ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΗΠΩΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΗΠΩΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Μηδενιστής27 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
28/11/2005, 02:38:33
quote:
Μεγαλυτερο στεγανο απο το να θεωρεις τον εαυτο σου ανωτερο λογω καταγωγης δεν υπαρχει. Ειναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του ρατσισμου και του σωβινισμου. Βγες λοιπον πρωτα απο αυτα τα στεγανα, που τοσο αιμα εχυσαν στην προσφατη ιστορια, και μετα το παιζεις ανωτερη.

Velial αριστερίζεις λίγο έτσι;

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

ArelaΜέλος
28/11/2005, 05:01:42
quote:
Velial αριστερίζεις λίγο έτσι;

Μήπως τείνει προς τον αχταρμά της παγκοσμιοποίησης?
'Η είναι το ίδιο πράγμα με το να αριστερίζεις?

ArelaΜέλος
28/11/2005, 05:10:30
quote:
Εχω την αισθηση πως το μυαλο (η σκεψη) δεν ειναι ισως το καταλληλο εργαλειο για για να βιωσουμε το αλλο.Ακομα και αν υποθεσουμε πως εξηγησαμε και εφαρμοσαμε καθε φυσικο νομο,ακομη και αν αποδειξουμε την υπαρξη της ψυχης και της αγαπης (?) .Ισως αυτο να εννοουσε με το μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι.Εδω ισως το μυαλο να ειναι εμποδιο.Ισως.

Σε θέματα συναισθηματικής φύσεως ή πίστης, το μυαλό δε λειτουργεί απαραιτητα με λογικά ή ορθολογιστικά εργαλεία σκέψης. 'Η τουλάχιστον δε θα'πρεπε να λειτουργεί έτσι... Η αγάπη αποδεικνύεται ίσως με έργα/πράξεις/στάση ζωής, με επιστημονικές μεθόδους όχι. Ο συνδυασμός μυαλού και ψυχισμού, είναι πράγμα πολυσύνθετο. Δεν διατυπώνεται. Βιώνεται.

dimitris84Μέλος
29/11/2005, 02:55:25
Ευχαριστω Arela δεν γινοταν να διατυπωθει καλλιτερα αυτο που εννοουσα.
VELISSARIOSΜέλος
29/11/2005, 09:42:02
Σε ολη αυτην την ιστορια θα σταθω στα λογια του Δημητρη
quote:
Εχω την αισθηση πως το μυαλο (η σκεψη) δεν ειναι ισως το καταλληλο εργαλειο για για να βιωσουμε το αλλο.Ακομα και αν υποθεσουμε πως εξηγησαμε και εφαρμοσαμε καθε φυσικο νομο,ακομη και αν αποδειξουμε την υπαρξη της ψυχης και της αγαπης (?) .Ισως αυτο να εννοουσε με το μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι.Εδω ισως το μυαλο να ειναι εμποδιο.Ισως.

που περικλειουν μια μεγαλη αληθεια.

ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑΝ <<ΑΘΕΟ>> ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

ArelaΜέλος
29/11/2005, 11:16:28
'Ενα ποστ του velial μου διέφυγε (ξανθιά γαρ) και θέλω να δώσω κάποιες απαντήσεις σ'αυτό:

quote:

Μα ξερω γω ρε walker... τι ειναι αυτα που λεει... Ανωτεροτητες και κακεκτυπα και αντε γεια. Να σου λεει οτι κραταει τα ευαγγελια, αλλα να θεωρει την φραση "εγω ειμαι το Α και το Ω" προσθηκη του ιερατιου. Πεσμου εσυ σαν πιστος, μπορουν να σταθουν τα ευαγγελια χωρις τις αναφορες πως ο χριστος ειναι ο υιος του θεου?

Δείξε μου πού ακριβώς αναφέρθηκε ότι ξεστόμισε τη συγκεκριμένη φράση ο Ιησούς ο ίδιος και θα πάω πάσο. Θα σταθώ διορθούμενη.

quote:

Αλλα, που κολλαει η ελληνικη μυθολογια με την παλαια διαθηκη? Ποιου ελληνικου μυθου κακεκτυπο ειναι η γενεση?

Πρώτον, ψάξε να βρεις (ένα παράδειγμα δίνω μέσα στα πολλά) τον αντίστοιχο ελληνικό μύθο με την ιστορία της Σάρας, του Λωτ της στήλης άλατος και δε συμμαζεύεται και μετά τα ξαναλέμε. Δε θα σε παραπέμψω εγώ, γιατί δε δίνω μασημένες τροφές.

Δεύτερον: Ερωτήσεις: α/ 'Εχεις διαβάσει ΟΛΗ την Π.Δ.? β/ την κρίνεις ως αξιόλογο βιβλίο πλήρους σοφίας, γνώσεων και φιλοσοφίας? γ/ενστερνίζεσαι και συμπορεύεσαι με τη λογική ότι πρέπει να συγχωνεύεται/συμπεριλαμβάνεται/αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ θρησκείας? Και αν ναι, γιατί?

quote:

Δηλαδη, αλλα κειμενα εκτος απο τα ελληνικα, δεν υπαρχουν? Ολα εμεις πια τα καναμε?

Είπα εγώ κάτι τέτοιο?

quote:

Και οι Αιγυπτιοι? Οι Βαβυλωνιοι? Αυτοι τι ηταν?

Κάθε λαός που συντέλεσε στην ανάπτυξη του πολιτισμού στον πλανήτη, έχει την δική του αυτόφωτη αξία και δεν είμαι εγώ αυτή που θα απαξιώσω κανέναν. Δεν υποτίμησα ούτε παρέβλεψα τη συμβολή άλλων λαών, απλά εστίασα στη δική μας.

quote:

Αλλα αυτο που μου την δινει περισσοτερο ειναι τα περι ανωτεροτητας. Και ενταξει, να ζουσαμε στην προ χριστου εποχη, και τοτε να διεκδικουσαμε την ανωτεροτητα. Πρεπει ομως να καταλαβουμε, πως οι ενδοξοι και σοφοι προγονοι μας, δεν αρκουν για να καλυψουν την ανυπαρξια μας.

Συμφωνώ και μαζί σου στην τελευταία σου φράση εδώ. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν πρέπει να'χουμε επίγνωση του παρελθόντος μας να το τιμούμε και να το εκτιμούμε όπως του αρμόζει. 'Ισως αυτή η έλλειψη επίγνωσης να φταίει σε μεγάλο βαθμό και για το σημερινό μας χάλι.

quote:

Καθομαστε στα διαμερισματα μας, τρωμε χαμπουργκερ, οδηγουμε αυτοκινητα, παιρνουμε φαρμακα, βλεπουμε τηλεοραση, παμε στο φεγγαρι, και υπαρχουν ακομα ατομα που μιλανε για ανωτεροτητα των ελληνων. ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΙΛΗΗΗ! Εδω 21ος αιωνας. Η "ανωτεροτητα" ΔΕΝ, επαναλαμβανω ΔΕΝ ειναι θεμα καταγωγης ή γονιδιων, αλλα παιδείας και συλλογικής προσπάθειας. Η ΣΥΝΤΡΗΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΕΙΦΙΑ των επιτευγμάτων της εποχής μας, αφορα άλλους λαους.

Κι εδώ θα με βρεις συμπορευόμενη (είδες πόσο με παρανόησες?).
Δεν φτάνει να είμαστε (μάλλον ήμασταν) πρέπει και να φαινόμαστε, και να συνεχίσουμε να είμαστε. Μην εστιάζεις λοιπόν στην όποια "ανωτερότητα" προέβαλα. Δεν το'κανα ούτε εστιάζοντας σε καταγωγές και γονίδια, ούτε από κάποια κακώς νοούμενη έπαρση. Πρόθεσή μου ήταν ακριβώς να θυμίσω κάποια δεδομένα της ιστορίας μας, και κατ'επέκτασιν να τονίσω ότι πρέπει να στεκόμαστε ΑΝΤΑΞΙΟΙ σ'αυτά, πράγμα που ατυχώς σήμερα δεν κάνουμε, βολεμένοι στη λογική του "ο΄,τι φάμε, ό,τι πιούμε...", στον ωχ-αδερφισμό, στη λογική του "ο θάνατός σου η ζωή μου", στη λογική της αρπαχτής και της ρεμούλας, και σε άλλα "πρόσόντα" που συμβάλλουν στη σημερινή μας πτώση απ'το βάθρο και την ανυπαρξία μας όπως σωστά είπες.

Από την άλλη μην ξεχνάς, ότι αυτοί που σήμερα κάνουν τεχνολογικο/επιστημονικές προόδους, άλματα, κλπ, έχουν σαν εφαλτήριο-έδρα-βάση τους, τα πρωταρχικά στοιχεία πολιτισμού που (εντάξει όχι εμείς σήμερα, αλλά) οι πρόγονοί μας άφησαν κληρονομιά, φίλε μου.

quote:

Τι σημαινει αυτο, μηπως οτι ειμαστε "κατωτεροι"?

Για κάποιους που νιώθουν σήμερα μειονεκτικά έναντι των άλλων πιο προηγμένων λαών, ναι είμαστε κατώτεροι. Για μένα είμαστε χωμένοι σε μια εκούσια αδράνεια, στη λογική της κακομοιριάς και της μιζέριας, καθώς και του παγκόσμιου ζήτουλα (όπως μας καταντήσαν οι "εθνοπατέρες" μας). Ανίκανοι να αυτοπειθαρχήσουμε, να εφαρμοστούμε, να'χουμε σωστή οργάνωση (πράγματα που βλέπω σε άλλους λαούς και τους θαυμάζω), ανίκανοι να αξιοποιήσουμε την πολύτιμη κληρονομιά που βρήκαμε, απρόθυμοι να κοπιάσουμε, να χύσουμε ιδρώτα και αίμα και να κάνουμε θυσίες, κυρίως να δουλέψουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ (μας έφαγε η διχόνοια) για στόχους άξιους που θ'ανέβαζαν πάλι την πατρίδα μας εκεί που της πρέπει. Αυτά εντάσσονται στα κακώς κείμενα της ράτσας μας και δεν εθελοτυφλώ ούτε διστάζω να τα επισημάνω.

quote:

Ή μηπως πιστευουν καποιοι οτι θα πρεπει ολοι να μας χρωστουν αιώνια ευγνωμοσυνη για τα μεγαλα κατωρθωματα των Αρχαιων Ελληνων? ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕΤΡΑΕΙ, ολα τα αλλα ειναι για τα βιβλια της ιστοριας, και για τις εκπομπες του ... Λιακοπουλου!

Το παρόν μετράει ναι, και θα μετρήσει ακόμα πιο καλά για μας αν γνωρίζουμε το παρελθόν και αν αντενίσουμε το μέλλον μ'άλλα μάτια κι άλλες λογικές.
Ευχαριστώ που μου'δωσες την ευκαιρία μ'αυτά που έθεσες εδώ, να αναπτύξω ίσως καλύτερα την δική μου οπτική, που δεν αποκλίνει τόσο πολύ όσο νομίζεις απ'τη δική σου.

Βίκυ

Edited by - Arela on 29/11/2005 11:18:45

dimitris84Μέλος
29/11/2005, 14:51:31
Arela Δεν ανταποδιδω την φιλοφρονηση αλλα καταθετω τον ενθουσιασμο μου και την απολυτη συμφωνια μου σε ολα.
Εκτος απο τη φραση του ιησου οπου δηλωνω αγνοια.
Ναστε καλα ολοι.