- ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΕ ΚΑΠΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Το άτομο που μου δίνει τις πληροφορείες αυτές εγώ τουλάχιστον το θεωρώ αξιόπιστο, τώρα αν υπάρχει περίπτωση να έχει κάνει κάπου λάθος και εγώ το μεταφέρω σε εσάς τότε ζητώ ταπεινά συγγνώμη.
Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei
ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ
ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΛΕΟΝΕ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ.
....................................................................
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ.
....................................................................
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Αυτό εννοείς φίλε Sterm.Απο αισθητική καθαρά άποψη πιστεύω ότι είναι ένα μικρό αριστούργημα.Στις σημειώσεις μου διαβάζω ότι η φωτογραφία είναι απο την πόλη Minneapolis των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τώρα για το πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα με αυτό το καπάκι.
Εγώ σκέφτομαι ως εξής:το καπάκι αυτό το σχεδίασε κάποιος ή κάποια.Αυτός ο κάποιος ή κάποια μπορεί να ανήκει σε κάποια από τις χιλιάδες παγανιστικές ομάδες ή ομαδούλες που υπάρχουν στην Αμερική στα πλαίσια αυτού που ονομάζεται κίνημα "New Age".
Άλλη περίπτωση:αυτός ή αυτή που σχεδίασε το καπάκι δεν ανήκει σε κάποια απο αυτές τις ομάδες,είναι παντελώς άσχετος/η με όλα αυτά,και είναι απλά ένας/μία καλλιτέχνης που κάπου άκουσε ή διάβασε για αυτές τις τελετές και βρήκε σε αυτές ένα στοιχείο έμπνευσης για δημιουργία.
Η απάντηση που δίνω και στις δυο περιπτώσεις είναι,"ε και?" Γιατί θα πρέπει να υπάρχει κάτι "σοβαρό" πίσω απο αυτό το καπάκι?
Αν πάντως κάποιος νομίζει ότι υπάρχει "κάτι" εδώ,ας κάνει μια έρευνα σε μια μηχανή αναζήτησης με λέξεις κλειδιά sabbats+witches.Όλο και κάτι θα βρεί. ![]()

Είμαι νέο μέλος και ειλικρινά χαρούμενος που είμαι στην κουβέντα σας.
Το θέμα είναι πραγματικά άξιον περιεργείας αλλά ας μου επιτραπεί ένα μικρό σχόλιο σχετικά με την Qabbalah.
Όχι και σχετίζεται με την μαύρη μαγεία η Καμπαλά βρε παιδιά,για όνομα του Θεού. Αν κάποιοι δήθεν "μαύροι μάγοι" ή "σατανιστές" ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο,τα έχουν κάνει όλα αχταρμά,δεν φταίει η Καμπαλά.
Έλπίζω να μην με παρεξηγήσετε,απλά την άποψή μου λέω.
quote:Τα καπάκια με τις 3 κυρτές οριζόντιες γραμμές και 1 κάθετη στο κέντρο(σαν ψαροκόκκαλο),
όπως και αυτό που μοιάζει με το 'Ψ' έχοντας και αυτό μια κυρτή γραμμή στην βάση είναι καβαλιστικά σύμβολα. Ως γνωστόν η Καμπάλα σχετίζεται άμεσα με την μαύρη μαγεία.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ GRIGORIANOS..
quote:
1ον ΑΝΑΦΕΡΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΜΥΝΗΜΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ...ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΙΔΙΟ...
ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΑ...
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Ίσως αυτό να σημαίνει ότι για το φαινόμενο δεν ευθύνεται ο κρατικός φορέας.
..........ή μήπως σημαίνει "ας κάνουμε τους τρελούς τώρα που μας καταλάβανε" ;........
Καλημέρα σε όλους ![]()
Φίλε Gothic ευχαριστώ για την επισήμανση όπως θα είδες ζήτησα συγγνώμη προκαταβολικά σε περίπτωση που κάποια από τις πληροφορίες μου είναι λανθασμένη, απλώς όπως προανέφερα όπως μου τα είπαν τα μετέφερα.
Επειδη μενω στο κεντρο της Αθηνας κι ειμαι απο αυτους που τους αρεσει να παρατηρουν τριγυρω (και κατω) συνεχεια και διανυω καθε απογευμα
αρκετα χιλιομετρα με τα ποδια στο κεντρο της Αθηνας, μπορω να πω οτι εχω εντοπισει εκατονταδες απο αυτα..
Αλλα ακομη να βγαλω καποιο ουσιαστικο συμπερασμα.
Κανενα νεοτερο κανεις?
Αυτο που θα ηθελα να τονισω -ειναι- οτι στην περιπτωση που κρυβεται κατι καλο και θετικο -]+[- πισω απο αυτη την ιστορια -τοτε ισως να μη δινουμε μεγαλες διαστασεις στο θεμα γιατι ετσι μπορει να το βλαψουμε - αν υπαρχει καλο..
![]()
Htan anatrixiastiko... Toso eleipsh eixan kai to ebalan? Ki olos o kosmos patoyse panw. Eleos.
Oxi omws sthn A8hna, alla sthn Katerinh, se kentrikotato shmeio, dipla apo thn plateia. Ean einai kapoios apo ekei, na toy pw poy akribws einai.
Isws, telika, bgei symperasma oti kai ta anaferomena kapakia isws htan parapetamena kai ta perimazepsan giati tairiaze to "kopsimo" toys. Den 3erw....
Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...
εκατονταδες πλακακια που απλα ετυχε να τους κανουν το "κοψιμο" τους?
λιγο αστοχο θα ελεγα..
αλλωστε αν κοιταξεις και τις προηγουμενες σελιδες θα βρει μια φωτο
οπου ενα πολυ χαρακτηριστικο καπακι τοσο που να μην ειναι καθολου συνηθισμενο υπαρχει στο Παρισι και ακριβως το ιδιο στην Γ' Σεπτεμβριου.. τι εγινε δηλαδη? Καναμε εισαγωγη? Γιατι τετοιο 'βιτσιο' με το συγκεκριμενο καπακι?
Κανεις μαλλον δεν ξερει τι κρυβεται πισω απο ολα αυτα
η' μπορει να ξερει αλλα να σιωπα
κινδυνοι υπαρχουν..
το σ ι γ ο υ ρ ο ειναι οτι η ολη ιστορια δεν ειναι τυχαια
quote:
kati poy moy eixe kanei entypwsh mia fora, htan ena plakaki toy pezodromioy, poy anti gia plakaki eixan balei mia plaka apo tafo, poy elege : "Kallioph .... (den 8ymamai), apo8anwn ...-...-1985".
Htan anatrixiastiko... Toso eleipsh eixan kai to ebalan? Ki olos o kosmos patoyse panw. Eleos.
Oxi omws sthn A8hna, alla sthn Katerinh, se kentrikotato shmeio, dipla apo thn plateia. Ean einai kapoios apo ekei, na toy pw poy akribws einai.
Isws, telika, bgei symperasma oti kai ta anaferomena kapakia isws htan parapetamena kai ta perimazepsan giati tairiaze to "kopsimo" toys. Den 3erw....Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...
Πριν μερικά χρόνια, επί εποχή Αβραμόπουλου νομίζω, είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας η πρακτική να αντικαθίστανται οι σπασμένες πλάκες του δήμου Αθήνας με άχρηστες πια μαρμάρινες ταφόπλακες τις οποίες καμία φορά οι εργάτες τοποθετούσαν «προς τα πάνω» με το όνομα, δηλαδή, του θανόντος σε κοινή θέα (Ooops!) όπως στην περίπτωση που αναφέρεις, θυμάμαι είχε γίνει χαμός..
που εχουν μεανδρους επανω τους..
ΦΙΛΕ XD ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ...
ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Τιποτα νεότερο και πιο σαφές?
Ουτε εδω?
Edited by - XD on 17/12/2004 22:50:46
ΦΙΛΕ ΜΟΥ XD ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()