ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

airtangerine61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
airtangerineΜέλος
30/06/2006, 04:30:38
quote:
Φίλε airtangerine, θα μπορούσες να μας εξηγήσεις λίγο τι εννοείς με το παραπάνω μήνυμα σου?
Δε μπορώ να καταλάβω πολύ καλά τι εννοείς...

Εννοώ την συσσώρευση της τουριστικής κόπρου που δεν τη βλέπουμε αλλά όλοι την οσμιζόμεθα.......

Ποιοί είναι αυτοί οι βλάκες που αναγάγουν τον τουρισμό ως εθνική βιοποριστική πολιτική;
Οι Έλληνες το τελευταίο που ποθούν είναι ο τουρισμός.
Η Ελλάδα δεν είναι 3τοκοσμική χώρα για να δέχεται κοιλαράδες .

mariha2912Μέλος
30/06/2006, 05:15:25
ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ...
30/06/2006, 07:22:45
quote:
Ποιοί είναι αυτοί οι βλάκες που αναγάγουν τον τουρισμό ως εθνική βιοποριστική πολιτική;
Οι Έλληνες το τελευταίο που ποθούν είναι ο τουρισμός.
Η Ελλάδα δεν είναι 3τοκοσμική χώρα για να δέχεται κοιλαράδες .

Οι "βλάκες" που αναγάγουν τον τουρισμό σε εθνική βιοποριστική πολιτική, φίλε μου, είναι όσοι ζουν από αυτόν.
Είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι διαθέτουν στα περισσότερα νησιά μας ταβέρνες, μαγαζιά με τουριστικά είδη, νυχτερινά κέντρα αναψυχής, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κτλ.
Κι αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για τα νησιά μας αλλά και για πολλά άλλα μέρη της χώρας που είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες.

Πολλοί Έλληνες λοιπόν ποθούν τον τουρισμό γιατί ζουν από αυτόν.
Η έλλειψη του τουρισμού ξέρεις τι προβλήματα θα μπορούσε να δημιουργήσει σε όλους όσους ασχολούνται με αυτόν?
Που θα απασχολούνταν αυτοί οι άνθρωποι την στιγμή που ο δείκτης ανεργίας στην χώρα μας έχει ανέβει?

Η Ελλάδα σαφώς και δεν είναι τριτοκοσμική χώρα.
Τριτοκοσμική μπορούμε να την κάνουμε εμείς...

In anticipation of my resurrection...

airtangerineΜέλος
04/07/2006, 03:41:20
quote:
Οι "βλάκες" που αναγάγουν τον τουρισμό σε εθνική βιοποριστική πολιτική, φίλε μου, είναι όσοι ζουν από αυτόν.
Είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι διαθέτουν στα περισσότερα νησιά μας ταβέρνες, μαγαζιά με τουριστικά είδη, νυχτερινά κέντρα αναψυχής, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κτλ.
Κι αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για τα νησιά μας αλλά και για πολλά άλλα μέρη της χώρας που είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες.

Πολλοί Έλληνες λοιπόν ποθούν τον τουρισμό γιατί ζουν από αυτόν.
Η έλλειψη του τουρισμού ξέρεις τι προβλήματα θα μπορούσε να δημιουργήσει σε όλους όσους ασχολούνται με αυτόν?
Που θα απασχολούνταν αυτοί οι άνθρωποι την στιγμή που ο δείκτης ανεργίας στην χώρα μας έχει ανέβει?

Η Ελλάδα σαφώς και δεν είναι τριτοκοσμική χώρα.
Τριτοκοσμική μπορούμε να την κάνουμε εμείς...

Ακριβώς αυτό κάνουμε με το να την ονομάζουμε λόγω και έργω "Τουριστική".
Ούτε στα ανατολικά παράλια της Αφρικής να βρισκόμαστε δηλαδή....

04/07/2006, 07:34:08
Εντάξει λοιπόν, φίλε μου!
Μπορούμε λοιπόν να πούμε την Ελλάδα βιομηχανική χώρα?

Κι εφόσον η Ελλάδα είναι μια χώρα για την οποία ο τουρισμός παίζει ένα σημαντικό ρόλο γιατί αυτό την κάνει τριτοκοσμική χώρα?

airtangerineΜέλος
05/07/2006, 01:10:03
Πριν απο λίγες δεκαετίες , η Μύκονος και κάποια ελάχιστα μέρη δέχτηκαν τουρίστες με γιώτ που ήθελαν να κρυφτούν . Αυτοί ήταν ηθοποιοί του Hollywood και διάφοροι παρατρεχάμενοι του τότε star system.
Για τις κατώτερες τάξεις σιγά-σιγά ανοίχτηκαν άλλοι τουριστικοί τόποι και στο τέλος τα Ελληνικά νησιά έγιναν πόλος έλξης δυτικών επισκεπτών.
Ακολούθησαν και άλλα μέρη της Ελλάδας .
Ακολούθησε ο μύθος των greek lovers ..(ότι σήμερα ισχύει για κάποιες ακτές της Αφρικής)..
Ο Τουρισμός δεν είναι τίποτ`άλλο παρα μια διαχείρηση κόπρου .
Την ονομάζουμε αρχαία, την ονομάζουμε greek lovers ,την ονομάζουμε "σεμινάρια" (κουλτουροτουρισμός)...
Την ονομάζουμε Ιαματικός Τουρισμός...........

Μέσα στα σκατά θέλουμε να ζούμε;
Τα αρχαία δεν είναι προς επίδειξιν.....

Πέρα απο τα μικροσυμφέροντα ενοικιαστων δωματίων ή ξενοδοχοιδιοκτητών,ας μήν λέμε τόσο εύκολα ότι η Ελλάδα είναι "αντιτουριστική"
Εγώ απο δώ και πέρα θα κάνω το παν να αποτρέψω την καλλιέργεια του τουρισμού.
Σε κάθε επίπεδο.

05/07/2006, 02:15:24
Η Ελλάδα ειναι τριτοκοσμικη χωρα γιατι απο τα τους λιγους πορους που διαθετει ειναι η γεωργια και ο τουρισμος και αυτα τα ποδοπατουν στο ονομα του (Ο,ΤΙ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΑΣ) ειδικά με τον τουρισμό όλοι οι μέσα σε εισαγωγικά <<επαγγελματίες>> λειτουργούν αντιδεοντολογικά και καταπατούν κάθε κανόνα και αρχή χωρίς κανένα σεβασμό στους ανθρώπους που τους γεμίζουν τις τσέπες τους μα και ούτε τον ίδιο τον εαυτό τους ούτε και τον μέλλον αυτού του τόπου και των παιδιών τους...
Ό,τι και να κάνουν και όσο και να θέλουν να αποφύγουν να ονομάζονται τριτοκοσμικοί όλα ξεκινάνε από την <<κουλτούρα>> ... και αυτή είναι όχι τριτοκοσμική αλλά δεν ξέρω πως να το πω ακριβώς... μάλλον ξεφτύλα είναι η λεξη που αρμόζει...

Με όλον τον σεβασμό στους συνομιλητές μου αλλά δεν αντέχω να ακούω όλη αυτή την βαρβαρότητά μας απέναντι στο όνομα του φιλοτομαρισμού μας, κάποτε είχαμε και μία δικαιολογία και ο τουρίστας δεν καταλάβαινε και πολλά πράγματα γιατί είχαμε την δραχμή και ως γνωστόν δεν είχε και μεγάλη αξία αλλά τώρα με το euro και όταν είμαστε ήδη από τις πιο ακριβές χώρες της ευρώπης τί νομίζουμε ό,τι κάνουμε..?

έλαιος παιδιά, όσο έχουμε φτωχό μυαλό δεν σωζόμαστε από την ξεφτύλα, γιατί τριτοκοσμικοί δεν είμαστε, βλέπετε έχουμε και την παροχή υπηρεσιών και αυτή δεν ανήκει στην συνομοταξία των τριτοκοσμικών χωρών.
Όχι δεν πιστεύω πως είμαστε αντιτουριστική χώρα, πιστεύω πως είμαστε αντί σε μία πολύ ευρεία έννοια του όρου!!!

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

05/07/2006, 02:35:42
quote:
Πέρα απο τα μικροσυμφέροντα ενοικιαστων δωματίων ή ξενοδοχοιδιοκτητών,ας μήν λέμε τόσο εύκολα ότι η Ελλάδα είναι "αντιτουριστική"
Σε κάθε επίπεδο.

όταν πουλάμε σκατά, σκατά θα δούμε αγαπητέ.. όταν τίποτα δεν λειτουργεί, όταν οι δρόμοι μας είναι σε αθλιότατη κατάσταση μέσα στην μπίχλα γιατί να μην ρίξει και κανα-δυο εμετούς μέσα στην μέση του δρόμου και ο άγγλος ? όταν κανένας δεν τον ελέγχει και δεν υπάρχει αστυνόμευση και κάνουν όλοι τα στραβά μάτια ο τουρίστας μας πείραξε?
και πως θα το κάνεις δηλάδή να αποτρέψεις την καλλιέργεια του τουρισμού? Και αν διαθέτεις την δύναμη να το κάνεις αυτό που αμφιβάλλω εκτός και αν είσαι υπουργός... γιατί δεν κάνεις κάτι πιο επικοδομητικό?

quote:
Τα αρχαία δεν είναι προς επίδειξιν.....
?

και βέβαια είναι ... που το έχουμε ξαναδεί γραμμένο αυτό? Δηλαδή εννοείς πως κακώς υπάρχουν και τα μουσεία? απλά δυστυχώς ούτε και εκεί τα έχουμε καταφέρει αφού πολλά από αυτά δεν τα έχουμε καν στην χώρα μας, ας μην αναφερθώ στο πώς!!

φιλικά

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

Edited by - simori on 05/07/2006 02:46:28

05/07/2006, 08:42:27
Αγαπητή simori, νομίζω πως εξετάζεις το όλο θέμα έχοντας κατά νου σημαντικές παραμέτρους.
Το αν είμαστε τριτοκοσμικοί σε κάποιους τομείς, ακόμα και στον τουρισμό, το έχουμε προκαλέσει εμείς οι ίδιοι.
Για τη μορφή του τουρισμού που προβάλλουμε είμαστε κι εμείς συνυπεύθυνοι (ίσως και κατά το μεγαλύτερο ποσοστό υπεύθυνοι) με την ανοχή μας αλλά και την ασυνειδησία μας.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν μια πολύ καλή αντίληψη σχετικά με αυτό το θέμα και σίγουρα υπάρχουν κι άνθρωποι οι οποίοι έχουν λανθασμένη.

Να αναφέρω ένα παράδειγμα:
Τις μέρες του Πάσχα ήμουν εκτός Αθηνών κι ένα μεσημέρι ήμουν σε μια ταβέρνα με καλή παρέα.
Είχαμε παραγγείλει διάφορα πιάτα κι ανάμεσα τους ήταν και πιάτα με θαλασσινά για τα οποία ο μαγαζάτορας περηφανευόταν συνεχώς οτι είναι πολύ νόστιμα, πολύ φρέσκα και μας τα περιέγραφε με ενθουσιασμό ως σπιτικά και με συνταγή της γιαγιάς.
Το αστείο είναι οτι ήταν κονσέρβες και το πιο τραγελαφικό είναι οτι επέμενε πως κάναμε λάθος...

Όταν έχουμε νοοτροπία πως μπορούμε να ζητάμε δικαιώματα την στιγμή που χωλαίνουμε στις υποχρεώσεις μας?

quote:
Σε κάθε επίπεδο.

Απόψεις είναι αυτές, αγαπητέ airtangerine.
Προσωπικά πάντως προτιμώ να προσπαθήσω να αλλάξω κάτι προς το καλύτερο παρά να το αφορίσω...

airtangerineΜέλος
09/07/2006, 01:33:46
quote:
Προσωπικά πάντως προτιμώ να προσπαθήσω να αλλάξω κάτι προς το καλύτερο παρά να το αφορίσω...

Προσπάθησε να αλλάξεις κάτι σε επίπεδο ενεργειακό ή βιομηχανικό.
Ο Τουρισμός είναι μια καλυμένη μορφή εκπόρνευσης.

09/07/2006, 12:41:48
quote:
Προσπάθησε να αλλάξεις κάτι σε επίπεδο ενεργειακό ή βιομηχανικό.
Ο Τουρισμός είναι μια καλυμένη μορφή εκπόρνευσης.

Όπως νομίζεις, φίλε μου!

airtangerineΜέλος
14/07/2006, 04:37:16
Και θα το νομίζω πάντα καλέ μου φίλε.
Μπήκα εδώ για να πω αυτό που νομίζω.
14/07/2006, 07:52:42
quote:
Και θα το νομίζω πάντα καλέ μου φίλε.
Μπήκα εδώ για να πω αυτό που νομίζω.

Φυσικά, φίλε μου, και μπήκες εδώ για να πεις αυτό που νομίζεις.
Όλοι μας άλλωστε με αυτή τη λογική μπήκαμε.

Όσον αφορά για το οτι θα το νομίζεις πάντα...
Το πάντα είναι μια μεγάλη κουβέντα, αγαπητέ.
Εφόσον όμως η πεποίθηση σου είναι τόσο μεγάλη που σε κάνει να πιστεύεις κάτι τέτοιο, όλα ok λοιπόν!

VIKINGΜέλος
18/11/2006, 00:06:28
quote:
Οι τιμές είναι πολύ υψηλές σε σχέση με άλλες χώρες και βλέπω πολλούς ξένους να υπολογίζουν τα έξοδά τους με κομπιουτεράκι στην είσοδο πριν μπουν σε κάποιο εστιατόριο.
Η συμπεριφορά των ντόπιων είναι απαράδεκτη προς τους ξένους παντού ειδικά στα λεωφορεία και στα λιμάνια. Το βλέπω καθημερινά. Τους αντιμετωπίζουν σαν ζώα!
Καθόλου σεβασμός!
Μόνο η ομορφιά της χώρας μας τους κρατάει.
Όσους γνωρίζω μου λένε ότι αν δεν είχαν κάποια οικονομική άνεση δεν θα ερχόντουσαν και κάποιοι άλλοι μου λένε ότι δεν πρόκειται να ξαναέρθουν.
Πως περιμένουμε λοιπόν να πάμε μπροστά με το πρωτόγωνο επίπεδο που βλέπουν ότι έχουμε;
Μας βλέπουν σαν τριτοκοσμική χώρα.

Γεια σας.

Δεν ειναι μονο θεμα ακριβειας,συμπεριφορας Ελληνων που οντως πολλες φορες ειναι απαραδεκτη απεναντι στους ξενους κ.λ.π.

Ειναι και οτι δεν γινεται σωστη διαφημηση προς τα εξω.

Υπαρχουν θαυμασια μερη που μπορουν να προσελκυσουν τουριστες και αντι να προβαλλονται αυτα δειχνουν τα συνηθησμενα πραγματα.Ωραια η Ακροπολη αλλα δεν φερνει παραπανω τουρισμο.Ωραιες οι πισινες αλλα δεν φερνουν παραπανω τουρισμο.Νομιζω οτι χρειαζεται να διαφημιστουν και αλλα μερη της Ελλαδας.

Και φυσικα σημαντικο ρολο παιζει η οργανωση και υποδομη στα οποια δεν παμε καθολου καλα.

18/11/2006, 13:23:06
Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΥΝ ΤΟ ΠΡΕΣΤΙΖ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ.
ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ?
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ
ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο VIKING Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ.
ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ.
ΣΤΗΝ ΠΟΜΠΟΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ Η ΑΠ ΕΞΩ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΚΑΝΤΙΝΙΕΡΗΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΤΟ ΝΕΡΟ 2,5 ΕΥΡΩ ΑΣΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΑΝΟΙΞΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΝΕΡΟ ΑΠ ΤΟ ΜΠΑΡ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ
ΧΡΕΩΘΗΚΑ 3,5 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΙΔΙΑ ΡΑΤΣΑ ΙΔΙΑ ΦΑΤΣΑ.
fantomas3004Μέλος
20/11/2006, 18:54:14
quote:
Η συμπεριφορά των ντόπιων είναι απαράδεκτη προς τους ξένους παντού ειδικά στα λεωφορεία και στα λιμάνια. Το βλέπω καθημερινά. Τους αντιμετωπίζουν σαν ζώα!
Καθόλου σεβασμός!

Γιατί μπάς και έχουν καλύτερη συμπεριφορά στους Έλληνες?
Το θέμα είναι πώς θα τα κονομήσουν, άν δούν οτι οι ξένοι έχουν τον παρά μέχρι και υποκλίσεις θα τους κάνουν για να τους καταφέρουν να έρχονται στα μαγαζιά τους.

maraki8Μέλος
14/12/2006, 10:20:47
Αν μπεί κάποιος σε τουριστικά site του εξωτερικού,θα διαβάσει 100 απόψεις ταξιδιωτών(για την χώρα μας μιλάω πάντα),και από τις 100,οι 90 είναι θετικές,ακόμα και για την Αθήνα.Και όσοι ανήκουν στις 10 απόψεις που είναι αρνητικές,τρώνε "ντομάτες" από τους υπόλοιπους που έχουν γράψει τα θετικά.
Νομίζω ότι σε όλες τις τουριστικές χώρες υπάρχει κερδοσκοπία,συμφέρον,τα πάντα.Το θέμα είναι καθαρά στον τουρίστα.Όταν δεν έχει ιδέα "που πάνε τα τέσσερα" και κλείνει μέσω ιντερνετ ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα,καλά θα κάνει να ελέγξει τι είδους ξενοδοχείο είναι αυτό,να μάθει τις "καλές περιοχές" και όχι να κλείνει ξενοδοχείο στην Ευρυπίδου και μετά ζητάει και τα ρέστα από πάνω!!!
Όπως σε ένα ξενοδοχείο φέτος στην Κω(μαύρη η ώρα.. )που έτυχε να μείνω.Ήταν ένα ξενοδοχείο μαύρο χάλι,παλιό,βρώμικο,χάλι σκέτο!Σας πληροφορώ είμασταν οι μοναδικοί Έλληνες που μέναμε εκεί,γιατί το υπόλοιπο ήταν τίγκα στους Γερμανούς οικογενειάρχες,που φέρανε την οικογένεια τους στο αχούρι,επειδή ήταν φθηνό κι επειδή,πως να το κάνουμε,Κως είναι αυτή!!!Και μετά αυτοί οι Γερμανοί,γυρίζουν απανταχού και λένε για το κωλοξενοδοχείο που έμειναν στην Ελλάδα.Ε όχι δηλαδή,έλεος!
Δεν λέω ότι η κατάσταση του τουρισμού στην Ελλάδα είναι η καλύτερη,ειδικά σε κάτι τέτοια νησιά,σαν την Ρόδο και την Κω.Εμένα αυτό που με ενοχλεί περισσότερο,είναι η διάκριση που κάνουν οι εξυπνάκηδες Έλληνάρες,ανάμεσα στους ξένους και τους Έλληνες τουρίστες.Δηλαδή,ένα ξενοδοχείο στη Σαντορίνη,ένας ξένος θα πληρώσει 30 ευρώ διανυκτέρευση,κι ένας Έλληνας θα πληρώσει 100.Αυτή είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα μας.Ότι μαδαμε τον Έλληνα που περιμένει πως και πως ένα ολόκληρο χρόνο για μπορέσει να φύγει για 5 μέρες και στους ξένους ανοίγουμε τα πόδια να μας γα...ουν...Και μετά παραξενευόμαστε που η Τουρκία έχει αρχίσει και ανεβαίνει περισσότερο τουριστικά...
14/12/2006, 10:31:17
Αυτο το θεμα μου ξεφυγε!!!

Επειδη ασχολουμαι με τον Τουρισμο (εχουμε οικογενειακη επιχειρηση-τουριστικο γραφειο) γνωριζω απο μεσα τι γινεται!

Ο Ξενος παρ' ολο που ειναι αναγκαιο να ερθει στην Ελλαδα, δυστυχως για εμας ειναι ο "χειροτερος" πελατης... Γιατι, οι μισοι που ερχονται μονοι τους, δεν αφηνουν αρκετο χρημα στην Αγορα (γενικως)...σε σχεση με τον Ελληνα...

Απο την αλλη... Αν και υπαρχει Υπουργειο Τουρισμου, ουσιαστικα ο τουρισμος ειναι ξεκρεμαστος... και φυσικα υπαρχει αυτο το φαινομενο που βλεπουμε με τα ξενοδοχεια, ταβερνες...δηλαδη δεν υπαρχει ελεγχος...

Οσο αφορα τον Τουρκικο Τουρισμο...εχει πληγει τελειως... απο προπερσυ με την αρρωστεια με τα κοτοπουλα, μεχρι τις τρομοκρατικες επιθεσεις...

GENUS PANTHERAS FELIDAE

...and the Predators will prevail...

maraki8Μέλος
15/12/2006, 09:50:10
quote:
Ο Ξενος παρ' ολο που ειναι αναγκαιο να ερθει στην Ελλαδα, δυστυχως για εμας ειναι ο "χειροτερος" πελατης... Γιατι, οι μισοι που ερχονται μονοι τους, δεν αφηνουν αρκετο χρημα στην Αγορα (γενικως)...σε σχεση με τον Ελληνα...

Ακριβώς.Έβλεπα φέτος στην Κάλυμνο(ένα πολύ φθηνό νησί) παρέες ξένων να παραγγέλνουν σε ταβέρνες μόνο σαλάτα,πατάτες και καλαμαράκια για να φάνε 4 άτομα!!!Και σε άλλα τραπέζια καταλάβαινες ότι τρώγανε Έλληνες από την ποσότητα του φαγητού.Το βράδυ όμως στα μπαράκια,ακουμπάγανε όλα τους τα λεφτά οι ξένοι για να πιούνε!Οι ξένοι δεν τρώνε,πίνουν μόνο..Και δεν θα αναφέρω το χάλι της Κω.
Όντως οι Έλληνες ακουμπάνε πιο πολλά,ίσως γιατί έχουν την νοοτροπία που έχουμε όλοι μας:δουλεύω ολόκληρο τον χρόνο σαν σκυλί και την μια εβδομάδα άδεια που έχω,θα την περάσω φίνα,χωρίς μιζέριες και τσιγκουνιές,στο κάτω κάτω μου αξίζει!!!Αλλά και επειδή οι Έλληνες-το έχει η ράτσα μας ρε παιδάκι μου-είναι και πιο καλοπερασάκηδες.Άρα θα έπρεπε να τους χαιδεύουν πιο πολύ τους Έλληνες τουρίστες και όχι να τους ξεφτιλίζουν τόσο πια...

quote:
Απο την αλλη... Αν και υπαρχει Υπουργειο Τουρισμου, ουσιαστικα ο τουρισμος ειναι ξεκρεμαστος... και φυσικα υπαρχει αυτο το φαινομενο που βλεπουμε με τα ξενοδοχεια, ταβερνες...δηλαδη δεν υπαρχει ελεγχος...

Αυτό είναι ανύπαρκτο.Τα ζωντόβολα που δουλεύουν στον ΕΟΤ τα παίρνουν χοντρά από όλες τις μεριές.Το χάλι-ξενοδοχείο που έμεινα στην Κω,είχε την σφραγίδα του ΕΟΤ παρακαλώ..Αθάνατη Ελλάδα!!Εγώ μέχρι και καταγγελία έκανα και θάφτηκε κάπου...

quote:
Οσο αφορα τον Τουρκικο Τουρισμο...εχει πληγει τελειως... απο προπερσυ με την αρρωστεια με τα κοτοπουλα, μεχρι τις τρομοκρατικες επιθεσεις...

Αυτό ήθελα να το προσθέσω χτες αλλά ξεχάστηκα.Έχεις δίκιο,λόγω της τρομοκρατίας,όπως την ονομάζουν,έχει πέσει δραματικά ο τουρισμός τους.Αν δεν γινόντουσαν αυτα όμως,θα πήγαινα του χρόνου αγαπητέ.Γιατί σε δυο εβδομάδες εκεί,χαλάς όσα για μια εβδομάδα εδώ...

quote:
Επειδη ασχολουμαι με τον Τουρισμο (εχουμε οικογενειακη επιχειρηση-τουριστικο γραφειο) γνωριζω απο μεσα τι γινεται!

Τα καλά να λέγονται!!Να σε έχουμε στα υπ'όψιν μας καλε!!
15/12/2006, 17:15:43
Κοιτα...εγω Τουρκια εχω παει δεκαδες φορες... και μπορω να σου πω οτι ειναι ωραια να πας...μονο που τωρα επειδη επεσε η ζητηση, ανεβηκαν οι τιμες (απο 90 ευρω στα 150-για οδικο)... αλλα και παλι ειναι πολυ φθηνοτερα της Ελλαδας...

Ακομα και στην Ιταλια, ή Γαλλια αν πας...ειναι φθηνοτερα της Ελλαδας και με υψηλοτερα σταναρτντ (ξενοδοχεια-παροχες)...

GENUS PANTHERAS FELIDAE

...and the Predators will prevail...