- ΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΟΣ" ?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Γράφεις
quote:
Καταθέτω κι εγώ λοιπόν την προσωπική μου άποψη. Μία άποψη όμως ιδωμένη μέσα από μένα, άρα όχι υποχρεωτικά σωστή ή υποχρεωτικά η μοναδική.
Σε τέτοια ερωτήματα ΔΕΝ υπάρχει σωστό ή λάθος...Όποιος υποστηρίξει ότι μόνο αυτός γνωρίζει, τότε έχει στέψει μόνος του τον εαυτό του σε... Θέο...Εμείς πρός το παρόν είμαστε ημί-θεοι...![]()
![]()
![]()
Θα μου επετρέψετε να αντιγράψω ένα απόσπασμα απο ένα κείμενο που μας είχε μεταφράσει και παρουσιάσει η καλή μας φίλη Κάθυ πρίν από λίγο καιρό...
...{Ακούμε πολλά λόγια σχετικά με το Θεό και τη ψυχή και όλα τα μυστήρια του σύμπαντος. Αλλά αν τους πιάσετε έναν-έναν αυτούς και τους ρωτήσετε "Έχετε πραγματώσει το Θεό, έχετε δει τη ψυχή σας;", πόσοι απ' αυτούς θα μας απαντήσουν θετικά; Κι όμως, αυτοί παλεύουν ο ένας ενάντια στον άλλο.Ποιος θέλει τον Θεό; Αυτή είναι η ερώτηση! Νομίζετε ότι όλη αυτή η μάζα του κόσμου θέλει το Θεό και δεν μπορεί να τον έχει; Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Ποια θέληση υπάρχει, χωρίς να υπάρχει έξω το αντικείμενο της; Ο άνθρωπος θέλει να αναπνεύσει, και γι' αυτό υπάρχει ο αέρας, για να τον αναπνεύσει. Ο άνθρωπος θέλει να φάει και υπάρχει η τροφή για να φάει. Τι δημιουργεί τις επιθυμίες; Η ύπαρξη των εξωτερικών πραγμάτων. Ήταν το φως που δημιούργησε τα μάτια, ήταν ο ήχος που δημιούργησε τα αυτιά. Έτσι, κάθε επιθυμία στα ανθρώπινα όντα έχει δημιουργηθεί από κάτι που ήδη υπάρχει έξω από αυτά. Αυτή η επιθυμία για τελειότητα, για την πραγμάτωση ενός σκοπού, για το να πας πέρα από τη φύση, πως μπορεί να υπάρχει, αν κάτι δεν την έχει δημιουργήσει και δεν την έχει κρύψει μέσα στη ψυχή του ανθρώπου και δεν την έχει κάνει να ζήσει εκεί; Συνεπώς, αυτός του οποίου η επιθυμία έχει ξυπνήσει, θα φτάσει στο στόχο....}
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 24/04/2003 22:41:38
Τα εύστοχα αποσπάσματα που μας πρόσφερε ο φίλος μας ο "Πλωτίνος" δεν είναι από άρθρο του Sri Aurobindo που μετέφρασε η Κάθυ αλλά από ομιλία του Βιβεκανάντα.
Μιας και μου τον θύμισε ο καλός μας "Πλωτίνος" δείτε όλο το άρθρο του στην σελίδα...
http://www.esoterica.gr/articles/eastern/vivbhkti/vivbhkti.htm
TAT TVAM ASI

Σας ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σας στο θέμα αυτό. Μου δώσατε τροφή για σκέψη τις μέρες αυτές που θα λείψω για Πάσχα.

Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και
ΚΑΛΗ Α-Ν-Α-Τ-Α-ΣΗ!...
Οσοι ταξιδέψετε να'στε προσεχτικοί γιατί σας θέλω όλους πίσω να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας.
Να περάσετε καλά και όχι πολλές κρεπάλες (η χοληστερίνη παραμονεύει)
quote:
Τα εύστοχα αποσπάσματα που μας πρόσφερε ο φίλος μας ο "Πλωτίνος" δεν είναι από άρθρο του Sri Aurobindo που μετέφρασε η Κάθυ αλλά από ομιλία του Βιβεκανάντα.
ΟΥΠΣ ενα απο τα συχνά "delete" μου....!!!!!
![]()
![]()
![]()

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Ας περασω στο σημερα με ενα παραδειγμα...Μια κλασσικη μερα ενος πανυγυριου σε ενα απομονωμενο εκκλησακι μια γριουλα ξεκινα απ'το σπιτι της να προσκυνησει...Ο δρομος ομως δεν ειναι καλος ετσι οπως προχωρα πεφτει σε ενα χαντακι.Ας παρουμε 2 περιπτωσεις: 1)Ζει!Τι θα πουν ολοι?ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ!!!Την εσωσε ο Κυριος!!!! 2)Πεθαινει!Ατυχια κριμα τη γυναικα!!!Παρατηρουμε βεβαια εδω οτι παιζουμε με τις ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ-γιαι η αληθεια ειναι οτι τις περισσοτερες φορες εμεις καθοριζουμε την τυχη μας.Ε,ΛΟΙΠΟΝ ΟΝΟΜΑΖΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΣΗΜΕΡΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΘΕΟ...ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ!!!!!!ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ.Αυτο που πραγματικα ειναι θΕΟΣ πολυ λιγο νοιαζει τη μαζα η οποια αν δε φιλοσοφησει αδυνατει να το προσεγγισει.Οι θρησκειες ειναι το οπιον του λαου.
Και για να παραθεσω μια ολοκληρωμενη αποψη συμπληρωνω οτι τα καθε ειδους θαυματα παραδοξα κτλ αποτελουν:1)Αγνωστες δυναμεις του ανθρωπου,2)Εξωγηινες παρεμβασεις
Αυτα φιλοι μου μετα απο τοσα χρονια μελετης εχω φτασει εδω...Χωρις ομως να σημαινει οτι εδω θα κολλησω αν εμβαθυνω το θεμα!!
Η απόλυτη ομάδα του ελληνικού μεταφυσικού:GATEWAY TEAM:Επισκεφθείτε μας στο www.metafysiko.cjb.net
ΦΙΛΕ beetlejuice ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΕΔΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ (ΛΟΓΟ).
ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ...
ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ......
ΑΥΤΟΣ (Ο ΛΟΓΟΣ) ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΕΝΝΗΘΗΤΩ ΦΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΦΩΣ.
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΔΙΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΜΠΙΝΚ-ΜΠΑΝΓΚ.
ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ.
ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΩΣ "Οι θρησκειες ειναι το οπιον του λαου."..
ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΙΑΦΟΝΩ.
ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ
ΑΥΤΟ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ.
ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ/ΕΝΩΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΟΧΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ.
ΑΛΛΑ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΘΕΟΙ ΕΣΤΕ .....
ΦΙΛΕ ΜΟΥ beetlejuice ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Έχει ξεχάσει ότι υπάρχει. Είναι τόσο απασχολημένος με τη δουλεία του, την οικογένεια του, τον εαυτό του, που δεν έχει καιρό να τον γνωρίσει. Λίγο τον θυμάται, λίγο τον σκέφτεται, πολλές φορές ούτε τον λογαριάζει.
Αν πραγματικά θέλεις να μάθεις τι είναι ο θεός θα πρέπει να πας στο θεό και να τον γνωρίσεις. Μη περιμένεις να έρθει ο θεός να σε ενοχλήσει για να σου πει ποιος είναι
«όστις θέλει οπίσω μου έλθειν …» αυτοί που πιστεύουν σε αυτόν θέλει να τον πιστεύουν ελεύθερα.
Απορώ με μερικούς που όχι μόνο δεν κάνουν κάποια προσπάθεια να τον γνωρίσουν και έπειτα να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, αλλά απεναντίας πότε τον κατηγορούν, και πότε μας παραδίδουν μαθήματα για την ανυπαρξία του.
Συγχαρητήρια για την παντογνωσία τους.
Χριστός Ανέστη.
Χαμογελάστε παρακαλώ.
ΚΛΙΚ

Η απόλυτη ομάδα του ελληνικού μεταφυσικού:GATEWAY TEAM:Επισκεφθείτε μας στο www.metafysiko.cjb.net
Και για να παραθεσω μια ολοκληρωμενη αποψη συμπληρωνω οτι τα καθε ειδους θαυματα παραδοξα κτλ αποτελουν:1)Αγνωστες δυναμεις του ανθρωπου,2)Εξωγηινες παρεμβασεις
Θα ήθελα αν μπορούσες να μου εξηγήσεις πως μπορείς να ξεχωρίσεις πια από αυτά τα «παράδοξα, θαύματα κ.α» έχουν γίνει από τον θεό ή από άγνωστες δυνάμεις του ανθρώπου ή από εξωγήινες παρεμβάσεις. Νομίζω ότι και οι τρεις αυτές δυνάμεις είναι δυνάμεις που δεν τις γνωρίζουμε (τουλάχιστον αρκετά). Από την άλλη όμως θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι έχουμε την τάση να τα φορτώνουμε όλα στον θεό. Κάποιοι τον θεωρούν υπεύθυνο για όλα τα απροσδόκητα καλά που συμβαίνουν και άλλοι (μερικές φορές και οι ίδιοι) τον θεωρούν υπεύθυνο και για όλα τα λάθη και τα προβλήματα του ανθρώπινου γένους.
(φίλε avatargr περίμενα να με βοηθήσεις λίγο περισσότερο απαντώντας μου στην ερώτηση που σου έκανα).

ΦΙΛΕ alati13 ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΟΥ...
ΑΠΑΝΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ/ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΨΗΛΑΦΗΣΗΣ ΤΟΥ ??????
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ (ΘΕΟ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΛΩΝΟΜΕΘΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ (ΨΗΛΑΦΗΣΗ) ΘΕΟΣ (ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ).
ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ .....
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ beetlejuice.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ????????
ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.
ΟΛΑ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ .....
Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΑΛΛΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ????
ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
***Ας πουμε αυτον ο οποιος σχεδιασε τους νομους της φυσης...****
ΠΟΙΟΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΔΩ ???
ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΤΥΧΩ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
quote:
Οσο για το ΘΕΟΙ ΕΣΤΕ της Αβαλον δε χρειαζεται να κανω καμια συμπληρωση σε σχεση με τη πρωτη μου τοποθετηση.Επαναλαμβανω λοιπον πως για ολα τα παραδοξα ευθυνονται ειτε ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ειτε αγνωστες και ξεχασμενες ανθρωπινες δυναμεις
Kαλό θα είναι φίλε σκαθαροζούμη να μην μπερδεύεις τα γραφόμενα των συμμετεχόντων στο φόρουμ γιατί δεν είναι καθόλου ευγενικό ακόμη και αν οι γνώμες αυτών συμπίπτουν. Είναι σα να σε συστήνει κάποιος σε μια καινούργια παρέα και εσύ μετά από λίγο να ξεχνάς τα ονόματά τους. Στο λέω γιατί το ΘΕΟΙ ΕΣΤΕ δεν είναι της Αβαλον γιατί δυστυχώς με πρόλαβε και το είπε ο AVATARGR! ![]()
![]()
Φίλε beetlejuice είχα γράψει στην προηγούμενη σελίδα ότι ο θεός Είναι μια δύναμη που εσωκλείει μέσα της ο,τι πιο αγνό και θετικό, και που αν πιστέψουμε σε αυτήν,- και την εμπιστευτούμε όπως εμπιστευόμαστε τον καλύτερό μας φίλο - μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι.
Πιστεύω λοιπόν ότι όλα τα θαύματα που έχουν συμβεί οφείλονται στην δύναμη που αποκτά αυτός που πιστεύει σε κάποια ανώτερη δύναμη. Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι στα 2/3 της απάντησής σου, ίσως και να συμφωνούμε (αν και έχω την αίσθηση ότι εσύ το εννοείς κάπως διαφορετικά.)
Εσύ μπορείς να μου πεις ένα θαύμα που οφείλεται σε εξωγήινες δυνάμεις ;

ΦΙΛΕ ΜΟΥ beetlejuice ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ.
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ
quote:
Για μενα Θεος ειναι αυτος ο οποιος πατησε το κουμπακι για να γινει το Μπιγκ Μπανγκ και τιποτα αλλο.ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ και υπαρχουν πολλες ενδειξεις για το παραπανω.Απο κει και περα ολα μα ολα ακολουθουν κανονες που εβαλε ο Θεος πριν κανει το ΜΠΑΝΓΚ.
quote:
ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΕΟΣ...
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ .....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
Αν δεν το βρούμε εκεί, δε θα τον βρούμε πουθενά. Αν όμως αντιληφθούμε εντός μας το Αιώνιο, δε θα πάψουμε να το βλέπουμε παντού τριγύρω μας...
Δεν είστε εσείς εξαρτημένοι από εμένα αλλά εγώ από εσάς. Με τα έργα σας γίνομαι μεγαλύτερος η μικρότερος.Αν σας αναγνωρίζουν τότε αναγνωρίζουν και μένα.
GΑIA_YIOS ΑΘΗΝΑΙΟΣ
Στην αρετή μπροστά οι θεοί έβαλαν ιδρώτα οι αθάνατοι, και μακρύ είναι κι ορθό το μονοπάτι ως αυτή και τραχύ στην αρχή, μα όταν φτάσεις στην κορφή εύκολα έπειτα ζυγώνεται κι ας ήτανε δύσκολη
Καλησπέρα σας
θα ήθελα να αφήσω και εγώ 2 γραμμούλες στο θέμα που πραγματεύεστε..
Ο Θεος δεν... "είναι"
Ο Θεός ΥΠΑΡΧΕΙ παντου, πάντα.
Ο θεός είναι το ΟΛΟ..
Θεός είμαστε ΚΑΙ εμείς..
Είμαστε κάποιες ψηφίδες σ΄ ενα τεράστιο μωσαικό "Δημιουργία"
Δεν είμαι άθεη.. είμαι άθρησκη
Για μένα Θέος είναι το σύνολο της θετικής ενέργειας που υπάρχει στον πλανήτη μας.. Όσο καλύτεροι είμαστε εμείς, ο καθένας ως μονάδα, τόσο πιο κοντά μας είναι ο Θεός.
αυτά είναι η απόψη μου και κατανοώ ότι δεν γνωρίζω τίποτα..