- Ποιος ο χαρακτήρας του Χριστιανικού Θεού; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Κι εγώ λέω, όποιος έχει τον Λόγο εκφράζει τον Θεό κι οχι όποιος τον έχει κληρονομικά, ή με κατοχυρωμένα συμβόλαια....Αυτό,ξέρεις που να το ψάξεις;Το ορθόν, εννοώ...
Γιατί,δεν είναι θέμα, πόσο θα ψάξεις και που, αλλά και πόσο καθαρός εισαι κι εσύ,για να βρεις,ότι ψάχνεις...
Γιατί, υπάρχει αυτή η αδυσώπητη αλήθεια,οτι όλοι βρίσκουμε αυτό που ψάχνουμε...Σαν να το φτιάχνουμε εμείς...
Αλλά,θέλω να επισημάνω,ακόμη, ότι εξαρτάται, απο το τι ζητάμε και πόσο σαφείς και ειλικρινεις είμαστε σε αυτό...
quote:
trexagireveΑυτό,ξέρεις που να το ψάξεις;Το ορθόν, εννοώ...
Ξέρω.
Ένα τέτοιο παράδειγμα -κοντά στ'αμέτρητα άλλα- ήταν και ο περίφημος Αυγουστίνος-μεγάλη μορφή...-....
Σύμφωνα με τον Αυγουστίνο , ο άνθρωπος είναι η κορωνίδα -κατα το ναυαρχίδα...- η ομοίωση του θεού -αν ήταν ετσι ο θεός και σαν καμπόσους ... ας το αφήσουμε καλύτερα...- και μπορεί -κατα τον θρησκευτικό πατέρα- να σκοτώνει και να δολοφονεί τον συνανθρωπό του , που "έχει κυριαρχήσει πάνω στην γή".
Ο άνθρωπος , όχι μόνο επιτρέπεται αλλα ΠΡΕΠΕΙ να σκοτώνει τους ομοίους του , είτε ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ...-η πηγή της δικαιοσύνης-...είτε "ένας δίκαιος νόμος".
Έτσι επιτρέπεται ο θάνατος εκείνων που "με προτροπή του θεού" διεξάγουν πολέμους ή ως "φορείς της κρατικής εξουσίας" και τιμωρούν εγκληματίες με την θανατική ποινή.
Και όποιος λαμβάνει μέρος σε τέτοιες "θεάρεστες σφαγές" , δεν παραβιάζει την πέμπτη εντολή....όχι βέβαια , υπό προϋποθέσεις όλα επιτρέπονται...
Εμ! γιατί να την παραβιάζει , αφού και ο Γιαχβέ τα ίδια και πολύ χειρότερα δεν έκανε και πρόσταζε..???
Κανονισμός...!
...Η ειρήνη των αδίκων σε σύγκριση με την ειρήνη των δικαίων , δεν αξίζει καν να ονομάζεται ειρήνη...δηλώνει αβίαστα ο "Άγιος"...
soul
Λέμε εδώ και καιρό, ότι όλα όσα λέτε περί βιας απο χριστιανούς, δεν ειναι παρά υπερβολές, που δεν υπάρχει ιστορική και επιστημονική απόδειξη των,πλην περιπτώσεων, που ποσοστιαία,δεν μπορούσε να αποφευχθεί,σε μια ανθρώπινη κοινωνια...
Απο κει κι έπειτα, παραλλάζοντας την αλήθεια, τι μέλλον μπορεί να έχει κανεις;
Και φυσικά εννοώ εσάς, που πιστεύετε, ότι ότι έκανα οι άλλες θρησκείες, έκανε κι ο χριστιανισμός και δεν μπορειτε να δείτε την διαφορά.....
Δηλώνεις εμπαθής, όλη την ώρα, επειδή δεν έχεις επιχειρήματα...
Φίλε zip, άλλο η ρομαντική ατμόσφαιρα,άλλο η τελετή κι άλλο το νόημα....Φίλε μου, το να γλύφεις αίμα,απο αλλουνού πληγή,είναι τουλάχιστον πρωτόγονο....
Τα λέει ο Ευσέβιος, ο μεγαλύτερος παραχαράκτης και μάγειρος της εκκλησιαστικής "ιστορίας".
Πόση παραπάνω βία ήθελες από "ιερή" εξέταση, σταυροφορίες, αυτοκρατορικά διατάγματα, τούρκικα φιρμάνια, που με τόσο ζήλο εφήρμοσαν οι άθλιοι, μισάνθρωποι ιεράρχες;;;
Αυτό είναι ποσοστό που δεν μπορείς να αποφύγεις σε μια κοινωνία;;;
Γνωρίζεις κάποια άλλη θρησκεία που να έπραξε χειρότερα στο όνομα του αρχηγού της;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Αυτόν,όμως,δεν μπορείτε να τον δείτε με τιποτε;Τόσο πολύ σας τυφλώνει το φώς Του;....
Γι Αυτόν, θα μιλήσεις καμιά φορά, διχως άλλων λέξεις, αλλά δικές σου;
quote:
τρεχα...., εσύ αυτά που πιστεύεις για το χριστιανισμό καλύπτονται ιστορικά ή επιστημονικά;;;Τα λέει ο Ευσέβιος, ο μεγαλύτερος παραχαράκτης και μάγειρος της εκκλησιαστικής "ιστορίας".
Πόση παραπάνω βία ήθελες από "ιερή" εξέταση, σταυροφορίες, αυτοκρατορικά διατάγματα, τούρκικα φιρμάνια, που με τόσο ζήλο εφήρμοσαν οι άθλιοι, μισάνθρωποι ιεράρχες;;;
Αυτό είναι ποσοστό που δεν μπορείς να αποφύγεις σε μια κοινωνία;;;
Γνωρίζεις κάποια άλλη θρησκεία που να έπραξε χειρότερα στο όνομα του αρχηγού της;;;
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Ο "Ευ-σέβιος" ...άλλη αλεπού καμπίσια...
"Μεγάλος πατέρας"...περιέγραψε μάλιστα ο ίδιος την είσοδο του Κωνσταντίνου και μάλιστα με θαυμασμό...
Παρρουσιάστηκε στους επισκόπους , "σαν άγγελος θεού απο τον ουρανό , έλαμπε μές το αστραφτερό του ένδυμα , φωτισμένος στην πύρινη λάμψη της Πορφύρας και στολισμένος με χρυσό και πολύτιμους λίθους.
Τελικά και μολονότι εμφανίσθηκε ως κατηγορούμενος -Νίκαια- ....ενέδωσε στην αντίπαλη παράταξη του Αλέξανδρου και του Αθανάσιου.
Για να μην πούμε για τον συγκεγχυμένο όρο του "ομοούσιου"...της όμοιας ουσιας του ¨πατρός" και του "υιού" και που βασιζόταν στον τρόπο σκέψης του Ωριγένη...τελικά ο Κωνσταντίνος επέβαλε και υπαγόρευσε μάλιστα την οριστική διατύπωση του συμβόλου και μάλιστα ενώ πρίν τόσο οι επίσκοποι δεν το ενέκριναν αλλα είχε καταδικασθεί κιόλας απο την ανατολική εκκλησία ως "αιρετική" στην σύνοδο της Αντιόχειας το 268....
Τι να λέμε τώρα???
soul
Τουλάχιστον,σέβεστε Αυτόν....
Είναι αρκετό...
ΔΕΝ... πρόσεξες αυτά περί τρόπων επιβολής της ασιατικής λαίλαπας, που σου έγραψα;;
Εσύ δεν έχεις άποψη γι' αυτά;;; Ούτε που τα έχεις ακούσει,ε;;;
Γι΄αυτόν που λες, έχω πει πολλές φορές την άποψή μου, αλλά δεν πειράζει, ρώτα με ό,τι θέλεις να μάθεις και θα σου πω.
Α... με δικά μου λόγια, έτσι;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
για την "προϊστορια", εχουμε εδω το προηγουμενο
καλη συνεχεια

Edited by - PREDATOR on 11/12/2010 13:12:41
Πάντι, είναι υπέροχα!!![]()
![]()
Πώς το λένε το δικό σου?
Πάλι κοιμάσαι???![]()
![]()

quote:
Πώς το λένε το δικό σου?
maga ![]()
σέ λίγο θά φύγω sigioy leiter baby !!!!![]()
![]()
Edited by - pandi on 11/12/2010 15:47:21

quote:
Σαν τον εσκιμώο κυκλοφορώ!!
χαχαχα κι' αν έχεις μακρύ μαλλί κάντο σάλι!!! ![]()
![]()
Edited by - pandi on 12/12/2010 01:46:45
quote:
PREDATORγεια σας... χειμωνας πια αν και πολυ αποτομα, οπου σε μια μερα η θερμοκρασια επεσε 20 βαθμους!
Δε λες τίποτα!
Εγώ ξεκίνησα την Παρασκευή το απόγευμα να πάω στη δουλειά μου (στο σχολείο) και κρύωνα λιγάκι. Μετά από δυο ώρες που τελείωσα και γυρνούσα με τη μηχανή τα χέρια μου είχανε γίνει παγάκια!!! Και ενώ μέχρι χθες κυκλοφορούσα στο σπίτι χωρίς θέρμανση και με σορτσάκι-κοντομάνικο, τώρα φοράω διπλή μπλούζα, διπλό παντελόνι, είναι αναμμένο το τζάκι και το Αρκουδίσιον και πάλι κρυώνω!