Μόλις νύχτωνε φορούσε περούκα και σκούφο και γυρνούσε στις ταβέρνες ή στους δρόμους συνήθως χτυπούσε τους ανθρώπους που γυρνούσαν στο σπίτι τους από τα γεύματα και μαχαίρωνε όποιον του αντιστεκόταν» (Νέρων, 26)."
φτου και πάλι φτου στο καμάρι σας!!! Τι να έκανε ο καημένος, σκυλοβαριόταν στο σπίτι και έβγαινε έξω για να διασκεδάσει!!!
"Φτάνοντας στο 64 μ.Χ., αναφέρει τη μεγάλη πυρκαγιά/πυρπόληση της Ρώμης που έγινε επί Νέρωνα. Στο σημείο εκείνο ο Τάκιτος γράφει:
«ergo abolendo rumori Nero subdidit reos et quaesitissimis poenis adfecit, quos per flagitia invisos vulgus Chrestianos appellabat. auctor nominis eius Christus Tibero imperitante per procuratorem Pontium Pilatum supplicio adfectus erat; repressaque in praesens exitiablilis superstitio rursum erumpebat, non modo per Iudaeam, originem eius mali, sed per urbem etiam, quo cuncta undique atrocia aut pudenda confluunt celebranturque.» (Annales, XV, 44)
που σημαίνει:
«Ο Νέρων υπέδειξε άλλους ως ενόχους και υπέβαλεν εις ιδιαιτέρας τιμωρίας εκείνους τους οποίους ο λαός μισώντας τους για τις ανομίες τους ωνόμαζε χριστιανούς. Εκείνος από τον οποίον προήλθε το όνομα είναι ο Χριστός, ο οποίος εθανατώθη επί της βασιλείας του Τιβέριου, όταν Επίτροπος ήτο ο Πόντιος Πιλάτος. Η προς καιρόν κατασταλείσα ολέθρια δεισιδαιμονία ανεφάνη πάλιν όχι μόνον εις την Ιουδαίαν, την εστίαν αυτού του κακού, αλλά και εις την Πόλιν (Ρώμην), όπου από παντού μαζεύονται και ακούονται όλα τα κακά και τα αισχρά».
Το κείμενο αυτό μας δείχνει ότι το 64 μ.Χ. οι Χριστιανοί είναι γνωστοί και ότι το όνομά τους γνώριζαν ότι προέρχεται από τον «Χριστό». Πρόκειται επίσης για μια σημαντική ιστορική μαρτυρία που συντείνει στην αποδοχή της ιστορικότητας του Ιησού, για την ύπαρξη του οποίου δεν φαίνεται να αμφιβάλλει ό Τάκιτος, και επισημαίνει τον ορισμένο χρόνο του θανάτου του, που τοποθετείται εκεί κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα της Ρώμης Τιβερίου και του επιτρόπου της ρωμαϊκής εξουσίας στην Ιουδαία της Παλαιστίνης Ποντίου Πιλάτου"
Όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι παρμένες από διάφορες ιστοσελίδες του Διαδικτύου.
Πολύ θα ήθελα να ξέρω πώς αισθάνεται ένας άνθρωπος σήμερα όταν βλέπει τους νεοπαγανιστές, να εξυμνούν και να μιλάν κατ' αυτόν τον τρόπο, όπως κάνει και ο Σβάμπε, για έναν Τύρρανο, έναν παρανοϊκό δολοφόνο που δεν δίστασε να σκοτώσει ακόμη και τη μάνα του, ένα αισχρότατο υποκείμενο που ευχαριστιόταν να σκοτώνει και να σπέρνει την καταστροφή!!!!!
Πώς είναι δυνατόν οι υπερευαίσθητοι νεοπαγανιστές να σωπαίνουν εμπρός στα εγκλήματα του Νέρωνα κατά της τότε ανθρωπότητας;
" Ο Τάκιτος (Χρονικά, XV, 45) γράφει ότι, κατά την αρπαγή αγαλμάτων από την Ελλάδα επί Νέρωνα «σάρωσαν τα πάντα»."
Που είσαι Σβάμπε να διαμαρτυρηθείς για την αρπαγή των αγαλμάτων;;;;;;;;;;;;;;;;
Που είστε αγαπητοί "υπερευαίσθητοι ελληναράδες" να διαμαρτυρηθείτε για τις αρπαγές του φίλου σας ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ Νέρωνα;;;
Που είναι η αντικειμενικότητά σας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Μήπως η υπερευαισθησία σας περιορίζεται μόνο στα πλαίσια του αντιχριστιανικού σας μένους;;;;;
Που είναι όσοι εδώ μέσα ισχυρίζονται πως είναι άθεοι, αντικειμενικοί, Έλληνες να "κράξουν" τον Σβάμπε, όπως συνηθίζουν να κάνουν με εμένα, για τη ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ που επιχειρεί;;;;;

Edited by - Ψηλός on 08/05/2006 15:33:57
quote:
Πολύ θα ήθελα να ξέρω πώς αισθάνεται ένας άνθρωπος σήμερα όταν βλέπει τους νεοπαγανιστές, να εξυμνούν και να μιλάν κατ' αυτόν τον τρόπο, όπως κάνει και ο Σβάμπε, για έναν Τύρρανο, έναν παρανοϊκό δολοφόνο που δεν δίστασε να σκοτώσει ακόμη και τη μάνα του, ένα αισχρότατο υποκείμενο που ευχαριστιόταν να σκοτώνει και να σπέρνει την καταστροφή!!!!!Πώς είναι δυνατόν οι υπερευαίσθητοι νεοπαγανιστές να σωπαίνουν εμπρός στα εγκλήματα του Νέρωνα κατά της τότε ανθρωπότητας;
Δεν ξέρω αν ο Σβάμπε έχει δηλώσει νεοπαγανιστής όμως όσον αφορά τον Νέρωνα σε ποιό σημείο η συγκεκριμένη κίνηση-θρησκεία ή όπως αλλιώς αποκαλείται υποστηρίζει ότι ο Νέρωνας ήταν αγγελούδι?
Και στο φινάλε τί σχέση έχει ο Νέρωνας με την αναγνώριση του Δωδεκάθεου?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Ψηλέ νομίζω ότι το να εκλαμβάνεις τη γνώμη ενός μέλους του Εσωτέρικα ως γενικευμένη άποψη είναι λάθος.quote:
Πολύ θα ήθελα να ξέρω πώς αισθάνεται ένας άνθρωπος σήμερα όταν βλέπει τους νεοπαγανιστές, να εξυμνούν και να μιλάν κατ' αυτόν τον τρόπο, όπως κάνει και ο Σβάμπε, για έναν Τύρρανο, έναν παρανοϊκό δολοφόνο που δεν δίστασε να σκοτώσει ακόμη και τη μάνα του, ένα αισχρότατο υποκείμενο που ευχαριστιόταν να σκοτώνει και να σπέρνει την καταστροφή!!!!!Πώς είναι δυνατόν οι υπερευαίσθητοι νεοπαγανιστές να σωπαίνουν εμπρός στα εγκλήματα του Νέρωνα κατά της τότε ανθρωπότητας;
Δεν ξέρω αν ο Σβάμπε έχει δηλώσει νεοπαγανιστής όμως όσον αφορά τον Νέρωνα σε ποιό σημείο η συγκεκριμένη κίνηση-θρησκεία ή όπως αλλιώς αποκαλείται υποστηρίζει ότι ο Νέρωνας ήταν αγγελούδι?
Και στο φινάλε τί σχέση έχει ο Νέρωνας με την αναγνώριση του Δωδεκάθεου?
"Και στο φινάλε τί σχέση έχει ο Νέρωνας με την αναγνώριση του Δωδεκάθεου?"
Σωστά, της έχουμε αλλάξει τα φώτα της συζήτησης και την έχουμε στείλει σε τελείως άσχετα μονοπάτια, γιατί;;;;;
Όσον αφορά τώρα για το τι σχέση μπορεί να έχει ο Νέρωνας και ο νεοπαγανισμός, ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Αυτοί που θα μπορούσαν να μας απαντήσουν είναι οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι.
Αυτό που βλέπω όμως είναι ότι, για πράδειγμα, αν μπεις στην ιστοσελίδα του hellenicreligion, θα διαπιτώσεις ότι η πένα τους στάζει μέλι για τον εν λόγω κύριο, τη στιγμή που όλη η ανρθωπότητα τον "καταδικάζει"!!
Επιπλέον, τυχαίνει (χμ....), η παραπομπή του Σβάμπε, σχετικά με τη διήγηση του Τάκιτου για το που ήταν ο Νέρωνας όταν "ξέσπασε" η πυρκαγιά, είναι το δίδυμο αδερφάκι με αυτά που γράφουν οι του hellenicreligion ........... μάλλον σύμπτωση να είναι άραγε;;; μπα ...... ίσως.
Λοιπόν,
εκ μέρους μου, είμαι έτοιμος να επιστρέψουμε στο αρχικό θέμα της συζήτησης και να προσπαθήσουμε να δούμε τι είναι τελικά αυτό που πρεσβεύουν σήμερα όσοι δηλώνουν ότι είναι οι συνεχιστές της "αρχαίας θρησκείας", και να δούμε κιόλας για ποια "αρχαία θρησκεία" μιλάνε;;
Έτυχε να "πάρει η μπάλα" το ΥΣΕΕ γιατί είναι, τουλάχιστον απ' όσο γνωρίζω εγώ, οι πιο οργανωμένοι και φανεροί (ιστοσελίδα, δηλώσεις, ....), και λένε πως είναι και οι γνήσιοι συνεχιστές της Α.Θ., σε σχέση πάντα με τις άλλες οργανώσεις που διεκδικούν το ίδιο πράγμα.
Έχω κάποια σημεία των δηλώσεων (τι είναι οι θεοί, ....), ορισμένα από τα οποία έθεσα και σε προηγούμενα μηνύματά μου, τα οποία και θα ήθελα να τα συζητήσουμε.
Ορίστε λοιπόν, εγώ, με τις λίγες γνώσεις μου (ειλικρινά το λέω, δεν είναι υποκρισία), είμαι διαθέσιμος για διάλογο και μελέτη και, γιατί όχι, να μάθω κιόλας από έναν σωστό διάλογο.

Υπάρχει άλλοστε και το:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8104
που ασχολείται ειδικά με το θέμα της καύσης της Ρώμης.

quote:Γηρασκω αει διδασκομενος !!! οπως θα ελεγε και ο Σολων ο Αθηναιος.
Πάντως ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ σε βλέπω εξαιρετικά πολυμαθή και διαβασμένο!
quote:
Άραγε θα ήθελες να μάθεις το γιατί, ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ;Αν και αμφιβάλλω πολύ, ωστόσο για να μη νομίζεις ότι μας «τυραννούν» τα αγιογραφικά ψευδοδιλήμματά σου, επιχειρώ να διατυπώσω τη δική μου θεώρηση, χωρίς να εξαντλώ όλες τις πτυχές που πιθανόν ανακύπτουν, μια και δεν είμαι θεολόγος, ούτε επίδοξος ερμηνευτής των γραφών....Κατανοείς λοιπόν τι θα πει ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΘΕΟΣ; Πώς νοιάζεται και εισακούει τους αληθινούς υπηρέτες του; Ακόμη και στην ανθρώπινη αγανάκτηση του προφήτη Ελισαίου κλίνει «ους ευήκοον» δηλώνοντας ΠΑΡΟΝ και πατάσσοντας την ασέβεια των μειρακίων, την οποία και θεωρεί εξίσου προσβολή στο Πρόσωπό Του.
Δεν ειναι δυνατον!!!! Δεν πιστευω στα ματια μου! Των μειρακιων ; Ντρεπεσαι να γραψεις των παιδιων ;
Ακουσον ακουσον, επειδη τα παιδια τον ειπαν "φαλακρο" επικαλεσθηκε τον υψιστο να τα τιμωρηση !!! Και ω ,θεια δικη ...εισακουσθηκε, και ω θεια δικη ,επιληφθηκε ο υψιστος ,και ω θεια δικη ,ετιμωρησε ο υψιστος τα παιδια για το "θανασιμο" αμαρτημα τους ,κοβοντας το νημα της ζωης τους ... ο υψιστος ...Τα πιστευεις αυτα που λες ή φοβασαι την οργη του υψιστου ,διδαχθεις απο το περιστατικο αυτο !Ηθελα να΄ξερα επισης ,οταν τα "θηρια" κατασπαραζαν τα παιδια ,ο Ελισαιος ... χαιροτανε ; Αυτον τον ανθρωπο τον κανατε "αγιο" ,με εκκλησια στο ονομα του και του απονεμετε τιμες . ΕΥΓΕ !
Και λιγο ιστορια : Οταν γεννηθηκε ο "αγιος" αυτος (συμφωνα με το συναξαρι του) ενας ιερεας ειπε "Σημερα γεννηθηκε προφητης στην Ιερουσαλημ,που θα συντριψει τα γλυπτα και τα χωνευτα αγαλματα της ειδωλολατρειας .
Και τα καταφερανε !!! ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ !
quote:Προς γνωση αγαπητε και μονο προς γνωση. Η γνωση φερνει σοφια και η σοφια σωστη κριση . Ναναι σιγουρος πως αυτο πραττω ,με σχολαστικοτητα .
Να είσαι σίγουρος, ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, πως τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ αυτά θα τα εξιστορίσουμε στα παιδιά μας, όπως επίσης τον κατακλυσμό και την κιβωτό του Νώε, το ολοκαύτωμα των Σοδόμων και της Γομόρρας αλλά και τη σωτηρία των μετανοημένων Νινευϊτών και άλλα πολλά παρόμοια... Καλά θα έκανες όμως να έπραττες κι εσύ το ίδιο στα παιδιά σου, τουλάχιστον προς γνώση αν όχι και συμμόρφωση, προτού τα μυήσεις στον παγανισμό και τη λατρεία των ξοάνων...
Σχετικα τωρα με το υπολοιπο "παραληρημα" σου ,αυτο που εκμαιευει κανεις ειναι ,φοβος ,φοβος, φοβος.
Αν αυτο που θελεις εσυ για τα παιδια σου , ειναι το να γεμισεις με φοβο το μυαλουδακι τους ,τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου ...λυπαμαι για τα παιδια σου.
" Ο ενδοξος πολεμος ειναι προτιμοτερος απο μια ατιμωτικη ειρηνη "
«᾿Αρχὴ σοφίας φόβος Κυρίου, σύνεσις δὲ ἀγαθὴ πᾶσι τοῖς ποιοῦσι αὐτήν· εὐσέβεια δὲ εἰς Θεὸν ἀρχὴ αἰσθήσεως, σοφίαν δὲ καὶ παιδείαν ἀσεβεῖς ἐξουθενήσουσιν.» (Παροιμίες Σολομώντα α΄ 7)
Σ' ένα 2-5χρονο παιδάκι, ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, δεν κάθεσαι να εξηγείς τι είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, ποια η φύση του, τη δομή των ατόμων, την κίνηση των ελεύθερων ηλεκτρονίων, την τάση, την ένταση, τους αγωγούς, τα κυκλώματα, τις εφαρμογές του κοκ. Και ιδιοφυία να είναι ο/η μικρός/ή, το μόνο που θα πετύχεις είναι να του εξάψεις την περιέργεια και ν' αποκτήσει εμμονή με τις πρίζες!
Το μόνο αποτελεσματικό μέτρο για την ηλικία του, εφόσον επαναλαμβάνει -όπερ και το πιο πιθανό- την αταξία του, είναι η αυστηρή σύσταση, η επιτιμητική ματιά, ακόμη και η "ξυλιά" στο χέρι ή στον πισινό, αν δεν εννοεί να καταλάβει. Όχι φυσικά από αγανάκτηση, έλλειψη υπομονής και αγάπης ή από οιοδήποτε νευρωτισμό, αλλά γιατί αυτό υπαγορεύει η στοιχειώδης κοινή λογική: «αφού το παιδί δεν (ξέρει, για να) φοβάται το ηλ. ρεύμα, καλύτερα να φοβάται το ξύλο».
Το παιδί δεν είναι σε θέση να συναισθανθεί τον κίνδυνο που εγκυμονεί το παιχνίδι του με τις πρίζες, μπορεί όμως ν' αντιληφθεί την απαγόρευση που θα του επιβάλει ο γονιός με την αυστηρή επίπληξη ή την «ξυλιά». (Ο φόβος του πατέρα)
Ο φόβος λοιπόν που σώζει ζωές (τη βιολογική ύπαρξη του νηπίου), στο πνευματικό επίπεδο σώζει ψυχές (την καθ'αυτό οντότητα του αρχαρίου). Και στις δυο περιπτώσεις μιλάμε για νηπιακή ηλικία (βιολογική - πνευματική). Όταν τώρα το παιδί μεγαλώσει, ο μόνος κίνδυνος που θα διατρέχει είναι όχι πλέον από άγνοια αλλά από απροσεξία... Κατ' αναλογία το ίδιο συμβαίνει και στο πνευματικό επίπεδο, όπου ο μόνος κίνδυνος που διατρέχει ο συνειδητοποιημένος πλέον πιστός είναι η προσβολή της αγάπης του Θεού:
«φόβος οὐκ ἔστιν ἐν τῇ ἀγάπῃ, ἀλλ᾿ ἡ τελεία ἀγάπη ἔξω βάλλει τὸν φόβον, ὅτι ὁ φόβος κόλασιν ἔχει, ὁ δὲ φοβούμενος οὐ τετελείωται ἐν τῇ ἀγάπῃ. ῾Ημεῖς ἀγαπῶμεν αὐτόν, ὅτι αὐτὸς πρῶτος ἠγάπησεν ἡμᾶς. ἐάν τις εἴπῃ ὅτι ἀγαπῶ τὸν Θεόν, καὶ τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ μισῇ, ψεύστης ἐστίν· ὁ γὰρ μὴ ἀγαπῶν τὸν ἀδελφὸν ὃν ἐώρακε, τὸν Θεόν ὃν οὐχ ἑώρακε πῶς δύναται ἀγαπᾶν; καὶ ταύτην τὴν ἐντολὴν ἔχομεν ἀπ᾿ αὐτοῦ, ἵνα ὁ ἀγαπῶν τὸν Θεὸν ἀγαπᾷ καὶ τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ.» (Ιωαν. δ' 18-21)
Πού θα πάει ρε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, σε βλέπω σε λίγο κατηχούμενο!!!... Βήμα-βήμα, όπου να' ναι, θα τα μάθεις τα «ιερά γράμματα»......!!!![]()
ΝΑ ΠΑΡΕΙ η ΕΥΧΗ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ!!! ![]()
© unregistered essence
Φίλοι μου το θέμα μας όπως το κατάλαβα απο την αρχή αυτής εδώ της συζητήσεως είναι το αν μπορούν οι σημερινοί οπαδοί του δωδεκάθεου , να λατρεύουν αυτό που οι ίδιοι θέλουν να λατρεύουν ως θεότητες [ όπως το καταλαβαίνουν βέβαια αυτοί οι ίδιοι σήμερα]
Σε μία δημοκρατική κι ανεξίθρησκη Ελλάδα η απάντηση είναι ότι μπορούν , εφόσον βέβαια τηρούν τους ελληνικούς νόμους που προστατεύουν την ελευθερία των άλλων
Το δεύτερο ερώτημα είναι το αν μπορεί η εκκλησία να επιβάλει τις απόψεις της σήμερα με τον τσαμπουκά της εξουσίας όπως έκανε στο παρελθόν
Η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί
Η εκκλησία ποτέ δεν σεβάστηκε άλλες θρησκευτικές απόψεις πέραν των δικών της κι αυτό το έδειξε σε εποχές που είχε την εξουσία με το μέρος της
Αν σήμερα υποκρίνεται ότι σέβεται τους αλλόθρησκους κι αιρετικούς είναι γιατί δεν έχει την δύναμη να επιβληθεί
Πιστεύω ότι οι πολυθειστές [ κι όχι δωδεκαθειστές που είναι λάθος όρος ] έχουν όλο το νόμιμο δικαίωμα να οργανωθούν σε νόμιμη επίσημη θρησκεία με πλήρως σεβαστά τα θρησκευτικά λατρευτικά τους δικαιώματα
Από εκεί και πέρα δεν βλέπω άλλο θέμα πάνω στην συζήτηση , όποιος δεν θέλει να πιστεύει στον Χριστιανισμό η στο δωδεκάθεο δεν πιστεύει , όποιος θέλει να πιστεύει έχει απόλυτο δικαίωμα να το κάνει
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑ ΚΑΙΝΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΙ ΑΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΤΑΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ , ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ ;;;;
Πιστεύω ότι ο φόβος είναι μια κατάσταση που πρέπει να ξεπερνιέται και όχι να προκαλείται, είτε από τη θρησκεία είτε από τους ανθρώπους.
Ο φόβος ήταν πάντα κακός σύμβουλος και αργά ή γρήγορα οδηγεί στον πόνο.
Η αντίρρησή μου είναι ότι ο φόβος και ο πόνος δεν πιστεύω ότι οδηγούν στη λύτρωση.
Πιστεύω ότι το φοβισμένο άτομο είναι ένα κακέκτυπο του ανθρώπου, πολύ μακριά από τα ηρωικά και τα ειρηνικά ιδανικά.
Οι εποχές που οι άνθρωποι ήταν μόνιμα φοβισμένοι ήταν χωρίς εξαίρεση ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ.
Το να φοβόμαστε, να αισθανόμαστε μονίμως ένοχοι γιατί έχουμε σώμα, αδυναμίες, το να θέλουμε να λυτρωθούμε μέσω του πόνου -βλ. αγιο Συμεών, Ιωβ που έπαθε και λέπρα αφού πέθαναν τα παιδιά του, επειδή τον "αγαπούσε" ο Θεός- πιστεύω ότι μόνο κακό κάνουν στη φιλοσοφία της Χριστιανικής θρησκείας.
Αν κάνουμε μια συγκριτική ανάλυση των θρησκειών του κόσμου πιστεύω ότι έχουμε πολλά να διδαχθούμε.