ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποιός ήταν ο πατέρας του Χριστού? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ποιός ήταν ο πατέρας του Χριστού? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

recto30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
rectoΜέλος
15/04/2007, 20:31:39
quote:
Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ο γιός ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ τον πατέρα, και ότι τα όσα είπε ο προφήτης για τον πατέρα αφορούσαν ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ και όχι αυστηρά το πρόσωπο του?

Ρε Schwabe... Ω, ρε Schwabe...

ΟΥΤΕ που σου είχαν πει τι έγραφε το 43:30 πριν στο πω εγώ...
Αφού μόλις στο προηγούμενο μήνυμα, απορούσες και έλεγες ότι "Η ΚΑΤΑΡΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΙΕΧΟΝΙΑ".

Καλύτερα βρες κανένα άλλο θέμα που να το έχεις μάθει καλύτερα.

-

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
16/04/2007, 07:24:03

Αγαπητέ φίλε RECTO,

Στο (ΥΓ) σου γράφεις ότι «...Αν με το καλό, βρω συνομιλητή, να

φροντίζω όσα γράφω να τα στηρίζω σε εκτεταμένη βιβλιογραφία (αν βρω)

ώστε να γίνομαι πειστικός.»

Δυστυχώς φίλε μου, όσα ανέφερες τις προηγούμενες αράδες είναι κατά

την γνώμη μου τελείως αβάσιμα για να μη τα χαρακτηρίσω χυλό που

άπλωσε στο πάτωμα.

Ας αρχίσουμε με το ατυχέστατο παράδειγμα που παρουσίασες στη

προσπάθειά σου να ξεφύγεις από την μέγγενη που νιώθεις να σου

σφίγγει όλο και περισσότερο το υπογάστριο.

Γράφεις ότι τα ατοπήματά μου στο θέμα Ηλί είναι τα εξής: (Στην

συνέχεια αναφέρεις τις δικές σου απόψεις λέγοντας ότι)

- Το "Ηλί" του Χριστού σημαίνει δύο λέξεις: "Θεέ μου" και αποτελεί ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ του εβραϊκού με ελληνικά γράμματα. Καταλαβαίνεις τι πράγματα πας να συνδέσεις;

- Είναι σαν να μεταγράφεις στα Ελληνικά την αγγλική λέξη:throe
που σημαίνει τον "απότομο πόνο" ή τον "επιθανάτιο σπασμό",

και να πεις ότι αυτό είναι Ελληνικό και προέρχεται από το...Θροέω
που σημαίνει "μιλάω δυνατά"

Αχ ρε φίλε Ρεκτό, δύσκολα μου βάζεις και αρχίζω και δυσανασχετώ.

Τσς τσς!!

Δεν κατάλαβα δηλαδή μας λες ότι οι απόψεις σου είναι δικά μου

ατοπήματα;

Τι σόι διάλογος είναι αυτός;

Αλλά έστω αφού το λαχταράει η ψυχούλα σου ας το ..τρέξουμε.

Throe, στην Αγγλική γλώσσα μας λες ότι σημαίνει συν τοις άλλοις

και «επιθανάτιος σπασμός» και ότι αυτή η λέξη σε καμία περίπτωση δεν

μπορεί να είναι Ελληνική, και ακόμη περισσότερο, αν τολμήσω, πάντοτε

σύμφωνα με την άποψή σου, να την συνδυάσω με το ελληνικό

ρήμα «θροέω» που σημαίνει «μιλάω δυνατά» τότε θα έχω διαπράξει

φοβερό ατόπημα, ισοδύναμο με την άποψή μου ότι το «Ηλί» είναι

ελληνικό.

Τον «θρόο» φίλε Recto δεν θα πρέπει να τον γνωρίζεις, διότι αν τον

γνώριζες δεν θα γινόσουν ρόμπα εδώ μέσα.

"Θρόος" σύμφωνα με τον Ησύχιο τον Αλεξανδρέα σημαίνει «ψόφος». Αν

λοιπόν οι Άγγλοι δεν έχουν πάρει τον «θρόο» και να τον έχουν

κάνει “throe” που πράγματι σημαίνει «ψόφος» τότε φίλε μου να

παραδεχτώ ότι οι 29 κατασκευαστές εγκεφαλικών πλυντηρίων που

συμβουλεύεσαι έχουν δίκιο.

Και μια τελευταία ερώτηση πριν σε αποχαιρετήσω, όταν λες «Η συζήτηση

είναι μόνο MIA και σχετίζεται με το Φοινικικό αλφάβητο και τις νέες

ανυπόστατες θεωρίες του "Δαυλού" και ΣΙΑ.» προσπαθείς να μας πεις

κάποιο ανέκδοτο για να γελάσουμε που δεν σου βγήκε καλά;

Τι σχέση έχουν ο Δαυλός, η ΣΙΑ και το Φοινικικό αλφάβητο με το θέμα

μας;

Λουκάς

rectoΜέλος
16/04/2007, 08:49:46
quote:
"Θρόος" σύμφωνα με τον Ησύχιο τον Αλεξανδρέα σημαίνει «ψόφος». Αν

λοιπόν οι Άγγλοι δεν έχουν πάρει τον «θρόο» και να τον έχουν

κάνει “throe” που πράγματι σημαίνει «ψόφος» τότε φίλε μου να

παραδεχτώ ότι οι 29 κατασκευαστές εγκεφαλικών πλυντηρίων που

συμβουλεύεσαι έχουν δίκιο.

Βιβλιογραφία φίλε μου.

Η γλωσσολογία είναι επιστήμη. Δώσε μου τη βιβλιογραφία που να λέει τα όσα λες, έστω και γι αυτή τη λέξη.

Στο Λεξικό του Πάπυρου "Όλης της Ελληνική Γλώσσας", που βρίσκουμε στους τόμους της Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάννικα αναφέρεται:

θρόος
θρόος, ὁ (Α)· βλ. θρους.

πάω και στο ΘΡΟΥΣ:

θρους
ο (ΑΜ θροῡς, Α και θρόος)· (νεοελλ.) χαμηλός αλλά συνεχής θόρυβος, το θρόισμα, το ψιθύρισμα· || (μσν.-αρχ.) θόρυβος, κραυγή· || (αρχ.) 1. (για δυσαρεστημένο πλήθος) μουρμούρισμα· 2. φήμη, διάδοση· 3. ο μουσικός ήχος.

Καμμία σχέση με τα όσα λες.

Τα ίδια και στο Αρχαίο ΕΛληνικό Λεξικό του μαρκαντωνάτου εκδ. Gutenberg

Θροέω-ώ (Θρόος): ανακράζω, βγάζω βουητό | ψυθιρίζω,μιλώ, κυρήσσω κ.ο.κ

Επίσης καμμία σχέση με τα όσα λες.

Ακόμη κι αν ο Ησύχιος το νομάζει Ψόφο τότε μιλάει για την έννοια του ήχου:

ψόφος (I)

(αρχ.) 1. ισχυρός θόρυβος, κρότος, πάταγος· 2. ήχος μουσικού οργάνου· 3. άναρθρος ήχος ζώου· 4. (γενικά) ήχος· 5. κενή επιδοκιμασία («εὐδοξία ψόφος ἐστὶ μαινομένων ἀνθρώπων», Αρρ.)· 6. (στον πληθ.) οἱ ψόφοι· α) στομφώδεις λέξεις ή φράσεις· β) (σκωπτικά) (για πρόσ.) πομπώδεις τιμητικοί τίτλοι ή πομπώδεις προσωνυμίες· 7. (φρ.) «ψόφου πλέως»· χαρακτηρισμός τού Αισχύλου (Αριστοφ.)· β) «ὁ ψόφος τῶν ῥημάτων»· ο μεγαλόπρεπος τρόπος λεκτικής έκφρασης τού Αισχύλου (Αριστοφ.). [ΕΤΥΜΟΛ. Η λ. συνδέεται με το επιφώνημα ψό (βλ. λ.)].

Πάω και στο Ψο:

ψό
ΜΑ· επιφώνημα που δήλωνε αηδία, αποστροφή ή αγανάκτηση· || (αρχ.) ποιμενικό επίφθεγμα.

Τέλος πάντων, μόνο με λόγια, χωρίς βιβλιογραφία που να στηρίζει τις απόψεις σου, δεν νομίζω ότι μπορείς να καταφέρεις να δώσεις επιστημονικό τόνο στις απόψεις σου.

-

16/04/2007, 10:48:15
recto:
«Ρε Schwabe... Ω, ρε Schwabe.»

Ναι μεγάλε…..είμαι όλος αυτιά!!!!!!!

recto:
«ΟΥΤΕ που σου είχαν πει τι έγραφε το 43:30 πριν στο πω εγώ...»

Βρε κακομοίρη, νομίζεις ότι ανακάλυψες…..την Αμερική????

Μάθε λοιπόν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος «ειδήμονας» σαν και την αφεντιά σου προέβαλε το 43:30 (άσχετοι υπάρχουνε παντού..), αλλά όπως και εσύ έτσι και εκείνοι έκαναν τα ίδια φρικτά λάθη!

Πάμε όμως παρακάτω να δούμε εάν έχεις τελικά να πεις και τίποτα σοβαρό….

recto:
«Αφού μόλις στο προηγούμενο μήνυμα, απορούσες και έλεγες ότι "Η ΚΑΤΑΡΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΙΕΧΟΝΙΑ".»

Δεν «απόρησα» ποτέ φίλτατε, παρά απλά επανέλαβα ξανά και ξανά ότι Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΙΕΧΟΝΙΑ, και τούτο καθώς είναι άνευ σημασίας η παλαιότερη κατάρα, δηλαδή η κατάρα του πατέρα Ιωακείμ.

Μάθε λοιπόν ότι ο προφήτης Ιερεμίας ήταν ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ τόσο του Ιωακείμ όσο και του Ιεχονία, όπως φυσικά και του Σεδεκία. Αυτό σημαίνει ότι ΖΟΥΣΕ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ.

Αντιλαμβάνεσαι τις βλακείες που σου έμαθαν?

Επίσης, και για να αντιληφθεί και ο αναγνώστης πόσο άσχετος είσαι με θέματα Βιβλικής ιστορίας (από το ζόρι σας να κάνετε τα άσπρα μαύρα!), να σημειώσουμε ότι τον Ιερεμία μας τον μεταφέρει ο Βαρούχ (ο οποίος και πέθανε το 12ο έτος μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ), πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και εάν κάνουμε την τρελή υπόθεση ότι περιείχαν αντιφατικές προφητείες τα λόγια του Ιερεμία, ο Βαρούχ είχε όλο τον χρόνο μπροστά του να διαφυλάξει την σοβαρότητα και υστεροφημία ενός τόσο σημαντικού προφήτης του ιουδαϊκού γένους!

Επομένως, κύριε «φωστήρα της ορθοδοξίας», κάνε μας την χάρη με τις παιδαριώδεις σου παρεμβάσεις, διότι έως τώρα δεν υπήρξε κανείς σοβαρός μελετητής της Βίβλου που να υπέπεσε σε τόσο γελοίες μπανανόφλουδες.

Συμπέρασμα: ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΕΠΑΞΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ!

Εύγε τέκνον μου!

rectoΜέλος
16/04/2007, 19:42:54
quote:
Επίσης, και για να αντιληφθεί και ο αναγνώστης πόσο άσχετος είσαι με θέματα Βιβλικής ιστορίας (από το ζόρι σας να κάνετε τα άσπρα μαύρα!), να σημειώσουμε ότι τον Ιερεμία μας τον μεταφέρει ο Βαρούχ (ο οποίος και πέθανε το 12ο έτος μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ), πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και εάν κάνουμε την τρελή υπόθεση ότι περιείχαν αντιφατικές προφητείες τα λόγια του Ιερεμία, ο Βαρούχ είχε όλο τον χρόνο μπροστά του να διαφυλάξει την σοβαρότητα και υστεροφημία ενός τόσο σημαντικού προφήτης του ιουδαϊκού γένους!

Εκτός του ότι για να ξεφεύγεις, κάνεις μονίμως το ίδιο και εισάγεις στις κουβέντες ό, τι να' ναι, χωρίς να υπάρχει λόγος, η ΠΔ δεν λέει ότι ο Βαρούχ "μας τα μετέφερε"...

Η ΠΔ λέει ότι ο Βαρούχ ...έγραφε όσα του υπαγόρευε ο Ιερεμίας. Αφού ήταν μαθητής και γραμματέας του Ιερεμία!

"και εκαλεσεν ιερεμιας τον βαρουχ υιον νηριου και εγραψεν απο στοματος ιερεμιου παντας τους λογους κυριου ους εχρηματισεν προς αυτον εις χαρτιον βιβλιου"

Φταίω εγώ που σου κάνω συνέχεια πλάκα;

-

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
17/04/2007, 04:26:42
quote:
Τέλος πάντων, μόνο με λόγια, χωρίς βιβλιογραφία που να στηρίζει τις απόψεις σου, δεν νομίζω ότι μπορείς να καταφέρεις να δώσεις επιστημονικό τόνο στις απόψεις σου.recto Απεστάλη: 16/04/2007

Φίλε Recto, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω κείμενο και τα ξαναλέμε. Αγνόησε τι γράφει το Αρχαίο ΕΛληνικό Λεξικό του Μαρκαντωνάτου.

Γράφει ο Σουίδας:

Ψόφος: ότι ο ψόφος ο μεν δυνάμει ο δε ενεργεία, και τα μεν δύναται ψοφείν τα δε ου.
Τα μεν ουν δυνάμενα ψοφείν έστι τα στερεά και λεία, εν οις εστιν ο δυνάμει ψόφος, όταν ενεργή, καθό εστι ψοφητικά. Η γαρ επιτηδειότης του δύνασθαι ψοφείν, ούτος εστιν ο δυνάμει ψόφος. Όταν δε δυνάμενα ποιή ούτος έστιν ο ενεργεία. Έστι δε ψόφος πληγή αέρος τοιώσδε γινομένη, δει γαρ εις το γενέσθαι ψόφον δύο σκληρών και λείων σωμάτων αθρόαν συνέμπτωσιν προς άλληλα γενέσθαι. Εν γαρ τούτοις ο επαναλαμβανόμενος αήρ αθρόως εκθλιβώμενος ποιεί τον ψόφον, ούτε γαρ τα μαλακά των σωμάτων ψόφον ποιεί, οίον σπόγγος, έρια, ούτε τα σκληρά μεν ήρεμα δε και κατά μικρόν προσκρουόμενα. Φθάνει γαρ κατά μέρος οίον θρυφθήναι ο αήρ.

Διό δει της σφοδράς των σκληρων σωμάτων συνεμπτώσεως, ίνα πολύς ο αήρ εναποληφθή μεταξύ, ος επαναλαμβανόμενος και αθρόως εξωθούμενος ποιεί τον ψόφον, φθάνουσα γαρ η πληγή την έξοδον αυτού αποκλείει και αθρόον εκπυρηνίζει, τα δε μαλακά ου ψοφεί, διότι ουχ οιάτε εστίν εξωθήσαι τον αέρα τον εναποκλειόμενον, δια γαρ των πόρων, μανά γαρ εστι τα μαλακά, κατακερματισθείς έξεισι, δει δε και λειότητος τοις πλήτουσι μάλιστα προς το πλείονα γενέσθαι τον ψόφον, διότι πλέον εναπολαμβανόμενος ο αήρ εκθλίβεται αθρόως, εν δε τοις μη λείοις κατακερματίζεται εν τοις κοιλώμασι πλείοσιν ούσι, και ουκ αθρόος έξεισι.

Γράφουν άπαντα τα σοβαρά Αγγλικά λεξικά:

Throes: any violent convulsion or struggle.

Convulsion: 1. an abnormal violent and involuntary contraction of the muscles, 2. a violent disturbance, severe spasm of pain, "the throes of dying".

Ο Σουίδας γράφει «διότι πλέον εναπολαμβανόμενος ο αήρ εκθλίβεται αθρόως.» ή , «ίνα πολύς ο αήρ εναποληφθή μεταξύ, ος επαναλαμβανόμενος και αθρόως εξωθούμενος ποιεί τον ψόφον,»

Φίλε μου δεν έχεις καταλάβει ακόμα τι είναι ο ψόφος;

Λουκάς

rectoΜέλος
17/04/2007, 07:29:12
quote:
Αγνόησε τι γράφει το Αρχαίο ΕΛληνικό Λεξικό του Μαρκαντωνάτου.

Πριν λίγο αγνόησες ότι στο Λεξικό του Πάπυρου αναφέρεται:

θρόος => θρους = θόρυβος, κραυγή, μουρμούρισμα, φήμη, διάδοση, μουσικός ήχος.

Σου γράφω ότι ΑΝ κάποιος μιλάει για "ψόφο", τότε αυτό δεν μπορεί παρά να σχετίζεται με τον "Ψόφο" ως ήχο εφόσον το θρόος δεν σημαίνει ούτε πόνος ούτε κάτι σχετικό.

Επιπλέον για τα όσα λες δεν φέρνεις βιβλιογραφία που να μιλάει για τη γέννηση της λέξης.

Το ίδιο έκανες και για το εβραϊκό Ηλί.

Το ίδιο αγνόησες ότι η ρίζα του Ηλί καταγράφεται πολλούς αιώνες πριν από τον 5ο π.Χ. αιώνα που καταγράφεται μια ομόηχή της (με ΑΛΛΗ σημασία στα Ελληνικά.

Εσύ βέβαια, πριν 3-4 μηνύματα έγραψες:

"Φίλική συμβουλή, "μη στηρίζεσαι πολύ στα νεώτερα λεξικά. Χαμός γίνεται εκεί μέσα. Ο καθένας λέει ότι θέλει."

Τώρα γράφεις:

"Αγνόησε τι γράφει το Αρχαίο ΕΛληνικό Λεξικό του Μαρκαντωνάτου"

Είναι φανερό ότι επιθυμείς να συζητάς με έναν πρωτόγνωρο τρόπο. Πως μπορείς να πείσεις κάποιον να αγνοεί τα λεξικά και να δίνει βάση στα όσα γράφεις, δεν μπορώ να το καταλάβω.

Επιχειρηματολογία δεν είναι το να βγάζεις μια δική σου γλώσσα με δικούς σου κανόνες. Πρέπει κάπου να τη στηρίζεις.

-

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
17/04/2007, 10:22:28
quote:
Επιχειρηματολογία δεν είναι το να βγάζεις μια δική σου γλώσσα με δικούς σου κανόνες. Πρέπει κάπου να τη στηρίζεις.

-

Φίλε μου κατανοώ την δύσκολη θέση που βρίσκεσαι. Μη στενοχωρείσαι, συμβαίνουν αυτά σ’ όλο τον κόσμο. Υπάρχουν όμως και χειρότερα για όσους επιμένουν.

Δεν προδικάζω το συμπέρασμα που θα βγάλουν οι αναγνώστες αλλά σου λεω ένα πράγμα μόνο. Έχεις φοβερές αδυναμίες στην κατανόηση της Ελληνικής γλώσσας, που να πιάσουμε Αγγλικά ή Αραμαϊκά. Άσε, καταλαβαίνεις τι χαμός θα γίνει εκεί.

Θα κλείσω αυτόν το γύρο υπενθυμίζοντάς σου ότι κάθε φορά που χρησιμοποιείς την λέξη «αθρόα», δεν γνωρίζω τι εννοείς εσύ, αλλά, ο Ησύχιος μας υπενθυμίζει ότι το «αθρόον» είναι το «ακέραιον». Επομένως το «θρόον», όπως εξηγεί ο Σουίδας πολύ σωστά, σημαίνει τον σπασμό, τον ψόφο, το σπαστό το διακεκομμένο. Ρώτα ρε παιδί μου και κανένα μεγαλύτερο εκεί μέσα που είσαι, να δεις τι θα σου πει.
Αντιθέτως το «α-θρόον» έχει την έννοια του «μαζικού», «χωρίς κενά», του «συμπαγούς», λένε για παράδειγμα «αθρόα η πόλη» δηλ. όλοι μαζί σαν ένα σώμα κλπ.
Τι άλλο να σου πω για να το καταλάβεις επιτέλους. Ξαναδιάβασε αυτά που σου έγραψα και θα καταλάβεις. Δεν αντέχω άλλο το «Λό-λο ή Λόλα, Λόλα να ένα Νινί»

Τα υπόλοιπα που γράφεις για να θολώσεις το τοπίο είναι για κλάματα και δεν μπαίνω στον κόπο να τα σχολιάσω. Μου αρκεί που νιώθεις εσύ τουλάχιστον καλά.
Όσον αφορά τώρα την παρατήρησή μου για τα νεώτερα λεξικά, εννοούσα τις νεώτερες εκδόσεις λεξικών και όχι τα λεξικά της Νέας Ελληνικής γλώσσας όπως κακώς κατάλαβες.
Τέλος αν βρεις κανένα ηλίθιο που πιστεύει ακόμα τα φαιδρά περί Φοινικικού αλφαβήτου και καταγωγής της Ελληνικής γλώσσας απ’ τους Ινδοευρωπαίους δώσε του χαιρετίσματα.

Λουκάς

17/04/2007, 10:42:33
recto:
«Η ΠΔ λέει ότι ο Βαρούχ ...έγραφε όσα του υπαγόρευε ο Ιερεμίας. Αφού ήταν μαθητής και γραμματέας του Ιερεμία!»

Σαφέστατα. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ?

Σημασία έχει ότι όσα διαβάζουμε ΜΑΣ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΧ, και δεν θέλει πολύ περισσότερες γνώσεις από μαθητή 3ης δημοτικού για να αντιληφθεί κανείς ότι……..ο Βαρούχ δεν ήτανε νοητικά καθυστερημένος ώστε να μεταφέρει στους μεταγενέστερους Ιουδαίους αντιφάσεις και ανοησίες που….δήθεν «εντόπισε» η αφεντιά σου!!

Έκανες που έκανες την πατάτα, τουλάχιστον μην εκτίθεσαι άλλο.

recto:
«Φταίω εγώ που σου κάνω συνέχεια πλάκα;»

Είναι ηλίου φαεινότερο φίλτατε ότι βρίσκεσαι σε αδιέξοδο, και προσπαθείς με ρηχότητες και υπεκφυγές να καλύψεις τα τεράστια κενά που έχει ο δήθεν «Μεσσιανικός ρόλος του Ιησού».

Φτάνεις μάλιστα στο σημείο να επιχειρήσεις αδιανόητα πράγματα, δηλαδή να προσάψεις «ασχετοσύνη» και «ασυνέπεια» στα γραφόμενα του Ιερεμία, ενός προφήτη που υπήρξε ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ, δηλαδή έζησε και γνώριζε ο ίδιος ο Ιερεμίας από κοντά τόσο τον Ιωακείμ όσο και τον Ιεχονία!!!!

Και ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ RECTO? Ότι εφόσον μας προκύπτει ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ο Ιωσήφ, ας αμφισβητήσουμε τον Ιερεμία τότε, άσχετα εάν ο Ιερεμίας…..είχε όλο τον καιρό μπροστά του τόσο να διορθώσει όσο και να τροποποιήσει τα γραφόμενα του άπαξ και όντως υπήρχε κάποια «αντίφαση» στα όσα είχε γράψει!

Δεν μου λες, με τέτοιες σοφιστείες και παλιμπαιδισμούς προσπαθείτε να κοιμίσετε το ποίμνιο σας?

Για μια φορά ακόμα: η ασχετοσύνη σου είναι άνευ προηγούμενου, και θα έλεγα ότι η παρουσία σου επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το πόσο τυφλός πρέπει να είναι ένας άνθρωπος ώστε να καταφέρει να θεωρηθεί πιστός….

Άντε, περαστικά σου!

Σημείωση: αφού «διέπρεψες» στην Βιβλική ιστορία, κάνε μας την χάρη και μην μας «σπέρνεις με τα φώτα σου» και σε θέματα Ελληνικής γλώσσας, διότι μετά τα όσα σου «έτριψε» το μέλος ΕΡΙΩΠΙΣ θα έπρεπε να……την είχες κάνει με ελαφρά πηδηματάκια!

rectoΜέλος
18/04/2007, 08:58:24
quote:
Σαφέστατα. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ?

Απλώς για άλλη μια φορά επισημαίνω κάτι που δεν ήξερες. Αυτό μόνο...

Έχεις καταλάβει ήδη ότι οι μαγκιές και η παραποίηση έχουν λάβει τέλος και αυτό ασφαλώς είναι επώδυνο. Πρόσεχε μόνο μη μου ταράζεσαι και σου ανέβει η πίεση...

-