ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΕΓΚΑ-ΠΟΠ ΑΙΝΤΟΛ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΜΕΓΚΑ-ΠΟΠ ΑΙΝΤΟΛ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

matrx37 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
SkorpinaΜέλος
12/11/2003, 03:00:28

βρε σκορπινα μακαρι να μην υπαρχει ουτε ενας χριστιανος στην κολαση γιατι τοτε θα μας χαλασει την παρεα με τις κλαψες του

αλλα αν γινοταν αυτο τοτε η κολαση θα ηταν ενας παραδεισος και αυτο δεν το θελει ο γιαχβε

και κατι ακομη για ποιο λογο ο σατανας τημωρει τους χριστιανους που παρακουσαν το θελημα του γιαχβε? αν τα πραγματα ειναι οπως λενε τα ιερα σας κειμενα τοτε και ο διαβολος τσιρακι του γιαχβε ειναι γιατι στην αντιθετη περιπτωση ολους οσους εστελνε ο γιαχβε στον αγυρηστο θα τους δεχοταν με ανοιχτες αγκαλες και οχι με πυρομενα σιδερα

Φιλε μου παρατηρω οτι σχολιαζεις ασχετα αφου δεν εχεις ερευνησει καν την εννοια του Θεου.Ο Σατανας δεν τιμωρει.Ο Θεος ειναι ο Ων και ο Σατανας ο μη Ων.Οποιος απομακρυνεται απο τον Ων (Θεος-Αγαπη-Ζωη-Φως,ακολουθει τον μη Ων (Σατανας-μη αγαπη-μη ζωη-μη ανασταση,μελλουσα ζωη).Οταν αποβαλλουμε τον Θεο απο μεσα μας με τις πραξεις μας πεθαινουμε,δεν μας τιμωρει ο Σατανας!

Μονοι μας απομακρυνομαστε απο τον Θεο ακολουθωντας πρακτικες του Διαβολου (αρνηση ζωης εν Θεω) και πεθαινουμε.Δεν μας βασανιζει κανεις,απλα δεν θα ζησουμε αιωνια,δεν θα εχουμε αιωνια ζωη.Μετα την Κριση οι δικαιοι θα ζησουν αιωνια ενω οι αδικοι θα πεθανουν,θα χαθουν στο σκοταδι.

Ακομη και ο Διαβολος και τα τσιρακια του θα πεθανουν αιωνια!

Telxinas,το τι θεωρεις εγχωριο ειναι ενα θεμα που σηκωνει μεγαλη συζητηση!Και ο Σωκρατης Ελληνας ηταν αλλα προτιμησε τον θανατο απο το να προσκυνησει τα εγχωρια....

οσοι γαρ εις χριστον εβαπτισθητε χριστον ενεδυσασθε ουκ ενι ιουδαιος ουδε ελλην ουκ ενι δουλος ουδε ελευθερος ουκ ενι αρσεν και θηλυ παντες γαρ υμεις εις εστε εν χριστω ιησου ει δε υμεις χριστου αρα του αβρααμ σπερμα εστε και κατ επαγγελιαν κληρονομοι

ει δε υμεις χριστου αρα του αβρααμ σπερμα εστε κατ επαγγελιαν κληρονομοι

Απο το σπερμα του Αβρααμ θα ευλογηθουν ολα τα εθνη κι οχι μονο οι Εβραιοι.Κι αν ψαξεις καλυτερα την Αγια Γραφη θα βρεις χωρια που καθε αλλο παρα υπερ των Εβραιων δεν ειναι...

Ο Χριστιανισμος καθε αλλο παρα εθαψε τον ελληνισμο.Το οτι οι εκπροσωποι της Εκκλησιας του Χριστου εχουν χασει τον δρομο τους ειναι γνωστο σε ολους πια.Αλλα οπως εχω ξαναπει δεν συμβαινει με ολους.Υπαρχουν ιερεις ταπεινοι και ευσεβεις πιστοι στο καθηκον τους,αρα ειναι αδικο να τους βαζουμε ολους σε ενα τσουβαλι.

Αν συγκρινεις τον ελληνισμο με κριτηριο τον εκλυτο βιο των αρχαιων ημων προγονων τοτε θα εχεις τους λογους σου και δικαιωμα σου...

Δεν ξερω και ουτε με ενδιαφερει ποιος ειναι ο θειος σου,το επιπεδο σου ομως δηλωνει οτι δεν εισαι αξιος συνομιλητης και λυπαμαι πολυ !

Δεν βλεπω για ποιο λογο θεωρεισαι καλυτερος απο οσους κατηγορεις...

CyLightΜέλος
12/11/2003, 03:08:38
Σκορπινα, μια αναπαντητη ως τωρα ερωτηση!
που ηταν ο χριστος σας μεχρι τα 33 του?

TelxinasΜέλος
12/11/2003, 06:56:39
Scorpina, ήθελα πολύ να απαντήσω σε αυτά που έγραψες,άλλα δεν θα το κάνω. Δεν μπορώ να συνομιλήσω με έναν άνθρωπο που πιστεύει στον διάβολο. Δεν μπορώ να μιλήσω σε έναν άνθρωπο που βάζει το λιθαράκι του στην νοσηρή και διαστροφική κατασκευή ενός τέτοιου όντος. Τον θεωρώ άρρωστο και επικίνδυνο για το ανθρώπινο πνεύμα.
Και μιας που είναι η τελευταία φορά που απευθύνομε σε σένα, μια συμβουλή που αν την θές την δέχεσε: Προμηθευτείτε από τον Κωτσόβολο κλιματιστικά τώρα που είναι χειμώνας και είναι σε τιμή ευκαιρίας. Θα τα χρειαστείτε εκεί κάτω, ουδείς αναμάρτητος... έ; Μην το ξεχνάμε!

Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.

12/11/2003, 14:22:54
Η Skorpina αργεί να εμφανιστεί, αλλά όταν το κάνει, ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ!

Μας "διαφωτίζει" εμάς τους........πλανεμένους (μάλλον ΚΑΙ ολόκληρο το παπαδαριό!) ότι "...ή αγία γραφή δέν γράφει καθόλου κολακευτικά λόγια για τους Εβραίους" καθώς και ότι "..απο το σπέρμα του αβραάμ θα ευλογηθούν ολα τα έθνη". Μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ!!!!!!!!!!!

Γειά σου ρε......Αβρααμοσπερματοευλογημένη ιουδαιοχριστιανοελληνίδα! Βγάζουνε νόημα οι δύο αυτές λέξεις? Μάλλον όχι. Έ, άλλο τόσο βγάζουνε νόημα και αυτά που γράφεις!

Δηλαδή ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ να γράψουνε οι υποτελείς Ελληνιστές και κλέφτες (των ιουδαϊκών κειμένων) μοναχοί ρε Skorpina??

Να γράφανε π.χ "Ναί! Δίκαιο έχετε ΕΣΕΙΣ εβραίοι ραβίνοι ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, οι πλανεμένοι πιστοί του Ιησού Χριστού"? Η για παράδειγμα, "Εσείς που μας τον σταυρώσατε τελικά καλά κάνατε, και επομένως δέν σας είμαστε θυμωμένοι"?

Αφού ΔΕΝ μπορουσανε να αλλάξουνε ΚΑΙ την Πεντάτευχο οι πλαστογράφοι μοναχοί της ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ Μ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και της κυρίας μητέρας του, έπρεπε είτε να.....ερμηνεύσουνε τας γραφάς κατα το δοκούν είτε να αποστασιοποιηθούνε απο άλλα που απλά δέν κόλλαγαν στο νέο story.

Το θέμα με το ευλογημένο εβραϊκό.........σπέρμα (!) του Αβραάμ σας, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΝΕ. Έτσι κατέληξε το καημένο το σπέρμα του Αβραάμ αντικείμενο..................διεθνούς διεκδίκησης!

Άλλα, έλα που.......παγκοσμιοποιημένο είναι το Αβρααμικό σπέρμα ΜΟΝΟ σύμφωνα με την ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ και ΟΧΙ σύμφωνα με την ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΘΕΥΤΗ ΕΒΡΑΪΚΗ! Και αν βρείς έστω και την παραμικρή κουκίδα μέσα στην λεγόμενη Παλαιά Διαθήκη που να μιλάει για "σπέρμα ΟΛΩΝ των εθνών", γράψε μου!!

Επομένως, ή διαβάζουμε ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΘΕΥΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, και βγάζουμε τα όποια συμπεράσματα μας, ή γράφουμε και διαβάζουμε μέσα στην παρέ α.............ότι γουστάρουμε!

Η επιλογή είναι ελεύθερη.............

sansationfΜέλος
12/11/2003, 15:50:54
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΩ ΤΟΤΕ ΚΡΙΜΑ....
ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΗΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΠΙΕΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ.
ΑΠΟ΄ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ.

respect

12/11/2003, 18:38:22
Sensationf,

Χαίρομαι για την ειλικρίνεια σου. Σωστά το τοποθετείς ότι θέματα πίστης, και ειδικότερα αυτά για τα οποία συνομιλούμε, προσεγγίζονται και «αποδεικνύονται» μόνο με την πίστη και όχι με χειροπιαστές αποδείξεις. Μακάρι να είχανε και άλλοι εδώ μέσα την δική σου ειλικρίνεια.
Εγώ, πρός ενίσχυση των όσων παραθέτω, θα διευκρινίσω ορισμένα «λεπτά» σημεία.

Ο Θεός των Εβραίων, που αργότερα κατέληξε και Θεός των αποκαλούμενων Χριστιανών ως πατέρας του Χριστού καθώς και των Μωαμεθανών ως Αλλάχ (αλ=ο & ιλάχ=θεός), αρχικά αποκαλύφθηκε κατά την Εβραϊκή παράδοση με το όνομα Παντοκράτορας.

Με το όνομα Γιαχβέ αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα (+500χρόνια) στο Μωυσή. Η προφορά «γιαχβέ» προκύπτει από την συνεκφορά των τεσσάρων συμφώνων JHWH (η εβραϊκή χρησιμοποιούσε μόνο σύμφωνα). Το τετραγράμματο αυτό αναφέρεται στην Πεντάτευχο (κατά τους Χριστιανούς Παλαιά Διαθήκη) 6.823 φορές ως το όνομα του Θεού τους.
Στις ελληνικές εκδόσεις έχει αντικατασταθεί με τη λέξη «Κύριος» ως όνομα Του, επειδή έτσι παρέλαβαν την μετάφραση από τους Εβδομήκοντα (Ο’). Μία μόνο φορά «ξεγλιστράει» το όνομα Ιεοβά (Έξοδος ΣΤ, 3).

Οι Ιουδαίοι μετά την Βαβυλώνια αιχμαλωσία, και από σεβασμό προς το Θεό τους, δεν έβαζαν καθόλου στο στόμα τους τη λέξη «Γιαχβέ», και όταν ήθελαν να μιλήσουν για το Θεό τους χρησιμοποιούσαν το όνομα adonaj (Αδωνάι), που και αυτό ως ταυτόσημο με το Γιαχβέ, μεταφράστηκε από τους Ο’ με το Κύριος ως όνομα.
(σημ: η λέξη «Ελοχείμ» σημαίνει στα εβραϊκά «άνθρωπος του Θεού»)

Ο Γιαχβέ επικοινωνούσε με τους δούλους του Ισραηλίτες μέσω ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΤΟΥ. Κάθε προφήτης ήταν εκλεκτός του άνθρωπος, ήταν κατά την εβραϊκή έκφραση Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, που τον επισκέπτονταν στα ενύπνια του (Αριθμοί ΙΒ’,6 και Ψαλμοί Η’, 4) και του ανέθετε να μεταφέρει στον περιούσιο Λαό του τους λόγους του, τις αποφάσεις του και τις εντολές του (Ιεζεκιήλ Γ’ , 4).

Με την έννοια αυτή χρησιμοποιείται πολλές φορές στα βιβλία της Πεντατεύχου (Π.Διαθήκης) η φράση «Γιος του ανθρώπου». Μόνο στο προφητικό βιβλίο «Ιεζεκιήλ» ο Γιαχβέ φέρεται να προσφωνεί το συγγραφέα-προφήτη ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ συνολικά με τη φράση «Υιέ ανθρώπου» (Β’,1,3,6 και 8, Γ’1,3,4, κ.α.). Με την ίδια ακριβώς φράση προσφωνεί ο Γιαχβέ και τον προφήτη Δανιήλ (Δανιήλ Η’, 17).

Ο Ναζωραίος Ιησούς (ιδιότητα δηλώνει και ΟΧΙ καταγωγή!) αυτοαποκαλούνταν, όπως είναι γνωστό, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, γεγονός που φανερώνει ότι ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ…………..

Άνθρωποι του θεού ήταν όμως ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΗΡΑΙΟΙ! Ο θεσμός του Ναζηραίου καθιερώθηκε με ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ. Κάθε άνδρας ή γυναίκα μπορούσε να κάνει ευχή Ναζηραίου, για να αφιερωθεί στο Γιαχβέ για κάποιο διάστημα ή και για ολόκληρη τη ζωή του. Κατά την διάρκεια της αφιέρωσης τους απαγορευόταν στους Ναζηραίους να πίνουν οινοπνευματώδη ποτά, και γενικά να πίνουν ή να τρώνε οτιδήποτε προέρχεται από αμπέλι, από τον φλοιό μέχρι και τον πυρήνα του καρπού. Απαγορευόταν επίσης να κόβουνε τα μαλλιά τους ή να ξυρίζονται (επίσης, Αριθμοί κεφ. ΣΤ’).

Παραφράζοντας και αλλοιώνοντας τα ιουδαϊκά ιερά κείμενα οι μετέπειτα Χριστιανοί, ερμήνευσαν την παρουσία (?) του Ιησού ως τον ερχομό του Μεσσία (Messiah). Τον αναμενόμενο αυτό Σωτήρα και αιώνιο Βασιλιά του Ισραήλ, ο συγγραφέας του σχετικού βιβλίου «Δανιήλ» (γράφτηκε περ.τον 2ο αιώνα πχ) τον ονομάζει Messiah, τίτλος που στα ελληνικά έχει αποδοθεί με την λέξη «Χριστός» (Δανιήλ Θ, 25 & 26).

Οι Χριστιανοί λοιπόν, πιστεύουν ότι ο «Χριστός» του Δανιήλ γεννήθηκε στο πρόσωπο του Ναζωραίου Ιησού. Πλην όμως, αν και επικαλούνται ΜΟΝΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ την Πεντάτευχο, οι προβλέψεις των προφητών Ησαϊα και Μιχαϊα για την κατάργηση των φονικών όπλων και το σταμάτημα των πολέμων, δεν έχουνε πραγματοποιηθεί ακόμη. Αν και έχουνε περάσει δύο χιλιάδες χρόνια μετά την γέννηση του………………………………………

Αυτά περί «Λογου» και «Υιών».

Astral_Μέλος
13/11/2003, 11:27:11
Καλημέρα...

Οι βόμβες ατομικές και κάθε άλλου είδους καταστροφές δεν είναι έργα των ευραίων και του χρηστιανισμού. Δεν βλέπω συνδιασμό μεταξύ τους...

Ο θεός είναι δίκαιος; Ναι, είναι... Φταίει για της πράξεις του κάθε ανθρώπου; Όχι... Αγαπάει των άνθρωπο; Αγαπάει, αλλά αν ο άνθρωπος δεν ξέρει τι είναι αγάπη δεν την καταλαβένει ούτε βλέπει την ίδια την αγάπη του θεού...

OrionΝέο Μέλος
14/11/2003, 22:07:23
Astral μαζί σου...

CyLightΜέλος
15/11/2003, 00:56:04
αλλα λογια ν'αγαπιομαστε!!!

πρεπει να τον νιωσουμε ε? πρεπει να τον αγαπησουμε ε? πρεπει να τον πιστεψουμε ε?

ΓΙΑΤΙ????

γιατι να νιωσω, αγαπησω, πιστεψω ειδικα αυτον?
γιατι να μην νιωσω, αγαπησω, πιστεψω σε μενα, στον γειτονα μου, στον διπλανο μου?
δεν θα με γεμισει αυτο? γιατι πρεπει να μου βαζει κανονες? γιατι πρεπει να με εκφοβιζει με "κολασεις"? γιατι πρεπει να εχει "αντιπροσωπους"?

Δεν πειράζει άγνωστε φίλε, τι και αν έχουμε το ίδιο ονοματεπώνυμο και σε παρεξήγησαν όπως λες?
Το e-mail μου το άλλαξα, έβαλα και υπογραφή να το βλέπουν. Το όνομα μου δυστυχώς(!!!) δεν γίνετε να το αλλάξω.

Edited by - CyLight on 15/11/2003 00:57:49

hrismigΜέλος
15/11/2003, 11:33:24
quote:

γιατι να μην νιωσω, αγαπησω, πιστεψω σε μενα, στον γειτονα μου, στον διπλανο μου?

Μα φίλε μου...όταν καταφέρεις να αγαπήσεις τον γείτονά σου ή τον διπλανό σου, Αυτόν θα αγαπάς και ας μην το "γνωρίζεις".

Μην αμφιβάλεις όμως ότι ισχύει και το αντίθετο.

Γιατί Αυτός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ο άλλος"!

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
15/11/2003, 20:54:04
ΤΟ ΟΤΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΒΔΕΛΥΡΑ ΒΙΒΒΛΙΑ (ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΗΝ Η ΕΚΦΡΑΣΗ) ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ.ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΩ ΒΔΕΛΥΡΗ ΓΙΑΤΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΣΟΣ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ. ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΡΦΑΚΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΙΓΕΤΕ.ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ.

""ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΑΚΡΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΚΟΤΑΔΙ ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΝΑΡΧΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΧΑΘΩ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΨΥΧΗΣ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΦΙΛΙ"

15/11/2003, 21:15:47
καλα βρε σκορπινα οι παπαδες δεν μας λενε για την αιωνια τημωρια στην κολαση μεσα σε καζανια και σαδομαζοχιστικα <<κολπακια>>των δαιμονων σε αυτους που παρακουσαν τον λογο του γιαχβε?

για ποιον θανατο λες αφου η ψυχη ειναι αθανατη και αφθαρτη?

νομιζω πως τα εχεις μπερδεψει για να μην πω πως τα εχεις φτιαξει στα μετρα σου

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

CronosΜέλος
16/11/2003, 22:49:08
Θέλω να δώσω μια απάντηση στο ότι ο Ιωσήφ ήταν από την γενιά του Δαυίδ.
Φυσικά και ήταν αλλά ήταν και η Παναγία. Γι'αυτό το λόγο, και πέρνοντας την μητέρα ως απόγονο του Δαυίδ μπορούμε να πούμε ότι ο Ιησούς ανήκει στη γενιά του Δαυίδ.

Βλέπω, δυστυχώς, ότι εκφράζεται πολύ απόλυτες και προσβλητικές απόψεις εναντίον της πίστεώς μου,χωρίς εγώ να έχω θείξει κανενός τα πιστεύω.

Θα αποχωρήσω από αυτό το Θέμα.
Καλό βραδυ

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του

Astral_Μέλος
17/11/2003, 12:56:11
Καλημέρα...

Φίλε μου CyLight, αν στην καρδιά σου δεν χωράει αυτός, αλλά χωράει ο
Legolas και ο Blade, έτσω και σαν συμπάθεια υποθετικά μηλάω, είναι καθαρά δικαιωμά σου...
Αν δεν σου δήνει δύναμη και σε αποθαρήνει και δεν βρήσκεις τίποτα απ'τα λόγια του, αν ο τρόπος ζωής του δεν σου άρεσε, μηλάω για τον Χρηστό, ώστε δεν βλέπεις ότι έτσι δεν γήνεσε καλλύτερος άνθρωπος αλλά αντιθέτος, όλα είναι στα χέρια σου. Ένα να ξέρεις, αυτός σε αγαπάει... Ότι αποφάσεις και αν πάρεις!

17/11/2003, 13:26:30
Φίλτατε CRONOS,

η ιστορική αλήθεια και οι αποκαλύψεις των "μηστυριακών" ανταλλαγών, δέν θα πρέπει να είναι προσβολή αλλά ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Μέσα απο την αμφισβήτηση και την συνεχή αναζήτηση της αλήθειας προέκυψαν και τα αγαθά που σήμερα έκανε όλος ο πλανήτης σημαία του: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

Αξίες οι οποίες δέν προκύπτουνε ούτε απο δοτές "αλήθειες" αλλά ούτε και απο κατασκευασμένες "εξωκόσμιες Αποκαλύψεις".

Είναι κακό και προσβολή δηλαδή να γνωρίζει ο κόσμος ότι ο Σταυρός των χριστιανών ήτανε στην Ρώμη του Μίθρα το σύμβολο τους? Είναι προσβολή να ξέρουνε ότι η 25η Δεκεμβρίου ήτανε η μεγάλη εορτή της "γέννησης" του Μίθρα? Είναι προσβολή να ξέρουμε ότι ο Ρωμαίος Φλάβιος Βαλέριος ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ την εγκαθίδρυση του ιουδαιοχριστιανικού δόγματος με δικά του στοιχεία?

Ένα απο αυτά (αφού "εξηγήθηκε" ως "θεόδοτη" εμφάνιση του ΕΝ ΤΟΥΤΟ ΝΙΚΑ....) είναι ΚΑΙ ο Σταυρός.

Η αλήθεια δέν προσβάλει κανέναν φίλε μου. Απλά "ξεγυμνώνει" το ΨΕΜΑ!

17/11/2003, 13:49:04
Φίλε Schwabe

quote:

Με το όνομα Γιαχβέ αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα (+500χρόνια) στο Μωυσή. Η προφορά «γιαχβέ» προκύπτει από την συνεκφορά των τεσσάρων συμφώνων JHWH (η εβραϊκή χρησιμοποιούσε μόνο σύμφωνα). Το τετραγράμματο αυτό αναφέρεται στην Πεντάτευχο (κατά τους Χριστιανούς Παλαιά Διαθήκη) 6.823 φορές ως το όνομα του Θεού τους.
Στις ελληνικές εκδόσεις έχει αντικατασταθεί με τη λέξη «Κύριος» ως όνομα Του, επειδή έτσι παρέλαβαν την μετάφραση από τους Εβδομήκοντα (Ο’). Μία μόνο φορά «ξεγλιστράει» το όνομα Ιεοβά (Έξοδος ΣΤ, 3).

Ρωτάω για να μάθω. Ποιοι είναι οι Εβδομήκοντα (Ο');
Με εκτίμηση

--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...

17/11/2003, 14:02:46
jejeje,

Η πρώτη απόφαση για την ιστορική μετάφραση, αρχικά της Πεντατεύχου (Γένεσις - Εξοδος - Λευϊτικόν - Αριθμοί - Δευτερονόμιο), επάρθηκε στην Αίγυπτο και ακολούθησε η μετάφραση της υπολοίπου . Το όλο έργο τέθηκε υπό την αιγίδα του Πτολεμαίου Β', (285 - 246 π.Χ.), που ίδρυσε βιβλιοθήκη περιέχουσα 500.000 χειρόγραφα. Προϊστάμενος της βιβλιοθήκης διετέλεσε ο Καλλίμαχος ο Κυρηναίος, που είχε γράψει 800 τόμους και ακολούθησαν οι Ζηνόδοτος, Απολλώνιος, Ρόδιος, Ερατοσθένης κ.α.

είναι λοιπόν το πρώτο γνήσιο θα λέγαμε (εργάστηκαν καμιά 70 ειδικοί του θέματος) και έκτοτε βλέπουμε συχνά-πυκνά τις "αγαθές" προσπάθειες των θερμόαιμων του δόγματος για.........."ωραιοποίηση" των "κακών" λέξεων.............

Τίποτα το καινούργιο δηλαδή.