- ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΠΟΨΗ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Άς έρθουμε στο κυρίως θέμα.
Δικαίωμά μας είναι να μην αφήνουμε μια άποψη να "πέσει κάτω"
χωρίς να περάσει απο κόσκινο.
Τα παρακάτω τα έγραψε ο Ryche , αλλά σίγουρα αντιπροσωπεύουν μια μερίδα ανθρώπων .
Ποιά είναι η γνώμη σου γι`αυτά;
Να τονίσω ότι εδώ κρίνονται απόψεις και όχι πρόσωπα.
quote:
η πρακτικη φιλοσοφια...
αυτο και αν ειναι αντιφαση!
η πιο αυτοαναιρουμενη φραση.
μοναχα εγω αντιλαμβανομαι
οτι η πραξη ειναι η δολοφονια της φιλοσοφιας?
και καλα της κανει...και οι ιδεες τους!
και πανω απο ολα η ανιδιοτελεια τους!!!!!!!
υπαρχει μεγαλυτερος εγωισμος απο τον
εγωισμο που προσφερεται για θυσια?
ωωω ο τελειος εγωισμος!!!!!!!!!ωωω κυριοι και κυριες παραφραζοντας τον μεγαλο Νιτσε
σας λεγω Η φιλοσοφια ειναι κατι που πρεπει να ξεπεραστει!!!!!!!!
Αυτό είναι και το πρόβλημα, ότι πρέπει να δικαιοληγήσουμε την υπαρξη μας με το να σκεφτόμαστε με την περιορισμένη λογική και την,
υποανάπτικτη συνειδητότητα που μας δώθηκε.
Φανταστείται να πάρουμε έναν τρελο και να του εξηγούμε,
για τη λειτουργία των μαθηματικών εξισώσεων και την εφαρμογή τους στην ζωή μας..
Μα πόσο να απέχουμε απο αυτους αφού θέσαμε το όρια και δώσαμε και ορισμούς και έννοιες πάνω στην συνχησή μας να βρόύμε τις αιτίες που μας περιβάλλουν στου κατα κόσμου ανθρώπων σύμπαντος.
Ετσι έχουμε κατασκευάσει ενα μοντέλο φιλοσοφικής λογικής,
για να δικαιολογήσουμε τι συμβαινει γύρω μας,
με αποτελεσμα να είμαστε μια αποροία!
και που είναι το σύμπαν;
Εχει σημασία;
Το λουλούδι είναι τέλειο γιατι δεν σκέφτεται την ύπαρξη του..
Με την σκέψη ήρθε η γνώση, με την γνώση ο θάνατος, με τον θάνατο η από-γνωση.. και η ανυπαρξία
Σκέφτομαι άρα δεν υπάρχω!
Σκέφτομαι άρα δεν υπάρχω;[ΝΤΕΚΦΩΣΧΥΤΟΣ]
και να οι απορίες και να τα αξιώματα και τρέχει ο κόσμος να πάρει τα βιβλία των γνώσεων και να σοφιστεί με αυτα.
Μα κανένας δε βρέθηκε,σοφός ή επιστήμων να μου δώσει με αριθμούς την εξίσωση ενός συναισθήματος..
και απορώ η ψυχή γίνεται αυτο;
Η φιλοσοφία είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.
Στις τάξεις των τέλειων όντων, η φιλοσοφία είναι μια αχτιδα αντανάκλασης στον πλανήτη του ήλιου τους
H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΡΞΗ
quote:
Δεν υπάρχουν ερωτήσεις αν δεν υπάρχουν ανόητα πλάσματα να τις επινοούν,συμφωνώ απόλυτα με αυτήν την άποψη του ryche.
Φίλοι φωσχυτε και Ryche.
Επιτρέψτε και σε μένα να μην συμφωνήσω με αυτή τη θέση, μιας και γεννηθήκαμε Άνθρωποι… και όχι φυτά. Καλυτερα λοιπον ειναι να δίνουμε τη σωστή θέση και διασταση... σε ότι λέγεται!
Προσπαθήστε με την σειρά σας μα ΣΩΒΑΡΑ, να απαντήσετε στις παρακατω ερωτήσεις!
Χωρίς σκέψεις, επιστήμη, φιλοσοφία….ίσως να μην είχαμε ορισμένα προβλήματα….μα σε τι θα διαφέραμε από ένα Γαιδουρακι? ![]()
Και αυτό άμα το τσιμπήσει μια αλογόμυγα πονάει……..άμα φάει το σανουδακι του κουνάει την ουρίτσα του ευχαριστημενο….Δεν έχει μηπως συναισθήματα?
Αλήθεια, έχετε την εντύπωση πως ο κόσμος Φιλοσοφεί?
Γνωριζεται πολλούς να έχουν διαβάσει και κατανοήσει τους φιλόσοφους στο περιβάλλον σας?
Ξέρεται τη σημαίνει η λέξη Φιλοσοφία?
Γνωρίζεται πως οι πραγματικοί φιλόσοφοι είναι ΚΑΙ Ποιητές?
Γνωρίζεται μήπως εσείς που παραφράζεται Νίτσε….τι σκεφτόταν και για τους απλούς ποιητές?
Τι σκεφτοταν για τους ανθρώπους…. και τα συναισθήματα τους?
Καλός ο Ζαρατούστρα….μα διαβάστε και το υπόλοιπο έργο του, μιας και εκεινο.... ηταν απο τα πρωτα.
quote:
Αυτό είναι και το πρόβλημα, ότι πρέπει να δικαιοληγήσουμε την υπαρξη μας με το να σκεφτόμαστε με την περιορισμένη λογική και την,
υποανάπτικτη συνειδητότητα που μας δώθηκε.
Δεν είναι αυτό το πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι πως δεν κάνουμε τίποτα (ενώ είναι στο χερι μας), να ανεβάσουμε την συνειδητοτητα μας, μα και να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας!
Με άλλα λόγια και με το συμπάθιο, ο περισσότερος κόσμος ψ…..αρμενιζει!
quote:
Φανταστείται να πάρουμε έναν τρελο και να του εξηγούμε,
για τη λειτουργία των μαθηματικών εξισώσεων και την εφαρμογή τους στην ζωή μας..
Μα πόσο να απέχουμε απο αυτους αφού θέσαμε το όρια και δώσαμε και ορισμούς και έννοιες πάνω στην συνχησή μας να βρόύμε τις αιτίες που μας περιβάλλουν στου κατα κόσμου ανθρώπων σύμπαντος.
Μα θα ήσουν λογικός αν έκανες κάτι τέτοιο?
Εδώ και με λογικούς ανθρώπους (οι φιλόσοφοι) βρίσκονται σε δυσκολία να συνεννοηθούν… ![]()
quote:
με αποτελεσμα να είμαστε μια αποροία!
Φιλοσοφία θα πει αγάπη για την Αλήθεια.
Επομένως ασχολείται όχι μόνο με τι υπάρχει μέσα, μα και εξω!
Για να κατανοήσει ορισμένα πράγματα σε βάθος μέσα της….έχει ανάγκη να κατανοήσει καλά και τι γίνεται έξω!
Στον πραγματικό φιλοσοφο το μεσα/εξω είναι Ένα και το αυτό….μα μερικοί βλέπουν λένε το μέσα *(συναισθήματα)….που δεν είναι άλλο τίποτα από το έξω…. που πάλιωσε!
quote:
και που είναι το σύμπαν;
Εχει σημασία;
Με την σκέψη ήρθε η γνώση, με την γνώση ο θάνατος, με τον θάνατο η από-γνωση.. και η ανυπαρξία
Σκέφτομαι άρα δεν υπάρχω;[ΝΤΕΚΦΩΣΧΥΤΟΣ]
και να οι απορίες και να τα αξιώματα και τρέχει ο κόσμος να πάρει τα βιβλία των γνώσεων και να σοφιστεί με αυτα.
Μα κανένας δε βρέθηκε,σοφός ή επιστήμων να μου δώσει με αριθμούς την εξίσωση ενός συναισθήματος..
Στην δίνω αφού το θέλεις….και μαλιστα στους ΑΙΩΝΕΣ!
Συναίσθημα = ΣΚΕΨΗ+ΕΙΚΟΝΑ, που είναι ΠΑΡΕΛΘΟΝ…. ΑΡΑ ΝΕΚΡΟ!!!
Μήπως ήθελες να γράψεις ΑΙΣΘΗΜΑ?
Μήπως ήθελες να γράψεις Αγάπη/Ομορφια…*(Αυτή που μιλάει Σωκράτης, Πλάτωνας, Χριστός, Βούδας….)
quote:
και απορώ η ψυχή γίνεται αυτο;
Η φιλοσοφία είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.
Λοιπόν για να τα γράφουμε κάπως καλλίτερα τα πράγματα!
Φροντίστε να ξεπεράσετε με κάποιο τρόπο τις σκέψεις σας και ότι έχει δημιουργηθεί, όχι από τη Φιλοσοφία…μα από την Βλακεία!
Αγάπη, Ομορφιά, Αλήθειες…..μένουν απλά λόγια χωρίς τη Γνώση εαυτού…και αυτο δεν έρχεται με προσευχουλες, φόβους,… και εικασίες…. μα με σωστή συμπεριφορά προς εμάς, τους άλλους και τη φύση!
Αυτό ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ, μόνο τότε είμαστε σε θέση να πούμε
quote:
Στις τάξεις των τέλειων όντων, η φιλοσοφία είναι μια αχτιδα αντανάκλασης στον πλανήτη του ήλιου τους
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 29/05/2004 09:36:24
quote:
Eίναι δυνατόν αυτό να αποτελεί επιχείρημα όταν η ίδια η φιλοσοφική λογική καταργεί την έννοια του μοντέλου;
Η ουσία δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την μέθοδο.
Αντίθετα , η πίστη δημιούργησε το μοντέλο της θρησκείας εξαιτίας της στοχαστικής αδυναμίας και δειλίας προς το άγνωστο.
quote:
Σκέφτομαι άρα δεν υπάρχω;
Θα σου απαντήσω εγώ Φωτοσχυτε.
1. Δεν κατάλαβα γρί απο αυτή τη σειρά λέξεων που παρέθεσες.
2. Θέλεις να δεχτούμε ότι αυτά που λές είναι μή Λόγος;
3. Αν ναί , γιατί φέρνεις τον μή Λόγο μέσα σε έναν διά-λογο;
Μήπως θα ήταν συνεπέστερο να απέχεις; Άλλωστε θα γλύτωνες απο τον κίνδυνο κάποια στιγή να σκεφτείς κατα λάθος ,και θα ήταν τραυματικό.
4. Στο ερώτημα σου το μόνο που μπορω να πω είναι ότι μάλλον υπάρχεις αλλά μήν το σκέφτεσαι γιατί με τη σκέψη αυτή μπορεί να έρθει η γνώση ,
και μετά τη γνώση ο θάνατος και η ανυπαρξία και άλλα μακάβρια και ανείπωτα φρικτά πράγματα . Κρατήσου μακρυά απο τέτοιους κινδύνους.
Κάναμε τις λέξεις καλούπια και προσπαθούμε όλοι να χωρέσουμε μέσα σ'αυτές.
Αυτός είναι ποιητής, ο άλλος φιλόσοφος...και το μόνο που βλέπουμε είναι διαφορές αντιθέσεις και περνάμε σε αντιπαραθέσεις.
quote:Ο κάθε άνθρωπος πιστεύει οτι είναι το κέντρο του σύμπαντος. Έχοντας αδράξει μερική γνώση και δαμάζοντας δυο-τρία στοιχεία νομίζει οτι έχει τον έλεγχο (του συμπαντος). Το Γαϊδουράκι δεν έχει τετοια έπαρση, και σ'αυτη τη βάση, είναι ανώτερο ον απ' τον άνθρωπο!
Χωρίς σκέψεις, επιστήμη, φιλοσοφία….ίσως να μην είχαμε ορισμένα προβλήματα….μα σε τι θα διαφέραμε από ένα Γαιδουρακι?Και αυτό άμα το τσιμπήσει μια αλογόμυγα πονάει……..άμα φάει το σανουδακι του κουνάει την ουρίτσα του ευχαριστημενο….Δεν έχει μηπως συναισθήματα?
quote:Όχι. Αν δεν βιώσεις, ότι κι αν διαβάσεις δε θα 'χει καμία σημασία. Πρέπει να γεννήσεις εσύ το παιδί της φιλοσοφίας, της ποίησης, της ζωής. Να νιώσεις το πόνο αυτής της γέννας, μόνο τότε θα χουν βαρύτητα τα λόγια.
Γνωριζεται πολλούς να έχουν διαβάσει και κατανοήσει τους φιλόσοφους στο περιβάλλον σας?
ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ! Το οτι κάποιοι τα είπαν πριν απο μας δεν έχει σημασία. Δεν ήταν πιο εξυπνοι ούτε πιο σοφοί. Κι αν ήταν, ήταν για τον εαυτό τους, όχι για μας.
Το οτι ο κόσμος μας έχει πάρει τη κατηφόρα ωφείλεται στο οτι αφήσαμε οτιδήποτε ζωτικής σημασίας στα λόγια που έχουν ειπωθεί. Θάψαμε τη ζωή σε βιβλία και γνώση που δε μας ανήκει. Διαβάζουμε μηχανικά φιλοσοφία νεκρων και ίσως να μενουν μέσα μας αλλα είναι μονάχα πληροφορίες. Και σαν ανθρωποι μένουμε στάσιμοι...στο παρελθόν. Πρέπει να δημιουργήσουμε, να κινηθούμε, να αναστήσουμε...όχι το παρελθον...αλλα το παρόν...τον εαυτό μας. Και να μάθουμε ν' ακούμε, με προσοχή...όχι αυτούς που βαφτίσαμε φιλοσοφους, αλλα το συνανθρωπό μας, το παλμό της ζωής, της φύσης, του συμπαντος, του παροντος κόσμου.
Σ'αυτον υπάρχουμε.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Edited by - 1900 on 29/05/2004 14:18:41
quote:
Δεν υπάρχουν ερωτήσεις αν δεν υπάρχουν ανόητα πλάσματα να τις επινοούν,
φιλε φωσχυτε ποτε δεν ειπα κατι τετοιο...
μαλλον ομως αναφερεσαι στις τεχνικες δασκαλων του Ζεν που υποστηριζουν οτι το να θετεις ερωτησεις εκει που δεν υπαρχουν
απαντησεις ειναι σαν να δημιουργεις μια σαμσαρα που εγκλωβιζει την
δραση του ανθρωπου.Νομιζω οτι πρεπει να θετουμε ερωτησεις που
βελτιωνουν την ζωη μας και δεν την περιπλεκουν.
Πλατωνα μην συγχεεις εμενα με τον Φωσχυτο.Αποτελουμε ξεχωριστα φυσικα
προσωπα και δεν ειπαμε τα ιδια πραγματα.
παραφρασα τον Νιτσε με καποιο σκοπο και προσπαθω συνεχως να τον κατανοω γνωριζω πολυ καλα τι ειπε για τους ποιητες και για τους φιλοσοφους.Προσωπικα εχω διαβασει ολα τα εργα του αλλα δεν σταματω να τα μελετω ποτε.
Ο Ηρακλειτος ειναι τελειο παραδειγμα Ποιητη ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ.
Και αυτο το γνωριζω παρα πολυ καλα.
μα εχω την εντυπωση Πλατωνα οτι δεν με διαβασες πριν εκφερεις λογο.
γι αυτο και για τελευταια φορα θα εκθεσω οτι ειπα μεχρι τωρα,
αν και παλι δεν με καταλαβενετε τι να πω...
quote:
αυτοι οι φιλοσοφιμενοι παπαγαλοι
που δεν στοχαστηκαν τιποτα δικο τους
αλλα γινονται καρμπον εξαιρετικης
ποιοτητας για τους αρχαιους και σεβαστους...
σε αυτους παει κυνικα το σχολιο μου
παραφραζοντας τον Νιτσε και λεγοντας
οτι η φιλοσοφια πρεπει να ξεπεραστει!
αυτου του ειδους η φιλοσοφια
που κανει το μυαλο να ερεθιζεται
αλλα την καρδια να μενει ακινητη...ετσι μοιαζουμε σημερα σαν τις μυγες
που μαζευονται γυρω απο τα σκατα
μα αυτες επιτελουν εργο...
εμεις σαν σκατα μαζευομαστε στον
υπονομο της φιλοσοφιας και βουιζουμε
σαν μυγες αποφθεγματα μεγαλων νεκρων
ανδρων και γυναικων...
αυτο το βουιτο ειναι που ζαλιζει
και δεν επιτρεπει να ειπωθει
το πιο ανειπωτο που σιωπα μεσα
στον καθενα...
ωωω τι συνετη φιλοσοφια ειναι αυτη!σαν σοφοι ΧΙΤΛΕΡ επρεπε να καιμε τα βιβλια
που διαβαζουμε συμβολικα για να δειξουμε
οτι ο σωκρατης ειναι νεκρος εκει μεσα
και οτι ο ζωντανος βρισκεται εκει που
η καρδια τραγουδα καλοκαιρινα αερακια...οι ανθρωποι κανουν τα ιδανικα τους
ποιηματα,θεατρικα εργα, τραγουδια και
πινακες μα σπανια τροπο ζωης...
quote:
Η φιλοσοφια μου ειναι τα λαθη μου...
ειπα στο προηγουμενο ποστ μου οτι ειναι
αναγκη να μιλαμε με βαση τα βιωματα μας
και οχι να γινομαστε καρμπον και παπαγαλοι
για τους προηγουμενους...
ετσι ειναι ζωντανη η φιλοσοφια και πανω
απο ολα η γνωση μας εχει αντικρυσμα στην
καθημερινη μας ζωη...ετσι δημιουργουμε
την δικη μας φιλοσοφια εστω και αν εχει
υπαρξει στο παρελθον...
τι σας ειναι ακατανοητο σε αυτα?
αυτα αντιπροσωπευει η εκφραση μου Η φιλοσοφια ειναι κατι που πρεπει
να ξεπεραστει.
αν ειναι απολυτως αναγκαιο να με ενταξετε σε μια κατηγορια
τοτε βαλτε με στους ΒΛΑΚΕΣ γιατι αυτους χρειαζεστε για να προσδιοριζεστε εσεις ως ΕΞΥΠΝΟΙ.
μα νομιζω οτι η φιλοσοφια εκτος απο το να δειχνει τα διπολα
τα ξεπερνα κι ολας...
η ζωη μας ειναι η μονη πραγματικη φιλοσοφια που κατεχουμε
αυτη ειναι η αποψη μου και το μονο που βιωνω.
για υτο θα συμφωνησω με τον φιλο 1900 που λεει
quote:
Το οτι ο κόσμος μας έχει πάρει τη κατηφόρα ωφείλεται στο οτι αφήσαμε οτιδήποτε ζωτικής σημασίας στα λόγια που έχουν ειπωθεί. Θάψαμε τη ζωή σε βιβλία και γνώση που δε μας ανήκει. Διαβάζουμε μηχανικά φιλοσοφία νεκρων και ίσως να μενουν μέσα μας αλλα είναι μονάχα πληροφορίες. Και σαν ανθρωποι μένουμε στάσιμοι...στο παρελθόν. Πρέπει να δημιουργήσουμε, να κινηθούμε, να αναστήσουμε...όχι το παρελθον...αλλα το παρόν...τον εαυτό μας. Και να μάθουμε ν' ακούμε, με προσοχή...όχι αυτούς που βαφτίσαμε φιλοσοφους, αλλα το συνανθρωπό μας, το παλμό της ζωής, της φύσης, του συμπαντος, του παροντος κόσμου.
Σ'αυτον υπάρχουμε.
φιλε μου Πλατωνα εδω δεν θα πρεπει υστερα απο πεντε μεγαλες εποχες τις φιλοσοφιας να αμφισβητουμε την ΟΥΣΙΑ της φιλοσοφιας ουτε και προσπαθησα να κανω κατι τετοιο,αλλα οπως ειπες ολο και λιγοτεροι ανθρωποι ασχολουνται μ'αυτην και ισως οι ανθρωποι που την εκπροσωπουν σημερα ειναι ανθρωπο που εχουν οι ιδιοι χρεοκοπησει πνευματικα.Αυτους "δειχνω" με τον τροπο που γραφω.Οι ιδιοι οι φιλοσοφοι παντα ανατρεπανε την συνηθησμενοι φιλοσοφια που υοθετουσε η κοινωνια πιστευω λοποιον οτι και σημερα θα πρεπει Οσοι τουλαχιστον αυτοαποκαλουνται φιλοσοφοι να ανατρεπουν την σκονισμενη φιλοσοφια και τον εαυτο τους μαζι ωστε να προχωρουν...
solve et...πιο απλα δεν μπορω να το πω...γνωριζεται την συνεχεια.
Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΜΗ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ.
αυτο θεωρω οτι μπορουμε να το προχωρησουμε λιγακι...
Πλατων ελπιζω -οχι να συμφωνησεις μαζι μου- απλα και μονο να καταλαβεις την προθεση μου και οχι να σκορπας μεγαλα λογια για το
τι εχει διαμορφωσει η Βλακεια μου...αυτο αλλωστε ειναι δικο μου
δεν σε αφορα...
ΧΑΙΡΕ...
Edited by - ryche on 29/05/2004 16:44:48
Θετική στάση ζωής
Αναζήτηση της αρμονίας μέσα μου και γύρω μου
Να μην πάψω να σκέφτομαι, να αναρρωτιέμαι και να ψάχνω για απαντήσεις
Να έχω την "πολυτέλεια" της επιλογής σε κάθε φάση της ζωής μου
Να μπορώ να ξεχωρίζω τα σημαντικά από τα ασήμαντα και να επιμένω στα σημαντικά
Να αναγνωρίζω και να αναζητώ τις μικρές χαρές που συνήθως τις υποτιμούμε ενώ αντίθετα μεγαλοποιούμε τα μικροπροβλήματα και χανόμαστε μέσα τους (και άντε μετά να έχεις αντοχή για τα πραγματικά προβλήματα που έτσι κι αλλιώς είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής)
Να μοιράζομαι όσα αγαπώ και όσα μου φέρνουν χαρά με ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να τα αναγνωρίζουν και να τα εκτιμούν.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Σ'αυτον υπάρχουμε.
Αν μου επιτρέπεται, συνυπογράφω το παραπάνω κείμενο.

Ο κακός λύκος

λεει...λιγους συντροφους θα εχεις σ'αυτες τις στρατες
μα σε παρακαλω πνευμα μαγικο εσυ,τελος
μη δωσεις στην υπεροχη σου πορεια.
στην εποχη της αναγεννησης ηρθαν αυτοι οι στιχοι απο την καρδια
του Πετραρχη(τον ξερετε τον κυριο?) που μας εδειξε το πνευματικο επιπεδο της εποχης εκεινης στην φιλοσοφια.Να θυμησω οτι οι μεσαιωνικοι φιλοσοφοι εχοντας εμπλακει σε διατηπωσεις θεωρητικων ζητηματων πανω σε καθαρα θεωρητικα ζητημα ας πουμε οπως οι μαθηματικοι ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ θεωρηματα και τυπους,καταφεραν να φτασουν την φιλοσοφια στο χειροτερο σημειο της.Η φιλοσοφια τους ονομαστηκε
Σχολαστικη φιλοσοφια.Η φιλοσοφια αυτη δεν ειχε κανενα φυσικο αντικρυσμα και ηταν περισσοτερο αφηρημενη διανοηση.
Πολυ φοβαμαι μημπως αυτοι που εκπροσωπουν την σημερινη φιλοσοφια
αλλα και αυτοι που αυτοαποκαλουνται φιλοσοφοι οτι εχουν ξεφυγει απο
την ουσια και δεν αγγιζουν πια τις αγωνιες και τα πραγματικα προβληματα του ανθρωπου.
Ας ελπισουμε οτι η φιλοσοφια που κατεχει ο καθενας ειναι μια φιλοσοφια που ανταποκρινεται στην καθημερινοτητα με πρακτικο τροπο και δεν εχει μονο διανοητικο χαρακτηρα.
μονο ετσι η φιλοσοφια αποκτα ουσια και ενδιαφερον και δεν λειτουργει
αποτρεπτικα για τον ανθρωπο.
Στην θεση λοιπον των φιλοσοφων θα πρεπει να βαλουμε τους εαυτους
μας και να εξερευνησουμε τον κοσμο μας αλλιως ο Σωκρατης,ο Λοκ και
ο παρμενιδης μας λενε λογια κουφια που απλα επαναλαμβανουμε χωρις να βαζουμε μεσα την μοναδικοτητα μας,δημιουργωντας μια σκατοκουλτουρα του κερατα ετσι για να το παιζουμε και λιγο φιλοσοφιμενοι,μημπως θαμπωθει κανεις απο την ικανοτητα μας ως παπαγαλου.
μ'αρεσει ειναι αληθεια να βρισκω δικες μου εννοιες να γραφω ποιηση
να ξαπλωνω αναμεσα στ αμπελια και να βουτω στην θαλασσα να μαζευω
καβουρομανες και να πλαθω τον πηλο φτιαχνοντας πραγματα που με κανουν και γελω.Αλλοτε κανω τους ανθρωπους γυρω μου να πονουν και αλλοτε να γελουν,ετσι μαθαινω να τα αγαπω ολα.Κοιταζω με τις ωρες τα αστρα οχι γιατι ειμαι ρομαντικος και παπαρια τετοια αλλα γιατι ετσι βλεπω και την αβυσσο της ψυχης μου σαν κλεινω τα ματια.Η δουλεια που κανω μου προσφερει τα απαραιτητα και μονο αυτα για την επιβιωση μου
που και που θυσιαζω την τεχνη της φωτογραφιας και βγαζω καποια λεφτα παραπανω για να ταξιδεψω.Τις περισσοτερες ωρες μου τις περνω ψαχνωντας και ρωτοντας πραγματα που θελει η απληστια της νοησης μου να γνωρισει τις υπολοιπες τις περνω εχοντας την καρδια μου ανοιχτη και αλλοτε κλειστη στον πονο της υπαρξης μου.
ειμαι αρμονικος με τα παντα γυρω μου μιας και γεννηθηκα μεσα στην αρμονια του συμπαντος -παλια ειχα την ψευδαισθηση οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα-μα συνεβει κατι που με φωτισε λιγακι σε τουτο το θεμα.
Δεν γνωριζω τιποτα για τελεια οντα και ηλιαχτιδες της φιλοσοφιας
απλα αναπνεω,μισω,αγαπω,απορω,θελω,πηδαω,παιζω και ανατρεπω εμενα
και ισως ποιος ξερει μια μερα με καταστρεψω.
Αυτα που ζω ειναι αυτα που πρεπει να ζησω και αυτα που πρεπει να μαθω
και αυτα που πρεπει να δημιουργησω ειναι οτι ακριβως που κανω.Διαβαζω πολυ μα πιο πολυ αναπνεω.
ετσι για να μην ξεχνω οτι ολα ξεκινανε απο κει...
φιλε steelspring επειδη δεν ειναι πιθανο να με δεχτητε σαν φιλοσοφο
μητε ειμαι δασκαλος κανενος και ειμαι και κομματακι ακατανοητος δεν θα σου πω για το τι ειναι η ποιηση στην φιλοσοφια θα σε αφησω να ψαξεις και να μαθεις.Προτινω ομως να ξεκινησεις με τον Αριστοτελη...
χαιρε και να σαι καλα.
συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο.
καλο ξημερωμα.

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
quote:
Γιατί παγιδευόμαστε μέσα σε λέξεις;
Κάναμε τις λέξεις καλούπια και προσπαθούμε όλοι να χωρέσουμε μέσα σ'αυτές.
Αυτός είναι ποιητής, ο άλλος φιλόσοφος...και το μόνο που βλέπουμε είναι διαφορές αντιθέσεις και περνάμε σε αντιπαραθέσεις.Ο κάθε άνθρωπος πιστεύει οτι είναι το κέντρο του σύμπαντος. Έχοντας αδράξει μερική γνώση και δαμάζοντας δυο-τρία στοιχεία νομίζει οτι έχει τον έλεγχο (του συμπαντος).
Το Γαϊδουράκι δεν έχει τετοια έπαρση, και σ'αυτη τη βάση, είναι ανώτερο ον απ' τον άνθρωπο!
Παγιδευόμαστε και περνώ σε αντιπαράθεση 1900, όταν κάποιος αναρωτιέται (συνειδησιακά) σε τι διαφέρει από ένα γαιδουρακι, *(μιας και δεν έχει επιστήμη ούτε Φιλοσοφεί, το γαιδουρακι...) και o φιλος μου απαντα, πως οι άνθρωποι έχουν επάρσεις, νομίζουν πως κατέχουν το σύμπαν, και πως το γαιδουρακι…(επειδή έπαρση δεν έχει)… είναι ανώτερο από τον Άνθρωπο!
Με αυτή τη λογική και ένα γουρουνάκι… (έπαρση δεν έχει)…και αυτό ανώτερο είναι?
Τι να πω βρε 1900?
Άμα μια μέρα βρεθείς στην έξοχη, και κρατάς το γιο σου από το χέρι,(Οταν και αν
)... άμα δεις κάνα γαιδουρακι, και δεν λέω γουρουνάκι, μην τα παίξει το παιδάκι…
.…να με θυμηθείς…. και να του πεις!
Μια μέρα είπα σε ένα φίλο Φιλόσοφο, (για να υπερασπίσω ένα άλλο φίλο…) πως τα γαιδουρακια είναι ανώτερα από τον άνθρωπο…
Μετά κοίταξε καλά το γαιδουρακι… και κοίταξε το γιο σου!
quote:
Όχι. Αν δεν βιώσεις, ότι κι αν διαβάσεις δε θα 'χει καμία σημασία. Πρέπει να γεννήσεις εσύ το παιδί της φιλοσοφίας, της ποίησης, της ζωής. Να νιώσεις το πόνο αυτής της γέννας, μόνο τότε θα χουν βαρύτητα τα λόγια.
Νομίζω πως τα έχω γράψει αρκετές φορές τα παραπάνω! ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!
quote:
ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ! Το οτι κάποιοι τα είπαν πριν απο μας δεν έχει σημασία.
Ίσως όμως και να έχει!
Θέλεις να το δούμε καλύτερα?
Αν γινόταν, ένα σημερινό άνθρωπο, που είδε η και πέταξε με ένα αεροπλάνο, και τον πας να ζήσει π.χ στο 1000….(αν δεν έχει γνώσεις συν απαραίτητη τεχνολογία, μηχανήματα κλπ..), δεν πρόκειται να πετάξει! Πρέπει να περιμενει 1000 χρόνια για να ξαναπετάξει, όταν δηλαδή οι γνώσεις και η τεχνολογία θα το επιτρέψουν! Ίσως όμως οι ιδέες του... για αεροπλάνο, και ότι άλλο είδε στην εποχή μας, να επιταχύνουν το φαινόμενο, δινοντας ιδέες και εικόνες σε άλλους!
quote:
Δεν ήταν πιο εξυπνοι ούτε πιο σοφοί. Κι αν ήταν, ήταν για τον εαυτό τους, όχι για μας.
Το συγκριτικό πιο, δεν αρμόζει ούτε σε εξυπνάδα ούτε σε Σοφία! Μάλιστα δείχνει και άλλα... σε όποιον διαβάζει μέσα από τις γραμμές…
Ίσως οι ικανότητες του καθενός να μετριούνται, μα όχι ΕΞΥΠΝΑΔΑ και ΣΟΦΙΑ! Ένας άνθρωπος που ΔΕΝ γνωρίζει τον εαυτό, αναπόφευκτα πέφτει σε αντιθέσεις και συγκρούσεις……
Βλεπεις 1900, ο ανθρωπος, δεν γνωρίζει πως λειτουργεί ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ…μπερδεύει συχνά το ΝΟΥ (που δεν είναι το Μυαλό) με τις σκέψεις και ότι αυτές φτιάχνουν. Έτσι παίρνουν στα σοβαρά και σαν αλήθεια κάτι σαν τον εαυτό, που είναι δημιούργημα του χρόνου….Όσο πλατύς, όσο ανοιχτός και να είναι (ο ΕΑΥΤΟΣ….παραμένει ΕΑΥΤΟΣ!) Οι αληθινοι φιλόσοφοι δεν ΕΙΝΑΙ οτι ΕΙΝΑΙ, για τον εαυτό τους, μιας και τον έχουν ξεπεράσει)...
Αυτά γραφει το Μέλος Πλάτωνας, που μπορει να ειναι φευγατος.. μα συγχρωνος σε προτρεπει να μην τα δεχτείς….ούτε να συμφωνήσεις!
Απλά να τα εξετάσεις!
Άμα θέλουμε λοιπόν να ξεκινήσουμε από κάτι ουσιώδες, σου απαντω πως άνθρωποι σαν τον Ηρακλειτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Χριστό, Βούδα η Κρισναμουρτι…. Έδειξαν κάτι…και σίγουρα δεν με απασχόλησε ποτέ αν ήταν πιο σοφοί…..μα ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΟΦΟΙ! Μα μέχρι να βιώσεις όπως έγραψες και εσύ….όχι ότι είπαν η έζησαν,….μα ότι βιώσεις εσύ… οι παραπάνω κύριοι παραμένουν ΛΟΓΙΑ!
quote:
Το οτι ο κόσμος μας έχει πάρει τη κατηφόρα ωφείλεται στο οτι αφήσαμε οτιδήποτε ζωτικής σημασίας στα λόγια που έχουν ειπωθεί. Θάψαμε τη ζωή σε βιβλία και γνώση που δε μας ανήκει.
Για κάθισε βρε 1900!![]()
Θέλεις μήπως να πεις πως οι άνθρωποι που ασχολούνται με μάθηση η Φιλοσοφία πήραν τον κάτω δρόμο….?
Υποφέρουν?
Γιατί όσοι δεν καταπιάνονται με βιβλία και δεν γνωρίζουν Φιλοσοφία, είναι οι ευτυχισμένοι?
quote:
Διαβάζουμε μηχανικά φιλοσοφία νεκρων και ίσως να μενουν μέσα μας αλλα είναι μονάχα πληροφορίες. Και σαν ανθρωποι μένουμε στάσιμοι...στο παρελθόν. Πρέπει να δημιουργήσουμε, να κινηθούμε, να αναστήσουμε...όχι το παρελθον...αλλα το παρόν...τον εαυτό μας. Και να μάθουμε ν' ακούμε, με προσοχή...όχι αυτούς που βαφτίσαμε φιλοσοφους, αλλα το συνανθρωπό μας, το παλμό της ζωής, της φύσης, του συμπαντος, του παροντος κόσμου.
Σ'αυτον υπάρχουμε.
Μα σου εγραψα παραπανω,
Το πρόβλημα είναι πως δεν κάνουμε τίποτα (ενώ είναι στο χερι μας), να ανεβάσουμε την συνειδητοτητα μας, μα και να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας!
Αγάπη, Ομορφιά, Αλήθειες…..μένουν απλά λόγια χωρίς τη Γνώση εαυτού…και αυτο δεν έρχεται με προσευχουλες, φόβους,… και εικασίες…. μα με σωστή συμπεριφορά προς εμάς, τους άλλους και τη φύση!
Δεν πιστευω να ειναι και τοσο διαφορετικες σαν σκεψεις, απο οτι γραφεις εσυ...
Τέλος για τον Φίλο Riche...μιας και εγραψε τωρα και για Αριστοτελη!
(Αυτον ο ΝΙΤΣΕ..... αν ειχε στη μπουκα!!!)
Ισως απαντήσω αύριο, μιας και μόλις γύρισα από ταξίδι και είμαι κουρασμένος!
Μα για τα μεγάλα λόγια, που λες πως σκορπώ..εγραψα ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ!
Φροντίστε να ξεπεράσετε με κάποιο τρόπο τις σκέψεις σας και ότι έχει δημιουργηθεί, όχι από τη Φιλοσοφία…μα από την Βλακεία!
Η Φιλοσοφία όπως και η Βλακεία, είναι γενικές έννοιες, δεν αφορούν ούτε αναφέρονται στην προκειμένη περίπτωση, σε κανενα!
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 30/05/2004 01:24:34
quote:Δεν καταλαβαίνω προς τι η αλλαγή του ζώου
Με αυτή τη λογική και ένα γουρουνάκι… (έπαρση δεν έχει)…και αυτό ανώτερο είναι?
Η υπερβολή που χρησιμοποίησα κάποιον σκοπό είχε.
Να ταρακουνήσει κάτι...μάντεψε τι...
quote:Μέχρι τοτε ασε να τα λέω όπως θέλω(ή όπως είναι.../ διαλεξε και πάρε)
Τι να πω βρε 1900?Άμα μια μέρα βρεθείς στην έξοχη, και κρατάς το γιο σου από το χέρι,(Οταν και αν )... άμα δεις κάνα γαιδουρακι, και δεν λέω γουρουνάκι, μην τα παίξει το παιδάκι….…να με θυμηθείς…. και να του πεις!
Μια μέρα είπα σε ένα φίλο Φιλόσοφο, (για να υπερασπίσω ένα άλλο φίλο…) πως τα γαιδουρακια είναι ανώτερα από τον άνθρωπο…
Μετά κοίταξε καλά το γαιδουρακι… και κοίταξε το γιο σου!
Αν του πω άραγε οτι ο άνθρωπος είναι ανώτερος, θα μάθει να σέβεται τη φύση;
Εξάλλου δεν απευθύνομαι σε μικρό παιδί. Απευθύνομαι σε άνθρωπο που μπορεί να διαβάσει κι ανάμεσα στις γραμμές
Για τη δευτερη παρένθεση: You assume too much αγαπητέ...
quote:Αυτός ο ΠΟΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ φίλε μου.
ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!
quote:Ίσως όμως έτσι να του δίνονταν η ευκαιρία να περπατήσει τη γη! Σκέψου κι αυτό...Σκέψου τι περιπέτεια!...
Αν γινόταν, ένα σημερινό άνθρωπο, που είδε η και πέταξε με ένα αεροπλάνο, και τον πας να ζήσει π.χ στο 1000….(αν δεν έχει γνώσεις συν απαραίτητη τεχνολογία, μηχανήματα κλπ..), δεν πρόκειται να πετάξει! Πρέπει να περιμενει 1000 χρόνια για να ξαναπετάξει, όταν δηλαδή οι γνώσεις και η τεχνολογία θα το επιτρέψουν!
quote:Αυτη την "επιτάχυνση" να την προσέξεις. Μια ζωή σε fast forward δεν είναι ζωή, αλλά περίληψη ζωής
Ίσως όμως οι ιδέες του... για αεροπλάνο, και ότι άλλο είδε στην εποχή μας, να επιταχύνουν το φαινόμενο, δινοντας ιδέες και εικόνες σε άλλους!
quote:Συμφωνώ! Γι αυτό και στην αρχή της φράσης μου υπάρχει το "ΔΕΝ" το οποίο ακυρώνει το "πιο". Πολλοί όμως συνειδητά ή ασυνείδητα το θεωρούν δεδομένο.
Το συγκριτικό πιο, δεν αρμόζει ούτε σε εξυπνάδα ούτε σε Σοφία!Ίσως οι ικανότητες του καθενός να μετριούνται, μα όχι ΕΞΥΠΝΑΔΑ και ΣΟΦΙΑ! Ένας άνθρωπος που ΔΕΝ γνωρίζει τον εαυτό, αναπόφευκτα πέφτει σε αντιθέσεις και συγκρούσεις……
quote:Δεν πείθομαι. Κι όπως είπε κι ο φίλος ryche:
Οι αληθινοι φιλόσοφοι δεν ΕΙΝΑΙ οτι ΕΙΝΑΙ, για τον εαυτό τους, μιας και τον έχουν ξεπεράσει)...
quote:
υπαρχει μεγαλυτερος εγωισμος απο τον
εγωισμο που προσφερεται για θυσια?
ωωω ο τελειος εγωισμος!!!!!!!!!ποια ανιδιοτελεια????????????
αφου η ικανοποιηση οτι προσφερω υπαρχει...
ή την ξεριζωσατε και αυτην?
quote:Κάθισα!
Για κάθισε βρε 1900!
Θέλεις μήπως να πεις πως οι άνθρωποι που ασχολούνται με μάθηση η Φιλοσοφία πήραν τον κάτω δρόμο….?
quote:ΑΚΡΙΒΩΣ! Και παραφράζοντας (ας το κάνω κι εγώ) τον William Blake: Όποιος κρύβεται πίσω απ' τα λόγια, εμμενει σ'αυτά και δε βιώνει, δεν πραττει, γεννάει την πανούκλα.
Άμα θέλουμε λοιπόν να ξεκινήσουμε από κάτι ουσιώδες, σου απαντω πως άνθρωποι σαν τον Ηρακλειτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Χριστό, Βούδα η Κρισναμουρτι…. Έδειξαν κάτι…και σίγουρα δεν με απασχόλησε ποτέ αν ήταν πιο σοφοί…..μα ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΟΦΟΙ! Μα μέχρι να βιώσεις όπως έγραψες και εσύ….όχι ότι είπαν η έζησαν,….μα ότι βιώσεις εσύ… οι παραπάνω κύριοι παραμένουν ΛΟΓΙΑ!
quote:Το πρόβλημα είναι οτι προσπαθούμε να διαχωρίσουμε εμάς απ' τους εαυτούς μας, τους εαυτούς μας απ' τον κόσμο κι έχουμε κατακερματίσει το συμπαν. Γι αυτή την έπαρση μιλάω... Αν δε συνειδητοποιήσουμε πως όλα είναι ένα πώς θα γνωρίσουμε τον εαυτό μας;
Αν πιστεύουμε οτι είμαστε ανώτεροι κι όχι απλά διαφορετικοί πως θα εναρμονιστούμε με τον κόσμο.
Ακόμη και τον εαυτό μας τον διαιρούμε σε ανώτερο(πνευμα) και σε κατώτερο(σωμα)
Παντού και σε όλα διχόνοια
Γιατί;
Ίσως να'ναι στοιχείο των "ανώτερων" όντων αυτό...Τι να πω;

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Edited by - 1900 on 30/05/2004 11:42:49
quote:
Δεν καταλαβαίνω προς τι η αλλαγή του ζώου
Η υπερβολή που χρησιμοποίησα κάποιον σκοπό είχε.
Να ταρακουνήσει κάτι...μάντεψε τι...
Θέλεις να ταρακουνήσεις εμενα αγαπητέ 1900???![]()
Να σε ταρακουνησω λιγω και εγω?
Διαβασε με την καλη εννοια λοιπον τα παρακατω, μιας και δεν ειναι ξεκαθαρο...τοσο εσυ οσο και ο Ryche, οτι μας λετε!
Μας γράφεις προς το Τέλος…
quote:
Το πρόβλημα είναι οτι προσπαθούμε να διαχωρίσουμε εμάς απ' τους εαυτούς μας, τους εαυτούς μας απ' τον κόσμο κι έχουμε κατακερματίσει το συμπαν. Γι αυτή την έπαρση μιλάω... Αν δε συνειδητοποιήσουμε πως όλα είναι ένα πώς θα γνωρίσουμε τον εαυτό μας;
Αν πιστεύουμε οτι είμαστε ανώτεροι κι όχι απλά διαφορετικοί πως θα εναρμονιστούμε με τον κόσμο.
Ακόμη και τον εαυτό μας τον διαιρούμε σε ανώτερο(πνευμα) και σε κατώτερο(σωμα)
Παντού και σε όλα διχόνοια
Γιατί;
Ίσως να'ναι στοιχείο των "ανώτερων" όντων αυτό...Τι να πω;
Αν απευθηνεσαι λοιπον σε μενα, *(βλεπεις ποσες φορες το επαναλαμβανω
) ζητω να προσεξεις πολυ, μιας και στην την πρώτη Σελίδα έγραψα…
Αναρωτιέμαι, ΑΝ αυτά που συζητάμε οι περισσότεροι, θειο, καλό, καλοσύνη, ομορφιά, αρετή, τάξη, αγάπη,….είναι στη ΖΩΗ ΜΑΣ σαν αρχή….και το λάθος μας, είναι να δημιουργούμε κάποιον…. που τα ψάχνει...
Σκεφτείτε το!
Β. Η Φιλοσοφία, στη θέση της ζυγαριάς δεν έχει μόνο γνώση και λογική, μα προπαντός τρόπο Ζωής, στους δε αρχαίους και δη στον ελληνισμό, κυριαρχούσε το νους υγιείς εν σώματι υγιές, που δεν θα πει άλλο από ΑΡΕΤΗ, Αρμονία, ΤΑΞΗ…στην ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ! Η έννοια του καλού και του θειου, δεν ήταν να πας κάπου να τα βρεις….μα η ίδια η συνείδηση!
Έτσι βρίσκουμε τις έννοιες καλοσύνη, αρμονία, τάξη, θειο, ομορφιά…. να είναι ταυτόσημες, σαν ΑΡΧΗ…..και όχι στο τέλος των πράξεων μας!
Έτσι αγαπητέ φίλε, χρειάζεται να διαχωρίσουμε τις ουράνιες υποσχέσεις της εκκλησίας και του Παύλου, μα και όλων των ΙΣΜΩΝ, από την ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ προτροπή των προγονών μας, που ήταν ΤΑΞΗ στο Μυαλό, στην καρδιά και στο σώμα…που ΕΙΝΑΙ καλό!!! κάτι σαν την απόλυτη ΤΑΞΗ των αριθμών των μαθηματικών!!! Έξω από αυτή την ΤΑΞΗ….υπάρχει ΑΤΑΞΙΑ που φέρνει ΧΑΟΣ, και είναι αρχή κάθε κακού!
Αυτά δεν έχουν να κάνουν απολύτως τίποτα με το καλό και το κακό που πιστεύει ο ΛΑΟΣ…. και που έφεραν οι ΙΣΜΟΙ, μα όχι η Φιλοσοφία!
Τι θέλεις να σου απαντήσω, πως μπλέκεις κουβέντες από άλλους…. και τις προσάπτεις σε άλλους?
Για να τα βάλουμε λοιπόν σε ΤΑΞΗ αγαπητέ 1900….
Γραφει ο Riche,
quote:
η πρακτικη φιλοσοφια...
αυτο και αν ειναι αντιφαση!
η πιο αυτοαναιρουμενη φραση.
μοναχα εγω αντιλαμβανομαι
οτι η πραξη ειναι η δολοφονια της φιλοσοφιας?
και καλα της κανει...
οταν ολα απλα ρεουν
ποιος νομιζει οτι τα καθοριζει αυτα?
ποιος νομιζει οτι ελεγχει τα πραγματα?
ποιος νομιζει οτι ελεγχει τον εαυτο του?
ποιος νομιζει οτι κανει καλο?
μοναχα οι φιλοσοφοι!
Eδω βάζει όλους τους Φιλόσοφους και τη Φιλοσοφία…. σε ένα ΚΑΖΑΝΙ!
Μα παρακάτω,,,, απαντα στον Αβαταρ
quote:
αναθεμα οχι φιλε μου...
οχι στην φιλοσοφια
μα στους φιλοσοφους
και ιδιαιτερα σ'αυτους που
ψαχνοντας την αρχαικη εννοια
των λεξεων θελουν να φτασουν στην αληθεια...
και αναλυουν,τεμαχιζοντας και δημιουργουν
τελικα εννοιες που αντι να φανερωνουν,κρυβουν...
αυτοι οι φιλοσοφοι της κουλτουρας και του
υποσυτισμενου πνευματος μοιαζουν να θελουν
με την δεσμη ενος φακου(αντιληψη) να δουνε ενα ολοκληρο σπηλαιο
προσθετοντας τα κομματια του φωτος που ριχνουν στα τοιχωματα του...
αντι να κατσουν σε μιαν ακρη να ακουσουν το σκοταδι να μιλα...
Εδω αρχιζει και σωνει.... πρωτα την Φιλοσοφια.
Και όπως ειδες, μεχρι εκεινο το σημειο δεν είπα απολύτως τιποτα…μιας ΑΝ και εμμεσα... οταν (μου) λενε κατι.... το προσπερνω!
Κατωπιν αυτου φτανει ο φιλος Φωσχυτος, με το,
quote:
Δεν υπάρχουν ερωτήσεις αν δεν υπάρχουν ανόητα πλάσματα να τις επινοούν,συμφωνώ απόλυτα με αυτήν την άποψη του ryche.
Εκεί απαντώ.... μιας και ισοπεδώνονται όλα!
Μα δεν τελειωνει εκει, μιας και επεμβαινεις πρωτα εσυ, απευθηνομενος φυσικα σε μενα...
Και μετα ο Ryche....που θα μας πει...
quote:
φιλε μου Πλατωνα εδω δεν θα πρεπει υστερα απο πεντε μεγαλες εποχες τις φιλοσοφιας να αμφισβητουμε την ΟΥΣΙΑ της φιλοσοφιας ουτε και προσπαθησα να κανω κατι τετοιο,αλλα οπως ειπες ολο και λιγοτεροι ανθρωποι ασχολουνται μ'αυτην και ισως οι ανθρωποι που την εκπροσωπουν σημερα ειναι ανθρωπο που εχουν οι ιδιοι χρεοκοπησει πνευματικα
Παλι διορθώνει…Σώζοντας αυτη τη φορα, και τη Φιλοσοφία και αρκετους Φιλόσοφους….
με πρωτον… ποιον?
Τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ!!!! ![]()
Αυτόν που καλουπώνει και ΟΡΙΖΕΙ… τη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ!!!...Αυτόν που ο ίδιος νωρίτερα δεν δέχεται…τον ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ.... ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ!….
Ηταν η κινητη Βιβλιοθηκη... του Δασκαλου του... ΠΛΑΤΩΝ!
Τέλος,
Αν θέλετε πριν απαντήσετε σε ότι γράφουμε, ας ξεχωριζουμε λιγο τα πραγματα *(εδω χρειαζεται ο Αριστοτελης!
) και να δίνουμε προσοχή και τη θέση που του αρμόζει... σε οτι συζηταμε!( Εδω ειναι ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ!
)
Αυτό τουλάχιστον κρίνω... σαν πιο σωστό…..![]()
Τώρα Φιλοσοφικά, ποιητικά, εμμετρα η πεζά, και όπως να τα γράψετε…δεν είναι πρόβλημα, μιας και η ελευθερία έκφρασης, είναι ύψιστο και χαρακτηριστικό αγαθο.... της ελληνικης νοοτροπίας...
Αν τελος, κάποιον τον εμπνέει ο William Blake, και θέλει να χρησιμοποιούμε για συνηδειση, τη λέξη διαφορετικότητα… από ανωτερότητα *(που δεν χρησιμοποίησα….μιας και θεώρησε ο ίδιος... ανώτερο ΟΝ...
quote:
Το Γαϊδουράκι δεν έχει τετοια έπαρση, και σ'αυτη τη βάση, είναι ανώτερο ον απ' τον άνθρωπο!
ενώ είχα ερωτήσει….σε τι διαφέρει η συνείδηση του!!!
Με το να αρνούνται τα λεχθέντα και μάλιστα.... μας κάνουν χάρη, ώστε να καταλάβουμε….όταν αυτά που μας λέει…. τα είχαμε επισημάνει ενωρίτερα…..στο ίδιο ΤΟΠΙΚ...το βρισκω απο ΣΟΦΙΣΤΙΚΟ ΕΩΣ... ΕΡΙΣΤΙΚΟ!
Εκτός, οπως προειπα.... αναφέρεσαι σε αλλον ο 1900….μα θα ήταν θεμιτό στο εξεις... τουλαχιστον οτι συζηταμε, να ειναι ξεκαθαρο, σε ποιον απευθύνεται….!
Τι άλλο να πω? Αν συνεχίσω….και τα υπολοιπα ετσι ειναι...και όχι μόνο σε αυτό το Τοπικ!
Καλη σας Κυριακη!
λες
quote:
Εδω αρχιζει και σωνει.... πρωτα την Φιλοσοφια.
Και όπως ειδες, μεχρι εκεινο το σημειο δεν είπα απολύτως τιποτα…μιας ΑΝ και εμμεσα... οταν (μου) λενε κατι.... το προσπερνω!
γιατι φιλε μου;εγω μιλω σε ολους μας που απλα παπαγαλιζουμε πραγματα
ξενα προς εμας.ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΣΕ ΣΕΝΑ.Καταλαβες;ή θα με αναγκασεις να ξαναγραψω μηνυματα πολλα για να εξηγω?ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΕΣΕΣ ΑΥΤΟ?
λυπαμαι δεν ειναι η πρωτη φορα που συνομιλουμε και οταν θελω να την πω σε καποιον του τι λεω στα ισια.Αλλωστε δεν με αφορα τι κανεις αλλα
γιατι ταυτιστηκες ετσι;
εγω καταδικασα την ψευτοφιλοσοφια που συναντω στον κοσμο γυρω μου και
οχι τους Φιλοσοφους του παρελθοντος-για ονομα του θεου!-για μας μιλαω
ξεκολλα σε παρακαλω εκτος και αν τα κινητρα σου ειναι αλλα και απλα γουσταρεις καυγα αν ναι να ξερω να κανω προπονηση:-)
οσο για τον Αριστοτελη δεν ξερω τι εχεις να χωρησεις μαζι του και ουτε με αφορα τον χρησιμοποιησα για να δειξω οτι η ποιηση που δεν εγραψα ειναι ενεργη στην φιλοσοφια.Δεν απερριψα κανεναν φιλοσοφο
απλα ειπα να καταθετουμε την ζωντανη φιλοσοφια μας.
Το κακο ειναι οτι οταν καποιος θελει απλα να λογομαχησει οσες φορες και να τα επαναλαβω αυτα δεν θα τα δει.Εδω συμφερει να προσπερασει...
εχω γραψει τοσα πραγματα και παλι βλεπουν μονο αυτο που θελουν για να παιξουμε το παιχνιδι του Ξερολα.
λυπαμαι εγω κατεθεσα αν μου το επιτρεπετε την φιλοσοφια μου που ακομα
διαμορφωνεται-και θα μεινω σε εναν πραγμα μοναχα που εγραψα.
Διαβαζω πολυ μα πιο πολυ αναπνεω.
ετσι για να μην ξεχνω οτι ολα ξεκινανε απο κει...
χαιρετω σας....

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ,
μα δεν αναφερομαι σε κανέναν συγκεκριμένα..
Κύριοι ανοίχτε τ΄αυτιά σας, πιείτε ένα φραπεδάκι για να ξυπνήσετε.
Και ακούστε τον θείο λόγο που εκπορεύεται,εντός μου.
Το σύμπαν μ΄έχει επιλέξει, για να φέρω σύνγχυση,
στον τυποποιημένο κόσμο σας.
Το χάος του κόσμου εκφράζεται μέσα από τ΄ασυνάρτητα λόγια μου.
Τί γίνεται κύριοι φιλόσοφοι δεν μπορείται ν΄αποδεχθείται το χάος;
Δεν τα ΄χω με ΄σας ,μα με την λογική σας στην οποία δεν χωρώ.
Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχω.
Δεν μιλάω για την αλήθεια,αλλά μιλώ τα ψεματά σας
quote:
Κάπου διάβασα μέσα μου:
Ότι η αλήθεια πέθανε
από τη στιγμή που καταπιάστηκε
μαζί της ο άνθρωπος
Συνεχίζεται να μελετάτε τους σοφούς, κι ΄οταν βρεθήτε,
μπροστά στο φως, πατήστε το PLAY...
1900 Απόψε μετά απο μένα έχεις περάσει στην βασιλεία των τρελών..
ryche, δεν έιμαι φυσικό πρόσωπο,ούτε μπορείς να μ΄εγκλωβίσεις σ΄έννοια
Είμαι αυτό που αλλάζει σχήματα αλλά η ουσία του μένει σταθερή και είμαι μέσα σας.
Και τώρα μια αποκληστικότητα που εξασφάλισε το εσωτέρικα:
Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ:
ΦΩΣ+ΧΥΤΟΣ=ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΡΞΗ
quote:
ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ,
μα δεν αναφερομαι σε κανέναν συγκεκριμένα..
Ευχαριστούμε… ![]()
μα έρχεσαι δεύτερος… και καταϊδρωμένος ΦΩΣΧΥΤΕ!
Ακομα δεν είδες πως στο ΧΑΟΣ, υπάρχει ΑΤΑΞΙΑ… και όχι ΚΑΛΛΟΣ?
quote:
Κύριοι ανοίχτε τ΄αυτιά σας, πιείτε ένα φραπεδάκι για να ξυπνήσετε.
Εσύ με φραπεδες ΞΥΠΝΑΣ?
Τι Θεια συνείδηση!!!![]()
quote:
Και ακούστε τον θείο λόγο που εκπορεύεται, εντός μου.
Περίεργο… μερικών η συνείδηση βλέπει το θειο λόγο….και σε μια σταγόνα Νερού!
Και Εσύ Φωσχυτε… θέλεις αποκλειστικότητα?![]()
quote:
Το σύμπαν μ΄έχει επιλέξει, για να φέρω σύνγχυση,
στον τυποποιημένο κόσμο σας.
Τώρα μας μπέρδεψες… τον Τυποποιημένο λόγο λίγο! Αφού λέμε πως ζούμε σε σύγχυση.... τι σύγχυση να φέρεις? ![]()
quote:
Το χάος του κόσμου εκφράζεται μέσα από τ΄ασυνάρτητα λόγια μου.
Αυτο το καταλαβαμε!
quote:
Τί γίνεται κύριοι φιλόσοφοι δεν μπορείται ν΄αποδεχθείται το χάος;
Μωρέ εμείς αποδεχόμαστε το Χάος, τα λόγια σου… παρά μπερδεύτηκαν μαζί του!
quote:
Δεν τα ΄χω με ΄σας ,μα με την λογική σας στην οποία δεν χωρώ.
Ευγένεια σου!
Άσε μας όμως ΚΑΙ τι λογική, γιατί μέχρι τώρα μας βοηθάει να βρισκόμαστε αρκετα κοντά στην ομορφιά…παρα... το ΧΑΟΣ!
quote:
Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχω.
Δεν μιλάω για την αλήθεια,αλλά μιλώ τα ψεματά σας
Τα ψέματα μας ομως, είναι στη ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ…να μας τα πεις!
Τώρα αν εσύ έχεις το αλάθητο.... και την αλήθεια μέσα σου….
Κράτα τα γέρα…. να μην φύγουν!
quote:
Κάπου διάβασα μέσα μου:
Ότι η αλήθεια πέθανε
από τη στιγμή που καταπιάστηκε
μαζί της ο άνθρωπος
Και δεν μας λες πως το διάβασες?
Μήπως ήταν γραμμένη κάπου
…. σαν της Πλάκες.... του Μουση?![]()
quote:
Συνεχίζεται να μελετάτε τους σοφούς, κι ΄οταν βρεθήτε,
μπροστά στο φως, πατήστε το PLAY...
Άλλο λοιπόν εμείς….και άλλο το ΦΩΣ!!!
Ακου λοιπόν Φωσχυτε τι λεει και ενας ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
…γιατί δεν υπάρχει κανένα PLAY... να πατήσεις!
Απλά όταν τελειώσεις με την Βλακεία…. ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ!
Και δεν είναι ΜΕΣΑ …μα ΜΕΣΑ/ΕΞΩ... ΔΙΑΧΥΤΟ!
quote:
1900 Απόψε μετά απο μένα έχεις περάσει στην βασιλεία των τρελών..
ryche, δεν έιμαι φυσικό πρόσωπο,ούτε μπορείς να μ΄εγκλωβίσεις σ΄έννοια
Ryche,
...
όταν τον δεις σε κανα μπαρακι…..κερασε τον μια Μπυρα, και αν αρνηθει…αδιασετη στο κεφαλι του….Ετσι θα δουμε αν ειναι φυσικος η... Αυλος!!!
Κερνάει ένας Φίλος Φιλόσοφος!![]()
quote:
Είμαι αυτό που αλλάζει σχήματα αλλά η ουσία του μένει σταθερή και είμαι μέσα σας.
Και τώρα μια αποκληστικότητα που εξασφάλισε το εσωτέρικα:
Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ:ΦΩΣ+ΧΥΤΟΣ=ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Πω Πω!!!!
Μα δεν είναι αποκλειστικότητα! Τι κρίμα, και εδώ δευτερος ηρθες….
Σε πρόλαβε ο ΒΙΑΝΤΑΣ... που ηταν ΣΟΦΟΣ!
0+@=1
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=655
Μερικοί, να προσέξουν εκεί που παρά χύνουν ΦΩΣ….μήπως και χάσει κανείς, την ΟΡΑΣΗ ΤΟΥ!
είπα να πω μια καλησπέρα στα φιλαράκια μου
και να μοιραστό μερικές σκέψεις.
Τώρα, αν οι σκέψεις δεν έχουν καμιά ουσία μάλλον θα φταίει το ποτό.
Αγαπητοί φίλοι μου,
Αισθάνομαι ότι αυτό που χρειάζεται να πνεύσει στις ανθρώπινες καρδιές
είναι η ΑΠ-ΟΔΟ-ΧΗ στην έκφραση του πνεύματος, από όποια πηγή και αν έρχεται η έκφραση.
Ας μάθουμε να αγκαλιάζουμε με τρυφερότητα και στοργή κάθε ψυχή και με διάκριση την φιλοσοφία και τα προσωπικά πιστεύω της κάθε Ψυχής.
Μήπως η μέλισσα σκέφτεται, θα πάω μόνο σε αυτό το λουλούδι να πάρω το ωφέλιμο?
Ελεύθεροι ας γίνει η Ψυχή μας, σαν πεταλούδα οπού θα ενδυθεί τα χρώματα των φτερών που επιθυμεί.
Ας μην ξεχνάμε ότι η κάθε Ψυχή το πώς βιώνει την πνευματικότητα της, είναι ένα Μυστήριο!!!
Το μεγαλύτερο πρόβλημα από τα παλιά χρόνια ήταν ότι οι άνθρωποι είχαν πρόβλημα Επι-κοινωνίας. Να συν+υπάρχουν να συγ+χωρούν, να υπάρχουν αρμονικά επί της κοινωνίας και επί της Γης.
Και ενώ όλοι μας μιλάμε Eλληνικά για παράδειγμα, μοιάζει σαν να μην καταλαβαίνει ό ένας τον άλλον.
Και μοιάζουν οι Ψυχές μας, σαν μια Βαβυλώνα που τελικά ενώ όλοι μιλάμε Eλληνικά, καταλήγουμε με τον εγωισμό και την υπερηφάνεια μας να μην καταλάβει ό ένας τον άλλο λες και μιλάμε ξένες γλώσσες.
Και το ΥΠΕΡ ΕΓΩ ΜΑΣ, καταλήγει κάτι σαν την άλλη, την νέα Βαβυλώνα τον Διδύμων Πύργων, του Εγωισμού μας και της Υπερηφάνειας μας, όπου έρχονται τα αεροπλάνα της έλλειψης της Αγάπης για τους Γύρο μας και για τον Εαυτό μας να κατεδαφίζει τα πάντα.
Και δεν μπορούμε να καταλάβουμε και να αποδεχτούμε τον άλλον, γιατί δεν υπάρχει η Αποδοχή, ο Σεβασμός η Συν+τροφι+κότητα, η Αγάπη και η θέληση για να εκφράζουμε τις θεϊκές μας ενέργειες.
Και την θέληση μας την εμποδίζουν τα πάθη μας. Και η Αποδοχή τους ότι τα κατέχουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Υπερηφάνεια, ο Εγωισμός, η Κενοδοξία, και ο Φόβος της έλλειψης Αποδοχής μας από τους συνανθρώπους μας για αυτό που θέλουμε να βιώσουμε, και ένα σωρό άλλα συναισθήματα που προέρχονται από τα κατώτερα μας ένστιχτα.
Και ας μην ξεχνάμε ότι, ότι και αν υπάρχει στην δημιουργία, έχει λόγω ύπαρξης που μόνο αν το δούμε από την καθαρά εγωιστή μας πλευρά πιστεύουμε ότι δεν έχει όφελος.
Το λάθος που πολλές φόρες γίνεται από όλες τις Ψυχές είναι, ότι από αυτό που θεωρούν αρνητικό δεν προσπαθούν να βρουν την θετική του πλευρά, και από την θετική κατάσταση δεν βρίσκουν τα αρνητικά.
Και όπως το σώμα δεν ζει χωρίς νερό, έτσι και η Ψυχή ξεδιψά με τα θεία Νάματα της φιλοσοφίας, της γνώσης, της ποίησης της λογοτεχνίας, της προσευχής ….
Οι πνευματικές ενέργειες είναι η μουσική της Ψυχής.
Αλλά όπως και με την μουσική και τα τραγούδια, έτσι και με τις πνευματικές άκτιστες ενέργειες έχουν την χρονική τους στιγμή.
Το πιο σημαντικό πράγμα στον άνθρωπο είναι η μνήμη.
Αλλά τελικά, είναι το ασθενικό μέρος μιας ψυχής. Γιατί τελικά ενώ μαθαίνει τόσα πολλά, την κατάλληλη στιγμή τα ξεχνάει να τα χρησιμο+ποίηση.
Και αυτό που μας συν+τονί+ζει και μας από+συν+τονί+ζει την διάνοια και κατά επέκταση την Ψυχή, είναι τα συναισθήματα που προέρχονται από την καρδιά.
Μια μόνιμη κόντρα, ένας Αόρατος Πόλεμος μεταξύ καρδιάς και διάνοιας μας κάνει να μην μπορούμε να συν+υπάρχουμε.
Μόνο όταν η Ψυχή θελήσει να απόκτηση την τέλεια αγάπη κατά θεόν τότε βρίσκει την γαληνής η καρδιά και το πνεύμα.
Και απλά αυτό που καλούμαστε να βιώσουμε σαν Ψυχές είναι:
Η να θέλουμε να φέρουμε Ειρήνη μόνο στην Ουσία μας,
Η να θέλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί, και να εναρμονισθούμε στους παλμούς της αποδοχής, του σεβασμού, της συντροφικότητας και της αγάπης.
Άλλος οδός επι-κοινωνίας δεν υπάρχει.
Αν συν+ειδη+το+ποιήσουμε όλοι μας ότι ΔΕΝ υπάρχει διέξοδο από αυτό που λέγετε πνευματική κοινωνία και ανθρώπινη κοινωνία, τότε ας πιαστούμε όλοι χέρι χέρι και σας γίνουμε Εργάτες και Συν+ερ+Γάτες της Αγάπης.
Αλήθεια, πόσοι από εσάς έχουν παρατηρήσει πως μια γάτα λειτουργεί όταν την χαϊδεύουμε με τρυφερότητα και στοργή και πώς όταν την πειράζουμε!!
Μήπως βγάζει νύχια?
Και μετά παραπονιόμαστε γιατί μας γρατζούνισε η γάτα, ενώ από μόνοι μας το προξενήσαμε.
Αλλά μου τελείωσε το ποτό. Πάω για Προσευχή.
Αν όλα αυτά έχουν κάτι ωφέλιμο, τότε μάλλον σήμερα
είναι του Αγίου Πνεύματος.
Αν όχι, τότε μάλλον είναι τα Αγίου Οίνο-πνεύματος και φταίει το ποτό.
Καλό απόγευμα φιλαράκια μου.
Κάπου εκεί έξω και όχι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μας, η Ζωή θέλει συνεργάτες της Αγάπης.
Με αγαθή Αγάπη,
και με σεβασμό σε κάθε σκέψη και θείο Νάμα.
Just a man.
Edited by - Just_A_Man on 30/05/2004 21:49:48
quote:Τι έγινε τωρα;;;;Τι σ' έπιασε ξαφνικά;
Θέλεις να ταρακουνήσεις εμενα αγαπητέ 1900???
1ον έγραψα "κάτι" και όχι "καποιον"
2ον Αν εννοούσα εσενα, θα υπήρχε και τ'ονομά σου στην πρόταση.
3ον Το οτι στα posts μου υπάρχουν καποια δικά σου quotes δε σημαινει πως απο κει και περα μ' ότι γράφω εννοώ εσένα ή οτι σου κάνω προσωπική επίθεση
quote:
ενώ είχα ερωτήσει….σε τι διαφέρει η συνείδηση του!!!
Να με συγχωρείς αλλα δεν κατάλαβα κάτι τετοιο απ'αυτήν την ερώτηση
quote:
Χωρίς σκέψεις, επιστήμη, φιλοσοφία….ίσως να μην είχαμε ορισμένα προβλήματα….μα σε τι θα διαφέραμε από ένα Γαιδουρακι?Και αυτό άμα το τσιμπήσει μια αλογόμυγα πονάει……..άμα φάει το σανουδακι του κουνάει την ουρίτσα του ευχαριστημενο….Δεν έχει μηπως συναισθήματα?
Σε καποιο άλλο θέμα σου γράφεις:
quote:
Πετάω μόνος,
ελπίζοντας να μην σε τραυματίσω,
με ότι γράφω…
Δεν αφορά άμεσα η έμμεσα, εσένα και κανένα.Αν θέλεις, πέταξε και εσύ δίπλα, αθόρυβα, αρμονικά…
Ετσι γράφω.
Εσύ όμως αποφάσισες ν' αρχίσεις το θόρυβο...
Πάντως για κάποιον που διαβάζει μέσα απο τις γραμμες λίγα βλέπεις και πολλά παρεξηγείς.
Ας είναι.
Ξέρεις, όταν αποφεύγεις να δεις τους οιωνούς
Που σαν φάροι σου δείχνουν το δρόμο
αυτοι θα έρχονται μπροστά σου
μεχρι να το παραδεχτείς οτι υπάρχουν
κι αλλάξεις δρόμο...
Κι αυτό το λέω για μένα (για να μην έχουμε παρεξηγήσεις)

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Γιώργος![]()
Sometimes “in the middle of nowhere” is under my jurisdiction…![]()
Το θέμα είναι :
«Ποιό είναι λοιπόν το στοιχείο που χαρίζει ζωντάνια και νόημα στη δική σας ζωή?
Ποιό είναι εκείνο το στοιχείο που σας αποδεικνύει ότι είστε ζωντανοί?
Πως θα συνοψίζατε εσείς τη δικιά σας φιλοσοφία?»
Η κουβέντα έχει εξελιχθεί σε μια κριτική των ιδεών που έχει ο άλλος ή των φιλοσόφων.
Ο Αριστοτέλης τον Πλάτωνα τον ξεπέρασε, τον έβαλε στην άκρη και ακύρωσε πολλά από τα λεγόμενα του με την δική του φιλοσοφία.
Μα δεν είναι αυτό το θέμα.
Ας παραθέσουμε ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ο καθένας και ας αφήσουμε τον όποιον έχει πει ότι έχει πει στην ησυχία του.
Αυτοί τα είπανε, εμείς τι έχουμε να πούμε ;
Αν έχουμε !
Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά σαν αναγνώστης του συγκεκριμένου Topic θα ήθελα να διαβάσω την προσωπική κατάθεση γνώμης του καθένα και όχι τι είπε η Blavatsky, η Bezant, ο Σωκράτης, ο Pike κλπ.

Ο κακός λύκος