- ΠΙΣΤΟΣ Η ΑΘΕΟΣ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Προκειμένου να διευκολύνω τα πράγματα, σε σχέση με τα όσα π.χ. ένας χριστιανός έμαθε να αντιλαμβάνεται ως έννοια-θεός, θα θέσω τα παρακάτω στη διάθεση των αναγνωστών.
Ο Θεός είναι το αίτιο του εαυτού του. Είναι δύναμη και ενέργεια. ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. (και ο νοών νοείτω…)
Ενεργεί ΧΩΡΙΣ αρχή και τέλος, με νόηση και αυτογνωσία, ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΟ ΑΙΤΙΟ. Δηλαδή, ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΟ!
Η αποχαύνωση και τα καραγκιοζλίκια που προσπαθούνε πολλοί θρησκευτικοί ταγοί να προπαγανδίσουνε ως «θρησκεία» και «Θεό», είναι ΤΑ ΟΣΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΙ ΕΓΩΙΣΤΕΣ ΘΕΟΛΑΓΝΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ.
Σαρκικές θυσίες για «εξαγνισμό», «άμωμος» σύλληψη για να εξηγήσουμε την ενσάρκωση που μας λείπει, τρισυπόστατο αλλά συνάμα…ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ (!), παιχνίδια και δοκιμασίες για να κερδίσουμε την εύνοια Του, υλικές προσφορές και εξευτελισμούς για να κάνει το «θαύμα» Του, και κάθε λογής ματζούνι και παραλογισμό της ιουδαϊκής ερήμου ντυμένο με φαντεζί εξελληνισμένες λέξεις.
Με λίγα λόγια, η περιγραφή που δώσανε και κατάντησαν το ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΙΟ!
Παν ότι υπάρχει αγαπητέ gigeni, υπάρχει ΜΕΣΑ στο Θεό και τίποτα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς Θεό. Το σύμπαν είναι η άπειρη ουσία του Θεού, γι’αυτό και αποτελούν ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Θεός η Φύση, είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ.
Ο άνθρωπος, είναι ένα τμήμα της Θείας ουσίας.
Εάν ο ΘΕΟΣ ενεργούσε αποβλέπων σε έναν τελικό σκοπό (σαν τις τιμωρίες, τις κρίσεις, τις νεκραναστάσεις, τα «θαύματα» και τους παραδείσους της πολλά υποσχόμενης χριστιανικής θρησκείας….), θα ποθούσε κάτι ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ, και που θα περίμενε να πραγματοποιηθεί σε κάποιο χρόνο. Αλλά αυτό ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ στους αναλλοίωτους νόμους της Θείας νόησης.
Άρα, δεν θα ήταν τέλειος και άχρονος, ένας τόσο εύθραυστος και ατελής Θεός!
Και εάν χαριεντίζονται οι ένθερμοι υποστηρικτές της θρησκευτικής παράδοσης με την ερμηνεία του «σοφού παππούλη-Θεού», τότε δεν έχουνε παρά να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝΕ έστω και το 0,1% των όσων κόπτονται.
Λοιπόν?
quote:
ΨηλόςΘέλω να λέω ότι είμαι Πιστός Χριστιανός, αν και η ζωή που διάγω, δεν είναι Χριστιανική.
ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ;
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΝΟΠΗΔΑΕΙ
Η ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΚΟΥΤΟΥΣ Η ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ
Αν πράγματι δεν καταλαβαίνεις αυτό που είπα, έχω να σου πω πως το είμαι Χριστιανός δεν είναι ιδιότητα.
Μα βέβαια, πως είναι δυνατόν να ξέρεις τη σημαίνει Χριστιανός αφού ποτέ σου δεν ενδιαφέρθηκες να μάθεις πραγματικά. Σου αρκούν όσα ξέρεις, τόσα όσα φτάνουν για να "αμφιβάλεις".
Όχι φίλε μου δεν σε θεωρώ κουτό, αντίθετα, εξυπνότατο τόσο όσο για να ξέρεις πως και τι θα πεις αλλά και όχι τόσο (γιατί δεν θες) όσο για να καταλάβεις τι πάει να πει Χριστιανισμός και τι απαιτεί το να είσαι Χριστιανός.
Τελικά, δεν κατάλαβα, συμφωνείς ή δεν συμφωνείς με το Σβάμπε για τον ορισμό του άθεου;
Φιλικά όπως πάντα
Μην ψάχνεις θέμα εκεί που δεν υπάρχει.
Ο gigenis καλά κάνει και ταυτίζεται με την έννοια που ο καθένας μπορεί και αντιλαμβάνεται, ώστε να καταστεί δυνατή η συζήτηση μεταξύ των όσων ήδη έχουνε τοποθετηθεί.
Αυτό που λέω εγώ, είναι η άλλη όψη. Μια όψη που εσύ δεν μπορείς να δεις αλλά ούτε καν να σκανδαλιστείς.
Ωστόσο, η όψη αυτή φέρει ακριβώς την ίδια φερεγγυότητα όσο και η δική σου.
Η έχεις κάτι που να την καθιστά άκυρη?
έχουν ανάγκη οι αποκαλύψεις και οι θεωρήσεις σου από συνήγορο;
Γιατί τις δικαιολογείς και τις στηρίζεις, κάνοντας πάντα αναφορές στο αντίπαλο δέος των κοινών θρησκευτικών ταγών και προπαγανδιστών;;;
Γιατί δεν προσπαθείς να διαφημίσεις την πραμάτεια σου απαλλαγμένη από το δεκανίκι της συνεχούς σύγκρισης και αντιπαράθεσης;;;
Φιλικά όπως πάντα
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ Η ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΩΣΤΟ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ
Τελικά, δεν κατάλαβα, συμφωνείς ή δεν συμφωνείς με το Σβάμπε για τον ορισμό του άθεου;
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ <<ΑΛΛΟΥΣ>> ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
«έχουν ανάγκη οι αποκαλύψεις και οι θεωρήσεις σου από συνήγορο;»
Εδώ κάνουμε αγαπητέ ΔΙΑΛΟΓΟ και όχι δίκη ή ανάκριση! Έλεος!
Εξάλλου, το μέλος που αναφέρεσαι δεν έχει ανάγκη συνηγόρου. Κανείς δεν έχει.
Ψηλός:
«Γιατί τις δικαιολογείς και τις στηρίζεις, κάνοντας πάντα αναφορές στο αντίπαλο δέος των κοινών θρησκευτικών ταγών και προπαγανδιστών;;;»
Δεν «δικαιολογώ» τίποτα. Απλά εναρμονίζομαι με το πνεύμα της συζήτησης. Απλό δεν είναι?
Ψηλός:
«Γιατί δεν προσπαθείς να διαφημίσεις την πραμάτεια σου απαλλαγμένη από το δεκανίκι της συνεχούς σύγκρισης και αντιπαράθεσης;;;»
Εσύ γιατί δεν προσπαθείς να μιλήσεις για την κοσμοθεώρηση σου δίχως να αναφερθείς στα όσα γράφονται στην Κ.Δ.?
Είπαμε φίλτατε, διάλογος γίνεται και όχι πόλεμος. Επομένως, γιατί θεωρείς ότι βρίσκεσαι σε εμπόλεμη ζώνη?
Δεν χάνεις ευκαιρία, με κάθε λέξη που λες αμολάς και μια οβίδα κατά του Χριστιανισμού και συνεχίζεις να λες ότι κάνουμε διάλογο και όχι πόλεμο;;
Εσύ έχεις δικάσει όλη την ιστορία του Χριστιανισμού έως τώρα.
Έλα βρε Γιγενή μην γίνεσαι γελοίος τώρα. Άκου εκεί χωρίς το φόβο να γίνεις μπαρμπεκιου.
Σιγά βρε, τέτοια εντύπωση έχεις για τους Χριστιανούς; Ήσουν ποτέ χριστιανός και είχες τέτοιο φόβο;
Ευτυχώς που ξέμπλεξες και μπορείς τώρα να λες ελεύθερα την άποψή σου.
Φιλικά όπως πάντα
"Θέλω να λέω ότι είμαι Πιστός Χριστιανός, αν και η ζωή που διάγω, δεν είναι Χριστιανική."
Καλά Ψηλέ, με όσα μέχρι τώρα έχω "ακούσει" από εσένα, δεν περίμενα ποτέ να δω γραμμένο το παραπάνω!
Τουλάχιστον από εσένα δεν περίμενα να διάγεις μη χριστιανικό βίο!
Μήπως τελικά δεν σε καλύπτει ούτε εσένα τόσο όσο θα ήθελες ή προσπαθείς να μας πείσεις?
Ή μήπως το κάνεις για χατήρι της γυναίκας σου?
(Αυτή δεν είπες κάπου πως σε "μύησε" στο δρόμο αυτό?)
Φιλικά Τοξότης
Ο Χριστιανισμός λέει ότι όσοι αμαρτάνουν, θα πάνε στην Κόλαση, που είναι η χειρότερη τιμωρία.
Όλοι οι Χριστιανοί αμαρτάνουν.
Άρα κανείς δεν πιστεύει στην Κόλαση.
Άρα...
macedon