ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Δημιουργία "Ομάδας Συνεργατών των Forums - Συντονιστών" - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Δημιουργία "Ομάδας Συνεργατών των Forums - Συντονιστών" - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Admin31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
17/01/2005, 15:03:46
Αγαπητέ φίλε Αβατάρ,
συμφωνώ με τα γραφόμενά σου και συνυπογράφω.

Παρατηρώντας και συμμετέχοντας στις συζητήσεις των forums του
esoterica τα τελευταία 2 χρόνια, έχω να παρατηρήσω ότι είναι δύσκολο
να "ελέγξει" κάποιος αυτόν τον χώρο.

Τί εννοώ με τη λέξη "ελέγχω":
Να παρακολουθεί τις συζητήσεις σε μια σταθερή βάση, με ρυθμό,
ώστε να είναι ικανός να αντιλαμβάνεται αφενός για κάθε θέμα
το σκοπό, τη ροή, το χαρακτήρα της σηζήτησης.
Αφετέρου, να μπορεί για το σύνολο των συζητήσεων να αναγνωρίζει
τα "φλέγοντα" ζητήματα, να διαισθάνεται πού μπορεί να βοηθήσει,
να αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων κάτω από τις ταυτότητες,
ώστε να γίνεται ένας γόνιμος συζητητής, αποφεύγοντας παρεξηγήσεις,
ατοπίματα, και να προσφέρει αυτό που πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει.

Σε κάθε συζητητή των φόρουμς του δίνονται ευκαιρίες να ωριμάσει.
Είναι στο χέρι του να τις αρπάξει, ή να τις αγνοήσει, γιά να γίνει
όμως το πρώτο, χρειάζεται και πάλι χρόνος και εις βάθος εντρύφηση.

Για να αποκτήσει κάποιος την ικανότητα να συντονίζει συζητήσεις,
είναι αναγκαίο να αποκτήσει πείρα στη συζήτηση,
να διαθέτει ρυθμό στην ενασχόληση
και να μπορεί να ψυχολογεί τους συζητητές.
Χρειάζεται να είναι πρώτιστα ένας καλός συζητητής, και έμπειρος χρήστης των φόρουμς,
μετά ένας διπλωμάτης, ένας ψυχολόγος, ένας καλοπροαίρετος και θετικός
άνθρωπος, ένας ανιδιοτελής υπηρέτης του πνεύματος.

Μπορεί βέβαια, όλα αυτά να φαίνονται για κάποιους αυτονόητα,
για κάποιους τρομαχτικά.
Μπορεί κάποιος επιπόλαια να πιστεύει ότι μπορεί να γίνει συντονιστής,
και "θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους".
Μπορεί κάποιος να φοβάται την ευθύνη, να μη θεωρεί τον εαυτό του ικανό.
Η γνώμη μου είναι ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Χρειάζεται δηλαδή
από τη μία πλευρά τόλμη και αυτοπεποίθηση και από την άλλη πλευρά
χρειάζεται ενγρήγορση, δισταγμός, συνείδηση της σπουδαιότητας του ρόλου.

Το να μπορείς να συνδιάσεις όλα αυτά μαζί, και να είσαι ταυτόχρονα
ένας αμερόληπτος συντονιστής και ένας δημιουργικός συζητητής,
είναι πράγματι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά και ένα μεγάλο σχολείο.

17/01/2005, 15:14:12
Νομίζω ότι είναι απόλυτα κατανοητό σε όλους μας αγαπημένε φίλε AVATARGR ότι η θέση σας είναι αρκετά δύσκολη έως και ψυχοφθόρα κάποιες στιγμές.
Το έχουμε συζητήσει πολλάκις το θέμα και δε νομίζω κανένας από τα μέλη που πραγματικά αγαπούν το esoterica να διαφωνεί σε αυτό.

Η δική μας θέση σαν μέλη είναι να προσπαθούμε να συντονίζουμε τα θέματα που ανοίγουμε ή να προσπαθούμε να ηρεμούμε τα πνεύματα σε θέματα που συμμετέχουμε, όμως κάποιες στιγμές πρέπει και να μιλάμε εκφράζοντας είτε την αγανάκτηση μας για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που παρατηρούμε, είτε για κάτι το οποίο κάνει δυσλειτουργικό το Forum.

Αυτό δεν εμπεριέχει καμία μομφή προς το έργο σας, αλλά εμπεριέχει τα όσα ένα μέλος βιώνει.
Πάντα η τελική απόφαση-λύση είναι στο χέρι του Admin και της ομάδας που ασχολείται με το Forum.

Όσο για τις κακοήθεις επιθέσεις που δέχθηκε κατά καιρούς ο χώρος, η μαζική αντίδραση από τα μέλη που πραγματικά αγαπούν το χώρο ήταν η απάντηση σε όποιον εξέφρασε αυτήν την κακοήθεια.
Εκεί ξεχάστηκαν αυτόματα οι όποιες «διαφορές» και ενιαία όλοι χωρίς καμία καθοδήγηση ή υστεροβουλία προστάτευσαν αυτό που τους φιλοξενεί και αυτούς που διαχειρίζονται.

Τώρα για τα διπλά θέματα τα οποία ανέφερες δε θα πάρω θέση …..

17/01/2005, 18:31:32
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ Ramoglou ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΦΙΛΕΣ Zadok ΚΑΙ ΛΙΛΙΘ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ...

ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ (ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΥΜΣ) ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΠΑΡΟΝΤΕΣ...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Ramoglou ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΘΕΜΑΤΑ Ε ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΕΡΓΙΕΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΛΕΠΩ..

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

Just_A_ManΜέλος
17/01/2005, 23:17:01
Πριν ξεκινήσω να μοιραστώ κάποιες σκέψεις, θα ήθελα να ευχηθώ από τα βάθος της καρδιά μου Καλή και Ευλογημένη να είναι η προσπάθεια Οργάνωσης της Ομάδας συνεργασίας σε θέμα Συντονισμού και Διαχείρισης των συζητήσεων.

Και πριν ξεκινήσω θα ήθελα σας πω ότι θα ήθελα να λειτουργήσω σαν παρατηρείς και όχι σαν επικριτής

Ομάδας Συνεργατών.

Συν-ερ-γατών. Αλήθεια έχετε παρατηρήσει πώς λειτουργούν οι γάτες?
+Αέρας+Γάτες.

1+1=2
1+1+1=3
1+1+1+1=4 Σύνολο 4…
… κ.τ.λ.
Το αποτέλεσμα είναι η ενότητα των μελών μιας ομάδας.

Γιατί τελικά λόγια, σοφία, γνώση και το αποτέλεσμα ποιο είναι τελικά?

Προσωπικά από τους συντονιστές και τους διαχειριστές του συστήματος δεν έχω κανένα παράπονο. Στέκομαι απέναντι τους με Ευγνωμοσύνη για τον το Ιεραποστολικό τους έργο σε ότι έχει να κάνει με την διαχείριση της Αλήθειας.

Σημαντικό λοιπόν να έχουμε ενότητα.

Όλοι ένα Σώμα μια ομάδα. Ακόμα και οι φίλαθλοι σε μια ομάδα γίνονται ένα με την ομάδα, ένα σώμα για να έρθει η νίκη.

Ποια νίκη όμως ? Καλή ερώτηση.
Την δικιά μου, την δικιά σου, της πατρίδας μας, της Γης μας (Δημιουργίας μας), του Δημιουργού μας, της ανθρωπότητας,
η του Δημιουργού της Δημιουργίας και της Ανθρωπότητας μαζί?

Και οι φίλαθλοι ανήκουν όλοι στην ίδια ομάδα?
Έχουν όλοι το ίδιο όραμα? Η ο καθένας έχει το προσωπικό του. Η και καμιά φορά και καθόλου που απλά το esoterica γίνεται ένας χώρος για να περνάμε την ώρα μας επειδή είμαστε αδύνατοι να έχουμε φίλους.
Γιατί οι φιλίες πληγούν και μας καλούν να υπερβούμε τον εαυτό μας.
Άσε που πολλές φορές είναι μια εξομοίωση όπως με όσους είναι κλισμένοι μέσα σε ένα αυτοκίνητο, βρίζουν ο ένας τον άλλον μέσα από το αυτοκίνητο(πίσω από τον υπολογιστή) εκ του ασφαλούς.
Και αυτοί οι λόγοι δεν απευθύνεται στους συντονιστές και ούτε σε κάποιο συγκεκριμένο μέλος. Μιλάω γενικά.

Ενότητα.

Μοιραζόμαστε την ίδια Γη, τον ίδιο αέρα, το ίδιο νερό, το ίδιο Φως (Ήλιο) την ίδια φωτιά.

Και η αλήθεια έχει πολλές φορές την μορφή της φωτιάς. Μια αλήθεια μας καεί όλους το ίδιο. Αλλά κάποια άλλη αλήθεια μπορεί να έχει την μορφή του νερού και να σβήνει την φωτιά που μας άναψε μια αλήθεια.

Μα τελικά αυτά τα φυσικά στοιχεία δεν καταφέρνουν να μας ενώσουνε.
Ίσως γιατί μάλλον λειτουργούμε παρά φύση… παρά ψυχολογικά και ένα σωρό άλλα και δεν λειτουργούμε φυσιολογικά. Το υπέρ φυσικά δεν το ακουμπά καν, γιατί γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι χωρίς την βοήθεια του Δημιουργού.

Θα λέγαμε ότι στο δια δίκτυο ενώ υπάρχει όλη η Κοσμική Σοφία (και όχι του Θεού Σοφία, γιατί αυτή υπάρχει μέσα μας) του κόσμου τούτου, που αντικειμενικά μια ζωή να έχουμε ο καθένας μας δεν μας φτάνει να την αναλύσουμε.

Αρά δεν χρειάζεται μόνο η Σοφία. Αλλά και τη λογική, το μυαλό να την χρησιμοποιούμε με αγάπη και όχι με φόβο. Η λογική μας λείπει. Το μυαλό. Ο Νους!!!

Αλλά είναι γνωστό ποια ότι όλοι θέλουν το Νου μας. Και το θέλουν να είναι διασπασμένος.

Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι, η Ψυχή του ανθρώπου ένα μόνο είναι το φάρμακο που χρειαζόμαστε. Και είναι η Εν Χριστώ Αγάπη.
Δηλαδή Α3. Δεν μιλάω για το Audi το αυτοκίνητο. Δηλαδή, Αγία Τριάδα.

Ομολογώ ότι μου δώσατε μια πολύ καλή πάσα για να καταγράψω κάποια βιώματα στο Ημερολόγιο του Just στην Ενότητα Ψυχή σε ότι έχει να κάνει με την ελευθερία την δυαδικότητα και το χάσμα των γενεών. Κάποια στιγμή θα καταγράψω κάποιες σκέψεις με σχόλια από το παρόν μήνυμα στο βιωματικό μου Ημερολόγιο.

Και επειδή το θέμα θα το αναπτύξω σε σχέση με την Ορθοδοξία, μάλλον δεν είναι σωστό να το αναλύσω από εδώ γιατί κάποιοι συνάνθρωποι μας από φόβο καρδιάς θα πουν ότι δογματίζω, προσηλυτίζω …

Για όσους από εμάς θέλουμε να ανυψωθούμε πνευματικά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όσο διατηρούμε στο μυαλό και στην καρδιά μας συναισθήματα Ζήλεια όπως είπε πολύ εύστοχα ο μικρός της παρέας, καθώς επίσης φόβο, θυμό, οργή, υπερβολική λύπη, υπερηφάνεια, κενοδοξία, αλαζονεία, κακία, απληστία, πολυφαγία… και ένα σωρό άλλα, είναι σαν να ένα πουλί που έχει φορτωμένο με πέτρες το στομάχι του και με αυτό το βάρος προσπαθεί να πετάξει.
Μάταια θα έλεγα.

Η εν Χριστώ συχώρεση είναι το φάρμακο για όλα.

Κάνει τις πέτρες σκόνη. Όπως το πολύ νερό τις πέτρες στα νεφρά. Λίγο το σώμα μας να παρατηρούσαμε και να το φροντίζαμε θα είχαμε την καλύτερη ομάδα συντονισμού. Πνεύματος Ψυχής και Σώματος.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν.

Συν+χωρέστε+με (στο μυαλό – και + στην καρδιά σας) αν έγραψα κάτι που αδίκησα κάποιον χωρίς να το θέλω. Αν αισθάνεστε ότι ήμουν δίκαιος σε όσα έγραψα, ας βοηθήσουμε όλοι να αλλάξει αυτή η κατάσταση στο Forum και στην Μητέρα Γη μας.
Καμιά φορά βοηθάμε ποιο πολύ με την σιωπή παρά με την γραφή.

Να είστε όλοι καλά ευλογημένοι και αγαπημένοι.

Με αγαθή Αγάπη Ιησού Χριστού 7Χ7,

just a man.

999

17/01/2005, 23:48:52
quote:
Συν+χωρέστε+με (στο μυαλό – και + στην καρδιά σας) αν έγραψα κάτι που αδίκησα κάποιον χωρίς να το θέλω.

Πάντα έτσι... Να ΄μαι καλά, να μπορώ να σε συγχωρώ όπως εσύ ζητάς.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

19/01/2005, 17:18:15
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Just_A_Man ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΗΜΑ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...

ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΟ ΜΗΝΗΜΑ ΣΟΥ....

quote:
Μοιραζόμαστε την ίδια Γη, τον ίδιο αέρα, το ίδιο νερό, το ίδιο Φως (Ήλιο) την ίδια φωτιά.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ..

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

prince_of_pentaclesΝέο Μέλος
05/02/2005, 15:16:40

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι

Δεν είχα σκοπό να γράψω κάτι για το Esoterica σύντομα, αλλά τώρα ‘άκουσα’ το ‘κάλεσμα’ του Admin, και τώρα ήρθα (delay time λέγεται το εφφέ).

Μπορεί μεν να μην έχω αρκετή πείρα σους χώρους του Esoterica, αλλά θα επιχειρήσω να κάνω κάποιες προτάσεις, πάνω στην προσπάθεια να βρεθούν λύσεις λειτουργικές, που να ωφελούν το ‘Σύνολο’ των μελών.

Κατ’ αρχήν, (και ο λόγος για τον οποίο βρίσκομαι στην ‘παρέα’ σας) θεωρώ ότι ο ‘Πυρήνας’ του site απαρτίζεται από Ανθρώπους, που συνδέονται με δεσμούς Αληθινής Φιλίας. Μιλάω για τους δημιουργούς, τους διαχειριστές και γενικώς, όλους όσους έχουν αναλάβει ‘ουσιαστικό έργο’ που αφορά τους σκοπούς και τα μέσα του Esoterica.

Εφόσον έχει έτσι, (πράγμα για το οποίο θα λεγα ότι είμαι πεπεισμένος) δεν έχετε/έχουμε να ανησυχούμε για τίποτα. Έχει ήδη κερδιθεί μιά μεγάλη μάχη για όλους μας. Οι μακροχρόνιες, δοκιμασμένες, προσωπικές σχέσεις φιλίας, είναι η ‘Μεγάλη Πανάκεια’ που θα μας θεραπεύσει όλους μας.

Πιστεύω πως πάνω σε αυτή την βάση, μπορούν να οικοδομηθούν πολύ όμορφα πράγματα, και τέτοιου είδους ‘φλόγα’ θα πρέπει να θερμαίνει τις ‘ψυχές’ όσων έχουν σκοπό να ‘παίξουν’ λειτουργικούς ‘ρόλους’ εντός αυτού του χώρου.

Μία οποιδήποτε ομάδα Συνεργασίας-Συντονισμού, θα πρέπει να αποτελείται από μέλη που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και είναι βεβαιωμένοι ο ένας για τις προθέσεις (τουλάχιστον) του άλλου. (Απαιτείται χρόνος και μόχθος, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ‘σπεύδετε βραδέως’).

Όσον αφορά εργασίες λειτουργικού τύπου, πάνω σε μιά προσπάθεια να ενισχυθούν κάποιοι τομείς όπου ‘υστερεί’ το site, από ανθρώπους που το εγκολπώνουν, αλλά δεν τους έχετε γνωρίσει αρκετά (προσωπικά), θα πρότεινα τα εξής:

Άσχετα με τους αριθμούς μηνυμάτων (εφόσον έχει σημασία η ποιότητα περισσότερο από την ποσότητα) θα μπορούσατε να ζητάτε ένα mail με ένα μικρό βιογραφικό, των ατόμων που θέλουν να δώσουν ένα χέρι βοηθείας. Δηλαδή ονοματεπώνυμο, ηλικία, επαγγελματική ενασχόληση και προσόντα, καθώς και πέντε λόγια που να αναφέρονται στους λόγους για τους οποίους θέλει κάποιος να βοηθήσει.

Αυτό το λέω από την άποψη του ότι πρώτα βρίσκουμε τα κατάλληλα άτομα και μετά προχωράμε σε σχεδιασμούς εργασιών. Αν κάποιοι θα δίσταζαν να δώσουν προσωπικά στοιχεία, αυτό που έχω να πώ είναι: ‘Εμπιστευόμαστε όσους μας εμπιστεύονται και ακούμε όσους μας ακούνε’.

Όσον αφορά την ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα (όπως προανέφερα), νομίζω ότι μας ‘έχουν πάρει τα αυτιά’ κάποιες ‘κραυγές’ όπως ‘Δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλες τις απαντήσεις, να τις παρακολουθήσω και να επέμβω, όπου υπάρχει πρόβλημα’...’Με συγχωρείτε, δεν ήξερα ότι το θέμα που έθιξα έχει ξανασυζητηθεί σε άλλα 23 topics με διαφορετικό τίτλο και σε 128 απαντήσεις με χίλιους δυό τρόπους (αν τα έχουμε πεί όλα, τί άλλο να πούμε;’...’Τί θα γίνει με την ωριμότητα ή ανωριμότητα κάποιων, καθώς και τους άσχετους χαοτικούς σχολιασμούς, όπου ο καθένας/καθεμιά γράφει ότι του/τις κατέβει με προσβλητικό τρόπο;’

Πιστεύω ότι επικρατεί κάποιου είδους χάος (ευτυχώς, όχι σε τραγικά επίπεδα), το οποίο δημιουργεί σύγχυση σε όλους μας. Θα τολμούσα, λοιπόν, να προτείνω τα εξής:

Να μην θέτονται όρια σε αριθμούς μηνυμάτων, ώστε κάποιος να μπορεί να θεωρηθεί ικανός να συμμετάσχει ενεργά στις εργασίες του site. Φαίνεται πως υπάρχουν αρκετά καινούρια μέλη που στοχεύουν να ‘χτυπήσουν αριθμούς’, με τη σκέψη ότι ‘κάποια στιγμή θα μπορώ να μιλάω για δικαιώματα που έχω κερδίσει’.

Ξέρω, θα μου πείτε ότι τέτοιου είδους νοοτροπίες εντοπίζονται εύκολα και τα δικαιώματα δίνονται βάσει της εμπράκτως αποδεδειγμένης ποιότητας, αλλά τί γίνεται όταν τα topics γεμίζουν με ασυνάρτητες απαντήσεις λόγω αυτών των ανώριμων σκέψεων; (Έχω μιλήσει αρκετές φορές με άτομα, πρώην μέλη ή μη του site και μου έχουν πεί: ‘άσε ρε φίλε, χαμός γίνεται εκεί μέσα, ότι θέλει γράφει ο καθένας και μας πιάνει πονοκέφαλος).

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα έπρεπε εκτώς από τα προσβλητικά μηνύματα, να διαγράφονται και κείμενα, τα οποία έχουν χάσει την ουσία τους. Φυσικά, μετά από συνεννόηση των διαχειριστών με τα άτομα που τα έγραψαν και αποκλειστικά σύμφωνα με την κρίση του Admin, για να μην υπάρξει καν η υπόνοια της ‘ρουφιανιάς’, της ‘προπαγάνδας’ και του ‘αθέμιτου ανταγωνισμού’ μεταξύ των μελών (γι’ αυτό και θίγω αυτό το θέμα εδώ, μπροστά σε όλους, χωρίς να αναφέρομαι σε συγκεκριμένους ανθρώπους...όλοι κάνουμε τα λάθη μας και είναι κρίμα να καταδικάζεται ο άνθρωπος...καταδικάζονται οι καταστασεις).

Θα μου πείτε, κρατάμε κάποια ανούσια κείμενα online ως ‘παραδείγματα προς αποφυγήν’, αλλά σημασία έχει ότι εκ των πραγμάτων αποτελούν μέρος της εικόνας του Esoterica. Κάποιοι μπαίνουν στο site, τυγχάνει να δούν μόνο αυτά τα μέρη του συνόλου και μας κακοχαρακτηρίζουν ‘όλους μας’. Κρατήστε αρχείο με τα ‘κακώς κείμενα’ σε περίπτωση που ζητηθούν λόγοι για κάτι σχετικό, αλλά ας μην προβάλονται online...δεν είναι θέμα εικόνας, αλλά ουσίας...και είμαστε, και φαινόμαστε.

Σε περιόδους όπου υπάρχουν εντάσεις και γενικώς έντονοι προβληματισμοί, θεωρώ ότι θα πρέπει από την πλευρά των διαχειριστών να ακολουθούνται αυστηρά μέτρα και αλλαγές στους κανονισμούς. Φυσικά, οι κανονισμοί θα πρέπει να είναι τρέχοντες και ευέλικτοι, ανάλογα με τις καταστάσεις και τους ανθρώπους. Όσο εύκολα εφαρμόζουμε έναν κανονισμό, τόσο εύκολα θα πρέπει και να τον αποσύρουμε, αν συνειδητοποιήσουμε ότι πλέον δεν είναι αναγκαίος ή χρήσιμος.

Εδώ θα προτείνω κάτι ακόμη πιό τολμηρό. Πώς θα σας φαινόταν να υπήρχε συγκεκριμένος αριθμός μηνυμάτων την ημέρα, που θα έχει το δικαίωμα να κάνει post το κάθε μέλος. Ας πούμε π.χ. 4 μηνύματα την ημέρα. Με αυτό τον τρόπο, ο καθένας/ καθε μία από εμάς, θα σκεφτόταν καλά πριν γράψει κάτι...το πώς...το πού και το γιατί. (εννοείται ότι αυτό δεν αφορά διαχειριστές και συντονιστές που πρέπει να έχουν το απεριόριστο για ευνόητους λόγους).

Νομίζω ότι όσοι διαθέτουν αρκετή σοβαρότητα και ωριμότητα (άσχετα με την παλαιότητα) δε θα δυσανασχετούσαν εάν εφαρμοζόταν κάτι τέτοιο, διότι ήδη γνωρίζουν από μόνοι τους να βάζουν κάποιο μέτρο στο λόγο τους. Η ελευθερία του λόγου δε βασίζεται στην ποσότητα, αλλά στην ποιότητα αυτών των οποίων λέμε και γράφουμε.

Φυσικά θα κάνουμε και την πλάκα μας, και τα πειράγματά μας, και θα πούμε και τις βλακιούλες μας, για να ξεκολάμε όταν υπάρχουν έντονες λεκτικές συγκρούσεις (εννοείται ότι ‘ο καθένας ξέρει καλύτερα από τον άλλο’ και ‘Εγώ καλύτερα απ’ όλους σας’)...υπάρχει όμως και το mail, και το icq και το ‘φραπεδάκι στη γωνία’ για να αναλύσουμε με τις ώρες εάν ο Christian Rosenkreutz ήταν πιό σωστός από τον Καζαντζίδη ή ο Πλάτων πιό δυνατός από τον Batman.

Αν και θα ήθελα να πω και άλλα πολλά (όχι φίλε λυπήσου μας), για μην καταλήξω σαν τον Κακοφωνίξ δεμένος σε κάνα δέντρο, θα ήθελα να πώ κάτι τελευταίο σε όλους μας:

Αυτά που πάνω απ’ όλα χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμη΄, είναι συμπαράσταση και θετικότητα. Έχουμε ακόμη μιά αιωνιότητα για να διαφωνούμε και να αμφισβητούμε...όλα μέσα στο ‘παιχνίδι’ της εξέλιξης βρίσκονται...ας το κάνουμε με χιούμορ και καλή διάθεση.

Όσοι νομίζετε ότι είμαι αυστηρός, απαιτητικός και ιδιότροπος, μην ανησυχείτε. Έχετε και εσείς ‘ταλέντα’ που μπορείτε να ανακαλύψετε. Εγώ έτυχε να είμαι πάνσοφος, καλόκαρδος, πανεπιστήμων, ωραίος (τσσσς!!!!) και μετριόφρων πάνω απ’ όλα...κάτι θα τύγχει και σε σας...προσέξτε τι έυχεστε.

Η ‘αναζήτηση’, η ‘διάδοση’ και η ‘προάσπιση’ της Αλήθειας μέσω του internet (που ως γνωστόν είναι το θηρίο, είναι ίβολ, σιξ-σιξ-σιξ-σιξ-σιξ...) είναι μεγάλο εγχείρημα που δύναται να μας ‘πλακώσει’ όλους μας...προσοχή και καλοσύνη χρειάζεται...οι Γνώσεις και η Αγάπη είναι μεγάλες κουβέντες.

Σας Ευχαριστώ
The Prince (κυρία Λουκά του Εσωτερισμού) of Pentacles

‘Quaero non pono, nihil hic determino dictans. Coniicio, conor, confero, tento, rogo…Ερευνώ, δεν επιβεβαιώνω. Δεν προσδιορίζω εδώ τίποτε με τελική βεβαιότητα. Υποθέτω, προσπαθώ, συγκρίνω, επιχειρώ, ρωτώ...’

Edited by - prince_of_pentacles on 05/02/2005 15:36:41

GothicΜέλος
05/02/2005, 15:34:26
Πολύ ωραίες οι απόψεις σου Πρίγκηπα και ήρθα και γω για να κάνω εξέδρα

Σε δύο μόνο πράγματα διαφωνώ,στον αριθμό των μηνυμάτων που κάποιος θα μπορούσε να στείλει και προτείνω απεριόριστα όπως είναι και στη διαγραφή.
Για μένα καλά η κακά είναι η "ιστορία του σάιτ.
Δεν πειράζει αν φαίνονται,γιατί εξ άλλου να προβάλλουμε μια εικόνα τελειότητος;

Κατά τα άλλα επικροτώ.

05/02/2005, 15:41:45

Αγαπητέ Gothic

Κι εγώ σου δίνω φιλικά το χέρι . Προτάσεις κάνουμε μέχρι να βρούμε τη χρυσή τομή...να αναθεωρήσουμε...να διαφωνήσουμε...να ξαναβρούμε τη χρυσή τομή...και γενικώς, έρευνα κάνουμε...όσο μπορούμε.

Πολλά Φιλιά σε όλους!!!

Υ.Γ. Ααααα, ναι, μην το ξεχάσω...δεν μιλάω για τελειότητα, κανείς μας δεν είναι τέλειος...μιλάω για 'αρμονική συνύπαρξη'...εξέδρα?...ελπίζω να μιλάς για τη Πανάθα

‘Quaero non pono, nihil hic determino dictans. Coniicio, conor, confero, tento, rogo…Ερευνώ, δεν επιβεβαιώνω. Δεν προσδιορίζω εδώ τίποτε με τελική βεβαιότητα. Υποθέτω, προσπαθώ, συγκρίνω, επιχειρώ, ρωτώ...’

Edited by - prince_of_pentacles on 05/02/2005 15:48:48

GothicΜέλος
05/02/2005, 16:00:30
quote:
ελπίζω να μιλάς για τη Πανάθα

ΠΑΝΤΑ!!!!!
Ό,τιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού.....

05/02/2005, 17:30:33

Φίλτατε Gothic

Απ’ την αρχή το είχα καταλάβει ότι είσαι ‘δικό μας παιδί’...γιατί κάτι γαύροι νομίζουν ότι με πονηρά μέσα θα παίρνουν πάντα πρωταθλήματα.

Λοιπόν, παιδιά, επειδή συν τοις άλλοις είμαι και διαισθητικός, και οραματιστής (ομολογώ ότι μόνο η αγαπητή Zadok το συνέλλαβε εξ αρχής)... θα μοιραστώ μαζί σας ένα ‘όραμα’ που είδα τις προάλλες...Ναι, έχω ένα όραμα (αχ, πάντα δακρύζω όταν λέω κάτι τέτοια).

Το Όραμα:

‘Κάθονταν, λέει, πάνω σε ένα συννεφάκι, ο Christian Rosenkreutz και ο Καζαντζίδης (διόλου τυγχαία αυτά που προανέφερα για αυτούς τους δύο νωρίτερα) και μιλούσαν για μας εδώ κάτω. Ο διάλογος είχε ως εξής:

Christian Rosenkreutz: (ρίχνοντας μια πενιά στο μπαγλαμαδάκι του) Πω ρε μάγκα, τι λένε τούτοι εκεί κάτου...θα μας τρελλάνουνε, ωρέ!

Καζαντζίδης: (κλείνοντας το εγχειρίδιο με τις αλχημιστικές φόρμουλες που κρατούσε) Έχεις δίκιο Αδελφέ, η μεταστοιχείωσις δεν επετεύχθη ακόμα.

Εκεί ψηλά στους Ουρανούς, όπου τα πάνω έρχονται κάτω και ο τελευταίος γίνεται πρώτος, κάποιοι συνεχίζουν να μας παρατηρούν με θαυμασμό και αναρωτιούνται.’

Είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να βρούμε ουσιαστικές λύσεις που να είναι ωφέλιμες για όλους μας, όσο υπάρχει σύγχυση και μέσα μας και έξω από εμάς.

Αυτό που μέχρι στιγμής έχω καταλάβει είναι ότι, Α) Δεν είναι δυνατόν όλα να βρίσκονται έξω από εμάς...το ‘καλό’ και το ‘κακό’...οι γνώσεις, οι απαντήσεις, η παιδική αγνότητα, οι θεοί. Αν όλα είναι έξω, τότε εμείς τί είμαστε...κούφια σαρκία?

Β) Αν, πάλι, όλα είναι μέσα μας...αν η εξέλιξη αφορά αποκλειστικά το άτομο, τότε γιατί υπάρχει ένας ολόκληρος ανεξερεύνητος Κόσμος που μας περιβάλλει? Γιατί δεν ζούμε ο καθένας μόνος του, στον πλανήτη του?

Αυτά που είπα δεν είναι βεβαιώσεις, αλλά απορρίες, πιστεύοντας ότι οι λύσεις που αναζητούμε, θα πρέπει να στοχεύουν συγχρόνως και ‘εσωτερικά’ και ‘εξωτερικά’. Αλλιώς, είτε θα καταντήσουμε εγκλωβισμένοι στον ‘μοναχισμό’, ή θα πνιγούμε σε αυτό που έχω προαναφέρει, ως Συλλογικό Ασυνείδητο και θα μαζοποιηθούμε.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πιστεύω ότι μέσω του εαυτού προσεγγίζουμε την τελειότητα και συνεργαζόμενοι, την πληρότητα.

Αλλά αυτό είναι ένα topic που πρόκειται να δημιουργήσω όσο πιό σύντομα μπορώ, με τίτλο ‘Νοοτροπίες Που Στοιχειώνουν Τον Δυτικό Άνθρωπο’, βασισμένο στα έργα και τις μελέτες του Carl Gustav Jung (να ναι καλά ο θείος Κάρολος...εμείς να δούμε τί κάνουμε).

Μετά Τιμής
The Prince of Pentacles

Υ.Γ. Πάλι τα κατάφερα και ξέφυγα από την ουσία του θέματος. Μήπως θα πρέπει τελικά να ακολουθήσω την οδό που προτείνουν οι Monty Pythons? Δηλαδή, να παρω τη Βίβλο και να αρχίσω να την κοπανάω το κεφάλι μου ψέλνοντας ‘Pie Jesu Domine, Dona Eis Requiem’, μπας και χωρέσουν κάποιες έννοιες στο μυαλό μου. Άβυσσος η Ψυχή του Ανθρώπου.