ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μαριακή Θεολογία ή αναγκαία ερμηνεία? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μαριακή Θεολογία ή αναγκαία ερμηνεία? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

MANAG58 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
25/05/2008, 01:00:23
quote:
Ποιά θρησκεία είπες έχει μοναχούς όπως ήταν ο Ιωάσαφ;

Σου θυμίζουν τίποτα οι Kαλασίριδες και ιδιαίτερα αυτό που φορούσαν;

Εάν θέλεις τους ονομάζεις και "καλόγερους". Μπορείς να τους ονομάσεις και "αλητες" αφού έτσι αποκαλούσαν οι ίδιοι τον εαυτό τους αφού εν αστρώτω πέδω εύδουσι. O φίλος μας ο Agnostic θα συμφωνήσει μαζί μου ότι αυτές οι τρεις λέξεις μας δίνουν και την ετυμολογία του “στρατοπεδεύω”. Βλέπετε εδώ στην Αυστραλία έτσι μάθαμε τα Ελληνικά. Ο κ. Μπαμπινιώτης αδυνατεί να δώσει ετυμολόγημα για το «στρατοπεδεύω». Ας του κάνει πάσα κανένας μαθητής του το «tip». Δεν χρεώνουμε τίποτα εμείς οι .......!!! Στους καλασίριδες άρεσαν επίσης τα ζεστά κλίματα και αυτό βέβαια για ευνόητους λόγους. Μερικοί όμως πιο ...θερμόαιμοι προτιμούσαν πιο δροσερά μέρη. Ας πούμε κατά Δωδώνη τόπους.

Ποια θρησκεία είπαμε ήταν αυτή;

Λουκάς

25/05/2008, 23:01:59
Φίλε μου ΕΡΙΩΠΙΣ, σε ευχαριστώ... Κάθε φορά που
θέτω θέμα που λέει για την αλήθεια, εσύ μου θυμίζεις το ψέμα...
Για να το πω απλά: Αν οι καλαρίσιδες σου, ήταν γλετζέδες
και τύποι που περνούσαν καλά...έ δεν μιλάμε για τους ίδιους...
Φίλε μου πάντα υπάρχει το άσπρο και το μαύρο, διάλεξε το επιτέλους...
ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
25/05/2008, 23:31:56
quote:
trexagireve Απεστάλη: 25/05/2008, 23:01:59

Φίλε μου ΕΡΙΩΠΙΣ, σε ευχαριστώ... Κάθε φορά που
θέτω θέμα που λέει για την αλήθεια, εσύ μου θυμίζεις το ψέμα...
Για να το πω απλά: Αν οι καλαρίσιδες σου, ήταν γλετζέδες
και τύποι που περνούσαν καλά...έ δεν μιλάμε για τους ίδιους...
Φίλε μου πάντα υπάρχει το άσπρο και το μαύρο, διάλεξε το επιτέλους...

Άσε φίλε μου, δεν θα πάρουμε άλλο. Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι όλοι μας κάτι θέλουμε να πούμε και στην τελική τίποτα δεν λέμε. Ο καθένας μας πετάει το βεγγαλικό του και διάθεση για πραγματικό διάλογο δεν φαίνεται να έχει κανένας. Δεν έχει νόημα σου λεω. Εκτός τούτου, τώρα τελευταία βγήκαν κάποιοι μελετητές και λένε ότι κατεβαίνει ο δείκτης της νοημοσύνης μας κατά 10 μονάδες αν αρχίσουμε και δημιουργούμε εξάρτηση από το email μας.
Γεια χαρά σου φίλε μου.

Λουκάς

26/05/2008, 11:05:40
φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ, περί ορέεως ..κολοκυθόπιτα, αλλά, έτσι
για να σε πειράξω, αφού αλλάζεις θέσεις, ( με e-mail ή όχι)
άρα μπορεί σε λίγο καιρό να γράψεις άλλα ή με άλλο όνομα...
Επί του θέματος πάντως, εγώ μίλησα για τρόπο ζωής κι όχι για
ρούχα...Αν είναι δυνατόν να εννοούσα τα ρούχα!!!
Όσο για πρόθεση για διάλογο, φίλε μου το αποτέλεσμα μένει,
ή κοινώς η ..νεκροψία δείχνει... Εγώ επιμένω στο να θέλω διάλογο,
όταν βέβαια είναι διάλογος και προσπαθώ να τον φέρω στα
πλαίσια του, με τιςανάλογες διαδικασίες, κί όχι με πυροτεχνήματα...
26/05/2008, 12:08:06
trexagireve:
«Είναι άγιος του χριστιανισμού και όχι βουδιστής, αυτό είτε το θέλετε
είτε όχι.»

Δεν θέλεις να μάθεις έ? Ας σε βοηθήσω λοιπόν φίλτατε!

Το ότι ο χριστιανισμός είναι το αποτέλεσμα μιας σύνθεσης διαφόρων παλαιοτέρων δοξασιών/θρησκειών, είναι γνωστό. Ούτε η ιδέα της παρθενογέννεσης είναι χρστιανική ιδέα αλλά ούτε και η ιδέα της Ανάστασης ή της σταύρωσης.

Το ίδιο συμβαίνει και στον μοναχισμό για παράδειγμα.

Διότι, Ο ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ είναι αυτός ο οποίος 500 χρόνια πριν τον Χριστιανισμό ανέπτυξε και έφτασε σε πολλές χώρες τον Διαλογισμό και την Νοερά Προσευχή.

Ο Βουδιστής φέρνει τον εαυτό του στον δρόμο της φώτισης μέσω των διδασκαλιών του Βούδα, τις Σούτρες. Στις Σούτρες του Διαμαντένιου δρόμου υπάρχει και η Σαμάντι Ράτζα Σούτρα, εκεί όπου ο Βούδας περιγράφει την άσκηση της Βιπάσανα και της Σάματα, ή και αλλιώς Σίνε και Λάγκτον (το πρώτο Σανσκριτικά και το δεύτερο Θιβετανικά). Σε ελεύθερη μετάφραση: «γαλήνια παραμονή και βαθιά θεώρηση».

Ο διαλογισμός που ξέρουμε, όπου εστιαζόμαστε αρχικά σε ένα εξωτερικό σημείο και μετά ρυθμίζουμε την αναπνοή μας, μετά ακολουθεί η συγκέντρωση στην ίδια την αναπνοή, που είναι ένα εσωτερικό σημείο, δεν είναι τίποτα άλλο από τη «Σινέ». Το αποτέλεσμα αυτής της άσκησης είναι μια βαθιά απορρόφηση που μας κάνει να έρθουμε σε επαφή με το «καθαρό φως» μέσα μας, και να γίνουμε ένα με τα πάντα. Συχνά ο ασκούμενος επαναλαμβάνει ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΡΑΣΗ, που λέγεται «Μάντρα».

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΝΟΕΡΑ.

Ο χριστιανός ασκητής ξεκινάει με την (εξωτερική) επανάληψη του αντίστοιχου «Μάντρα», («Κύριε ημών Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό») και σταδιακά ακολουθεί η εσωτερική επανάληψη της προσευχής, ενώ ταυτόχρονα η προσοχή του ασκούμενου συγκεντρώνεται στην αναπνοή. Ο Βουδιστής μοναχός προκειμένου να βοηθηθεί σε αυτή τη διαδικασία χρησιμοποιεί το «μάλα», το οποίο είναι το αντίστοιχο κομποσκοίνι στον χριστιανό.

Οι γενικότερες απαντήσεις του «ΠΩΣ», «ΠΟΤΕ» και «ΓΙΑΤΙ» η νοερά προσευχή είναι Η ΙΔΙΑ με τη Βουδιστική διαλογιστική άσκηση, βρίσκονται «γραμμένες» στην ιστορία της απαρχής του χριστιανικού ησυχασμού.

Ο ιδρυτής του κοινοβιακού μοναχισμού γέροντας Παχώμιος, ήρθε σε επαφή με τη Βουδιστική πραγματικότητα στην Αίγυπτο. Τις ίδιες περίπου επιρροές γνώρισε και ο Ευάγριος ο Ποντικός όταν αποφάσισε να βρεθεί στην έρημο της Νιρίγια, όπου και ήτανε το «σημείο αναφοράς» των ασκητών της εποχής.

Η διδασκαλία π.χ. του Ποντικού για τους οκτώ δαίμονες δεν είναι τίποτα άλλο παρά η Βουδιστική διδασκαλία για τα πνευματικά δηλητήρια (εγωισμός, απληστία, θυμός κτλ), τα οποία με την άσκηση μετατρέπονται σε αντίστοιχες Σοφίες.

Επίσης να σημειώσουμε ότι, Η ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΙΜΟΝΟΠΕΤΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ «ΧΕΜΙΣ ΓΚΟΜΠΑ», Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ! (αποκαλείται και «Νέο Θιβέτ»).

Καθόλου «τυχαίο» δεν είναι και το γεγονός ότι η Ορθοδοξία γιορτάζει στις 26 Αυγούστου τον «Άγιο Ιωάσαφ». Εάν ανατρέξουμε στον «Συναξαριστή» για την ιστορία που αποδίδεται στον Άγιο, θα συναντήσουμε ΤΗΝ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ………………….σε «χριστιανική έκδοση».

Το δε όνομα «Ιωάσαφ» σημαίνει στα Μανιχαϊκά «φιλόστοργος που αγωνίζεται για το καλό των όντων». Είναι ακριβώς το αντίστοιχο της λέξης «Μποντισάτβα», που είναι Θιβετιανή και αποδίδεται στον Βούδα.

Η εννοιολογία του ονόματος αυτού δάνεισε έκτοτε το «Ιωάσαφ» σε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό των ασκητών του Αγίου Όρους……………………..

Αυτά μετα απο μία πρώτη ματιά γύρω μας, αλλά και για να μαθαίνει ο τρεχαγύρευε ή οποιοςδήποτε άλλος χαλκευτής.

26/05/2008, 12:32:31
Αγαπητέ μου Scwabe, η μανία σου ενάντια στον χριστιανισμό σε κάνει και δεν καταλαβαίνεις ούτε τα ελληνικά…. Αυτό που είπα είναι ότι ο τρόπος ζωής του χριστιανού μοναχού, είναι συγκεκριμένος και ο Αγιος Ιωάσαφ, έζησε έτσι. Οι άλλοι μοναχοί Σαολίν, κλπ, ζουν αλλοιώς, αυτό το καταλαβαίνεις ή πρέπει να το …ζωγραφίσω;
To πάθος σου σε κάνει και υπερασπίζεσαι ότι άλλο εκτός από
την ελληνική χριστιανική θρησκεία... Λυπάμαι για σένα ( ξέρω ότι θα νευριάσεις με αυτά..)
26/05/2008, 14:25:54
trexagireve:
«Αυτό που είπα είναι ότι ο τρόπος ζωής του χριστιανού μοναχού, είναι συγκεκριμένος και ο Αγιος Ιωάσαφ, έζησε έτσι.»

Βρε εσύ πες ότι θέλεις, δικαίωμα σου!

Εγώ όμως, εφόσον το γνωρίζω οφείλω να καταθέσω το ΠΟΙΟΣ αντέγραψε αλλά και έμαθε απο τον προηγούμενο, και απο εκεί και πέρα ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα της δικιάς του επιλογής.

Ο «Ιωάσαφ», είναι η αναπαραγωγή των όσων προηγήθηκαν.

trexagireve:
« To πάθος σου σε κάνει και υπερασπίζεσαι ότι άλλο εκτός από την ελληνική χριστιανική θρησκεία... Λυπάμαι για σένα»

Φουκαρά τρεχαγύρευε.

Το μόνο πάθος που έχω φίλτατε, είναι για την πραγματική, την ιστορική αλήθεια. Και αυτή την γλώσσα της αλήθειας, δεν την μιλάει κανένα δόγμα! Φυσικά ούτε και ο χριστιανισμός.

Και φυσικά, δεν υπάρχει «ελληνική χριστιανική θρησκεία» αλλά απλά χριστιανική θρησκεία, με εκατοντάδες αιρέσεις, μια εκ των οποίων είναι και η ορθοδοξία. Σημείωσε ότι η λέξη αίρεση σημαίνει επιλογή.

Συνεπώς, λυπάσαι δεν λυπάσαι η ουσία είναι αυτή που περιγράφω...

26/05/2008, 14:38:22
Φίλε Scwabe, μπορείς να έχεις όποια γνώμη θέλεις ,
απλα δεν είναι έτσι...
26/05/2008, 15:46:58
trexagireve:
«Φίλε Scwabe, μπορείς να έχεις όποια γνώμη θέλεις, απλα δεν είναι έτσι...»

Με ένα «απλά δεν είναι έτσι», δεν λέμε ουσιαστικά τίποτα αγαπητέ.

Έχεις τις απόψεις σου,έχω τις δικές μου. Θεμιτό, δείγμα ελεύθερης σκέψης και συνάμα εξόχως δημοκρατικό.

Ωστόσο, το ζητούμενο δεν είναι το να εναρμονιστούμε με τις δογματικές παραδοχές μιας αυθαίρετης ιστορικά παράδοσης ούτε να ετερο-κατευθύνουμε σύφωνα με τις αδυναμίες μας, αλλά να τεκμηριώνουμε μέσα απο τα γραφόμενα μας.

Εσύ, μπορείς να επιλέξεις, μεταξύ της στείρας επανάληψης και της τεκμηρίωσης μέσα απο τα γραφόμενα σου.

Λοιπόν?

26/05/2008, 17:35:00
Φίλε μου Scwabe, θα σε παρακαλούσα μια φορά να δεις
τον ρόλο που παίζεις και να καταλάβεις πόσο άχαρος είναι...
Προσπάθησε αν μπορείς, να αλλάξεις, να γίνεις πιο
εποικοδομητικός και μια φορά να προσφερεις έτσι για αλλαγή,
από το να είσαι παλά η άρνηση των άλλων..
Επίτηδες σου έγραψα "απλά δεν είναι έτσι" γιατί κι εσύ αυτό
κάνεις, απλά αρνείσαι την οπτική του άλλου. Αυτό δεν είναι
διάλογος, αλλά έχεις φτάσεις σε σημεία που αρνείσαι οτιδήποτε
και παίρνεις θέσεις που ειλικρινά πιστεύω ότι δεν τις έχεις σκεφτεί...Περί τεκμηρίωσης, με έκανες και γέλασα...
Αυτήξ την έρμη την ιστοική αλήθεια, που την ξέρεις εσύ φίλε μου
και την παίρνεις ντε φάκτο, μέσααπό τη λογική που λειτουργείς;
Θα σου πρότεινα να γίνες πιο διαλλακτικός και πιοσυγκεραστικός
επι ιδεών που σέβονται τόσο μεγαλύτερα σύνολα ανθρώπων, όπως ο χριστιανισμός...
26/05/2008, 20:46:12
trexagireve:
« Φίλε μου Scwabe, θα σε παρακαλούσα μια φορά να δεις τον ρόλο που παίζεις και να καταλάβεις πόσο άχαρος είναι...»

Το ίδιο θα σου έλεγα και εγώ....

trexagireve:
« Αυτήξ την έρμη την ιστοική αλήθεια, που την ξέρεις εσύ φίλε μου και την παίρνεις ντε φάκτο, μέσααπό τη λογική που λειτουργείς;»

Δίνω μια περιγραφή, δώσε μας και την δικιά σου, και έχει ο χρόνος γυρίσματα..

trexagireve:
« Θα σου πρότεινα να γίνες πιο διαλλακτικός και πιοσυγκεραστικός επι ιδεών που σέβονται τόσο μεγαλύτερα σύνολα ανθρώπων, όπως ο χριστιανισμός...»

Άλλο ο σεβασμός στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, και αλλο η ανοιχτή συζήτηση για θέσφατα και καθεστώτα.

Σέβομαι το δικαίωμα σου να λες ότι θέλεις, να πιστεύεις ότι θέλεις (κάτι που στην ουσία ουδέποτε κάνει το δόγμα σου), να εκφράζεσαι όπως θέλεις.

Κατα τον ίδιο τρόπο, δικαίωμα μου να αμφισβητώ ιστορικές ανακρίβειες και θεολογικές αοριστίες, τις οποίες και εξηγώ για ποιό λόγο επικρίνω.

Λάθος τρόπο διάλεξες φίλτατε..

26/05/2008, 22:02:49
Φίλε Scwabe, αυτό που είπα είναι ότι έχουν κι οι αλλοι
το δικό σου δικαίωμα στην άποψη, χωρις να τους παίρνεις
από τα μούτρα..
Όσο για τις ιστορικές αλήθειες, δεν λεγεται άποψη να αντιδράς
απλά, επαναλαμβάνω, σε οτι λέει ο άλλος...
Τώρα περί χριστιανισμού και βουδισμού, θα πούμε ακόμη κι αν
έχουν κοινές αρχές και πέρα από το ποιός πήρε τι, αφού τέλος
δεν υπάρχει, το θέμα είναι τι ευαγγελίζεται ο καθένας και που το
πάει... Κοινώς, τιζητούμενα έχουν. Γήινη ζωή ή αιώνια αθανατη;
Ρηχά είναι μπείτε, ή άλλοιώς επί του θέματος...
27/05/2008, 00:36:10
trexagireve:
«το θέμα είναι τι ευαγγελίζεται ο καθένας και που το
πάει... Κοινώς, τιζητούμενα έχουν. Γήινη ζωή ή αιώνια αθανατη;»

Φίλτατε όλα αυτά που σκιαγραφείς, είναι σχεδόν παιδαριώδη. Η μάλλον, παιδαριώδη τα έχει καταντήσει ο χριστιανισμός με τον Συγκρητισμό που έχει μπλέξει απο τα γενοφάσκια του.

Ο καθένας έχει και την δική του ιστοριούλα, επόμενο είναι. Το θέμα είναι, εάν αυτή η ιστορία στέκει λογικά, θεολογικά, ανθρώπινα.

Και εδώ, τα πράγματα δεν είναι καλά για σένα και το δόγμα που θεωρείς πως γνωρίζεις..

27/05/2008, 10:37:07
Φίλε Scwabe, το μόνο που κάνεις ςίναι να δογματίζεις
μιλώντας εναντια στον χριστιανισμό και μην αφήνοντας να γίνει διάλογος... Αυτό δεν ξέρω αν το κάνεις κατά λάθος
ή εσκεμμένα, το θέμα είναι ότι δεν γίνεται ορατό από κανέναν
στο "esoterica";
Ξαναρωτάω, γήινη ζωή ή αιώνια κι αθάνατη; Ακούει κανείς;
ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
28/05/2008, 01:39:38
quote:
Schwabe
Το δε όνομα «Ιωάσαφ» σημαίνει στα Μανιχαϊκά «φιλόστοργος που αγωνίζεται για το καλό των όντων».

Υπάρχει Μανιχαϊκή γλώσσα;

Λουκάς

28/05/2008, 11:22:25
trexagireve:
«Φίλε Scwabe, το μόνο που κάνεις ςίναι να δογματίζεις..»

Εγώ φίλτατε ερωτώ, αμφισβητώ. Εσύ υπερασπίζεσαι δογματικές θέσεις.

Μήπως κάπου έχεις μπερδευτεί?

trexagireve:
«Ξαναρωτάω, γήινη ζωή ή αιώνια κι αθάνατη; Ακούει κανείς;»

Η ερώτηση σου είναι αόριστη.

Τι σημαίνει, σε πρακτικούς όρους, αθάνατη ζωή? Τι περιλαμβάνει η αιώνια ζωή, πως νοείται, πως γίνεται αντιληπτή απο έναν που βρίσκεται σε «γήινη ζωή» και άρα πως είμαστε σίγουροι για την διάσταση της?

ΠΩΣ γνωρίζεις ότι π.χ. η «αθάνατη ζωή» υφίσταται?
ΠΩΣ γνωρίζεις ότι π.χ. η «αιώνια ζωή» δεν είναι κατάρα και όχι ευλογία?

Όταν λοιπό φίλτατε θέτεις τόσο σημαντικά ερωτήματα προς τους αναγνώστες και αξιώνεις μιας απάντησης, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να είσαι και σε θέση να ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε ερωτήματα που σχετίζονται με το περιεχόμενο του νοήματος και συνεπώς με την σοβαρότητα του ερωτήματος.

Αναμένω..

29/05/2008, 17:32:45
Αγαπητέ μου Scwabe, βλέπω πως μάλλον δεν μπορείς
να διακρίνεις τη διαφορά των δυο...Αλλοιώς δεν θα
σου φαίνονταν ίδια..
Αλλά και πάλι αν δεν μπορείς να διακρίνεις΄οτιεδώ είνα
όλα φθαρτά, δηλαδή πρόχειρα και η αιωνιότητα, από μόνη
της εννοεί κατι άφθαρτο και τέλειο, με κανει και στενοχωριέμαι
που η σημερινή νεολαία δεν μπορεί να αντιληφθεί κάτι πιο πέρα
από το εδώ...
Κάτι αιώνιο φίλε μου, δεν ΄΄εχει ελλατώματα, εξ' ου και είναι
'άφθαρτο... Το ελλατωματικό υπόκειται της φθοράς...
29/05/2008, 18:57:08
trexagireve:
«Κάτι αιώνιο φίλε μου, δεν ΄΄εχει ελλατώματα, εξ' ου και είναι 'άφθαρτο... Το ελλατωματικό υπόκειται της φθοράς...»

Συνεχίζεις να παπαγαλίζεις, και φυσικά να μην απαντάς ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.

Έθεσα ορισμένα ερωτήματα:

Τι σημαίνει, σε πρακτικούς όρους, αθάνατη ζωή? Τι περιλαμβάνει η αιώνια ζωή, πως νοείται, πως γίνεται αντιληπτή απο έναν που βρίσκεται σε «γήινη ζωή» και άρα πως είμαστε σίγουροι για την διάσταση της?

ΠΩΣ γνωρίζεις ότι π.χ. η «αθάνατη ζωή» υφίσταται?
ΠΩΣ γνωρίζεις ότι π.χ. η «αιώνια ζωή» δεν είναι κατάρα και όχι ευλογία?

Άσε συνεπώς τα όσα ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ή έτυχε και να έχεις διαβάσει, και μίλησε εσύ για τον εαυτό σου. ΠΩΣ μπορείς να τεκμηριώσεις αυτά που αναπαράγεις?

Εάν η «αιώνια ζωή» π.χ. δεν έχει καμία σχέση με την διάσταση που εσύ φαντάζεσαι, και η τωρινή σου ζωή σε τίποτα δεν σχετίζεται με την «αιώνια σου ζωή», ότι και εάν έπραξες ότι και εάν υπήρξες, ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ?

Αυτά τα ερωτήματα τα απλά τα θέτω ώστε να κατανοήσει ο αναγνώστης ότι κατα βάση ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, αλλά απλά ΕΛΠΙΖΕΙΣ και ΕΙΚΑΖΕΙΣ ότι εφόσον έτσι σου τα κληρονόμησαν έτσι και μάλλον θα είναι.

Γι’αυτό και χρειάζεται πίστη το δόγμα φίλτατε, διότι ούτε το ίδιο το δόγμα κάτι περισσότερο γνωρίζει....

29/05/2008, 21:38:18
Αυτά που σου απάντησα είναι ο διαχωρισμός αιωνίου
ζωής και θνητής, αλλά φίλε Scwabe, δεν τα λέει το
esoterica, οπότε γι' αυτο και δεν τα βλέπεις...
Φίλε μου έχεις πρόβλημα... Δεν βλέπεις παρά μόνο
ότι θέλεις... Κακό, πολύ κακό... σου στερεί την
επικοινωνία...
Zούμε σε ένα μικρόκοσμο, αλλα εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι
υπάρχει και καλύτερος... Ε, τι να σου πώ,...
Φίλε κάθε πράγμα το βλέπει όποιος θέλει να το δει, γι' αυτο
κι ο άνθρωπος είναι θεός. Εσύ επιλεγεις να βλέπεις ΄μονο
εδώ κάτω, άρα δεν θρώσκεις άνω.. Πρόβλημα σου...
29/05/2008, 23:54:58
trexagireve:
«Αυτά που σου απάντησα είναι ο διαχωρισμός αιωνίου ζωής και θνητής, αλλά φίλε Scwabe..»

Δε μου λες, έχεις πρόβλημα αντίληψης?

Σου θέτω σειρά απο ερωτήματα, και εσύ απλά έχεις βάλει την κασέτα και μου αμολάς «αιώνια ζωή» και άλλα ευφυολογήματα, δίχως φυσικά να τεκμηριώνεις ή να εξηγείς ΠΟΘΕΝ η βεβαιότητα των όσων ως υποστασιοποίηση δέχεσαι!

Νομίζεις ότι ξεγελάς κανέναν?

trexagireve:
«Zούμε σε ένα μικρόκοσμο, αλλα εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχει και καλύτερος... Ε, τι να σου πώ,...»

Έτσι έ?

Δε μου λες, εσύ προσωπικά, ΠΩΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΘΕΝ είσαι σε θέση να βεβαιώνεις ότι ο «άλλος κόσμος» είναι ο καλύτερος?? Δεν μας εξηγείς λιγάκι το ΠΩΣ προκύπτει η διάσταση αυτού του «άλλου κόσμου»?

Αλήθεια, δεν αναρωτιέσαι λιγάκι για τα όσα πιστεύεις αλλά δεν γνωρίζεις?

trexagireve:
« Εσύ επιλεγεις να βλέπεις ΄μονο εδώ κάτω, άρα δεν θρώσκεις άνω.. Πρόβλημα σου...»

Λάθος φίλτατε.

Απλά, εγώ τις απόψεις μου και το πιστεύω μου δεν το πουλάω τόσο φθηνα όσο εσύ ήδη πούλησες. Οτιδήποτε φέρει αλήθεια, μπορεί να αναλυθεί, να ειπωθεί με λίγα και ξεκάθαρα λόγια.

Όμως, το «άνω» το δικό σου, είναι απλά ένα αέναο σκοτάδι, μια δικαιολογία δίχως την παραμικρή λογική προσέγγιση. Ένα θέατρο υποσχέσεων, ένα εμπόριο ελπίδας.

Δικαίωμα σου να το ονομάζεις ακόμα και «άνω θρώσκω»...