ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εμείς κι ο κόσμος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Εμείς κι ο κόσμος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Εαρινός56 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
22/05/2011, 19:50:53
quote:

συμφωνω μαζι σας απολυτα κ ζηταω την βοηθεια σας σε ενα θεμα που με απασχολει...

εχω παιδια στην εφηβια που λογο των αυξημενων κοινωνικων επαφων που επιβαλει η ηλικια τους κ ο τροπος ζωης ερχομαστε πολλες φορες σε συγκρουση λογο καθαρα αυτων των ιδεων που εχω κ ταυτιζονται απο οτι εχω καταλαβει με σας!!με αυτον τον τροπο πχ γινομαι ερμαιο του καταναλωτισμου πχ κ κοινως "μαλλιαζει η γλωσσα μου" για να εξηγησω την διαφορα της ποσοτητας απο την ποιοτητα σε καθετι...

d.k

Γίνε πιο σαφής φίλη μου...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
hunter1Μέλος
22/05/2011, 19:56:27
καλησπερα εαρινε μου...

η ομορφια σημερα για τα παιδια ειναι το τι φορας ασχετο με το ποιος εισαι...
οτι ειναι εμπορικο ειναι κ καλο...
γιατι να σπαταλησω χρονο διαβαζοντας αφου η εικονα ειναι πιο ωραια...
ασχολουμε με τα λαθη των αλλων θαρρεις κ εχω το αλαθητο...

d.k

Black_SwanΜέλος
22/05/2011, 21:56:19
quote:

καλησπερα εαρινε μου...

η ομορφια σημερα για τα παιδια ειναι το τι φορας ασχετο με το ποιος εισαι...
οτι ειναι εμπορικο ειναι κ καλο...
γιατι να σπαταλησω χρονο διαβαζοντας αφου η εικονα ειναι πιο ωραια...
ασχολουμε με τα λαθη των αλλων θαρρεις κ εχω το αλαθητο...

d.k

φίλη hunter εγώ πιστεύω ότι είναι αρκετά δύσκολο σε αυτή την ηλικία και με τον βομβαρδισμό εικόνων που δέχονται τα παιδιά ειδικά στην εφηβεία να αντιδράσουν κάπως διαφορετικά. Θεωρώ τη συμπεριφορά τους απόλυτα φυσιολογική και αν κρίνω από τα λεγόμενα σου πιστεύω ότι σίγουρα θα έχουν πάρει κάποια πράγματα από σένα τα οποία θα τα έχουν στο μυαλό τους, άλλο αν τώρα τα αμφισβητούν.
Πάντως πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι παρέες...γιατί από εκεί δέχονται και τα περισσότερα ερεθίσματα... δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλά παιδιά που να ασχολούνται με ουσιαστικά θέματα και να μη μένουν μόνο στην επιφάνεια.

Edited by - Black_Swan on 22/05/2011 22:09:26

hunter1Μέλος
22/05/2011, 23:19:28
δυστυχως μου εχει καρφωθει στο μυαλο η ιδεα οτι το συστημα μας επιβαλει να μεγαλωσουμε μια νεας τεχνολογιας δουλους κ κει ειναι που τσαντιζομαι κ συνεπως συγκρουομαι με τα παιδια..

d.k

23/05/2011, 00:07:41
Καλή μου hunter αυτά που αναφέρει η φίλη Black_Swan είναι σωστά.
Αποκλείεται τα παιδιά σου να μην έχουν πάρει κάτι από τις ιδέες σου.

Η ροή όμως της ιστορίας τις έχει προσωρινά απαξιώσει αυτές τις ιδέες.
Ουσιαστικά οι σημερινές κοινωνίες χαρακτηρίζονται από την παντελή έλλειψη ιδεών.
Η αυξανόμενη αδηφαγία του παγκόσμιου καπιταλισμού για πλουτισμό, απαξίωσε κάθε ιδέα πέραν της άκρατης κατανάλωσης, βομβαρδίζοντας καθημερινά την νεολαία μας με πρότυπα μεγαλοαστικά και άχρηστα προϊόντα.

Η γνώμη η δική μου είναι πως ο διεθνής καπιταλισμός βρίσκεται στο τελευταίο του στάδιο.
Δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί περσότερο από 10 χρόνια.
Τι θα ακολουθήσει? Δεν μπορώ να προβλέψω με σιγουριά.
Οι ισχυρές οικονομικές δυνάμεις προσπαθούν να βρουν λύσεις μα απανωτές συσκέψεις.
Το ερώτημα είναι, έχουν τα κράτη την οικονομική δύναμη στα χέρια τους, η τα νήματα τα κινούν μεγάλα υπερεθνικά κερδοσκοπικά κέντρα?

hunter1Μέλος
23/05/2011, 08:16:10
καλημερα...

ελα μου ντε...

d.k

ithacaΜέλος
23/05/2011, 08:48:26

Η γλωσσική επικοινωνία πρόκειται για μια απάτη του ψυχολογικού υποκειμένου -πολλές φορές όχι συνειδητή- και πρόκειται για έναν compiler...που προσπαθεί εναγωνιως να κάνει compilation αλλα ποιού???

Ο Lakan , στο βιβλίο "το υποσυνείδητο δομημενο σαν γλώσσα" αναφέρει ότι το υποσυνείδητο έχει την δική του γλώσσα και εκφέρει αιτήματα , τα οποία προωθούνται προς την γλώσσα για να εκφρασθούν...ουδέποτε όμως το συνειδητό δεν μπορεί να κάνει ακριβές compilation και κεί αρχίζουν τα παυσίπονα ή τα δώρα αν θές , με αποτέλεσμα οι πρωτογενείς επιθυμίες να μην αποκαλύπτονται ποτέ -τυχαίο???- και ως εκ τούτου να μην καλύπτονται επίσης!!!
Κάτι που θεωρώ ότι αποκαλύπτεται απο την ίδια την εμπειρία!!!

Συμφωνώ απόλυτα με την θεωρία του compiler που βαράει στο βρόντο.

Αλλάζοντας το δίπολο συνειδητό vs ασυνείδητο με το δίπολο άυλος vs υλικός (ή νοητικός/πνευματικός/ψυχικός vs σωματικός), παραφράζω:

Η άυλη φύση μου, της οποίας μπορεί να μην έχω καθόλου ή μερική επίγνωση, προσπαθεί να επικοινωνήσει στον υλικό κόσμο, μέσω του υλικού μου σώματος, με την δική σου άυλη φύση, για την οποία μπορεί να μην έχεις καμία ή μερική επίγνωση εσύ, μέσω του δικού σου υλικού σώματος.

Οι απώλειες πληροφορίας σε αυτήν τη διαδικασία είναι εμφανέστατες.

hunter1Μέλος
23/05/2011, 09:43:04
ενας αλλος τροπος εντοπισης του προβληματος...

σωστος...

d.k

23/05/2011, 10:16:32
quote:
ithaca
Η άυλη φύση μου, της οποίας μπορεί να μην έχω καθόλου ή μερική επίγνωση, προσπαθεί να επικοινωνήσει στον υλικό κόσμο, μέσω του υλικού μου σώματος, με την δική σου άυλη φύση, για την οποία μπορεί να μην έχεις καμία ή μερική επίγνωση εσύ, μέσω του δικού σου υλικού σώματος.

Πως εννοείς την άυλη φύση σου?
Έχουμε εντοπίσει στην φύση, άυλες καταστάσεις, υποστάσεις, υπάρξεις ή οντότητες?
Μήπως όλα αυτά είναι δημιουργήματα του μυαλού ενός κατά τα άλλα πολύπλοκου υλικού οργάνου?
Μήπως τα δίπολα είναι δεν υφίστανται, αλλά οφείλονται στο ανρθωπικό παράγοντα, σαν αποτέλεσμα παρατήρησης αντιθέτων για την αντίληψη του ανθρώπου καταστάσεων?
Μήπως το άυλο είναι ένα εφεύρημα ανθρώπινο, ώς το αντίθετο του υπαρκτού και υλικού?

Γιατί το ασυνείδητο να είναι αντίθετο του συνειδητού και όχι το συμπλήρωμα αυτού που ονομάζουμε ψυχή, ή ανθρώπινος χαρακτήρας ή όπως αλλιώς μπορείς να το ονομάσεις?

Το ίδιο και με την νόηση/πνεύμα σαν αντίθετο της έννοιας του σώματος/υλικού.
Μήπως το πνεύμα/νόηση είναι μια λειτουργία του νου/εγκεφάλου, όμοια όπως η μελωδία με όργανο που την παράγει?
Το όργανο είναι υλικό η μελωδία όχι (ο ήχος της φλογέρας παράδειγμα, και η φλογέρα)

LIGHTWORKERΜέλος
23/05/2011, 10:36:00
quote:

Η γλωσσική επικοινωνία πρόκειται για μια απάτη του ψυχολογικού υποκειμένου -πολλές φορές όχι συνειδητή- και πρόκειται για έναν compiler...που προσπαθεί εναγωνιως να κάνει compilation αλλα ποιού???

Ο Lakan , στο βιβλίο "το υποσυνείδητο δομημενο σαν γλώσσα" αναφέρει ότι το υποσυνείδητο έχει την δική του γλώσσα και εκφέρει αιτήματα , τα οποία προωθούνται προς την γλώσσα για να εκφρασθούν...ουδέποτε όμως το συνειδητό δεν μπορεί να κάνει ακριβές compilation και κεί αρχίζουν τα παυσίπονα ή τα δώρα αν θές , με αποτέλεσμα οι πρωτογενείς επιθυμίες να μην αποκαλύπτονται ποτέ -τυχαίο???- και ως εκ τούτου να μην καλύπτονται επίσης!!!
Κάτι που θεωρώ ότι αποκαλύπτεται απο την ίδια την εμπειρία!!!

Συμφωνώ απόλυτα με την θεωρία του compiler που βαράει στο βρόντο.

Αλλάζοντας το δίπολο συνειδητό vs ασυνείδητο με το δίπολο άυλος vs υλικός (ή νοητικός/πνευματικός/ψυχικός vs σωματικός), παραφράζω:

Οι απώλειες πληροφορίας σε αυτήν τη διαδικασία είναι εμφανέστατες.

geolykΝέο Μέλος
18/02/2003, 11:58:57
den ixera pou na to balo ayto pou exo na po etsi eftiaksa ayto to thema....

lipon exo enan filo kolito mou o opoios doulevei se arxaiologikes anaskafes....ta xristougena doulebane konta stin paralia marathonos (n .makri) kai brikane skeleto anthropou 4,5 METRA tin idia mera pou ton brikane irthane kapioi tipoi kai ton pirane xoris na poune tipota se kanenan ...to mono pou tous ipane na min to poun pouthena...

mipos ipirxan i gigantes pou legane oi arxaioi ellines?

www.geolyk.8m.net

beyondΜέλος
18/02/2003, 14:43:55
AYTO AN ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ !!

WolffacedΜέλος
18/02/2003, 16:48:03
Όντως είναι τρομερή είδηση.

LoucasΜέλος
18/02/2003, 17:55:53
Ειναι τρομερη ειδηση, ομως αμεσως μολις το διαβασα μου γενηθηκαν καποιες αποριες που σιγουρα τις εχεται και εσεις.Ποιοι ηταν αυτοι που ηρθαν και πηραν τον σκελετο?Γιατι τοση μυστικοτητα?Τι θελουν να κρυψουν?Με τιμη.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

indigo_boyΜέλος
18/02/2003, 18:16:53
ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ
ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ
ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΤΑ 2.5Μ ΕΣΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΜΟΥΡΙΑ ΦΥΛΗ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ
ΦΙΛΙΚΑ

SilverwolfΜέλος
18/02/2003, 20:33:01
ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟ ΑΜΕΣΩΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ "ΑΛΗΘΕΙΑ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"

catΜέλος
18/02/2003, 21:34:34
Να ητανε μόνο αυτό που εξαφανίσανε.......καλά θα ηταν !!!!!!!

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

LoucasΜέλος
18/02/2003, 21:42:06
αυτο που εγω θελω να μαθω ειναι αν υπαρχουν και ελληνες σε αυτην την σκευορια για αποκρυψη τις ιστοριας μας η ειναι ξενοι?Αυτοι που πηραν τον σκελετο ηταν ελληνες φιλε geolyk(αν γνωριζεισ?)η ηταν ξενοι?
Φιλε indigo boy εγω δεν εχω ακουσει για την ΛΕΜΟΥΡΙΑ ΦΥΛΗ.ΑΝ μπορεισ πες μου περισσοτερα.
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

Edited by - Loucas on 18/02/2003 21:44:41

Edited by - Loucas on 18/02/2003 21:46:41

AlastisΜέλος
19/02/2003, 00:25:34
Καταπληκτικο, ετσι απλα!!!!
Αν μπορεις να μαζεψεις λιγες πληροφοριες μονο ακομα απο απο το φιλο σου...
Μηπως παιζει καμια φωτογραφια??? Προλαβανε???

...open minds are better minds!

19/02/2003, 01:58:52
Για την "απαγορευμένη αρχαολογία", η ανακάλυψη αυτή δεν είναι και τόσο μοναδική είδηση...Έχουν ανακαλυφθεί αρκετοί τεράστιοι ανθρώπινοι σκελετοί.Στις αποθήκες μουσείων υπάρχουν πολλά "παράξενα" και "αγνώστου" χρήσης και πρόελευσης αντικείμενα...
Για την «εσωτερική» παράδοση η Γη υπέστη και θα υποστεί στο μέλλον πολλές αλλαγές, το ίδιο και η ανθρωπότητα, της οποίας το πέρασμα απο αυτή την μικρή γωνιά του σύμπαντος κάποιο σκοπό έχει να εκλπηρώσει.. .Στις αρχαίες μυθολογίες υπάρχουν πλήθος αναφορές σε γιγάντιους ανθρώπους, απο τους Ινδιάνους της Αμερικής μέχρι τον "δικό" μας Ησίοδο...Οι ιερές γραφές των Ινδιάνων Τσερόκι περιλαμβάνουν μία χρονική περίοδο εκατό χιλιάδων χρόνων κατά την διάρκεια της οποίας συνέβησαν τέσσερις μεγάλες καταστροφές στην Γη. Η πρώτη ήταν μία αλλαγή του άξονα της Γης, που προκλήθηκε από έναν μεγάλο κομήτη. Η δεύτερη προκλήθηκε από ισχυρούς ανέμους που τους προκάλεσε η συγχυσμένη σκέψη και δράση των ανθρώπων. Την εποχή εκείνη συνέβη ο χωρισμός των όντων σε αρσενικά και θηλυκά, που μέχρι τότε ζούσαν σε ένα σώμα. Η τρίτη (η γενιά των Γιγάντων)αλλαγή ήταν αποτέλεσμα ηφαιστειακής δράσης που προκλήθηκε από την καταστροφή του αδελφού πλανήτη της Γης που βρισκόταν ανάμεσα στον Άρη και τον Δία. Η ηφαιστειακή δράση ανάγκασε τους ανθρώπους να ζουν κάτω από το έδαφος για πολλές γενιές. Η τέταρτη καταστροφή έγινε από νερά, καθώς τα ανθρώπινα όντα προσπάθησαν να ενσωματώσουν το συναίσθημα με την δύναμη του Νου. Τότε καταστράφηκε η Ατλαντίδα, η Ελόχι Μόνα Σύμφωνα με τον υπολογισμό χρόνου των Τσερόκι τώρα βρισκόμαστε στον Πέμπτο κόσμο, στο ένατο και τελικό στάδιο του εξαγνισμού και εισερχόμαστε στον έκτο κόσμο, που είναι η εποχή της επανένωσης των ανθρώπων με την Γη.
Ο " δικός " μας Ησίοδος ονομάζει τις πέντε ρίζες φυλές ως Χρυσή, Ασημένια, Χάλκινη, των Ημίθεων και Ηρώων, και την δική του -και δική μας - την πέμπτη σιδερένια.Ο Ησίοδος αναφέρει για την τρίτη φυλή:

«..κι ο Δίας πατέρας, έπειτα τρίο θνητών ανθρώπων γένος έπλασε, το χάλκινο. Σε τίποτε δεν έμοιαζε με το ασημένιο τούτο μα ήταν πλασμένο από τα κονταρόξυλα, πολεμικό και φοβερό περίσσια..».

Ο μύθος των κυκλώπων και των τιτάνων όπως έχει διασωθεί στην αρχαία Ελληνική μυθολογία, έχει σχέση με την «κυκλώπεια» τρίτη ρίζα φυλή, ενώ η τέταρτη ρίζα φυλή, η φυλή των Ατλάντων, παρουσιάζεται στον «μύθο» της Ατλαντίδος. Ο Ορφικός ύμνος περί Τιτάνων αναφέρει:

«Ω σείς Τίτανες, τα λαμπρά τέκνα της Γης και του Ουρανού, οι πρόγονοι των ιδικών μας πατέρων που ζούσατε άλλοτε υπεράνω της Γης, αλλά που κατοικείτε τώρα εις τους οίκους του Ταρτάρου, εις τον βάθος του Άδου, σεις είσθε αι αρχαί, και αι πηγαί όλων των θνητών των πολυβασανισμένων».

Αποκαλυπτικός είναι και ο "μύθος" του Γύγη απο τον Πλάτωνα(πολιτέια)

"Ο Γύγης ο πρόγονος του Λυδού, ήταν βοσκός στην υπηρεσία του βασιλιά της Λυδίας και μία φορά, ύστερα απο μία μεγάλη μπόρα και σεισμό, σκίστηκε η γη κι έγινε ένα χάσμα στο μέρος ακριβώς όπου έβοσκε τα πρόβατα του. Αυτός απο περιέργεια, κατέβηκε μέσα όπου βλέπει, καθώς διηγούνται και άλλα θαυμάσια πράγματα, κι ένα άλογο, που είχε στα πλευρά του κάτι παραθυράκια..Σκύβει λοιπόν ακαι βλέπει λοιπόν έναν νεκρό, μα φάινονταν ΠΟΛΥ μεγαλύτερος απο συνηθισμένο άνθρωπο και που τίποτε δεν φόραγε εκτός απο ένα χρυσό δακτυλίδι στο χέρι, που του το πήρε και βγήκε έξω... Για να μην σας κουράζω στην συνέχεια της ιστορίας ο πρωταγονιστής ανακαλύπτει ότι τρίβοντας το δακτυλίδι (χρήση κρυστάλων -Ατλαντίδα) μπορεί και εξαφανίζεται, έτσι τα "έφτιαξε" με την βασίλισσα σκότωσαν τον βασιλία και πήρε την θέση του...

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα ανασκαφής στην Νέα Μάκρη θα ήταν εκιμητέες μιάς και κατοικώ στην περιοχή...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»