- Η ΤΡΙΑΔΑ: Συγκριτική Μελέτη και προεκτάσεις στα αναφερόμενα γνωστικά πεδία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Το ΕΝΑ
το ΜΗΔΕΝ
και το ΑΠΕΙΡΟ...
Ampere, σχηματοποίησες θαυμάσια τις σκέψεις μου.
Ας διευκρινίσω όμως:
η μακαριότητα στην οποία αναφέρθηκα είναι μία κατάσταση πρότερη και προσωρινή. Είναι η μακαριότητα της άγνοιας, του άνοος ανθρώπου. Έπεται, αναπόδραστα, η διαίρεση, ο διαχωρισμός, η συνείδηση του ΕΓΩ, η κάθοδος...
Έως ο Προσκυνητής να συνεχίσει τον κύκλο του στο τόξο της ανόδου με πλήρη συνείδηση και αυτεπίγνωση. Η Ενότητα, για τον άνθρωπο επί του ανοδικού τόξου δεν είναι εκμηδένιση, τουλάχιστον όχι με την έννοια που είναι στον "μακάριο".
Τώρα, σχετικά με τα ερωτήματά σου..
Η ...Χαοτική θηλυκή μου φύση αδυνατεί να εστιάσει!
Θεωρώ όμως ότι έχουν ειπωθεί πολλά που μπορούν να αποτελέσουν άριστο έναυσμα για στοχασμό και περαιτέρω έρευνα.
Η όποια προσπάθεια να 'τακτοποιήσουμέ' τα λεχθέντα, σε αυτό το θέμα, μπορεί να οδηγήσει σε παρανοήσεις.
Θέτω μόνο τον εξής προβληματισμό: όταν γίνεται αναφορά σε ένα "τρισυπόστατο υπέρτατο ον" τι εννοούμε;
πριν από Αυτό, τι;
και μετά από Αυτό, τι;
Έπειτα, δεν χρειάζεται να ληφθεί υπόψιν ότι οι Τριάδες που έχουν αναφερθεί δεν είναι όλες ταυτόσιμες;
Πάνω σε αυτά έχουν ήδη γίνει αναφορές, και θεωρώ σκόπιμο να επισύρω την προσοχή σε αυτές τις σκέψεις του Αγαπητού Πασχαλης:
quote:
Η αιτια ειναι το ανεκδηλωτο, που προβαλλει απο ενα σημειο τον εκδηλωμενο Λογο.
Στην Καμπαλλα αντιστοιχει με το ΚΕΤΕΡ, ενα σημειο, το κεντρο ενος κυκλου που βρισκεται παντου,
ενω η περιφερεια του δεν υπαρχει πουθενα.Απο το "σημειο" αυτο πρβαλλεται ο ΛΟΓΟΣ, ο ΦΑΝΗΣ, η σεφιρα(σφαιρα) ΧΟΚΜΑ, η ΣΟΦΙΑ...
Ο ΛΟΓΟΣ με τη σειρα του ειναι ο γεννητορας και αρχη της δημιουργιας.
Η γεννεσιουργος αρχη και πρωταρχικη αιτια του Συμπαντος, της Μεγαλης Μητερας Φυσης.Ο ΛΟΓΟΣ, ο Πατερας "γεννα" τη ΜΕΓΑΛΗ ,ΜΗΤΕΡΑ την σεφιρα ΜΠΙΝΑ
και με την "κορη" του, συνθετουν το πρωτο θεϊκο ζευγαρι.
(Καταλαβαινουμε τωρα τις "αιμομιξιες" του πατερα θεου με τις "κορες" του
στην Ελληνικη μυθολογια, π.χ. ΔΑΝΑΗ, ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ κλπ).Το πρωτο θεϊκο ζευγαρι, μαζι με το σημειο εκδηλωσης του ανεκδηλωτου,
συνθετουν την πρωτη θεϊκη ΤΡΙΑΔΑ...Η πρωτη εκδηλωμενη τριαδα ομως, απαρτιζεται απο τον ΛΟΓΟ, την ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ
και απο την ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ
Η Κατανόηση γι' αυτά τα ζητήματα δεν είναι ποτέ στατική, διευρύνεται. Γι' αυτό, προσωπικά, επιφυλάσσομαι για τις όποιες αναλύσεις...
Την καλησπέρα μου,
με χαμόγελο (ελπίζω όχι μακαριότητας..)![]()
quote:H μακαριότητα στην οποία εγώ αναφέρθηκα ήταν από την «τριπλέτα»
η μακαριότητα στην οποία αναφέρθηκα είναι μία κατάσταση πρότερη και προσωρινή.
Sat-Chit-Ananda = Βeing- Κnowledge- Βliss = Ύπαρξη- Επίγνωση- Μακαριότητα
που συνειρμικά μου θύμησες
quote:
Είναι η μακαριότητα της άγνοιας, του άνοος ανθρώπου. Έπεται, αναπόδραστα, η διαίρεση, ο διαχωρισμός, η συνείδηση του ΕΓΩ, η κάθοδος... Έως ο Προσκυνητής να συνεχίσει τον κύκλο του στο τόξο της ανόδου με πλήρη συνείδηση και αυτεπίγνωση. Η Ενότητα, για τον άνθρωπο επί του ανοδικού τόξου δεν είναι εκμηδένιση, τουλάχιστον όχι με την έννοια που είναι στον "μακάριο".
Πάλι συνειρμικά, με αφορμή τα πιο πάνω μου ’ρχονται στο νου
Η μακαριότητα της άγ-νοιας, του νεογνού, η ανάπτυξη σώματος και παράλληλα ΕΓΩ, η ωρίμανση , η μακαριότητα της ένωσης αλλά και το τέλος του θανάτου.
Υποψιάζομαι όμως ότι είχες υπ όψιν σου κάποιες άλλες θεωρίες όταν αναφερόσουν σε κάθοδο, σε Προσκυνητή και σε ανοδικό τόξο.
Άσχετο, αλλά σε μορφή τριάδας:
Lover, Beloved, Love
Εραστής, Ερωμένος, Έρως
quote:
Η όποια προσπάθεια να 'τακτοποιήσουμέ' τα λεχθέντα, σε αυτό το θέμα, μπορεί να οδηγήσει σε παρανοήσεις.
Σε παρανοήσεις μπορεί να οδηγήσει και η έλλειψη προσπάθειας για 'τακτοποίηση'.
quote:
όταν γίνεται αναφορά σε ένα "τρισυπόστατο υπέρτατο ον" τι εννοούμε;
Όταν γίνεται (από εμένα) αναφορά σε ένα "υπέρτατο ον" , εννοώ αυτό που έχουμε συνηθίσει στη γλώσσα μας να ονομάζουμε Θεό. Για παράδειγμα, στο χριστιανισμό ο Θεός (το υπέρτατο ον), αναφέρεται ως έχων τρεις υποστάσεις (τρισυπόστατος), όχι όμως στον ισλαμισμό, από όσο γνωρίζω.
quote:
πριν από Αυτό, τι; και μετά από Αυτό, τι;
Δεν ξέρω αν θα σε ενδιέφερε κάποια απάντηση, αλλά υποψιάζομαι ότι όταν φτάσει κανείς σε ερωτήσεις τέτοιου «επιπέδου», τότε το «πριν» και το «μετά» χάνουν το όποιο νόημά τους
quote:
δεν χρειάζεται να ληφθεί υπ όψιν ότι οι Τριάδες που έχουν αναφερθεί δεν είναι όλες ταυτόσημες;
Νομίζω ότι αυτό, ήδη, έχει ληφθεί υπ όψιν… Εκτός αν έχεις διαπιστώσει κάτι διαφορετικό οπότε, αν θες, διευκρίνισέ μου σε τι ακριβώς αναφέρεσαι.
quote:
θεωρώ σκόπιμο να επισύρω την προσοχή σε αυτές τις σκέψεις του Αγαπητού Πασχαλης: Η αιτια ειναι το ανεκδηλωτο …
Άφησα την προσοχή μου να «επισυρθεί» και πάλι σε αυτές τις σκέψεις του αγαπητού Πασχαλης και για άλλη μια φορά αυτό που κατάλαβα είναι ότι κάνει κάποιους συσχετισμούς χρησιμοποιώντας σαν βάση τον καμπαλιστικό φορμαλισμό. Λοιπόν;
Τι σημαίνουν για σένα αυτά;
Έφτασα στο παρά ένα 100. Οπότε, λέω να περιμένω λίγο να με φτάσεις
Όσον αφορά το θέμα, φοβάμαι ότι τους διώξαμε (δηλαδή τους έδιωξα) όλους. Έτσι κι αλλιώς «μπήκα» σχεδόν κατά λάθος, οπότε λέω να αποσυρθώ μπας και επιστρέψουν και κάνουν πάλι «παιχνίδι» οι περισσότερο ενδιαφερόμενοι και γνώστες.
Καλησπέρα!
Για να δούμε Ampere, τι έχουμε:
quote:
Υποψιάζομαι όμως ότι είχες υπ όψιν σου κάποιες άλλες θεωρίες όταν αναφερόσουν σε κάθοδο, σε Προσκυνητή και σε ανοδικό τόξο.
Είχα στο νου μου πολλά...
Όμως και αυτό,
quote:
Η μακαριότητα της άγ-νοιας, του νεογνού, η ανάπτυξη σώματος και παράλληλα ΕΓΩ, η ωρίμανση , η μακαριότητα της ένωσης αλλά και το τέλος του θανάτου.
είναι σύμφωνο με τις σκέψεις μου.
quote:
δεν χρειάζεται να ληφθεί υπ όψιν ότι οι Τριάδες που έχουν αναφερθεί δεν είναι όλες ταυτόσημες;
NADA
--------------------------------------------------------------------------------
Νομίζω ότι αυτό, ήδη, έχει ληφθεί υπ όψιν… Εκτός αν έχεις διαπιστώσει κάτι διαφορετικό οπότε, αν θες, διευκρίνισέ μου σε τι ακριβώς αναφέρεσαι.
Ampere
Εννούσα τις Τριάδες που φέρονται ως πρωταρχικές. Στην αρχαιοελληνική κοσμογονία και σε άλλες παραδόσεις το "τρυσυπόστατο ον" φαίνεται να προβάλλει από κάτι που ήδη προϋπάρχει, που είναι αιώνιο. Έχω αναφέρει σε προηγούμενο post (Παραμπράχμαν ...)
Το χριστιανικό δόγμα δεν δέχεται την αιωνιότητα του κόσμου.
Επίσης, έχω γράψει:
Ο ΛΟΓΟΣ φέρεται ως "Πρώτη Αιτία" .... ως γεννεσιουργός αρχή και πρωταρχική αιτία του σύμπαντος.
Είναι η Πρώτη εκδήλωση που προβάλλει από το ΑΠΟΛΥΤΟ, την ΑΠΕΙΡΗ ΟΛΟΤΗΤΑ, την Χωρίς Αιτία-Αιτία.
Είναι "το πρώτο που πρόβαλλε σε χώρο, χρόνο και σειρά, και επομένως πεπερασμένο και εξαρτημένο". Δεν είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ, αλλά μία εκδήλωση.
Στη 'Μυστική Δοξασία' αναφέρεται ότι ο Θεός του 1ου κεφαλαίου της Γένεσης είναι ο ΛΟΓΟΣ...
και ο "Κύριος ο Θεός" του δεύτερου κεφαλαίου, είναι οι Δημιουργικοί Ελοϊμ...
Στο παραπάνω απόσπασμα γίνεται αναφορά για τον ΛΟΓΟ...
Οι δημιουργικοί ΕΛΟΪΜ, αναφέρονται ως οι προγεννήτορες,
οι 7 πρωταρχικοί "Άνθρωποι"...
Εννοείται ότι δεν είμαστε σε θέση να επαληθεύσουμε ή να απορρίψουμε. Υπάρχουν όμως θεωρίες οι οποίες επικυρώνονται από την συνείδησή μας ή που η λογική μας τις δέχεται καλύτερα έναντι κάποιων άλλων.
Ας συνηθίσουμε να σπάμε τις αποκρυσταλλώσεις μας, όταν δεν τις χρειαζόμαστε πια...
Σχετικά με τα λεγόμενα του Πασχαλη, δεν χρειάζεται να πω τι σημαίνουν για μένα. Μπορείς, Ampere, να μην λάβεις υπ' όψιν σου τις αντιστοιχίες με την Καμπάλα. Εξάλου, και εγώ έχω μόνο μία γενική εικόνα αυτού του συστήματος. Ενδιαφέρομαι για τις αρχαίες παραδόσεις στο βαθμό που μπορώ να τις ΣΥΝΔΕΣΩ με τον τρόπο που η Αλήθεια και ο Θείος Νόμος εκφράζονται μέσα στο ΧΡΟΝΟ, την ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ.
Έχεις το 'προβάδισμα'! Κάποια στιγμή θα σε φτάσω. ![]()
Αυτή η Τριάδα μου αρέσει:
quote:
Lover, Beloved, Love
Εραστής, Ερωμένος, Έρως
όμως... καθώς σκέπτομαι τον ΕΡΩΤΑ ως κοσμολογική Αρχή,
μου έρχεται στο νου ο "Σκοτεινός" φιλόσοφος:
"Πόλεμος
πάντων μεν πατήρ έστι,
πάντων δε βασιλεύς"
Ποιά η σχέση Πολέμου και Έρωτα;
Συνειρμικά (και για να... φτάσω τον Ampere),
μεταφέρομαι σε κάποιες άλλες τριάδες, όπως αυτές προσδιορίζονται στο 'Κοσμικό Πύρ' της Μπέιλυ (Το "Ψυχολογικό Κλειδί", εκ των Επτά):
Νόμος της Έλξης
Νόμος της Οικονομίας
σε αντιστοιχία με:
Ζωή (η Ζωή που διέπει τα Πάντα)
Συνείδηση
Μορφή (Εμφάνιση)
ή (Χριστιανικά)
ΠΑΤΗΡ
ΥΙΟΣ
ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ
ή
Πνεύμα - ΘΕΛΗΣΗ
Ψυχή - ΑΓΑΠΗ
Σώμα (Προσωπικότητα) - ΕΝΕΡΓΟΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
quote:
Ποιά η σχέση Πολέμου και Έρωτα;
make love ;
no war make love; no
war; make love; not war;
make love no war; make love
no war make love no war make
love no war; make love not war
make love no war make love not
war; make love not; war make;
love not war make love no war
make love no war make love
not ; war make love ; not
war ; make love not
war make ;
* για τα άλλα… ![]()
![]()
![]()
** μίλα μου να σου μιλώ, φτάσαμε τα εκατό! ![]()
*** είπαμε όμως, για εδώ αρκετά. καλή αντάμωση… αλλού!
Ο πόλεμος προϋποθέτει την εμπλοκή. Αυτό με πηγαίνει στην τριάδα του Χέγκελ:
θέση
αντίθεση
σύνθεση,
με την έννοια ότι κάθε αντίθεση είναι στην πραγματικότητα μία σχέση. Συμπεριλαμβάνω ιδεατά αυτό στο οποίο εναντιώνομαι. Η νέα έννοια - σύνθεση που παράγεται είναι υψηλότερη, αφού περιέχει και την άρνησή της...
Από πάνω προς τα κάτω ένα συνεχές παιχνίδι πολέμου - έρωτα οδηγεί στην εκδήλωση των κόσμων..
Από κάτω προς τα πάνω ένα ανάλογο παιχνίδι οδηγεί -με διαφορετικό τρόπο- στην απορρόφηση..
Ampere, καλή αντάμωση..!
Παύση...
Από "ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ": ...
Ο Ζεύς έγινε ο πρώτος, ο Ζεύς
είναι ο τελευταίος άρχων των κεραυνών,
ο Ζεύς είναι η κεφαλή (η κορυφή) ο Ζεύς είναι το μέσον,
από τον Δία εδημιουργήθησαν τα πάντα.
Ο Ζεύς εγεννήθη αρσενικός,
ο Ζεύς υπήρξεν η αθάνατος Νύμφη.
Ο Ζεύς είναι η πνοή των ανέμων, ο Ζεύς είναι
η ορμή του ακαταπόνητου πυρός,
ο Ζεύς είναι ο ήλιος και η σελήνη.
Ο Ζεύς είναι ο βασιλεύς, ο Ζεύς είναι αυτός
που πρώτος από όλους εγεννήθη.
Είναι εν κράτος, ένας δαίμων (θεός), ο μέγας
κύριος των πάντων, εν δε σώμα βασιλικόν, εντός
του οποίου όλα αυτά εδώ κινούνται κυκλικώς.
Το πυρ δηλαδή και το ύδωρ και η γη και ο αιθήρ
και η νυξ και η ημέρα,
και ο Μήτις, ο πρώτος πρόγονος, και ο ΕΡΩΣ
ο παρέχων πολλάς τέρψεις.
Διότι όλα αυτά εδώ είναι τοποθετημένα εντός
του μεγάλου σώματος του Διός.
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ NADA Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΑ ΟΡΦΙΚΑ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ...
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΤΡΙΑΔΕΣ.....
ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ....
quote:
ο Ζεύς είναι η κεφαλή (η κορυφή) ο Ζεύς είναι το μέσον,
ΖΕΥΣ (ΖΕΥΞΗ) ΕΝΩΝΕΙ (ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΘΥΛΙΚΟ) ΑΝΔΡΟΓΥΝΟΣ...
ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΥΣΕΙΣ (ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)....
quote:ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΝ ΔΙΑΣ (ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ)...
Ο Ζεύς εγεννήθη αρσενικός,ο Ζεύς υπήρξεν η αθάνατος Νύμφη.
ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΡΙΑΔΑ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Παρ’ όλα αυτά δεν άντεξα, να μη γράψω κι εγώ κατιτί …έτσι για …χαιρετισμό…
Εξετάζοντας με προσοχή τις εξισώσεις του,
Ένας άντρας είπε ότι το σύμπαν είχε αρχή.
Έγινε μια έκρηξη, είπε.
Μια εκκωφαντική, τρομακτική έκρηξη, και γεννήθηκε το σύμπαν.
Και το σύμπαν διαστέλλεται ακόμη, είπε.
.
.
.
προτείνοντας ότι έχει αρχή το σύμπαν,
ο άντρας καθρέφτισε απλώς τη σύνταξη της μητρικής του γλώσσας.
σύνταξη που απαιτεί να υπάρχουν αρχές σαν τη γέννηση,
και εξελικτικές πορείες, σαν την ωρίμανση,
και τέλη, σαν το θάνατο, ως δεδομένα.
Το σύμπαν γεννήθηκε και τώρα γερνά, μας διαβεβαίωσε ο άντρας,
Και κάποτε θα πεθάνει, όπως όλα τα πράγματα πεθαίνουν,
Κι όπως πέθανε κι αυτός αφότου επιβεβαίωσε μαθηματικά
Τη σύνταξη της μητρικής του γλώσσας.
«Η Ενεργός Πλευρά του Απείρου» C. Castaneda εκδ. Λιβάνη
Αρχή – Μέση – Τέλος
Γέννηση – Ωρίμανση – Θάνατος
Θέμα συντακτικού;
Αυτοπαρατήρηση… σημαίνει…
Παρατηρητής (Υποκείμενο)
Παρατήρηση (Ενέργεια / Πράξη / Εμπειρία)
Παρατηρούμενο (Αντικείμενο)
Όμως, …
είμαι ο Παρατηρητής ,
είμαι η Παρατήρηση,
είμαι το Παρατηρούμενο…
… 3 σε 1…
Προσοχή!
Ο επόμενος / η που θα θελήσει να γράψει σε αυτό το topic θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του ότι με την ενέργειά του αυτή θα ξεκινήσει τέταρτη (4)
quote:
actr:
Δεν πάμε καλά... και το κόλλημα συνεχίζεται
quote:
aries0:
Μπορεις να πιστευεις οπου θελεις ...αλλα εχει αποδειχτει πλεον ,,,οτι ο ανθρωπος μετενσαρκωνεται......απο εκει και περαν πιστευε οτι σου ΛΕΝΕ...!!! η ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ....ΜΟΝΟ ΜΗΝ .....ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΟΦΟΤΑΤΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ......ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΦΤΑΝΕΙ ...ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ..
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΣΑΡΚΩΣΗ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΕΣΤΕ ΤΟΝ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΘΕΛΕ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ Η ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ.
ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.... ΕΔΩ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ...
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΝΙΤΣΕ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ....
Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΑΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ... ΤΟΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΚΡΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ
ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΞΑΝΑΜΑΤΑΦΩΝΑΖΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
Ε Λ Ε Ο Σ
"We used to say that Greeks fight like heroes, from now on we shall say that heroes fight like Greeks..."
W.Chorchil
quote:
ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΝΣΑΡΚΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΡΗΤΙΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΙΚΝΥΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ.
Eνταξει Γκουρου οταν μαθω θα ερθω σε σενα να με μαθεις τα υπολοιπα...![]()
quote:
ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.... ΕΔΩ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ...
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΝΙΤΣΕ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ....Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΑΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ... ΤΟΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΚΡΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ
ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΞΑΝΑΜΑΤΑΦΩΝΑΖΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
Ε Λ Ε Ο Σ
Τελικα οι τοιχοι δεν εχουν αυτια...
quote:
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΣΑΡΚΩΣΗ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Ρε snoopy ενω πας να το σωσεις....![]()
quote:
ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Μετα τα κανεις ολα θαλασσα...Τιποτα δεν ειναι σιγουρο, περαν απο αυτο που ο ανθρωπος θεωρει σιγουρο.
Ειμαι πολυ περιεργη ειλικρινα να τον κοιταξω!!!
aa
quote:
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΞΕΤΑΣΑΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.
ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΡΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΙΝ ΟΤΙ Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΣΑΡΚΩΣΗ , ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΩΜΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΤΛΠ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΟΒΑΡΑ.
ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΕΡΑΜΙΔΟ-ΦΟΥΡΑΚΗΔΕΣ ΤΑ ΔΙΑΛΑΛΥΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΑΓΕΙ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΕΨΙΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΡΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
ΛΟΙΠΟΝ Actr ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ?
Ε-Λ-Ε-Ο-Σ
quote:
ΚΕΡΑΜΙΔΟ-ΦΟΥΡΑΚΗΔΕΣ
Οσο γιαυτό μάλλον δεν έχεις γνωρίσει τον κύριο Φουράκη γιαυτό μιλάς έτσι
"We used to say that Greeks fight like heroes, from now on we shall say that heroes fight like Greeks..."
W.Chorchil
quote:
Γεια σας....
Μπηκα τυχαια και διαβασα τα οσα εχετε πει...και πραγματικα καππου παραξενευτικα με την τοση ασχετοσυνη...αλλα δεν θελησα να παρεμβω....Εκεινο ομως που με εκανε να παρεμβω ειναι ενα θεμα που με αγγιζει και το ξερω πολυ καλα....!!!!!
Ειναι οι μετενσαρκωσεις...ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ......!!!
εχει αποδειχτει πλεον αυτο ..προ πολλου καιρου....απο πανεπιστημια εξωτερικου απο αμετρητα πειραματα ...ΝΟΜΙΖΩ οτι πριν απο πολλα χρονια το εχει Δεχτει και η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.....Περαν αυτου βεβαιως απο αμετρητα προσωπικα πειραματα...
Μπορεις να πιστευεις οπου θελεις ...αλλα εχει αποδειχτει πλεον ,,,οτι ο ανθρωπος μετενσαρκωνεται......απο εκει και περαν πιστευε οτι σου ΛΕΝΕ...!!! η ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ....ΜΟΝΟ ΜΗΝ .....ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΟΦΟΤΑΤΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ......ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΦΤΑΝΕΙ ...ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ..
Πιστευε...!!! αλλα ερευνα....!!!!
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!!!!
Οντως φίλε aries0 αν μας έδινες κάοια στοιχέια και κάπιες λεπτομέρεις ή και την πηγή που το αναφέρει αυτό θα μας διευκόληνες πολύ

W.Chorchil
Edited by - actr on 21/07/2005 23:39:30
Συγνώμη για την παρέμβαση,όμως μερικές φορές παρασυρόμαστε & ξεχνάμε βασικές αρχές. Ευχαριστώ.