ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

snoopy40 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
snoopyΜέλος
04/08/2008, 11:02:35
Ο Συνασπισμός δέν είναι η λύση.
Χρειάζεται ένα κόμμα που να δημιουργεί φθορά και στα δύο μεγάλα κόμματα, ο Συνασπισμός την δημιουργεί μονάχα στο ένα.
Το σημαντικότερο για το συγκεκριμένο κόμμα είναι οι θέσεις που έχει πάρει κατα καιρούς στα εθνικά θέματα αρκετά προσβλητικές για την χώρα μας.
Εμφανίζεται σάν κόμμα φιλολαικό την ίδια στιγμή που ο επίσημος αρχηγός του Αλαβάνος είναι ο πλουσιότερος Έλληνας πολιτικός, ενώ ο άλλος ο Τσίπρας είναι όλο μόστρες χωρίς να είναι ικανός να προτείνει καμιά λύση σε τίποτα.
Αυτά τα λίγα μόνο περιληπτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ.
04/08/2008, 11:11:09
Καταλαβαίνεις λοιπόν, φίλε Snnopy, πόσο ελεγχόμενα είναι
τα πράγματα; Έχεις δίκαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ και φαίνετα ότι τον
προωθούν...Τίποτα πλέον δεν βγαίνει στην επικαιρότητα
δίχως την έγκριση όσων εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους
από όσους βγαίνουν...
Μπορεί να δεις ότι μας ελεγχουν χοντρά;Δίκτυα και δίκτυα
συμφερόντων δουλεύουν συνεχώς...Οποιος και να βγει
αυτοί τον έχουν βγάλει. Οι υπόλοιποι, τρώγωνται από την
μαρμάγκα...Γι 'αυτό και δεν πιστεύω οτι θα βγει ποτέ κανείς
καλός...
04/08/2008, 13:02:25
quote:
snoopy:
Κάτι ηλικιωμένοι, αμόρφωτοι, αγρότες που αποτελούν τεράστιο ποσοστό στο εκλογικό σώμα δέν καταλαβαίνουν και πολλά πάνε ντουγρού να ρίξουν την ψήφο εκεί που έχουν μάθει ... εκεί που την έριξαν το 1996, το 2000, το 2004, και το 2007 ... αυτοί θα πάρουν και εμάς στον λαιμό μας που δέν τους φταίμε σε τίποτα.

Mια και είπες αγρότες! και χωρίς φυσικά αυτό το παράδειγμά μου να τους χαρακτηρίζει.......οπουδήποτε μπορούμε να βρούμε τέτοιους!
Άκου τώρα......γείτονας μου αγρότης, τελειόφοιτος όμως Λυκείου, χωρίς κανένα απολύτως ίχνος συμφέροντος, σκοτώνει άνθρωπο για τη Ν.Δ. ο ίδιος πριν λίγες ημέρες ήταν μες την τρελή χαρά! και μου είπε ότι ήταν πολύ τυχερός γιατί οι Βοχαΐτες σταφιδοπαραγωγοί (περιοχή της Κορίνθου, επί το πλείστων με παραγωγή σταφίδας) ξέμειναν από νερό! έτσι θα ανέβει η τιμή της σταφίδας και αυτός που δεν έχει πρόβλημα και μεγάλη παραγωγή! θα πλουτίσει!!!! Ο θάνατός σου η ζωή μου!!!!!!
Τ΄ άκουσε βέβαια.......και τώρα δε μου μιλάει!!!!
Αλλά είναι χαρακτηριστικό με ποιων τη ψήφο βγαίνουν όσοι βγαίνουν!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Edited by - europaios2 on 04/08/2008 13:14:33

04/08/2008, 13:49:16
το πρόβλημα με τον δικομματισμό παρατηρείται στις μεγάλες ηλικίες εκει ανοίγει πολύ
η ψαλίδα στις μικρότερες είναι μικρή η διαφορα .
Αυτό με κάνει να αισιοδοξώ μακροπρόθεσμα.

04/08/2008, 14:52:18
quote:
Open Mind:
το πρόβλημα με τον δικομματισμό παρατηρείται στις μεγάλες ηλικίες εκει ανοίγει πολύ
η ψαλίδα στις μικρότερες είναι μικρή η διαφορα .
Αυτό με κάνει να αισιοδοξώ μακροπρόθεσμα.

Όντως από τους κολλητούς μου μόνο ένας είναι κολλημένος, ενώ από τους γονείς των φίλων μου που πλέον δε θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ., μόνο ενός οι γονείς θα κάνουν το ίδιο! Οι άλλοι τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα!

Edited by - europaios2 on 04/08/2008 14:53:30

snoopyΜέλος
04/08/2008, 17:08:07
Έτσι οι ηλικιωμένοι ... που είναι περισσότεροι λόγω της εδώ και πολλά χρόνια υπογεννητικότητας ... ψηφίζουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ όλοι τους.
Οι νεώτεροι που αντιδρούν κάπως άν δέν ψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα το ρίχνουν στο λευκό και το άκυρο ουσιαστικά εγκρίνουν με αυτό τον τρόπο την ψήφο των ηλικιωμένων.
Εδώ φαίνεται καθαρά ο λόγος που ζεί και βασιλεύει ο δοκομματισμός.
04/08/2008, 18:18:46
Ναι έτσι είναι άλλωστε είχε γίνει γκαλοπ που έδειχνε αυτό που έγραψα γι αυτό λέω ότι
Μακροπρόθεσμα θα σπάσει ο δικομματισμός.

04/08/2008, 18:26:58
Έψαξα λινό στο διαδίκτυο και βρήκα το σχετικό γκαλόπ .

quote:
Στην ηλικιακή ομάδα 18-34 ετών η ΝΔ προηγείται με 24% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 21,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,1%. Το ίδιο συμβαίνει και στις ηλικίες 35-54 όπου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν από 24,2% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,6%. Συνεπώς στις ηλικίες 18 μέχρι 54 ετών εμφανίζεται ένα νέο στοιχείο, που θα μπορούσε να ονομαστεί «τρικομματισμός».

Η διαφορά όμως υπέρ της ΝΔ και η συντήρηση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ αποδίδεται στην ηλικιακή ομάδα 55+ όπου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 38,5%, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 29,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 10,3%.

πηγη http://earthquake.pblogs.gr/2008/02/214627.html
04/08/2008, 18:32:45
Δηλαδή στις ηλικίες 18-34 ο δικομματισμός συγκεντρώνει συνολικά 45,1%
Στις ηλικίες 35-54 48,4% και στις ηλικίες 55 και άνω 68,4% !.
snoopyΜέλος
04/08/2008, 20:18:48
quote:
Open Mind:
Η διαφορά όμως υπέρ της ΝΔ και η συντήρηση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ αποδίδεται στην ηλικιακή ομάδα 55+ όπου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 38,5%, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 29,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 10,3%.

Άν δέν τους φτάνουν τα λεφτά της σύνταξης για να ζήσουν να μήν παραπονιούνται

04/08/2008, 20:47:30
quote:
Άν δέν τους φτάνουν τα λεφτά της σύνταξης για να ζήσουν να μήν παραπονιούνται

Καλα τα λες διαμαρτύρονται και μετά πάνε και τους ψηφίζουν.
04/08/2008, 23:41:19
Κι αλήθεια ρε παιδιά, όταν γίνει τρικοματισμός,
αλλά και πεντακομματισμός, πιστεύετε ότι θα αλλάξει τίποτα;
Δεν καταλαβαίνετε ότι παρακολουθούμε ένα παιχνίδι στημένο;
Ότι απλά βλέπουμε την εκτέλεση ενός σχεδίου και δεν συμμετέχουμε
σε τίποτα απ΄ ότι συμβαίνει;Ξέρω είναι σκληρό,αλλά είναι ΣΊΓΟΥΡΟ......
Και τα γκάλοπ στημένα είναι γιατί πληρώνονται από φορείς
γιασ να βγούν, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα...
Όλα πληρώνονται, είναι θέμα ...τιμής...
snoopyΜέλος
05/08/2008, 09:39:57
trexagireve βλέπεις καθαρά τα αποτελέσματα για ηλικίες 55 ΣΥΝ απο κεί και πέρα ΤΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕΙ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ?
ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ... παλιότερα το ΠΑΣΟΚ τώρα την Νέα Δημοκρατία σε καμιά άλλη χώρα δέν βλέπεις τέτοια πράγματα. Για τα γκάλοπ τα ίδια νόμιζα και εγώ οτι είναι στημμένα έλα όμως που έρχονται οι εκλογές και επανειλημένα τα επιβεβεβαιώνουν ... εκτός άν γίνεται νοθεία, κάτι που στις μέρες μας τουλάχιστον δέν το έχω ποτέ ακουστά.
05/08/2008, 10:07:57
Aγαπητέ trexagireve, ο τριτοκομματισμός ή πεντακομματισμός δε σημαίνει και αυτόματα την πανάκεια, ότι θα γίνει πλέον η θάλασσα γιαούρτι και θα βρεθούμε με ένα κουτάλι ο καθένας μας.
Απλά, γιατί να μη δοκιμάσουμε? Έχουμε ήδη ένα σχήμα δικοματισμού το οποίο αποδεδειγμένα επρόκειτο για μια ληστρική συμμορία! Γιατί να μη δούμε τον πολυκομματισμό? Ας δοκιμάσουμε, ας πάρουμε και από αυτό και ας δούμε! γιατί τώρα μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε!
Ας αλλάξουμε λοιπόν το κατεστημένο..............και βλέπουμε!,
Σίγουρα το κεφάλαιο (ο Μαμωνάς) που είναι η αρχή του κακού θα προσπαθήσει να βρει τρόπο να τρυπώσει!!!! Σίγουρα δεν είναι κουτό να κάτσει να περιμένει τις εξελίξεις..........πάντα είναι έτη μπροστά από εμάς!..........πολύ πιθανόν να βρει τον τρόπου! τα σκουλήκια ξέρουν και τρυπώνουν παντού!...........ωστόσο ας δοκιμάσουμε και κάτι άλλο! δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα αλλά ίσως κερδίσουμε...........και το κυριότερο ως πότε κάποιοι θα τρώνε ξύλο με την ψήφο τους? Δε βαρέθηκαν?

05/08/2008, 11:47:52
europaios2 Πολύ καλα τα λες αυτό λέω και εγώ τοσο καιρό ας δοκιμάσουμε δεν έχουμε τίποτα
Να χάσουμε τους άλλους τους είδαμε είναι τουλάχιστον ανεπαρκείς ας δούμε
Και κάτι διαφορετικό .
Δεν πάει να πει ότι σίγουρα λύσαμε όλα τα προβλήματα μας αλλα αν δεν δοκιμάσουμε
Δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα .
Στην τελική τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει να αλλάξουμε τα πράγματα.

05/08/2008, 12:04:49
Συγνώμμη ρε παιδιά, αλλά δεν μπορείτε να
δεχτείτε ότι ο κόσμος ελέγχεται κι ότι και να
φαίνεται αυτό το σχέδιο των νεοεποχιτών εξυπηρετεί;
Ήδη υπάρχουν οι φωνές που λένε για παγκόσμια κυβέρνηση,
με έναν ηγέτη και στην ουσία όλα να παρακολουθούνται,.
χάρην της τρομ,οκρατιαςπ ου οι ίδιοι ανάπτυξαν...Αμερικάνικα
όπλα είχε κι ο Μπιν Λάντεν και ο Σαντάμ Χουσείν. Πόσο κορόιδα δηλώνουμε, παριστάνοντας ότι δεν βλέπουμε ότι τα πράγματα
χειροτερεύουν, αλλά και ότι γινόμαστε ...ελεύθεροι φυλακισμένοι;
05/08/2008, 12:50:17
Αγαπητέ trexagireve, ο κόσμος ελέγχεται γιατί τους το επιτρέπει......τουλάχιστον ας τους μπερδέψουμε, ας τους κάνουμε τη ζωή ποιο δύσκολη! άλλο να δίνουν κατευθυντήριες γραμμές σε 1 ή 2 κόμματα και 10-20 βουλευτές και άλλο σε 5 κόμματα με πολύ περισσότερους βουλευτές! Όσο ποιο πολύ "εμπλέκονται τόσο ποιο εύκολα να μπερδευτούν" και να φάνε τα μούτρα τους!
Από κει και έπειτα εάν δεν κάνουμε το πρώτο βήμα που είναι η κατάργηση του δικομματισμού.................ένα είναι σίγουρο ότι δε θα κάνουμε κανένα!

05/08/2008, 12:59:15
Αυτό που λέω είναι ότι το παιχνίδι είναι στημένο,
φίλε μου Ευρωπαίος2.. Ότι και να γίνει αυτωνών το
αυτι δεν ιδρώνει... εμείς θα φάμε μεγάλη φρίκη, μόλις
καταλάβουμε ότι έχουμε χούντα...Και δεν αλλάζει..Απλά
τα κάγγελα είναι επιμελώς κρυμμένα...
05/08/2008, 14:18:47
europaios2 Συμφωνά μαζί σου εν τελεί καλυτέρα να παίξουμε και να χάσουμε παρά να χάσουμε
Χωρίς καν να παίξουμε.
05/08/2008, 23:05:06
Ρε παιδιά.
Σας παρακολουθώ και ετσι μου ερχεται να σας τα σούρω.
Αφού εσεις τους ψηφίσατε τι γυρεύετε τώρα.
Αν δεν ψηφίσατε τον έναν ψηφίσατε τον αλλον και αν δεν ψηφίσατε αυτούς ψηφίσατε τον Τσίπρα και αν δεν ψηφίσατε αυτούς ψηφίσατε κάτι παρόμοιο.
Αφού ξέρατε ότι ολοι άρπαξαν τις μίζες τους και γιατί τις αρπαξαν ολοι και αφού τις αρπαξαν και τα κονόμησαν τι περιμένατε να κάνουν.
Απλά θα κάνουν ότι τους πούν. Και αυτό κάνουν, ότι τους πούν.
Τι θέλετε λοιπόν και σκούζετε και εχετε γεμίσει τόσες σελίδες με τη μεσαία τάξη που εξαφανίζεται με τη χουντική συμπεριφορά τους κλπ.
Το ωραίο είναι ότι μιλάτε τόσο καιρό περί ανέμων και υδάτων και δεν αναφέρεστε στο ζουμί της υπόθεσης.

Αλήθεια όμως γιατί δεν ψηφίζετε το ΛΑΟΣ.
Σωστά τα λέει, αντιαμερικάνος, αντινεοταξίτης, υπερ της χαμηλής και της μεσαίας τάξης, ηχηρή φωνή στη Βουλή, πατριώτης…
μμ.. ο Πλεύρης

Edited by - allzzaro on 05/08/2008 23:21:30