ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μηδεμία τεκμηρίωση ανεκτή αφρόνως (Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση Νο.2) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Μηδεμία τεκμηρίωση ανεκτή αφρόνως (Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση Νο.2) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

DSM67 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
10/08/2012, 12:43:30
Καλώς ήρθες και από μένα Ercos.
Μη πατάς όμως την ευχή του Notirc.Για άτομα που δεν έχουν απαντητικό βήμα, δεν κάνει να μιλάμε.
Σίγουρα σου ξέφυγε.Παρακαλώ,μη με παρεξηγήσεις για την επισήμανση.
Καλή συνέχεια φίλε μου

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

NotirkΜέλος
10/08/2012, 13:03:01
-Αγαπητέ Ercos,
αισθάνομαι και είμαι-το εννοώ- ο ελαχιστότατος σαυτό τον πλούσιο πνευματικό χώρο. Πάντως σ’ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αν και μ΄έκανες να κοκκινίσω.

Νικόμαχε,
για τη μαύρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία μας ( θυμάσε;) κώλωσα, γιατί αυτό που ‘’υποψιάζομαι’’ για τις μαύρες τρύπες γενικά και για το κέντρο του γαλαξία ειδικά είναι δραματικά διαφορετικό από την επίσημη/επιστημονική άποψη . Και ποιος είμαι εγώ που με μια απλή υποψία θα πάω κόντρα στην επιστήμη;

Για την Διαίσθηση όμως και την διαφορά της από την ενόραση, επιμένω.

Διαισθάνομαι ότι κάτι θα συμβεί και που συνήθως συμβαίνει. Είναι σαν ένα σημάδι, ότι οι δυνατότητες μας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μας επιτρέπουν οι 5 αισθήσεις . Είναι ας πούμε σαν μια υπεραίσθηση πού μας επιτρέπει να βλέπουμε’’ πιο πολύ’’ από τον υλικό κόσμο απ’ότι μας επιτρέπουν οι 5 αισθήσεις. Η αποδοχή της ύπαρξης αυτής της υπεραίσθησης , οδηγεί όχι στο απλό ψάξιμο, αλλά σε μια αναζήτηση μη σκεπτικιστική , που αν γίνεται σωστά , καλλιεργεί τέτοιες συνευρέσεις στους εγκεφαλικούς νευρώνες πού κάποια στιγμή ενεργοποιεί τους αδρανείς και τότε......

..... συμβαίνει η ενόραση... (κβαντικό άλμα;)

....που είναι σαν ένα τράβηγμα του πέπλου, που μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά πίσω από αυτό, εκεί που είναι ο πρώτος θαυμαστός κόσμος πάνω από τον υλικό.

-Μ’αυτή την έννοια θεωρώ την διαίσθηση προθάλαμο της ενόρασης.

-Με την διαίσθηση υποψιάζεσαι,τι μπορεί να βρίσκεται έξω από τη σπηλιά.
-Με την ενόραση βλέπεις έξω από τη σπηλιά.

-Τολμώ και τα λέω γιατί ξέρω ότι εδώ δε θα φάω ξύλο, αλλά και να φάω θάναι από εκείνα που κάνουν καλό.

NotirkΜέλος
10/08/2012, 13:14:07
{quote} Ercos

Τώρα στο ερώτημα που θέτεις νομίζω πως όλοι, λίγο ή πολύ ,νιώθουμε την απάντηση και είναι καταφατική. Τον μηχανισμό "επιστροφής" πώς θα τον βρούμε όμως; Είναι κοινώς εφικτό ή μήπως προνόμιο για λίγους τυχερούς; Και άραγε είναι τυχαία η τύχη τους;

Ό,τι είναι αληθινό δεν είναι και πραγματικό
---------------------------------------------------

-Ψάχνε με αρετή και θα βρεις.

10/08/2012, 15:05:50
Νικόμαχε,

Θεωρείς ότι αν "απομονώσουμε" με κάποιο τρόπο τα εξωτερικά ερεθίσματα,ενισχύουμε την διαίσθηση.Λογικό.Αυτό δεν είναι και ο στόχος του διαλογισμού άλλωστε;

Ήλπιζα σε ένα διαφορετικό μονοπάτι,ή πιο εμπλουτισμένο αν θες.

Για μια πρόσθετη συνιστώσα στην εξίσωση που παρέθεσες.

Μια συνιστώσα που να εμπεριέχει την έννοια του συλλογικού.

Κάτι που θα περιγράφει έναν συλλογικό ασυνείδητο διαλογισμό.

Αυτό που θα δικαιολογούσε την ενωτική Ανθρώπινη μνήμη.

Αυτό που θα έκανε κοινή την πείνα που περιγράφει ο Dsm...

10/08/2012, 15:14:20
Notirk,

quote:
αλλά και να φάω θάναι από εκείνα που κάνουν καλό

Πριν κανένα μήνα αν δεν κάνω λάθος,είχα παρεξηγήσει μια κουβέντα σου και μου το είχε επισημάνει σωστότατα ο Νικόμαχος.Ζητώ αναδρομικά συγνώμη.

Όσο για το quote,τώρα που κατάλαβα τη νοοτροπία σου, θα έτρωγα ξύλο από σένα αδιαμαρτύρητα σε οποιοδήποτε topic.Και ναι θα ήταν για καλό.
Το post δε χρήζει απάντησης.

10/08/2012, 17:07:23
quote:
ΑΜΕΙΝΙΑΣ
Θεωρείς ότι αν "απομονώσουμε" με κάποιο τρόπο τα εξωτερικά ερεθίσματα,ενισχύουμε την διαίσθηση.Λογικό.Αυτό δεν είναι και ο στόχος του διαλογισμού άλλωστε;

Δεν μιλώ για διαλογισμό φίλε.Τουλάχιστον όχι μόνο.
Μιλώ για κάθε είδους διαισθητική σκέψη,που "θρονιάζεται" στο Είναι μας,είτε προέρχεται ώς προϊόν εξωτερικού ερεθίσματος,είτε αμφιβολίας,είτε απλής ενασχόλησης με κάτι.Ακόμη και ώς προϊόν φιλοσοφικής διεργασίας.

Επίσης ΑΜΕΙΝΙΑ,την συνιστώσα που ζητάς,[ συλλογικού ],την περιέχει ο παράγοντας χ της εξίσωσης.Το χ στην εξίσωσή μου,αφορά την Διαίσθηση.
Και η Διαίσθηση περιέχει το συλλογικό ασυνείδητο,μαζί με το ατομικό.

Νοtirk

Τι ακριβώς νομίζει η διαισθητική σου σκέψη,ότι συμβαίνει στο κέντρο του Γαλαξία?
Σου εξήγησα τα σχετικά με την εκπομπή ενέργειας,αλλά ίσως θέλεις να πεις κάτι άλλο.ισως να μην εννοείς ακριβώς την μαύρη τρύπα,αλλά κάτι άλλο.
Ευκαιρία να το ξανασυζητήσουμε.
Ρίχτο θαλασσοπόρε!!

quote:
ercos
Και μην ανησυχείς καθόλου... Όχι...Δεν είμαι ο ZIP μεταμορφωμένος

Αυτο πώς να το εκλάβω?Διαισθητικά ή λογικά?
Εδώ να δείς σύγκρουση...!!!
Διαίσθηση:<< γιατι το λέει αυτό?Αφησα κανένα υπονοούμενο?Μήπως έχει καμμιά "μυίγα"?Και μυγιάζεται?Αααα,προφανώς δεν είναι ο Ζιπ,αλλά σίγουρα είναι κάποιος άλλος "διπλός".>>

Λογική:<< Μπάαα,τίποτα δεν συμβαίνει.Απλά είναι κάποιος που παρακολουθούσε την συζήτηση,του άρεσε το αντικείμενο και αποφάσισε να συμμετέχει.Του αρέσει το χιούμορ. >>

Και εγώ πρέπει να αποφασίσω ποιά απο τις δύο "κυρίες" θα ακολουθήσω.
Την Διαίσθηση ή την Λογική?
Χρειάζομαι λίγο χρόνο...

Μεταξύ αστείου και σοβαρού το παραπάνω είναι ένα μικρό παράδειγμα,της διεργασίας που προηγείται της διαίσθησης και της λογικής που καλείται να δεχθεί ή να απορρίψει.

quote:
ecros
Τι να ακολουθήσω τώρα;
Τη διαίσθησή μου, που μου υποδεικνύει πόσο πολύ λαχταρά η ψυχή μου να είναι αληθινή αυτή η είδηση ή μήπως τη λογική, που μου λέει πως το συγκεκριμένο site είναι για πολλές κλωτσιές

Εδώ κάνεις ένα μικρό λάθος.Μικρό αλλά αρκετό να σε "εκτροχιάσει".
Η διαίσθηση δεν πρέπει να σχετίζεται με την λαχτάρα μας για κάτι.Η διαίσθηση απλώς υπάρχει.Είναι εκείνη η μικρή φωνούλα που αντιδρά σε ένα ερέθισμα.

Στο συγκεκριμένο,τι ακριβώς λέει η διαίσθησή σου?
Οτι το site είναι αναξιόπιστο,άρα ότι και να λέει είναι για κλωτσιές?
Λάθος.
Την πληροφορία πρέπει να επεξεργασθείς και όχι την προέλευσή της.
Είναι κατά την διαίσθησή σου,λογικό να υπάρχει ένας πολιτισμός που εξέπεμψε σήμα απο μια απόσταση 80.000 ετων φωτός,ή όχι?
Απο εκει ξεκινάς και ακολουθείς την είδηση,έως τον Ρώσσο επιστήμονα.

Κατά την πορεία της αναζήτησης,όσο και να κρατήσει αυτή,συνδυάζεις διαίσθηση-λογική.Και εδω απαιτείται η γνώση και η εμπειρία.

Αν δεν υπάρχει κανένα απο τα δύο,ή μόνο το ένα,δύσκολα να έχεις επιθυμητό αποτέλεσμα.Επειδή και η διαίσθηση μπορεί να αποδειχθεί λάθος και η λογική.Αναλόγως το "ζύγισμα" των δεδομένων.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/08/2012, 19:14:48
quote:
Και η Διαίσθηση περιέχει το συλλογικό ασυνείδητο,μαζί με το ατομικό.

Άρα αποδεχόμαστε σαν βάση ότι η διαίσθησή μας επηρεάζεται και από τρίτους.Όλων μας.

10/08/2012, 20:50:17
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ :

Την πληροφορία πρέπει να επεξεργασθείς και όχι την προέλευσή της.
Είναι κατά την διαίσθησή σου, λογικό να υπάρχει ένας πολιτισμός που εξέπεμψε σήμα από μια απόσταση 80.000 ετών φωτός, ή όχι?
Από εκεί ξεκινάς και ακολουθείς την είδηση, έως τον Ρώσσο επιστήμονα.
Κατά την πορεία της αναζήτησης, όσο και να κρατήσει αυτή, συνδυάζεις διαίσθηση-λογική. Και εδώ απαιτείται η γνώση και η εμπειρία.
Αν δεν υπάρχει κανένα από τα δύο, ή μόνο το ένα, δύσκολα να έχεις επιθυμητό αποτέλεσμα. Επειδή και η διαίσθηση μπορεί να αποδειχθεί λάθος και η λογική. Αναλόγως το "ζύγισμα" των δεδομένων.

quote:
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ :

Άρα αποδεχόμαστε σαν βάση ότι η διαίσθησή μας επηρεάζεται και από τρίτους.Όλων μας.

quote:
Notirk :

-Ας δούμε και αυτό.
-Μήπως η διαίσθηση σαν καθαρό απόσταγμα διεργασίας των αισθήσεων είναι ο προθάλαμος για την ενόραση; Για την εσωτερική όραση, την οποία ο άνθρωπος μέχρι τα 7 του χρόνια έχει καθαρή , καθώς είναι ακόμα σε επαφή με τα εσωτερικά πεδία από τα οποία μόλις αφίχθη; Μήπως το ζητούμενο, στον παγιδευμένο στα δόκανα του ορθολογισμού ενήλικα είναι να ‘’ξαναγίνει παιδί ‘’ και με εργαλείο τη διαίσθηση να επανακτήσει την ενόραση, που σε συνεργασία με τον ορθό λόγο , θα τον οδηγήσει στην ξεχασμένη Γνώση;

Θα ήθελα , φίλοι μου , να πω τη γνώμη μου , με δυο λόγια , όσον αφορά τις έννοιες : διαίσθηση , ενόραση , μεταφυσικές συλλήψεις , λογική . . . κ.τ.λ.

Κάνομε λόγο για μεταφυσικές συλλήψεις , επειδή δεν έχομε άλλο όρο στη διάθεσή μας για να γίνουμε κατανοητοί . Να μη θεωρήσει όμως κανείς απ’αυτό , πως υπάρχει κάτι που μπορεί να εξομοιωθεί με επιστημονικές ή με φιλοσοφικές συλλήψεις.

Δεν πρόκειται να κατασκευάσουμε κανενός είδους “αφηρημένες έννοιες”, αλλά να πάρουμε άμεση γνώση της αλήθειας , όπως είναι αυτή καθ’εαυτή .

Η επιστήμη είναι γνώση ορθολογιστική , συμπερασματική και πάντοτε έμμεση .

Η μεταφυσική είναι γνώση υπερ-ορθολογιστική , ενορατική και άμεση .

Αυτή η καθαρώς νοητική ενόραση , που άμα λείπει , δεν υπάρχει αληθινή μεταφυσική , με κανένα τρόπο δεν επιτρέπεται να εξομοιωθεί με τη διαίσθηση, για την οποία κάνουν λόγο μερικοί σύγχρονοι φιλόσοφοι , διότι αυτή η τελευταία , αντίθετα προς την πρώτη , είναι υπο-ορθολογιστική .

Υπάρχει μια νοητική ενόραση και μια διαίσθηση που σχετίζεται με τα αισθητήρια .

Η πρώτη (η νοητική ενόραση) είναι πιο πάνω από το λογικό , αλλά η άλλη (η διαίσθηση) είναι κάτω απ’αυτό .

Αυτή η τελευταία (η διαίσθηση ) , δεν μπορεί να συλλάβει , παρά μόνο τον κόσμο των μεταβολών και του γίγνεσθαι , δηλαδή την φύση , ή μάλλον , ένα απειροελάχιστο μέρος της φύσεως .

Απεναντίας , πεδίο της νοητικής ενόρασης , είναι η περιοχή των αιωνίων και αμετάβλητων αρχών . Είναι η μεταφυσική περιοχή .

Η υπερβατική νόηση , για να συλλάβει με άμεσο τρόπο τις παγκόσμιες αρχές , πρέπει να ανήκει και η ίδια στην τάξη της παγκοσμιότητας . Δεν είναι μια ατομική ικανότητα . Κι’αν τη θεωρήσουμε σαν τέτοια , θα ήταν αντιφατικό , διότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται ανάμεσα στις δυνατότητες του ατόμου κι’η δυνατότητα να ξεπερνά τα δικά του όρια , δηλαδή να βγαίνει έξω από τις συνθήκες που το καθορίζουν σαν άτομο .

Το λογικό είναι καθαρά και ειδικά ανθρώπινη ικανότητα .

Εκείνο όμως που βρίσκεται πέρα από το λογικό είναι πραγματικά “μη ανθρώπινο” . Αυτό είναι εκείνο που κάνει δυνατή τη μεταφυσική γνώση .

Με άλλα λόγια , θέλω να πω , πως δεν μπορεί ο άνθρωπος σαν άνθρωπος να φτάσει σ’αυτήν , αλλά σαν όν , που ενώ με μια από τις καταστάσεις του είναι ανθρώπινο , ταυτόχρονα είναι και διαφορετικό , κάτι παραπάνω από ανθρώπινο όν , και πως το πραγματικό αντικείμενο της μεταφυσικής , ή μάλλον η ίδια η μεταφυσική γνώση , είναι η ενεργεία επίγνωση των καταστάσεων που βρίσκονται πέραν της ατομικότητας .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

ErcosΝέο Μέλος
10/08/2012, 20:56:43

quote:
ΑΜΕΙΝΙΑΣ

Καλώς ήρθες και από μένα Ercos.
Μη πατάς όμως την ευχή του Notirc.Για άτομα που δεν έχουν απαντητικό βήμα, δεν κάνει να μιλάμε.
Σίγουρα σου ξέφυγε.Παρακαλώ,μη με παρεξηγήσεις για την επισήμανση.
Καλή συνέχεια φίλε μου

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ζητώ συγγνώμη και από τον ίδιο αν μας βλέπει. Όντως φάνηκε πολύ άσχημο, αν και η πρόθεσή μου ήταν τελείως διαφορετική. Δεν τον κατηγορώ για κάτι πάντως.

Νικόμαχος

quote:
Νικόμαχος
Λογική:<< Μπάαα,τίποτα δεν συμβαίνει.Απλά είναι κάποιος που παρακολουθούσε την συζήτηση,του άρεσε το αντικείμενο και αποφάσισε να συμμετέχει.Του αρέσει το χιούμορ. >>

Καλά το πας. Μείνε εκεί. Αν και θα προτιμούσα οι εξαγωγές συμπερασμάτων να σου είχαν προκύψει ανάποδα

Ό,τι είναι αληθινό δεν είναι και πραγματικό

NotirkΜέλος
10/08/2012, 21:01:12
{quote} Νικόμαχος

Νοtirk

Τι ακριβώς νομίζει η διαισθητική σου σκέψη,ότι συμβαίνει στο κέντρο του Γαλαξία?
Σου εξήγησα τα σχετικά με την εκπομπή ενέργειας,αλλά ίσως θέλεις να πεις κάτι άλλο.ισως να μην εννοείς ακριβώς την μαύρη τρύπα,αλλά κάτι άλλο.
Ευκαιρία να το ξανασυζητήσουμε.
Ρίχτο θαλασσοπόρε!!
-----------------------------------------------------------

-Νικόμαχε,
δεν μου επιτρέπει η λίγη ‘’σοβαρότητα’’ που μου έχει αφήσει η επίδραση του διαισθητικού τρόπου που λειτουργώ , να μιλήσω για μία υποψία. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτό που διαισθάνομαι να συμβαίνει στο κέντρο του Γαλαξία, έχει να κάνει με το δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής.
Θα βοηθούσε το σκεπτικό μου, αν γνώριζα σχετικά με την εξέλιξη της εντροπίας από τη μεγάλη έκρηξη και μετά. Αυξάνεται η συνολική εντροπία στο σύμπαν , μειώνεται ή μένει σταθερή;
Πιστεύω ότι εσύ κάτι έχεις να μου πεις σχετικά με αυτό .Αν ναι, go ahead χωρίς όμως να λοξοδρομήσουμε από το θέμα του τόπικ.

11/08/2012, 00:41:55
quote:
ecros
Καλά το πας. Μείνε εκεί. Αν και θα προτιμούσα οι εξαγωγές συμπερασμάτων να σου είχαν προκύψει ανάποδα

Μάλλον δεν δίνεις την πρέπουσα σημασία στη λεπτομέρεια,αυτών που διαβάζεις!
Πουθενά δεν ανέφερα την εξαγωγή συμπερασμάτων.
Αν κάνω λάθος,θα σε παρακαλούσα να μου το υποδείξεις.
Ξέρω,κεκτημένη...ταχύτητα θα μου πείς!!

quote:
Notirk
Θα βοηθούσε το σκεπτικό μου, αν γνώριζα σχετικά με την εξέλιξη της εντροπίας από τη μεγάλη έκρηξη και μετά. Αυξάνεται η συνολική εντροπία στο σύμπαν , μειώνεται ή μένει σταθερή;
Πιστεύω ότι εσύ κάτι έχεις να μου πεις σχετικά με αυτό .Αν ναι, go ahead χωρίς όμως να λοξοδρομήσουμε από το θέμα του τόπικ.

Για να σκέπτεσαι έτσι,σημαίνει ότι θεωρείς την Μεγ.Εκρηξη,γεγονός!
Αν η διαίσθησή σου λαθεύει,επειδή δεν πρόκειται για γεγονός,αλλά για θεωρία?

Με καταλαβαίνεις Notirk?
Διαισθάνεσαι,ότι κάτι συμβαίνει στο κέντρο του γαλαξία,παρασυρμένος απο μη αυθεντική διαίσθηση.Μια διαίσθηση,που σου "κάθισε" στο μυαλό,συνεπεία εξωτερικών ερεθισμάτων.Εξέλαβες μια θεωρία της φυσικής,ώς πραγματικότητα και αυτο σε οδήγησε,σε σειρά λανθασμένων σκέψεων,προφανώς και λόγω άγνοιας.

Πώς θα βοηθούσε το σκεπτικό σου,άν γνώριζες για την εντροπία,αφού στην μαύρη τρύπα,δεν ισχύει κανένας θερμοδυναμικός νόμος.Οχι μόνο θερμοδυναμικός,αλλά κανένας νόμος της φυσικής.

Είναι λίγο δύσκολο για κάποιον να σου εξηγήσει,χωρίς να έχεις διδαχθεί κάποια "πάγια",αξιώματα της φυσικής.

Notirk [και μην με παρεξηγήσεις],πιστεύω ότι δεν έχεις καταλάβει για ποιό είδος,ας το πούμε έτσι,διαίσθησης ομιλεί ο DSM.Δεν πρόκειται περί απλής διαίσθησης,που έχουν όλοι οι άνθρωποι.Αφορά την διαίσθηση,σε απόλυτο συγχρονισμό με την λογική.Οταν λέω απαιτείται γνώση και εμπειρία,το εννοώ κατά γράμμα.

Αυτο όμως δεν πρέπει να σε εμποδίζει να εκφραστείς ελεύθερα.
Πές μας την διαίσθησή σου.Θα την δούμε όλοι μαζί και θα την αναλύσουμε.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΗρακλειτοςΝέο Μέλος
21/07/2003, 14:58:28
αγαπητε wicca δεν εχω καταλαβει ακομη γιατι καιγεσαι να μαθεις να ασκεις την τεχνη της μαγειας αν σε ενεπνευσε ο χαρυ ποτερ τοτε καλυτερα παρατα ειναι καλο να μη παιζουμε με πραγματα που δεν γνωριζουμε!Αν η αποκτηση δυναμης ειναι το κινητρο σου στην καλυτερη περιπτωση θα καταληξεις σε κανενα θεραπευτικο κεντρο!!!Να τα σκεφτεις καλα αυτα πριν συνεχισεις!

wiccaΜέλος
21/07/2003, 16:37:01
...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΗΡΑΚΛΕΙΤΕ ΚΑΛΟΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ ESOTERICA.

ειναι καλο να μη παιζουμε με πραγματα που δεν γνωριζουμε!

ΜΑΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ.
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ
ΙΣΩΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ...

Πέθανε μια άλλη μέρα
ΗρακλειτοςΝέο Μέλος
21/07/2003, 19:41:20
[quote]
...

.

"ΜΑΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ.
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ
ΙΣΩΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ..."

ναι και ο ηλεκτρισμος ειναιενα φαινομενο του οποιου αν δεν ξερουμε τη χρηση ειναι επικυνδινο!!!Συμφωνω αναντιρρητα ομως οτι η δυναμη ειναι μεσα μας

wiccaΜέλος
22/07/2003, 00:57:22

Πέθανε μια άλλη μέρα
kswtikouliΝέο Μέλος
10/08/2003, 13:45:23
kalhspera...
gia mena h mageia stis meres mas xrisimopoieitai poly bebila...exoun mperdepsei thn laikh mageia me thn epistimh ths mageias...giati nai h mageia einai mia epistimh pou symperilambanei thn astronomia thn alxhmia...kai genika einai h epistimh pou perikliei ta panta...sthn epistimh ths mageias prospatheis na diaxeiristeis ena meros ths kosmikhs energeias prws epiteyksh kapoiwn skopwn..kai prws katanohsh tou apyrou(estw kai an ayto pote den mporei na epiteyxthei...kai apla mas xarizontai skorpia kommatia gnwshs pou o mihmenos prepei na exei thn ypomonh na ta syndiasei armonika gia bgalei ena mikro kommati tou pazl...sxedon midamino.
enas pragmatikos anazhthths kserei pws den prepei na xrisimopoihsei thn mageia prws ikanopoihsh dikwn tou filodwksiwn..kai pws den prepei an epembei sthn isoropoia twn pragmatwn...eksaskeitai siwpila oxi gia na ikanopoihsei ton egwismo tou alla epidei exwntas anyshxw pneyma thelei na anakalypsei...eiparxoun polla kswrkia kai pollwn eidwn mageies ..pou sthn pragmatikothta den exoun kamia dynamh ayta alla oi oikanothtes tou myhmenou..to mono pou exei symasia einai kapoies synthikes(mera,wra,kapoia xrwmmata)pou apla eynooun sto an petyxei h ergasia..apo thn allh pleyra eiparxoun kai polla antitima oswn epitynxanontai...giati kathws arketoi kseroun oso poio poly anebaineis bathmides panw toso katw prospatheis na empoditheis wste na mhn synexiseis...popo!!ti thema einai ayto pou balate!!!den teleiwnei pote!!!!gia mena mhn paizetai pantws me thn mageia giati einai isxyroterh apo thn fwtia.....

samothraxΝέο Μέλος
11/07/2005, 16:27:25
"Στην άπειρη ησυχία του νησιού αυτού, σα να ακούγεται τώρα η αιωνιότητα να περνά".
Ίωνας Δραγούμης

***παραθέστε την δική σας Σαμοθράκη, των νερών και των παραμυθιών,
των ανέμων και των θεών. ότι γνωρίζετε και ότι ζήσατε στο μαγευτικό
θαλάσσιο βουνό της Νίκης, του Φεγγαριού, του φυσικού και του
φανταστικού.. των ονειρικών εμπειριών της πολύχρωμης άνοιξης, του χρυσού καλοκαιριού
του κίτρινου φθινοπόρου και του λευκού χειμώνα. πόσο μέσα στην τσίτα..?
ευχαριστώ..

"Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ."

11/07/2005, 19:55:44
΄Ομορφες νύχτες μοναχικές,ή μη, μέρες λαμπερές με φως αρμονία εξαίσια ηλιακή επιρροή. Δειλινά που στάζανε μαγεία από παντού. Ευτυχία,χρώματα, σώματα, βολταρίσματα κι ανασασμοί καιρών που μύριζαν παράξενες απόκοσμες ευωδιές.Κι η σκέψη μου κράταγε μιά διαυγή διάκριση μιά καθαρότητα κρίσης κι έκφρασης γεμάτη ενέργεια ειρήνευση αρμονία. Αυτό το νησί της ζωής βυθίζει στο αίναι μου εμπιστοσύνη βάζει φωτιά στο πεπρωμένο.
Τα έναστρα βραδάκια, ένα συνονθύλευμα ενθουσιασμού αγαλλίασης και πνευματικότητας,γέρνανε στο προσκεφάλι μυριάδες όνειρα προφητικά όνειρα, προαισθήσεις απρόσμενες και θαυματουργές θεραπείες ψυχής.Ψυχών.
΄Ομορφες νύχτες...
Ενεργός σεληνιακή επιρροή.
Κάθαρση.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
[Πιες με,με τα μάτια σου και θα σου κάνω πρόποση με τα δικά μου, ή άφησε ένα φιλί στο ποτήρι μου, και δεν θα ψάξω γιά κρασί...]

samothraxΝέο Μέλος
12/07/2005, 15:03:56
Με ποικιλία ονομάτων την αποκαλούν οι αρχαίοι συγγραφείς.
Σάμος Θρηϊκίη, Σαόνησος, Λευκανία και Δαρδανία ενώ
ο Όμηρος τοποθετεί στο ψηλότερο βουνό της, με τ' όνομα Σάος,
τον Ποσειδώνα να παρακολουθεί τη μάχη της Τροίας. Οι σχετικοί
στίχοι είναι:

"Το νόησεν ο Ποσειδών, πoυ εκάθονταν κι' εθώρα
την μάχην απ' την κορυφήν της δασωμένης Σάμου
της Θράκης, όθεν φαίνονταν τ' όρος της Ίδης όλο
και τ' άρμενα των Αχαιών και η πόλις του Πριάμου...".

"Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ."

samothraxΝέο Μέλος
12/07/2005, 15:17:47
"Η Νίκη που κάποιος... την είχε στήσει στην ψηλή ακροθαλασσιά,
σ' ένα βράχο στη Σαμοθράκη, κατάντικρα στη Θράκη και στη Μακεδονία,
ανέβηκε και στάθηκε στην πλώρη ενός καραβιού και πήρε τις θάλασσες.
Άφησε το νησί της και πάει αλλού μα φεύγοντας έκρυψε το κεφάλι της να
μην την αναγνωρίσουν οι άνθρωποι· γιατί το πρόσωπο της ήταν παράξενα
λυπημένο που άφηνε το νησί της... Ξέχασε όμως να κρύψει και τα φτερά
της, λησμόνησε πως τα φορούσε φεύγοντας... Και από τα φτερά της την
εγνώρισαν...".
Ίων Δραγούμης

"Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ."