- ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Κάποτε πέρασα ένα απόγευμα τραγουδώντας τα τραγούδια «Χάρε Ράμα Χάρε Κρίσνα» - λατρευτικά τραγούδια που τραγουδούν πολλοί Ινδοί.
Όταν το βράδυ πήγα για ύπνο, ονειρεύτηκα ότι ήταν και πάλι απόγευμα και τραγουδούσα τα τραγούδια. Καθώς τραγουδούσα, όλος ο νους μου συγκεντρώθηκε στον ήχο. Έχασα την αίσθηση του σώματός μου, όλα ήταν ήχος. Και ξαφνικά, σαν η συνείδησή μου να έκανε ένα άλμα, το μυαλό μου έγινε το Απέραντο. Και το απέραντο αυτό ήταν μια σιωπή, ένας άφατος κενός χώρος που υπάρχει άσχετα από τη Φύση.
Υπάρχει δηλαδή ως η ίδια η βάση της συνειδητότητας -- όχι η συνειδητότητα ως σκέψη, ως φόβος «θα πεθάνω», ως ελπίδα «αν πάω εκεί θα περάσω καλά», αλλά η ίδια η ουσία της συνειδητότητας, πριν γίνει η οποιαδήποτε σκέψη, κι αυτό ήταν ένα απόλυτο κι απέραντο, ενεργειακό και υπέροχα ευδαιμονικό Κενό.
Στην πνευματική λογοτεχνία αποκαλείται «Λόγος», που είναι μια έννοια διαφορετική από τα λόγια και από τη λογική. Υπονοεί μια συμπαντική αρμονία και κάτι υπερπροσωπικό, καθώς και έναν ήχο -- κι αυτή η σιωπή που βίωσα ήταν πράγματι ένα είδος ήχου - - στη γιόγκα την περιγράφουν ως «ο αχτύπητος ήχος», ο ήχος που δεν δημιουργείται μέσα από κρούση αντικειμένων.
Πώς θα μπορούσε να δημιουργείται έτσι, όταν σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχουν καθόλου αντικείμενα, καθόλου σώματα, νους και Φύση;
Όμως εσύ υπάρχεις, ως μη-προσωπική ύπαρξη.
Γι' αυτό και οι πνευματικές παραδόσεις μιλάνε ενάντια στο «εγώ». Λένε ξεπέρασε τον εαυτό σου, την ατομικότητά σου, το πρόσωπό σου, και άσε τον Λόγο να σε πλημμυρίσει, αφήσου στην ανάταση.
Κι αυτό προβάλλουν ως τον τρόπο για την ανθρώπινη ευτυχία.
Η κατάσταση αυτή δεν είναι καθαυτή ούτε ύπνος ούτε εγρήγορση, μπορεί να έρθει είτε στην εγρήγορση είτε ενώ κοιμάσαι, αλλά δεν εμπεριέχει ούτε σκέψη ούτε σώμα. Περιγράφεται ως «αγνή συνειδητότητα».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=XhJW0WoRBRQ
.
Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
Edited by - ΣΕΡΑΠΙΣ on 27/06/2014 00:09:19
..............................
Οτιδήποτε κι αν κάνετε, οτιδήποτε κι αν τρώτε, οτιδήποτε προσφέρετε ως θυσία στη φωτιά, οτιδήποτε κι αν δίνετε , ή με οποιεσδήποτε στερήσεις ασκείστε, ω Arjuna, να τα αφιερώνετε σε μένα.
Κρίσνα
.
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
quote:Αν θυμάμαι καλά στη Γκιττα το θέμα είναι να πείσει ο Κρσνα το Αρζούνα να σκοτώσει φίλους και συγγενείς (ο Αρζούνα έχει λογικές επιφυλάξεις, ο Κρσνα επιμένει ότι είναι καθήκον του... ) Μάλιστα...
http://www.youtube.com/watch?v=qXJxHGS3TYs..............................
Οτιδήποτε κι αν κάνετε, οτιδήποτε κι αν τρώτε, οτιδήποτε προσφέρετε ως θυσία στη φωτιά, οτιδήποτε κι αν δίνετε , ή με οποιεσδήποτε στερήσεις ασκείστε, ω Arjuna, να τα αφιερώνετε σε μένα.
Κρίσνα.
...
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
quote:quote:Αν θυμάμαι καλά στη Γκιττα το θέμα είναι να πείσει ο Κρσνα το Αρζούνα να σκοτώσει φίλους και συγγενείς (ο Αρζούνα έχει λογικές επιφυλάξεις, ο Κρσνα επιμένει ότι είναι καθήκον του... ) Μάλιστα...
Κρίσνα.
......ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Τώρα ποιός εκδηλώνει μίσος ;;;
.
quote:Μπααα δεν είναι μίσος - απλά προτροπή να σκοτώσει φίλους και συγγενείς - μίσος είναι αυτό; (μάλλον όχι με τη λογική που υιοθετείς)quote:quote:Αν θυμάμαι καλά στη Γκιττα το θέμα είναι να πείσει ο Κρσνα το Αρζούνα να σκοτώσει φίλους και συγγενείς (ο Αρζούνα έχει λογικές επιφυλάξεις, ο Κρσνα επιμένει ότι είναι καθήκον του... ) Μάλιστα...
Κρίσνα.
......ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Τώρα ποιός εκδηλώνει μίσος ;;;
.
.
quote:Τι εννοείς "συμβολίζει" δεν είναι αυτό που λέει;
Τι συμβολίζει η μάχη του Κουρουξέτρα (Kurukshetra) γνωρίζεις ;;...
«Ίσως οι άνθρωποι πιστεύουν πως ήρθα να φέρω ειρήνη στον κόσμο. Μα δεν γνωρίζουν πως ήρθα να σπείρω έριδες στον κόσμο: φωτιά, μάχαιρα, πόλεμο.
Θα υπάρξουν 5 σε έναν οίκο: οι τρεις εναντίον των δύο και οι δύο εναντίον των τριών, πατέρας εναντίον γιού και γιός εναντίον πατέρα, και θα στέκονται μόνοι» ![]()
quote:Εγώ σου μιλώ για Γκιτα - αν ξέρεις λοιπόν ότι τα κείμενα που διαβάζεις "διαβάζονται" κι αλλιώς κάντο σε όλα και θα σου φύγει η υστερία.
Μηπως αυτό σε βοηθήσει λιγάκι ;;«Ίσως οι άνθρωποι πιστεύουν πως ήρθα να φέρω ειρήνη στον κόσμο. Μα δεν γνωρίζουν πως ήρθα να σπείρω έριδες στον κόσμο: φωτιά, μάχαιρα, πόλεμο.
Θα υπάρξουν 5 σε έναν οίκο: οι τρεις εναντίον των δύο και οι δύο εναντίον των τριών, πατέρας εναντίον γιού και γιός εναντίον πατέρα, και θα στέκονται μόνοι»Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν
....
Για εξηγησε μου τα παραπανω
ΤΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν εννοεί αυτά ακριβως που λεει ;;;;;;
.
quote:Εγώ δεν επικαλέστηκα τίποτε σχετικό - εσύ κατηγορείς
Κι εγω σου ομιλώ για τον Διδάσκαλό σου ...
quote:quote:Εγώ δεν επικαλέστηκα τίποτε σχετικό - εσύ κατηγορείς
Κι εγω σου ομιλώ για τον Διδάσκαλό σου ......ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Επαθες και αλτσχαιμερ τώρα ;;;
quote:
panpan
Αν θυμάμαι καλά στη Γκιττα το θέμα είναι να πείσει ο Κρσνα το Αρζούνα να σκοτώσει φίλους και συγγενείς (ο Αρζούνα έχει λογικές επιφυλάξεις, ο Κρσνα επιμένει ότι είναι καθήκον του... ) Μάλιστα...
Eγω τα είπα αυτά;;
.
Edited by - ΣΕΡΑΠΙΣ on 27/06/2014 13:10:53
quote:Για να σου δείξω - ότι ξέρεις πολύ καλά να βλέπεις άλλα νοήματα κι οχι τα φαινομενικά - όταν θέλεις - το πήρες το μήνυμα βλέπω - αν ξεβολεύτηκες δεν φταίω.quote:quote:Εγώ δεν επικαλέστηκα τίποτε σχετικό - εσύ κατηγορείς
Κι εγω σου ομιλώ για τον Διδάσκαλό σου ......ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Επαθες και αλτσχαιμερ τώρα ;;;
quote:
panpan
Αν θυμάμαι καλά στη Γκιττα το θέμα είναι να πείσει ο Κρσνα το Αρζούνα να σκοτώσει φίλους και συγγενείς (ο Αρζούνα έχει λογικές επιφυλάξεις, ο Κρσνα επιμένει ότι είναι καθήκον του... ) Μάλιστα...Eγω τα είπα αυτά;;
.
...
Edited by - ΣΕΡΑΠΙΣ on 27/06/2014 14:03:48
quote:Oh dear! Ποιος έλεγε πριν λίγο;
Ανθρωπε μου εχεις μαυρα μεσάνυχτα απο πνευματικότητα , ούτε τα διδάγματα της ίδιας της θρησκείας σου δε ξέρεις και πουλάς και εξυπνάδα
Περιορίσου μεχρι εκεί που σε παίρνει και μην απλώνεις τα ποδια σου περα απο το πάπλωμα σου γιατί γίνεσαι ρεζίλι
Φιλικά στα λέω για να μην ξεφτιλίζεσαι.
quote:και ποιος συνεχίζει; Μην ανησυχείς για τα δικά μου ρεζιλίκια. Κοίτα τα δικά σου και τουλάχιστον στάσου στα λόγια σου.
Η κουβέντα αυτή έχει καταντήσει αντιπαραγωγική και ανούσια
Δεν υπάρχει λόγος να γεμίζουμε το φόρουμ με προσωπικές κρίσεις και χαρακτηριμούς που δεν ενδιαφέρουν κανέναν...
Edited by - panpam on 27/06/2014 13:21:08
Edited by - ΣΕΡΑΠΙΣ on 27/06/2014 14:04:27
quote:Νομίζω πως αυτό κάνεις εσύ, λές και ξε-λές, αρχίζεις υστερίες και μετά τις βρίσκεις.... αντιπαραγωγικές (άλο κι αυτό!) - λες "Δεν υπάρχει λόγος να γεμίζουμε το φόρουμ με προσωπικές κρίσεις και χαρακτηριμούς " και μετά κρίνεις τα μεσάνυχτά μου και τα σκουπίδια μου. Ωραίος είσαι. Άλλος ένας bad loser.
Μάλλον απο οτι καταλαβαίνω η μονη σου δουλειά εδώ μεσα είναι να βρωμίζεις το φορουμ με σκουπίδια ....
ΥΓ. Με το ιστορικό που έχεις να προβλέψω ότι μετά το "Εγω παύω πλέον να ασχολούμαι μαζί σου" που γράφεις θα επανέλεθεις;
Edited by - panpam on 27/06/2014 13:27:21
Είσαι άντρας ή γυναίκα ;;;
.
quote:
Μονο μια απορία έχω ακόμη
Τίποτα από τα δύο.
Μιά αποτυχημένη ενσάρκωση της βλακείας είναι!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Πως πονάει το χάσει-χάσει...quote:
Μονο μια απορία έχω ακόμη
Τίποτα από τα δύο.Μιά αποτυχημένη ενσάρκωση της βλακείας είναι!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.