ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Γιώργος38 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
22/11/2007, 15:50:15
Επιλογή του ατομικά διαμορφωμένου εγώ , σε μία δημόσια συζήτηση , κάνουνε όσοι δεν έχουνε συγκεκριμένη ιδέα για την εσωτερική ατραπό .
Εκθέτουνε αυτό που έχουνε και αυτό βέβαια δεν είναι δικό τους ψωμί, αλλά η γνώση για την οποία διαβάσανε .

Το αποτέλεσμα το βλέπουνε αντικειμενικά , όσοι άνοιξαν το μυαλό τους και αντιλήφθηκαν ,ότι απέχουνε από τον ανώτερο εαυτό .

Κάποιοι πάλι έχουνε στείλει χιλιάδες μυνήματα , σε θέματα που αναζητάνε απαντήσεις και ακόμα δηλώνουνε και μάλιστα στον πληθυντικό, ότι ακόμη ψάχνουμε .
Οι απαντήσεις για την το κάρμα, την μετενσάρκωση, το άπειρο, τις αδελφές ψυχές και γενικά ότι έχει σχέση με την μία ψυχή ,έχουνε δοθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια .
Ο έχων όμως εσωτερικά εκπαιδευμένα ώτα ακούει και έχει πάρει τις απαντήσεις ,ο έχων εξωτερικά επίκτητη γνώση, παραμένει σε ψευδαισθήσεις και τις διαιωνείζει,τρώγοντας ακόμη απο το ψωμί που αγόρασε απο κάποιον φούρνο.

Φτιάξτε το ψωμί μόνοι σας , για να δείτε ανώτερο εαυτό .
Αν μένεται στο εγώ σας , αυτό σημαίνει , ότι δεν διανύεται την εσωτρική ατραπό .

Καλές εξωτερικές αναζητήσεις .

TrithemiusΜέλος
22/11/2007, 16:13:50
quote:

Trithemius απλά αναρωτιέμαι, πως αν ολόκληρο το σύμπαν είναι μόνο μια μεγάλη μηχανή και τα πάντα γίνονται μηχανικά χωρίς συνείδηση, τότε ο άνθρωπος που έχει μια ανώτερη συνείδηση πρέπει να είναι έξω από το σύμπαν (φύση) και χώρια από αυτό, λίγο εγωιστικό δεν είναι αυτό φίλε μου…...

Άραγε αυτό που λέμε συνείδηση είναι αποκλειστικά μια ανθρώπινη ιδιότητα ή είναι μια θεμελιώδης ιδιότητα που χαρακτηρίζει όλο το Σύμπαν ;

Σαφώς και υφίσταται συνείδηση σε ατομικότητες πέραν αυτής του ανθρώπου. Εδώ, οι εκδοχές είναι δύο:

α) Η συνείδηση ορίζεται μόνον με την ανθρώπινη εκδοχή της, άρα απαντάται ίσως μόνον στον άνθρωπο, εξ ου και η πεποίθηση κάποιων πως ο άνθρωπος είναι η πιο εξελιγμένη ατομικότητα στο σύμπαν (λιγότερο πιθανό).

β) Η συνείδηση ορίζεται και σε άλλες ατομικότητες πλην του ανθρώπου αλλά με διαφορετικές κατά περίπτωση ακφάνσεις συνειδήσεως. Δηλαδή, άλλου είδους συνείδηση υλοποιεί ο άνθρωπος και άλλου είδους συνείδηση εκφράζει ένα πουλί, ένα φυτό κλπ. (περισσότερο πιθανό)

Η δήλωσή μου περί απόψεων του Edgar Mitchell είχε να κάνει με την ανεπιτυχή (κατ' εμέ) τάυτιση της συνείδησης, όπως αυτή εκφράζεται στον άνθρωπο με τη συνείδηση των άλλων ατομικοτήτων. Η διαφωνία μου είναι στο ότι ο Edgar Mitchell προσδιορίζει μία ποσοτική διαφορά μεταξύ ανθρώπινης και μη ανθρώπινης συνείδησης, ενώ εγώ θεωρώ πως η διαφορά δεν είναι ποσοτική αλλά ποιοτική.

Τουλάχιστον εγώ, αυτά κατάλαβα από τα γραφόμενά του.

R + C
I n v o k e O f t e n
22/11/2007, 23:57:22
quote:
Η άποψη που άκουσες απηχεί λίγο νεοδαρβινισμό, ότι δηλ. ο άνθρωπος δεν είναι παρά ξενιστής της εξέλιξης κάποιου πράγματος έξω από τον ίδιο (ιδέες, συναισθήματα κτλ.), τον οποίο αυτό το πράγμα επισκέπτεται και τον χρησιμοποιεί για να κυοφορηθεί, πολλαπλασιαστεί, τραφεί κτλ.

Χμ ! Όχι ολος ο άνθρωπος αλλά το υλικό του σώμα. Αν το καλοσκεφτούμε αυτό δεν υποστηρίζουν όλες οι διδασκαλίες σχετικά με την ύλη? Δεν επιμένουν με διαφορετικές εκφράσεις ότι θα πρέπει να απαλλαγούμε από … την πλάνη των αισθήσεων …η τις εξαρτήσεις από τα υλικά πράγματα η το δίχτυ της σκέψης η τους πειρασμούς των δαιμόνων κλπ
Επομένως ισως δεν είναι παράλογο να πούμε ότι το υλικό μας σώμα εχει ως σκοπό να μας προωθήσει στην εξελικτική μας πορεία διαθέτοντας όλα του τα εργαλεία. Ένα από αυτά είναι και το νευρικό σύστημα με το οποίο συλλαμβάνουμε τα ‘’μαθήματα ‘’ που χρειαζόμαστε ….

quote:
η πολλή σκέψη καμιά φορά κάνει κακό. Η δουλειά του νου είναι να δείχνει όλες τις όψεις του ο,τιδήποτε.

Συμφωνώ. Η σκέψη μόνη της παγιδεύει σε νοητικούς λαβύρινθους.

quote:
Ίσως. Για μένα όμως ήταν τεράστιο σοκ η πρώτη φορά που αναγκάστηκα να σκεφτώ τη θεότητα ως κάτι μη τέλειο.

Για να ελαφρύνω λίγο το θέμα αναφέρω ότι εγώ προσωπικά πέρασα αυτό το σοκ την πρώτη φορά που αντελήφθην οτι οι γονείς μου δεν είναι τέλειοι. Εκ των υστέρων αναγκάστηκα να παραδεχθώ ότι και τα είδωλα μου είχαν ατέλειες …μέχρι που άρχισα να σκέφτομαι τον Θεό με τρυφερότητα

quote:
Trithemius απλά αναρωτιέμαι, πως αν ολόκληρο το σύμπαν είναι μόνο μια μεγάλη μηχανή και τα πάντα γίνονται μηχανικά χωρίς συνείδηση, τότε ο άνθρωπος που έχει μια ανώτερη συνείδηση πρέπει να είναι έξω από το σύμπαν (φύση) και χώρια από αυτό, λίγο εγωιστικό δεν είναι αυτό φίλε μου….. .

Μια παρόμοια άποψη έχει και ο Γκουρτζίεφ ο οποίος θεωρεί ότι όλα είναι μηχανικά καθώς και οι άνθρωποι όσον αφορά τον βαθμό συνειδητότητας τους. Η συνειδητότητα δεν αποκτάται χωρίς να θέλουμε και είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από την μηχανικότητα.
Με την λέξη συνειδητότητα δεν εννοεί την συνείδηση αλλά την μόνιμη επαφή μας με τον εσώτερο εαυτό μας. Την αυτοπαρατήρηση και βελτίωση.

quote:
Άραγε αυτό που λέμε συνείδηση είναι αποκλειστικά μια ανθρώπινη ιδιότητα ή είναι μια θεμελιώδης ιδιότητα που χαρακτηρίζει όλο το Σύμπαν ;

Μπορεί να έχει κάτι άλογο την γνώση της ύπαρξης του ?

Καληνύχτα αγαπητοί μου

23/11/2007, 00:38:35
quote:
Υπάρχουν ωστόσο άνθρωποι που πιστεύουν ότι γνωρίζουν την αλήθεια. Μερικοί μάλιστα έχουν ξεπεράσει το στάδιο της πίστης και έχουν βρεθεί στο στάδιο της βεβαιότητας, μιας βεβαιότητας κάποτε σφοδρής, ακόμη και δογματικής.

Προσωπικά πιστεύω πως διανύουμε την εποχή της προσωπικής θρησκείας, της προσωπικής πίστης ή ακόμη και βεβαιότητας. Δεν ξέρω αν οι (οποιεσδήποτε) Γραφές έχουν προβλέψει αυτή την εποχή, αλλά τι να κάνουμε: αυτό είναι που συμβαίνει στις μέρες μας. Ίσως να είναι και η απόδειξη ότι είμαστε συν-δημιουργοί, όπως λένε μερικές θεωρίες… Σίγουρα πάντως είναι η (οφθαλμοφανής, για μένα τουλάχιστον) απόδειξη ότι κανείς μας δεν κατέχει ολόκληρη την αλήθεια.

Υπάρχουνε άνθρωποι σίγουρα που υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν την
Αλήθεια δεν σημαίνει βεβαία ότι την γνωρίζουν και στην πραγματικότητα
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που γνωρίζει την πραγματική αλήθεια
Ένα μέρος της ίσως .
Θα συμφωνήσω ότι διανύουμε την εποχή της προσωπικής θρησκείας .
quote:
Η ενασχόληση με την απάντηση του τι είναι ο Θεός, αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη νοητική άσκηση του ανθρώπου, καθώς είναι ένα ερώτημα που όχι μόνον εμπεριέχει μέσα του όλα τα υπόλοιπα μεταφυσικά ερωτήματα, αλλά ταυτόχρονα παραμένει διαρκώς αναπάντητο. Χρειάζεται μεγάλη πνευματική ποιότητα το να ασχολείσαι με την απάντηση ενός ερωτήματος που εξ' αρχής γνωρίζεις πως ποτέ δεν θα απαντήσεις. Στην ουσία "παίζεις" με τη νοημοσύνη σου, όμως το μυστικό βρίσκεται στην πορεία. Η απάντηση στο ερώτημα του τι είναι θεός, είναι η Ιθάκη, ένας προορισμός που ποτέ κανείς δεν θα γνωρίσει. Πάραυτα, η επίμονη και διεξοδική ενασχόληση με αυτό το ερώτημα, μας δίνει στην πορεία απαντήσεις για πάρα πολλά άλλα ερωτήματα-στάδια, "παράπλευρα ωφέλη" θα τα χαρακτήριζε κανείς, τα οποία προσθέτουν το καθένα αναλογικά στη συνολική εξελικτική μας πορεία στη μεταφυσική. Όσα περισσότερα κομμάτια αυτών που αποτελούν τον "Θεό" κατανοήσουμε, τόσο περισσότερα σκαλιά θα έχουμε ανέβει στη "σκάλα του Ιακώβ". Ίσως τελικά, αυτή είναι και η πιο σημαντική έμφυτη ανάγκη μας, το να έρθουμε σε επαφή με τον δημιουργό μας, μία ανάγκη επιστροφής στη μήτρα, regressus ad uterum...

Ναι έτσι είναι ξέρεις απ την αρχή που θέτεις το ερώτημα ότι δεν πρόκειται
Να απαιτηθεί αλλα πιστεύω οσο το ψάχνεις βρίσκεις νέα ερωτήματα όσες
Απαντήσεις και να βρεις στα αρχικά που έθεσες πάντα θα βρίσκεις νέα.

quote:
Φίλε Open Mind, κι αν η Θεότητα δεν είναι τέλεια αλλά εξελίσσεται;
Από την άλλη, εάν είναι τέλεια ποιός θα ήταν ο ανώτερος σκοπός να δημιουργήσει κάτι τέλειο;
Κάτι που δε μπορεί να εξελιχθεί περαιτέρω;

Δεν αποκαλείται να εξελίσσεται και αυτή έτσι δικαιολογούνται και μερικά πράγματα
απλα πιστεύω ότι αυτή η άποψη
Φοβίζει τους περισσοτέρους ανθρώπους καθώς θέλουν ο θεός τους να είναι τέλειος
.
Τώρα αμα είναι τέλειος γιατι να θέλει να δημιουργήσει κατι τέλειο ? ίσως και γι αυτό
Το λογο επειδή είναι τέλειος θα θέλει και το δημιούργημα του να είναι τέλειο .

quote:
Οι απαντήσεις για την το κάρμα, την μετενσάρκωση, το άπειρο, τις αδελφές ψυχές και γενικά ότι έχει σχέση με την μία ψυχή ,έχουνε δοθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια .

Θεωρητικά πάντα ,
23/11/2007, 11:46:15
quote:
Φτιάξτε το ψωμί μόνοι σας , για να δείτε ανώτερο εαυτό .
Αν μένεται στο εγώ σας , αυτό σημαίνει , ότι δεν διανύεται την εσωτρική ατραπό .

Καλές εξωτερικές αναζητήσεις .

Αγαπητέ alfa-omega, αυτό το β' πρόσωπο πληθυντικού αριθμού μου φαίνεται κάπως χωριστικό με διάθεση να δια-χωρίσει κι όχι να εν-ώσει.
Ένας άνθρωπος που έχει εσωτερικά εκπαιδευμένα ώτα δεν θα έπρεπε να προσπαθεί να ενώσει;

Φίλε Open Mind, ούτε εγώ πιστεύω πως μπορεί να κατακτηθεί όλη η Γνώση κι η Αλήθεια από κάποιον άνθρωπο.
Μπορεί να κατακτήσει ένα μέρος της το οποίο να προσπαθεί συνεχώς να διευρύνει αλλά όχι όλο το σύνολο.
Άλλωστε, αν δεχθούμε ότι μπορεί να κατακτηθεί το σύνολο της θα πρέπει να δεχθούμε ότι η Γνώση αυτή είναι "στατική" και δεδομένη, εκτός αν κάνω λάθος.
Αυτό είναι πιθανόν ή όχι;

quote:
Φοβίζει τους περισσοτέρους ανθρώπους καθώς θέλουν ο θεός τους να είναι τέλειος

Σ' αυτό βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο και το περίφημο "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση"...
Τι είναι πιο ελκυστικό για να προσπαθήσουμε να ενωθούμε μαζί του;
Το τέλειο ή το ατελές;

In anticipation of my resurrection...

23/11/2007, 23:02:23
quote:

Αγαπητέ alfa-omega, αυτό το β' πρόσωπο πληθυντικού αριθμού μου φαίνεται κάπως χωριστικό με διάθεση να δια-χωρίσει κι όχι να εν-ώσει.
Ένας άνθρωπος που έχει εσωτερικά εκπαιδευμένα ώτα δεν θα έπρεπε να προσπαθεί να ενώσει;

Έχει ειπωθεί πολάκις αγαπητέ Dying_Incubus ,ότι η προσωπικότητα διχάζει , σε αντίθεση , η αντιπαράθεση με την μία ψυχή , που ενώνει .
Όταν η προσωπικότητα έρχεται σε επικοινωνία με την μία ψυχή, δεν υπάρχουνε πολλά περιθώρια και επιλογές .
Η μένεις στην προσωπικότητα , η προσπαθείς να ακολουθήσεις την ψυχή .

Αυτός , η αυτοί που έχουνε ενωθεί με την ψυχή , το γνωρίζουνε , οι ζηλωτές , στους οποίους κυριαρχεί η προσωπικότητα δεν το αντιλαμβάνονται .

ΑΥΤΟ ΤΟ β πρόσωπο πληθυντικού , είναι ένας κραδασμός .
Αν δεν είναι ικανός , να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να ξεκολλήσει κάποιος από την προσωπικότητά του , εύχομαι να είναι αρκετός , για να τον προβληματίσει θετικά και εποικοδομητικά ,για να ξεφύγει από την εξωτερικά επίκτητη γνώση .

Ο ιδανικός τρόπος για να κυριαρχήσει η ψυχή , σε μία προσωπικότητα , μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μία ζωή .
Προϋποθέτει την επικοινωνία με τον ανώτερο εαυτό .
Αυτή παραμένει εξωτερική και δεν επηρεάζει τον εσωτερικό μας κόσμο ,όσο εμμένουμε στο αξίωμα της εξωτερικά επίκτητης γνώσης .

Με άλλα λόγια , αν θέλω να εισχωρήσω στον εσώτερο εαυτό μου , μπορώ να διαβάσω αποσπάσματα , ( μέσω του διαδικτύου )από δασκάλους της αιωνίας σοφίας .
Άπειρα .
Όταν όμως γίνεται δημόσια συζήτηση και διαθέτουμε αυτές τις επίκτητες γνώσεις , το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να συζητάμε για κάποια πράγματα που διαβάσαμε , αλλά που ίσως ποτέ δεν μετουσιώσαμε στην καθημερινή πράξη .

Για αυτό προτρέπω προς όλους ,να φτιάξουμε το δικό μας ψωμί .

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ , δηλαδή η θεωρία που διαβάσαμε και πετύχαμε να την κάνουμε βιώματα .

Εσύ προσπαθείς να εξασκηθείς πρακτικά ,σε όλα όσα διαβάζεις , από δασκάλους της αιώνιας σοφίας ;;;

Αν όντος το προσπαθείς , περιέγραψε την προσπάθειά σου .
Θέλω να δω σε ποια σημεία διαφοροποιείται από την δική μου προσπάθεια ,ίσως να είναι μόνο ένα και μάλιστα μπορεί να μην υπάρχουνε καν διαφορές .
Αλλά να δημιουργούνται , γιατί ο ένας μπορεί να αναφέρεται σε αυτές (τις διδασκαλίες ) θεωρητικά και ο άλλος έμπρακτα .
Σκέψου και αν θέλεις απάντησε μου .

24/11/2007, 12:53:13
quote:
Ο ιδανικός τρόπος για να κυριαρχήσει η ψυχή , σε μία προσωπικότητα , μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μία ζωή .
Προϋποθέτει την επικοινωνία με τον ανώτερο εαυτό .
Αυτή παραμένει εξωτερική και δεν επηρεάζει τον εσωτερικό μας κόσμο ,όσο εμμένουμε στο αξίωμα της εξωτερικά επίκτητης γνώσης .

Αγαπητέ alfa-omega, συμφωνώ στο σημείο που αναφέρεσαι στην επικοινωνία με τον ανώτερο εαυτό προκειμένου να κυριαρχήσει η Ψυχή επί της Προσωπικότητας.
Η γνώση επίσης που έχουμε λάβει - όποια κι αν είναι αυτή και σε όποιον βαθμό κι αν την έχουμε κατακτήσει - θα πρέπει να γίνει κι εσωτερική και να την βιώνουμε καθημερινά προκειμένου να μας μεταμορφώσει και να μας εξελίξει.
Από κει και πέρα, νομίζω πως ο κάθε άνθρωπος μπορεί να κρίνει ο ίδιος αν οι γνώσεις που έχει αποκομίσει παραμένουν εξωτερικές και δεν τις βιώνει εσωτερικά - καθόλου ή σε κάποιον βαθμό - ή αν αυτές οι γνώσεις γίνονται ένα εργαλείο για να ανακαλύψει όλο και περισσότερο τον εσωτερικό του εαυτό.

quote:
Με άλλα λόγια , αν θέλω να εισχωρήσω στον εσώτερο εαυτό μου , μπορώ να διαβάσω αποσπάσματα , ( μέσω του διαδικτύου )από δασκάλους της αιωνίας σοφίας .
Άπειρα .
Όταν όμως γίνεται δημόσια συζήτηση και διαθέτουμε αυτές τις επίκτητες γνώσεις , το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να συζητάμε για κάποια πράγματα που διαβάσαμε , αλλά που ίσως ποτέ δεν μετουσιώσαμε στην καθημερινή πράξη .

Αν θέλω να εισχωρήσω στον ανώτερο μου εαυτό μπορώ και να διαβάσω αποσπάσματα από Διδασκάλους.
Δεν πιστεύω ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος κι ούτε ότι θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Η ανακάλυψη του εσωτερικού μας εαυτού είναι - μεταξύ άλλων - θέμα της δεκτικότητας μας, της διάκρισης που έχουμε και της συνειδησιακής μας εξέλιξης.
Αν η εσωτερική "φωνή" μέσα μας μας καλεί κι είμαστε σε θέση να την αφουγκραστούμε, μπορούμε να ανακαλύψουμε αρκετούς τρόπους για να την ακούσουμε καθαρά.
Αλήθεια όμως, γιατί επισημαίνεις την ανάγνωση αποσπασμάτων κάποιων Διδασκάλων μόνο μέσα από το Διαδίκτυο;

quote:
Εσύ προσπαθείς να εξασκηθείς πρακτικά ,σε όλα όσα διαβάζεις , από δασκάλους της αιώνιας σοφίας ;;;

Αν όντος το προσπαθείς , περιέγραψε την προσπάθειά σου .
Θέλω να δω σε ποια σημεία διαφοροποιείται από την δική μου προσπάθεια ,ίσως να είναι μόνο ένα και μάλιστα μπορεί να μην υπάρχουνε καν διαφορές .
Αλλά να δημιουργούνται , γιατί ο ένας μπορεί να αναφέρεται σε αυτές (τις διδασκαλίες ) θεωρητικά και ο άλλος έμπρακτα .
Σκέψου και αν θέλεις απάντησε μου .

Αγαπητέ, σου έχω απαντήσει τουλάχιστον 2 φορές σ' αυτήν σου την ερώτηση οπότε πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω ξανά και μάλιστα σε ένα θέμα που έχει άλλο σκοπό από αυτό που μου ζητάς.
Για να σε βοηθήσω να δεις σε ποιά σημεία διαφοροποιούνται οι προσπάθειες μας, έχουμε διαφορετική αντίληψη γύρω από το "βίωμα" και την "πράξη".
Ίσως αυτή η διαφορά αντίληψης να οδηγεί κάποιον από τους δυο μας στην πεποίθηση ότι η αναφορά στις διδασκαλίες του άλλου είναι θεωρητική και του ίδιου βιωματική...

24/11/2007, 14:01:03
quote:
Φίλε Open Mind, ούτε εγώ πιστεύω πως μπορεί να κατακτηθεί όλη η Γνώση κι η Αλήθεια από κάποιον άνθρωπο.
Μπορεί να κατακτήσει ένα μέρος της το οποίο να προσπαθεί συνεχώς να διευρύνει αλλά όχι όλο το σύνολο.
Άλλωστε, αν δεχθούμε ότι μπορεί να κατακτηθεί το σύνολο της θα πρέπει να δεχθούμε ότι η Γνώση αυτή είναι "στατική" και δεδομένη, εκτός αν κάνω λάθος.
Αυτό είναι πιθανόν ή όχι;

Συμφωνούμε .
Τώρα το να θεωρήσουμε την γνώση στατική και δεδομένη είναι λάθος
Με τις γνώσεις που έχουμε καθώς βλέπουμε ότι η γνώση εξελίσσεται με το
Πέρασμα των χρονων και αρα δεν είναι στατική .
Η μονή περίπτωση να θεωρούσαμε την γνώση δεδομένη θα ήταν αν γνωρίζαμε
Την απόλυτη αλήθεια κάτι που βεβαία δεν είναι εφικτό.

quote:
Σ' αυτό βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο και το περίφημο "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση"...
Τι είναι πιο ελκυστικό για να προσπαθήσουμε να ενωθούμε μαζί του;
Το τέλειο ή το ατελές;

Σαφώς το τέλειο .
24/11/2007, 14:19:01
Θα ήθελα να κάνω μια προσωπική παρατήρηση απο τις εμπειρίες μου ως '' φουρνάρισα '' ....
Οσο πιο συχνά το ''φτιάχνω'' το ψωμάκι μου, ανακαλύπτω όλο και καινούργιους τρόπους για να γίνεται πιο γευστικό, πιο ευπαρουσίαστο ....σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι...άλλοι το προτιμούν πιο μαλακό, άλλοι πιο ξεροψημένο...
Και εμένα μου αρέσουν πολλά είδη ανάλογως....
Σκέφτομαι λοιπόν οτι δεν υπάρχει μόνο μια συντάγή η για την ακρίβεια δεν υπάρχει καμία συνταγή που να ταιριάζει σε όλους..
Η μηχανή κατασκευής όμως είναι η ίδια, και όλοι αυτή χρησιμοποιούμε.
Πιστεύω οτι ο στόχος μας δεν είναι απλώς μια μοναχική εξέλιξη που θέτει το εγώ μας σε ένα ύψος απο το οποίο να αγναντεύουμε τους άλλους αλλά μια βόλτα ανάμεσα ΜΑΣ....
Οπως είχε πει μια ψυχή << Ο εσωτερισμός ενώνει , δεν διχάζει >>. ..<<οσο μπορούμε κι όσο τα καταφέρνουμε....μέχρι να τελειοποιηθούμε>>....προσθέτω για να αθωώσω...

Καλό απόγευμα φίλοι

Edited by - nst on 24/11/2007 14:24:06

24/11/2007, 19:33:29
Συμφωνώ ότι πρέπει να έχουμε πιο ομαδικό πνεύμα πάντως φούρνος με φούρνο
Έχει διαφορά άλλη γεύση έχει του μιανού άλλη του αλλουνού αλλα έχουν το βασικό συστατικό ίδιο από κει και πέρα αν δεν δοκιμάσεις
Ψωμί και από αλλου πως θα ξέρεις αν το δικό σου είναι το καλύτερο ?.
24/08/2005, 14:49:03
εχεις δικιο Velial ...θυμηθηκα ενα spam mail που μουχαν στειλει καποτε αφιερωμενο στην πεντηκοστη* ,περιειχε αφορισμουςτης εκκλησιας...ουκ ευκαταφρονητους..
--*αν θυμαμαικαλα//συγχωρειστε με αν δε θυμαμαι τα πρακτικα του χριστιαν-ισμου---

Αλλα + στην ινδικη παραδοση υπαρχουν mandrams που κανουν κατι αντιστοιχο με την βοηθεια των devas ωστοσο..
Αν σκεφτει κανεις ..ο ελληνας απο την αρχαιοτητα ειχε παραξενη σχεση με τους θεους του...
και εκανε τα παντα για να τους..προκαλεσει..
τις περισσοτερες φορες βεβαια...πληρωνε με το "νομισμα" που αντιστοιχει σε αυτο το εγχειρημα..

Και κατι τραγελαφικο που εζησα την Μεγαλη Παρασκευη που περασε...μεσα στο αστικο λεωφορειο...
μπηκα διακοπτωντας ξαφνικα τη βολτα μου και την κουβεντουλα που ειχα με την παρεα μου επειδη το λεωφ. ειχε ερθει αποτομα στη σταση...
Ο οδηγος γκαζωνε τρελα!τι ακουγε ομως;
μααα τη λειτουργια της ημερας ...το τι γ_μ_στ_ _ρ_δ_ ακουσα να ξεστομιζει μεχρι να φτασω στο σπιτι ενας ..θεος το ξερει!
αφου τον κοιταγαμε ολοι οσοι καθομασταν κοντα με απορια! καμμια σχεση ο οδηγος με την επιλογη του ραδιοφωνικου σταθμου---
λες και του εκαναν...εξορκισμο!ολα σε μια διαδρομη τα εβγαλε!...

τι να πεις..
ευρωπαιος ελλην+ζορμπας χωρις χριστοπαναγιες..δεν υπαρχει...

(Gretel...προτεινω να αποθηκευσεις την εικονα της υπογραφης σου σε δικο σου χωρο και να την κατεβαζεις απο κει//βλεπεις με τοσες μορφες που εχω παρει μεσα σε τοσα χρονια..εμαθα πολλα.)...
ωστοσο τι θαλεγες να χρησιμοποιησεις μια..Λευκη κουκουβαγια;//ποιο σπανια..εκδοχη...---)

Αtma..o Κυριος με τα Σου!

cprtght@tm@2005
velialΜέλος
24/08/2005, 15:29:19

Γιάμι γιάμι!!!

24/08/2005, 15:34:05
quote:
Και κατι τραγελαφικο που εζησα την Μεγαλη Παρασκευη που περασε...μεσα στο αστικο λεωφορειο...
μπηκα διακοπτωντας ξαφνικα τη βολτα μου και την κουβεντουλα που ειχα με την παρεα μου επειδη το λεωφ. ειχε ερθει αποτομα στη σταση...
Ο οδηγος γκαζωνε τρελα!τι ακουγε ομως;
μααα τη λειτουργια της ημερας ...το τι γ_μ_στ_ _ρ_δ_ ακουσα να ξεστομιζει μεχρι να φτασω στο σπιτι ενας ..θεος το ξερει!
αφου τον κοιταγαμε ολοι οσοι καθομασταν κοντα με απορια! καμμια σχεση ο οδηγος με την επιλογη του ραδιοφωνικου σταθμου---
λες και του εκαναν...εξορκισμο!ολα σε μια διαδρομη τα εβγαλε!...

τι να πεις..
ευρωπαιος ελλην+ζορμπας χωρις χριστοπαναγιες..δεν υπαρχει...

Διαβάζοντάς το οι συνειρμοί ήταν αναπόφευκτοι...Και θυμήθηκα την "Κατάρα του Παπα-Μιλτιάδη" (δεν μπορείται να πείτε, πρωτότυπο όνομα για ιερωμένο!)...Μέρες των Χριστουγέννων, τον πετυχαίνω πρωί πρωί να προσπαθεί να βάλει μπρος ένα παλιό Kadett μέσα στη χιονοθύελλα που έπεφτε εδώ "στα Σέρρας" και το οποίο δεν του έκανε το χατήρι...Δίνοντας πολλαπλές κλωτσιές στα λάστιχα και κοιτάζοντας το αυτοκίνητο με "διαβολικό" βλέμμα (καθ' ότι ο παπα-Μιλτιάδης είχε και εξόφθαλμο λόγω υπερθυρεοειδισμού), του έριξε την πιο φοβερή βρισιδο-κατάρα που έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου, που περιελάμβανε φυσικά "μπινελίκια" κατά πάντων ορατών και αοράτων, θνητών και θείων!

Το Kadett ακόμη στέκεται με καθισμένα τα λάστιχα σε εκείνο το στενό δρομάκι...! Ο παπα-Μιλτιάδης είναι πλέον συνταξιούχος και οδηγεί κάτι πιο "μονδέρνο"...

Edited by - durden_alie on 24/08/2005 15:37:50

24/08/2005, 15:51:26
--!αχ αυτα τα παπαδο-αυτοκινητα(θυμασε durden .. τον παπα Λαμπρο;Ρ)--

αλλο μου'ρθε τωρα με αυτο που ειπες φιλε μου!
Ειμαστε στο πατρικο σπιτι απαρτια//η μαμα εχει καλεσει το ζευγος παπας και παπαδια για να κανει ενα ευχελαιο επειδη ειχε χασει τον πατερα της..
το ζευγος ειναι συμπαθεστατο(νεοτατος μοντερνος και κοκκινογενης ο πατερ..οσια αλλα συμπαθης η παπαδια:)
νοιωθαμε ολοι καπως --πλην της μανουλας--
αφου τελειωσαν το τελετουργικο τους.. καθησαμε να πιουμε καφε//
και ετσι οπως μιλαγε ο πατερ θυμηθηκε ...καποιον που του εκανε μια οριζοντια χαρακια στο νεο..κοκκινο αυτοκινητο...
"τον μ*λ*κ.."
--λεει και κατι αλλα...--
Ο παπας δεν ηταν πια ο ιερωμενος αλλα ενας απλος ανθρωπος..
"σαν εμας"!
---δικαιωμα του βεβαια ειναι αυτο αφου μονο οταν λειτουργει οφειλει να ειναι παρων στο ρολο του.)---

"ΑΙ ΠΟΥΤ Ε ΣΠΕΛ ΟΝ ΓΙΟΥΥΥΥΥ ΚΟΖΖΖ ΓΙΟΥ ΑΡ ΜΑΙΝ"

--ΥΓ "velial..the cat within"//thanx for the desert ---

cprtght@tm@2005

Edited by - ΑΤΜΑ on 24/08/2005 15:58:11

24/08/2005, 17:53:41
quote:
θυμασε durden .. τον παπα Λαμπρο;Ρ

Αν τον θυμάμαι λέει! "Κάμπριο" με το "στέρεο" στη διαπασών...Και τα μυαλά στα κάγκελα!!

Αχ...Αυτό το θέμα είναι πειρασμός, άσχετα αν έχουμε ξεφύγει...λιγάκι...

Πριν ένα μήνα περίπου, επιστρέφοντας από Φλώρινα και σ' ένα τμήμα του δρόμου αρκετά ευθύ και πλατύ (δεν είναι και πολλά αυτά στο συγκεκριμένο δρόμο) επιχειρώ να προσπεράσω (καθ' όλα νόμιμα, για όποιον σκεφτεί το αντίθετο ) ένα προπορευόμενο όχημα (πολύ δημοσιογραφίστικο-τροχονομίστικο αυτό) για να διαπιστώσω κατά την έλευσή μου εξ αριστερών του ότι ο οδηγός ήταν ιερωμένος...Τι να πω; Ίσως τον "ζόρισα" και λιγάκι αφού πήγαινε "αργά και αριστερά"...you know! Με μεγάλη μου έκπληξη, εκτός από τα ράσα του μου αποκάλυψε και το εσωτερικό μέρος της παλάμης του, κολλημένης στο τζάμι (πεντάλφα...βασιλικιά που λένε, κύριε πρόεδρε...), ενώ στα χείλη του μπόρεσα να "διαβάσω" ένα άηχο μεν, εκφραστικότατο δε "μ*λ*κ*!!!!"

Ευτυχώς, η κατάρα του συγκεκριμένου ιερωμένου δεν έπιασε, γιατί φαντάζομαι ότι δεν θα έγραφα τώρα αυτές τις λέξεις, αλλά θα τιμούσε τη μνήμη μου ένα μικροσκοπικό εκκλησάκι στην άκρη του δρόμου...

Edited by - durden_alie on 24/08/2005 17:58:42

24/08/2005, 20:49:45
quote:
(Gretel...προτεινω να αποθηκευσεις την εικονα της υπογραφης σου σε δικο σου χωρο και να την κατεβαζεις απο κει//βλεπεις με τοσες μορφες που εχω παρει μεσα σε τοσα χρονια..εμαθα πολλα.)...
ωστοσο τι θαλεγες να χρησιμοποιησεις μια..Λευκη κουκουβαγια;//ποιο σπανια..εκδοχη...---)

Δικό μου χώρο? Δηλαδή σαν το Imageshack hosting? Noμίζω ότι εκεί αποθηκεύονται μόνο προσωρινά.

ΛΕΥΚΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ υπήρχε σαν ψευδώνυμο όταν πρωτομπήκα στο Εσωτέρικα γι'αυτό απέφυγα την εικόνα αυτή.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
25/08/2005, 14:04:22

Καταραμένη οχιάααα....

Πέρα από την πλάκα είναι ενδιαφέρον το θέμα που ανοίχτηκε και θα προσπαθήσω να συνεισφέρω.

Η κατάρα φυσικά και ισχύει(όπως και η ευχή) αρκεί βέβαια να οφείλεται σε δίκαιη αγανάκτηση.Σε διαφορετική περίπτωση,όταν είναι προιόν σχετικά αναίτιας κακίας,τότε η σκέψη γυρνάει μπούμερανγκ και το άτομο αυτογκαντεμιάζεται...

Σε αστρολογικό επίπεδο η Κατάρα σχετίζεται με τον πλανήτη Κρόνο και τον Αιγόκερω.

Σύμφωνα με τον Ησιόδειο Μύθο ο θεός Κρόνος είναι ο πρώτος Εκδικητής αφού τιμωρεί σκληρά τον πατέρα του Ουρανό για ό,τι έκανε στα παιδιά του.Αλλά και ο ίδιος ο Κρόνος τιμωρείται από το γιό του Δία χωρίς βέβαια να ξεχάσει να του ρίξει μία γερή κατάρα.

Οι Αιγύπτιοι είχαν εντοπίσει τη Νεμεσητική-Εξισορροπητική φύση του πλανήτη Κρόνου και γι'αυτό τον αποκαλούσαν "Ο Αστήρ της Νεμέσεως".

Είχα διαβάσει κάποτε σε ένα βιβλίο ότι η κατάρα των Αιγόκερων συνήθως πιάνει.
Κατά περίεργο τρόπο διαπίστωσα αργότερα από ένα συγγενικό μου πρόσωπο ότι όντως ο λόγος αυτού του κατά τ'άλλα λακωνικού ζωδίου συνήθως υλοποιείται...
Είχα επίσης παρατηρήσει ότι κάθε χρόνο το διάστημα από 22 Δεκεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου έχει ένα σκοτεινό αλλά και καθαρτικό χαρακτήρα αφού σηματοδοτεί το Τέλος του έτους όπου το άτομο ανταμείβεται για τα αγαθά που έπραξε και τιμωρείται για τα άσχημα.

Λέγεται επίσης ότι η κατάρα των Σαββατογεννημένων πιάνει.Ούτε αυτό είναι τυχαίο αφού το Σάββατο σχετίζεται με τον Κρόνο.

1η Ημέρα=ΚΥΡΙΑΚΗ=SUNDAY,η Ημέρα του Ήλιου
2η Ημέρα=ΔΕΥΤΕΡΑ=ΜΟ(Ο)ΝDAY,η Ημέρα της Σελήνης
...
...
...
...
7η Ημέρα=ΣΑΒΒΑΤΟ=SATUR(N)DAY,η Ημέρα του Κρόνου

Η Παλαιά Διαθήκη είναι καθαρά "Κρόνιο" κείμενο και γι'αυτό συναντάται παντού το εκδικητικό πνεύμα του Θεού των Εβραίων και κατά συνέπεια της ιουδαικής φυλής.

Όσον αφορά τους Έλληνες μας δίδαξαν αρκετά επί του θέματος.
Για παράδειγμα στον Όμηρο ο "συγγενέστερος" θεός του Κρόνου είναι ο Απόλλων.Η Ιλιάδα ξεκινάει με την κατάρα που εξαπολύει ο Χρύσης προς τους Αχαιούς για τη μεγάλη ύβρι που του έκανε ο βασιλιάς τους.
Ο ιερέας του Απόλλωνα επικαλείται τον Απόλλωνα.Ο θεός τον ακούει και ξεχύνεται "όμοιος με νύχτα" φέρνοντας τον όλεθρο στους Αχαιούς.
Και μην ξεχνάμε βέβαια και τη διχόνοια των Αχαιών που οδηγεί στην κατάρα του Αχιλλέα ο οποίος επικαλείται το Δία να συντρίψει τους Αχαιούς...

Και κάθομαι και σκέφτομαι,εμείς οι Έλληνες είναι ποτέ δυνατόν να προοδεύσουμε όταν οι μεγαλύτεροι εχθροί του έθνους είναι εσωτερικοί,όταν το μεγαλύτερο μάτιασμα και η μεγαλύτερη αρνητική ενέργεια προέρχεται από τους ίδιους τους "Συνέλληνες"?

AtvaΜέλος
25/08/2005, 21:07:23
Αξίζει να μελετήσει κάποιος το θέμα καθαρά από τα πλαίσια τις σύστασης και τις διατήρησης διαφόρων κοινωνικών ομάδων ανά τους αιώνες και μέσα από το πρίσμα της ανθρωπολογίας και μπορεί να βγάλει μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με ένα θέμα το οποίο ξεκίνησε από τα ιερατεία και κατέληξε να συντηρείται και να κοινωνάτε στις επερχόμενες γενιές με αταβιστικό τρόπο μέσα από το πλέγμα τον λαϊκών δοξασιών. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε παγκόσμια κλίμακα και οφείλω να ομολογήσω ότι οι «δημιουργοί» των κατάρων ήταν πολύ πιο ευφάνταστοι απ’ότι αυτοί των διαφόρων ευχών!

"Κονξ Ομ Πανξ"