- Μάρτυρες του Ιεχωβά - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
macedon:
Ας μην ξεχνάμε όμως πως ζούμε σε θεοκρατικό κράτος, εφάμιλλο του Αγφανιστάν, που διοικείται ουσιαστικά από την Εκκλησία της Ελλάδας, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και σήμερα.
-Πιος ήρθε?.......... Αν ήταν εφάμιλο του Αφγανιστάν! αυτοί οι αλήτες που εισέβαλαν σε εκκλησία στο κεντρο της Αθήνας προ 2-3 μηνών, εν ώρα λειτουργείας βρίζοντας με πανό με σπρέιτ και βανδαλίζοντας, πιστεύεις ότι θα τους άφηναν να ζήσουν? και τι δουλειά έχει για παράδειγμα σε ένα Θεοκρατικό κράτος ο αρχηγός κόμματος μέσα στο Κοινοβούλιο ενώ είναι άθεος? Ή θέλεις στα θρησκευτικά να διδάσκουν Ιεχωβάδες? ή να πάμε κόντρα στην πλειοψηφία καταργώντας τη δημοκρατία και για χάρι των ολίγων να σταματήσουμε να κάνουμε και το σταυρό μας μήπως και σας φέρνουμε σε δύσκολη θέση?
quote:
macedon:
Προσωπικά, ούτε θρησκευτικά διδάσκω στο σχολείο μου, ούτε θρησκευτικές εικόνες υπάρχουν στην τάξη μου. Μια σημαία μόνο. Κι'αυτό γιατί πιστεύω πως τα σχολεία είναι περιουσία του ελληνικού λαού και όχι της οποιασδήποτε εκκλησίας.
-Εσύ δηλαδή αποφάσισες για το σχολείο σου? τι εννοείς λέγοντας<< και αυτό γιατί πιστεύω πως τα σχολεία είναι περιουσία του ελληνικού λαού και όχι της οποιασδήποτε εκκλησίας.>> δικό σου είναι ή ήρθε εντολή από το ΥΠΕΠΘ να αποφασίζεις κατά το δοκούν?
quote:
macedon:
Αρχικά, όσον αφορά τις ιδέες που προπαγανδίζεις και τις "απόλυτες αλήθειες" που διατείνεσαι ότι κατέχεις, (όπως άλλωστε και όλοι οι χριστιανοί όλων των δογμάτων) καθώς και η αυτοαναγόρευσή σου σε σωτήρα του συνανθρώπου σου (όπως όλοι οι χριστιανοί όλων των δογμάτων) προσωπικά, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι μ'αφήνουν αδιάφορο έως ότι με διασκεδάζουν κιόλας, ειδικά στο σημείο που προσπαθείτε να πείσετε οι μεν τους δε.
-Κράτα τη διασκέδασή σου για τα κορίτσια που έχουν την ατυχία να σε βλέπουν με το σώβρακο!
quote:
macedon:
Το δεύτερο είναι η αντιμετώπιση που έχετε (ως δόγμα και ως μεμονωμένα άτομα) από την θεοκρατική ελληνική πολιτεία, μαζί με άλλα θρησκευτικά δόγματα που δεν ανήκουν στην ορθόδοξη εκκλησία. Μια αντιμετώπιση που είναι και άδικη και παράνομη και ανήθικη και που έχει οδηγήσει σε καταδικαστικές αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου εις βάρος της ελληνικής πολιτείας. Μια συμπεριφορά που αποτέλεσε την αφορμή για να θεωρηθεί η Ελλάδα σαν "η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην οποία υπάρχουν ακόμη θρησκευτικές διώξεις και θρησκευτική ανελευθερία", σύμφωνα με την έκθεση του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ για το 1996.
Και τι θέλεις δηλαδή να κάνουμε στρατηγό έναν Ιεχωβά? πως σου φαίνεται? οι Τούρκοι πάντως θα το υποστήριζαν!
-
quote:
macedon:
Και, δυστυχώς, είναι πολλές οι διακρίσεις που υφίστανται οι Ελληνες εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων από το ταλιμπανόμορφο θρησκευτικο-πολιτικό κατεστημένο της χώρας.
-Τόσο πολύ! που σου έδωσαν το δικαίωμα να κατεβάσεις τις εικόνες από την τάξη σου!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Ρε φίλε ευρωπαίε2, πολύ θα ήθελα να μπορούσα να κάνω μια βόλτα μέσα στο μυαλό σου...
-Αγαπητέ γιαπετ! είναι πιο εύκολο να την κάνεις στο πάρκο,να ταίσεις και κανά περιστέρι! ο χειμώνας έχει ακόμη δρόμο!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:
europaios2
-Πιος ήρθε?.......... Αν ήταν εφάμιλο του Αφγανιστάν!
Αν δε γνωρίζεις τι είναι "θεοκρατικό κράτος", μάθε. Αν γνωρίζεις, διάβασε το Σύνταγμα. Ολα εκεί μέσα είναι.
Ας κάνουμε όμως μια σύγκριση:
Ελληνικό Σύνταγμα:
"Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδας"
Αφγανικό Σύνταγμα:
"Στο όνομα του Θεού, του Ελεήμονος και του Φιλεύσπλαχνου"
Ελληνικό Σύνταγμα:
Άρθρο 3:
Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού"
Αφγανικό Σύνταγμα:
Άρθρο 2:
"Η θρησκεία του κράτους της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Αφγανιστάν είναι η ιερή θρησκεία του Ισλάμ".
Ελληνικό σύνταγμα:
Άρθρο 16 παρ. 2:
"Η παιδεία ... έχει σκοπό την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης.
Αφγανικό Σύνταγμα:
Άρθρο 45:
"Η παιδεία αποσκοπεί στη διαπαιδαγώγηση μέσα από τις παραδόσεις και τις ιερές αξίες του Ισλάμ"
Ελληνικό σύνταγμα:
Άρθρο 33, παρ. 2:
"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, δίνει ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθο όρκο: "Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας...".
Αφγανικό σύνταγμα:
Άρθρο 63:
"Ο Πρόεδρος πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, δίνει τον ακόλουθο όρκο ενώπιον των μελών της Εθνικής Συνέλευσης: "Στο όνομα του Αλλάχ, του Ελεήμονος και Φιλεύσπλαχνου...".
Διακρίνεις καμία ομοιότητα; ![]()
quote:
europaios2
ή να πάμε κόντρα στην πλειοψηφία καταργώντας τη δημοκρατία και για χάρι των ολίγων να σταματήσουμε να κάνουμε και το σταυρό μας μήπως και σας φέρνουμε σε δύσκολη θέση?
Ποιούς ακριβώς εννοείς; Εμάς τους δασκάλους; Εμάς τους Ελληνες; Εμάς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ?
Οσο για το σταυρό σου μπορείς να τον κάνεις όπου και όπως θέλεις, ειδικά δε στο σπίτι σου, μόνος σου, όπως ορίζει το ευαγγέλιο. Το να επιβάλλεις σε μαθητές άλλων δογμάτων να συμμετέχουν στην προσευχή σου είναι παραβίαση των δικαιωμάτων τους.
Στο κάτω-κάτω το σχολείο είναι χώρος μάθησης και όχι χώρος άσκησης θρησκευτικών καθηκόντων και λατρευτικών πρακτικών.
quote:
europaios2
τι εννοείς λέγοντας<< και αυτό γιατί πιστεύω πως τα σχολεία είναι περιουσία του ελληνικού λαού και όχι της οποιασδήποτε εκκλησίας.>> δικό σου είναι ή ήρθε εντολή από το ΥΠΕΠΘ να αποφασίζεις κατά το δοκούν?
Δεν είναι δικό μου. Το γράφει το Σύνταγμα στο άρθρο 16.
Οσο για το δεύτερο σκέλος, δεν μου ήρθε καμία εντολή για ανάρτηση εικόνων, άρα δεν περίμενα καμία εντολή για αποκαθήλωσή τους.
quote:
europaios2
Και τι θέλεις δηλαδή να κάνουμε στρατηγό έναν Ιεχωβά? πως σου φαίνεται? οι Τούρκοι πάντως θα το υποστήριζαν!
Οπως σου είπα και προηγουμένως, οι "Γιαχωβάδες" δεν είναι καθόλου διαφορετικοί στο θέμα αυτό από τους ορθόδοξους παπάδες και καλόγερους, τους οποίους οι Κανόνες της Ορθόδοξης Θρησκείας τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ να στρατεύονται επί ποινή αφορισμού.
Επιπλέον, η ερώτησή σου αυτή είναι τελείως ανόητη, καθώς οι Μάρτυρες του Γιαχωβά δεν στρατεύονται, οπότε είναι μάλλον απίθανο να γίνονται αξιωματικοί ώστε να φτάσουν στο βαθμό του στρατηγού.
quote:
europaios2
-Τόσο πολύ! που σου έδωσαν το δικαίωμα να κατεβάσεις τις εικόνες από την τάξη σου!
Δεν υπάρχει καμία νομοθεσία που να προβλέπει την ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων μέσα στη σχολική αίθουσα, άρα η ανάρτησή τους είναι αυθαίρετη, άρα δεν απαιτείται καμία άδεια από κανέναν για να τις κατεβάσω από την τάξη μου. Και εντολές παίρνω μόνο από τη συνείδησή μου και από το νόμο. Οταν δεν υπάρχει νόμος, τότε μόνο από τη συνείδησή μου.
Για την ενημέρωσή σου, οι εικόνες έχουν κατεβεί από τους τοίχους της Βουλής και έχει αποφασιστεί να κατεβούν και από τα Δικαστήρια, ώστε να εξασφαλίζεται (και) η τυπική αμεροληψία της δικαιοσύνης όσον αφορά το θρησκευτικό αίσθημα του κατηγορουμένου.
Οποιος θέλει να δει εικόνες μπορεί να πάει στην εκκλησία του. Τα σχολεία είναι περιουσία του ελληνικού λαού και όχι της εκκλησίας οποιουδήποτε δόγματος κι έχουν σαν σκοπό τη δημιουργία σκεπτόμενων και συνειδητοποιημένων πολιτών και όχι τη μαζική παραγωγή προβάτων, πιστών και "αφιερωμένων".
Για το σκοπό αυτό έχουν συσταθεί άλλα ιδρύματα, ανήκοντα στα αντίστοιχα θρησκευτικά σωματεία ή εκκλησίες, στα οποία και σε παραπέμπω.

macedon
Κρατουσα θρησκεια ειναι η ορθοδοξια,τι να κανουμε?Ετσι ειναι,σε οποιον δεν αρεσει ξυδι.Και ναι,το ελληνικο κρατος παει μαζι με την ορθοδοξια.Σε οποιον δεν αρεσει αυτο,παλι ξυδι.
Και δε προκειται να αλλαξουμε τιποτα σε σχεση με την σχεση κρατους-εκκλησιας.Φτανει πια,ημαστε η πλειοψηφια (97% χριστιανοι ορθοδοξοι)και θελουμε να υπαρχει η ορθοδοξια στα σχολεια μας μα και σεβασμο στους αλλοθρησκους.
Ετσι για να γουσταρουμε.
ειναι να τρελαινεται κανεις καθως σε ακουει...
ο Θεος ειναι προσωπο με συγκεκριμενη μορφη, χαρακτηριστικα και ιδιοτητες,
ο Ιδιος μας περιγραφει τον εαυτο του, την περιγραφη δεν την κανουμε εμεις
ειναι απειρος, συμφωνοι, ως προς τον χρονο, οχι ομως και ως προν τον χωρο
κατι τετοιο δεν το λεει πουθενα η Βιβλος
ο Θεος εχει συγκεκριμενο τοπο κατοικησης (τον ουρανο)(οτι κι αν σημαινει αυτο)
το αγιο πνευμα ειναι η δυναμη του Δημιουργου, μεσω της οποιας ενεργει και ελεγχει τα παντα, κατι αντιστοιχο με τη δυναμη που εχουν οι ανθρωποι στους μυς τους
ειναι αγιο διοτι εκπορευεται απο τον Αγιο Θεο
δηλαδη θελεις εσυ να μας πεισεις οτι ο Δημιουργος δεν εχει δικη του φωνη; ειναι αλλαλος;
οι Εβραιοι βρε ανεκδιηγητε, δεν ακουσαν την φωνη του Θεου με την εννοια, οτι δεν υπηκουσαν σε αυτη τη φωνη...
τοσο πιαααα!!!!!!!!!
ακομα κι αν υποστηριξουμε οτι τα συγκεκριμενα ατομα στα οποια μιλησε ο Ιησους δεν ειχαν ακουσει ποτε την φωνη του Θεου, η επιβεβαιωση οτι ο Θεος εχει φωνη μας φτανει...
οταν ο Ιησους βγηκε απο το νερα μετα το βαφτισμα του ποιος ηταν Αυτος που ειπε: αυτος ειναι ο Γιος μου ο αγαπητος...; (και τον ακουσαν οι παρατηρητες;)
εσυ λες οτι υλη και ενεργεια ειναι ενα και το αυτο.
μονο που ξεχνας οτι απο το ενα μπορει να παραχθει το αλλο, επομενως ειναι δυο διαφορετικα πραγματα, (ανταλαξημα) και επισης την υλη την βλεπουμε οχι την ενεργεια.. (βλεπουμε τα αποτελεσμα της)
οταν στη Βιβλο λεει οτι ο Θεος ειναι πνευμα, εννοει οτι ειναι πνευματικο προσωπο, αορατο σε εμας. (ενεργεια σε αλλη μορφη)
το αγιο πνευμα που σου ειπα γιατι ειναι αγιο, ειναι μερος του Θεου, ειναι η δυναμη του, δεν ειναι κατι με προσωπικοτητα,
κατι ξεχωριστο...
Edited by - eidos on 02/02/2008 14:52:24
quote:
macedon:
Αν δε γνωρίζεις τι είναι "θεοκρατικό κράτος", μάθε. Αν γνωρίζεις, διάβασε το Σύνταγμα. Ολα εκεί μέσα είναι.
Ας κάνουμε όμως μια σύγκριση:.............κ.λ.π...............μπλα μπλα μπλα,...............Διακρίνεις καμία ομοιότητα;
-Ναί.
-Για να συνεχίσουμε!... Στο Αφγανιστάν αν αφήσεις υπονούμενα εναντίον του Κορανίου σε εκτελούν!
-Στο Αφγανιστάν ο φόνος για λογαριασμό του Κορανίου είναι επιβεβλημένος!
................Διακρίνεις καμιά ομποιότητα?
quote:
europaios2:
ή να πάμε κόντρα στην πλειοψηφία καταργώντας τη δημοκρατία και για χάρι των ολίγων να σταματήσουμε να κάνουμε και το σταυρό μας μήπως και σας φέρνουμε σε δύσκολη θέση?
macedon:
Ποιούς ακριβώς εννοείς; Εμάς τους δασκάλους; Εμάς τους Ελληνες; Εμάς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ?
Οσο για το σταυρό σου μπορείς να τον κάνεις όπου και όπως θέλεις, ειδικά δε στο σπίτι σου, μόνος σου, όπως ορίζει το ευαγγέλιο. Το να επιβάλλεις σε μαθητές άλλων δογμάτων να συμμετέχουν στην προσευχή σου είναι παραβίαση των δικαιωμάτων τους.
Στο κάτω-κάτω το σχολείο είναι χώρος μάθησης και όχι χώρος άσκησης θρησκευτικών καθηκόντων και λατρευτικών πρακτικών
-Σου απάντησε ο Μιχαήλ! που με κάλυψε στο απόλυτο!
quote:
macedon:Οσο για το δεύτερο σκέλος, δεν μου ήρθε καμία εντολή για ανάρτηση εικόνων, άρα δεν περίμενα καμία εντολή για αποκαθήλωσή τους.
-Δεν υπάρχει καμία νομοθεσία που να προβλέπει την ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων μέσα στη σχολική αίθουσα, άρα η ανάρτησή τους είναι αυθαίρετη, άρα δεν απαιτείται καμία άδεια από κανέναν για να τις κατεβάσω από την τάξη μου. Και εντολές παίρνω μόνο από τη συνείδησή μου και από το νόμο. Οταν δεν υπάρχει νόμος, τότε μόνο από τη συνείδησή μου
-Τους μαθητές σου τους ρώτησες? ή η συνείδησή σου καλύπτει τις συνειδήσεις άλλων?
-Αλήθεια ο επόμενος δάσκαλος που θα έρθει στη θέση σου εάν είναι Χριστιανός με βάση τη συνείδησή του θα πρέπει να τις αναρτήσει?
quote:
macedon:Για την ενημέρωσή σου, οι εικόνες έχουν κατεβεί από τους τοίχους της Βουλής και έχει αποφασιστεί να κατεβούν και από τα Δικαστήρια, ώστε να εξασφαλίζεται (και) η τυπική αμεροληψία της δικαιοσύνης όσον αφορά το θρησκευτικό αίσθημα του κατηγορουμένου.
Οποιος θέλει να δει εικόνες μπορεί να πάει στην εκκλησία του. Τα σχολεία είναι περιουσία του ελληνικού λαού και όχι της εκκλησίας οποιουδήποτε δόγματος κι έχουν σαν σκοπό τη δημιουργία σκεπτόμενων και συνειδητοποιημένων πολιτών και όχι τη μαζική παραγωγή προβάτων, πιστών και "αφιερωμένων".
-Προς ενημέρωσή μου το Ευαγγέλιο θα εξακολουθούν να το έχουν ή όχι?
-Προς ενημέρωσή σου κανένας από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας ΜΕΤΑ ΑΝΔΡΕΑ, δεν παρέλειψε να επισκεφτεί τη μασονική στοά στας Αθήνας!
-Προς ενημέρωσή σου, όπως η πόλη εάλω έτσι και Ελλάδα προσπαθεί να αλωθεί εκ των έσω όμως! Μασόνοι (και του χρήματος και των θρησκειών)προσπαθούν να διαλύσουν τη χώρα!) και το βλέπουμε καθημερινά στο μύθος και πολιτεία!. Δεν στέκομαι βέβαια στην αποκαθήλωση, αλλά είναι ενδεικτικό του τι προσπαθούν να κάνουν, απομακρύνοντας τον άνθρωπο από το Θεό, το πεδίο είναι πιο ελεύθερο για την επίτευξη του στόχου τους.
-Προς ενημέρωσή σου θα αποτύχουν!
-Όπως λες τα σχολεία είναι περιουσία του Ελληνικού λαού που στην μεγάλη πλειοψιφία του είναι Χριστιανοί! Για σκέψου όμως να γίνουμε μειοψηφία! πάλι θα αρχίσετε τους διωγμούς? γιατί εσείς απολαμβάνεται την αμέριστη ασυλία!
quote:
Οπως σου είπα και προηγουμένως, οι "Γιαχωβάδες" δεν είναι καθόλου διαφορετικοί στο θέμα αυτό από τους ορθόδοξους παπάδες και καλόγερους, τους οποίους οι Κανόνες της Ορθόδοξης Θρησκείας τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ να στρατεύονται επί ποινή αφορισμού
-'Οπως σου είπα υπέδειξε τον κανόνα αυτόν, για να τον μελετήσω.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:
Προς ενημέρωσή μου το Ευαγγέλιο θα εξακολουθούν να το έχουν ή όχι[/i]
Ποιοί? Για ποιό λόγο; Πού αναφέρεσαι άνθρωπέ μου;
quote:
Προς ενημέρωσή σου κανένας από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας ΜΕΤΑ ΑΝΔΡΕΑ, δεν παρέλειψε να επισκεφτεί τη μασονική στοά στας Αθήνας!
(σχόλιο στην απόφαση αποκαθήλωσης των εικόνων από τα δικαστήρια)!
quote:
]Για να συνεχίσουμε!... Στο Αφγανιστάν αν αφήσεις υπονούμενα εναντίον του Κορανίου σε εκτελούν!
Θα μπορούσες να με παραπέμψεις στο σχετικό νόμο ώστε να το επιβεβαιώσω;
quote:
Στο Αφγανιστάν ο φόνος για λογαριασμό του Κορανίου είναι επιβεβλημένος!
Και πάλι, θα ήθελα μια σχετική αναφορά. Ποιός νόμος το λέει;
quote:
Διακρίνεις καμιά ομποιότητα
Φυσικά. Στην Ελλάδα σε φυλακίζουν για αντίστοιχο παράπτωμα (άρθρα 198-199 του Ειδικού Μέρους του Ποινικού Κώδικα).
quote:
Προς ενημέρωσή σου, όπως η πόλη εάλω έτσι και Ελλάδα προσπαθεί να αλωθεί εκ των έσω όμως! Μασόνοι (και του χρήματος και των θρησκειών)προσπαθούν να διαλύσουν τη χώρα!) και το βλέπουμε καθημερινά στο μύθος και πολιτεία!.
Καλά, ότι πεις. Λάθος δικό μου που προσπάθησα να μιλήσω έστω και για μια φορά σοβαρά μαζί σου. Καλά κάνω και σ'αφήνω στο γιαπετ. Ο ανθρωπος είναι εκπαιδευμένος, όχι σαν και μένα.
quote:
Όπως λες τα σχολεία είναι περιουσία του Ελληνικού λαού που στην μεγάλη πλειοψιφία του είναι Χριστιανοί! Για σκέψου όμως να γίνουμε μειοψηφία! πάλι θα αρχίσετε τους διωγμούς?
Κάναμε ποτέ εμείς οι δάσκαλοι διωγμούς; Εναντίον ποιών; Πότε; Γιατί;
quote:
Οπως σου είπα υπέδειξε τον κανόνα αυτόν, για να τον μελετήσω.
Είναι ο έβδομος κανόνας της τέταρτης οικουμενικής συνόδου της Χαλκηδόνας (451 μαχχ).

macedon