- ΝΕΟ ΚΑΡΑΒΙ -SOS- - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Διότι είναι Ο ΜΟΝΟς... τρόπος.... να αποκτήσεις,... ταπεινό πνεύμα....
..... και ....συντετριμένη.... και ταπεινωμένη..... καρδια.....
....όταν.....θυμάσαι..... Αδιάλειπτα... ΕΚΕΙΝΟΝ.... μόνο τότε...,
Γιατί πρέπει να έχω ταπεινό πνεύμα ;
Γιατί να έχω συντετριμμένη και ταπεινωμένη καρδιά ;
quote:
.....Απαρνιέσαι τον εαυτό σου!.... για να κατέβει μέσα σου...
Γιατί να απαρνηθώ τον εαυτό μου ;
quote:
«... Ύστερα από πολλές οδύνες ...και το μαρτύριο μου ...το μεγάλο,...
....Εγείρομαι πάλι.... μεταμορφωμένος,.....από κάθε ψεγάδι....ΕΛΕΥΘΕΡΟς....».
...Σημ. Μονο δυο λέξεις χρειάζεσαι.. τίποτα άλλο!.. άντε... πέντε..λέξεις!....
...«ΔΟΞΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ...ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!»
Αμφιβάλλω αν θα εγερθώ μεταμορφωμένος (όπως λες) από κάθε ψεγάδι , κάνοντας τα προηγούμενα που έγραψες .
agelos , τις πρόσφατες χιλιετίες η ανθρωπότητα κυριαρχήθηκε από τον φόβο και την κρίση .
Η θρησκεία χρησιμοποιήθηκε ως ένας παράγοντας για κοινωνικό έλεγχο και συμβιβασμό .
Παράξενες και εντελώς παράλογες πίστεις για έναν οργισμένο , επικριτικό Θεό εμποτίστηκαν στον ανθρώπινο ψυχισμό και μας έπεισαν ότι το να είμαστε πνευματικοί ή άξιοι αγάπης , σημαίνει να είμαστε καλοί . Να συμβιβαζόμαστε με τους εξωτερικούς κανόνες και τις κοινωνικές απαιτήσεις . Να βάζουμε τις ανάγκες των άλλων πριν από τις δικές μας . Να θυσιαζόμαστε . Να αρνούμαστε τον εαυτό μας . Να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι ή ξεχωριστοί .
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε εσωτερικεύσει μια ψυχρή , κριτική , καταπιεστική εσωτερική φωνή – τον εσωτερικό επικριτικό θεό – που μας λέει πώς να συμπεριφερόμαστε , μας επικρίνει συνεχώς , κρατάει το σβέρκο μας στον τροχό και συνθλίβει ή αρνείται τα αληθινά μας αισθήματα . Αφού τα συναισθήματα και οι επιθυμίες είναι η γλώσσα της ψυχής μας , αυτό ισοδυναμεί με ψυχικό φόνο . Στο βαθμό που δίνουμε τη δύναμή μας στον εσωτερικό δικαστή , υποτασσόμαστε και φυλακιζόμαστε . Τα παντζούρια των παραθύρων μας είναι κλειστά . Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα είναι άγχος , κατάθλιψη , σωματική ασθένεια , δυσλειτουργικές σχέσεις ή μια διάχυτη κακοκεφιά την οποία δεν μπορούμε να εξηγήσουμε .
Η συνείδηση είναι αυτή που καθορίζει την κατάρρευση των λειτουργιών του κβαντικού κύματος , το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι ο νους μας είναι αυτός που ελέγχει τι συμβαίνει στη ζωή μας , και όχι ένας δικαστής Θεός . Δεν υπάρχουν εντολές από τον ουρανό . Δεν υπάρχουν θύματα της τύχης , της μοίρας , του κάρμα ή της γενετικής κληρονομιάς . Αντιθέτως ανακαλύπτουμε ένα σύμπαν στο οποίο η αγάπη είναι τόσο ανεπιφύλακτη , ώστε λέει «Ναι !» σε κάθε επιθυμία που έχουμε . Δεν γίνονται ερωτήσεις . Δεν υπάρχει ανάγκη να την κερδίσουμε ή να την αξίζουμε . Δεν υπάρχει αμφιβολία για το αν μας “επιτρέπεται” να έχουμε αυτή την επιθυμία . Το σύμπαν έχει άπειρες πηγές και μπορεί να συντονίσει τις ανώτερες ανάγκες όλων . Ζητήστε και σας δίνεται . Είναι τόσο απλό όσο αυτό .
Ή μάλλον όχι , δεν είναι και τόσο απλό όσο αυτό . Όπως δείχνει η επιστήμη , η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη . Παίρνουμε αυτό στο οποίο εστιαζόμαστε . Αν εστιαστούμε στα προβλήματα τότε θα γίνουν χειρότερα . Αν εστιαστούμε στους φόβους τότε αναπόφευκτα θα εκδηλωθούν . Αν εστιαστούμε σε αυτό που επιθυμούμε τότε θα το έλξομε προς το μέρος σας . Αυτό που περιμένομε , αυτό παίρνουμε . Αποδεικνυόμαστε σωστοί ξανά και ξανά . Μπορούμε να έχομε οτιδήποτε θέλομε , αλλά πρέπει να στείλομε επίμονα σήματα .
Οι πίστεις , οι επιθυμίες και οι προσδοκίες μας πρέπει να είναι σαφείς .
Τι διασπά την ενέργειά μας προκαλώντας ασαφή ή αντιφατικά σήματα ;
Ο φόβος και η κρίση – να μη νοιώθουμε αρκετά καλοί . Να νιώθουμε ένοχοι για τις επιθυμίες μας . Να φοβόμαστε ότι αν έχουμε αυτό που θέλουμε , στερούμε άλλους από αυτό που θέλουν . Να λέμε στον εαυτό μας ότι πρέπει να βάζουμε πρώτα τους άλλους , ή ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο με αυτά που έχουμε . Να πιστεύουμε ότι τα όνειρα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ή ότι θα πάρουμε την ανταμοιβή μας αργότερα , αν υποφέρουμε και θυσιαστούμε τώρα . Να νιώθουμε άγχος όταν κάνουμε μια αλλαγή . Να φοβόμαστε ότι η ζωή θα διαλυθεί . Πλήθος παρόμοιων αρνητικών σκέψεων ξεπηδούν από τις παλιές κοσμολογίες – από τον Θεό που μας κουνάει το δάχτυλο από τον ουρανό , ή από μια πίστη ότι ο κόσμος είναι ένα στέρεο και περιορισμένο μέρος πάνω στο οποίο έχουμε ελάχιστο έλεγχο .
Η βάση της ζωής είναι η ελευθερία , ο σκοπός της ζωής είναι η χαρά και το αποτέλεσμα της ζωής είναι η ανάπτυξη .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΦΕΥς,
Η διαφωνία είναι καλή και άγια..ξεμπλοκάρει, έτσι λέει ο λαός,
ένας αδελφός από δω, μου είχε πει:
"τα πολλά λόγια είναι φτώχεια", ας με συγχωρήσει όμως, δεν θα τον ακούσω,
θα απαντήσω σε όλα για να μην φανώ αγενής!
Αρχίζω από το τέλος:
"ΒΑΣΗ ΤΗς ΖΩΗς Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,"
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΙΛΑς, ΤΟΥ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ, ΟΝΤΟς,
ΟΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙς ΟΔΥΝΕς ΤΟΥ ΕΚΡΑΞΕ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ! ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟς ΤΟ ΕΛΕΥΘΈΡΩΣΕ!
ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΉ ΤΟΥ!;
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙς ΣΟΥ ΟΜΩς ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ,
από ένα άλλο ανώτερο επίπεδο,
μην προσπαθήσεις να απαντήσεις με την πεπερασμένη διάνοια του πεπερασμένου ανθρώπου,
διότι όλα τα κβαντικά άλματα έγιναν και οι αετοί, εμείς, είμαστε οι νικητές!
γνωρίζω ότι είσαι μαζί μας, είσαι νικητής!, αν παλέψουμε θα είναι για να μου δωθεί η ευκαιρία να σε αγκαλιάσω!
Kι ένας δάσκαλός μου, συνέχεια,μου έλεγε: "να θυμάσαι όποιος σ'αγαπάει σε κάνει και κλαίς!"
"αν περνάς καλά με κάποιον ..δεν σ' αγαπάει..να φεύγεις, μακριά!...".
... έχουμε μέλλον!..
quote:Aitherovamon,δε το ξερα ότι αυτά γράφονται και σε τεύχη της Σκοπιάς και του Ξύπνα!!
χωρίς copy-paste ΟΛΑ τα τεύχη της Σκοπιάς και του Ξύπνα
Όσα λέει ο φίλτατος agelos,γράφονται και αλλού σε βιβλία Ινδών δασκάλων.
Για το Τανγκό της Νεφέλης,
για τον Ινδό δάσκαλο γκουρού που ήρθε "σήμερα"[29/12/2011 γράφτηκε το πόστ του agelos-κομμάτι της ιστορίας ή, όντως ήρθε ή έρχεται;;] με την ωραία κατά τ'άλλα ιστορία για το γέρο και το νέο που μιλάει για 3 ή 4 ζωές μέχρι τη "φώτιση",
και για τη Θεία Κατανόηση.
quote:Το πιο ουσιαστικό και δύσκολο να γίνει στη πράξη,είναι αυτό που λες φίλε Aitherovamon.
να σταματήσει ο (εύκολος) συμπαντικός μονόλογος και να ξεκινήσει ο (δύσκολος) επίγειος διάλογος

quote:quote:Aitherovamon,δε το ξερα ότι αυτά γράφονται και σε τεύχη της Σκοπιάς και του Ξύπνα!!
χωρίς copy-paste ΟΛΑ τα τεύχη της Σκοπιάς και του Ξύπνα
Όσα λέει ο φίλτατος agelos,γράφονται και αλλού σε βιβλία Ινδών δασκάλων.
Για το Τανγκό της Νεφέλης,
για τον Ινδό δάσκαλο γκουρού που ήρθε "σήμερα"[29/12/2011 γράφτηκε το πόστ του agelos-κομμάτι της ιστορίας ή, όντως ήρθε ή έρχεται;;] με την ωραία κατά τ'άλλα ιστορία για το γέρο και το νέο που μιλάει για 3 ή 4 ζωές μέχρι τη "φώτιση",
και για τη Θεία Κατανόηση.quote:Το πιο ουσιαστικό και δύσκολο να γίνει στη πράξη,είναι αυτό που λες φίλε Aitherovamon.
να σταματήσει ο (εύκολος) συμπαντικός μονόλογος και να ξεκινήσει ο (δύσκολος) επίγειος διάλογος
Είναι τα αδέλφια μας, YUGI-OH, Η ΑΓΑΠΗ ΤΗς ΘΥΣΙΑς, Η ΕΝΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟς, ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ -"ΠΑΝΤΕς ΕΝ"-.
quote:
..............A Π Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ω Σ Η...................Oλοκληρωτική..... ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ..... σημαίνει...
....Συνεχείς..... ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ..... ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ....
....Δεν... υπάρχει... άλλος ....ΔΡΟΜΟΣ!...δοξάζεις τον Πλάστη !....
....Που σου χαρίΖΕΙ...ΕΝ ΑΦΘΟΝΊΑ.... ΤΗ ΖΩΗ..., και ποθεί να σε δει.... ΕΛΕΥΘΕΡΩΜΈΝΟ!,
.....Και συνεχίζεις να ΤΟΝ... ΔΟΞΑΖΕΙΣ,....ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ....
.....Διότι είναι Ο ΜΟΝΟς... τρόπος.... να αποκτήσεις,... ταπεινό πνεύμα....
..... και ....συντετριμένη.... και ταπεινωμένη..... καρδια.....
....όταν.....θυμάσαι..... Αδιάλειπτα... ΕΚΕΙΝΟΝ.... μόνο τότε...,
.... ΞΕΧΝΑΣ.... τον εαυτό σου,...και ΕΚΕΙΝΟς!... σε γεμίζει... από το δικό... ΤΟΥ! ... ΠΝΕΥΜΑ!,...
... αυτή την έννοια... έχει η λέξη.... ΑΠΆΡΝΗΣΗ!....
....ΚΙ ΑΛΛΟς ΤΡΟΠΟς..... ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙς.... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!.....
.....Απαρνιέσαι τον εαυτό σου!.... για να κατέβει μέσα σου...
.....όλο το Πνεύμα.... της Θεότητος... Σωματικώς και να κατασκηνώσει...ΔΙΑΠΑΝΤΟς... εντός σου ...
....και.. να αρχίσει... μέσα σου!... μια... ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ! ,.... μια βεγγέρα!.... ΑΠΑΡΑΜΙΛΗς...ΑΓΑΠΗς!....
... Ενωμένο... δια παντός....το πλάσμα ....με τον Πλάστη... στην ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ!!...
....Και που είναι το μικρούλι σου .... εγώ... ΈΓΙΝΕ ...Η ΣΤΑΓΟΝΑ... ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ... ΤΗΣ ΑΓΆΠΗΣ ΤΟΥ!...
...κι εσύ... λες...
«... Ύστερα από πολλές οδύνες ...και το μαρτύριο μου ...το μεγάλο,...
....Εγείρομαι πάλι.... μεταμορφωμένος,.....από κάθε ψεγάδι....ΕΛΕΥΘΕΡΟς....».
...Σημ. Μονο δυο λέξεις χρειάζεσαι.. τίποτα άλλο!.. άντε... πέντε..λέξεις!....
...«ΔΟΞΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ...ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!»
Καλά και Άγια, όσα γράφεις φίλτατε agelos.
Και εσύ και εγώ, μπορούμε να γράφουμε πολλά και να δοξάζουμε ο ένας τον άλλον, εγώ εσένα και εσύ εμένα,και οι δυό μαζί τον Ύψιστο!!
Καμία αντίρρηση,αλλά απ'τη πολλή δοξολογία μη καταλήξουμε σ'αυτό που λέει ο λαός μας.
Δεν έχεις ακούσει το λαό μας που λέει κι ότι "το πολύ το κύρε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς";
Υ.Γ.
Μ'αυτό που λέω,δεν εννοώ να σταματήσεις να γράφεις.
Γράφε ότι και όσο θες[δε με πειράζει, προς θεού άλλωστε δε θα θελα να εννοηθεί το αντίθετο],μερικές φορές διαβάζω όσα γράφεις και βρίσκω πολλά γνωστά που τα έχω διαβάσει ή τα έχω ακούσει, όπως το Τανγκό της Νεφέλης και τον Ινδό γκουρού με τις 3 ή 4 ζωές μέχρι τη "φώτιση" αλλά και τα υπόλοιπα λίγο-πολύ δεν είναι άγνωστα.
Το θέμα είναι ότι στην αρχή ακούγονται ωραία σ'έναν αναζητητή,αλλά στη συνέχεια αν προχωρήσει σε πιο σοβαρή έρευνα με τον εαυτό του,εκεί είναι που αρχίζουν τα δύσκολα.![]()

Edited by - YUGI-OH on 05/01/2012 14:47:09
...EIMAI MAZI ΣΟΥ YUGI, ... ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΠΛΆ..
(θα σου πω πως έλαβα το ρήμα Άνωθεν, για να γράψω στο ΕSOΤΕRΙΚΑ.gr)
Eίδα λοιπόν ένα Πνευματικό ενύπνιο που με ξύπνησε μέσα στη ειρήνη και την γαλήνη Του!
Στον ξενώνα που έχω δίπλα στο σπίτι μου είχαν έρθει πολλοί νέοι,
Κι έδινα στον κάθε ένα από μια πετσέτα...
και περίμεναν να περάσουν στο μπάνιο να πλυθούν..
Όντως ο μεγάλος Σκηνοθέτης μιλά μόνο μια φορά και ποτέ δεν δευτερόνει,
Δεν περίμενα λοιπόν, πήρα το Ρήμα κι άρχισα να γράφω,
Η Αλήθεια ...όμως ,Γιούγκι, ... σοκάρει,... η Αλήθεια... Γιούγκι, ... έβγαλε και τα πέπλα της...
Τα όνειρα, τις περισσότερες φορές είναι ριπρογραμματισμος του μυαλου μας, διλ βάζει σε τάξη σε σκέψεις, και 99 στα 100 φορές αφορά εμάς, όχι τρίτους.
Αν δεν έβλεπες όνειρα η έβλεπες σπάνια, το καράβι σου θα είχε πνευματικότερη πλωηση. Τώρα πετσέτες βλέπεις και το θεωρείς ουράνιο σημάδι.
Θέλω να ρωτήσω, ήσουν άρρωστος νεώτερος, μα έγινες καλα, και σκεφτεσαι πως με το καράβι της γνώσης... σωστά τα γράφω? θα μεταδόσεις τα φώτα σου, η εκείνα του κυρίου.
Σκεφτηκες ποτε σου, μήπως όσα βλέπεις και θεωρείς σημάδια και πνευματικά, είναι παιχνίδια του μυαλου σου, και όσων είχες διδαχθεί σε κάποια τρυφερή ηλικία?
Αν έχεις πνευματικό (ανάστημα) την επόμενη που θα παρουσιασθούν, μείνει ήρεμος, κοιτάξετα κατάματα, και δες αδελφέ πως συμπεριφέρονται. (π.χ αν διαλύονται)
Ο ορατός μας κόσμος, και ο κόσμος των ονείρων, ένας και αυτός.
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΛΑΤΩΝΑ,
Βρέθηκα σ'ένα μεγάλο παλάτι,
καποιος μου είπε να βοηθήσω στο τραπέζι, διότι άρχιζε η γιορτή,
στην κουζίνα τώρα, (στο υποσυνείδητο )δεν μπορούσε κανείς, να βρει τα πιάτα,
ρωτάω κάποιον εκεί:
"Πιάτα δεν υπάρχουν",
Κι αυτός ανοίγει και μου δίνει μεγάλους δίσκους για το φαγητό,
και μου λέει:
"Το φαγητό πάντα το ετοιμάζει ο Πατέρας, εμείς, το βάζουμε μόνο στους δίσκους,
γύρω από τους δίσκους βάζουμε πιρούνια
άλλος μπορεί να φάει μια μπουκιά και να χορτάσει,
κι άλλος μπορεί να φάει μόνος του όλο το δίσκο!"